Η Δίκη διεξάγεται σε έναν τεράστιο χώρο. Το κοινό έχει καταλάβει όλες τις θέσεις. Στην Έδρα δεν υπάρχουν σταθεροί δικαστές ή εισαγγελείς αλλά εναλλάσσονται με τηλεοπτική ταχύτητα δημοσιογράφοι, πολιτικοί (κατά πλειοψηφία πρώην υπουργοί), συνδικαλιστές και το ευρύ κοινό.
Αυτή η πρωτοτυπία (της εναλλαγής των ρόλων) αποφασίστηκε με απόλυτα ......δημοκρατικές διαδικασίες (δηλαδή από μια δυναμική μειοψηφία) λόγω της ιδιομορφίας της Δίκης.
Το πλέον, όμως, αξιοπερίεργο της Δίκης είναι ότι ενώ υπάρχουν εκατομμύρια μάρτυρες κατηγορίας, εντούτοις δεν υπάρχουν μάρτυρες υπερασπίσεως.
Μάλιστα, δεν παρουσιάστηκε ούτε ο συνήγορος υπεράσπισης, φοβούμενος, ίσως, την οργή του Λαού!
Το κατηγορητήριο ήταν εξαιρετικά απλό. Το Κράτος κατηγορείται ότι «δεν υπάρχει» και στις ελάχιστες περιπτώσεις όπου συμπτωματικά διαπιστώθηκε η ύπαρξή του ότι «δεν λειτουργεί».
Οι μαρτυρίες είναι ατελείωτες. Σταχυολογώ μόνο λίγες για να αποτυπώσω το κλίμα: Ένας πολίτης παραπονιέται για την έλλειψη της αστυνόμευσης.
Ένας αστυνομικός ότι δεν πληρώνεται καλά και αναγκάζεται να δουλεύει σεκιουριτάς για συμπλήρωμα.
Ένας άλλος γιατί το ΕΚΑΒ άργησε να έλθει και του ζήτησε και 300 ευρώ για τη μεταφορά.
Ενας εργαζόμενος στο ΕΚΑΒ γιατί δουλεύει ...εξαντλητικά αλλά παίρνει μισθό πείνας και αναγκάζεται να μεταφέρει ....σανό με το ασθενοφόρο για συμπλήρωμα.
Κάποια στοργική μητέρα παραπονέθηκε γιατί απέβαλαν το παιδί της από το σχολείο για ....απρεπή ενδυμασία, ενώ μια άλλη γιατί τα παιδιά ....κατέλαβαν το σχολείο και τα έκαναν γυαλιά καρφιά.
Κάποιος άλλος παραπονείται γιατί δεν γκρεμίζουν το αυθαίρετο που ξεπετάχτηκε σε μια νύχτα, ακριβώς δίπλα από το δικό του...... αυθαίρετο!
Πολλοί μιλούν για τα «φακελάκια» στους γιατρούς, το «λάδωμα» των εφοριακών και το «γρηγορόσημο» των υπηρεσιών. Για όλα φταίει το Κράτος!
Οι τέως υπουργοί αναφέρονται σε μεγάλα προβλήματα. Για παράδειγμα, την ανυπαρξία του κράτους στις πυρκαγιές, την χρηματοπιστωτική βόμβα και στις εν γένει κρίσεις.
Την αφερεγγυότητά του στις συναλλαγές. Την αναλγησία του για τις ευαίσθητες κοινωνικές τάξεις. Την έλλειψη προστασίας από την αισχροκέρδεια κ.ο.κ.
Η έκβαση της Δίκης είναι .....δεδομένη. Όλοι αναμένουν την καταδίκη και την παραδειγματική τιμωρία του Κράτους.
Ξαφνικά μια κυρία μεγάλης ηλικίας και με σοβαρό παρουσιαστικό ζητά να καταθέσει.
Λέει λοιπόν η κυρία: Λέγομαι Margaret Thatcher και θέλω να σας μεταφέρω αυτά που είπα σε κάποια συνέντευξή μου στις 23 Σεπτεμβρίου 1987, γιατί νομίζω ότι αντιμετωπίζετε τα ίδια προβλήματα που είχαμε εμείς τότε.
«Νομίζω ότι περνάμε μια περίοδο όπου πάρα πολλοί άνθρωποι αφέθηκαν να πιστέψουν ότι αν έχουν κάποιο πρόβλημα είναι υποχρέωση της κυβέρνησης να το αντιμετωπίσει...
Εναποθέτουν τα προβλήματά τους στην κοινωνία. Και ξέρετε, αυτό το πράγμα (δηλαδή η κοινωνία) .....δεν υπάρχει.
Υπάρχουν άτομα, άνδρες και γυναίκες και οικογένειες. Καμία κυβέρνηση δεν μπορεί να κάνει τίποτα παρά μόνο μέσω ανθρώπων και οι άνθρωποι πρέπει πρώτα να φροντίσουν τους εαυτούς τους».
Μετά την παρέμβαση αυτή κάποιος αναθάρρησε και ανέβηκε στο βήμα λέγοντας: «Μήπως το Κράτος είμαστε εμείς και ουσιαστικά το έχουμε δημιουργήσει κατ’ εικόνα και ομοίωσή μας;
Μήπως ο καθένας από μας έχει συνεισφέρει με το δικό του τρόπο στην κατάρρευση του Κράτους;
Μήπως ο καθένας από μας, για τους δικούς του λόγους, δεν θέλει να υπάρχει ευνομούμενο και αυστηρό κράτος;»
Πριν κατέβει από το βήμα ο ομιλητής, η αίθουσα είχε αδειάσει.
Πηγή: «e-tipos»
Πάντα οι Νεοέλληνες προσπαθούσαν να υπεκφεύγουν των ατομικών τους ευθυνών . Ωστόσο η μετακύληση ευθύνης στο αόριστο εμείς/εσείς/αυτοί και τα μυστήρια είναι το τέλειο άλλοθι για κάθε ορίζοντα τη λειτουργία του κράτους τουτέστιν την εκκάστοτε κυβέρνηση .
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο ότι οι μάζες θα ακολουθήσουν το γενικό παράδειγμα και δεν θα πρωτοτυπήσουν είναι ιστορικά αποδεδειγμένο άρα τα του καίσαρος τω καίσαρι ας αποδοθούν πρώτα στους κατασκευαστές των παραδειγμάτων σε αυτους που θα έπρεπε να προσφέρουν τις υποδομές της λεγόμενης comme il faut κοινωνικής συμπεριφοράς .
Βεβαία το ότι είμαστε βλαχοέλληνες είναι κάτι πασίγνωστο και γι αυτόν ακριβώς το λόγο λέω τα παραπάνω .
Ας δώσουν στον βλάχο το "παράδειγμα" κι αν αυτός δεν το ακολουθήσει τότε είναι άξιος της μοίρας του . Πότε όμως εδώθη το σωστό παράδειγμα από αυτούς που πρέπει ?
Φιλικά από την εντελώς πια κουραστική Αθήνα φίλε gnik :)
@gpr
ΑπάντησηΔιαγραφήΣτην χθεσινή περίμενα άποψη.
Καλές διακοπές στην Ελλάδα:))))
Χθες γύρισα αδερφέ (10:00) και πήγα κατευθείαν γραφείο ... πτώωωμα ! Ούτε να κοιτάξω την οθόνη δε μπορούσα .
ΑπάντησηΔιαγραφήΓια το χθεσιό πάντως (πολίτη το βάζω ρδώ άμα θες γύρισέ το στο χθεσινό) ενδεικτικό είναι χθεσινό δημοσίευμα της Ελευθεροτυπίας :
ΑπάντησηΔιαγραφή"«Βάλτε και εσείς το χέρι στην τσέπη για να σωθεί το σύστημα», φώναξε χθες ο Γκόρντον Μπράουν προς Κίνα και κράτη του Περσικού, οι οικονομικές ελίτ των οποίων αποκόμισαν τεράστιο πλούτο τα τελευταία χρόνια.
Ο Βρετανός πρωθυπουργός τονίσε ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θα χρειαστεί κεφάλαια, προκειμένου να ενισχύσει τις χώρες που πλήττονται. Τα διαθέσιμα των 250 δισ. δολαρίων που το ΔΝΤ έχει προς δανεισμό δεν θα φτάσουν, προειδοποίησε.
Γι' αυτό κάλεσε τις χώρες που έχουν ισχυρά συναλλαγματικά αποθέματα, όπως η Κίνα και οι πετρελαϊκές χώρες του Περσικού Κόλπου, να δώσουν κι αυτές τον... οβολό τους."
.........
Όσα δεν φθάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια.
ΑπάντησηΔιαγραφήΜπροστά στους τόνους βλακείας που γράφουν οι "διάφοροι", λες τις μοναδικές αλήθειες.
ΑπάντησηΔιαγραφήΌποιος κάνει ότι δεν τις βλέπει, κρύβεται πίσω από το δάκτυλο του και το κυριότερο υποθηκεύει το μέλλον των παιδιών του (εάν έχει ή εάν κάνει μελλοντικά).
Το "ΣΥΜΒΟΛΟ - ΣΗΜΑ" ..... γιατί μπηκε εκεί; Ποιός έδωσε εντολή; Πρέπει να σβηστεί αμέσως????
ΑπάντησηΔιαγραφήhttp://makelio.blogspot.com/2008/10/blog-post_2310.html
Θα συμφωνήσω με τον 6,22.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑυτό ήθελα να τονίσω καιρό τώρα.
Συγχαρητήρια φίλε γιατί διαβάζοντας αυτά που γράφεις καθημερινά σε θεωρώ φίλο μου!
Αντώνης Παπ.
Η Ελλάδα σήμερα έχει μεν δημοκρατικούς θεσμούς, σύγχρονες υποδομές, ισχυρό νόμισμα, αλλά έχει και μια κραυγαλέα έλλειψη που τη χαρακτηρίζει έναντι των άλλων αναπτυγμένων κρατών.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑπέχουμε πολύ από το σύγχρονο κράτος. Κυρίως αναφέρομαι σε εμπεδωμένες αντιλήψεις, νοοτροπίες και πρακτικές που καθηλώνουν τη χώρα και την κοινωνία και περιστρέφονται γύρω από το κράτος.
Το σύγχρονο κράτος απελευθερώνει δυνάμεις και βελτιώνει διαρκώς τη συνολική κοινωνική ικανότητα. Στην Ελλάδα, αντίθετα, οι πορείες των ατόμων μοιάζουν προδιαγεγραμμένες, ανάλογα με τις γνωριμίες, τις κουμπαριές, την καταγωγή, την οικογένεια κ.ο.κ.
Αο την Τουρκοκρατια, ο Ελληνας προπσαθουσε να επιβιωσει, κοροιδευοντας το κρατος.
ΑπάντησηΔιαγραφήΜετα απο χρονια, ηλθε και η Γερμανικη κατοχη, που εδεσε το σοροπι μια και καλη.
Θυμαστε το τραγουδι, θα σαλταρω θα σαλταρω, τη ρεζερβα να του παρω;
Μιλαει για το κλεψιμο της ρεζερβας απο τα Γερμανικα αυτοκινητα στην κατοχη.
Απο κει και περα, και με τη βοηθεια της ηττας στο ανταρτικο της αριστερας, που ειχε τους πιο εντιμους και μορφωμενους, βρεθηκαν στην απο πανω οι αγραμματοι και οι αλητες.
Τι ψαχνετε λοιπον;
¨Πριν κατέβει από το βήμα ο ομιλητής, η αίθουσα είχε αδειάσει.¨
ΑπάντησηΔιαγραφήΜόνο μια ομάδα νεαρών είχε παραμείνει στο βάθος ακούγοντας σαστισμένη τα λεγόμενα μέσα στην αίθουσα.....
Δεν είχε βγάλει νόημα και προσπαθούσε να καταλάβει τι είχε συμβεί.....
Προσπαθούσε να βρει πρότυπα και οδηγούς για να ξεκινήσει ην ζωή της......
Κοίταζε ο ένας τον άλλον με την απορία στο βλέμμα.....και περίμενε....περίμενε....
...κι ακαρτερει κι ακαρτερει φιλελευθερη λαλια
ΑπάντησηΔιαγραφήτο'να χερι κτυπαε τ'αλλο
απ'την απελπισια...
(το φιλελευθερη με την πραγματικη εννοια και οχι με την "πολιτικη")
G APO CT
"e-πιλογές"
ΑπάντησηΔιαγραφή2 Σχόλια ) - Show Original Post
Collapse comments
Ο/Η Ανώνυμος είπε...
"Δάσκαλος" κατέβασε την εικόνα του Χριστού από αίθουσα διδασκαλίας αναφέρε χθες το κουραδοκάναλο Αλτερ στις "ειδήσεις" . Η πρακτωράντζα-"αναλυτής θεμάτων Παιδείας" που είχε επιστρατεύσει ο κουραδοποιός Παυλόπουλος δήλωσε ότι ορθώς έπραξε ο "δάσκαλος" προκειμένου να μην έχει συνειδησιακά προβλήματα, για να είναι ο εαυτός του όταν διδάσκει ! Της ίδιας άποψης ήταν το νεοταξίτικο θρασίμι Βέλιος, επίσης "δημοσιογράφος". Ενα ανίδεο τρεμάμενο γεροντάκι παπάς με τό 'να πόδι στον τάφο αυτοξεφτιλίστηκε πάλι ως μέρος του θιάσου. Κι ο "Βαρεμένος" με τ' όνομα είπε ότι αυτά πρέπει να γίνονται με τάξη, δεν μπορεί ένας να κάνει του κεφαλιού του και στις πλαϊνές τάξεις του σχολείου να γίνονται άλλα. Του ξέφυγε μάλιστα και μίλησε για "Χαβρα"...
Το ερώτημα είναι ποιός είναι αυτός ο "δάσκαλος", γιατί η εγγλεζικη πολιτική που ακολουθείται αποκρύπτει τα ονόματα των αυτουργών για να περιορίσει την κοινωνική συμμετοχή και κατακραυγή.
31 Οκτώβριος 2008 9:30 πμ
Ο/Η Ανώνυμος είπε...
μονο η λεγεωνα των ξενων μπορει να βαλει ταξη στην χωρα σας.εσεις εισασθε ανικανοι
31 Οκτώβριος 2008 1:37 μμ
Με τον Giorgakis τα οικονομικά μας θα ήταν πολύ καλύτερα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΟι νέοι θα είχαν όλοι καλοπληρωμένες δουλειές στο αντικείμενο που είχαν σπουδάσει, οι συνταξιούχοι θα έπαιρναν σύνταξη 1200 ευρώ τουλάχιστον, τα πανεπιστήμιά μας θα έκαναν τόση έρευνα που δεν θα είχαν χρόνο για πορείες και καφετέριες, οι έμποροι θα τα κονομούσαν από το άφθονο διαθέσιμο εισόδημα των νοικοκυριών, οι εταιρίες δεν θα φοροδιέφευγαν διότι δεν θα ήταν διεφθαρμένοι οι εφοριακοί, οι δημόσιοι υπάλληλοι θα έπαιρναν αυξήσεις πάνω από τον πληθωρισμό (λόγω υψηλής παραγωγικότητας), οι τιμές στο supermarket θα ήταν χαμηλές, λόγω του υγειούς ανταγωνισμού και οι Λαμπρακο-Μπομπολο-Κοντομηνέοι θα γκρίνιαζαν για ακόμη καλύτερες μέρες, διότι, ως γνωστόν, είναι πάντα με το λαό.
Καλό έ;
Όπως και τα προηγούμενα 20 πράσινα χρόνια.
Dear Bravogiorgos, δυστυχώς για σένα και τα αφεντικά σου, θυμόμαστε.
Εάν κάνοντας παρθενοραφή νομίζεις ότι θα ξεχάσουμε ότι δούλευες σε οίκο ανοχής, κάνεις λάθος χαζούλη.