Παρασκευή 11 Ιουλίου 2008

Απίστευτα πράγματα με την Debevoise - Plimpton LLP.


Οι Αμερικανοί ξανάρχονται όπως αναφέρει η «Ε» με χθεσινό δημοσίευμα της στην Αθήνα και στη Siemens για νέες ακροάσεις, που πολλοί ονομάζουν «ανακρίσεις» στο πλαίσιο του εσωτερικού ελέγχου για τις μυστικές πληρωμές και τα ταμεία της διαφθοράς.

Το νέο σήμα από το Μόναχο έφτασε στη θυγατρική της Αθήνας και αναφέρει ότι κλιμάκιο της δικηγορικής εταιρείας Debevoise - Plimpton LLP θα φτάσει στην οδό Αρτέμιδος στις 21 Ιουλίου και για ένα πενθήμερο θα εξετάσει στελέχη, συμβάσεις, πληρωμές, ενώ θα διασταυρώσει νέα ύποπτα «ευρήματα».

Η επέλαση των Αμερικανών ελεγκτών, που εξελίσσεται επί ενάμιση περίπου χρόνο, αυτή τη φορά όμως …..αγγίζει συμβάσεις με τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, με την ΕΥΠ και άλλους κρατικούς φορείς..

Συμβαίνουν απίστευτα πράγματα και προκύπτουν πλήθος ερωτήματα, για τον τρόπο με τον οποίο κινούνται οι Αμερικανοί δικηγόροι στην Ελλάδα, τους οποίους έχει ορίσει η Siemens να διενεργήσουν έρευνα για τις υποθέσεις της με το Ελληνικό Δημόσιο.

Εμφανιζόμενοι ως «εσωτερικοί ελεγκτές της Siemens», οι Αμερικανοί δικηγόροι έφτασαν να ακουμπούν κατά την έρευνά τους κρατικά απόρρητα ελληνικών στρατιωτικών υπηρεσιών, οι οποίες έχουν προμηθευτεί εξοπλισμούς από τη γερμανική εταιρεία, αλλά και να επεξεργάζονται προσωπικά δεδομένα Ελλήνων υπηρεσιακών παραγόντων και εργαζομένων.

Ήδη από το εσωτερικό της ελληνικής Siemens, υψηλόβαθμα στελέχη εγείρουν ζητήματα που άπτονται του απόρρητου συμβάσεων με κρατικές αρχές και τις Ένοπλες Δυνάμεις.

Στην προκειμένη περίπτωση όπως καταλαβαίνουμε εγείρεται θέμα εάν μια ιδιωτική εταιρεία όπως είναι η Debevoise - Plimpton LLP δύναται να έχει πρόσβαση σε διαβαθμισμένες πληροφορίες και κωδικούς και στην .....«χρήση» που μπορεί να γίνει περαιτέρω.

Δεν είναι θέμα πατριωτισμού, ή, εθνικής αξιοπρέπειας. Ο κίνδυνος από την διοχέτευση απόρρητων πληροφοριών που εξυπηρετούν ξένα δίκαια, συμφέροντα ή ανάγκες, είναι ορατός.

ΤΙΘΕΤΑΙ, λοιπόν, το μείζον ερώτημα:

Η ελληνική πλευρά πώς διασφαλίζει τα απόρρητα του κράτους;

YΓ. Λεπτομέρειες……

1)Την ώρα που η Debevoise - Plimpton LLP διερευνά ποιοι πολιτικοί στην Ελλάδα πήραν μαύρο χρήμα, εκείνη δίνει δολάρια από το δικό της ταμείο υπέρ του Ρεπουμπλικανού John Mackein ,διαδόχου του G. Bush ,

2)Άραγε οι ειδικοί της Debevoise & Plimpton LLP θα πάρουν καταθέσεις και από τους ανθρώπους της αμερικανικής SAIC που κέρδισε τη σύμβαση για το C4I καθώς και από τον αντιπρόσωπο τους εδώ κ. Τρεπεκλή ο οποίος έλαβε ως αμοιβή το ποσόν των ( κρατηθείτε…) δύο δισεκατομμυρίων δραχμών για το αμαρτωλό C4I .

Θυμίζω χωρίς αυτό να σημαίνει τίποτα, απλώς πληροφοριακά , ότι ο κ. Τρεπεκλής , γαμπρός του μακαρίτη Α. Τρίτση , διετέλεσε σύμβουλος του Ανδρέα Παπανδρέου από το 81` έως το 85` , είναι φίλος του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και κατά δήλωση του επισκεπτόμενος αρκετές φορές το 2004 το προεκλογικό στρατηγείο του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, στη Μαυρομιχάλη.

Στη δε SAIC διευθυντικά στελέχη είναι πρώην αναπληρωτές υπουργοί Εθνικής Άμυνας των ΗΠΑ, πρώην διευθυντές Έρευνας του Πενταγώνου και στελέχη των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών.

Όποιος μελετήσει τον κατάλογο εκείνων που κατά καιρούς έχουν διατελέσει στελέχη της SAIC σχηματίζει την εντύπωση ότι .....μελετά τον αντίστοιχο των ενόπλων δυνάμεων και των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ.

9 σχόλια:

  1. Πονάει το veto!
    Όχι ότι δεν τα περιμέναμε όμως τα αντίποινα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και μετά μιλάμε για οργάνωση στο κράτος.Ο οποιοσδήποτε μπορεί να ελέγχει προμήθειες ευπ και κρατικά έγγραφα με ευκολία.Ξυπνάτε μην είναι πολύ αργά.Θα συμφωνήσω με τον φίλο 5,49 και θα συμπληρώσω πως δεν είναι μόνο αυτά που θα δούμε το αμέσος χρονικό διάστημα.Έρχονται τα...καλύτερα και εμείς βγάζουμε τα μάτια μας με επιστολές και φαμφαρολογίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Θα σε μαλώσω κ Πολίτα.
    Για το θέμα Τρεπεκλή και τις σχέσεις του με τον Παπανδρέου έχει κηρυχθεί γενική "αφωνία". Ποιος είσαι εσύ και μας την θυμίζεις αγαπητέ κύριε.
    Γιατί δεν ασχολείσαι με το ταξίδι του Λιάπη;
    Κόντρα στο ρεύμα κολυμπάς !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το καλαμπουρι παρακράτησε.Οι Αμερικάνοι μπορούν να ψάξουν όσο θέλουν τη Ζήμενς αλλά αν επιχειρήσουν να μπουν στο στρατό πρέπει να τους πετάξουν έξω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Φίλε Πολίτη,

    συνήθως συμφωνώ απόλυτα με τα γραφόμενά σου.

    Εδώ όμως πρέπει να διαφωνήσω, και να διαπιστώσω κάποιες αστοχίες στο άρθρο:

    Ρωτάς πώς γίνεται μια ιδιωτική εταιρία να έχει πρόσβαση σε διαβαθμισμένα στοιχεία. Αλλά η Debevoise αυτές τις πληροφορίες θα τις λάβει από την ίδια την Siemens που ασφαλώς έχει κρατήσει αντίγραφα των συμβάσεων (όπως και μάλλον θα δικαιούται, καθώς τις έχει υπογράψει και εκείνη). Και η Siemens ιδιωτική εταιρία είναι, όπως και οι πιώ πολλοί προμηθευτές υλικού.

    Αυτό δεν είναι το θέμα. Ούτε και η Debevoise είναι το θέμα. Γιατί αν έβαζαν ένα ελληνικό δικηγορικό γραφείο να τα ψάξει θα άλλαζε τίποτα; Όση πρόσβαση έχουν οι "υπηρεσίες" στους αμερικανούς δικηγόρους, τόση μπορούν να έχουν και σε έλληνες. Το διαβατήριό τους θα τους εμπόδιζε;

    Το ίδιο ισχύει και για τα ιδιωτικά στοιχεία. Η Siemens Ελλάς δηλαδή δεν είναι ιδιωτική εταιρεία ; όπως και η κάθε ιδιωτική ή δημόσια εταιρεία, κατέχει κάποια προσωπικά δεδομένα για το προσωπικό της. Αυτό είναι κανονικό.

    Απλά υποψιάζομαι πως η καινούργια διοίκηση της Siemens θέλει να έχει ξεκάθαρη ιδέα για το τί έγινε με τις μίζες σε όλο τον κόσμο. Για να κάνει αυτή την δουλεία είναι γνωστό πως οι μεγάλες δικηγορικές εταιρίες δουλεύουν συστηματικά και αποτελεσματικά. Άλλωστε η Debevoise διερευνά την υπόθεση σε όλο τον κόσμο και όχι μόνο για την Ελλάδα. Όποιος ξέρει για το επίπεδο της δικηγορίας στο εξωτερικό και ειδικά σε μεγάλες εταιρίες θα το καταλάβει. Σε άλλες χώρες είναι δηλαδή βαθειά νυχτωμένοι και δεν αντιδρούν για την Debevoise;

    Άλλωστε αυτό που κάνει η Siemens δικαιούται να το κάνει ο κάθε ιδιώτης όταν προσλαμβάνει έναν δικηγόρο: να του φέρει όσα στοιχεία έχει και ο ίδιος για να κάνει ο δικηγόρος καλά την δουλεία του.

    Έχεις δίκιο πως γίνονται πολλά παιχνίδια σε βάρος της χώρας. Αλλά δεν πρέπει να πιστεύουμε πως παντού υπάρχουν συνωμοσίες. Κάποια πράγματα εξηγούνται και πιό απλά.

    Και ένα τελευταίο: για την Debevoise, το μόνο παράνομο που προκύπτει κατά την γνώμη μου για την δράση τους είναι πως όταν θα έρθουν οι αμερικανοί δικηγόροι στην Ελλάδα, χωρίς να είναι μέλη ενός ελληνικού η ευρωπαϊκού δικηγορικού συλλόγου ... θα ασκήσουν παράνομα την δικηγορία (αν είναι έξυπνοι θα στείλουν δικηγόρους από Λονδίνο, Παρίσι ή Φρανκφούρτη όπου έχουν γραφεία για να παρακάμψουν το θέμα).

    Φιλικά,

    Νίκος Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @ Νίκο Π.
    Αγαπητέ μου φίλε
    Ότι αφορά συμβάσεις για θέματα ασφάλειας ή στρατιωτικού περιεχομένου ,σύμφωνα με τα ισχύοντα ανά τον κόσμο, έχουν πρόσβαση μόνο διαβαθμισμένα άτομα.
    Δεν χρειάζεται οπωσδήποτε να είσαι στρατιωτικός για να χαρακτηριστείς κάποιου βαθμού διαβαθμισμένης κλίμακας.
    Μπορεί να είναι π.χ μια ιδιωτική εταιρεία(που είναι οι περισσότερες) αλλά έγραφα που περιέχουν διαβαθμισμένο περιεχόμενο τα χειρίζονται αυστηρά ανάλογα άτομα και όχι οποιοσδήποτε δικηγόρος ή δικηγορική εταιρεία.
    Στην αντίθετη περίπτωση όλοι θα ήξεραν κωδικούς οπλικών συστημάτων κλπ για όλους.
    Ήδη από μερίδα νομικών εξετάζεται ακόμα και το ενδεχόμενο της προσφυγής σε ένδικα μέσα για την προστασία διαβαθμισμένων συμβάσεων από ιδιώτες... ελεγκτές. Η μελέτη αυτής της πτυχής, πάντως, που έχει απρόβλεπτες προς το παρόν διαστάσεις, δεν εκδηλώνεται από συντελεστές που επιθυμούν τη συγκάλυψη του σκανδάλου των δωροδοκιών.
    Εκεί κολλάει το θέμα . Στο επικοινωνιακό πεδίο. Φοβούνται κάποιοι ότι θα κατηγορηθούν από ...κάποιους άλλους ότι μέσω των απορρήτων γίνεται προσπάθεια συγκάλυψης του σκανδάλου.
    Αυτός ο ...ενδοιασμός όπως καταλαβαίνεις ήταν γνωστός απο την αρχή και η Debevoise - Plimpton LLP
    τον εκμεταλλεύτηκε.
    Θα υπάρξουν σίγουρα αντιδράσεις!!
    Όσο για το θέμα της νομιμοποίησης τους στην Ελλάδα αυτό γίνεται μέσω του κ. Λυκουρέζου (εκπροσωπεί την SIEMENS) που έχει πάρει την σχετική εντολή από την πελάτισσα του και έχει ενημερώσει σχετικά τον κ. Σανιδά.
    Φιλικά
    politis-gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Βρώμα φίλε μου, βρώμα και σιχαμάρα!
    Σοσσιαλιστές είναι αυτοί;;
    Παντού τα ίδια! Ζούμε την εποχή που τα πάντα θυσιάζονται στο βωμό του βρώμικου κέρδους και του μαύρου χρήματος!!
    Καλό ξημέρωμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Aχ Πολίτη μας τα μπέρδεψες σήμερα για να ανακατώσεις και τον Γιώργο...ράβδος στη γωνία άρα βρέχει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Φίλε μου .....λεπτομέρειες αναφέρω.
    Εσένα δεν σου προκαλεί κατάπληξη ότι η Debevoise & Plimpton LLP εκπροσωπούσα το Χρηματιστήριο της ΝΥ δεν ελέγχει την SAIC, παρότι έχει γίνει επίσημη καταγγελία από άλλη εταιρεία για ...αδιαφανείς διαδικασίες στο διαγωνισμό για το C4I ;
    Είπαμε ...λεπτομέρειες !
    Καλή σου ημέρα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή