Πέμπτη 3 Ιουλίου 2008

Οι λαθροχειρίες του Λευκού Οίκου .


Οι γνωστοί παραχαράκτες της Ιστορίας και εμψυχωτές του «μακεδονισμού» των Σλάβων της γείτονος, Ντάνιελ Φριντ και τα «παιδιά» του συμβουλίου Εθνικής ασφαλείας (NSC), προέβησαν σε μια νέα εχθρική πράξη κατά της Ελλάδας που, ωστόσο, στρέφεται, κατά προσβλητικό τρόπο, και εναντίον του συνόλου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Με τις προφανείς «ευλογίες» της ΥΠΕΞ κ. Ράις και του Συμβούλου Εθνικής Ασφαλείας Χάντλεϊ, οι «χειριστές» των εργασιών της συνάντησης κορυφής παραποίησαν τα επίσημα Συμπεράσματα της Διακήρυξης της Συνάντησης Κορυφής Ε.Ε. και ΗΠΑ, στη Λιουμπλιάνα, ως προς την ονομασία των Σκοπίων, και τώρα, έτσι αλλοιωμένα, τα ανήρτησαν στην ιστοσελίδα του Λευκού Οίκου. ( εδώ )

Συγκεκριμένα, ενώ στην επίσημη Διακήρυξη της Λιουμπλιάνα που, έπειτα από σκληρές και έντονες διαπραγματεύσεις, συνυπέγραψαν, τελικά, Ε.Ε. και ΗΠΑ, τα Σκόπια αναφέρονται ως Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας (FYROM), στην αναρτηθείσα προκλητική αμερικανική εκδοχή που, ωστόσο, δεν αποτελεί επίσημο κείμενο λόγω της αλλοίωσης, τα Σκόπια αναφέρονται ως Μακεδονία.

Το γεγονός αυτό λέγεται πως έχει «εξοργίσει» Ευρωπαίους αξιωματούχους που πιστεύουν ότι οι Αμερικανοί επέδειξαν μια εν γένει «απαράδεκτη στάση» στις διαβουλεύσεις που προηγήθηκαν της Συνόδου, επί μιας σειράς θεμάτων και τώρα συμπεριφέρονται με τον «παιδαριώδη» αυτό τρόπο γιατί «δεν πέρασε το δικό τους».

Σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες, η Σλοβενική Προεδρία της Ένωσης επρόκειτο να κάνει διευκρίνηση - δήλωση που, εμμέσως, θα καυτηρίαζε την πράξη των Αμερικανών, παραπέμποντας στην Επίσημη Διακήρυξη της Λιουμπλιάνα.

Στις σχετικές διαπραγματεύσεις, κατά τους γνωρίζοντας, η Ευρώπη ξεκίνησε χρησιμοποιώντας στο σχέδιό της την ονομασία FYROM οι Αμερικανοί αντιπρότειναν κάνοντας χρήση του «Δημοκρατία της Μακεδονίας», κάτι που απέρριψαν άνευ συζήτησης οι Ευρωπαίοι, για να επανέλθουν οι Αμερικανοί με την επιθυμία να βάλουν αστερίσκο υποδηλώνοντας πως αυτοί τους είχαν αναγνωρίσει ως δημοκρατία της Μακεδονίας.

Αλλά και σ' αυτό αντιτάχθηκαν οι Ευρωπαίοι, με αποτέλεσμα να υποχωρήσουν οι Αμερικανοί, οι οποίοι τώρα «απάντησαν» με την προκλητική αυτή ενέργειά τους στην ιστοσελίδα του Λευκού Οίκου.

Σύμφωνα με Ευρωπαίους παράγοντες, η αμερικανική «εν γένει» στάση θεωρείται πως προχώρησε πέραν του οποιουδήποτε «καπρίτσιου» εκ μέρους του Φριντ και της παρέας του για την Ελλάδα, και έχει να κάνει με ένα «συγκρουσιακό κλίμα», που καλλιεργήθηκε από αμερικανικής πλευράς στο σύνολο των διαπραγματεύσεων Ε.Ε. και ΗΠΑ, με στόχο την «παρενόχληση» των θέσεων της E.E.

Κατά τους ίδιους παράγοντες, όλα αυτά «έδειξαν το πώς σκέπτονται οι Αμερικανοί... σκέπτονται διχαστικά, γιατί προφανώς έκριναν ότι, θέτοντας ζήτημα ονομασίας των Σκοπίων, θα διασπούσαν τη συνοχή της Ένωσης, που ούτως ή άλλως είναι στο μυαλό τους...».

Βέβαια, η ενέργεια των Αμερικανών προδικάζει και τη στάση που θα τηρήσουν προς τα τέλη του έτους, όταν οι Σκοπιανοί, επί γαλλικής προεδρίας, ζητήσουν έναρξη των ενταξιακών τους διαπραγματεύσεων με την E.E.

Από την άλλη πλευρά, με τις ενέργειές τους αυτές, οι Αμερικανοί, για άλλη μια φορά, αποδεικνύουν ότι αποτελούν έναν αναξιόπιστο σύμμαχο που με τις συγκεκριμένες παρεμβάσεις και αλλοιώσεις κειμένων τορπιλίζει εκ των πραγμάτων και τη διαδικασία Νίμιτς, για την οποία υποτίθεται πως κόπτεται, για την επίλυση του προβλήματος.

To …Κύκνειο άσμα των γνωστών κύκλων. Να μας γράφεις Daniel .

Να είσαι σίγουρος ότι από την πλευρά μας …..

……δεν θα σε ξεχάσουμε.

YΓ. Κάποια προπαγανδιστική ενέργεια στήνεται .Υπάρχει έντονη κινητικότητα διαφόρων παραγόντων και μυστικών υπηρεσιών (Σκοπιανών και μη).

Προσοχή στην προβοκάτσια !!!!!


Πηγή: Eleytherotipia

7 σχόλια:

  1. Κοίτα να δεις τι παιχνίδια παίζονται.
    Έγραφε πριν λίγες ημέρες:"Σε επιχείρηση συγκάλυψης δυσάρεστων εξελίξεων στο Σκοπιανό, που προκάλεσε το διπλό άδειασμα από την Ε.Ε. και την κυβέρνηση Μπους επιδίδεται το υπουργείο Εξωτερικών, επιχειρώντας έτσι και την απόκρυψη των δικών του ευθυνών.."
    ΗΜΕΡΗΣΙΑ
    του Νίκου Μελέτη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το ότι οι Αμερικανοί είναι αναξιόπιστος σύμμαχος δεν χρειαζόταν η διχαστική τακτική τους στο Σκοπιανό για να το καταλάβουμε!
    Ποτέ δεν ήταν αξιόπιστοι! Το θέμα είναι εμείς και δη το Υπουργείο Εξωτερικών τι κάνει;
    Καλό βράδυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @marianaonice
    Εκτός από αυτά που έχει κάνει φίλη μου (Οχι το ΥΠΕΞ αλλά κάποιοι άλλοι), και τα γνωρίζουμε πλέον όλοι,τι άλλο κατά την γνώμη σου θα μπορούσε να γίνει;
    Ο Αρνητισμός ίσως να μας κάνει μεγαλύτερο κακό , από ότι ο εξωτερικός παράγοντας.
    Ξέρεις ότι έχω μεγάλη ευαισθησία στα Εθνικά θέματα και πολλές φορές σε άλλες περιπτώσεις ,εγώ πρώτος από όλους φωνάζω !
    Στο θέμα των Σκοπίων όμως θα πρέπει να απονείμουμε τα εύσημα για τον χειρισμό της υπόθεσης.
    Στα Εθνικά θέματα δεν έχει θέση (νομίζω)ο αρνητισμός αλλά η ομοψυχία.
    Καλό βράδυ !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καταφεραμε να κανουμε φιλους τους ταλιμπαν και εχθρους τους Αμερικανους!! ποσοι Ελληνες ειναι στο ιρακ? ποσοι στο Αφγανισταν? και ποσοι συγγενης μας ειναι στην Αμερικη??
    Παντα αυτοι απο ανατολας μας εσφαζαν!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @ Leonidiog
    Μην μπερδεύουμε τους απλούς πολίτες με τις κυβερνήσεις τους.
    Έχουμε τραβήξει πολλά από την Αμερικανική πολιτική(Δικτατορία, Κύπρος κλπ) στην Νεότερη Ιστορία μας.
    Ωραίες οι φωτό! Πάνε χρόνια που πέρασα για τελευταία φορά.
    Φέτος όμως σίγουρα θα πάω Τυρό όποτε και ... Λεωνίδιο.
    Καλό βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Στο κανάλι Blue Sky ο δημοσιογράφος Χατζάρας που ήταν παλιά στην ΕΡΤ και στη συνέχεια ακόλουθος Τύπου στο Βελιγράδι παρουσίασε έγγραφο με τις ελληνικές περιουσίες στα Σκόπια που κατασχέθηκαν και που είναι κυρίως ακίνητα στις μεγάλες πολεις πολύ μεγαλύτερης αξίας από τα χωράφια σε χωριά που διεκδικούν οι Σκοπιανοί στην Ελλάδα.
    Αυτό μπορεί να κάνει το Υπουργείο Εξωτερικών τωρα που οι Σκοπιανοί θέτουν ζήτημα περιουσιών.Είναι καιρός να υπάρξει αμοιβαιότητα και να τεθεί ζήτημα ελληνικών περιουσιών στα Σκόπια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΜΕΓΑΛΕ Ε ΒΟΥΛΕ ΤΗΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ.ΤΑ ΚΑΝΟΥΝ ΑΥΤΑ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΗ Η ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΩΝ ΣΧΕΔΟΝ ΣΙΓΟΥΡΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΗΝ ΔΙΚΗΣ ΜΑΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ. ΟΙ ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΝ ΛΕΡΩΜΕΝΟΙ ΤΗΝ ΦΩΛΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕ ΑΛΛΑ ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ (ΒΛΕΠΕ SIEMENS) KAI AYTO EINAI ENA XAΡΤΙ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΘΑ ΕΞΑΓΩΡΑΣΟΥΝ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ. ΟΙ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΥΡΙΖΕΙ ΕΚΒΙΑΣΜΟ ΚΑΙ ΕΔΩ ΘΑ ΞΕΔΙΠΛΟΘΟΥΝ ΠΟΛΛΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΜΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ.ΔΕΝ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΠΟΤΕ ΤΙΠΟΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΟΥΜΑΝΤΟ ΟΙ ΛΙΓΟΙ ΣΕ ΣΧΕΣΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΛΟΥΣ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΑΠΛΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΟΝΟΜΑΖΟΥΜΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ,ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΜΟΝΟ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΑΝΑΛΗΘΕΙΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή