Τετάρτη 30 Ιουλίου 2008

Επειγόντως κάθαρση …νοοτροπίας !


Ο νεοπλουτισμός, είναι η αρρώστια της εποχής που διανύουμε. Παρατηρείτε σε αρκετά έντονο βαθμό στην επαρχία , στην Μύκονο και …..στον πολιτικό βίο.

Είναι γεγονός ότι σε μια μικρή πόλη όπου όλοι σχεδόν γνωρίζονται μεταξύ τους και συμπορεύονται, υπάρχουν και οι λεγόμενοι νεόπλουτοι που διακατέχονται από τάσεις επιδειξιμανίας.

Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και με τους «παροικούντες» κοσμικούς της Μυκόνου.

Επιχειρηματίες, νομιμοφανείς νταβατζήδες, πρωτόβλαστα και παλαιά λαμόγια, συναγωνίζονται στον ναρκισσισμό και στην επίδειξη πλούτου.

Κοντά σε αυτούς «συναγελάζονται» (την τελευταία ειδικά 10ετια) και μερικοί εφήμεροι «εναγκαλιστές» της εξουσίας , ημιδιαφανείς πολιτικοί, κουφόνοα πιόνια της ματαιοδοξίας τους , προκαλώντας το κοινό αίσθημα.

Τα παραδείγματα του πρόσφατου παρελθόντος επί ΠΑΣΟΚ ηχηρά, …. «σκαφάτα», …παριζιάνικα.

Υπάρχουν όμως και τρεις-τέσσερεις υπουργοί της τωρινής κυβέρνησης, οι οποίοι προκαλούν το κοινό αίσθημα …..παραπάνω από όσο αντέχεται...

Κάποιοι ξέχασαν ότι η Ν.Δ. ήλθε στην εξουσία λόγω της χαρισματικής παρουσίας του κ. Κώστα Καραμανλή αφενός , που μπόρεσε και την έκανε ξανά κόμμα εξουσίας, και αφετέρου επειδή ορισμένα κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ είχαν προκαλέσει με τον τρόπο ζωής τους και εξοργίσει τους πολίτες..

Ο πρωθυπουργός, είναι η αλήθεια, δεν έχει αλλάξει σε τίποτα τον τρόπο ζωής του από το 2004, αποφεύγει τις κοσμικότητες , ζει όπως ζούσε , έστειλε τα παιδία του σε δημόσιο νηπιαγωγείο μαζί με τα παιδιά των οικονομικών μεταναστών, δείχνει και είναι χαμηλών τόνων στην προσωπική του ζωή.

Το «σεμνά και ταπεινά» το εννοούσε προφανώς όταν το είπε, αλλά αυτό που δεν είναι σαφές είναι……. ποιος το κατάλαβε.

Γιατί η συνέχεια έδειξε ότι αυτό το σεμνά και ταπεινά παρανοήθηκε από κάποια στελέχη της ΝΔ.

Σήμερα παρατηρούνται φαινόμενα υπουργών που όχι μόνο δεν κρύβεται ο ακραίος πλουτισμός τους, αλλά αντιθέτως επιδιώκουν προκλητικά να τον επιδεικνύουν (ελπίζω μόνο να είναι από …καμιά κληρονομιά , γιατί τα πράγματα έχουν ζορίσει …εκ των ένδον).

Μετέχουν και «ομοσιτίζονται» με τη μεγάλη νεοπλουτίστικη παρέα της Μυκόνου, κάποιος δε από αυτούς μεταξύ αχινόσουπας και αστακομακαρονάδας ( η ….φασολάδα των νεόπλουτων) δεν κρύβει στην ομήγυρη ότι : «να περνάμε βασικώς καλά κύριοι και το να μη μου ξαναδώσει υπουργείο ο πρόεδρος ουδόλως με ενδιαφέρει» ……

Άλλος δεν αφήνει κοσμικό για κοσμικό πάρτι και δη εφοπλιστικό και κρατάει θέσεις για το μεγάλο του φουσκωτό στα νησιά του Αιγαίου.

Όποιος ξεφυλλίσει τις κοσμικές σελίδες ,που λόγω θέρους εστιάζονται στα της … Μυκόνου, ευκόλως θα διακρίνει τους τρεις-τέσσερεις υπουργούς που έχουν … « ερωτογενές» πάθος …με την κοσμοπολίτισσα Μύκονο.

Πάθος που διακατέχει ακόμη και πρώην υπουργό που το μεγαλύτερο μέρος των ψηφοφόρων του το … «αντλεί» από τις δυτικές συνοικίες της Β`Αθηνών .

Υποκρισία ;….Πρόκληση; ….. «Ζαμανφουτισμός»;

Παρεξήγησαν το «σεμνά και ταπεινά» ή τους …παρεξηγήσαμε εμείς ;

Όποια και αν είναι η απάντηση, τέτοιου είδους συμπεριφορές , φωτογραφίσεις και προκλητικές εμφανίσεις έχουν ασύλληπτο πολιτικό αντίκτυπο στον μέσο ψηφοφόρο που προσπαθεί να τα βγάλει πέρα σε δύσκολους καιρούς.

Ο Μακιαβέλι, ως συνήθως, είχε δίκιο: το αλατοπίπερο της πολιτικής είναι οι λεπτομέρειες. Όσο πιο μικρές, τόσο πιο πιπεράτες.

Καλό θα είναι πάντως να ενθυμηθούν στου Μαξίμου, ότι και ο κ. Σημίτης ήταν πράγματι χαμηλών και ταπεινών τόνων στην προσωπική του ζωή , διάγοντας βίο παρόμοιο με αυτόν του κ. Καραμανλή.

Η ζημιά όμως έγινε από τους …υπουργούς!!!


YΓ. Προς υπουργικά …νεοπλάσματα: «Το χάσμα ανάμεσα στο πώς θα έπρεπε να ζει κανείς και στο πώς πραγματικά ζει» έγραφε ο Μακιαβέλι «είναι τόσο μεγάλο, ώστε ο άνθρωπος που αμελεί αυτό που πραγματικά γίνεται προς χάριν αυτού που θα έπρεπε να γίνεται παίρνει τον δρόμο προς την αυτοκαταστροφή και όχι προς την αυτοσυντήρηση».

11 σχόλια:

  1. Ο Βουλγαράκης πηγαίνει για να μοστράρει το σκάφος του και επειδή έχει παραδάκι από τη σύζυγο...ο Καραχάλιος για να κάνει καμάκι επειδή βγήκε κανα δύο φορές στο γυαλί και έχει αναγνωρισιμότητα ,ο Γιακουμάτος γιατί ...ούτε αυτός ξέρει ,πως λέμε είδε φως και ανέβηκε,αλλά δυστυχώς για δαύτον η Β' Αθηνών θα τον στείλει πάλι στο ιατρείο του.
    Όσο για τον Καραμανλή μακάρι να γνώριζε όσα ο απλός κοσμάκης τους καταλογίζει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σε όλα με βρίσκεις σύμφωνη εκτός από το "χαρισματικός" ο Πρωθυπουργός!
    Το έχω ξαναπεί: Μεταξύ των στραβών βασιλεύει ο μονόφθαλμος! Όμως φοβάμαι ότι και αυτός στραβός αποδεικνύεται τελικά αν δεν βλέπει τους υπουργούς του και τα πρωτοκλασσάτα στελέχη του πως "διάγουν" σ΄ αυτούς τους δύσκολους καιρούς, και πώς εννοούν το σεμνά και ταπεινά!!
    Μη τρελλαθούμε και τελείως δηλαδή!
    :)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. προσυπογράφω απολύτως το κείμενο σε όλα του!

    ο κίνδυνος δε της ζημιάς είναι μεγαλύτερος γιατί για ευνόητους λόγους η τρίχα γίνεται τριχιά και τα βέλη κατευθύνονται στον πρωθυπουργό!

    jkr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. χαρισματικός ως προς τον βίο που διάγει αλλά δυστυχώς εκτός πραγματικότητας όπως ο Σημίτης ...και ας μαντέψω ...το ίδιο τέλος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @ marianaonice
    Χαρισματικός! Μονόφθαλμος ! Αντίθετα; Χμ!!!
    Βέβαια ΠΑΝΤΑ η ιστορία γράφεται κάποια χρόνια αργότερα.
    Να θυμίσω πρόχειρα τις αντιδράσεις(τότε) και τις κατηγορίες προς τον Κωνσταντίνο Καραμανλή σχετικά με το όραμα του για την ένταξη της χώρας μας στην ΕΟΚ(ΕΕ).
    Δεν είναι δυνατόν να σκεφτεί σήμερα οποιοσδήποτε άνθρωπος ότι ήταν λάθος ο δρόμος του προς την ΕΕ.
    Να θυμίσω πρόχειρα, χάριν αστεϊσμού, ότι και ο Αντίγονος Α' Κύκλωψ ή Μονόφθαλμος ήταν Μακεδόνας ευγενής, στρατηγός, και μετά το θάνατο του Αλέξανδρου, υπήρξε βασιλιάς και ίδρυσε τη Δυναστεία των Αντιγονιδών.
    Χαρισματικός λοιπόν ο ...Αντίγονος ο ..Μονόφθαλμός.
    Και ένα σύντομο ανέκδοτο αλλά με ...ουσία.
    Μιά φορά ήταν δυό φίλοι, ο ένας μονόφθαλμος.
    Θέλοντας λοιπόν ο έχων και τα δύο μάτια να πειράξει τον άλλο, του λέει:
    -Δηλαδή εσύ βλέπεις ακριβώς όσα και εγώ?
    Και ο μονόφθαλμος του απαντά:
    -Όχι, βλέπω περισσότερα από σένα αφού εγώ βλέπω δύο μάτια επάνω σου ενώ εσύ επάνω μου μόνο ένα !
    Χαρισματικός και ευφυής ο ...μονόφθαλμος ε!!
    Έξω από την πλάκα , δεν είναι τυχαίο που ως χαρισματικό τον δέχονται και άνθρωποι έξω από την παράταξη του !
    Ας αφήσουμε την ιστορία να κρίνει τον καθένα πολιτικό από τις πράξεις του και ΜΟΝΟ !

    Καλό βράδυ @ φίλη μου !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δηλαδή καί τί θά πεί χαρισματικός?
    Η δημαγωγία είναι χάρισμα?
    Η πολύχρονη εξαπάτηση τών ψηφοφόρων, χάριν τής παραμονής στήν εξουσία είναι χάρισμα?
    Η άσκηση κοινωνικής(?) πολιτικής μέ δανεικά είναι χάρισμα?
    Η "ανάρμοστη" σχέση μέ κατά 40 χρόνια νεώτερη πληθωρική αεροσυνοδό είναι χάρισμα?
    Καί ειδικά όταν γίνεται παράδειγμα πρός μίμηση από τήν πλέμπα? Είναι χάρισμα?
    Αν τά παραπάνω είναι δείγματα χαρισματικού ηγέτη, όντως ο Κωστάκης είναι ...ατάλαντος.
    Τόν χαρισματικό ψάξτε τον αλλού.
    Αν καί θά δυσκολευτείτε λίγο νά τόν συναντήσετε διά ζώσης...

    Τό άρθρο δυστυχώς δείχνει ότι δέν είναι δύσκολο νά αποκτήσουμε κι' άλλους "χαρισματικούς" στή συνέχεια αφού η ασθένεια μοιάζει κολλητική.

    Φιλικά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πολίτη με την πείνα μας παίζεις και βάζεις αυτές τις φωτογραφίες;
    Χάθηκε να βάλεις μια φωτογραφία του γκεντέμι, έστω και άσχετη με το θέμα σου;
    Τουλάχιστον αυτόν όταν τον βλέπουμε μας κόβεται η όρεξη και δεν υποφέρουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. File politi
    Oso xarismatiko kai na mou ton les, thn istoria me thn Natasa pou apo vrefonhpiokomo thn ekane aggeioxeirourgo den mporw na thn sygxwrhsw.
    Deixnei nepotismo kai nootropia efamillh tou Tsaouseskou

    Aytos kai mono o logos einai ikanh synthikh yia na mhn ton ksanapsifisw

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αυτό λέω και εγώ!
    Ας αφήσουμε την ιστορία να κρίνει αν ο Καραμανλής είναι χαρισματικός ή μονόφθαλμος!!
    :)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. την καλημερα μου.συμφωνω απολυτα με το αρθρο.ειχα γραψει κσι στο blog-http://dexiextrem.blogspot.com/2008/07/blog-post_07.html-
    για αυτο το θεμα.πραγματικα αυτος ο νεοπλουτισμος προκαλει δυσφορια στην κοινωνια.δεν ειναι ποινικα κολασημο αλλα επι διακυβρνησης πασοκ τα στελεχη της ΝΔ ζητουσαν τις παραιτησεις για τα κοτερα για τις φιλοξενιες σε σπιτια μεταξυ στελεχων πασοκ και προμυθευτων δημοσιου.αλλα λεμε οταν ειμαστε αντιπολιτευση και αλλα οταν κυβερναμε μαλλον...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Μετά το καταλληλότερος να και χρισματικός!!Ε! κάτι τρέχει εδώ.Μήπως κάνουμε κάτι λάθος και βλέπουμε τα ίσια στραβά?Μήπως έχουμε επανιδρυθεί και δεν το πείραμε χαμπάρι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή