Παρασκευή 25 Ιουλίου 2008

Μάθε άνθρωπε: Οι απειροελάχιστες διαφορές κάνουν την ...διαφορά.


Πρόσφατα με αίτηση του, ο αμετανόητος πραξικοπηματίας Δημήτρης Ιωαννίδης- 86 ετών σήμερα- ζητεί αναστολή εκτελέσεως της ποινής του, τουλάχιστον για τρεις μήνες ,για λόγους υγείας.

Αυτή τη στιγμή νοσηλεύεται στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας με μόρφωμα στον εγκέφαλο , καρδιακή και αναπνευστική ανεπάρκεια και ζητάει να παραμείνει εκεί μέχρι να ολοκληρωθεί η θεραπεία του.

Κατόπιν αυτής, όπως λέει, επιθυμεί να μην επιστρέψει στο κελί του και να αφήσει την τελευταία πνοή του εκτός της φυλακής.

Όσα Μ.Μ.Ε. ασχολήθηκαν με την περίπτωση του δικτάτορα Ιωαννίδη ,εστίασαν κυρίως στο γεγονός ότι ο πρώην ισχυρός άνδρας της χούντας δεν έχει μετανοήσει για όσα έκανε την περίοδο της παντοδυναμίας του.

Αρκετά μάλιστα εξ αυτών , άφησαν να εννοηθεί ότι επ’ ουδενί λόγω δεν πρέπει να γίνει δεκτή η αίτηση του .

Η Δημοκρατία κύριοι δεν είναι μνησίκακη και πάνω από όλα δεν φοβάται.

Τώρα ο Ιωαννίδης είναι ακίνδυνος και δεν νομίζω πως θα έχουμε καμιά απώλεια ως δημοκρατία εάν αποφυλακιστεί.

Αρκετά τον τιμώρησε η Δικαιοσύνη και η Ιστορία. Ας τον αφήσουμε να πεθάνει στο σπίτι του.

Παρά τα εγκλήματα του σε βάρος της Δημοκρατίας και του Έθνους ,34 χρόνια μετά, η μνήμη μας πρέπει να συμπορεύεται πάντα με κάποιες ανθρωπιστικές αξίες, τις οποίες το πολίτευμα μας προστατεύει και σε αυτό ακριβώς το σημείο διακρίνεται από τα άλλα πολιτεύματα.

Αυτές τις ανθρωπιστικές αξίες η δημοκρατία οφείλει να τις επιδεικνύει απέναντι σε κάθε άνθρωπο, ακόμα και σε εκείνους, οι οποίοι κάποτε την κατέλυσαν.

Πέραν όμως των ανθρωπιστικών αξιών οφείλουμε να αποδείξουμε ότι οι θεμέλιοι λίθοι της Δημοκρατίας , οι νόμοι της , πάνω στους οποίους στηρίζεται όλο το οικοδόμημα της , εφαρμόζονται προς όλους ανεξαιρέτως!

Εφόσον ο νόμος προβλέπει χάρη για περιπτώσεις ανηκέστου βλάβης κι αυτή αποδειχθεί ιατρικά, δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν πρέπει να τηρηθεί ο νόμος.

Η αίτηση διακοπής της εκτέλεσης της ποινής λόγω ανηκέστου βλάβης της υγείας προβλέπεται από τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας και κρίνεται από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών.

Επιπλέον, η μεταμέλεια δεν έχει καμία απολύτως σχέση με το αντίστοιχο άρθρο του ΚΠΔ.

Εκεί κριτήριο είναι μόνο η ανήκεστος βλάβη. Ας μην μπερδεύουμε τα πράγματα.

Στην αντίθετη περίπτωση που τα μπερδέψουμε και δεν εφαρμόσουμε τους ισχύοντες νόμους ουδόλως θα διαφέρουμε από το τυραννικό και δικτατορικό καθεστώς.

Θα γίνουμε το ίδιο ένοχοι με αυτό . «ΕΝΟΧΟΣ ΕΝΟΧΟ ΟΥ ΠΟΙΕΙ». Κάποιος ένοχος δεν μπορεί να ενοχοποιήσει κάποιον άλλο όπως έλεγαν και οι αρχαίοι ημών πρόγονοί μας.

Ας κάνουμε - ασχέτως με τα συναισθήματα μας - αυτό που λένε οι νόμοι.

Ίσως έτσι κατανοήσει αυτός ο δύστροπος και αμετανόητος γέροντας, αυτό που 34 χρόνια δεν κατανόησε στη φυλακή.

Ότι η δημοκρατία είναι το καλύτερο πολίτευμα γιατί σέβεται και εφαρμόζει τους νόμους ανεξάρτητα από πρόσωπα και καταστάσεις.

Κάθε περαιτέρω συζήτηση εξυπηρετεί συμφέροντα που επιβουλεύονται τη δημοκρατία...

Στους χαλεπούς καιρούς που ζούμε ,…..οι απειροελάχιστες διαφορές κάνουν την... διαφορά .

Εξ όνυχος τον λέοντα κύριοι !

6 σχόλια:

  1. Να ήταν μόνο αυτός ο "αμετανόητος...." σ΄αυτήν την χώρα καλά θα είμασταν!!! Όλοι οι υπόλοιποι τριάντα χρόνια τώρα που έχουν κάνει τα αίσχη.... έχουν μετανοήσει...????
    Την ετικέτα του "αμετανόητου" οι κύριοι των ΜΜΕ πρέπει να την κολλήσουν σε πάρα πολλούς.... όχι επιλεκτικά....

    Μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η δύναμη των bloggers είναι ακόμα μια φορά εδώ, άμεση και ζωντανή!
    Ποιος είπε ότι οι bloggers δεν λειτουργούν ομαδικά; Σε ένδειξη συμπαράστασης προς τους συγγενείς των θυμάτων για το χαμό των 8 ψυχών στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη του Περάματος και σε ένδειξη διαμαρτυρίας προς τους Διαχειριστές αυτού του Κράτους που λέγεται Ελλάδα...
    ΚΑΘΕ ΜΠΛΟΓΚ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΚΕΙΜΕΝΟ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ - ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ. Ταυτόχρονα να κάνει προώθηση την ανάρτηση αυτή σε όλα τα email που δέχτηκαν πριν από αυτόν τη δημοσίευσή του. ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΝΗΜΕΡΟΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ ΤΩΝ BLOGS ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΘΕΙ
    .
    "ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ - ΟΙ ΜΠΛΟΓΚΕΡΣ ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ - ΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ - ΕΙΝΑΙ ΑΜΕΛΕΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ"
    .
    Ζizanio 21, PRESS-GR

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η Δημοκρατία δεν είναι κάτι αόριστο, είναι το σύστημα αξιών, θεσμών και εξουσιών που συνθέτουν ένα τρόπο διακυβέρνησης,
    Ποιος είναι σήμερα ο κίνδυνος για τη δημοκρατία ?
    ο Ιωαννίδης ? ή η απαξίωση της Δημοκρατίας μέσω της ουσιαστικής κατάργησης των θεσμών που την αποτελούν?
    Η απαξίωση της Δημοκρατίας, είναι λιγότερο επικίνδυνη από την κατάλυσή της?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γιατί φαγωθήκατε για τα ανθρώπινα δικαιώματα αυτού του καθάρματος δεν μπορώ να καταλάβω...
    Μήπως κάτι μας κρύβετε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. O kathenas opws strwnei koimatai...
    metanoeite leei to Evaggelio,opoios den metanoei tha paei sto pyr to exwteron opws lene kai oi papades...afou loipon to katharma ayto den metanoei na pswfisei mesa sto mountroumi,giati ekei axizei. Mhn anakatevete thn dhmokratia giati aytoi thn eixan vallei sto gypso gia epta xronia.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Γιατί φαγωθήκατε λέι ό άλλος...
    Είδατε, τσιμουδιά γιά δημοκρατία ό άλήτης, δέν ειναι λοιπόν πιό φασίστας
    από τόν Ίωαννίδη; (Πιό φασίστας σημαίνει κόκκινος φασίστας).

    ΑπάντησηΔιαγραφή