Κυριακή 13 Ιουλίου 2008

«Από κυβερνήσεις άλλων κρατών» !


Διαβάζοντας κάποιος την σημερινή συνέντευξη της κ. Άννας Διαμαντοπούλου στην «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία» σίγουρα στο μόνο συμπέρασμα που ΔΕΝ καταλήγει είναι ότι ως παλαιά καραβάνα της πολιτικής παριστάνει την σοκαρισμένη παρθένα των κομματικών εκτροφείων .

Η βουλευτής παραδέχεται ότι για το παρελθόν το ΠΑΣΟΚ «πληρώνει το δικό του μερίδιο ευθύνης».

Κάνει ένα βήμα μπροστά από την επίσημη θέση του κόμματος της, αποδεχόμενη το αίτημα της κυβέρνησης για διακομματική επιτροπή που θα συζητήσει τρόπους θωράκισης του πολιτικού συστήματος.

Όπως τονίζει «Δεν έχει σημασία αν θα γίνει πρώτα η διακομματική ή η εξεταστική», επισημαίνοντας ότι «όταν το χωράφι καίγεται, χλωρά και ξερά βρίσκονται σε κίνδυνο».

Για το έλλειμμα εσωκομματικής δημοκρατίας του ΠΑΣΟΚ , που αναφέρθηκε ο κ. Σημίτης στην ομιλία του στον Πύργο απάντησε ότι «Δίνουμε πράγματι εικόνα νευρικής κρίσης. Το αντίδοτο είναι είτε η απάθεια του Valium -δηλαδή, δεν μιλώ, δεν κρίνω, δεν προτείνω, δεν συμμετέχω, ή μια πραγματική εσωκομματική δημοκρατία που ενεργοποιεί και δεσμεύει τους πάντες. Η εσωκομματική δημοκρατία είναι προϋπόθεση για την πραγματική ενότητα»

Εκείνο όμως που προκαλεί τρομερή εντύπωση είναι ότι στην ερώτηση σχετικά με τον υπόγειο τρόπο χρηματοδότησης των κομμάτων και εάν είναι υποκριτικό προσποιούμενοι ότι …..δεν γνωρίζουν τίποτα , απαντά ότι «Η υπόγεια χρηματοδότηση των κομμάτων, όχι μόνο από ιδιωτικά συμφέροντα αλλά και από κυβερνήσεις άλλων χωρών, αποτελεί διαχρονικό πρόβλημα και πληγή για τη Δημοκρατία. Ας μην κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας

Επαναλαμβάνω τι είπε η κα. Διαμαντοπούλου για να μην διαφύγει από κανένα «Από κυβερνήσεις άλλων κρατών» !!!

Σε τούτο τον τόπο που οι κλέφτες διαθέτουν την πιο δυνατή σε σημείο κραυγής φωνή υπερασπιζόμενοι τα κλοπιμαία ,....
σε τούτο τον τόπο που δημόσια πρόσωπα σφικταγκαλιασμένα με τις μίζες παραδίδουν μαθήματα ηθικής σε αυτούς που δεν τα ..πήραν,....
σε τούτο τον τόπο που η συνωμοσία ακροβατούσα με την προδοσία γίνεται προσπάθεια να ονομαστεί ..μεταμοντέρνος πατριωτισμός ,....
σε τούτο τον τόπο επιτέλους για πρώτη φορά στέλεχος μεγάλου κόμματος , βουλευτής του Ελληνικού Κοινοβουλίου έχει το θάρρος να αναφέρει την ΑΛΗΘΕΙΑ.

Αυτή για την όποια γράφω επί μακρόν χρονικό διάστημα , κινδυνεύοντας να κατηγορηθώ ως γραφικός με ροπή σε συνωμοσιολογικές θεωρίες, άσχετα εάν τα γραφόμενα μου τα συνοδεύω πάντα με τα αντίστοιχα παραπεμπτικά και αποδεικτικά στοιχειά.

Αναρωτηθείτε ποιοι αντιδρούν στη σύσταση Διακομματικής Επιτροπής για τη διαφάνεια στη χρηματοδότηση των πολιτικών κομμάτων και προβείτε στους ανάλογους συνειρμούς.

Μέσα στην υποκρισία και την αφόρητη δυσοσμία αναλογιστείτε : εάν οι μίζες της SIEMENS είναι η κορυφή του παγόβουνου, τότε το …

……παγόβουνο αυτό καθαυτό ποιο είναι ;

15 σχόλια:

  1. Καλα ειπε τετοιο πραγμα??????
    Μαλλον θα της ξεφυγε!!!!!!!!!!!!!!!
    Πρεπει να γινει πρωτο θεμα στα μπλογκς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. γιατί πάντα το ΚΚΕ να είναι στο απυρόβλητο?
    Είναι ιστορικά αποδεδειγμένο ότι είχε χρηματοδότηση από τη Μόσχα και τώρα κάνει τη μωρά παρθένο...
    και γιατί Πολίτη ποτέ ένα στέλεχος της δεξιάς δεν έχει κατηγορήσει το ΚΚΕ?Πάντα με το γάντι να μη θίξουμε τα σταλινικά απολιθώματα. Κάθε απάντηση δεκτή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αποδεδειγμένα ιστορικά για το ΚΚΕ. Ναι συμφωνώ!
    Ποίοι αρνούνται Διακομματική Επιτροπή για την διαφάνεια της χρηματοδότησης των κομμάτων ΤΩΡΑ; και ΓΙΑΤΙ ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αγαπητέ πολίτη, αυτοί που αντιδρούν στην Διακοματική Επιτροπή για την διαφάνεια της χρηματοδότησης των κομμάτων ΤΩΡΑ, όπώς γράφεις, είναι ... η κυβέρνηση! Ή κάνω λάθος; Το ΓΙΑΤΙ είναι όντως δύσκολο να εξηγηθεί...

    Φιλικά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Γιατι και το ΚΚΕ Εσωτ. , νυν ΣΥΝ,δεν επαιρνε λεφτα απο τον Τσαουσεσκου;
    Και οι δεξιοι; Δεν επαιρναν λεφτα, απο το Αμερικα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΠOIOΣ ANTIΔPA ΣTHN ΔIAKOMMATIKH ΔEN EXEI ΣHMAΣIA(ΠOIO KOMMA ΘA BΓAΛEI AΠΛYTA ΣTH ΦOPA?)TO MEIZON ΠPOBΛHMA EINAI H AΠAΘEIA TΩN "EIΣAΓΓEΛEΩN".ΠOY'ΣAI PE POBEΣΠIEPE NA ΔOYΛEΨEIΣ YΠEPΩPIEΣ!G AΠO CT

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Η ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΔΕΝ ΕΙΠΕ ΚΑΠΟΙΟ ΨΕΜΑ.ΕΙΠΕ ΑΛΗΘΕΙΑ.
    Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΑΝ ΜΙΚΡΟ ΚΡΑΤΟΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΤΕΛΕΣ ΣΕ ΑΛΛΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΚΡΑΤΗ ΠΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΝ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ.
    ΠΡΟΤΕΚΤΟΡΑΤΟ ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΚΑΙ ΠΡΟΤΕΚΤΟΡΑΤΟ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΜΕ.
    ΚΑΙ ΚΛΕΙΝΟΝΤΑΣ ΑΝ ΞΕΡΕΙΣ ΜΕ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙΣ:Η ΖΙΜΕΝΣ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΝ κ.ΤΑΔΕ (Η'ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΑΔΕ) Η' ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΑΚΡΥ ΧΕΡΙ ΤΗΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΚΑΙ ΕΝΤΕΛΕΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ..
    -ΚΩΣΤΑΣ-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αν η SIEMENS ήταν το κράτος της Γερμανίας το σκάνδαλο δεν θα έβγαινε στην δημοσιότητα. Τόσο απλά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ναι φίλε σ΄ αυτόν τον τόπο!!
    Σ΄αυτόν τον τόπο κάποιοι βγάζουν την ουρά τους απ' έξω και λένε αλήθειες σαν να αφορούν τους άλλους και όχι τους ίδιους!!
    Αυτός είναι ο τόπος μας. Ελληνίδα βουλευτής είπε αυτό που γίνεται για τις χρηματοδοτήσεις των κομάτων σαν να ήταν κάτι το φυσιολογικό και αναμενόμενο!!
    Φτάσαμε πια να θεωρούμε το παράνομο και ανήθικο ότι είναι φυσιολογικό και σύνηθες, τόσο που να το εκστομίζουν χείλη βουλευτικά!!
    Αυτό είναι το επικίνδυνο!!
    Καλό σου ξημέρωμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @ marianaonice
    Έχουμε μπει σε επικίνδυνους καιρούς καλή μου φίλη !
    Δυστυχώς απ` ότι βλέπεις βουλευτικά χείλια τα λένε και ...πέρα βρέχει για όλους!
    Δεν αντιδρά κανείς ! Έχουν δει τόσα τα μάτια μου ,αλλά αυτόν τον ξεπεσμό του κοινωνικού ιστού δεν το έχω ξαναδεί.
    Καλό ξημέρωμα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Τεράστιο όντως το θέμα και δεν το χει πάρει χαμπάρι κανένας?
    Η κυρία Διαμαντοπούλου ήταν η εθνική μας επίτροπος και λέει τέτοια πράγματα.???
    Θα πρέπει άμεσα να την καλέσει ο εισαγγελέας να μας επί τι ξέρει !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Κανονικά δεν θα έπρεπε να καλέσει ο ανεξάρτητος εισαγγελέας την "κυρία" για εξηγήσεις ? ? ?

    Ωχ! Τι λέω ?

    Στην Ελλάδα ζούμε .

    Ξεχάστηκα λόγω της απόστασης που με χωρίζει από την πατρίδα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΦΙΛΟΙ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ΟΤΙ ΕΙΠΕ ΚΑΤΙ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ.
    ΑΠΟ ΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΟΤΑΝ ΒΡΕΘΗΚΑΜΕ ΝΑ ΜΗΝ ΕΛΕΝΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΟΙΡΑ ΜΑΣ(ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΜΑΣ,ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΜΑΣ Κ.Α.) ΜΑΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΣΑΝ ΕΙΤΕ ΠΕΡΣΕΣ ΕΙΤΕ ΡΩΜΑΙΟΙ ΕΙΤΕ ΠΑΣΑΔΕΣ ΕΙΤΕ ΡΩΣΟΙ ΕΙΤΕ ΑΓΓΛΟΙ ΕΙΤΕ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΕΙΤΕ ΓΕΡΜΑΝΟΙ...
    ΤΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ ΕΙΝΑΙ ΤΙ ΚΑΝΕΙ Η ΧΩΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΤΕΛΕΙΣ ΣΕ ΑΛΛΑ ΚΡΑΤΗ,ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΑΣ...ΜΗΠΩΣ ΟΜΩΣ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΑΣ 'ΕΛΕΝΧΟΝΤΑΙ' ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΑΛΛΩΝ ΚΥΡΙΑΡΧΩΝ ΚΡΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΑ ΕΞΥΠΕΡΕΤΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΣΩΝ ΚΑΙ ΤΟΣΩΝ ΧΡΟΝΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΛΥΣΕΙ ΚΑΘΕ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟ ΤΟΜΕΑ (ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ)ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ?????
    -ΚΩΣΤΑΣ-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Πηγή :
    http://manitaras.blogspot.com/2008/06/blog-post_27.html

    «ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΞΟΝΕΣ ΣΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΙΝΗΘΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.
    1. Να μην ψηφίζετε βουλευτές με αντάλλαγμα (ρουσφέτι).
    2. Να μην ψηφίζετε βουλευτές πάνω από 65 ετών, όπου έχουν ολοκληρώσει δώδεκα (12) έτη στο Ελληνικό κοινοβούλιο.
    Ότι είχαν να δώσουν το έδωσαν.
    3. Οι πολίτες να αποφεύγουν να στηρίζουν πολιτικούς που στο παρελθόν είχαν εμπλακεί τα ονόματα τους σε πολιτικά σκάνδαλα.
    4. Να μην ψηφίζετε ανθρώπους που δεν έχουν επάγγελμα, και οικογένεια.

    Ξεκινήστε από αυτές της αλλαγές, ξέρουμε ότι είναι δύσκολο μετά από τόσα χρόνια τίποτε δεν είναι ακατόρθωτο αν πραγματικά το θέλετε κι αν πιστέψετε πως το μπορείτε ΤΟΤΕ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΜΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΛΛΑΔΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Το να χρηματοδοτούνται τα πολιτικά κόμματα απο επιχειρήσεις ήταν μια συνή8ης πρακτική για το ελληνικό πολιτικό τοπίο...
    Το 8έμα είναι τώρα πιά να μπούν φραγμοί και να γίνουν νόμοι που όλα να γίνονται με διαφάνεια και νομιμότητα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή