Τρίτη 8 Ιουλίου 2008

Οι Γκρίζοι λύκοι στην Θράκη !


Επίσκεψη στην Θράκη πραγματοποίησαν οι γκρίζοι λύκοι πριν λίγες ημέρες.

Συγκεκριμένα οκτώ βουλευτές του Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης (ΜΗΡ) επισκέφτηκαν Ροδόπη και Ξάνθη με σκοπό την πραγματοποίηση επαφών με τους μουσουλμάνους των περιοχών.

Τελικός προορισμός τους το σπίτι του Κεμάλ Ατατούρκ στην Θεσσαλονίκη.

Η αντιπροσωπεία των βουλευτών από τους:Recai Yıldırım, Deniz Bölükbaşı, Rıdvan Yalçın, Turan Çirkin, Metin Ergun,Hüseyin Yıldız, Kemalettin Nalcı, Cemaleddin Uslu, Lütfü Türkan, ήρθαν να δουν... τι συμβαίνει στην Θράκη με την μειονότητα και να κάνουν ένα .....κύκλο επαφών με διαφόρους φορείς και φυσικά μεταξύ αυτών και με τον ψευτομουφτή Αχμέτ Μετέ .

Το ΜΗP είναι το κόμμα της τουρκικής Ακροδεξιάς που ιδρύθηκε από τον ιστορικό ηγέτη των «Γκρίζων Λύκων», Αλπαρσλάν Τουρκές.

Τη σημερινή του ονομασία πήρε το 1969, για να τεθεί εκτός νόμου μετά το πραξικόπημα του 1980..

Ιδρύθηκε εκ νέου το 1993 και μετά τον θάνατο του Τουρκές, το 1997, τα ηνία του κόμματος ανέλαβε ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί.

Στις τελευταίες εκλογές του 2007 το MHP με 14,3 % έλαβε 71 έδρες .

Η ιδεολογική πολυπλοκότητα του ΜΗΡ καλύπτει τρεις πυλώνες αποτελούμενη από την τουρκο-ισλαµική σύνθεση εθνικοφροσύνης (ülkücülük) και τον εθνικισµό.

Η «εθνικοφροσύνη» του ΜΗΡ επέβαλε την ίδρυση «Εστίων Εθνικοφρόνων» (Ülkü Ocakları), αρχικά για να αγωνιστούν ενάντια στον κοµµουνισµό, αλλά κατά τη δεκαετία του ’70, φαίνονται να εμπλέκονται σε τρομοκρατικές δραστηριότητες.

Οι οργανώσεις αυτές, χρησιμοποιούνται για να προσηλυτίσουν νέα µέλη και να διαδώσουν τα ιδεώδη των «Εννέα Φώτων» απ’ άκρη σ’ άκρη της Τουρκίας.

Στις «Εστίες» διδάσκεται απλοποιημένη η τουρκική ιστορία που περιλαμβάνει και το προ-ισλαμικό της παρελθόν και οι κατηχητές προωθούν την ιδέα µιας οικουμενικής τάξης υπό την ηγεσία του τουρκικού κόσμου (Nizam-i Alem).

Ο αριθµός τους ανέρχεται σε 1.090 σε όλη την τουρκική επικράτεια, 69 από τις οποίες βρίσκονται στην Κωνσταντινούπολη.

Υπό την ηγεσία του Μπαχτσελί, ο αριθμός τους μειώθηκε και οι οργανώσεις τέθηκαν υπό τον έλεγχο του κόµµατος, γεγονός που απεκατέστησε την εικόνα του.

Ο Μπαχτσελί κατήργησε σύμβολα και χειρονομίες όπως : Μουστάκια μέχρι το σαγόνι, «χαιρετισμός των κροτάφων», άρνηση της γραβάτας και εµµονή στις άσπρες κάλτσες.

Τα µέλη µε βεβαρημένο ποινικό μητρώο δεν έχουν διαγραφεί αλλά είναι υποχρεωμένα να κρατούν χαμηλούς τόνους

Από την άλλη πλευρά, η σύλληψη έξι στελεχών των «Εστιών» στο Εσκίσεχιρ, την Κιουτάχια και το Αφιόν Καραχισάρ τον Αύγουστο του 2007 για κατοχή όπλων και σχεδιασμό και διενέργεια τρομοκρατικών πράξεων υποδηλώνει την ύπαρξη µηχανισµών στήριξης της δραστηριότητάς τους αλλά και την χαλάρωση των δεσμών τους µε την αστυνομία και την τωρινή κυβέρνηση του ΑΚΡ.

Μέλη του ΜΗP εμπλέκονται στη σφαγή των τριών χριστιανών στη Μαλάτεια, τον Απριλίο 2007.

Μάρτυρας κατέθεσε στην δίκη που γίνεται αυτές τις ημέρες :

«Το 2005 μου πρότειναν να μου δώσουν 300 χιλιάδες δολάρια για να κάνω εγώ το έγκλημα. Με κάλεσαν στα γραφεία του Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης (ΜΗΡ) όπου βρίσκονταν ο πρόεδρος της οργάνωσης των Γκρίζων Λύκων του νομού Μαλάτειας και ο πρώην βουλευτής Μαλάτειας του Κόμματος ΜΗP και ο πρόεδρος της νομαρχιακής οργάνωσης Μαλάτειας του MHP. Εκεί μου είπαν ότι θα πρέπει να τελειώνουμε με τον εκδοτικό οίκο "Zirve", που έκανε χριστιανική προπαγάνδα

Τι γυρεύανε λοιπόν οι οκτώ γκρίζοι λύκοι με τον .....μανδύα του βουλευτή στην περιοχή και τι προετοιμάζουν;

Επανειλημμένα έχω τονίσει ότι …..

……Ο λύκος και δη ο γκρίζος .... στην αναμπουμπούλα χαίρεται !!

3 σχόλια:

  1. Αυτή την εμμονή με τις άσπρες κάλτσες γιατί την κατάργησε;
    Κάποτε από αυτή την εμμονή τους καταλαβαίναμε στην Κύπρο.

    Cy

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. «Για να γλιτώσουμε από τους μαρξιστές βρεθήκαμε αγκαλιά με τους αγιατολάδες, για να γλιτώσουμε από τους αγιατολάδες φαίνεται πως πρέπει να κοιμηθούμε με τους Γκρίζους Λύκους» .Αυτή είναι η άποψη που επικρατεί σε μεγάλο κομμάτι των Τούρκων.
    Σίγουρα το ποσοστό τους αν και έπεσε στις τελευταίες εκλογές δεν παύει να θεωρείται μεγάλο.
    Ίσως ότι ετοιμάζουν να έχει σχέση και με το άσκημο πολιτικό κλίμα που επικρατεί στην Τουρκία.Ψάχνουν να βρουν κάποιο γεγονός που θα αποφορτίσει την πολιτική αναταραχή και θα στρέψει το ενδιαφέρον των πολιτών σε άλλα πράγματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Kαλημέρα!
    φαίνεται οτι έχουν αρχίσει ήδη οι διεργασίες για όξυνση το θέματος της "τουρκικής μειονότητας"(οπως την αποκαλούν).Θέλει μεγάλη προσοχή,ενημέρωση,για να μην βρεθούμε "προ τετελεσμένων"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή