Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2012

«Εγκλήματα» με πρόσχημα την Τρόικα


Η ξαφνική αλλαγή πλεύσης της κυβέρνησης Παπαδήμου στο θέμα των επικουρικών συντάξεων χθες, και η αναβολή των αποφάσεων επί των προωθούμενων μειώσεων μετά την καίρια παρέμβαση της Νέας Δημοκρατίας, παρά τις μέχρι πρότινος -δήθεν- ασφυκτικές πιέσεις της τρόικας τις οποίες επικαλούνταν οι υπουργοί του Πασοκ, έρχονται με τη σειρά τους να επιβεβαιώσουν ότι τα προηγούμενα 2 χρόνια δεκάδες μέτρα «καρμανιόλα» διαμορφώθηκαν στο πόδι…

Για το λόγο αυτό, είχαν και τα ανάλογα τραγικά αποτελέσματα με τους πολίτες να υφίστανται πρωτοφανείς θυσίες, δίχως το απαιτούμενο αντίκρισμα, δηλαδή τη δημιουργία βάσιμων ελπίδων για την έξοδο της χώρας από την κρίση.

Η σπουδή της απελθούσας κυβέρνησης Παπανδρέου, του τέως πρωθυπουργού και των περισσότερων εκ των στελεχών του Πασοκ που βρίσκονταν – και παραμένουν πολλοί εξ αυτών- σε θέσεις εξουσίας, διαφαίνεται πλέον ξεκάθαρα ότι δεν ήταν η σωτηρία της Ελλάδας αλλά η δημιουργία μιας εικόνας «βασιλικότερων του βασιλέως» προς την τρόικα καθώς και τους ηγέτες των πιο ισχυρών ευρωπαϊκών κρατών και όχι μόνο.

Υιοθετώντας λογικές οξείας σχιζοειδούς «πασοκοφρένειας», οι έχοντες τα ηνία της χώρας από το φθινόπωρο του 2009 προχώρησαν σε πρωτοφανούς κοινωνικής βιαιότητας περικοπές μισθών και συντάξεων, καθώς και σε ανατροπές παγίων προστατευτικών για τους πολίτες νομοθετικών δικλίδων ασφαλείας.

Η πάγια δικαιολογία τους ήταν ότι οι τροκανοί, πιέζουν αφόρητα. Τώρα, όμως, που επιβεβαιώνεται εκ νέου ότι έλεγαν ψέματα, τι έχουν να πουν;

Μετά τη χθεσινή εξέλιξη, όταν θα έρθει η ώρα της κάλπης, πως θα κοιτάξουν στα μάτια ακόμη και τους ψηφοφόρους τους;

ΕΤ