Παρασκευή 31 Ιουλίου 2009

Ποια είναι η πραγματική απειλή ;


Έχετε αναρωτηθεί ποια είναι η απειλή για την σημερινή ελληνική κοινωνία; Να υπάρχουν κουκουλοφόροι bloggers, κουκουλοφόροι κονδυλοφόροι στα ΜΜΕ ή κουκουλοφόροι πολιτικοί και πολιτικά κόμματα;
Το «κουκουλοφόροι» του ερωτήματος φυσικά δεν είναι συνυφασμένο με την ανωνυμία , αλλά με την αισχρή συκοφαντία.

Οποιοσδήποτε λογικός πολίτης θα απαντούσε ότι και τα τρία αποτελούν απειλή για την κοινωνία μας, το καθένα με την αναλογική του σημαντικότητα και το αναλογικό του ειδικό βάρος.

Θα συμφωνήσω και συγχρόνως...θα διαφωνήσω. Αντίφαση; Όχι καθόλου. Ανατρέχοντας στο κοντινό παρελθόν διαπιστώνω ότι το blogging διανύοντας την νηπιακή του ηλικία ερωτοτροπούσε έντονα με την «κουκούλα».

Με την πάροδο όμως του χρόνου τείνει να την αποβάλει από επάνω του ως ξένο σώμα. Δείχνει να βρίσκει την ισορροπία του και να κάνει τα πρώτα βήματα του που θα το οδηγήσουν στην «άνδρωση του» και στην κοινωνική του καταξίωση.

Οι λίγοι εναπομείναντες κουκουλοφόροι bloggers είναι η εξαίρεση που επιβεβαιώνει τον κανόνα.(Αναφέρομαι στα 100-200 μεγαλύτερα blogs από επισκεψιμότητα και όχι στα μικρότερα που έτσι και αλλιώς δεν αποτέλεσαν ποτέ απειλή για την κοινωνία λόγο του μικρού αριθμού διαδικτυακών επισκεπτών).
Οδηγούμε λοιπόν στο συμπέρασμα ότι η απειλή για την κοινωνία από την πλευρά των κουκουλοφόρων bloggers έχει φθίνουσα πορεία.

Στον αντίποδα οι κουκουλοφόροι κονδυλοφόροι των ΜΜΕ έχουν την ακριβώς αντίθετη εξελικτική πορεία. Μέρα με την μέρα πληθαίνουν τα αισχρά και συκοφαντικά δημοσιεύματα , σε σημείο που η πολιτική και κοινωνική ζωή αυτού του τόπου να γίνεται ...«όμηρος τους».

Η απειλή για την κοινωνία μας γιγαντώνεται όταν στον «χορό» υπεισέρχονται κουκουλοφόροι πολιτικοί . Το παράδειγμα του βουλευτή του ΠαΣοΚ κ. Καρχιμάκη σηματοδοτούσε μέχρι σήμερα την λεγόμενη «πολιτική κουκούλας».
Την πολιτική της συκοφαντίας και την πολιτική με μοχλό την τέχνη του Γκέμπελς. Άλλωστε αυτή ακριβώς η πολιτική τον έχει οδηγήσει στις αίθουσες των δικαστηρίων με μια σειρά από αγωγές.

Όταν όμως επίσημα πολιτικά κόμματα προβάρουν αυτάρεσκα την κουκούλα της αισχρής συκοφαντίας, η απειλή για την κοινωνία μας αποκτά εκρηκτικές διαστάσεις.
Θέλετε ένα πολύ πρόσφατο παράδειγμα; Στο τελευταίο της φύλλο (25-26/7) η εφημερίδα «Α1» του ΛΑΟΣ και του κ. Καρατζαφέρη είχε δημοσίευμα με τίτλο...« Η Κυρία , του κυρίου» ( φωτο), όπου αναφέρεται ανώνυμα πάντα σε γυναίκα υπουργού που παίζει μανιωδώς χαρτιά ( σύμφωνα πάντα με το ...δημοσίευμα) .

Όμως προχωρά ακόμα πιο πολύ στα μονοπάτια της συκοφαντίας και μπαίνει σ` αυτά της ΑΙΣΧΡΟΤΗΤΑΣ . Συγκεκριμένα αναφέρει: « πάλι καλά που κυκλοφόρησαν δημόσια μόνο αυτά διότι ΕΜΕΙΣ γνωρίζουμε και άλλα χειρότερα για την συμπεριφορά της κυρίας... απέναντί του».
Επαναλαμβάνω, αυτά αναφέρει η εφημερίδα επίσημου πολιτικού κόμματος. Κατήφορος με σπασμένα φρένα!!

Το παράλογο είναι ότι στο φύλλο της ίδιας ημερομηνίας, η εφημερίδα δημοσιεύει ( και το διαφημίζει επιμελώς μέσω του ΤΗΛΕ-ΑΣΤΥ) ολοσέλιδο άρθρο με τίτλο....« Στην εποχή των blogs περίσσεψαν οι κουκουλοφόροι κονδυλοφόροι», όπου αναθεματίζει τα blogs γιατί ....«δίνουν ανεξέλεγκτα βήμα σε κάθε μνησίκακο, συμπλεγματικό, αγράμματο, που με ύβρεις, συκοφαντίες, συνειδητά ψεύδη αλλά και απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς γνωστών ή αγνώστων προσώπων εξυπηρετούν δικά τους ή αλλότρια συμφέροντα». Καλεί δε την πολιτεία να θεσπίσει σύντομα ....κανόνες στους ανώνυμους και βάρβαρους!!!

Φαρισαϊσμός; Υποκρισία ; Γελοιότητα ; Κωμικοτραγωδία; Ναι και πολλά ακόμα! Ποια είναι λοιπόν η σημερινή πραγματική απειλή για την ελληνική κοινωνία ;

61 σχόλια:

  1. Εδώ πιστεύω γίνεται μία μέτρηση της επισκεψιμότητας των blogs:

    http://www.twingly.com/top100?lang=el

    Δύο τρία από αυτά δεν είναι ενημερωτικά αλλά συκοφαντικά. Ο μέτρ του είδους έκλεισε.
    Κάποιο άλλο χρησιμοποιεί ειδήσεις από το διεθνή χώρο πραγματικές και κάθε δέκα ειδήσεις βάζει και ένα συκοφαντικό σχόλιο για τη ΝΔ.
    Νομίζω έίναι κατανοητό.
    politi είσαι το μόνο blog που κάνεις ανάλυση πολιτικών γεγονότων. Μόνο στα 4 άρθρα για το "νεοφασισμό" δεν συμφώνησα. Στα υπόλοιπα όπως και στο σημερινό συμφωνώ.

    Καλή σου μέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εκτός από εσένα πλάτη στην σωστή ενημέρωση, για τη φιλελεύθερη παράταξη βάζουν και οι

    http://exastal.blogspot.com/

    http://dexiextrem.blogspot.com/

    http://gianniotis.blogspot.com/



    Δεν έχω βρει κανέναν άλλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Απειλη ειναι οι κουκουλοφοροι που εκαψαν την Αθηνα το Δεκεμβρη και αυτοι που τους αφησαν και για να αποσεισουν τις ευθυνες τους αρχισαν να διαρρεουν μετα κουκουλοφορικα θεωρηματα για ξενους παρκτορες λες και αν ακομη υπηρχαν ξενοι πρακτορες δεν ηταν δικη τους η ευθυνη που τους αφησαν να δρασουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κουραστική και απογοητευτική η προσπάθειά σας να χτυπάτε συνέχεια τον Καρατζαφέρη...

    Δεν βλέπετε κανένα πρόβλημα στα συγκροτήματα Λαμπράκη,Μπόμπολα,Τεγόπουλου,Βαρδινογιάννη κλπ,όλα μέλι γάλα,έτσι? Μόνο το γραφικό Α1 και το Τηλέ Αστυ σας ενόχλησε!

    Γι'αυτό θα πάτε στο 15%....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καταντάει θλιβερή και κουραστική η προσπάθειά σας να χτυπάτε συνέχεια τον Καρατζαφέρη! Χειρότεροι από τους bloopers του ΠΑΣΟΚ έχετε καταντήσει!

    Ετσι λοιπόν, με τα συγκροτήματα Λαμπράκη, Τεγόπουλου, Βαρδινογιάννη, Μπόμπολα κλπ, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα! Όλα μέλι-γάλα,έτσι;

    Μόνο το γραφικό Τηλε-Αστυ και η Α1 σας έφταιξε!

    Γι’αυτό πάτε ολοταχώς για το 15%...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. (συγνώμη για την ανάρτηση του παραπάνω σχολιου 2 φορές,έγινε αθέλητα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμο 10:18
    Δεν είναι το ίδιο. Οι εκδότες είναι δεδομένο ότι δεν υπηρετούν παρά μόνο τα επιχειρηματικά ή τα όποια άλλα συμφέροντά τους. Ο Κρατζαφέρης είναι αυτός που αυτοπροβάλλεται ως αυτόκλητος εθνοσωτήρας, ως ο άχραντος και αμόλυντος από τη νόσο της κατεστημένης πολιτικής, ως το παιδί του λαού χωρίς ερείσματα στην προνομιούχο αστική τάξη, μακριά από τους "πορφυρογέννητους" και τους "δοτούς". Ευαγγελίζεται την κάθαρση και τον εξαγνισμό του δημοσίου βίου. Όμως οι πράξεις του είναι αντιστρόφως ανάλογη με τα λεγόμενά του. Δεν είναι λανθάνουσα αλλά ξεκάθαρη περίπτωση επικίνδυνου δημαγωγού. Δεν είναι ευθύνη κάθε σκεπτόμενου πολίτη να το αναδεικνύει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @Ανώνυμος 10:59
    Απάντησε με ειλικρίνια σε μιά ερώτηση : Άν έβλεπες έναν ψηφοφόρο μπροστά στην κάλπη που κρατούσε στα χέρια του δύο ψηφοδέλτια ένα του ΠΑΣΟΚ και ένα του Καρατζαφέρη ποιό απο τα δύο θα του πρότεινες να ρίξει?
    Πρόσεχε τί θα απαντήσεις γιατί θα την κρατήσω την απάντηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. 10:59 πιθανώς. Αλλα αυτό δεν ισχύει στο πολλαπλάσιο για το ΠΑΣΟΚ και την Αριστερά, και τα μεγάλα συγκροτήματα που συμπλέουν μαζί τους?

    Αυτή η μαφία, που έχει καταστρέψει τον τόπο απο το 1981 και μετά, δέν έχει πάρει εργολαβικά εδώ και δεκαετίες τον ρόλο του σωτήρα του λαού και της Δημοκρατίας? (βλέπε "μεγάλη δημοκρατική παράταξη"...)

    Με αυτή την μικροκομματική και μυωπική προσπάθεια να απομονώσουμε τον "ακραίο" Καρατζαφέρη (και το όλο και μεγαλύτερο κομμάτι του λαού που τον υποστηρίζει έστω και περιστασιακά) διυλίζουμε την κάμηλο και καταπίνουμε τον κώνωπα...

    Αλήθεια,αναφορικά με το επίπεδο των δημοσιευμάτων της Α1 που αναφέρονται,όταν ο Καρατζαφέρης ήταν στέλεχος της ΝΔ, είχε άλλο επίπεδο; Τώρα χάλασε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. διόρθωση,διυλίζουμε τον κώνωπα και καταπίνουμε την κάμηλο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Πολίτη γράφεις πίσω από την ανωνυμία σου για τους "κουκουλοφόρους" μπλόγκερς ωσάν να είναι κάτι στο οποίο δεν ανήκεις.
    Μα είσαι και εσύ κουκουλοφόρος... υποψιασμένε blogger και οχι δημοσιογράφε.
    Και καλώς επέλεξες να είσαι "κουκουλοφόρος", αλλά αν θες o χώρος να αποβάλει τα "ξένα σώματα" απέβαλέ τα πρώτα ως politis-gr και ως blog.

    ΥΓ: Διόρθωσε το bloking στην 3η παράγραφο, βγάζει μάτι.


    Αλεξης Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ο τίτλος της ανάρτησης είναι "Ποια είναι η πραγματική απειλή" ,σωστά?

    μαθαίνουμε λοιπόν ότι η Πραγματική Απειλή είναι..το ΛΑΟΣ!

    Ούτε η Διαπλοκή και οι νταβατζήδες της,ούτε ο George Papandreou, ούτε ο Σύριζα και η αληταρία του,ούτε το Ιδρυμα Soros,ουτε η λαθρομετανάστευση,ουτε η εγγκληματικότητα,ουτε η Τουρκία...

    Με αυτά τα μυαλά, η ΝΔ θα ακολουθήσει σύντομα τη μοίρα της Ενωσης Κέντρου επι Ζίγδη (μονοψήφιο ποσοστό και διάλυση)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @ ανώνυμο 10.18
    Μα ρε φίλε γιατί εκτίθεστε? Εάν ανατρέξεις στις τελευταίες 10-12 αναρτήσεις θα δεις ότι το ίδιο ακριβώς που κάνει με την Α1 του Καρατζαφέρη ( δηλαδή ...ξεβράκωμα μετά στοιχείων), κάνει και για ΤΑ ΝΕΑ ή ΤΟ ΒΗΜΑ.
    Γιατί δεν διαβάζεις πριν αρχίσεις να κυνηγάς ..μάγισσες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. @ 11.47
    Ούτε να διαβάζετε δεν γνωρίζετε και τσάμπα τα μαθήματα του ..."Άδωνις" από τηλεοράσεως.

    Αναρωτιέται μεταξύ ΑΥΤΩΝ των τριών που αναφέρει στην αρχή ποια είναι η απειλή για την ελληνική κοινωνία. Δεν το γενικεύει.
    Το ορίζει με σαφήνεια . Ποια μεταξύ αυτών των τριών είναι ΑΠΕΙΛΗ.

    Απειλές δεχόμαστε πολλές ως ελληνική κοινωνία.
    Εάν το γενίκευε , τότε η πραγματική απειλή θα ήταν η ...αμορφωσιά μας ( όταν δεν μπορούμε να διαβάσουμε ένα κείμενο ή να το κατανοήσουμε).
    Αυτό αποδεικνύεται από το σχόλιο σου.
    Συγνώμη αλλά αυτό διαπιστώνω εγώ!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. 10.18 Δηλαδή η γραφική Α1 (πού όλο λέω να την αγοράσω καμιά φορα για πλάκα και ποτέ δεν έχω αξιωθεί!) μπαίνει στην ίδια μοίρα με το "Συγκρότημα"??

    Αααα, τώρα κατάλαβα,όταν ο Καραμανλής είχε μιλήσει παλιά για τους ¨νταβατζήδες", ενούσε τον Καρατζαφέρη! Ετσι εξηγείται πως δέν έχει βάλει χέρι σε κανέναν άλλο διαπλεκόμενο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. @Τιραμόλα αυτό που παρατηρώ είναι οτι ακόμα και στα επιχειρήματα οι οπαδοί του Καρατζαφέρη σας βάζουν κάτω πανηγυρικά. Εσείς για να ξεφύγετε ακολουθείτε την κλασσική μέθοδο πετάτε μιά κοτσάνα του στύλ "η αμορφωσιά που φαίνεται απο το σχόλιο σου" και εξαφανίζεστε.
    Καμιά απάντηση επι της ουσίας γιατί δέν μπορείτε να πείσετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. 11.47 ,μέσα στην αμορφωσιά μας, ξέρουμε τουλάχιστον πως η γενική του Άδωνις είναι «του Αδώνιδος» ή "του «Άδωνη» στη δημοτική και πάντως όχι «του "Άδωνις»"!

    Κατα τα άλλα, τα "τρία" με τα οποία ξεκινάει, έχουν προορισμό να στοχεύσουν στο τέλος στο ένα: τον Καρατζαφέρη! Οπως και τα προηγούμενα, απελπιστικά μονότονα άρθρα του, που θυμίζουν Σταλινική προπαγάνδα...

    Κρίμα, γιατί το politis.gr ήταν μια ευχάριστη εξαίρεση μέσα στην πλειοψηφία των ψευτοαριστερών και Πασοκικών blogs.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Μάλλον εσύ τα γράφεις ..Μεταρρυθμιστή της Ιπποκράτους, παριστάνοντας τους οπαδούς του ΛΑΟΣ.
    Αναρωτιέμαι. Δουλειά δεν έχεις? Γιατί βλέπω ότι είσαι εδώ και ένα μήνα κρεμασμένος στα σχόλια και ΟΛΗ την ημέρα.
    Όπως τους προηγούμενους μήνες ήταν ο GEORGE, ο Πιλότος κλπ
    Με ...μηνιαίες βάρδιες πάτε στην Ιπποκράτους?
    Εμφανίσου τώρα και ως ...George , όπως έκανες πριν λίγες ημέρες όταν σου το ανέφερε κάποιος.
    Προτείνω στον διαχειριστή για να υπάρχει υγιής διάλογος, τα troll να τα διαγράφει.
    Είναι ηλίου φαεινότερο ότι ο ..Μεταρρυθμιστής είναι ένα από αυτά που βρομίζουν με το trolling τα σχόλια.
    Γιώργος Κρ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ποιος να πεισει τι;
    Eδω καηκε η Αθηνα απο τους κουκουλοφορους με την ανοχη της κυβερνησης και μαθαινουμε οτι η απειλη ειναι τα παραπολιτικα μιας εβδομαδιαιας εφημεριδας.
    Αν δεις τα παλια αρθρα του Πολιτη για τους πραγματικους κουκουλοφορους,εμφανιζει μυστηριες καταστασεις ,αορατες επιτροπες και συνωμοσιες για να βγαλει λαδι τον Παυλοπουλο που αφησε να καει το συμπαν.Η κυβερνηση εμφανιζεται ως ομαδα με ειδικες αναγκες που βαλλεται και οχι ως φορεας εξουσιας που οφειλει να διαφυλαττει την ταξη.Και αν υπηρχαν ξενοι πρακτορες ή συνωμοτες στους αναρχικους δουλεια της αστυνομιας ειναι να τους συλλαβει.
    Προσπαθησαν να παρουσιασουν την κυβερνηση ως "αντιστασιακη ομαδα" που βαλλεται απο καποια μυστηριωδη εξουσια αλλα αυτα δεν εχουν περαση και εχασαν το τρενο απο τον Καρατζαφερη που ζητουσε την καταστολη των ταραξιων και τωρα αρχιζουν ιστοριες για νεοφασισμους κλπ.
    Διαφωνω ομως και με την αποψη αλλων καρατζαφερικων οτι οι διαπλεκομενοι,το Συγκροτημα κλπ ειναι τοσο ισχυροι.Η Ελλαδα αγαπητοι εχει κρατικοδιαιτη οικονομια.Δεν υπαρχει ισχυροτερος παραγων απο την εκαστοτε κυβερνηση ΑΝ ΘΕΛΕΙ.Δικαιολογιες δεν υπαρχουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Oooops, (όπως θα έλεγε και ο George papandreou), το τελευταίο απευθύνεται στον 12:14, οχι στον 11:47!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. 12:40, ωραίος είσαι,όποιος διαφωνεί μαζί μας,να τον κόψουμε!

    Διαχειριστή,δώσε τα στοιχεία του στον Εισαγγελέα!

    Α ρε κατάντημα.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. @Γιώργος Κρ. εγώ γράφω τα σχόλια των οπαδών του ΛΑΟΣ? Τον ακούτε ακόμα και δέν τον έχετε πάρει ακόμα με τις ντομάτες?
    Ο Καρατζαφέρης ήταν αυτός που την επόμενη μέρα των ευρωεκλογών μετά την συντριβή της Νέας Δημοκρατίας είπε ενωμένοι όλοι μαζί να αλλάξουμε το κλίμα για να μήν έρθει ο Γ.Παπανδρέου στην εξουσία, έχει κανέναν λόγο η Ιπποκράτους να τον υπερασπιστεί?
    Τράβα πάρε την δόση σου άνθρωπε μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Έχετε αναρωτηθεί αλήθεια ρε καλόπαιδα του ΛΑΟΣ, εάν το σημερινό άρθρο του πολίτη , έχει σκοπό και στόχο να ξεσκεπάσει όχι τόσο την Α1, αλλά ...εσάς τα μπουμπούκια ;
    Έχετε αναρωτηθεί ότι μέσα στην τύφλα σας δεν διακρίνετε ότι οι σχολιασμοί σας για ένα θέμα τόσο "φανερά κραγμένο", επιβεβαιώνουν την ανάλυση που έκανε προ ημερών περί Νεοφασισμού;
    Έχετε αναρωτηθεί ότι η τύφλα σας δεν σας βοηθά να ξεχωρίσετε ούτε καν το αληθοφανές και κατακριτέο από το σύνολο της κοινωνίας;
    Κάνει και μια ζέστη....! Κόλαση!

    Λιάνα Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Και όλα αυτά,γιατί ο Καραμανλής (αν και,σαν παλιός καραμανλικός, ενοχλούμαι να χρησιμοποιώ αυτό το όνομα για τον κοιμισμένο ανηψιό...τέλος πάντων) γιατί λοιπόν, ο Καραμανλής έχει μουλαρώσει και επιμένει να αρνείται συνεργασία με το ΛΑΟΣ, που είναι αίμα απο το αίμα της ΝΔ.

    Τώρα βέβαια,είναι αργά: Μετά τις προσεχείς εκλογές,θα συζητάμε αν θα δεχθούν τον Καραμανλη στο ΛΑΟΣ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Εχετε προσέξει ότι οι "φασίστες" οπαδοί του καρατζαφέρη γράφουν πολιτισμένα και με επιχειρήματα,ενω οι οπαδοί του Καραμανλή μόνο βρίζουν και απειλούν?

    Χαρακτηριστικό της απελπισίας τους...

    Δε φτάνει που έφτασε η ΝΔ σ'αυτό το κατάντημα,βλέπουμε τώρα και ήθος που θυμίζει ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Αλλο δείγμα της εισαγωγής των...Πασοκικών συστημάτων (βλέπε bloopers team): Εμφανιζόμαστε και βρίζουμε με διαφορετικά ψευδώνυμα (Γιώργος Κρ.,Λιάνα Κ.,Ανώνυμος, κλπ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. ΡΕ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΤΑΧΟΥΝΕ ΒΡΕΙ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ ΓΙΑ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ,ΓΙ ΑΥΤΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΠΑΣΟΚ;

    ΦΑΝΤΑΖΕΣΤΕ ΤΟΝ "ΠΑΚΗ" ΣΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΩΡΓΑΚΗ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ; ΤΟΣΗ ΜΕΓΑΛΟΦΥΙΑ ΜΑΖΕΜΕΝΗ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Ανώνυμο 11:19 Αξιολογώ, όπως οφείλω, το δημόσιο λόγο και τη δημόσια συμπεριφορά ενός Προέδρου Κόμματος του ελληνικού Κοινοβουλίου. Οφείλω, επίσης, να αξιολογώ το είσημο έντυπο-καθοδηγητικό όργανο-του Κόμματός του. Πρώτα οφείλω και μετά δικαιούμαι, αν αντιλαμβάνεσαι τι εννοώ. Η ερώτησή σου-με την οποία άστοχα επιδιώκεις να υπονομεύσεις την απάντησή μου-δεν πληροί τις προϋποθέσεις απάντησης.
    Ανώνυμο 11:29 Δεν κρίνω το παρασκήνιο του Καρατζαφέρη (άραγε εσύ το γνωρίζεις;)αλλά όσα ο ίδιος στο προσκήνιο ευθαρσώς δηλώνει. Κάθε άνθρωπος κρίνεται κάθε στιγμή και το γεγονός ότι κάποτε υπηρετούσε(ή επιδίωκε να νομίζουμε ότι υπηρετεί) κάτι άλλο δεν τον απαλλάσσει από την κριτική για τα σημερινά του ατοπήματα. Για μένα και τότε ήταν γραφικός και λίγος. Σήμερα μεταλλάσσει τη γραφικότητά του με όρους τηλεοπτικού κουτσομπολιού, δεν είναι όμως στο απυρόβλητο. Θα κρίνεται ως Πρόεδρος Κόμματος. Γιατί σου διαφεύγουν οι ανάρμοστοι για οποιοδήποτε πολιτικό στέλεχος (πόσο μάλλον για Πρόεδρο Κόμματος) προσβλητικοί χαρακτηρισμοί που κατά καιρούς έχει κάνει για όλους, ανεξαιρέτως, τους άλλους Προέδρους Κομμάτων και όχι μόνο;
    Ανώνυμο 12:19 Είναι αυτονόητο ότι ένα κόμμα και ο Πρόεδρός του δεν είναι και δεν πρέπει να μπαίνουν στην ίδια μοίρα με τα εκδοτικά συμφέροντα. Ο Καρατζαφέρης είναι πολιτικός και του αναλογεί άλλος βαθμός ευθύνης για όσα λέει και κάνει. Προφανώς, δεν τον θεωρείς πολιτικό, γι' αυτό και διαβάζεις το έντυπό του για πλάκα. Δεν είμαστε όμως υποχρεωμένοι όλοι οι άλλοι να έχουμε την ίδια στάση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Διόρθωση Ανώνυμο 11:19 Αξιολογώ, όπως οφείλω, το δημόσιο λόγο και τη δημόσια συμπεριφορά ενός Προέδρου Κόμματος του ελληνικού Κοινοβουλίου. Οφείλω, επίσης, να αξιολογώ το επίσημο έντυπο-καθοδηγητικό όργανο-του Κόμματός του. Πρώτα οφείλω και μετά δικαιούμαι, αν αντιλαμβάνεσαι τι εννοώ. Η ερώτησή σου-με την οποία άστοχα επιδιώκεις να υπονομεύσεις την απάντησή μου-δεν πληροί τις προϋποθέσεις απάντησης.
    Ανώνυμο 11:29 Δεν κρίνω το παρασκήνιο του Καρατζαφέρη (άραγε εσύ το γνωρίζεις;)αλλά όσα ο ίδιος στο προσκήνιο ευθαρσώς δηλώνει. Κάθε άνθρωπος κρίνεται κάθε στιγμή και το γεγονός ότι κάποτε υπηρετούσε(ή επιδίωκε να νομίζουμε ότι υπηρετεί) κάτι άλλο δεν τον απαλλάσσει από την κριτική για τα σημερινά του ατοπήματα. Για μένα και τότε ήταν γραφικός και λίγος. Σήμερα μεταλλάσσει τη γραφικότητά του με όρους τηλεοπτικού κουτσομπολιού, δεν είναι όμως στο απυρόβλητο. Θα κρίνεται ως Πρόεδρος Κόμματος. Γιατί σου διαφεύγουν οι ανάρμοστοι για οποιοδήποτε πολιτικό στέλεχος (πόσο μάλλον για Πρόεδρο Κόμματος) προσβλητικοί χαρακτηρισμοί που κατά καιρούς έχει κάνει για όλους, ανεξαιρέτως, τους άλλους Προέδρους Κομμάτων και όχι μόνο;
    Ανώνυμο 12:19 Είναι αυτονόητο ότι ένα κόμμα και ο Πρόεδρός του δεν είναι και δεν πρέπει να μπαίνουν στην ίδια μοίρα με τα εκδοτικά συμφέροντα. Ο Καρατζαφέρης είναι πολιτικός και του αναλογεί άλλος βαθμός ευθύνης για όσα λέει και κάνει. Προφανώς, δεν τον θεωρείς πολιτικό, γι' αυτό και διαβάζεις το έντυπό του για πλάκα. Δεν είμαστε όμως υποχρεωμένοι όλοι οι άλλοι να έχουμε την ίδια στάση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Είναι δικαίωμα του κ. Καρατζαφέρη να τοποθετεί το κόμμα του σε όποιο σημείο του πολιτικού φάσματος επιθυμεί. Το ίδιο κάνουν άλλωστε όλα τα κόμματα.

    Αυτό που δεν είναι στο χέρι του, είναι να ξεχνάει αυτά που έλεγε (και έκανε) μέχρι προχθές και να βγάζει τρελούς τους συνομιλητές του που κάτι έχουν ακούσει για τις σχέσεις του με τους Χρυσαυγίτες και τους χουντικούς, για το θαυμασμό του στη "σκέψη Πλεύρη", για τα αντισημιτικά και ξενοφοβικά του λογύδρια, κ.λπ.

    Το αστείο είναι ότι ο λόγος που ο Καρατζαφέρης δεν βρίσκεται στην ίδια ομάδα με τον Λεπέν είναι ακριβώς η σχέση του με την ευρωπαϊκή ακροδεξιά.

    Ας μην παρεξηγηθώ. Ο κ. Καρατζαφέρης δεν είναι ούτε Μουσολίνι ούτε Φίνι ούτε καν Πλεύρης. Η παρέμβασή του στα πράγματα είναι απλώς αγοραία πολιτική και δεν έχει ιδεολογικά προαπαιτούμενα.
    Αλλωστε η σύγχρονη ακροδεξιά δεν βασίζεται σε ολοκληρωμένες θεωρίες όπως ο φασισμός. Χαρακτηριστικό της είναι η λαϊκιστική «προσαρμοστικότητα».
    Οπως το "χέρι-χέρι με τον ψηλό" μετατράπηκε στο "με τον Εβερτ αρχηγό" μόλις έπεσε ο Μητσοτάκης, έτσι και τον Λεπέν, τον Πλεύρη και τον Μιχαλολιάκο τους θυμάται ο Καρατζαφέρης όποτε τους χρειάζεται.

    Ας μη μας ξεγελάει, λοιπόν, ο κ.Καρατζαφέρης . Μπορεί να διαλαλεί την αντίθεσή του στη Νέα Τάξη, αλλά την Ορντινε Νουόβο την έχει σημαία και καμάρι του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Ο Γιώργος Καρατζαφέρης έβγαλε το προσωπείο...
    Ας θυμηθούμε και τι είπε στο συνέδριο τους το οποίο πολύ καλά ανέλυσε το παρόν ιστολόγιο.
    Προσέξτε με ποια γλώσσα περιέγραφε την ιδεολογία που πρεσβεύει: "Ο πατριωτικός παρεμβατισμός παραδίδει όλους τους ελεγχόμενους για διαφθορά, για σήψη, για αυταρχισμό εις το έργον, την πράξη και την ενέργεια του Ελληνα πατριώτη. Οταν αγαπάς την πατρίδα εφαρμόζεις κάθε δυνατό μέσο, για να μπορέσει να πραγματώσει αυτή η πατρίδα τα εθνικά της οράματα".
    Στον ιδεατό κόσμο του, με άλλα λόγια, ο πολίτης αντικαθίσταται από τον πατριώτη.
    Η απορία μου είναι αν οι πατριώτες, στις ενέργειες των οποίων θέλει να παραδώσει τους διεφθαρμένους και τους σεσηπότες, θα ....φορούν στολή!!
    Γιατί λοιπόν μας κάνει εντύπωση η αισχρότητα της εφημερίδας του και το τραγελαφικό της υπόθεσης να κατηγορεί τους bloggers?
    Μήπως από το ΤΗΛΕ ΑΣΤΥ αυτός ο ίδιος δεν έχει αφήσει σεξουαλικά υπονοούμενα κατά πολιτικών του αντιπάλων?
    Έχει λοιπόν όρια η κατάντια ή πρέπει να υπομένουμε αυτού του είδους τον πολιτικό πολιτισμό?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. 1:42,Ξέρεις κανέναν πολιτικό είναι που "ξεχνάει τί έλεγε χθές" για λόγους πολιτικού συμφέροντος και τακτικής?

    Ο Καραμανλής δε μιλούσε για "νταβατζήδες" προεκλογικά,ενώ τώρα επισλέπτεται τη Γιάννα για να υποβάλει τα σέβη του?

    Προσωπικά με ενοχλεί λίγο το στύλ του Καραντζαφέρη,γι'αυτό αλωστε ψηφίζω λευκό,και όχι ΛΑΟΣ.

    Αλλα άλλο αυτό, και άλλο να χαρακτηρίζουμε έναν άνθρωπο που τον ψηφισε ένα σημαντικό κομάτι του Ελληνικού Λαού, και ακόμα περισότερο της παράταξης που τώρα φοβόμαστε να αποκαλέσουμε "δεξιά" (κάποτε ήμασταν περήφανοι...) σαν "Ορντινε Νουόβο".

    Το να κολάμε "ταμπελάκια" σε όσους φοβόμαστε μη μας χαλάσουν τη σούπα" (παλιά ήταν "μιάσματα κουκουέδες" ,τώρα είναι "φασίστες νεοταξίτες"), ΑΥΤΟ είναι ο πραγματικός φασισμός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. ΔΙΟΡΘΩΣΗ,

    1:42,Ξέρεις κανέναν πολιτικό που να μήν "ξεχνάει τί έλεγε χθές" για λόγους πολιτικού συμφέροντος και τακτικής?

    Ο Καραμανλής δε μιλούσε για "νταβατζήδες" προεκλογικά,ενώ τώρα επισλέπτεται τη Γιάννα για να υποβάλει τα σέβη του?

    Προσωπικά με ενοχλεί λίγο το στύλ του Καραντζαφέρη,γι'αυτό αλωστε ψηφίζω λευκό,και όχι ΛΑΟΣ.

    Αλλα άλλο αυτό, και άλλο να χαρακτηρίζουμε έναν άνθρωπο που τον ψηφισε ένα σημαντικό κομάτι του Ελληνικού Λαού, και ακόμα περισότερο της παράταξης που τώρα φοβόμαστε να αποκαλέσουμε "δεξιά" (κάποτε ήμασταν περήφανοι...) σαν "Ορντινε Νουόβο".

    Το να κολάμε "ταμπελάκια" σε όσους φοβόμαστε μη μας χαλάσουν τη σούπα" (παλιά ήταν "μιάσματα κουκουέδες" ,τώρα είναι "φασίστες νεοταξίτες"), ΑΥΤΟ είναι ο πραγματικός φασισμός.

    31 Ιούλιος 2009 2:03 μμ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Αγγελε 1.58 (πού προφανώς είσαι ίδιος με τον προηγούμενο αρθρογράφο),σε πειράζει τόσο πολύ ο πολίτης να είναι ΚΑΙ πατριώτης?

    Εκεί καταντήσατε επειδή σας έκοψε δυό-τρείς ψήφους ο Καρατζαφέρης,να έρθετε στα λόγια του Τσίπρα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Πώ πώ τί ωραία θα ήταν οι 4,4 μονάδες να ήταν 1,4 τώρα για να κοκορευόμαστε σάν νικητές.
    Άτιμε Καρατζαφέρη τί κακό έκανες στον πανμέγιστο ηγεταρά μας Καραμανλή θα το πληρώσεις πολύ ακριβά θα σε βρίζουμε μέχρι να σε εξαφανίσουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Κάντε κλίκ ( εδώ ) και θαυμάστε τον τσαρλατάνο της πολιτικής που κόβει την πρωτοχρονιάτικη πίτα, μία στο θεό – όχι στον Χριστό- και μία στον Μωάμεθ-Αλλάχ.

    Σημειώνουμε ότι ο Χριστός είναι το προσδιοριστικό στοιχείο της Χριστιανοσύνης και ο Καρατζαφέρης τον προσπέρασε με τον θεό, ο οποίος μπορεί να είναι ο οποιοσδήποτε με την γενική και αόριστη διατύπωση που έκανε….
    Ξέρει αυτός γιατί το είπε έτσι …και σε ποιούς έστελνε το μήνυμα.
    Πως να το καταλάβουν όμως τα άδολα και ανυποψίαστα στελέχη και οπαδοί του;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Τον κουκουλοφόρο τον Τατούλη τον θυμάστε; Ναι ναι αυτόν. Τον πρώτο αναπληρωτή υπουργό πολιτισμού με υπουργό τον Καραμανλή. Θυμάστε τι έλεγε και τι έκανε εναντίον του μουσείου της Ακρόπολης; Και αυτό είναι ένα από τα πολλά παραδείγματα που συνέβαιναν όταν η ΝΔ ήταν στην αντιπολίτευση. Το αποτέλεσμα ήταν αυτοί οι κουκουλοφόροι Καρχιμάκηδες να είναι υπουργοί σήμερα ώς αντάλαγμα της δημαγωγικής και λαικιστικής αντιπολίτευσης που ασκούσαν πριν γίνουν κυβέρνηση την πολιτική της κουκούλας με λίγα λόγια. για το λόγο αυτό λοιπόν σήμερα η απειλή για τη κοινωνία μας έχει αποκτήσει εκρηκτικές διαστάσεις διότι οι κυβερνόντες για να κατακτήσουν την εξουσία δοκίμασαν αυτάρεσκα την κουκούλα της αισχρής πολιτικής συκοφαντίας. Έφτασε δε σε σημείο αυτή η αισχρή πολιτική συκοφαντία να χρησιμοποιήται από τον Καραμανλή μέσα στη Βουλή αποκαλώντας τον τότε πρωθυπουργό "Αρχιερέα της διαπλοκής". Για τον παραπάνω λόγο η πραγματική απειλή για την ελληνική κοινωνία είναι οι Φαρισαίοι και Υποκριτές οι Γελοίοι Κωμικοτραγικοί της σημερινής κυβέρνησης. Αυτό βέβαια έχει γίνει πλήρως αντιληπτό από την ελληνική κοινωνία και τα ψωμιά τους γίνονται όλο και λιγότερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Παιδιά του politis.gr, ελπίζουμε ότι δε θα συνεχιστεί αυτή η μονότονη Σταλινικού τύπου αντικαρατζαφερική προπαγάνδα σε καθημερινή βάση.

    Εκτός αν...θέλετε να μείνετε μόνοι σας στο blog,όπως έγινε στο Press.gr όπου έδιωξε τον κόσμο η φιλοπασοκική προπαγάνδα των bloopers.

    Ενας απογοητευμένος φίλος (πού ΔΕΝ ψηφίζει τον Χέρι-Χέρι!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Είναι αδιανόητη και εξωφρενική η αβάντα των μεγάλων καναλιών και ιδιαίτερα ΜΕΓΚΑ, ΑΝΤ1 και ΑΛΤΕΡ στο Γιώργο Καρατζαφέρη. Σχεδόν κάθε βράδυ τον φιλοξενούν .
    Αυτό από μόνο του θα έπρεπε να μας λέει πολλά.
    Αλλά ποιος είναι ο Γιώργος Καρατζαφέρης?
    Ας δούμε μερικά παραδείγματα για να καταλάβουμε και ποιος είναι πραγματικά απειλή για την ελληνική κοινωνία.
    Γεώργιος Καρατζαφέρης :"Χαρίστε τα αγροτικά χρέη. Το έκανε η δικτατορία. Εάν το έκανε η δικτατορία μπορεί να το κάνει η δημοκρατία. Μπορεί να το κάνει η δημοκρατία γιατί είμαστε και ευρύτεροι και ποιοτικότεροι, βεβαίως... να οργανωθούν πρατήρια των αγροτών σε όλη την Ελλάδα. Οπως έκανε κάποτε ο Μεταξάς με τις λαϊκές αγορές".
    Θιασώτης του δικτάτορα Μεταξά, λοιπόν, ο κυρ Καρατζαφέρης. Λογικόν. Ειδάλλως δε θα είχε στο ψηφοδέλτιό του, στις εκλογές του 2004, τον Πλεύρη. Τον γνωστό οπαδό του Χίτλερ, υμνητή της μεταξικής δικτατορίας και ιδρυτή του κόμματος της "4ης Αυγούστου".
    Υμνητής και της χούντας, βεβαίως- βεβαίως ο κ. Καρατζαφέρης.

    Γεώργιος Καρατζαφέρης : Από το 1949 που ξεκίνησε ο εσωτερικός πόλεμος - δεν το λέω εμφύλιο, δεν το λέω αντάρτικο, το λέω "εσωτερικός πόλεμος" - μέχρι το 1974, σε 25 χρόνια δόθηκε πλήρης αμνηστία και γι' αυτό μπόρεσε και ο Φλωράκης και ήταν μέσα στη Βουλή. Τώρα από το 1967 έχουν περάσει 40 χρόνια και δε δημιουργούνται οι ίδιες συνθήκες αμνήστευσης".
    Υπέρμαχος, ο κυρ Καρατζαφέρης, της αμνήστευσης των χουντικών. Οπαδός της παράδοσης άσπιλων και αμόλυντων στην κοινωνία των αρχιπραξικοπηματιών. Γνωστές οι ιδέες του. Το είχαμε καταλάβει από τις 17/11/2002. Ηταν τότε που - ανήμερα του Πολυτεχνείου - είχε καλέσει για "συνομιλία" στο κανάλι του, το Τήλε Αστυ, τον φασίστα Παττακό...

    Αυτός είναι ο Καρατζαφέρης. Και με αυτά τα "ιδεολογικά" υλικά δημιούργησε το κόμμα του. Το ξέρουν πολύ καλά οι καναλάρχες που ενσυνείδητα δηλητηριάζουν την ελληνική κοινωνία, παρέχοντας στο ΛΑ.Ο.Σ. αφειδώς ποταμούς τηλεοπτικού και ραδιοφωνικού χρόνου για να προπαγανδίζει τη "μαυρίλα" του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Το καλύτερο που έχετε να κάνετε για να μήν σας φάει η μαύρη μαυρίλα είναι αντί να βλέπετε φαντάσματα οτι σας φταίνε οι διάφοροι Καρατζαφέρηδες, να πιέσετε σάν βάση το κόμμα σας να αλλάξει αρχηγό.
    Ένας παλιός Οννεδίτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. θεωρώ ότι πολλοί έχετε κάνει κατάχρηση του χώρου.
    Θα αναγκαστώ να ενεργοποιήσω την ΜΟΝΙΜΗ ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ περί διαγραφής σχολίων για προσβλητικά , εκτός θέματος,κλπ σχόλια.
    Ο διάλογος μεταξύ σας για να υφίστατε προϋποθέτει την αποδοχή δημοκρατικών κανόνων.
    Στην αντίθετη περίπτωση απλά δεν είναι διάλογος , αλλά κάτι ...άλλο πέραν αυτού!
    Ευχαριστώ!
    politis-gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. @ Αιμίλιο 49
    Αγαπητέ συμφωνώ απολύτως.Είναι ορατό δια γυμνού οφθαλμού ότι εδώ και αρκετό καιρό υπάρχει μια υπερπροβολή του.
    Ανοίγουμε τους δέκτες μας, σε κάθε κανάλι και βλέπουμε Καρατζαφέρη.
    Πρωί, μεσημέρι, βράδυ, μέρα νύχτα. Το ζήτημα είναι γιατί συμβαίνει αυτό;
    Πιστεύει κανείς ότι πραγματικά η φωνή του κ. Καρατζαφέρη είναι αυτό που έλειπε από την ενημέρωση;
    Μια ενημέρωση που ήδη έπασχε από την ανισομερή προβολή των κομμάτων?

    Μου θυμίζει την εποχή της υπέρμετρης προβολής από τα ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ.
    Το μόνο σίγουρο είναι ότι παίζονται παιχνίδια από τους νταβατζήδες.
    Αυτό θεωρώ εγώ ότι είναι η πραγματική απειλή που συσχετίζεται με τις τρις που αναφέρει ο πολίτης.

    Δηλαδή α)την εξαφάνιση που θα επιχειρήσουν οι νταβαντήδες των blogs
    β) Την συνεχώς επιταχυνόμενη μαυρή δημοσιογραφία
    γ) Την προώθηση Δούρειων Ίππων στο πολιτικό σύστημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Η επιθεση απο ΝΔ εναντιον του Καρατζαφερη ειναι μεγαλο πολιτικο λαθος και απορω που δεν το εχουν καταλαβει.
    Για τη ΝΔ το ζητημα δεν ειναι να παρει ψηφους του ΠΑΣΟΚ ή της αριστερας αλλα να συγκρατησει τους δικους της και να μη πανε προς το ΛΑΟΣ.Με τις επιθεσεις φερνει το αντιθετο αποτελεσμα.
    Οι συγκεκριμενοι ανθρωποι ειναι εξοργισμενοι με την κυβερνηση οχι επειδη δεν εκανε "αριστερα" πραγματα αλλα για το αντιθετο : επειδη αφησε τους αναρχικους να καινε,επειδη εγινε ξεγραφο αμπελι η χωρα για να μπαινει οποιος θελει και αλλα.Πανω απ ολα ομως ειναι εξοργισμενοι γιατι συνεχισθηκε το γλυψιμο της αριστερας επι ΝΔ και τα ιδεολογηματα της συμφορας που προβαλλει τη στιγμη που σε καμμια αλλη χωρα του κσομου δεν τα παιρνουν σοβαρα.Οταν λοιπον ξαναμπαινει να παιζει η χιλιοπαιγμενη κασσετα του χουντισμου και του νεοφασισμου σε ενα τοπο οπου τα τελευταια 35 χρονια ειναι η αριστερα που ΣΚΟΤΩΝΕΙ (17Ν,Σεχτες και αλλοι τρομοκρατες) ειναι η αριστερα που σπαει και καιει ,ειναι αυτοι που εχουν καταλαβει τα πανεπιστημια που καταστρεφουν,οταν εχει γεμισει το τοπος με αριστερους επιχειρηματιες και απατεωνες αντιστασιακους οι ανθρωποι αυτοι αισθανονται αηδια και αλλεργια.Το "αντιφασιστικο μετωπο" αν υπαρξει και μπει η ΝΔ στο ιδιο χαρακωμα με τους πασοκοσυριζαιους θα ειναι το τελος της και θα την εγκαταλειψουν οι μισοι οπαδοι της.
    Δεν ψηφισαν αυτοι ΝΔ για κανενα αντιφασισμο αλλα για να φυγει η χολερα του ΠΑΣΟΚ και της αριστερας.Απο τη στιγμη που οχι μονο δεν εφυγαν αλλα τους εδωσε και τον αερα να καινε τις περιουσιες πολιτων και μετα ανακαλυπτει προβλημα "νεοφασισμου" τελειωσε και δεν το εχει καταλαβει.
    Για να εχουμε καλο ερωτημα : Αναρτηση για το ΚΚΕ που επισημα και καταστατικα δηλωνει οτι επιδιωκει ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ και εχει προτυπο τον Σταλιν θα μπει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. πολιτη γιατι τοσο κολλημα με τα κομματικα?Νομιζω πως το μεγαλο προβλημα ειναι απο εξω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Βρε παιδιά του ΛΑΟΣ γιατί τόση έπαρση;
    Μήπως καβαλήσατε το ψωράλογο που άφησε ο ΣΥΡΙΖΑ;
    ΝΑΟΥΣΑΙΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. politis-gr....σορρυ αλλα κ-ο-υ-ρ-α-σ-τ-η-κ-αααααααααα......μπανω να διαβασω ,να μαθω πεντε αποψεις για ΠΟΛΙΤΙΚΗ και οχι αψιμαχιες που δεν μ'ενδιαφερουν...ΕΧΩ ΑΠΟΨΗ...δεν θελω αλλη προπαγανδα...ηδη εχω καταργησει την TV για το λογο αυτο...δεν σεβωνται την "παρουσια" φιλων που θελουν να ενημερωθουν...λυπουμαι πολυ!

    Αφροδιτη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Καλά Αφροδίτη πρέπει να είσαι μεγάλο αστέρι. Αφού έχεις ΑΠΟΨΗ δεν έχεις ανάγκη από άλλη. Αν κάποιος πιστεύει κάτι διαφορετικό κάνει αυτόματα προπαγάνδα.
    Είσαι και νέα αν θυμάμαι καλά από παλαιότερο σου σχόλιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Ανώνυμο 7:10μμ Η έκφραση απόψεων και ο ουσιαστικός πολιτικός διάλογος πρέπει να είναι το ζητούμενο. Μην παρασύρεστε όμως σε συνθηματολογικές- ποδοσφαιρικού τύπου- αντιπαραθέσεις, γιατί απαξιώνετε το διάλογο και επισκιάζετε τη διαφωτιστική του πλευρά. Να θυμάστε ότι αυτοί που σας προκαλούν πετυχαίνουν το σκοπό τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Αφροδίτη έχεις απόλυτο δίκιο καλή μου.
    Οι στείρες αντιπαραθέσεις και οι φθηνοί λαϊκισμοί δεν οδηγούν πουθενά.
    Νομίζω ότι όλοι και όλες έχουμε τις ίδιες ανησυχίες .
    Στην ίδια πατρίδα ζούμε.Οι διάλογοι θα πρέπει να κατευθύνονται στο να δώσουμε διέξοδο στους προβληματισμούς μας.
    Σίγουρα υπάρχουν άνθρωποι που αισθάνονται εγκλωβισμένοι και δεν καλύπτονται από το σημερινό σύστημα εκπροσώπησης.
    Όμως για όλους μας ο μοναδικός αντίπαλος είναι όσοι με κούφιες ρητορείες καπηλεύονται τις αξίες του ελληνισμού και υπονομεύουν τις δημοκρατικές κατακτήσεις του τόπου μας. Καμία προσωπική αντιπαράθεση δεν θα πρέπει να έχουμε με κανέναν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Ανωνυμος 7:10 μμ

    Βεβαιως κυριε και εχω αποψη,ομως δεν εχω παρωπιδες και γι'αυτο θελω να διαβαζω γεγονοτα που ξερουν η που εζησαν περισοτερα απο μενα ...ειπα ακομη οτι με κουρασαν οι αψιμαχιες,που για μενα σημαινει προπαγανδα..και μαλιστα ΚΑΚΙΣΤΗ...κι αντι να με κανετε να τις διαβασω απλως τις προσπερναω..αυτο θελετε;
    Αν ομως σας προσεβαλα ζητω συγγνωμη..αλλωστε ΤΟΛΜΩ να υπογραφω με το ονομα μου κι οχι ΑΝΩΝΥΜΑ..σεβωμαι ομως και τους συνγραφωντες με nickname..κι αυτο για μενα κατι λεει ..για σας οχι;

    Καλο σας βραδυ!
    Αφροδιτη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. zizanio σας ευχαριστω...προσυπογραφω!!

    Αφροδιτη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. 1 Προς συμπαθούντες Καρατζαφέρη
    Συνιστώ παρακολούθηση της δευτερολογίας του στο Συνέδριο (την είδα τυχαία σε επανάληψη χθες αργά στο Τηλεάστυ σε επανάληψη). Αν συνεχίσετε να είστε συμπαθούντες (πράγμα εξαιρετικά απίθανο) φαντάζομαι θα καταλάβετε τουλάχιστον γιατί κάποιοι δεν είναι.
    2 Προς διαφωνούντες με τις "επιθέσεις" (πολλά εισαγωγικά) ΝΔτων προς Καρατζαφέρη.
    Για ποιον περίεργο λόγο δεν είναι επιτρεπτό να γίνεται σκληρή κριτική στον Καρατζαφέρη στο βαθμό που και αυτός ασκεί σκληρή κριτική στη ΝΔ κάτι που φυσικά είναι δικαίωμα του?
    3 Προς όλους μας
    Υποτίθεται ότι μιλάμε για πολιτική. Και πολιτική δεν είναι ούτε τσαμπουκάς, ούτε ψευτοπαλληκαρισμοί,ούτε αποκλειστικός στόχος της είναι η κατάκτηση της εξουσίας. Πολιτική (ως "τέχνη του εφικτού") σημαίνει προτεραιότητες,συμβιβασμούς, περιλαμβάνει "πράγματα που γίνονται και δεν λέγονται και πράγματα που λέγονται και δεν γίνονται" (όπως είπε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής)
    και απαιτεί ρεαλισμό, θετικές προτάσεις και νηφαλιότητα ("νηφάλιος" δεν είναι συνώνυμο του "νερόβραστος")

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Μπα, τί έγινε όλοι οι "μετριοπαθείς" βγήκαμε μετά τις 6.44?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. @ AΡΗΣ
    Θεμιτοτατο ειναι να ασκει η ΝΔ κριτικη στον Καρατζαφερη.Ειναι ομως λαθος γιατι χανει.
    Δεν υπαρχει περιπτωση να ψηφισουν τη ΝΔ οι "επαγγελματιες αντιφασιστες".Αυτοι θα ψηφισουν ΠΑΣΟΚ ή ΣΥΝ.Εκεινοι που αμφιρρεπουν μεταξυ ΝΔ και ΛΑΟΣ ειναι δυσαρεστημενοι για τελειως διαφορετικους λογους.Δεν πιστευουν οτι υπαρχει κανενας φασιστικος κινδυνος αλλα υπαρχει μεγαλος τρομοκρατικος κινδυνος απο τις οργανωσεις της ακρας αριστερας και τους αναρχικους και μεταναστευτικος κινδυνος.Η υιοθετηση της καραμελας του ακροδεξιου κινδυνου απο τη ΝΔ τους
    απωθει και τους στελνει μια ωρα αρχυτερα στο ΛΑΟΣ.Καταλαβετε το : ουτε το βιβλιο ιστοριας εχουμε ξεχασει με τη Μαριεττα μας,ουτε την αμυντικη σταση Παυλοπουλου ουτε τη μεταναστολαγνεια του.
    Υπαρχει τροπος για να αντιμετωπισει η ΝΔ το ΛΑΟΣ : Δια των εργων οπως εχει ψιλοαρχισει.Διαλυστε και συλλαβετε τους αναρχικους και μαζεψτε τους λαθρομεταναστες και επειτα στις εκλογες ριχτε το συνθημα της χαμενης ψηφου-καθε ψηφος στο ΛΑΟΣ ευνοει τον Παπανδρεου-και θα εχει κερδη ή τουλαχιστον οχι αλλες απωλειες.Με αριστεριστικες κορωνες περι φασισμου προκαλειτε αλλεργια στους κυμαινομενους μεταξυ ΝΔ και ΛΑΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. den vlepo sta teleytaia topic pou akoumpisan tin ideologia pou krivei o karatzaferis sxedon kanena na asxoleite apokleistika me ayto..antithetos diavazo kirios laikismous xoris ousia kai epitheseis me astoxa os pros to topic sxolia, se osous tolmane na sxoliasoun tin politiki pou ekfrazei o karatzaferis..
    kala ta leei i "31 Ιούλιος 2009 12:56 μμ" oti o blogger politis (kai oxi mono) tha xamogela me lipi me ayta pou diavazei apo kapoious propagandistes..

    eidika sto simerino topic, pou anamesa sta alla anedeixe kai ton farisaismo tou na katigoreis gia defamation genika tous bloggers alla na to kaneis kai esi ligo pio kato teleios anexoda..
    ektos an exoume alotriothei toso san koinonia pou na leei kapoios kati kako gia kapoion allo xoris apodeixeis den mas prosvalei ithika kai nomika, arkei na min to leei kai gia emas..

    oso gia ton karamanli pou den thelei ton karatzaferi sto komma tou kai "έχει μουλαρώσει και επιμένει να αρνείται συνεργασία με το ΛΑΟΣ, που είναι αίμα απο το αίμα της ΝΔ.", na tolmiso na skefto oti otan afereis ena karkinoma apo to soma sou, den eisai trelos na to xanavaleis mesa sou..kai oi neofasistikes apopseis tou laos(oso sevastes kai an einai se mia dimokratia) einai karkinoma gia opoio komma apeythinetai ideologika ston messo ellina politi...

    kai gia na min me malosoun, signomi pou amfivalo gia tis kales politikes protheseis tou karatzaferi, einai theos, einai monadikos, einai o sotiras mas einai kai xristianos,
    eno oloi oi alloi einai prodotes kai prepei na tous kremasoume stin omonoia...(ama ta po kai dinata me vlepo me thesi sto komma..)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. ΑΝΩΝΥΜΟΣ 9.22
    Κανένας φασιστικός κίνδυνος δεν υπάρχει,όντως!Ούτε οι ψηφοφόροι του Κρατζαφέρη στις Ευρωεκλογές έχουν σχέση με φασισμό (νομίζω κατά βάθος ούτε με τον Καρατζαφέρη)Αλλά εδώ σταματάει η συμφωνία μας.
    1 Που την είδες την υιοθέτηση από τη ΝΔ "της καραμέλας του ακροδεξιού κινδύνου"?
    2 Κριτική κάνεις σε απόψεις και πρακτικές όχι ανάλογα με τα εκλογικά οφέλη που υπολογίζεις ότι θα αποκομίσεις αλλά ανάλογα με το αν οι απόψεις και οι πρακτικές είναι σωστές ή λάθος
    3 Το θέμα δεν είναι να παίρνεις ψήφους με λογικές "χαμένης ψήφου" Το θέμα είναι να κερδίζεις πραγματικά θετικές ψήφους γιατί αυτές σε βοηθούν και να κυβερνήσεις και να κερδίσεις επόμενες εκλογικές αναμετρήσεις.
    4 Στο πολιτικό φάσμα μεταξύ των (κατά την έκφραση σου) "επαγγελματιών αντιφασιστών" και "των κυμαινομένων μεταξύ ΝΔ και ΛΑΟΣ" υπάρχουν μερικά εκατομμύρια πολίτες (προφανώς η συντριπτική πλειοψηφία)
    5 Στα όσα επί της ουσίας θίγεις (βιβλίο Ιστορίας, Δεκέμβριος,λαθρομετανάστες κτλ) λόγω χώρου δεν μπορώ να απαντήσω (όχι αναγκαστικά διαφωνώντας)αλλά σε παραπέμπω σε όσα γραφω στο post 8.28 (αρ 3)
    6 Ελπίζω να μην αναφέρεσαι σε μένα όταν μιλάς για "αριστερίστικες κορώνες περί φασισμού" (αν και γενικώς δεν είδα στο blog αριστερίστικες κορώνες)
    7 Επικίνδυνες,λαικίστικες, φασίζουσες, νοοτροπίες υπάρχουν σε διάφορα σημεία του πολιτικού φάσματος και όσοι τις καλλιεργούν τους θεωρώ ότι είναι "απέναντι" μου ή μάλλον "απέναντι" μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. Την καλημέρα μου στον οικοδεσπότη στην Αφροδίτη το Zιζάνιο και την Λιάνα (που την βγάλατε και troll) για το παράθυρο δροσιάς που άνοιξαν.

    Καλό ζεστό μήνα Αύγουστο.
    Καλές διακοπές στους προνομιούχους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. @ gnik
    Όπως πάντα τζέντλεμαν !
    Καλό μήνα φίλε !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. Ευχαριστώ
    Είμαι σε ψυχαγωγικό φροντιστήριο τώρα:
    http://www.g3twarez.com/showthread.php?t=33200

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. @AΡΗΣ Θ δέν χρειαζόταν κάν να απαντήσεις στον 9:22, μπράβο του όποιος και άν είναι είπε όλα τα πράγματα με το όνομα τους.
    Σου έδειξε το δάσος αλλά εσύ εξακολουθείς να κοιτάς το δέντρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. Ανωνυμος 5.30
    Περι ορέξεως..... κολοκυθόπιττα.
    Νομίζω όμως ότι αν διάβάσεις προσεκτικά τα δύο κείμενα θα αλλάξεις γνώμη για το ποιος ασχολείται με την μεγαλύτερη εικόνα ,"το δάσος" δηλ. γενικώτερες αρχές που (πρέπει να)καθοδηγούν και την τακτική σου και σήμερα και αύριο και πάντα και ποιος ασχολείται με το "δένδρο" δηλ.πως θα αντιμετωπίσει η ΝΔ το ΛΑΟΣ στις επόμενες εκλογές.
    Αυτά απλώς για να κάνουμε τους σωστούς παραλληλισμούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή