Σάββατο 25 Ιουλίου 2009

Έχει χαθεί το «μέτρο», Ναι ή Όχι ?


Το ζήτημα της αξιοπιστίας και της ανεξαρτησίας του Τύπου είναι ένα θέμα πολυσυζητημένο τα τελευταία χρόνια .
Παραβατικές συμπεριφορές δεοντολογίας, πλάνα άρθρα και προσπάθειες επηρεασμού της κοινής γνώμης υπήρχαν ανέκαθεν στον ελληνικό και διεθνή Τύπο.

Όμως παλαιότερα υπήρχαν εκδότες και αρχισυντάκτες που είχαν πλήρη επίγνωση της έννοιας του «μέτρου».
Σήμερα αυτό που διακρίνει τόσο τους εκδότες όσο και τους αναλώσιμους πλέον αρχισυντάκτες είναι η έλλειψη παιδείας, πνευματικότητας, κοινωνικής και εθνικής συνείδησης.

Για το μόνο που ενδιαφέρονται είναι ο άκρατος πλουτισμός και η ψυχωτική εμμονή τους στην έννοια της ισχύος. Δεν διστάζουν προκειμένου να εξυπηρετήσουν τους σκοπούς τους να συμμαχήσουν και με ...τον διάολο ( εγχώριο και ξένο).

Η κατεργασία και η παραποίηση της λεγόμενης κοινής γνώμης έγινε αυτοσκοπός. Το πλάνο άρθρο έγινε καθεστώς, η παραποιημένη είδηση κανόνας και η δημοσιογραφία μετετράπη σε σεναριογραφία μυθιστορηματικού περιεχομένου.

Ειδικά από το 2004 και μετά, όταν ο εκλεγμένος Πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής άνοιξε τον πόλεμο με τα κέντρα διαπλοκής και τα εξωθεσμικά κέντρα και πολύ περισσότερο από το 2007 και μετά την υπογραφή των ενεργειακών αγωγών, έχουμε μια ομοβροντία παραποιημένων ειδήσεων με τελικό αποτέλεσμα να περάσουμε σε άρθρα και ειδήσεις εντελώς πλαστά ως προς την πραγματικότητα.

Μεγάλες και ..«έγκριτες» εφημερίδες όπως το ΒΗΜΑ , τα ΝΕΑ, το ΕΘΝΟΣ και η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΊΑ αποδεικνύεται όλο και πιο συχνά ότι δημοσιεύουν ειδήσεις που καμία σχέση δεν έχουν με την πραγματικότητα.

Τα παραδείγματα με τα δημοσιεύματα περί της επίσκεψης Ερντογάν που δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ ή του δημοσιεύματος με τον Χριστοφοράκο που ξεδιάντροπα τροποποιήθηκε (εδώ) ή των δηλώσεων αξιωματούχου της ΕΕ (Ζακ Μπαρό) που και αυτές δεν έγιναν ποτέ, είναι... χαρακτηριστικά.
Μάλιστα σε αυτή την περίπτωση είχαμε και την επίκληση του δημοσιεύματος από τον κ. Παπακωνσταντίνου στην προσπάθειά του να στριμώξει την κυβέρνηση στα επικοινωνιακά « σκοινιά».

Μάλιστα έχουν φθάσει σε τέτοιο βαθμό αναισχυντίας που μετά από την αποκάλυψη του ψευδούς ρεπορτάζ, ουδείς ζήτησε συγνώμη. Ούτε η εφημερίδα , ούτε ο κ. Παπακωνσταντίνου. Ποίησαν την ..νήσσαν.

Το ίδιο ακριβώς έγινε και προχθές. Η «έγκριτη» εφημερίδα Τα ΝΕΑ δεν δίστασε να εμπλέξει στην βιομηχανία του ψεύδους και τα εθνικά μας θέματα. Δημοσίευσε άρθρο με τίτλο...«Εισβολή τουρκικής ακταιωρού στη Ρω», σύμφωνα με το οποίο Τουρκικά πλοία παραβιάζουν καθημερινά τα χωρικά ύδατα της Ελλάδας κοντά στο Καστελλόριζο και μάλιστα μια τουρκική ακταιωρός έφτασε μέχρι την είσοδο του λιμανιού του Αγίου Γεωργίου στη νησίδα Ρω.

Το ρεπορτάζ δημοσιεύτηκε τόσο στην έντυπη μορφή της εφημερίδας όσο και στην ηλεκτρονική. Μάλιστα η εφημερίδα ( στην προσπάθειά της για μεγαλύτερη διαφήμιση του ... ψέματος ) το είχε επί διήμερο στην κεντρική στήλη με τα πιο διαβασμένα θέματα.( κλικ στη φωτο)

Το ΓΕΕΘΑ με επίσημη ανακοίνωση διέψευσε κατηγορηματικά το δημοσίευμα της εφημερίδας. Συγκεκριμένα το Πεντάγωνο με ανακοίνωσή του χαρακτήρισε αναληθή τα αναγραφόμενα στο δημοσίευμα και σημείωσε ότι το συγκεκριμένο ρεπορτάζ δημιουργεί ανακριβείς και λανθασμένες εντυπώσεις στην κοινή γνώμη τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό.

Την επίσημη διάψευση του δημοσιεύματος ή εφημερίδα εχθές ΔΕΝ την δημοσίευσε , τουναντίον συνέχισε να κρατά και να διαφημίζει το... ψέμα στην πρώτη της σελίδα και στα...πιο διαβασμένα!

Έχει χαθεί η εθνική συνείδηση, Ναι ή Όχι ; Έχει χαθεί το «μέτρο», Ναι ή Όχι ;

20 σχόλια:

  1. ΑΓΑΠΗΤΕ ΠΟΛΙΤΗ ΟΠΩΣ ΣΟΥ ΕΓΡΑΨΑ ΚΑΙ ΠΡΟΧΘΕΣ, ΠΟΥ ΠΑΜΕ ΤΕΛΙΚΑ? ΤΙ ΣΟΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΑΣΑΡΟΥΝ ΔΙΑΦΟΡΑ ''ΜΠΟΥΚΩΜΕΝΑ ΓΙΟΥΣΟΥΦΑΚΙΑ ΤΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ'' ΟΠΩΣ ΠΟΛΥ ΕΥΣΤΟΧΑ ΤΑ ΟΝΟΜΑΖΕΙ Ο Κος ΜΟΥΖΑΚΗΣ ΣΤΟ ΠΑΡΟΝ? ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ! ΣΤΟ ΒΩΜΟ ΤΗΣ ΑΠΙΣΤΕΥΤΗΣ ΕΠΙΘΥΜΙΑΣ ΤΟΥΣ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΝ ΤΟΝ ΓΑΠ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ (ΚΑΙ ΜΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟΥΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣΕΙ ΟΤΙ ΑΠΛΩΣ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΤΗΝ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΕΞΟΥΣΙΑ) ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΚΟ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΔΥΣΜΟΙΡΗ ΕΛΛΑΔΙΤΣΑ ΜΑΣ. ΤΕΛΙΚΑ ΤΑ ΜΜΕ ΔΙΝΟΥΝ ΓΡΑΜΜΗ ΣΤΟΝ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΤΙ ΝΑ ΛΕΕΙ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ Ή ΤΟ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΟ? ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κύριε Πολίτη, από προκύπτει ότι το δημοσίευμα γιά το Χριστοφοράκο είναι ψευδές; Σας ενημέρωσε προσωπικά ή εθίγητε από την αναφορά στον αμέμπτου ηθικής αείμνηστο Βαρθολομαίο. Ούτε γιά εσάς να έγραφε δεν θα κάνατε έτσι.
    Οσο γιά την ακταιωρό, πρωτοφανές σας φαίνεται, το Υπουργείο Αμυνας, να διαψεύδει γεγονότα υπαρκτά; Γραφείο τύπου του Υπουργείου είστε ή ο δημοσιογράφος πρέπει να δημοσιεύει ότι εγκρίνει το κάθε Υπουργείο;
    Και τελικά, από πότε η αποκάλυψη της τουρκικής προκλητικότητας είναι πράξη Εθνικά επιζήμια;
    Μήπως έχετε χάσει την μπάλλα;

    Δημήτρης Μαγκούτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μήπως περίμενες να δημοσιεύσουν την διάψευση?
    Δεν γίνονται αυτά από τους νταβατζήδες.

    Και εάν γίνει καμιά φορά λόγω ειδικών λόγων ( αγωγών κλπ)δημοσιεύεται σε τέτοιο μονόστηλο και σε τέτοιο χώρο ( υπάρχει περίπτωση που την διάψευση την έβαλαν κάτω από τα ...φαρμακεία) που κανείς μα κανείς δεν το διαβάζει.

    Με αυτόν τον τρόπο το ...Πλάνο άρθρο όπως λες , τροποποιείται στην συνείδηση του κόσμου και γίνεται ....αληθές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Και η Εθνική Συνείδηση έχει χαθεί, και το μέτρο.
    Το διαπιστώνουμε καθημερινά από την Κυβέρνηση, την Αντιπολίτευση (στο όλον), από τα ΜΜΕ (στο όλον), αλλά και από τους πολίτες (όχι στο όλον).
    Τη θέση τους πήραν, κατά αντιστοιχία, η υποχωρητικότητα και η προχειρότητα, η ανευθυνότητα, η πραπληροφόρηση, και η συνέχιση της οπαδικότητας.
    Προφανώς αγαπητέ politi, είναι ρητορική η ερώτησίς σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Και ο ΓΑΠ διέψευσε ως αστείο μύθευμα την ιστορία με το κανό που τα κρατικοδίαιτα parapolitika και το ΠΑΡΟΝ δημοσίευσαν αλλά δεν είδα πουθενά την διάψευση.

    Πολύ επιλεκτική μνήμη έχει η παρέα του politis-gr. Θα σας πήραν τα σκάγια από τον αδυσώπητο πόλεμο του Καραμανλή με τα συμφέροντα.

    Κατά τα άλλα η προκατασκευασμένη είδηση του Βήματος για την επίσκεψη Ερντογάν-Καρμανλή με τα γνωστά παραμύθια περί βαρέως κλίματος δεν φέρνει στο φως τις στενότατες σχέσεις που έχει καλιεργήσει η κυβέρνηση με την εντέχνως "αντιπολιτευόμενη" ναυαρχίδα του ΔΟΛ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @ Ανώνυμο 1.05 Δ. Μαγκούτη
    Είναι λυπηρό να μην μπορούμε να διαβάσουμε ένα κείμενο στα ελληνικά.
    Σημεία των καιρών και αυτό. Τέλος πάντων να σε βοηθήσω να το "διαβάσεις" και να σου λυθεί η ...απορία!
    Την Τρίτη 7/7/2009 Το Βήμα δημοσιεύει άρθρο(Γ.Γαλιανός)για τον Χριστοφοράκο. Mεταξύ άλλων γράφει:Ο Μιχάλης Χριστοφοράκος , που εκλήθη και έδινε εξηγήσεις για τρίτη φορά χθες, συνεχίζει να ταλαιπωρεί τους γερμανούς εισαγγελείς. Υποσχόμενος από τη μία ότι θα «τα πει όλα» και ΑΡΝΟΥΜΕΝΟΣ, από την άλλη, ΝΑ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙ τα ονόματα ελλήνων δωροληπτών».
    Tην επόμενη ακριβώς ημέρα 8/7/2009 έρχεται η ...τροποποίηση. Το άρθρο του ίδιου δημοσιογράφου δημοσιεύεται ξανά , αλλά ..τροποποιημένο. Σε αυτό το ...ΑΡΝΟΥΜΕΝΟΣ, από την άλλη, ΝΑ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙ τα ονόματα ελλήνων δωροληπτών, έχει εξαφανιστεί και στην θέση του πλέον υπάρχει το εξής:O Μιχάλης Χριστοφοράκος ,ήδη κατά την πρώτη του κατάθεση την ...περασμένη Πέμπτη, ονομάτισε το ΠαΣοΚ,τη ΝΔ και δεκάδες πολιτικούς .Στις επόμενες δύο καταθέσεις του αναφέρθηκε σε ποσά και στα συγκεκριμένα περιστατικά της παράδοσης στους δωρολήπτες.
    Μήπως και τώρα δεν κατανοείς την τροποποίηση;
    Εάν όχι , παρότι τα "μπολντάρω", τότε συγνώμη αλλά στην περίπτωσή σου δεν είμαι εγώ αρμόδιος να σε βοηθήσω!!!
    Ευχαριστώ για την επίσκεψη.
    Φιλικά
    politis-gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Politis, ήσαστε παραπάνω από σαφής. Δε νομίζω ο κος Μαγκούτης να έχει καμία απορία.
    Όταν σε ένα ρεπορτάζ προστίθενται επιπλέον πληροφορίες πρόκειται για καθαρή χειραγώγηση του τύπου.

    Συμπέρασμα; από 'δω και πέρα εμπιστοσύνη σε έγκυρες εφημερίδες όπως το Παρόν του Κουρή, της γνωστής οικογένειας "που έριξε τον Καραμανλισμό".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Επιπλέον πληροφορίες όπως π.χ επίσκεψη Ερντογάν, δηλώσεις Ζακ Μπαρό, Πληροφορίες για Χριστοφοράκο, το προχθεσινό με την υπόθεση Τούρκικης ακταιωρού στο νησί της ΡΩ, ή και κάτι άλλο που δεν αναφέρει ο πολίτης.

    Υπάρχει και δημοσίευμα ότι η Τούρκικη ακταιωρός έδεσε στο λιμανάκι της Ρω, παρότι.... στη νησίδα υπάρχει φυλάκιο του Στρατού.

    Πιθανόν ο δημοσιοκάφρος ήταν επηρεασμένος από την γνωστή ταινία ...Λούφα και παραλλαγή!
    Θα έκαναν κοινό πάρτι καθώς φαίνεται τα στρατευμένα παιδιά Ελλάδας και Τουρκίας!

    Επιπλέον ...πληροφορίες. Δεν πάμε καλάάάάά!!!!
    Έναν γιατρό ρε παιδιά!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. 2.06

    ΕΙΣΤΕ ΑΠΟΛΥΤΑ ΕΥΣΤΟΧΟΣ.
    ΕΧΕΤΕ ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΑΙΟ.
    ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ, ΟΧΙ ΠΑΙΞΕ ΓΕΛΑΣΕ.
    ΜΕΓΑΛΗ ΣΧΟΛΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ.
    ΑΝ ΑΜΦΟΤΕΡΟΙ ΟΙ ΚΟΥΡΗΔΕΣ ΗΤΑΝ ΝΤΡΑΜΕΡΣ..Ο ΕΝΑΣ ΘΑ ΗΤΑΝ Ο ΣΑΝΤΥ ΝΕΛΣΟΝ ΚΑΙ Ο ΑΛΛΟ Ο ΜΠΙΛΛΥ ΚΟΜΠΟΤ.
    ΑΡΙΣΤΟΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καλά υπάρχουν άνθρωποι που ακόμα παίρνουν στα σοβαρά να ασχολούνται με εφημερίδες όπως η Αυριανή?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Σας ξίνισε και ο Κουρής με το Παρόν, δεν τολμάτε όμως να τον διαψεύσετε γιατί η αχλάδα σας έχει μεγάλη ουρά.
    Παραταγμένοι μας βγήκατε σήμερα, ο ένας πίσω από τον άλλο. Γύρισε ο σημαιοφόρος από τα μπάνια του και σας έβαλε να απλώσετε τραχανά;
    ΝΑΟΥΣΑΙΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. 7.21
    ΚΑΛΩΣΤΗΝ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΔΙΑΙΤΑ.
    ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΥΣΩΝΑ ΚΡΥΨΟΥ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΛΙΑ.
    ΕΚΕΙ ΕΧΕΙ ΔΡΟΣΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Έλα ρε ΝΑΟΥΣΕΕ πανμέγιστε που σε πείραξαν τα σχόλια. Ο Κουρής άν πρόσεξες καλά δέν βρίζει μόνο το ΠΑΣΟΚ βρίζει και εσάς άν χρειαστεί, νόμιζε βλέπεις οτι έχει να κάνει με τίμιους ανθρώπους αλλά όταν είδε οτι είστε περισσότερο βρώμικοι τους παίρνει σβάρνα όλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Που θέλατε να μοιάσει το γνήσιο τέκνο σας.
    Δικό σας κατασκεύασμα είναι. Μην ντρέπεστε δεν είναι κακό!!!
    Σήμερα Σάββατο, υπερωρίες σας πληρώνουν; Ή όλα για εθνικό σκοπό.
    ΝΑΟΥΣΑΙΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ta Nea evalan ta giousoufakia tous gia sxoliasmous.
    Prospathoun na strepsoun tous sxoliasmous pros t` allou kai oxi pros ton DOL.
    Auto apo mono tou deixnei tin premoura tous kai tin nootropia tous.
    Pelates exeis simera xana politi!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΝΑΟΥΣΑΙΟΣ
    Σε χτύπησε η ζέστη άσχημα 43 βαθμούς είχε σήμερα καταλαβαίνω ασυνήθιστη θερμοκρασία για Νάουσα ειδικά φέτος που είχε κεί πάνω τόσες βροχές.
    Υπομονή απο αύριο θα δροσίσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Κύριε πολίτη, η ουσία είναι ότι κ α θ η μ ε ρ η ν ά, τα μεγάλα κόμματα (και ενίοτε τα μικρά) παίρνουν οικονομικές ενισχύσεις από τις επιχειρήσεις. Είναι κοινό μυστικό. Οταν βάφεται μπλέ ή πράσινη όλη η Ελλάδα, αυταπατάται κανείς ότι γίνεται με τα χρήματα των τίμιων εισφορών των μελών του κόμματος; Οπότε ο κάθε Χριστοφοράκος παίζει το πολιτικό σύστημα σαν κομπολόϊ. Συμφωνείστε, αν θέλετε, με την άποψή μου, να νομιμοποιηθούν και να δημοσιοποιούνται υποχρεωτικά οι χρηματοδοτήσεις αυτές και τότε, όποιος τις αποκρύπτει, να εξοστρακίζεται από το πολιτικό σύστημα. Να μάθουμε επιτέλους τι είναι αυτός που ψηφίζουμε. Αλλιώς, θα συντηρείται το σύστημα, με δύσκολα αποδεικνυόμενες αλληλοκατηγορίες.

    Ευχαριστώ γιά τη φιλοξενία
    Δημήτρης Μαγκούτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. @ Δημήτρη Μαγκούτη
    Δεν νομίζω φίλε ότι οποιοσδήποτε συνειδητοποιημένος πολίτης , αρνείται την έναρξη υπεύθυνου δημοκρατικού διαλόγου για την διαφάνεια στην πολιτική ζωή.
    Όλοι θέλουμε την διαφάνεια των λειτουργικών και εκλογικών δαπανών των κομμάτων.

    Το θέμα με την SIEMENS , τον Τσουκάτο, τα μπακαλοτέφτερα που μας παρουσίασε το ΠαΣοΚ κλπ, θεωρώ ότι είναι μια ευκαιρία να ξεκαθαρίσουμε μια και καλή αυτή την κατάσταση.

    Εάν αφήσουμε να περάσει αυτή η ευκαιρία για έναρξη σοβαρού διαλόγου μεταξύ των κομμάτων σχετικά με την διαφάνεια , αλλά ΚΑΙ με την συμμετοχική διαβούλευση των πολιτών , θεωρώ ότι θα ...έχουμε χάσει οριστικά το τραίνο !

    Καλό βράδυ!
    Φιλικά
    politis-gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Η ΝΔ αποκατεστησε την δημοκρατία και το σταλινοαναθρεμμένο ΠΑΣΟΚ την αλλίωσε εγκαθιδρύοντας την Διαπλοκή.
    Ο λαός τους ξερει και φτυνει τα καναλια και τις φυλλάδες τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. TO MEGA, ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΤΑ BLOGS ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟ-ΝΤΑΒΑΤΖΗ ΚΡΥΒΟΥΝ ΟΤΙ Ο ΣΚΑΡΠΕΛΗΣ ΗΤΑΝ ΑΡΧΙ-ΠΑΣΟΚΟΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΗΣ.
    Με πονηριές, εικασίες, ψιθύρους, κουτσομπολιά και αοριστίες δεν γίνεται πολιτική κύριε Μπόμπολα.
    Ειδικά εκείνο το Mega μπουρδέλο το έχεις κάνει.
    Με αστείες καρικατούρες σαν τον Οικονομέα, τον Καμπουράκη, την Τρεεεεέμη, τον Τσίμα, τον Πρετεντέρη, το Χασαπόπουλο, τον Κανελλάκη και τον Καψή προσπαθείς να πουσάρεις το πολιτικό σου ψοφίμι, τον αργόστροφο γιό της κυρίας τσάντ.
    Φαίνεται ότι έχεις πανικοβληθεί γιατί βλέπεις να τρεκλίζει το άλογο που πόνταρες.
    Έτσι είναι η ζωή, οι εντυπώσεις είναι εντυπώσεις και η αλήθεια είναι αλήθεια.
    Οι off-shore που τροφοδοτούσαν το πασόκ δεν είναι ούτε ψευτοσενάρια, ούτε εντυπώσεις.
    Και οι λογαριασμοί των προφυλακισμένων πασόκων από την Ελβετία και τη Γερμανία δέν είναι ψίθυροι, ούτε εικασίες.
    Είναι η πραγματικότητα, είτε σου αρέσει είτε δεν σου αρέσει.
    Ας μαζέψεις το Mega σου, τον Έθνος σου, το Πρώτο Ψέμμα σου και την Ημερησία σου και άς πιείτε ξυδάκι όλοι μαζί.
    Γκέ-γκε αχόρταγε βοϊδομάτη;
    Γελάει όλη η Ελλάδα με την κατάντια σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή