Τρίτη 21 Ιουλίου 2009

Παραλήρημα λαϊκισμού!


Όπως αντιστέκομαι σε όσους πιστεύουν ότι η δημοκρατία είναι ιδιοκτησία τους και αυτοπροσδιορίζονται ως...«οι δημοκρατικές δυνάμεις του τόπου» ( λες και οι άλλες είναι οι ...δικτατορικές δυνάμεις του τόπου), έτσι αντιστέκομαι και σε όσους εμπορεύονται τον πατριωτισμό μας και την ιστορία μας.

Σίγουρα την εποχή που ζούμε μπορούμε να την προσδιορίσουμε ως αυτή των μεγάλων ανακατατάξεων.Τόσο σε γεωπολιτικό , όσο και σε ιδεολογικό-πολιτικό επίπεδο.

Η απάντηση της κοινωνίας μας στις σύγχρονες προκλήσεις θα μετρηθεί από την ακαμψία των ηθικών της αντιστάσεων και την ευκαμψία των ανθρωπιστικών ανοχών της.

Αυτό που θα σηματοδοτήσει όμως την μετέπειτα πορεία μας είναι η σημερινή αντίσταση μας ή ...η υποταγή μας στον λαϊκισμό. Σ` αυτόν τον κακοήθη όγκο που απειλεί τα υγιή πνευματικά και δημοκρατικά κύτταρα της κοινωνίας μας.

Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα του λαϊκισμού στην χώρα μας είναι το «φαινόμενο Καρατζαφέρης», για το οποίο έχω και στο παρελθόν ασχοληθεί (εδώ) και (εδώ)

Είναι γνωστό ότι ο λαϊκισμός στηρίζεται στην εσκεμμένη ανειλικρίνεια.Το ίδιο και ο λόγος του κ. Καρατζαφέρη.
Πρόσφατα στο συνέδριο του ΛΑΟΣ ο πρόεδρός του υποστήριξε ότι στο πλαίσιο της επίσκεψής του στα Κατεχόμενα το 2006 (ως ευρωβουλευτής) και της συνάντησής του με τον ψευδο- Πρόεδρο της κατεχόμενης Βόρειας Κύπρου , κατάφερε να πείσει το κατοχικό καθεστώς να αφαιρέσει και να αποκαθηλώσει τα «εθνικά εμβλήματα»,της Τουρκίας και της «ΤΔΒΚ», μεταξύ των οποίων και η εικόνα του Κεμάλ, καθώς επίσης και να «σπάσει τον πάγο» της διαδικασίας επίλυσης του Κυπριακού! (sic).

Μάλιστα όπως χαρακτηριστικά είπε ο «μεσσιανίζων» ηγέτης του ΛΑΟΣ έβαλε τον συνοδό του κ. Αιβαλιώτη να τηλεφωνήσει στον ομόλογο του( ...?) τον Ταλάτ και να τον απειλήσει ότι εάν δεν δεχθεί την πλήρη αποκαθήλωση των συμβόλων τους, δεν θα μπει μέσα, αλλά- άκουσον,άκουσον- θα πάει για ...μπάνιο!

Και φυσικά, κατά τα λεγόμενα του κ. Καρατζαφέρη ενώπιον των αποσβολωμένων ακροατών του, ο Ταλάτ έβαλε την ουρά στα σκέλια , κατέβασε σημαίες, εθνικά εμβλήματα κλπ, αποδεχόμενος την εθνική του ταπείνωση , προκειμένου ο κ. Καρατζαφέρης να μπει μέσα και ουχί να επισκεφθεί...τις παραλίες της ελεύθερης Κύπρου μας.

Μάλιστα με την στάση του αυτή ο κ. Καρατζαφέρης -πάντα κατά τα λεγόμενά του ενώπιον του ...αποσβολωμένου ακροατηρίου του συνεδρίου του- προκάλεσε...εσωτερικό πολιτικό πρόβλημα στο ψευδοκράτος, σε σημείο ...ανατινάξεως της συνοχής των Τουρκοκυπρίων. Είδες τα ...μπάνια του Καρατζαφέρη τι μπορούν να επιφέρουν!

Ας ..συνέλθουμε ! Ο κ. Καρατζαφέρης θα πρέπει να γνωρίζει ως δημοσιογράφος, ότι οι πράξεις , οι ενέργειες και οι εξελίξεις που παραπέμπουν σε μια τέτοια πολιτική συνάντηση καταγράφονται , αποτυπώνονται και απεικονίζονται στα ΜΜΕ.

Ουδέν λοιπόν αναφέρεται στον ελληνοκυπριακό ή τουρκοκυπριακό τύπο των ημερών για τα όσα προδήλως εξωπραγματικά και φανταστικά εμφανίζει ως ...κατορθώματά του ο κ. Καρατζαφέρης.

Αντιθέτως , όλη η εμφάνιση και παρουσία του στην Κύπρο με τυμπανοκρουσίες και κομπορρημοσύνες, ήταν η έμμεση από ένα Έλληνα Ευρωβουλευτή, νομιμοποίηση του καθεστώτος κατοχής.

YΓ. Σημειώνω ότι τα ημερήσια δελτία του Ελληνοκυπριακού και Τουρκοκυπριακού τύπου εκείνων των ημερών ευρίσκονται στην διάθεση παντός... «ενδιαφερομένου».

41 σχόλια:

  1. Πολίτη ο Καρατζαφέρης δέν κατέθεσε ποτέ στεφάνι στον τάφο του Κεμάλ Ατατούρκ ούτε έχει Τούρκο κουμπάρο όπως ο δικός σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο κ. Καρατζαφέρης άψογος γνώστης της τέχνης του λαϊκισμού και της εξαπάτησης του λαού γνωρίζει την ευκολία με την οποία αποδέχεται ότι είδους μηνύματα βλέπει και ότι ακούει, χωρίς ίχνος επεξεργασίας και επομένως κρίσης.

    Η δημιουργία εύπεπτων "τραγουδιών" που ερμηνεύουν οι σύγχρονοι "πολιτικοί λαϊκοί τραγουδιστές", τα χυδαία "πολιτικά θεατρικά έργα" που ανεβάζουν οι "πολιτικοί θίασοι" του καναλιού του Προέδρου, επειδή (όπως λένε)αυτά θέλει ο λαός, και η εμπορευματοποίηση της Αρχαίας ιστορίας μας εν μέσω μασαζοκαλτσον , υμνολογιών προς τον... "Μεσσία Πρόεδρο" και γραφικών περιθωριακών τύπων αποτυπώνουν την χαμηλή "πολιτική αισθητική" και παιδεία των καιρών μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χερ ι - Χερ ι πάνε αυτά πολίτη. Καρατζαφέρης και λαϊκισμός.

    Ο άνθρωπος έχει ξεφύγει. Βρέθηκε και στην δύνη του μηνύματος δυσαρέσκειας μερίδας της βάσης της ΝΔ, και ...καβάλησε το καλάμι.

    Δεν γνωρίζει ότι αυτή η μερίδα των ψηφοφόρων της ΝΔ, απλώς τον χρησιμοποίησε ως ταχυδρόμο του μηνύματος.

    Ως περιστέρι... (κατά το περιστέρι που επικάθησε στην πλάτη του και το οποίο με τόση γραφικότητα προσπάθησε να μας πείσει ότι πρόκειται περί..θεϊκού μηνύματος)!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Νομίζω ότι υπερβάλετε. Οι συνομιλίες δεν αποτελούν νομιμοποίηση, αποτελούν μονόδρομο. Αλλιώς, ας διακόψουμε κάθε διπλωματική σχέση. Όπως επίσης το θέμα με το μαυσωλίο του Κεμάλ. Τη στιγμή που επί ΝΔ αφαιρέθηκαν από τον Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη τα ονόματα ιστορικών μαχών του Εμφυλίου, μην έχουμε την απαίτηση από τους Έλληνες πολιτικούς να μην καταθέτουν στεφάνι στο αντίστοιχο ξένο Μνημείο των τούρκων. Αφού οι ίδιοι σβήνουμε την Ιστορία μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Γιατί καλέ μου συμπολίτη τα βάζεις με τον Καρατζαφέρη; Άσε τον άνθρωπο να ονειρεύεται μεγαλοτρόπως και μεγαλοφώνως. Αυτός κοιμάται και ξυπνάει Πρωθυπουργός! Άλλωστε, το 'χει βροντοφωνάξει στο Πανελλήνιο ότι θα γίνει! Εγώ σ' αυτόν τον άνθρωπο έχω να κάνω μόνο μία ευχή: άντε και Πλανητάρχης!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @ Μάρκο
    Μάρκο την υπερβολή δεν την βλέπεις στα λεγόμενα του κ. Καρατζαφέρη?
    Δεν βλέπεις τον λαϊκισμό? Δεν βλέπεις την γραφικότητα?

    Θεωρώ ότι κάτι πάει λάθος σε τούτο τον τόπο.
    Παρακολουθώντας κατά καιρούς τους σχολιαστές, μου είχες δώσει την εντύπωση ενός πολύ σοβαρού και συνειδητοποιημένου πολίτη ( έξω από τυχών ιδεολογικές διαφορές).

    Εκπλήσσομαι ειλικρινά με το ότι δεν αναφέρεσαι στο προφανές , πεπραγμένο και άκρως επικίνδυνο ( δηλαδή τον αποδεδειγμένο λαϊκισμό του κ. Καρατζαφέρη), και εστιάζεσαι στις κρίσεις σχολιαστών, που όπως και να έχει είναι... κρίσεις.

    Κοιτάμε δηλαδή το δέντρο και χάνουμε το δάσος. Να σου θυμίσω ότι ο λαϊκισμός είναι το πρόγευμα του φασισμού.
    Ελπίζω ειλικρινά να μην κατάλαβα καλά το πνέυμα του σχολιασμού σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Για σάς το πραγματικό πρόβλημα με τον Καρατζαφέρη είναι το 7,2% που πήρε στις προσεχείς ευρωεκλογές, γιατί ντρέπεστε να το ομολογήστε ευθέως? Φαντάζομαι σκέφτεστε άν δέν υπήρχε ο Καρατζαφέρης πού θα πήγαινε όλο αυτό το ποσοστό δέν θα ψήφιζαν οι μισοί τουλάχιστον Νέα Δημοκρατία? ΠΑΣΟΚ κανένας δεξιοί είναι οι άνθρωποι, μπορεί να βγαίναμε και πρώτο κόμμα αχ ο άτιμος τί μας έκανε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ασφαλως και ειναι λαικιστης ο Καρατζαφερης.
    Ομως το δημοσιευμα δεν απαντα εαν πραγματι ειναι ορθος ο ισχυρισμος του οτι αφαιρεθηκε το πορτραιτο του Κεμαλ στη συναντηση με τον Ταλατ.
    Αυτο ισχυρισθηκε και διαψευση δεν υπαρχει.Το αν δεν το ανεφεραν τα ΜΜΕ ειναι δικο τους θεμα.Αλλα δεν το ανεφεραν και αλλο οτι δεν εγινε.Τα ΜΜΕ δεν ειναι ουδετερα (απο αυτο το ιστολογιο εχουν βγει ουκ ολιγες περιπτωσεις παραλειψεων των ΜΜΕ).
    Ωστοσο ο λαικιστης Καρατζαφερης βρισκει και τα κανει.
    Γιατι η ΝΔ αρνετο να αποσυρει το βιβλιο της ιστοριας της ΣΤ' Δημοτικου επι ενα χρονο και επρεπε να μπει το ΛΑΟΣ στη Βουλη και η Γιαννακου εκτος για να το κανει;
    Γιατι πριν τις ευρωεκλογες η ΝΔ δεν θεωρουσε οτι υπαρχει προβλημα λαθρομεταναστευσης;
    Λαικισμος ειναι αυτα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Το πρόβλημα είναι και πολύ σοβαρό και γενικευμένο.

    Αυτό εστιάζεται από την αλλαγή που έχει επέλθει στην τοποθέτηση των αξιών (πχ η δημοκρατία είναι υποδεέστερη της δημοκοπίας, τα χρήματα πλέον θεωρούνται η ύψιστη αξία κλπ).

    Η μετατροπή αυτή των απαξιών σε αξίες επιτρέπει την ανάδειξη ανθρώπων αδίστακτων που
    "μαγεύουν" τον κόσμο με τους κενούς τους λόγους και τα ανούσια μηνύματά τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Σε συνέντευξη του στον Αντέννα πριν λίγους μήνες ο Καρατζαφέρης έκανε έναν τραγικό διαχωρισμό μεταξύ Ελλήνων και... Κυπρίων...

    Δύο φορές και όχι μία ανέφερε πως ο Τούρκος δολοφόνος που ομολόγησε τις εκτελέσεις αιχμαλώτων "μπορεί να σκότωσε εκτός από Κύπριους και Έλληνες" και αναρωτήθηκε τι κάνει η Ελλάδα για αυτό.

    Επανέλαβε δε "η Κύπρος κάνει αλλά σκοτώθηκαν και Έλληνες"!!! Ναι ρε σεις... Άλλο Έλληνες και άλλο Κύπριοι...
    ΕΤΣΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΚΟΥΣΤΗΚΕ... Κι ότι άλλο κι αν είπε χάθηκε από τα αυτιά μας!

    Και τέτοια τραγικά λάθη από αρχηγό πολιτικού φορέα που θέλει να αυτοπροσδιορίζεται ως πατριωτικός δεν επιτρέπονται...
    Ειδικά εαν είναι επαναλαμβανόμενα.

    Ή μήπως πρέπει να θυμηθούμε και τις δηλώσεις περί "διπλής ένωσης" (πάγια στρατηγική επιδίωξη της Τουρκίας) που και πάλι ο ίδιος είχε κάνει πριν αρκετά χρόνια σε επίσκεψη του στην Κύπρο...

    Αν δεν ξέρουμε ένα θέμα καλό είναι να ρωτάμε... Δεν είναι ντροπή η άγνοια. Ούτε η συγνώμη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Κατάφερε να ξεγελάσει και τους ευρωπαίους που τον ψήφισαν για κορυφαιο ευρωβουλευτή.Μάλλον κοιτάει περισσότερο το προφιλ του και δεν μπορεί να ξεπεράσει τις εμμονές του.Κορώνες και πάλι κορώνες.Δεν τον βλέπω να κρατάει πολύ το νούμερο των ευρωεκλογών.ότι πήρε , πήρε.Το πήραν το μήνυμα αυτοί που έπρεπε όμως?Θα δούμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @Παππού, εγώ αναφέρομαι στο συγκεκριμένο σχόλιο του politi, ότι είναι υπερβολικό. Χιλιάδες έλληνες έχουν πάει στα Κατεχόμενα, τι σημαίνει, ότι αναγνωρίζουν το καθεστώς; Όσο για τα περί Φασισμού, είναι αστεία και μόνο να λέγονται. Αν φτάσαμε να φοβόμαστε κάθε διαφορετική άποψη, απλά και μόνο επειδή μας "κλέβει" ψήφους, τότε αρμενίζουμε στραβά. Όποιος διαλέγει να κινείται εντός των κοινοβουλευτικών πλαισίων, ό,τι άποψη κι αν εκφράζει, δεν ενέχει κινδύνους για τη Δημοκρατία μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Η υποβάθμιση της δημοκρατίας και η υπερίσχυση τακτικών που χαρακτηρίζουν ολοκληρωτικά καθεστώτα είναι ο απότοκος της υιοθέτησης του λαϊκισμού.
    Αν και ο λαός πρέπει να εξουσιάζει μέσω των αντιπροσώπων του, ωστόσο ο ίδιος γίνεται άθυρμα των πολιτικών πατρώνων.
    Δεν είναι υπερβολικό να υποστηριχθεί, δηλαδή, ότι οι πολίτες ταυτίζονται με τα πρόσωπα της πολιτικής στο βαθμό που θεωρούν τα κηρύγματά του μεσσιανικά.
    Εκτός από αυτά, κόμματα με τα χαρακτηριστικά του ΛΑΟΣ αντί να λειτουργούν ως πυρήνες αναπαραγωγής δημοκρατικών ηθών γίνονται κέντρα ισοπέδωσης του λαϊκού μας πολιτισμού και διαβρώνουν την πολιτιστική κληρονομιά μας.
    Είναι εμφανές ότι με πολιτικά status τύπου Καρατζαφέρη όλο το δημοκρατικό πολιτικό σύστημα υπολειτουργεί και οι φορείς του ευτελίζονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. @παππού, ακριβώς επειδή προσπαθώ να είμαι συνειδητοποιημένος, δεν μπορώ να μην διακρίνω την υπερβολη στην συγκεκριμένη ανάρτηση. Ειδικά όταν η "επίθεση" γίνεται για ευνόητους λόγους. Η Νέα Δημοκρατία ουδέποτε συγκέντρωσε τα πυρά της με τέτοιο τρόπο κατά της "άκρας αριστεράς" όπως είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, όσο τα συγκεντρώνει κατά της "άκρας δεξιάς" που είναι ο ΛΑΟΣ. Αν αυτό δεν κρύβει μικροκομματικές σκοπιμότητες, τότε οκ, πάω πάσο.
    Όσο για τα περί φασισμού, όταν μιλάμε για ένα κοινοβουλευτικό κόμμα που λειτουργεί σύμφωνα με τους δημοκρατικούς θεσμούς, μόνο γέλιο προκαλούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. @ Μάρκο
    Επιμένεις ότι αυτά που ανέφερε ο κ. Καρατζαφέρης στο συνέδριό του και τα οποία γράφει στην συγκεκριμένη σημερινή ανάρτηση του ο πολίτης, είναι ....."διαφορετική πολιτική άποψη"?
    Συγνώμη φίλε αλλά εγώ τουλάχιστον δεν την χαρακτηρίζω καν... άποψη .

    Εάν κινηθούμε ως κοινωνία μέσα στα πλαίσια τέτοιων στρεβλωμένων λόγων, πολύ φοβάμαι ότι το τέλος μας θα είναι και πολύ κοντινό και ...πολύ οδυνηρό.

    Να σου υπενθυμίσω ότι ο φασισμός από τον οποίο δεν κινδυνεύει ( κατ` εσένα ) η Δημοκρατία μας , έχει ξεπηδήσει σε πολλά ιστορικά παραδείγματα μέσα από ανοχύρωτες Δημοκρατίες , οι οποίες θεωρούσαν ότι δεν κινδύνευαν.

    Μάλιστα είναι πλέον ιστορικά αποδεδειγμένο ότι εκμεταλλεύτηκαν τον κοινοβουλευτισμό , τον χρησιμοποίησαν ή εμφανίστηκαν μέσα απ` αυτόν φορώντας προβιά ..Δημοκρατικότητας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Μεταρρυθμιστή
    Το πρόβλημα δεν είναι το 7,2% του Καρατζαφέρη. Το πρόβλημα είναι ότι η ΝΔ έβγαλε τέτοια ΕΙΚΟΝΑ που κάποιοι προτίμησαν έστω συγκυριακά ακόμα και τον γραφικό κ. Καρατζαφέρη.Κι αν το καλοσκεφθείς το 7,2% είναι περισσότερο πρόβλημα για τα πλην ΝΔ κόμματα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. @παππού, αν θεωρείς ότι η Δημοκρατία είναι ανοχύρωτη, και κινδυνεύει από το 7,2 του Καραταζαφέρη, το οποίο αποτελούν άνθρωποι σαν κι εμένα και σαν κι εσένα, και σίγουρα όχι φασίστες, αλλά δεν κινδυνεύει από το κόμμα που τον Δεκέμβριο υποκίνησε και οργάνωσε τις καταστροφές στην Αθήνα, τότε δυστυχώς κάποιος από τους δυο μας ζει σε άλλη χώρα:-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Mαρκο- Παππου
    Νομίζω ότι η Δημοκρατία κινδυνεύει (όχι αναγκαστικά να ανατραπεί) από λαικίστικες νοοτροπίες και συμπεριφορές που δυστυχώς εμφανίζονται - σε διαφορετικά ποσοστα - βέβαια σε όλα τα κόμματα. Αντίπαλος μας (γιατί νομίζω ότι τελικά και οι τρεις είμαστε από την ίδια πλευρά) είναι οι συγκεκριμένες νοοτροπίες και συμπεριφορές που οφείλουμε να τις αντιπαλεύουμε όπου τις συναντήσουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. @ Μάρκο
    Φοβάμαι ότι δεν καταλαβαινόμαστε και πραγματικά με προβληματίζει.
    Ας το ξεκαθαρίσουμε μια και καλή.

    ΕΓΩ ΔΕΝ μιλώ για ανθρώπους ή ψηφοφόρους του ΛΑΟΣ.
    ΕΓΩ μιλώ για πρακτικές και στρεβλωμένους λαϊκίστικους λόγους και πράξεις του κ. Καρατζαφέρη.

    ΔΕΝ μου αρέσει να στρεβλώνει κανείς την κουβέντα , πόσο μάλλον τα λεγόμενά μου.
    Αυτό κάπως το λένε! Για σκέψου το!

    ΔΕΝ μου απαντάς και θα συνεχίσω να σε ρωτώ , όσο και εάν προσπαθείς ( γιατί πραγματικά αυτή την εντύπωση μου αφήνεις)να υπεκφεύγεις.

    Ξαναρωτώ λοιπόν και εάν θέλεις απάντησε συγκεκριμένα στο ερώτημά μου σε παρακαλώ.

    ΘΕΩΡΕΙΣ ότι τα όσα είπε ο κ. Καρατζαφέρης στο συνέδριό του και τα οποία αναφέρει στη ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ σημερινή ανάρτησή του ο διαχειριστής , ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΑΪΚΙΣΜΌΣ?

    @ Αρη Θ
    Ασφαλώς και από την ίδια πλευρά βρισκόμαστε.
    Αλλά πρέπει να οριοθετήσουμε απλά και διακριτά την βάση πάνω στην οποία κινούμαστε. Απλά όχι σύνθετα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. "Εάν δεν δεχθεί την πλήρη αποκαθήλωση των συμβόλων τους, δεν θα μπει μέσα, αλλά- άκουσον,άκουσον- θα πάει για ...μπάνιο!"
    Σίγα προεδράρα μην σκίσεις κανένα καλτσόν!!!!!
    Έλα ρε παιδιά που κάθεστε και συζητάτε τέτοιες γραφικότητες. Ήμαρτον.
    Τον καταδικάζουμε , τον αγνοούμε και πάμε παρακάτω.
    Ο τόπος έχει προβλήματα που δεν λύνονται ούτε με τους λαϊκισμούς του Καρατζαφέρη, ούτε την πατριδοκαπηλία.
    Δουλειά, διάλογος , γνήσιος πατριωτισμός, κοινωνικές διαβουλεύσεις, συνθέσεις και ζυμώσεις.
    Μέσα από αυτά θα πρέπει να περιμένουμε κάποια στιγμή αποτελέσματα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Χωρίς να θέλω να υπερασπιστώ τον Καρατζαφέρη δέν βλέπω τίποτα το επικίνδυνο για την δημοκρατία σε αυτά που λέει. Έχει την φήμη του ακροδεξιού συμφωνώ αλλά σε σχέση με αυτά που βλέπουμε με την πολιτική του Καραμανλή ιδιαίτερα στον οικονομικό τομέα δέν καταλαβαίνω τί το χειρότερο θα μπορούσε να κάνει. Το αντίθετο μάλιστα τον προτρέπει συνέχεια να είναι φιλολαικότερος, να κοντραριστεί με το μεγάλο κεφάλαιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. ΑΥΤΟΣ Ο ..ΚΑΡΑ ΤΗΝ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΟΥ ΄80 ΠΡΟΣΕΦΕΡΕ ΠΟΛΛΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ.
    ΤΟΤΕ ΜΟΙΡΑΖΕ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ 80 ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΒΙΝΤΕΟΚΑΣΣΕΤΕΣ ΜΕ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΣΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΚΑΥΑ ΤΟΥ ΑΝΔΡ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ. ΤΟΤΕ ΚΑΛΟΣ ΗΤΑΝ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Ας ξεκαθαρήσουμε κάτι. Ο κ. Καρατζαφέρης δεν είναι ούτε Μουσολίνι ούτε Φίνι ούτε καν Πλεύρης.
    Η παρέμβασή του στα πράγματα είναι απλώς αγοραία πολιτική και δεν έχει ιδεολογικά προαπαιτούμενα.
    Αλλωστε η σύγχρονη "ακροδεξιά" δεν βασίζεται σε ολοκληρωμένες θεωρίες όπως ο φασισμός.
    Χαρακτηριστικό της είναι η λαϊκιστική "προσαρμοστικότητα".
    Εγώ όμως θα κάνω ένα άλλο ερώτημα , που με προβληματίζει. Όταν τα τα καρατζαφερόπουλα ( χωρίς καμιά δόση υποτίμησης, αλλά έτσι τα ονομάζω εγώ) τραγουδούν "Θα νικήσουμε τον ντόπιο τον εχθρό" σε ποιον αναφέρονται και τι εννοούν?
    Κ.Σ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Καλά ο Καρατζαφέρης και οι διάφοροι παρατρεχάμενοι του (μπουμπούκοι... κ.λ.π.) κάνουν την δουλειά τους, (ανθέλληνες και σαλτιμπάγκοι του κερατά είναι και τίποτα άλλο), τα ΜΜΕ στο σύνολο τους που τους στρώνουν τα "κόκκινα χαλιά" από το πρωί μέχρι το βράδυ δεν είναι χειρότερα? (καλά για αυτόν τον Χατζηνικολάου να μην μιλήσω καλύτερα.....)
    Βλέπουν ότι ο Καραμανλής εύκολα δεν πλήτεται, ο Παπανδρέου δεν μπορεί όσο και να τον τραβάνε από τα μαλλιά να ανεβεί, ας ρίξουμε στην "αρένα" τον ανεκδιήγητο... μήπως και καταφέρουμε να διαλύσουμε το υπάρχον πολιτικό σύστημα.
    Αλλά ευτυχώς ο κόσμος τον έχει πάρει χαμπάρι, μην σας ξεγελάει το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, στις εθνικές θα γελάσουμε πολύ...

    Μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Βρε "παππου", μπορεί να είναι, όπως υπάρχει λαϊκίστικος λόγος σε όλα τα κόμματα. Όλα όμως. Εν πάσει περιπτώσει, εγώ αντέδρασα γιατί όλοι ξέρουμε ότι δεν μας έπιασε ξαφνικά ο...πολιτισμός, αλλά απλά κάποιοι εκ δεξιών της ΝΔ-όσοι έχουν μείνει-θέλουν μονίμως να βλέπουν ως εχθρό τους τον Καρατζαφέρη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Οι σωστές κοινωνίες έχουν προβλέψει και θέσεις για άτομα με ειδικές ανάγκες.
    Έτσι και το κοινοβούλιο.
    Έχει έναν ορισμένο αριθμό θέσεων για άτομα που χρειάζονται κοινωνική μέριμνα.
    Πώς αλλιώς θα δείχνουμε πολιτισμένο προφίλ σαν χώρα.
    Όλοι χωράνε ακόμα και οι υπερπατριώτες που δεν έχουν πάει φαντάροι.
    -Καλό ξημέρωμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. o karatzaferis einai fenomeno ton kairon..

    androthike se mia epoxi pou oi perisoteroi varonoi tis neas dimokratias niptan tas xeiras tous apenanti sto sistima pasok kai sta paragoga tou kai san kalos dimosiografos-atakadoros kai anthropos tis piatsas, anelave na kanei tin vromiki douleia pou mexri tote kaneis den analamvane..
    ayto ton ekane anamesa sta alla, na leei kai na kanei akrotites kai to komma tou na tis anexete gia na iparxei esto kai ena antivaro stin katholiki iperoxi ton mixanismon propagandas pou eixe kai exei to pasok..

    kata tin epoxi simiti, pou to pasok egine pio "epistimoniko" stis methodous, i xrisimotita tou karatzaferi san epikinoniako organo meiothike kai arxise na antilamvanete oti den tha eperne ta ayta pou oneirevotan sto mellon..
    evlepe allous na ton prospernane stin esoteriki ierarxia kai aytos na menei sta idia..
    tin katallili stigmi epsaxe tin aformi kai ekane to prosopokentriko komma tou, pou exasfalise apo tin arxi tin siopili ipostirixi olou tou kentroaristerou tipou kai ton mme kai opos fimologeite etixe kai tis voitheias tou lalioti..

    apo tote exei ena politiko logo o.f.a.(opou fisaei o anemos arkei na einai ligo kentrodexios,alla den mas xalaei kai o aristeros)
    kai ektos apo tis epitheorisiakes atakes den exei na epeidixei sinepes politiko programma kai simperifora..zei politika mera me tin mera kai me aixmi tou doratos ton sxoliasmo tis epikairotitas, pragma pou ton kanei xrisimo san ergaleio se aytous pou kanoun maziki antipoliteysi stin kivernisi..

    o idios poli prin tis eyroekloges prospathise na vrei simeio epafis me to maximou gia na epistrepsei sto mellon, eite aytonoma san sinergazomeno komma(evlepe to pasok-siriza-oikologoi pou erxetai)
    eite me prosxorisi..xerei oti an to pasok kanei tin simmaxia pou tou zitane oi ekdotes, tote sto dilima(pou epivevaionoun oi dimoskopiseis pou exei sta xeria tou) pasok i nd, oi perissoteroi psifoforoi tou, tha epistrepsoun sto "mantri" kai ayto thelei na to apofigei..

    sto maximou vrike porta kleisti opos legetai..apo tote prospathei apegnosmena na deixei xrisimos ston karamanli..apo to proi os to vradi xtipaei tin mpakogianni kai opote tou milan gia ton karamanli einai pio ipios stis ekfraseis..

    to mellon tha deixei to ti tha ginei me to komma tou..
    vazontas omos se ayto kai orismena atoma pou anexartitos tis akraias ideologias exoun axiologa stoixeia(vgazo exo ton xristiano dodekatheisti mpoumpouko..)alla exoun kai filodoxies kai diskola tha mporesei na tous mantrosei..kai dio apo aytous apeiloun me prosxorisi stin nd an sinexisei na primodotei ton mpoumpouko..

    oso gia tin sovarotita tou, na thimiso ena aplo..elege kai diereite ta imatia tou -anamesa sta alla-oti o koufontinas itan aixmalotos ton amerikanon ston marathona kai na pane ekei na ton piasoun..oloi xeroun pia pou itan o koufontinas,alla kaneis dimosiografos se kamia sinenteyxi den ton rotise gia tis arloumpes pou elege tote..giati arage tosi asilia ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Αλήθεια Πολίτη έχω μερικές ερωτήσεις πρός σε και τους αναγνώστες του ενδιαφέροντος blog σου.
    1.Τι είναι ο "Κεμαλισμός" για σας;
    2.Εχετε δεί ποτέ κανέναν Εβραίο πολιτικο(από όλο το κομματικό φάσμα) , όχι να τιμά αλλά να φωτογραφίζεται με την εικόνα του Χίτλερ;
    3.H κατάθεση στεφάνου από ΟΛΟΥΣ τους πολιτικούς οι στρατιωτικούς μας ηγέτες στο μαυσωλείο του Κεμάλ δεν είναι υποκρισία(Υβρις) με την λογική οτι η Ελληνική βουλή ΟΜΟΦΩΝΑ αποφάσισε πως η 19 Μαίου είναι η μέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου; Ποιός έκανε την γενοκτονία; Ηταν Αυτογενοκτονία ή την έκανε ο Κεμάλ;
    4.O λαικισμός δεν με πειράζει τόσο, διότι ο λαικίζων με περνά για αμόρφωτο λαουτζίκο.
    Ο προδότης όμως που κατουράει στον τάφο του παππού μου, με περνάει γιά ένα κομμάτι κρέας που θα πολεμώ όποιον γουστάρει και μετά θα παθαίνω αλτσχάιμερ (αφού σου αρέσει ο όρος) και θα χαρακτηρίζω τους ενάντιους "λαικιστές".
    5.Και κάτι αναχρονιστικό: ΟΛΟΙ οι αγωνιστές του Εικοσιένα που βασανίστηκαν και θανατώθηκαν στην αιχμαλωσία(Διάκος, Κατσαντώνης, κ.α.) αν είχαν προσκυνήσει τον πασά θα είχαν σωθεί. Γιά τα προσκυνήματα Politi έχουν θυσιαστεί ζωές.Εμείς ανάμεσα στις μπύρες και τις πίτσες περιμένουμε άλλους να μας πουν τι να σκεφτούμε.
    6. Αν κάποιος μπορεί να δώσει έναν ορισμό του "Λαικισμού" θα ξεκινούσε μία ωραία συζήτηση.

    Πάρις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Προς όλους τους φανατικούς πρωσοπολάτρες του Καραμάν-αλή μιά απλή απάντηση θέλω.
    Σε ποιόν καταθέτει στεφάνι ο ηγεταράς σας εδώ?

    http://2.bp.blogspot.com/_SFZt0tl-B3U/R5phfGiZXNI/AAAAAAAAB1g/3A9knrJttuk/s400/karamanlis_kemalKARAM-KATATHESH-751949.jpg

    Και κουμπάρος του Ερντογράν να μή ξεχνιόμαστε αυτοθυσιάζεται για χάρη του, ά σιχτίρ λοιπόν μή σας πώ τίποτα βαρύτερο που σας φταίει ο Καρατζαφέρης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Μαρκο
    Σε όλα τα κόμματα υπάρχει λαικισμός όπως όμως ξαναέγραψα σε διαφορεττικό ποσοστό.Εχθρός μου δεν είναι κανένας, αντίπαλος μου όμως σίγουρα είναι και ο Καρατζαφέρης στο βαθμό που και ο ίδιος αντιμάχεται αυτά που πιστεύω και κυρίως τα αντιμάχεται με τρόπο που προσβάλλουν τη νοημοσύνη και την αισθητική μου.
    ΑΝΩΝΥΜΟ 10.40
    Ο Καρατζαφέρης δεν φταίει σε τίποτα τη δουλειά του κάνει.Και από τη θέση που είναι μπορεί να τη κάνει-ως τζάμπα μάγκας - χωρίς τους αναγκαίους συμβιβασμούς που πάντα απαιτεί η πολιτική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. ΑΡΗΣ Θ
    Εδώ ΑΝΩΝΥΜΟ 10.40
    Οι συμβιβασμοί έχουν κάποιο όριο, όχι και να αφήνει τα πολεμικά των Τούρκων να φτάνουν μέχρι έξω απο το σπίτι του στην Ραφήνα χωρίς να αντιδρά καθόλου.
    Ούτε ο Σημίτης ο πρωθυπουργός του ΕΥΧΑΡΙΣΤΩΜΕΝ ΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ δέν έφτασε σε τέτοιο κατάντημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. ΑΝΩΝΥΜΟ 10.40 11.44
    Για την ύπαρξη ορίων στους συμβιβασμούς συμφωνούμε , αλλιώς εξ άλλου συμβιβασμοί χωρίς "κόκκινη γραμμή" δεν έχουν νόημα.
    Για το συγκεκριμένο γεγονός (υπερβάλλεις βέβαι α και είναι πρόβλημα το να μην θέτουμε τα ζητήματα στις πραγματικές τους διαστάσεις) να θυμίσω ότι μια ψυχή είπε ότι "στην πολιτική υπάρχουν πράγματα που γίνονται και δεν λέγονται και πράγματα που λέγονται και δεν γίνονται" και μερικές φορές θα προσέθετα ίσως πρέπει να συμβαίνει έτσι
    Όσο για τα επί Σημίτη ξανασκέψου το κατάντημα μας τότε, όχι για το ΕΥΧΑΡΙΣΤΩΜΕΝ ΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ, αλλά γιατί θρηνήσαμε νεκρούς, αποδεχθήκαμε αμφισβήτηση κυριαρχικών δικαιωμάτων μας και όλα αυτά ΚΑΙ από δικά μας λάθη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. ΑΡΗ θ., τι ακριβώς από αυτά που πιστεύεις αντιμάχεται ο Καρατζαφέρης; Γιατί το μόνο σίγουρο είναι ότι ο Καρατζαφέρης δεν πρόκειται να πει ποτέ δημοσίως "σκότωσαν τον Αλέξη επειδή ήταν νέος", όπως είπε κάποιος, ο οποίος προφανώς δεν αντιμάχεται αυτά που πιστεύεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. και όμως...

    παρ΄ολα τα όσα γράφουμε... στις ευρωεκλογές...

    ο καρατζαφέρης ανέβηκε ένα σημαντικό ποσοστό και
    μετά τα μύρια όσα έχουμε ακούσει για εμπλοκή ΝΔ και ΠΑΣΟΚ σε σκάνδαλα τύπου Siemens, Βατοπεδίου κλπ τι κάναμε?

    69% εξ ημών τους ψηφίσαμε.

    και όπως λένε στα ελληνικά what's wrong with this picture?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Ο «μακεδόνας πατριώτης» Καραμανλής έτοιμος να πράξει το... καθήκον του

    http://3.bp.blogspot.com/_nh2IE-yePr8/R5m4ryGscdI/AAAAAAAAAhg/QIzmXcHL3iI/s1600-h/1.jpg

    O Jeffrey κεντράρει το στεφάνι στον τάφο του Κεμάλ Ατατούρκ

    http://3.bp.blogspot.com/_nh2IE-yePr8/R5m4JyGsccI/AAAAAAAAAhY/3PRBxU3bCrI/s1600-h/2.jpg

    **Και φυσικά, κατά τα λεγόμενα του κ. Καρατζαφέρη ενώπιον των αποσβολωμένων ακροατών του, ο Ταλάτ έβαλε την ουρά στα σκέλια , κατέβασε σημαίες, εθνικά εμβλήματα κλπ, αποδεχόμενος την εθνική του ταπείνωση , προκειμένου ο κ. Καρατζαφέρης να μπει μέσα και ουχί να επισκεφθεί...τις παραλίες της ελεύθερης Κύπρου μας.**


    Για κακή σου τύχη έδειξε το vid από την συνάντηση στο Τηλεάστυ...σε πειράζει ο λαϊκισμός αλλα δεν σε πειράζουν η Εθνικές προδοσίες.

    Βλέπε Σκοπιανό...συνθετες Ονομασίες με Γεωγραφικό προσδιορισμό...ναι, ο προσδιορισμός έκανε την προδοσία αόρατη...Μιλόσοσκι "Macedonian Airlines" στην Κέρκυρα...Τούρκοι στο Αιγαίο μέρα νύχτα..και ο Κωστάκης με την Ντόρα μιλάνε για Ελληνοτουρκική φιλια(Το ίδιο ισχύει και για το Jeffrey)....Ναι στην ένταξη τις Τουρκίας στην E.E.(Και τα δυο μεγάλα κόμματα)...Σχέδια Annan, σκάνδαλα κλπ.κλπ(Η λίστα είναι μεγάλη)

    Κατά τα αλλα ο Καρατζαφέρης φταίει για όλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Πολίτη να προσέχεις τις αναρτήσεις σου γιατί όπως βλέπεις μερικές σάν αυτήν σου βγαίνουν μπούμεραγκ. Κατανοούμε την απίστευτη αγωνία σου να κρατήσεις στην μεγάλη καρέκλα τον Καραμανλή αλλά προσπάθησε να περιορίσεις τα πάθη σου γιατί με την γύμνια των επιχειρημάτων σας θα τον στείλετε μιά ώρα γρηγορότερα να γλυτώσουμε τουλάχιστον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. MΑΡΚΟΣ
    Δεν είμαι θαυμαστής του Φιντέλ Κάστρο (ούτε κανενός άλλου δικτάτορα), δεν δηλώνω "εθνικά δεξιός και κοινωνικά αριστερός", δεν συμφωνώ με τη δήλωση του Αντρέα ότι η Ρλλάδα ανήκει στους Ελληνες (διότι απλά δεν σημαίνει τίποτα ή σημαίνει ο,τι ο καθένας νομίζει),δεν διερωτώμαι γιατί οι Εβραίοι δεν πήγαν να δουλέψουν στους Δίδυμους Πύργους στις 11.9.2001 και γενικώς έχω την αφελή ίσως πίστη ότι ένας πολιτικός οφείλει να είναι πολύ περισσότερο σοβαρός από κάποιον που δηλώνει όλα τα παραπάνω και δυστυχώς και άλλα πολλά εξ ίσου ασόβαρα.
    Για την φράση που αναφέρεις ειλικρινά δεν ξέρω ποιος την είπε τουλάχιστον όπως την διαβάζω ξεκομμένη μου φαίνεται επιεικώς άνευ νοήματος. Ενημέρωσε με ποιος είναι ο ... υπεύθυνος και αν σου είναι εύκολο το σχετικό απόσπασμα
    ΑΝΩΝΥΜΟΣ 8.57
    Ο χώρος δεν βοηθά να αναλύσουμε τα Ελληνοτουρκικά και το Σκοπιανό αλλά τι ακριβώς προτείνεις? Αν πάντως θα έβλεπες σαν λύση (αγνοώντας συσχετισμούς δυνάμεων, συμμαχίες, μακροπρόθεσμα εθνικά συμφέροντα κτλ) να δηλώσουμε ότι δεν θα επιτρέψουμε ποτέ στην Τουρκία να μπεί στην Ευρώπη, να καταρρίψουμε 2 αεροπλάνα που παραβιάζουν τα 10 μίλια και παράλληλα να στείλουμε δυο μεραρχίες στα Σκόπια για να τους συνετίσουμε ας αφήσουμε την πολιτική και να συζητήσουμε για .....ποδόσφαιρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Ο ΛΑ.Ο.Σ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΘΝΗΣΙΓΕΝΕΣ ΚΟΜΜΑ. Ο ΛΑ.Ο.Σ ΕΙΝΑΙ Η ΝΑΥΑΡΧΙΔΑ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ. ΣΤΙΣ ΚΡΙΣΙΜΕΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΜΑΣ ΠΑΝΤΑ ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΕΝΑΣ ΦΩΤΙΣΜΕΝΟΣ ΗΓΕΤΗΣ Π.Χ. ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ, ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ, ΜΕΤΑΞΑΣ, ΤΑΣΣΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ.ΠΙΣΤΕΥΩ ΑΚΡΑΔΑΝΤΩΣ ΟΤΙ Ο 21ος ΑΙΩΝΑΣ ΑΝΗΚΕΙ ΕΙΣ ΤΟΝ ΓΕΩΡΓΙΟΝ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. ακραιοι και λαικιστες ειναι αυτοι που δημιουργησαν 2 εκατομυρια φτωχους στην ελλαδα.
    ειναι αυτοι που αδειασαν τα δημοσια ταμεια.
    ειναι αυτοι που δημιουργησαν-ανεχθησαν και υπεθαλψαν την λαθρομεταναστευση.
    ειναι αυτοι που αφησαν να καει η Αθηνα και η Θεσσαλονικη τον δεκεμβριο.
    ειναι αυτοι που αναγνωριζουν τα Σκοπια σαν
    (βορεια)ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ.
    Ειναι αυτοι που αφησαν τους βορειοηπειρωτες στην(μαυρη)τυχη τους .
    ΚΛΠ ΚΛΠ ΚΛΠ ΚΛΠ ΚΛΠ

    ειναι δηλαδη ΝΔ και ΠΑΣΟΚ
    Ο Μακεδονας Καραμανλης που αναγνωριζει τα Σκοπια σαν Μακεδονια.
    Και εμεις οι Μακεδονες βγαλαμε 3ο κομμα στην ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ το ΛΑ.Ο.Σ
    ο Καρατζαφερης ειναι μαγκας και τον στηριζουμε.
    Μετα το 7,2% ο Παυλοπουλος με 36-40 βαθμουσ θερμοκρασια τρεχει για να αντιμετωπισει το θεμα της λαθρομεταναστευσης.
    μεχρι χθες ουτε την λεξη λαθρομεταναστες χρησιμοποιουσαν.Γ Ε Λ Ο Ι Ο Ι.
    Εμεις οι πρωην κομμουνιστες στηριζουμε Καρατζαφερη.Νομιζετε οτι αν δεν υπηρχε ο ΛΑΟΣ
    το ποσοστο του θα αθροιζονταν σε αυτο της ΝΔ?
    Σ Α Σ Γ Ε Λ Α Σ Α Ν Ε

    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΙΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Τα "παραπολιτικά" σχόλια που είναι δίκη προθέσεων, αποτελούν προπαγανδιστικό λόγο, δεν αποτελούν πολιτική επιχειρηματολογία...
    Έχουμε τα γνωστά σχόλια για τον "λαϊκισμό", την "ακροδεξιότητα", την "αντιαισθητικότητα" του Καρατζαφέρη... Αλλά αυτά είναι σχόλια...
    Πρακτικά, ποιο είναι το πολιτικό επιχείρημα;
    Πρακτικά, σε τί κατηγορείται ο Καρατζαφέρης;
    Πού, σε βασικά-αξιακά, ζητήματα έχει πέσει έξω;
    Σε ποια βασική του αξιολόγηση έχει πέσει έξω;
    Επιτέλους είναι λαϊκιστής ή εθνικιστής; Δεν μπορεί να είναι πάντα και τα δύο, ανάλογα το ποιο σας συμφέρει...
    Πχ, "άκρατος λαϊκισμός" το ότι έθεσε όρους για την συνάντηση με Ταλάτ... Η απόδειξη ότι δεν ισχύει αυτό που είναι; Απόδειξη είναι ότι δεν το είπαν τα μεγάλα κανάλια; Ένας κερατάς δεν υπάρχει να αποδείξει, να πεί ότι αυτό δεν ίσχυσε, ένας μάρτυρας; Οπότε ή όλοι συνωμοτούν υπέρ Καρατζαφέρη, ή κανένας δεν ενδιαφέρεται;

    Τελικά, η ουσία είναι απλή:
    Αποδείξτε ότι δεν εννοεί αυτά που λέει, αποδείξτε ότι λέει ψέμματα, αποδείξτε ότι άλλα λέει και άλλα κάνει....
    Δεν αποτελεί επιχείρημα το "ότι το ξέρετε, το νιώθετε"...
    Δεν αποτελεί επιχείρημα το ότι δεν γουστάρετε το "τρόπο" του... Γιατί αφενός είναι αποτελεσματικός, αφετέρου δεν έχετε να υποδείξετε κάποιον άλλον τρόπο που θα ήταν αποτελεσματικότερος για να ισχυριστείτε ότι εκουσίως δεν τον επιλέγει...

    Άρα: αν έχετε πολιτικά επιχειρήματα, ιδού πεδίον δόξης λαμπρόν. Η αποδόμηση με χαρακτηρισμούς δεν μπορεί να πείθει πάντα. Αν υπάρχουν επιχειρήματα, δώστε τα και σε εμάς, να δούμε πού σφάλαμε, να πάμε παρακάτω. Το ότι δεν σας αρέσει, δεν είναι επιχείρημα. Μοίρα κακιά, αντιμετωπίστε το.
    Απλά αποδείξτε μου, σε τί ο Καρατζαφέρης και ο ΛΑΟΣ έβλαψαν την πορεία του λαού, του κράτους, του έθνους, της πολιτικής σκηνής... Και από εκεί θα ξεκινήσει η πολιτική κουβέντα.... Άντε να δούμε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. @ thouthou
    Και τα δύο . Και λαϊκιστής και εθνικιστής.
    Αυτά τα δύο ανέκαθεν στην ιστορική διαδρομή πάνε μαζί.
    Ζουν και αναπνέουν το ένα από το άλλο.

    Γράφεις" Αποδείξτε ότι λέει ψέματα" !!
    Μα αγαπητέ μου θα τρελαθούμε εντελώς. Τι κάνει το άρθρο?

    Υποσημειώνει μάλιστα στο τέλος ότι ΟΛΑ τα δημοσιεύματα του Ελ/Κ και Του/Τ Τύπου των ημερών είναι στην διάθεση παντός ενδιαφερομένου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή