Κυριακή 19 Ιουλίου 2009

Μορφή επιδημίας. Τα πρώτα συμπτώματα της ..νόσου!


Είναι κοινό μυστικό, ότι για το αν θα γίνουν ή όχι πρόωρες εκλογές, θα «αποφασίσουν» τελικά τα πρώτα γκάλοπ του φθινοπώρου. Ως τότε, κανείς δεν γνωρίζει – ούτε το ίδιο το ΠΑΣΟΚ.

Παλιά και ισχυρή μηχανή εξουσίας, το ΠΑΣΟΚ, ξέρει όμως ότι δεν πρέπει να πάει χαμένος ο καιρός μέχρι τότε, ανεξάρτητα από την απόφαση.
Έτσι, έχουν μπει μπροστά οι μηχανές του... αμερόληπτου κράτους και δουλεύουν για την κυβέρνηση. Και πώς δουλεύουν...

Αφήνοντας προς στιγμήν στην άκρη το επίπεδο των διάφορων ρυθμίσεων που γίνονται καταιγιστικά σε νομοθετικό και διοικητικό επίπεδο σε πλήθος υπουργείων, αξίζει να σταθεί κανείς στο πόσα διαφορετικά πρόσωπα έχουν επιστρατευθεί σε αυτήν την επέλαση.

Ας δούμε τέσσερα ενδεικτικά παραδείγματα ενός πρωτόγνωρου παζλ τριών τύπων λαϊκισμού: δύο «πρωτοπασοκικού», ένα «νεοπασοκικού» και ένα... «μικτού»:

– Ατέλειωτα σποτς της κρατικής Αγροτικής Τράπεζας υπόσχονται θολά στους αγρότες «άλλη βάση» στις σχέσεις της μαζί τους. Δηλαδή, τι; Θα τους χαρίσει χρέη; Ποιος; Το κράτος φυσικά. Και οι Βρυξέλλες, δεν υπάρχουν; Τι πιστεύει ο υπουργός Γεωργίας; Και ο υπουργός Οικονομίας τι λέει για όλα αυτά; Τίποτα βεβαίως, βεβαίως... «Δεν άκουσα, δεν είδα» θα πει, αν είναι εκεί, μετά τις εκλογές... Όσο για τα σποτς των υπουργείων και των ευρωπαϊκών προγραμμάτων...

– Ταυτοχρόνως, ο υφυπουργός Ανάπτυξης Κίμων Κουλούρης, αλωνίζει τις λαϊκές ανά την Ελλάδα, βάζοντας διαφόρους να φωνάζουν «δεν υπάρχει ακρίβεια» μπρος στο δάσος από κάμερες που τον συνοδεύουν. Να ’ναι καλά ο άνθρωπος: μας θύμισε τα (πολύ) παλιά...

– Πολύ πιο διανοούμενος, ο κ. Χριστοδουλάκης, λέει για τους μεταφορείς υγρών καυσίμων: κανείς δεν δικαιούται να παίζει με τις λίγες μέρες που πάνε για να ξεκουραστούν οι ελληνικές οικογένειες. Και καταφέρνει και δεν του ξεφεύγει ούτε το γνωστό υπομειδίαμα!

– Τέλος, ο υπουργός Εσωτερικών Κώστας Σκανδαλίδης «σκίζει τα ιμάτιά του» στη Βουλή για την ....«πρόχειρη», όπως λέει πρόταση της Ν.Δ. για τη διαφάνεια, που ζητεί να ελεγχθούν όχι μόνον οι βουλευτές για τις χρηματιστηριακές τους συναλλαγές, αλλά, και οι κρατικοί λειτουργοί. Λέει, λέει, λέει, λέει, αλλά, τελικά, ένα δεν λέει: γιατί δεν θέλει να ελεγχθούν;

Όχι φίλοι μου, δεν ...«απώλεσα τας φρένας» , ούτε γιατροί με τον ειδικό μανδύα με αναζητούν.
Το ανωτέρω κείμενο δημοσιευμένο στον ημερήσιο τύπο, είναι άρθρο του Γεωργιου Π. Mαλουχου με τίτλο «Εκσυγχρονιστικός λαϊκισμός» και ημερομηνία δημοσίευσης: 01-08-03. Μόλις πριν ……έξι χρόνια !!!!

Απλώς έχω την υποψία ότι …απολέσαμε την μνήμη μας. Σαν μιας μορφής ομαδικού …. Αλτσχάϊμερ ή κάτι τέτοιο τέλος πάντων.

Ξεφυλλίζοντας την ίδια εφημερίδα (της ίδιας πάντα ημέρας δηλ. 01-08-03. ) διαβάζω:
«H αγανάκτηση στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠAΣOK για την «έμπνευση» να εξουσιοδοτήσουν οι βουλευτές την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς προς έλεγχο των χρηματιστηριακών συναλλαγών τους, προσέλαβε χθες μορφή ….ανοιχτής ανταρσίας.
Mε επιστολή που απέστειλαν προς τον πρόεδρο της Βουλής, είκοσι τρεις (23) βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος σημειώνουν ότι η ζητούμενη «εξουσιοδότηση»… τους θίγει(!), καθώς αμφισβητεί ευθέως την ….αξιοπιστία (!) των δηλώσεών τους περί «πόθεν έσχες.»

Καλό θα ήταν λοιπόν να επισκεφτούμε και τον γιατρό μας .Ένα τσεκ-απ …..ποτέ δεν έβλαψε ! Γιατί η νόσος Αλτσχάϊμερ έχει πάρει στην χώρα μας μορφή … επιδημίας.

9 σχόλια:

  1. Για τη διαφάνεια και τη Δημοκρατία ρε γαμώτο !

    Alois Alzheimer's

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όταν εμείς οι πολίτες αποκτήσουμε μνήμη τότε θα αλλάξουν πολλά.
    Το πρόβλημα λοιπόν δεν είναι η τωρινή απώλεια μνήμης γιατί ΠΟΤΕ δεν την διαθέταμε.
    Το πρόβλημα είναι να την αποκτήσουμε! Πως και με ποιόν τρόπο μπορεί να γίνει αυτό , δεν το γνωρίζω.
    Ίσως με λίγο περισσότερο αυτοκριτική; Ίσως με λίγο περισσότερη πολιτική περίσκεψη;
    Ίσως με ένα ταρακούνημα πολύ μεγάλο; Κάτι σαν σοκ ας πούμε, που θα μας ταρακουνήσει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χαίρομαι που ανοίγεις τον βόθρο. Χαίρομαι που ανοίγεις παράθυρα μνήμης.
    Βλέπεις έχει μεθοδευτεί μια συνθήκη επικάλυψης. Μια κατάσταση πολιτικής αφασίας και αμνησίας.

    Έκαναν νόμο το μαύρο χρήμα και οι εμείς οι τηλεόπληκτοι, κουτσομπολεύουμε στα κινητά με την επίσημη ερημωμένη μας. Την αδιαφορία!
    Τα παιδιά σφάζονται στις καφετερίες για.... το ποδόσφαιρο!

    Αδιαφορία και σκληρότητα. Απάντηση; Δυναμική συνεργασία των ηθικών στοιχείων. Μέχρις εσχάτων. Με οποιοδήποτε πολιτικό και προσωπικό μας κόστος.
    Είναι εντελώς απαραίτητο να συνεργαστούν τα ηθικά στοιχεία, από όλα τα κόμματα που υπάρχουν.

    Η σοβαρότερη πρόταση, είναι να αντέξουν τα ηθικά στελέχη κάθε ομάδας, να διαχωρίσουν τη θέση τους, να πεταχτούν κλοτσηδόν από τα κόμματα εξουσίας τα λαμόγια, οι άρπαγες και οι τόσο ορατοί πλέον απατεώνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μόνο στην Ελλάδα θα μπορούσαν να μας προσφέρουν το μπαγιάτικο φαγητό , χωρίς προσχήματα.
    Χωρίς ούτε καν καινούργιο περιτύλιγμα.
    Γιατί ο Παπανδρέου δεν είναι καινούργιο περιτύλιγμα. Ήταν κορυφαίο υλικό (υπουργός και μεγαλοστέλεχος) και συμμετέχων στη ... δηλητηρίαση που είχαμε υποστεί

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σε αυτή την απώλεια μνήμης των Ελλήνων πολιτών έχουν συμβάλλει τα μέγιστα τα δηθεν αντικειμενικά και αμερόληπτα σύγχρονα ΜΜΕ και οι ψευτοδημοσιογράφοι τους. Τώρα τελευταία γίνονται προσπάθειες από αξιόλογους bloggers να αφυπνίσουν τον κόσμο από τον βαθύ ύπνο που τους έχουν επιβάλλει τα media.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Βρίσκουν και τα κάνουν. Δεν είμαστε λοιπόν άμοιροι των ευθυνών μας.
    Δεν έχετε ακούσει για ...κοψοχέριδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Το ζήτημα είναι ότι η υπόθεση με τις χρηματιστηριακές συναλλαγές των βουλευτών και κυρίως των ΚΟΜΜΑΤΙΚΩΝ στελεχών ....θάφτηκε!
    Για τα παραπάνω ποτέ δεν απάντησε το ΠΑΣΟΚ. Ποιεί την νήσσαν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πολίτη τη μεγαλύτερη αμνησία την έχει η κυβέρνηση της ΝΔ δυστυχώς που έχει και συνεχίζει να κάνει ΟΛΑ τα Σκάνδαλα ΓΑΡΓΑΡΑ...
    Και του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ και των Υπολοίπων...
    6 Χρόνια Κυβέρνηση τι έκανε ;
    Περίμενε Αυτοκάθαρση του ΠΑΣΟΚ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Σωστά. Ολόσωστα.
    Μετά από 6 χρόνια ήρθε η ώρα να αναδείξουμε τα εγκλήματα και τις απατεωνιές του ΠΑΣΟΚ.
    Η Κυβέρνηση έχει το καρπούζι αλλά και το μαχαίρι.
    Εδώ και 5 χρόνια και 4 μήνες.
    Θα φτάσει μέχρι το κόκκαλο;

    Αργότερα, κατά το 2016, θα μιλάμε πάλι για τα παρόμοια εγκλήματα και απατεωνιές αυτής της Κυβερνητικής θητείας.
    Και πάλι τότε το μαχαίρι θα φθάσει μέχρι το κόκκαλο.
    Το ερώτημα είναι εάν θα έχει μείνει καθόλου κόκκαλο, ή θα το έχουμε πετάξει στα σκυλιά για να μας γλέιφουνε το χέρι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή