Παρασκευή 17 Ιουλίου 2009

Ιστορικές πολιτικές ανασκο(λο)πήσεις !


Τον απίστευτο διάλογο του προέδρου Τζόνσον των ΗΠΑ με τον Έλληνα πρεσβευτή στην Ουάσιγκτον Αλ. Μάτσα, τον περιέγραφα σε περσινό μου άρθρο ( εδώ), θέλοντας να υπενθυμίσω ότι η αλαζονική αυτοκρατορική νοοτροπία των ΗΠΑ συνεχίζεται με οποιοδήποτε ….κάτοικο του Λευκού Οίκου !

Είναι γνωστό ότι η απειλή του προέδρου Τζόνσον «Αν ο πρωθυπουργός σας μου μιλήσει για Δημοκρατία, Βουλή και Σύνταγμα, τότε εκείνος, η Βουλή και το Σύνταγμά του μπορεί να μην κρατήσουν για πολύ», έγινε πραγματικότητα. Οδήγησε στην αποστασία του 65`και στο πραξικόπημα των συνταγματαρχών το 67`.

Πολλά χρόνια μετά η στάση του Κώστα του Καραμανλή μου θύμισε ακριβώς τον «τσαμπουκά» του Γεωργίου Παπανδρέου το 1964...
Μετά από 44 χρόνια ήταν η πρώτη φορά που κοντράραμε στα ΙΣΙΑ τον σχεδιασμό της Ουάσιγκτον και πετύχαμε μια σημαντική διπλωματική (και όχι μόνο αφού οι αγωγοί πήραν τον δρόμο τους) νίκη.

Όμως στο διάβα της νεότερης ιστορίας μας είχαμε την ατυχία να μην έχουμε πολλούς πολιτικούς άνδρες που την ενδοτικότητα δεν την σήκωνε το ..πετσί τους και ο πατριωτισμός τους.

Τα παραδείγματα πολλά. Ένα απ` αυτά και το οποίο δεν έχει δεχθεί ΑΚΟΜΑ το φως της ιστορικής ΑΠΟΚΑΛΥΨΗΣ περιέγραφε προχθές στην «Ε» ο Βίκτωρας Νεζας. Αναφερόταν σε άρθρο στην «Μιλιέτ» (27/1/76) του Σουάτ Χαϊρί Ουργκιουπλού με τίτλο «Μερικές απόρρητες αναμνήσεις για τις τουρκοελληνικές σχέσεις».
Ο ανωτέρω είχε διατελέσει πρεσβευτής στην Ουάσιγκτον, γερουσιαστής και πρωθυπουργός της Τουρκίας από τις 20 Φεβρουαρίου έως τις 22 Οκτωβρίου 1965.

Σύμφωνα λοιπόν με το δημοσίευμα του Σουάτ Χαϊρί Ουργκιουπλού ,μια ημέρα του εστάλη με αγγελιαφόρο το αποτέλεσμα μιας μυστικής συνάντησης σε ανώτατο επίπεδο, που είχε οργανωθεί πολύ έξυπνα.
Κατ` αυτήν υπήρξε πρόταση από την ...ελληνική πλευρά «να διευθετήσουμε τις διαφορές μας σαν τον Ατατούρκ και τον Βενιζέλο». Η ...ελληνική πλευρά τους προσέφερε 2-3 πολύ κοντινά νησιά και επιπλέον τους πρότεινε να μεταφερθεί στην Ελλάδα το Πατριαρχείο και η Θεολογική Σχολή .

Ο Ινονού μετά από σκέψη το απέρριψε λέγοντας χαρακτηριστικά ότι :«Απορώ και δεν νομίζω να έχει τέτοια δύναμη».
Σε ποιόν άραγε αναφερόταν ο Ινονού; Η πρόταση πρέπει να έγινε μετά τις 15 Ιουλίου έως τις 22 Οκτωβρίου 1965, που ήταν πρωθυπουργός στην Τουρκία ο Σουάτ Χαϊρί Ουργκιουπλού, από παράγοντα «ανωτάτου επιπέδου» των κυβερνήσεων της αποστασίας.

Ποιος λοιπόν έκανε την απίστευτη αυτή πρόταση από την ελληνική πλευρά; Ποιος αποστάτης πρόσφερε στην Τουρκία τρία ελληνικά νησιά;

35 σχόλια:

  1. Αγαπητέ πολίτη, για να πω την αλήθεια κάπου πάει το μυαλό μου , αλλά αφού δεν έχω αποδείξεις (όπως και εσύ άλλωστε ή ...μήπως έχεις;), προτιμώ να περιοριστώ στο ερώτημα. Ποιος;
    Μήπως μια έρευνα σε ιστορικά αρχεία του ΥΠΕΞ μας ...διευκόλυνε;
    Εύχομαι καλό μεσημέρι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το ωραίο είναι ότι ο Μητσοτάκης ακόμη και σήμερα προσπαθεί να μας "ωραιοποιήσει " την αποστασία .

    Είναι σαν και εκείνο το αλησμόνητο που είχε πει ότι "σε δέκα χρόνια κανείς δεν θα θυμάται το όνομα Μακεδονία", και ακόμα ....τρέχουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συμπέρασμα: Δεν μας ενδιαφέρει τι είναι οι εκάστοτε κυβερνώντες, δηλ. κεντρώοι, δεξιοί , αριστεροί κλπ.
    Άλλωστε στο σημερινό γεωπολιτικό περιβάλλον έχουν πολύ μικρές διαφορές σε ότι αφορά την πολιτική τους.

    Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να έχουν αίσθημα ευθύνης προς τον τόπο τους, όπως τα δύο θετικά παραδείγματα πολιτικών που ανέφερες και όχι το αρνητικό του αποστάτη με τις υπόγειες αντεθνικές συναλλαγές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Στο ερώτημα μπορεί να απαντήσει πιθανών μόνο ο κ. Κωνσταντίνος Μητσοτάκης που σ' αυτή τη φάση της ζωής του ασχολείται πολύ με... την ιστορική έρευνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εάν είναι αυτός που πάει όλων το μυαλό , τότε να είμαστε και ευχαριστημένοι.
    Με το μυαλό που κουβαλάει μπορούσε να τους προτείνει το μισό Αιγαίο μέχρι τις Κυκλάδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δυστυχώς, το μεγαλύτερο μέρος αυτής της εποχής παραμένει απόρρητο για το Στέιτ Nτιπάρτμεντ.

    Παραδείγματος χάριν από τον μήνα των Ιουλιανών έχουν αποχαρακτηριστεί μόνο δυο έγγραφα, και αυτά ανούσια αφού έτσι και αλλιώς είχαν "αποχαρακτηριστεί" από την ίδια την Ιστορία.

    Βέβαια προσέχω πολύ τις λέξεις που γράφεις, όπως το ίδιο κάνει και ο Σουάτ Χαϊρί Ουργκιουπλού.

    Έτσι εκείνο το "μυστικής συνάντησης σε ανώτατο επίπεδο, που είχε οργανωθεί πολύ έξυπνα" , εγώ το αποκρυπτογραφώ ότι δεν υπάρχουν επίσημα έγγραφα. Μόνο ...ανεπίσημα.

    Φυσικά αυτά κάπου βρίσκονται. Τώρα εάν βρίσκονται μεν στα χέρια του "παράγοντα ανωτάτου επιπέδου των κυβερνήσεων της αποστασίας", που πρότεινε να δώσουμε 3 νησιά, αυτά τα έγγραφα δεν θα τα δούμε ΠΟΤΕ.

    Αλλά....!! Για φανταστείτε ΤΙ ΧΑΡΤΙ κρατούν στα χέρια τους οι Τούρκοι...!

    Φυσικά για τις διμερείς σχέσεις μας.Μπορεί αυτό το χαρτί να μην μπορεί να επηρεάσει τις εξελίξεις ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ στο διπλωματικό πεδίο.

    Μπορεί όμως ... να επηρεάσει πολλά άλλα! Θα μπορούσε π.χ αυτό το χαρτί να γίνεται ΜΕΣΟ ΠΙΕΣΗΣ ( ...κατά κάποιο τρόπο).... προς μεμονωμένα πρόσωπα, που όμως θα έχουν συνάρτηση με το τελικό σκοπό!

    Φυσικά θα το έχουν και οι Αμερικανοί ( μέσω Τούρκων ή μέσω ...διαμεσολάβησης), οπότε το ίδιο ΜΕΣΟ ...πίεσης τέλος πάντων, θα χρησιμοποιείται και από αυτούς προς το συγκεκριμένο...πρόσωπο ( με την πιο ...κοντινή ευρύτερη έννοια)

    Έτσι....για να ξυπνάμε και να στροφάρουμε και στις "ανηφόρες" που διανύουμε στην σημερινή εποχή μας!

    doctor

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο Μητσοτάκης κάνει και τώρα αυτό που ξέρει καλά: υποστηρίζει τα δικά του με τη σιγουριά ότι δε θα βρεθεί κάποιος να τα αντικρούσει δεδομένου ότι δεν είναι εν ζωή. Έτσι μονοπωλεί τη συγκεκριμένη ιστορική περίοδο.

    Αν πάντως κρύβεται αυτός πίσω από την υπόθεση αυτή δε θα μου προκαλέσει καμία κατάπληξη. Άλλωστε έχει αποδείξει και στο πιο πρόσφατο παρελθόν πόσο αντεθνικές θέσεις υποστηρίζει (βλ. σκοπιανό).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Από την στιγμή που δεν υπάρχουν τα στοιχεία, είναι αντιδεοντολογικό και αντιδημοκρατικό να κατηγορούμε αυθαίρετα ανθρώπους.
    Την συγκεκριμένη εποχή ο κ. Μητσοτάκης δεν ήταν υπουργός νομίζω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Το έψαξα και το επιβεβαίωσα.
    Στο διάστημα αυτό Υπουργός Εξωτερικών στην Αθήνα ήταν ο Σταύρος Κωστόπουλος, από 15 έως 20 Ιουλίου, και από τις 20 Ιουλίου έως τις 20 Αυγούστου ο Γεώργιος Μελάς (κυβέρνηση Γεωργίου Νόβα).
    Ο Ηλίας Τσιριμώκος (που ήταν και πρωθυπουργός) από τις 20 Αυγούστου έως τις 17 Σεπτεμβρίου και στη συνέχεια ώς τις 14 Απριλίου 1966 ήταν αντιπρόεδρος στην κυβέρνηση Στέφ. Στεφανόπουλου και υπουργός Εξωτερικών.
    Μετά το υπουργείο Εξωτερικών ανέλαβε ο ναύαρχος Ιωάννης Τούμπας.
    Άρα ο κ. Μητσοτάκης δεν ήταν Υπουργός Εξωτερικών!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @Χανιά42volt

    Λες "Την συγκεκριμένη εποχή ο κ. Μητσοτάκης δεν ήταν υπουργός νομίζω!"

    Μπερδεύεσαι (Λεό, ξέρεις εσύ).Ο πολίτης δεν λέει αυτό που λες εσύ και δεν αναφέρει το όνομα Μητσοτάκη.(άσε που καρφώνεσαι κιόλας)

    Ο πολίτης λέει "παράγοντας «ανωτάτου επιπέδου» των κυβερνήσεων της αποστασίας.".(Για να διαβάζουμε και σωστά το επισημαίνω και μόνο)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Μπορεί να είναι προβοκάτσια των Τούρκων.
    Δηλαδή τέτοια πρόταση να μην υπάρχει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @4,00

    Χλωμό το βλέπω φίλε.Εάν μαζέψεις τα κομμάτια του παζλ και τα στήσεις κάπως , τότε τα πράγματα δένουν.Θα δείξει που πηγαίνει η ιστορία υτή στο άμεσο μέλλον.Κάτι θα σκάσει .Υπομονή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @ Ανώνυμο 4.00
    Αγαπητέ μου φίλε , δεν πρόσεξες κάτι! Το δημοσίευμα της "Μιλιέτ" είναι του 1976.
    Εάν ήταν προβοκάτσια και καθότι τότε ζούσαν οι περισσότεροι εκ των εμπλεκομένων στην αποστασία, θα υπήρξε κάποια διάψευση.

    Κάτι τέτοιο , εγώ προσωπικά έψαξα και δεν βρήκα. Δεν ξέρω εάν έχει βρει κάποιος άλλος φίλος.
    Άρα μάλλον δεν πρόκειται για προβοκάτσια , αλλά για αληθινό γεγονός!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. @17 Ιούλιος 2009 3:09 μμ είπε...
    ¨Την συγκεκριμένη εποχή ο κ. Μητσοτάκης δεν ήταν υπουργός νομίζω¨

    Υπουργός ήταν
    Εξωτερικών δεν ήταν.....αλλά αυτό δεν μετράει !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ένα από τα λίγα έγγραφα που αποχαρακτηρίστηκαν ( κάτι σαν μήνυμα μου φαίνεται εμένα)από τους Αμερικανούς ήταν αυτό το απόρρητο υπόμνημα- με ημερομηνία 28 Ιουνίου 1965- που καταρρίπτει πλήρως τους ισχυρισμούς Μητσοτάκη ότι δεν είχε καμία εμπλοκή στην κρίση που οδήγησε σε παραίτηση τον Γεώργιο Παπανδρέου αλλά αναμείχθηκε μετά στις κυβερνήσεις των Αποστατών.
    Αποκαλυπτικό είναι το υπόμνημα και για το Κυπριακό. Στη συνάντηση με τον Αμερικανό, ο Μητσοτάκης τάσσεται αναφανδόν υπέρ του Σχεδίου Άτσεσον, το οποίο, κατά την άποψή του, έπρεπε να επιβληθεί στον Μακάριο ακόμη και με πραξικόπημα!
    Δηλαδή για όσους δεν θυμούνται ή έχουν ξεχάσει διχοτόμηση της Κύπρου δίνοντας την Καρπασία και κάποιες άλλες περιοχές στους Τούρκους, και μια ελληνο-τουρκική συμβιβαστική λύση.
    Δεν θεωρώ λοιπόν απίθανο ο Μητσοτάκης να "γνωρίζει" και γι` αυτό που περιγράφει το άρθρο. Δηλαδή τα 3 νησιά στους Τούρκους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Μπορει να ειναι ο Τσιριμωκος,ο Στεφανοπουλος,ο Νοβας και αλλοι πολλοι.
    Ενα χρονο μετα συζητηθηκε σε συναντηση Τουμπα - Τσαγλαγιανγκιλ η ενωση της Κυπρου με την Ελλαδα με ανταλλαγμα για την Τουρκια την αγγλικη βαση της Δεκελειας και οι συζητησεις διακοπηκαν λογω της ανατροπης της κυβερνησης απο τον Κανελλοπουλο.
    Αλλα αυτη η αποδεδειγμενη ευνοικη λυση δεν προβαλλεται σημερα σκοπιμως.
    Ολη αυτη η ανακινηση θεματων της εποχης σημαινει οτι ο Καραμανλης οδηγει τη ΝΔ σε καταστροφικη ηττα και καποιοι επιδιωκουν με συνωμοσιολογιες να τον απαλλαξουν της ευθυνης και να τον διατηρησουν στην ηγεσια.Το προηγουμενο ομως Βενιζελου το 2007 μαλλον εχει γινει μεθημα στη Μπακογιαννη που δεν θα θεσει ζητημα ηγεσιας.
    Τι θα κανει τοτε ο Καραμανλης και τα παπαγαλακια του;Πως θα δικαιολογησουν οσα εγιναν;Γιατι αν περασει η πρωτη κρυαδα χωρις να βρεθει αποδιοπομπαιος τραγος αργα η γρηγορα η βαση της ΝΔ θα καταλαβει τον πραγματικο υπευθυνο που δεν μπορει να ειναι αλλος απο αυτον που κυβερνα και οχι δαιμονες και Νεφελιμ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Χαλασμένες συνειδήσεις δεν στηρίζουν καθεστώτα, δεν σώζουν έθνη, δεν ανορθώνουν κράτη.
    Κάποιος πρέπει να πει κάποια στιγμή τα πράγματα με το όνομά τους.
    Και να ξεκινήσει από το Μητσοτακικό.
    Εκτός του Κώστα Καραμανλή αυτή την στιγμή δεν βλέπω άλλον που να μπορεί να σταθεί ενώπιον των ευθυνών του.
    Δυστυχώς γι` αυτόν αλλά και την χώρα μας δεν έχει ανθρώπους που να τον ακολουθούν σε σεμνότητα , ευθύνη, πατριωτισμό.
    Πολύ λόγοι και αυτοί δεν φτάνουν.
    Κάποια στιγμή για να μη θρηνήσουμε όχι 3 αλλά 13 νησιά θα πρέπει να κάνει διεύρυνση προς την πλευρά των απανταχού πολιτικών πατριωτών.
    Υπάρχουν και στα άλλα κόμματα. Και όταν λέω πολιτικούς πατριώτες δεν εννοώ πολιτικούς πατριδοκάπηλους. Καταλαβαίνετε !
    Ηγέτης του πολιτικού ύψους του γέρο Παπανδρέου ή του Κωνσταντίνου Καραμανλή υπάρχει. "Στράτος" εντίμων, υπεύθυνων και πατριωτών πολιτικών και αυτός υπάρχει.
    Απλά είναι διασπαρμένος στα υπόλοιπα κόμματα. Ας το τολμήσει ο Κώστας Καραμανλής και θα μείνει στην Ιστορία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΦΤΥΣΙΜΟ ΣΤΗ ΜΟΥΡΗ ΤΟΥ ΥΠΕΡΑΤΛΑΝΤΙΚΟΥ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑ , ΗΤΑΝ ΕΚΕΙΝΟ ΤΟΥ ΑΝΔΡ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΜΕ ΤΟ ΝΟΤΙΟΚΟΡΕΑΤΙΚΟ ΤΖΑΜΠΟ ΠΟΥ ΤΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΕ , ΚΑΤΑΣΚΟΠΕΥΤΙΚΟ. ΑΡΑ ΚΑΛΩΣ ΚΑΤΑΡΡΙΦΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΟΒΙΕΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΑΣ ΕΙΧΕ ΜΕΣΑ ΔΥΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ ΓΕΡΟΥΣΙΑΣΤΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. @17 Ιούλιος 2009 7:43 μμ
    .
    "Ανακαίνιση θεμάτων"? Μήπως σου διαφεύγει ότι αυτές τις ημέρες είχαμε " τα γενέθλια" της Αποστασίας?
    Ιουλιανά? 15η Ιουλίου ? μήπως σου λέγει τίποτα?
    Μήπως σε κάθε ημερομηνία που έχει σχέση με το Μητσοτάκη ή κάποιους άλλους δεν θα πρέπει να ανάβουμε τα pc μας?
    Μήπως καλύτερα ( κατά εσένα)να τα σβήνουμε και από την μνήμη μας?
    Με αυτά που λες θεωρώ ότι "Καρφώνεσαι" παλικάρι μου με κάτι ταβανόπροκες Ναααα!!! ( μετά συγχωρήσεως).
    Καλό βράδυ!
    Αλέκος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. 17 Ιούλιος 2009 8:09 μμ
    Kαι γιατί το λες αυτό φίλε μου οργισμένα? (Από τα γράμματα που χρησιμοποιείς το λέγω)
    Αλέκος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΜΠΟΡΩ[ΗΠΑ]
    ΚΑΘΟΛΟΥ ΑΛΕΚΟ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. @ Alekos
    Η αποστασια αγαπητε μου δεν ηταν κατι που εκανε μονος του ο Μητσοτακης.Καμμια αποστασια δεν θα ηταν δυνατη χωρις την ενεργητικη στηριξη των βουλευτων της ΕΡΕ και ολου του συμπλεγματος της τοτε δεξιας.
    Για την αποστασια συνεπως μπορει να φωναζουν οι παπανδρεικοι αλλα δεν μπορουν να το χρησιμοποιουν ως επιχειρημα οι καθαροαιμοι δεξιοι καθως τη στηριξαν και φυσικα η σημερινη παρουσια των μητσοτακικων στη ΝΔ αναγεται τελικα στη συμπραξη εκεινης της εποχης και τους δεσμους που δημιουργησε.
    Το θεμα ειναι αλλο ομως : Εις τι εμποδισε ο Μητσοτακης ή η Ντορα ή καποιος αλλος το σημερινο Καραμανλή να εφαρμοσει την πολιτικη του;θυμασαι εσυ καμμια κυβερνητικη κριση αυτα τα 5 χρονια που να προηλθε απο διαφωνιες με τον πρωθυπουργο;
    Δεν εχει πληρη κυριαρχια στην κυβερνηση και το κομμα;Αρα προς τι οι συνωμοσιες και οι αορατες δυναμεις;
    Eννοειται οτι διαφωνιες υπηρξαν.Οπως εχει γραφτει στην κυβερνητικη συσκεψη το βραδυ των ταραχων του Δεκεμβριου 2008 η Ντορα προτεινε σκληρη σταση της αστυνομιας αλλα επικρατησε η αποψη Παυλοπουλου να αφησουν τους ταραξιες να τα καψουν.Αλλη διαφωνια εγω δε θυμαμαι.Απλως φημολογιες οτι δηθεν υπαρχει διαφορετικη γραμμη στα εξωτερικα θεματα που δεν επιβεβαιωνεται απο κανενα.
    Ζητησε μηπως ο Καραμανλής απο τη Ντορα να παραιτηθει και αρνηθηκε;Aυτος διοριζει και παυει ολους τους υπουργους και κανεις δεν το αμφισβητησε.Αν η κυβερνηση που προεκυψε δεν ελεγχει τη χωρα ποιος φταιει;Αορατες δυναμεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. 17 Ιούλιος 2009 9:16 μμ είπε...
    ¨Ζητησε μηπως ο Καραμανλής απο τη Ντορα να παραιτηθει και αρνηθηκε;Aυτος διοριζει και παυει ολους τους υπουργους και κανεις δεν το αμφισβητησε.Αν η κυβερνηση που προεκυψε δεν ελεγχει τη χωρα ποιος φταιει;Αορατες δυναμεις;¨

    Όχι φίλε ο αριθμός των κυβερνητικών βουλευτών φταίει.
    Βγήκε κανένας βουλευτής από την αντιπολίτευση να του πει κάντο και εμείς θα σε στηρίξουμε.
    Γιατί αυτή είναι η σωστή αντιπολίτευση όχι αυτή που κυνηγάει εκλογές κάθε εξάμηνο μέχρι να βγεί.

    Καλό μας ξημέρωμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Μέχρι σήμερα οι εχθροί του Κώστα Μητσοτάκη τον πολεμούσαν παραποιώντας ή παρερμηνεύοντας αυτά που στα σίγουρα έχει κάνει μέσα στη μακρά πολιτική του σταδιοδρομία.
    Σήμερα, ο φίλος διαχειριστής του παρόντος ιστολογίου προέβη σε ένα μοιραίο ατόπημα, που επιβεβαιώνει τους φόβους που έχω διατυπώσει στο ιστολόγιό μου για σταδιακή διολίσθηση της μπλογκόσφαιρας στη λασπουριά και την γκεμπελίστικη τακτική της ακριβοπληρωμένης δημοσιοκαφρίας των Νταβατζήδων.
    Είναι θλιβερό να λοιδορούνται με ανιστόρητα και αστήρικτα υπονοούμενα Μεγάλοι Έλληνες Πολιτικοί που αφιέρωσαν την ζωή τους στην υπηρεσία του τόπου, που είχαν πάντοτε το σπάνιο και δυσεύρετο στη δημόσια ζωή θάρρος να λένε την αλήθεια στο Λαό, όσο σκληρή ή δυσάρεστη και αν ήταν!
    Αυτό είναι και το μοναδικό "λάθος" του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη: η επιμονή του στην Αλήθεια περιφρονώντας το "πολιτικό κόστος" και τις δημαγωγικές αλητείες των πολιτικών του αντιπάλων που βούλιαξαν τον τόπο με τις παλινωδίες και τον ακραίο οπορτουνισμό τους.
    Όσο για τα άλλα από αστεία έως εξοργιστικά που υπονοούν με "αυριανική" θρασυδειλία ο μπλόγκερ και οι συμφωνούντες μαζί του σχολιαστές, απλώς επιβεβαιώνουν το χαμερπές και υποκοσμικό επίπεδο όσων διαχρονικά αντιπολιτεύονται και συκοφαντούν Μεγάλους Πατριώτες και Ηγέτες, όπως ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης.
    Κρίμα. Έτσι αυτός ο τόπος δεν πάει ποτέ μπροστά, αλλά θα βουλιάζει όλο και περισσότερο στην ανυποληψία και θα παραδίδεται στις ληστρικές διαθέσεις των εξωθεσμικών νταβατζήδων.
    Κρίμα. Κάποιοι με θράσος και ξεδιαντροπιά μεταφέρουν τον οχετό της δημοσιοκαφρίλας στην ανεξάρτητη και αδέσμευτη μπλογκόσφαιρα...
    Τους λυπόμαστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. @ DeFrejus
    Μπορείς σε παρακαλώ αγαπητέ μου να μου υποδείξεις σε ποιο σημείο του άρθρου μου αναφέρω το συγκεκριμένο όνομα στο οποίο ΕΣΥ αναφέρεσαι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. @ DeFrejus,
    Η ευθιξία σου για τον τους "μεγάλους Έλληνες πολιτικούς που αφιέρωσαν την ζωή τους στην υπηρεσία του τόπου", συγκινητική.
    Η αναφορά σου στον κ. Μητσοτάκη, δραματική.
    Οι λέξις-έννοια Αλήθεια, που χρησιμοποιείς είναι μέγιστα σοβαρή για να την σκορπάς εδώ και εκεί (υποκειμενική άποψη).
    Όσον αφορά τον politi, και ενώ του έχω κάνει αυστηρή, και άδικη κριτική κάποιες φορές, σήμερα θα του βγάλω το καπέλο, διότι αυτή η ανάρτηση δείχνει τις δυνατότητές του, που προσωπικά πιστεύω, είναι μεγαλύτερες από αυτές που διαφαίνονται μέσα από το σύνολο των αναρτήσεών του.
    Πάντα τέτοια politi.

    ΥΓ.Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα παραμείνω αυστηρός, αλλά το καλό να λέγεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. @politis-gr

    Αγαπητέ φίλε, εσύ δεν αναφέρεις αυτό το όνομα, όμως σαφώς το "περιγράφεις", και όπως το κατάλαβα εγώ το κατάλαβαν και οι σχολιαστές που ανέλαβαν την "αποκρυπτογράφησή" του! Διότι δεν είδα να επεμβαίνεις στη συζήτηση που άνοιξε με το άρθρο σου και να διαψεύδεις τα σχόλια που ταυτοποιούν τις συνεσκιασμένες αναφορές σου. Εγώ στη θέση σου θα το έκανα, εάν διαφωνούσα με τα σχόλια αυτά ή είχα υπ' όψιν μου ποιος είναι ο "προδότης"...
    Το ότι αφήνεις να αιωρείται και να ισχυροποιείται η άποψη ότι ο Μητσοτάκης ήθελε να "χαρίσει" ελληνικά νησιά στους Τούρκους δικαιολογεί απόλυτα, νομίζω, το δικό μου σχόλιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. @Ο νοών...νοείτω

    Αγαπητέ φίλε, δεν "σκορπάω εδώ και εκεί" καμία λέξη-έννοια, και κυρίως την πιο πολύπαθη απ' όλες, την Αλήθεια!
    Την ευθύτητα και την ειλικρίνεια του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη -που πολιτικά του έχει "στοιχίσει", αφού δυστυχώς ο Λαός μας αρέσκεται να τον "παραμυθιάζουν" οι διάφοροι πολιτικάντηδες τύπου Ανδρέα και Γιωργάκη- έχουν παραδεχθεί και αναγνωρίσει και ιδεολογικοί του αντίπαλοι.
    «Ο Μητσοτάκης δεν είναι αυτός που παρουσιάζει μια ορισμένη μερίδα του αστικού τύπου. Είναι θα ‘λεγα διαμετρικά αντίθετος. Έχω σχηματίσει μια πάρα πολύ θετική εικόνα. Βεβαίως είναι ένας σκληρός ιδεολογικά και πολιτικά, αντίπαλος. Ωστόσο έχει σημαντικά χαρίσματα. Το πρώτο είναι ότι σου λέει αυτό που σκέφτεται…» Χαρίλαος Φλωράκης (ΕΡΤ, 4.11.1989).
    Από κει και πέρα ούτε "δραματοποιώ" τίποτα ούτε αποπειρώμαι να "συγκινήσω" κανένα. Απλώς διατυπώνω τις ενστάσεις μου στις γκεμπελίστικες αλχημείες όσων διαχρονικά έχουν αναλάβει εργολαβικά την κατασυκοφάντηση και τον διασυρμό του Κώστα Μητσοτάκη. Και μάλιστα διαστρέφοντας ανερυθρίαστα την Αλήθεια, η οποία αποδεικνύεται με αδιάσειστα ιστορικά ντοκουμέντα, τα οποία όποιος καλοπροαίρετα θέλει να μελετήσει, ας αναζητήσει στο "Ίδρυμα Κωνσταντίνος Μητσοτάκης", του οποίου το πλούσιο και τεκμηριωμένο Ιστορικό Αρχείο διαψεύδει τους οικτρούς συκοφάντες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. @DeFreJus,

    Αγαπητέ φίλε, όπς σημείωσα και στην παρένθεση, είναι προσωπική άρα και υποκειμενική κρίση.
    Μεγάλα εγκλήματα στην Ιστορία της ανθρώπινης δραστηριότητας, γίνανε χωρίς ατράνταχτες αποδείξεις.
    Όπως επίσης και Μεγάλα λόγια ανθρώπων που επέζησαν στους αιώνες δεν αντιστοιχούν σε γραπτά κείμενα.
    Οι ανθρώπινες μαρτυρίες διέσωσαν την Αλήθεια διά μέσου και του Λόγου.

    Ο πατέρας μου ήταν ενεργός πολιτικά την συγκεκριμένη εποχή, την οποία την έζησε από πολύ κοντά.
    Σε διαβεβαιώ (υποκειμενικό και αυτό), ότι η αξιοπιστία του ήταν σε πολύ υψηλά επίπεδα.
    Μου έχει πει πολλά πράγματα.
    Δεν μου έχει αφήσει καμμία απόδειξη.
    Η κρίση μου λοιπόν, μετά από 47 χρόνια, έχει διαμορφωθεί, όχι μόνον με αποδείξεις, αλλά και με σκέψη, και με ανάλυση, και με συζήτηση, και με αναδρομή, και με έρευνα.
    Δεν κατέφυγα σε συμπεράσματα, διότι δεν με ενδιαφέρει να πείσω τους άλλους για κάτι.
    Θα ήθελα όμως να σε ρωτήσω, αφού δείχνεις να γνωρίζεις περί του κ. Μητσοτάκη, ποία η άποψη σου για το θόρυβο που δημιουργήθηκε κάποια στιγμή με τα αρχαία της συλλογής του;

    Όταν κάποιος προδώσει τα πιστεύω του λογοδοτεί στον εαυτό του.
    Όταν κάποιος καπηλευτεί την Ιστορία του τόπου του όμως, λογοδοτεί στην Ιστορία.
    Καθαρός ουρανός, βέβαια, αστραπές δεν φοβάται.
    Όπως θα κατάλαβες, τίποτα προσωπικό μαζί σου.
    Κουβέντα κάνουμε.
    Θέση-Αντίθεση-Σύνθεση, και πάλι από την αρχή.
    Καλό Σαββατοκύριακο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Μπράβο DeFreJus
    Τέτοια πράγματα να λέγονται δημοσίως χρειάζεται πολύ θάρρος.
    Να είσαι καλά εν Χριστώ Αδελφέ.
    Και για να αντικρούσεις τις γκεμπελίστικες αλχημείες δώσε μας και μια λίστα των καλών που έκανε στην χώρα αυτός ο υπέροχος πολιτικός ανήρ.
    Όχι για μένα αλλά για τους φουκαριάρηδες τους νεότερους που δεν ξέρουν.
    Εγώ τα έζησα από πρώτο χέρι.
    Καλό Σ/Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. @Ο νοών...νοείτω

    Αγαπητέ,

    Εάν θέτεις το ερώτημα για την αρχαιολογική συλλογή του Κώστα Μητσοτάκη (που με ευθύνη της πράσινης μικροψυχίας μέχρι στιγμής δεν έχει παραδοθεί στο Μουσείο των Χανίων), θα πρέπει να θέσεις μια σειρά από παρόμοια ερωτήματα και σε μια πλειάδα Εθνικών Ευεργετών, ανάμεσα στους οποίους ο Εμμανουήλ Μπενάκης και το ομώνυμο Μουσείο, ο Μεταξάς, ο Ιόλας και τόσοι άλλοι που διέσωσαν την Εθνική μας Κληρονομιά από την λαθροχειρία τύπων όπως ο Έλγιν και οι ομότροποί του.
    Ο νόμος για τις ιδιωτικές συλλογές έγινε από τον Ελευθέριο Βενιζέλο όχι φυσικά για να καλύψει όσους "καπηλεύονται την Ιστορία του τόπου τους", αλλά ακριβώς για να δώσει τη δυνατότητα σε Έλληνες Πατριώτες που το βαλάντιό τους τους το επιτρέπει να συλλέξουν αντικείμενα του ιστορικού μας πλούτου που διαφορετικά θα ξενιτεύονταν και θα χάνονταν οριστικά, όπως έχει συμβεί με χιλιάδες άλλα, ονομαστότερα των οποίων τα λεγόμενα "ελγίνεια".
    Σε όλους τους άλλους ιδιωτικούς συλλέκτες η Ελλάς απέδωσε τιμή και έπαινο και ευγνωμοσύνη, γιατί διέθεσαν τον πλούτο τους, για να μαζέψουν τα κομμάτια του ιστορικού της είναι.
    Και εδώ -ποια άλλη απόδειξη για την κακοβουλία και κακεντρέχεια των αντιπάλων του χρειάζεται;- μοναδική εξαίρεση αποτέλεσε ο Κώστας Μητσοτάκης!!! Και αντί να τον ευγνωμονούμε τον κατηγορούμε και τον συκοφαντούμε!
    Λυπάμαι πραγματικά που η κακότητα οδηγεί ορισμένους σε πράξεις και λόγια επικίνδυνα και επιζήμια για την Ελλάδα!
    Εάν πάλι επιμένεις να ρίξεις λίθο αναθέματος σε "κάπηλους" όπως ο Μπενάκης, ο Ιόλας, ο Μεταξάς και τόσοι άλλοι, τότε ούτε μπορώ ούτε και ενδιαφέρομαι να σε πείσω για το αντίθετο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. @gnik

    Έγραψα σε προηγούμενο σχόλιο: "Απλώς διατυπώνω τις ενστάσεις μου στις γκεμπελίστικες αλχημείες όσων διαχρονικά έχουν αναλάβει εργολαβικά την κατασυκοφάντηση και τον διασυρμό του Κώστα Μητσοτάκη. Και μάλιστα διαστρέφοντας ανερυθρίαστα την Αλήθεια, η οποία αποδεικνύεται με αδιάσειστα ιστορικά ντοκουμέντα, τα οποία όποιος καλοπροαίρετα θέλει να μελετήσει, ας αναζητήσει στο "Ίδρυμα Κωνσταντίνος Μητσοτάκης", του οποίου το πλούσιο και τεκμηριωμένο Ιστορικό Αρχείο διαψεύδει τους οικτρούς συκοφάντες".

    Ουδέν πέραν τούτου. Εάν πραγματικά ενδιαφέρεσαι να μάθεις, πήγαινε στο Ίδρυμα, ψάξε, δες, άκουσε, διάβασε και μετά πες ό,τι θες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. @DeFreJus η υπόθεση ΑΣΠΙΔΑ που ήταν η αιτία να κατασυκοφαντηθεί ο Ανδρέας Παπανδρέου εκείνη την εποχή ώστε να ακολουθήσουν όλα τα μετέπειτα δεινά για τον τόπο αποστασίες, χούντες, Κυπριακό, μεταπολίτευση αποδείχτηκε μπούμεραγκ για τον Μητσοτάκη και τον Γλύξμπουργκ.
    Σε δύο δικαστήρια αθωώθηκε πανηγυρικά δέν αποδείχτηκε η παραμικρή συμμετοχή του Ανδρέα στην οργάνωση, μπορεί να μήν είχα γεννηθεί τότε ακόμα αλλά είμαι επαρκώς ενημερωμένος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. @DeFreJus,

    Αγαπητέ, δεν με διακρίνει ουδεμία κακότητα, μηδέ και κακεντρέχεια.
    Θέτω ερωτήματα και ζητώ απαντήσεις.
    Η απάντησή σου διόλου με καλύπτει, αν και εμπλουτισμένη με ονόματα που δείχνουν προσπάθεια εξίσωσης πράξεων με σκοπό την απενεχοποίηση.
    Εάν γυρίσουμε στην εποχή εκέινη, θα δούμε ότι η πρότασή του για δωρεά των Αρχαίων έγινε μετά από την υπέρμετρη δημοσιοποίηση που πήρε το θέμα.
    Δεν θυμάμαι, και εάν συμβαίνει ανάφερέ το, να έγινε αυτοβούλως για το διάστημα που τα είχε στην κατοχή του και δεν το ξέραμε.

    Η κυνικότητα που εκφράζει ο κ.Μητσοτάκης, διά εσέ αποτελεί δείγμα ειλικρίνειας.
    Ειλικρίνεια δεν είναι να λες, όταν έχει πιάσει φωτιά, κάτι μου μυρίζει.
    Ειλικρίνεια είναι να απαντάς, εάν γνωρίζεις, στην ερώτηση, ποίος έβαλε την φωτιά.
    Δεν ανήκω σε αυτούς που ψάχνουν για λύκο όταν ακούγεται το βέλασμα.
    Ανήκω σε αυτούς που παρατηρούν, βλέπουν και ακούν.
    Τέλος, η ευκολία που σου βγαίνει η τελευταία σου πρόταση,

    "Εάν πάλι επιμένεις να ρίξεις λίθο αναθέματος σε "κάπηλους" όπως ο Μπενάκης, ο Ιόλας, ο Μεταξάς και τόσοι άλλοι, τότε ούτε μπορώ ούτε και ενδιαφέρομαι να σε πείσω για το αντίθετο".

    ..χωρίς να περιμένεις πρώτα την απάντησή μου, και βγάζοντας αβίαστα συμπέρασμα κάνοντας δίκη προθέσεων εν αγνοία μου, δείχνει ότι δεν σε ενδιαφέρει ο διάλογος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. "Ποιος λοιπόν έκανε την απίστευτη αυτή πρόταση από την ελληνική πλευρά; Ποιος αποστάτης πρόσφερε στην Τουρκία τρία ελληνικά νησιά;"

    Δεν ξέρω ποιος έκανε την πρόταση αλλα πρέπει να ήταν χμμμμ ψηλός?

    Ηχητικό Γεωργίου Παπανδρέου περί αποστασίας

    ΑπάντησηΔιαγραφή