Δευτέρα 13 Ιουλίου 2009

Τριπλή παραβίαση του Συντάγματος !


Συνέντευξη βόμβα του καθηγητή του Συνταγματικού Δικαίου κ. Γ.Κασιμάτη, , ο οποίος λέει τα πράγματα με το όνομά τους, δημοσιεύτηκε χθες στην εφημερίδα «Το Παρόν».

Σύμφωνα με τον κ. Κασιμάτη το κόμμα που δεν θα ψηφίσει κανέναν υποψήφιο για την Προεδρία της Δημοκρατίας , προκειμένου να οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές,σφετερίζεται την αρμοδιότητα για πρόωρη διάλυση της Βουλής, ενώ δεν την έχει από το Σύνταγμα.

Μια τέτοια επιλογή αποτελεί ΤΡΙΠΛΗ παραβίαση του Συντάγματος και του δημοκρατικού πολιτεύματος, αναφέρει ο κ. Κασιμάτης, και σχολιάζοντας τις προθέσεις που έχουν εκφρασθεί από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ τονίζει:«Το Σύνταγμα, αναθέτοντας την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας στη Βουλή, αποβλέπει σε κριτήρια που αφορούν την προσωπικότητα και την πολιτική καταλληλότητα του υποψηφίου για το ύπατο αξίωμα της χώρας.
Κανένα άλλο κριτήριο δεν είναι επιτρεπτό. Ούτε είναι, ασφαλώς, επιτρεπτό το κριτήριο του αν χρειάζεται η χώρα πρόωρες εκλογές ή όχι».

Μάλιστα ο κ. Κασιμάτης προχωρά και σε πολιτικές κρίσεις σχετικά με τις εκφρασθείσες προθέσεις του κ.Γ. Παπανδρέου και χαρακτηριστικά αναφέρει:«Είναι ένα μεγάλο ζήτημα πολιτικού ήθους, το οποίο, πιστεύω, είναι χωρίς αντικείμενο. Δεν μπορεί κανένας να φαντασθεί ότι ένα κόμμα που κυβέρνησε την Ελλάδα επί σειρά ετών θα καταψήφιζε έναν υποψήφιο για το ύπατο αξίωμα της χώρας ο οποίος υπήρξε επί μακρά σειρά ετών ανώτατο στέλεχος του, ικανός και άξιος υπουργός Εξωτερικών των κυβερνήσεών του και ήδη Πρόεδρος της Δημοκρατίας που τιμά το ανώτατο λειτούργημα με την άριστη άσκησή του και είναι αποδεκτός από ποσοστό μεγαλύτερο από 90% του ελληνικού λαού. Μια τέτοια κίνηση, και μάλιστα αντισυνταγματική, δεν θα μπορούσε ποτέ να σκεφθεί το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης».

Κατηγορηματική και με σαφή επιχειρήματα η συνέντευξη- καίρια παρέμβαση του κ. Κασιμάτη στο κυρίαρχο θέμα της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας, που επιχειρείται να μετατραπεί σε μοχλό εξελίξεων, θέτει το κάθε κόμμα προ των ευθυνών του.

Και τα λέει αυτά ένας άνθρωπος με μεγάλη εμπειρία (επί σειρά ετών Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Συνταγματολόγων και Διευθυντής του Ινστιτούτου Συνταγματικών Ερευνών), στενός συνεργάτης του Ανδρέα Παπανδρέου και διευθυντής του Νομικού του Γραφείου ως πρωθυπουργού, ο οποίος χειρίσθηκε το θέμα της αναθεώρησης του Συντάγματος του 1986.

23 σχόλια:

  1. Και μόλις τ΄άκουσε ο Γιωργάκης αυτά, ωχρίασε και κόντεψε να λιποθυμήσει!
    "πω-πω! τι πήγα να πάθω ο έρμος; να παραβιάσω το σύνταγμα! ωιμέ, βαβαί, παπαί!"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητέ πολίτη, αυτά που αναφέρει ο κ. Κασιμάτης προκύπτουν από την αδιάσειστη λογική των ειδικών διατάξεων του Συντάγματος και του Κανονισμού της Βουλής που ρυθμίζουν την εκλογή του αρχηγού του κράτους.
    Άκουγα μάλιστα όλους αυτούς τους μήνες διάφορους να μιλάνε περί διάλυσης της Βουλής για να γίνουν Εθνικές εκλογές, και αναρωτιώμουν εάν ζω στην χώρα ή σε κάποια άλλη.
    Από τη στιγμή που καταπατούν βάναυσα το Σύνταγμα, τότε ποιος ο λόγος υπαρξής του. Είναι διακοσμητικός ή έτσι τουλάχιστον τον θεωρούν;
    Εύχομαι καλό μεσημέρι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αν η ψαλίδα κλείσει, σε εκλογές δεν πάμε έτσι κι αλλιώς το Μάρτιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οι "ανθρωποι"?..που μας κυβερνησαν επι 25 χρονια και που κατα την μετεπειτα"δραστηριοτητα τους" στα πραγματα ..ΞΕΡΟΥΝ ..ΕΖΗΣΑΝ την μεγαλη ζωη,κι αφου εφαγαν τον ιδρωτα του λαου,εκαναν στην ακρη να βγαλει αλλος τα καρβουνα απο τη φωτια που ηδη κατακαιγε τα σπλαχνα της Ελλαδας βουτηγμενη στο χρεος,με τοσα και τοσα που ολοι τα ξερουμε..και περιμενετε να σεβαστουν το Συνταγμα και την εκλογη Προεδρου;ενα κατα ιδεολογια δικο τους ανθρωπο;μα αυτοι βιαζωνται να ξαναμπουν για να φανε οσα κουρελια κατωρθωσε να συμαζεψει η κοινωνια μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ας διαβάσουμε όλοι το Σύνταγμα μας, η τήρηση του οποίου επαφίεται, από τον νομοθέτη, στο πατριωτισμό ενός εκάστου των Ελλήνων (άρθρο 120, παρ. 4,) το παλαιό 114, για όποιον ο συγκεκριμένος αριθμός λέει κάτι.
    Όποιος λοιπόν θέλει εκλογές γιατί τον βολεύουν την δεδομένη χρονική στιγμή( σε συνάρτηση της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας), καταπατά την τήρηση του Συντάγματος άρα αγνοεί ή θέτει σε πολύ χαμηλά επίπεδα τον πατριωτισμό του.
    Όλα τ΄άλλα είναι κουβέντες άνευ νοήματος, που δεν επιτρέπεται ούτε στους καφενέδες να λέγονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Με όλα αυτά που συμβαίνουν μήπως θα πρέπει να ανοίξει για διαβούλευση το θέμα του πολιτεύματος;
    Μήπως θα πρέπει να ξανασυζητήσουμε το θέμα της Προεδρικής ή Προεδρευόμενης Δημοκρατίας;

    Το λέω αυτό γιατί διαπιστώνω καθημερινά , μέσα από τις διάφορες φιλικές συζητήσεις ότι όλο και περισσότεροι είναι πλέον οι πολίτες που υποστηρίζουν ότι πρέπει να γυρίσουμε στην Προεδρική Δημοκρατία, όπου ο Πρόεδρος θα έχει περισσότερες εξουσίες και θα εκλέγεται απευθείας από τον λαό.

    Επιθυμούν ένα πολίτευμα με αποδυναμωμένα τα πολιτικά κόμματα και τις περισσότερες εξουσίες στα χέρια ενός Προέδρου της Δημοκρατίας.

    Υπενθυμίζω ότι Προεδρική Δημοκρατία έχουν χώρες όπως η Γαλλία και οι ΗΠΑ, όπου ο εκάστοτε πρόεδρος αναλαμβάνει όλες τις πολιτικές πρωτοβουλίες αλλά επωμίζεται και τις ευθύνες για τον τρόπο διακυβέρνησης που ακολουθεί.
    Αυτή η μορφή πολιτεύματος φαίνεται να ταιριάζει περισσότερο στις σημερινές αντιλήψεις των Ελλήνων πολιτών.
    Μπορεί και να κάνω λάθος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δεν παραβιαζεται το συνταγμα αμεσα,αφου μπορει να θεωρουν οτι κανεις δεν ειναι τοσο τελειος,ωστε να πληρει τις προδιαγραφες τηςπροσωπικοτητας.δικαιωμα τους ειναι.ο προεδρος της δημοκρατιας ειναι ψιλοαχρηστος,οτι του δινουν το
    υπογραφει ακομα και αν ειναι αντιθετος.Αλλά και να γινουν εκλογές νωρίτερα τι ανησθχειτε;η πρώτη ή η τελευταια φορα θα 'ναι μωρε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Το θέμα του πολιτεύματος με απασχολεί και εμένα χρόνια και ομολογώ την αδυναμία μου να καταλήξω...
    Τι είναι καλύτερα;
    Προεδρική ,όπως στην Κύπρο
    Ημιπροεδρική , όπως στην Γαλλία ,με φάσεις "συγκυβέρνησης" ή όχι , δηλαδή από άλλη πλειοψηφία Πρόεδρος και από άλλη Κυβέρνηση...
    Προεδρευομένη (Βασιλευομένη) , όπως Η.Β. αλλά και Βέλγιο ! Χωρις κυβέρνηση επί μήνες !.. δηλαδή και αυτό πάλι μπάχαλο είναι...
    Τα πράγματα ΔΕΝ είναι απλά... η δομή και λειτουργία της "κρατικής γραφειοκρατείας" (με την καλή έννοια) και της κοινωνικής συμπεριφοράς παίζουν μεγάλο ρόλο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @ Ανώνυμο2.42
    Εάν θεωρούν κάτι τέτοιο που αναφέρεις ( με τα σημερινά δεδομένα ), τότε θεωρούν ότι ο κ. Παπούλιας δεν πληρεί τις προδιαγραφές της προσωπικότητας και δεν είναι τέλειος.
    Δικαίωμά τους φυσικά! Αλλά να βγουν και να το πουν.

    Να πουν δηλαδή ότι δεν συμφωνούν με το 90% του ελληνικού λαού που αποδέχεται τον σημερινό πρόεδρο.

    Να βγουν και να πουν ότι αυτός που υπήρξε επί πολλά χρόνια στενός συνεργάτης του Ανδρέα Παπανδρέου, επί σειρά ετών υπουργός του ΠΑΣΟΚ και από τα ιδρυτικά μέλη του ΠΑΣΟΚ , δεν είναι (κατά την γνώμη τους) κατάλληλος και είναι ανεπαρκής ως πολιτικός άνδρας.

    Είναι ανέφικτο και αντιδημοκρατικό να είσαι και με τον "αστυφύλαξ και με τον χωροφύλαξ".

    Και τέλος πάντων ας κάνουν μια πρόταση επί ενός ονόματος όπως επιτάσσει το Σύνταγμα.
    Γιατί για πρόσωπο μιλά το Σύνταγμα και όχι για πρόωρες εκλογές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. μαλλον γινεται ενα λάθος,μεγάλο μερος της γραφειοκρατιας οφείλεται σε απλά πράγματα που δημιουργούν πολύ συνθετα προβληματα.(π.χ. το πως ορίζεις ποιος ειναι Ελληνας πολίτης,το οτι σχεδον ολα για να γινουν θελουν Φ.Ε.Κ. κ.λ.π.).οσο για το θεμα προεδρικης-προεδρευομενης,κατα ποσο διαφερουν
    ολες αυτες οι χώρες με τα διαφορετικα πολιτεύματα μεταξυ τους σε βιοτικό επιπεδο και ρυπανση;Ελάχιστα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. zizanio 3:00
    Θα το μελετησουν το θέμα και αν δουν οτι το 90% διαφωνεί για το συγκεκριμένο θα πράξουν αναλογα(βλέποντας και κάνοντας).δεν με πολυαπασχολει ποιος θα ειναι προεδρος,αφου ειναι
    διακοσμητικος και παραπλανητικός(ως ρόλος).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Προσωπικά θεωρώ παιδαριώδες αυτό που συμβαίνει με την εκλογή Προέδρου και κατάφωρη διασάλευση του Συντάγματος και των θεσμών.

    Από τη μια η κυβέρνηση, αν έχει την πλειοψηφία που απαιτείται, ενεργεί αυθαίρετα, αν όμως δεν την έχει, τότε αναζητά τη συναίνεση!

    Από την άλλη, η αξιωματκή αντιπολίτευση χρησιμοποιεί την εκλογή ως μοχλό πίεσης για επίσπευση των εκλογών (ειδικά αν οι δημοσκοπήεις είναι "ευνοικές")!

    Αυτό το σκηνικό είναι τραγικό και αναγκαίο να αλλάξει. Ας οριστεί και στο δικό μας Σύνταγμα ότι εκλογές έχουμε ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ κάθε 4 χρόνια (εκτός απροόποτου, πχ απώλεια δεδηλωμένης, κάποιος πόλεμος, καταστροφή κτλ), η ημερομηνία των οποίων θα "κλειδώνει" στο τέλος της προηγούμενης αναμέτρησης. Όπως δηλ. συμβαίνει με τις ΗΠΑ ή με τις δικές μας Δημοτικές και Νομαρχιακές εκλογές.

    Έτσι, πιστεύω ότι και η κυβέρνηση θα εργάζεται αφοσιωμένη και απρόσκοπτη στο (όποιο) έργο της και η Αντιπολίτευση δε θα "παίζει" με τους θεσμούς.

    Όσο για τις αρμοδιότητες του Προέδρου είναι ένα θέμα που θέλει συζήτηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΨΙΛΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΓΙΑ ΠΑΣΟΚΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. @ Στέφανος
    Φίλε το θέμα το είχαμε συζητήσει και σ` αυτό το blog παλαιότερα ( αφού αυτή ήταν και η άποψη του διαχειριστή), και σε διάφορα forums.

    Αυτό που είχε αποδειχθεί ήταν ότι πραγματικά σχεδόν όλοι (και απ` όλες τους ιδεολογικές χώρους), δεχόμασταν το αυτονόητο.

    Δηλαδή εκλογές υποχρεωτικά κάθε τέσσερα χρόνια. Θυμάμαι χαρακτηριστικά την ατάκα, του εδώ διαχειριστή στο τότε άρθρο του " Τουλάχιστον θα ασχολούμαστε τα 3 1/2 χρόνια με την πολιτική και ένα μόνο εξάμηνο με την ...παραπολιτική".

    Νομίζω ότι έφθασε η ώρα να το εξετάσουν με πολύ μεγάλη σοβαρότητα το θέμα και οι πολιτικοί μας. Μια αρχή έγινε πρόσφατα από τον κ. Σιούφα.

    Το ίδιο να δεις ότι θα συμβεί σε μερικούς μήνες ή του χρόνου και με το θέμα που συζητάμε σήμερα. Δηλαδή την μετατροπή της Προεδρευoμένης Δημοκρατίας σε Προεδρική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. αν γίνουν προωρες εκλογες θα γινουν σε 9 μήνες και καλυτερα τοτε παρα μες στισ διακοπες αυγουστο-σεπτεμβριο,αν κλεισουν την τετραετία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Παιδιά κοιάξτε τι συμβαίνει για να ήμαστε και ενήμεροι και να ξέρουμε γιατί συζητάμε.
    Με βάση το 110 του Συντάγματός μας που οριοθετεί την αναθεώρηση δεν μπορούμε να αποκτήσουμε στην Ελλάδα προεδρικό σύστημα διακυβέρνησης..
    Μια τέτοια περίπτωση χρειάζεται δημοψήφισμα.
    Άρα δεν μπορεί κάτι τέτοιο να γίνει σε σύντομο χρονικό διάστημα, αφού ούτε καν έχουν ανοίξει τέτοιες διαβουλεύσεις μεταξύ των πολιτικών παρατάξεων, παρά μόνο μεταξύ των πολιτών.
    Εμείς έχουμε καταλάβει ότι από το κόμμα εξαρτώνται τα πάντα.
    Τα πάντα, γιατί το μεγάλο συλλογικό υποκείμενο της σημερινής δημοκρατίας δυστυχώς είναι το κόμμα.
    Γι` αυτό και ως πολίτες δεν μετέχουμε ενεργά στο κόμμα, γι` αυτό έχουμε τόσο μικρό βαθμό πολιτικής συμμετοχής στα κόμματα.
    Γιατί υπάρχουν μηχανισμοί που μας κάνουν και αντιδρούμε, γιατί υπάρχουν πελατειακές σχέσεις που μας προκαλούν εμετικές διαθέσεις.
    Αυτό λοιπόν που εμείς έχουμε καταλάβει , οι κομματικοί ταγοί αδυνατούν να το συλλάβουν ή τουλάχιστον προσποιούνται ότι αδυνατούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Δεν είναι η πρώτη φορά που το ΠΑΣΟK ξεφεύγει από τα πλαίσια του Συντάγματος.

    Αυτό φανερώνει και κατά πόσο σέβεται τους θεσμούς και το Σύνταγμα. Κατά πόσο είναι δημοκρατικό κόμμα.

    Προσοχή δεν ομιλώ για τους ψηφοφόρους του , δηλ. τους πολίτες, αλλά για την ηγεσία του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. @ exarxos

    Ως νεόκοπος στα blogs (και δη στο συγκεκριμένο) δε γνώριζα ότι το θέμα έχει καλυφθεί. Χαίρομαι, όμως, που συμφωνούμε και είναι καλό να μοιραζόμαστε τις απόψεις μας.

    Τα θέματα αυτά είναι ζωτικά για την εύρυθμη λειτουργία του πολιτεύματος και τη ζωή των πολιτών. Στη διάθεσή σου/σας για οτιδήποτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. @ Μέτοικος
    Φίλε μην αφορίζεις τα κόμματα γενικά και αόριστα σαν θεσμούς.
    Όλα τα συστήματα διακυβέρνησης σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό βάζουν το κόμμα στο κράτος γιατί υπάρχουν δεκάδες, εκατοντάδες, χιλιάδες, σε άλλες χώρες, στελεχών που παίζουν ρόλο στο κράτος.

    Αυτό συμβαίνει και στην Αμερική και στη Γαλλία, συμβαίνει και στην Ελλάδα μας.
    Άρα έχει πάρα πολύ μεγάλη σημασία η ποιότητα του κόμματος για την ποιότητα του κράτους.
    Αυτό λοιπόν ( και εδώ συμφωνώ μαζί σου) είναι ότι πρέπει να αλλάξουμε τα κόμματα ως θεσμικά κομβία και να τροποποιήσουμε ( ο καθένας στην παράταξή του και όλοι μαζί ως μοχλός πίεσης)τις εσωτερικές διεργασίες τους και την δημοκρατική λειτουργικότητα τους.

    Αν δεν αλλάξουν αυτές οι πολιτικές και θεσμικές προϋποθέσεις πώς θα αλλάξει η δημόσια διοίκηση, πώς θα έχουμε ένα καλύτερο κράτος δικαίου, ένα καλύτερο κοινωνικό κράτος, ένα πιο έξυπνο κράτος, ένα πιο φιλικό για τον πολίτη κράτος.

    Και αποδεικνύεται τώρα με τη διεθνή οικονομική κρίση ότι το κράτος είναι στο επίκεντρο, το κράτος είναι ο διαχειριστής των κρίσεων, ότι η πορεία της ανάπτυξης, η λειτουργία της οικονομίας, της αγοράς, η πρόοδος του ιδιωτικού τομέα και όχι μόνο του δημόσιου, εξαρτάται από το κράτος, από την ποιότητα του κράτους.

    Όσο αφορά το θέμα του άρθρου του πολίτη η χαρακτηριστική διγλωσσία όχι μόνο του ΠΑΣΟΚ αλλά και της ΝΔ αποδεικνύεται στο εξής:Ότι την περίοδο της τελευταίας συνταγματικής αναθεώρησης το μεν ΠΑΣΟΚ, που τώρα απειλεί με πρόωρες αξιοποιώντας την εκλογή Προέδρου, είχε προτείνει να θεσμοθετηθεί συνταγματικά ο αποκλεισμός ενός τέτοιου ενδεχομένου! Η δε ΝΔ, που τώρα κατηγορεί τους πράσινους για παιχνίδια με τους θεσμούς, τότε είχε αρνηθεί αυτήν την πρόταση!

    Πρέπει λοιπόν να στραφούμε στην εσωτερική επισκευή αυτών των μηχανών; Ναί ή Όχι ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Μονη λυση η απαγορευση των προωρων εκλογων (δια του συνταγματος).Αλλιως καθε 3 1/2 χρονια παλι τα ιδια θα συζηταμε. G apo CT

    ΥΓ κατα την γνωμη μου η διεξαγωγη των εκλογων θα ηταν καλλυτερα να γινεται καθε 5 χρονια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Καλά όλα αυτά αλλά δεν απαντούν στο συγκεκριμένο πρόβλημά μου. Μόλις σήμερα παρέλαβα την έκτακτη εισφορά των 5000 ευρώ διότι άκουσον άκουσον είμαι ζάμπλουτος και δεν το ήξερα. Κατά μία έννοια κολακεύτηκα. Εγώ και ο Βαρδινογιάννης είπα και ο Αγγελόπουλος μαζί. Αλλά μετά άρχισα σκεπτόμενος τα 5000 να διερωτώμαι ΓΙΑΤΙ; Μα βέβαια το 2007 πήρα το εφάπαξ. Έτσι ξεπέρασα τα 150000. Διερωτήθηκα είναι συνταγματικό; Το τι είναι και τι όχι συνταγματικό μέσα σε αυτό το μπάχαλο που έχει διμιουργήσει ο Καραμανλής με τη σπείρα του είναι πια κάτι επί ματαίω. Γιατί για να αποφύγω τη φορολόγηση θα πρέπει να πάω στην εφορία και να αποδείξω ΕΓΩ ότι δεν είμαι ελέφαντας παρουσιάζοντας παραστατικά τα οποία έχουν ήδη κατατεθεί με τη φορολογική μου δήλωση το 2008. Το τι είναι λοιπόν συνταγματικό και τι δεν είναι σ' αυτή τη χώρα θα το βρούμε όταν ξεκινήσουμε από τα βασικά. Και πρώτα από όλα θα πρέπει να σταματήσουμε να λέμε ψέμματα μεταξύ μας και να αλληλοκοροιδευόμαστε και να σεβόμαστε την 8η εντολή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. @ 7.15
    Πήρες το 2007 ...150.000 Ευρω και φωνάζεις γιατί θα πληρώσεις στο κράτος ...5.000 απ` αυτά?
    Τι να πω φίλε μου. Εσένα ούτε αναθεώρηση όχι του συντάγματος , αλλά του μυαλού και της κοινωνικής κουλτούρας δεν σε ...διορθώνει.
    Ας έπαιρνα και τα μισά απ` αυτά και ας πλήρωνα όχι 5.000 αλλά 15.000 .
    Δεν πάμε καλάάάάάά!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Και οι ίδιοι που θέλουν να χρησημοποιούν το Σύνταγμα και τη Δημοκρατία α λα καρτ, διαμαρτύρονται για το "αντιδημοκρατικό" κλείσιμο της Βουλής. Αλλά μην ξεχνάμε:
    -Επί Προεδρίας Στεφανόπουλου, γινόταν κατ'εξακολούθηση παραβίαση του Συντάγματος, όταν η Κυβέρνηση Σιμήτη του πήγαινε-κι αυτός ως μαριονέτα υπέγραφε-Πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, αντί για Νομοσχέδια. Κάτι τέτοιο επιτρέπεται μόνο σε έκτακτες περιπτώσεις, κι όμωςς, ήταν καθημερινή πρακτική!
    -Επί Προεδρίας Στεφανόπουλου, χωρίς απόφαση της Βουλής, κατά παράβαση του Συντάγματος, ξένα-ΝΑΤΟϊκά-στρατεύματα διήλθαν από το Ελληνικό Έδαφος.
    Κανένας εισαγγελέας για την παραβίαση του Συντάγματος υπάρχει, ή θα τα ρήξουμε πάλι στον Λαό όλα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή