Πέμπτη 9 Ιουλίου 2009

Πες μου τον ....μάρτυρά σου να σου πω ποιος είσαι!


Λίγες ημέρες μετά τις ευρωεκλογές σας είχα αποκαλύψει τα επόμενα αντιπολιτευτικά βήματα που είχε αποφασίσει ο κ. Παπανδρέου (εδώ).
Κύριο χαρακτηριστικό τους ήταν το σύνθημα «Όχι έργο, Όχι προτάσεις αλλά ανελέητη σκανδαλολογία και πολιτικός αριβισμός».

Το σκεπτικό που οδήγησε σ` αυτή την απόφαση τον κ. Παπανδρέου και την πέριξ αυτού ηγετική ομάδα ήταν και πάλι πολιτικά λανθασμένο.

Δεν αντελήφθησαν και δεν αποκρυπτογράφησαν το SMS των ευρωεκλογών.Αυτά τα αυτονόητα που οποιοσδήποτε πρωτοετής φοιτητής πολιτικών επιστημών γνωρίζει, στην Ιπποκράτους τα θεωρούν θεωρίες ...υψηλής κβαντοπολιτικής που αδυνατούν να καταλάβουν.

Θεώρησαν ότι η ανέξοδη σκανδαλολογία των τελευταίων χρόνων ήταν αυτή που οδήγησε το ΠαΣοΚ σε «νίκη» στις ευρωεκλογές.
Τώρα πως θεωρούν ...«νίκη» ένα αποτέλεσμα που ανέδειξε ότι ένα κόμμα αντιπολίτευσης, άρα και χωρίς κυβερνητικό κόστος, «κατάφερε» να δεχτεί ηχηρό εκλογικό χαστούκι από 850.000 ψηφοφόρους του ( τόσοι ήταν λιγότεροι οι ψήφοι του από τις εκλογές του 2007), αυτό ανάγετε μόνο στην σφαίρα του παραλόγου.

Δεν αντιλαμβάνονται ότι η ανέξοδη σκανδαλολογία έχει πάψει να είναι ΚΑΙ αφορολόγητη, αφού ο πολίτης πλέον την φορολογεί.... στην κάλπη.

Επενδύοντας λοιπόν στην αρρωστημένη αντίληψή τους περί σκανδαλολογίας, την περασμένη εβδομάδα ο βουλευτής και Γραμματέας του Τομέα Τεκμηρίωσης του ΠΑΣΟΚ, Γρηγόρης Νιώτης και oι βουλευτές Μάρκος Μπόλαρης, Γιώργος Πεταλωτής, Δημήτρης Τσιρώνης, Χρήστος Αηδόνης και Μιχάλης Καρχιμάκης, συνοδευόμενοι από το Συντονιστή του Γραφείου Νομικής Κάλυψης του ΠΑΣΟΚ, Κώστα Νταϊλιάνα, κατέθεσαν στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών μηνυτήρια αναφορά,κατά του Διοικητή της Α.Τ.Ε., κ. Δ. Μηλιάκου.

Το πολιτικά γελοίο της υπόθεσης εδράζεται σε δύο πυλώνες. Ο πρώτος είναι ότι ακριβώς την ΙΔΙΑ μηνυτήρια αναφορά είχαν καταθέσει και στις 2 Ιουλίου του 2007 και κατόπιν ενδελεχούς εισαγγελικής έρευνας, δεν διαπιστώθηκε καμία απολύτως παράβαση και η σχηματισθείσα ποινική δικογραφία τέθηκε κατά νόμο στο αρχείο.

Μάλιστα για το ίδιο θέμα ο Διοικητής της τράπεζας έχει δώσει τις απαντήσεις του στη Διαρκή Επιτροπή της Βουλής, ρητά, πειστικά και τεκμηριωμένα και είχε παράσχει όλα τα στοιχεία για όλες τις επενδύσεις της, οι οποίες έγιναν με ομόφωνες αποφάσεις των αρμοδίων οργάνων και των υπηρεσιών της.

Με την επαναφορά της υπόθεσης στο ΠαΣοΚ επιδιώκουν να στρέψουν τα φώτα της δημοσιότητας από την SIEMENS και μέσω των γνωστών «δημοσιογραφικών» διαδρομών να προσπαθήσουν να αλλάξουν την ατζέντα.
Το έργο είναι επαναλαμβανόμενο και συνάμα θλιβερό για την διαφάνεια στον πολιτικό στίβο και την Δημοκρατία.

Ο δεύτερος πυλώνας πάνω στον οποίο εδράζεται το πολιτικά γελοίο της υπόθεσης είναι ότι στην μηνυτήρια αναφορά τους οι βουλευτές του ΠαΣοΚ θέτουν ως μάρτυρα κατηγορίας τον κ. Χρ. Καζαντζή , πρώην υποδιοικητή και υπεύθυνο της Αγροτικής ΑΧΕΠΕΥ.

Ο κ. Καζαντζής ο οποίος είχε κατηγορηθεί για απιστία κατ’ εξακολούθηση στην υπόθεση Αλλαμάνη και είχε καταδικαστεί πρωτόδικα με ποινή δύο ετών.
Ο κ. Χρ. Καζαντζής ο οποίος είχε χαρακτηριστεί το ...«ιππικό του Λάμπρου» ( Διοικητή της ΑΤΕ, πρώην ταμία του ΠαΣοΚ και εξπέρ στα θέματα ...χρηματοδότησης του κόμματος) την περίοδο του ...μεγάλου κόλπου του Χρηματιστηρίου.
Εκεί όπου οι «μακρυχέρηδες» της ΑΤΕ τζόγαραν τα χρήματα των αγροτών, καλλιεργούσαν ως άλλα «παπαγαλάκια» την αισιοδοξία, (όταν το Χρηματιστήριο βούλιαζε και οι «εγκλωβισμένοι» έψαχναν για σανίδα σωτηρίας), και διαφήμιζαν ουσιαστικά το ...πράσινο «κόμμα του Χρηματιστηρίου»…

Ο κ. Χρ. Καζαντζής του οποίου το όνομα έχει εμπλακεί και στην υπόθεση της Ζangas και ο οποίος στην Αγροτική ΑΧΕΠΕΥ ( της οποίας είπαμε ήταν υπεύθυνος) είχε και τον πρώην συνεργάτη και ερωτικό σύντροφο της γνωστής κυρίας Μπουρμπούλια του παραδικαστικού κυκλώματος, κ. Σ. Κουμεντάκη.

Ο κ. Χρ. Καζαντζής λοιπόν τον οποίο προσδιορίζουν ως μάρτυρα κατηγορίας από το ΠαΣοΚ, είναι ΣΗΜΕΡΑ υπόδικος και με απαγόρευση εξόδου από την χώρα αφού είναι μεταξύ των εμπλεκομένων στην υπόθεση της SIEMENS.

Πες μου τον ....μάρτυρά σου να σου πω ποιος είσαι!


17 σχόλια:

  1. Αυτό και εάν είναι θράσος!
    Αποδεικνύουν καθημερινά ότι τίποτα δεν έχει αλλάξει στο ΠΑΣΟΚ.
    Είναι ακριβώς το ίδιο κόμμα της ρεμούλας που ο Ελληνικός λαός καταδίκασε στέλνοντάς το στην Αντιπολίτευση.
    Ίδια πολιτική φιλοσοφία, ίδιες μέθοδοι, τα ίδια πρόσωπα, οι ίδιες λαμογιές.
    Αδυνατώ να βρώ έστω και έναν λόγο για να το ξαναψηφίσω.
    Οι άνθρωποι είτε είναι καθυστερημένοι πνευματικά , είτε ατελείωτα θρασσείς.
    Ότι από τα δύο και να είναι αποδεικνύονται ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στο Πασοκ ταιριαζει η παροιμια "Αλλαξε ο Μανωλιος και εβαλε τα ρουχα του αλλιως"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και να σκεφτείς ότι αυτός ο άνθρωπος είναι Πανεπιστημιακός Καθηγητής και διδάσκει τα παιδιά μας.
    Αυτές είναι οι γενεσιουργικές αιτίες της πτώσης της κοινωνία μας.
    Η παιδεία αλώθηκε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Είναι ο γνωστός Καζαντζής που στα έγγραφα για την απαγόρευση από την χώρα ονομαζόταν (κατά λάθος προφανώς ?) ...Καλαντζής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αγαπητέ πολίτη, θεωρώ ότι αυτή η συγκεκριμένη πράξη αναδεικνύει με τον πλέον πασιφανή τρόπο την εμπλοκή του ΠΑΣΟΚ στο σκάνδαλο της SIEMENS.
    Είναι ένα είδος ομολογίας.
    Πως αλλιώς μπορεί να θεωρηθεί όταν ένα κόμμα (επίσημα) προσδιορίζει ως μαρτυρά του έναν εμπλεκόμενο στο σκάνδαλο της SIEMENS;
    Εύχομαι καλό μεσημέρι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τον Μηλιάκο τον κυνηγάνε γιατί ήταν αυτός που τους ξεσκέπασε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Στην υπόθεση είναι μπλεγμένη η Carlyle.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ποιος είπε ότι η ελληνική κωμωδία παρακμάζει;
    Όσο υπάρχουν άξιοι συνεχιστές της παράδοσης των σπουδαίων Ελλήνων κωμικών, αυτό το κατεξοχήν ελληνικό θεατρικό είδος δεν κινδυνεύει.
    Τι κι αν στις μέρες μας το ενδιαφέρον μετακυλίεται από το θεατρικό σανίδι στο φυσικό ντεκόρ της αληθινής ζωής;
    Μήπως δεν είναι όλος ο κόσμος μια τεράστια σκηνή;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Έχεις δίκιο αγαπητή μου. Άλλωστε όπως είπε και ο Αμερικανός θεατρολόγος Μπάιρον Ντίκινς,..."Οι καλύτερες παραστάσεις που έχω δει παίχτηκαν εκτός σκηνής".
    Σίγουρα αυτό που ζούμε τελευταία στην χώρα μας είναι μια πολύ καλή παράσταση κωμωδίας.

    Σίμος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Να θυμίσω ότι ο Καρχιμάκης είναι κουμπάρος του Λάμπρου.
    θεωρούν την ΑΤΕ σπίτι τους . Αλήθεια γιατί?
    Μήπως κάποιοι φταίνε που δεν έβγαλαν στην φόρα τα καμώματα τους στην ΑΤΕ στο χρηματιστήριο.
    Μιλάμε για κάποιες μυστήριες αγοροπωλησίες μέσα από κάποιες ...καταπράσινες Χρηματιστηριακές.
    Αυτές ντε των πράσινων και του πράσινου κόμματος!

    doctor

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Μα δεν ντρέπονται λίγο εκεί στο ΠΑΣΟΚ? Τους περισσεύουν οι σκανδαλοποιοί?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΠΛΑΚΑ ΠΛΑΚΑ ΕΒΓΑΛΑΝ ΟΙ ΠΑΣΟΚΟΙ ΑΠ ΤΟ ΚΑΔΡΟ ΤΣΟΥΚΑΤΑΙΟΥΣ ΚΑΙ ΔΙΠΑΑ ΒΙΒΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΡΙΧΝΟΥΝ ΣΕ ΣΑΛΜΑ ΚΑΜΜΕΝΟ ΚΑΙ ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗ!ΑΞΙΟΣ Ο ΜΙΣΘΟΣ ΣΑΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΗΣ Ν,Δ.ΚΡΙΜΜΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΚΡΙΜΑ ΝΑ ΑΠΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ ΑΘΩΟΙ ΣΕ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΑΡΑΓΚΩΝΙΣΜΕΝΟΥΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Όλα είναι ένας μύλος που γυρίζει. Ο κ. Λάμπρου εκτός από διοικητής της ΑΤΕ κατά την περίοδο του Χρηματιστηρίου , πριν είχε διατελέσει και στον αμαρτωλό ΟΤΕ.
    Μάλιστα από τις αξέχαστες …στιγμές του ήταν η συνεδρίαση του ΟΤΕ στις 23.3.94 κατά την οποία κατακύρωσε(μέσα σε …ένα βράδυ) στην Siemens και Intracom το διαγωνισμό για τις 1.100.000 ψηφιακές παροχές παρότι η προηγούμενη κυβέρνηση (Μητσοτάκη) το είχε αποφύγει , αφού οι προσφορά των ανωτέρω εταιρειών ήταν θεαματικά μεγαλύτερες από τις προσφορές των άλλων εταιριών (κατά 20.000-23.000 δρχ. ανά ψηφιακή παροχή).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. KAI META APO AYTA TA GEGONOTA YPARXOUN AKOMA AN8RWPOI POU UELOUN NA XANAKUVERNHSEI TO PASOK..........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Eίναι λαθος εξαρχής που ασχολούνται, τουλάχιστον φαινομενικα,με 4-5 πρόσωπα θά έπρεπε να την πέσουν μαζικά σε όλους και οχι εναν-εναν γιατι ετσι μαθαίνουν τι παίζεται(καθονται ησυχοι ή φευγουν στο εξωτερικο(;)) ανάλογα με την πληροφορηση(μες στα πραγματα ειναι ακομα αλλωστε).Ερώτηση:Πιστεύετε οτι θα ασχολείται
    κανείς 3 μηνες μετά την εκδίκαση της υπόθεσης όποτε κι αν γίνει;Και αν ναι,οτι αυτο θα εχει και πολιτικο αποτελεσμα(εκτος της εναλλαγης ν.δ.- πα.σο.κ.) και την ριψη ευθυνων σε καποιους
    ημιανυποψιατους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. O Xριστοφορακος και ολοι αυτoι της Ζιμενς οι
    υψηλοβαθμοι που ξεκινησαν απο μεσαια,μα κυριως χαμηλα στρωματα,που διαβαζαν απ' το προνήπιο και εκτελουσαν εντολες,τι φταινε;Σιγα μην εξετάσουμε και την ηθικη τους,αλλα αν την εξετασουμε να δουμε
    την παιδεια αυτων.δεν την ξερω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. υπαρχουν και μεγαλυτερα προβληματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή