Δευτέρα 6 Ιουλίου 2009

Διπλά βιβλία, διπλές ταυτότητες, διπλές υπηκοότητες


Μετά την αποκάλυψη με τα διπλά λογιστικά βιβλία του, το ΠαΣοΚ έχει περιέλθει σε πλήρη αμηχανία. Μέσα στην Ιπποκράτους υπάρχουν φωνές και απόψεις που στρέφονται εναντίον του κ. Τσουκάτου -κυρίως από τα νέα στελέχη της ηγετικής ομάδας του κ. Παπανδρέου-, αλλά και απόψεις ...«παλιοσειρών» που ισχυρίζονται ότι δεν θα έπρεπε να στριμώξουν την γάτα ( Τσουκάτο) στην γωνιά γιατί ...βγάζει νύχια.

Εv τω μεταξύ με χθεσινό δημοσίευμα της η εφημερίδα «Το Παρόν» θέτει και νέα ερωτήματα σε ότι αφορά τον κ. Χριστοφοράκο και την σχέση του με το ΠαΣοΚ. Σύμφωνα λοιπόν με το δημοσίευμα δεν ζούμε μόνο στην εποχή των διπλών βιβλίων, αλλά και των διπλών ταυτοτήτων.
Και εξηγούμαι χωρίς να παρεξηγούμαι. Όχι μόνο υπήρχαν ή υπάρχουν διπλά βιβλία στη ζωή μας, αλλά για πολλούς υπάρχουν και διπλές ταυτότητες, φυσικά για προφανείς λόγους.

Αλήθεια, ποια η αναγκαιότητα να έχει κάποιος δύο ταυτότητες, τη στιγμή που κάθε Έλληνας πολίτης έχει μόνο μία , όπως ορίζουν οι νόμοι και πολλές φορές βρίσκει και τον μπελά του αν κάποιος τη χάσει και την πλαστογραφήσει εκείνος που τη βρήκε...

Η ταυτότητα είναι μία και μοναδική για τον καθένα μας, και όταν αλλάζουμε ταυτότητα ενημερώνουμε τις αρμόδιες αρχές, εφορία, δήμο, τράπεζες, Δημόσιο, για την αλλαγή των στοιχείων μας.

Και σε περίπτωση κλοπής ή απώλειας, το πρώτο πράγμα που κάνουμε είναι να το δηλώσουμε. Δεν μπορεί να ισχύει κάτι διαφορετικό. Εκτός εκείνων που ενεργούν παράνομα και εκτός εκείνων που έχουν.... ΕΙΔΙΚΟΥΣ λόγους.

Και τώρα ερχόμαστε στο ψητό. Ο κ. Χριστοφοράκος εμφανίζεται με δύο διαφορετικές ταυτότητες, την ίδια χρονολογία, το 2007.
Συγκεκριμένα στο ΦΕΚ 1177 /14.2.2007, στην εταιρεία BSH εμφανίζεται με ΑΔΤ ΜΙ5786/1981, ενώ στο ΦΕΚ 12379 /24.10.2007 εμφανίζεται στην εταιρεία Σήμενς Ανώνυμος Εταιρεία Ηλεκτροτεχνικών Έργων με ΑΔΤ Φ147016/2001.

Το ίδιο συμβαίνει και σε πολλές άλλες περιπτώσεις όπως π.χ στο ΦΕΚ 559/28.01.2005 στην εταιρεία ΣΗΜΕΝΣ ΤΗΛΕ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΑΕ και στον ΦΕΚ 11337/27.10.2005 στην εταιρεία Σήμενς Α.Ε Ηλεκτροτεχνικών Έργων, όπου εμφανίζεται με διαφορετικούς αριθμούς ταυτότητας. Και εδώ αρχίζουν τα ερωτηματικά.

Γιατί έχει δύο διαφορετικές ταυτότητες, από το 1981 η μία και από το 2001 η άλλη ; Γιατί αναγράφεται σε διαφορετικές εταιρείες την ίδια χρονολογία με διαφορετικό αριθμό ; Τι θέλει να κρύψει ;

Πώς
κάνει δοσοληψίες με το κράτος ; Πώς λειτουργεί στο τραπεζικό σύστημα; Με ποια ταυτότητα έχει βγάλει διαβατήριο ; Με ποια ταυτότητα εκδόθηκε το ένταλμα σύλληψης ;

Με ποια στοιχεία ταυτότητας κυκλοφορούσε ; Πώς και με ποια στοιχεία έγιναν οι μεταβιβάσεις ; Με ποια στοιχεία έγινε το πάγωμα των λογαριασμών του;

Ποιος θα δώσει απάντηση στα ερωτήματα ; Ποιος διευκόλυνε το 2001 μέσα από το ΠαΣΟΚ τον κ. Χριστοφοράκο να βγάλει ταυτότητα και να κυκλοφορεί με δύο ταυτότητες;
Μπορεί ο οιοσδήποτε Έλληνας πολίτης να το... πετύχει και, αν ναι,από ποια ...υπηρεσία;

Και μιας και μιλάμε για όλα τα διπλά (βιβλία, ταυτότητες) καλό θα ήταν να έχουμε και μια απάντηση σχετικά με ΠΟΙΟΥ μέσα από το ΠαΣοΚ την υπογραφή φρόντισε ο κ. Χριστοφοράκος να πάρει την Γερμανική υπηκοότητα στην Καρλσρούη το 1994; Υπήρχε κάποιο πρόβλημα με την θητεία του κ. Χριστοφοράκου και εάν ναι ΠΟΙΟΣ φρόντισε να ...ξεπεραστεί;

Μήπως εκτός από διπλά βιβλία, ταυτότητες και υπηκοότητες «παίζει» και κάτι άλλο σε ...διπλό ταμπλό;

18 σχόλια:

  1. O Χριστοφοράκος, προκειμένου να πάρει την Γερμανική υπηκοότητα το 94, είχε δηλώσει ψευδώς ότι είχε υπηρετήσει την θητεία του.
    Σε μεταγενέστερο χρόνο την εξαγόρασε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει το ..διπλό ταμπλό.
    Εάν μάλιστα κρίνουμε από τον "πολυπράγμονα δόκτωρα" πρώην επικεφαλής της Siemens Ελλάς Φόλκερ Γιουνγκ , τότε επιβεβαιώνονται πολλά.

    Η "άλλη πλευρά του φεγγαριού" για τον μάνατζερ της γερμανικής εταιρείας, σύμφωνα με τον γερμανικό Τύπο, περιλαμβάνει υψηλές διασυνδέσεις με τον Βundesnachrichtendienst (ΒΝD), άλλως με τις ....μυστικές υπηρεσίες της Γερμανίας.

    Έτσι, σύμφωνα με δημοσιεύματα εφημερίδων και του περιοδικού "Der Spiegel", ο κ. Γιουνγκ υπήρξε ο δίαυλος επικοινωνίας ανάμεσα στην εταιρεία και στις γερμανικές μυστικές εταιρείες.

    Τη θέση αυτή ο κ. Γιουνγκ απέκτησε το 1992 και τη διατήρησε ως τη συνταξιοδότησή του το 2003. Το ίδιο διάστημα, εκ της θέσεώς του, προήδρευε σε τακτική βάση στα διοικητικά συμβούλια της Siemens Ελλάς, ιδιότητα που τον έθετε στο επίκεντρο, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, στη διανομή των χρημάτων από τα "μαύρα ταμεία" της εταιρείας.

    Ύστερα από τη συνταξιοδότησή του, το 2003, ανέλαβε ( ΟΠΟΙΑ Ε Κ Π Λ Η Ξ Η ) για δύο έτη συμβουλευτικό μέλος στο διοικητικό συμβούλιο της INTRACOM.

    Τίποτα λοιπόν δεν αποκλείεται και με τον Χριστοφοράκο.

    doctor

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @ Doctor
    Αυτό με τον Γιουνγκ είναι γνωστό φίλε και συμφωνώ.
    Αλλά για τον Χριστοφοράκο , εάν υποθέσουμε ότι το ένα ταμπλό ήταν ..εκεί(δηλ. στην Γερμανία) , το άλλο που ήταν;
    Εδώ; ή ..πέραν του Ατλαντικού;
    Εδώ σε θέλω γιατρέ μου !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΠΑΥΛΟΣ ΤΣΙΜΑΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ
    (πιάσ’ τ’ αυγό και κούρευτο).
    Η μόνη ευθύνη που έχουν άνθρωποι σαν τον Tσίμα είναι η ευθύνη απέναντι στην τσέπη τους. Όταν μόνο τα εμφανή εισοδήματά σου ξεπερνούν τις 400.000 ευρώ ετησίως, κυκλοφορείς με τζίπ 5000 κυβικών αλλά δηλώνεις σοσιαλιστής, είσαι τουλάχιστον ΥΠΟΚΡΙΤΗΣ.
    Πόση "δημοσιογραφική" τσίπα μπορεί να έχει κάποιος που:
    1.Κρύβει επιμελώς ότι είναι 30 χρόνια φίλος του Χριστοφοράκου
    2.Γνωρίζει ότι μέσω της Intracom του Κόκκαλη ο Χριστοφοράκος παίρνει τις περισσότερες δουλειές του δημοσίου.
    3.Λέει ότι δεν ήξερε τίποτε, τη στιγμή που όλη η Ελλάδα ξέρει ότι ο Κόκκαλης είχε τη δύναμη να ανεβοκατεβάζει κυβερνήσεις, όπως έριξε το Μητσοτάκη το 1993.
    4.Μέσω του Mega βρίζει και λοιδωρεί τη ΝΔ που μετά τους Ολυμπιακούς αγώνες ουσιαστικά έδιωξε τη Ζίμενς από τις προμήθεις του δημοσίου
    Άρα, τι είναι;
    Υποκριτής ή πουλημένος;
    Πουλημένος ή υποκριτής;
    Μήπως και τα δύο;
    Διαλέξτε.
    ΕΝΑΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΟΤΙ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΙΣ ΒΡΩΜΙΕΣ, ΕΝΩ Ο ΤΣΙΜΑΣ ΕΚΑΝΕ ΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΝΤΙΘΕΤΟ.
    Ο κυρ-Παύλος είναι πολλά πράγματα, δημοσιογράφος πάντως ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ.
    ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ, Ο ΟΙΚΟΝΟΜΕΑΣ ή Ο ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ;
    Βίος και πολιτεία οι υπάλληλοι της Μπομπολο-Κυριακου-Αλαφουζο-Λαμπρακο μαφίας, χρόνια τώρα!
    Και εσύ άμοιρε πολίτη κάτσε μπροστά στα κανάλια τους για να «ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΣ».
    Αυτοί βάζουν το κασετόφωνο και εμείς χορεύουμε σαν τις μαϊμούδες.
    Τέλεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κάτω από ορισμένες προϋποθέσεις θα μπορούσε κάποιος πράγματι να έχει δύο ταυτότητες.
    Αλλά αυτό θα ήταν φυσικά παράνομο .

    Κάτω από άλλες προϋποθέσεις ξανά , θα μπορούσε στα ΦΕΚ να έχει γίνει λάθος.
    Αλλά θα ήταν σατανικό αυτό να συμβαίνει επί χρόνια, σε διαφορετικές εταιρείες της SIEMENS και από διαφορετικούς υπαλλήλους που συντάσσουν τα καταστατικά των εταιρειών.

    Πόσο μάλιστα όταν σ` αυτά ( τα ΦΕΚ) δημοσιεύονται τα ονόματα των ανθρώπων των ΔΣ που έχουν δικαίωμα υπογραφής, έναντι τρίτων δηλ. δημόσιο, τράπεζες , ιδιώτες, συμβολαιογράφους, δικηγόρους κλπ.
    Εάν λοιπόν είχε γίνει η σατανική σύμπτωση να αναγράφεται με λάθος ταυτότητα (ή με την παλιά)το όνομα του κ. Χριστοφοράκου, κάποια στιγμή με την πάροδο τόσων ετών θα είχε ανακαλυφθεί( και θα άλλαζε αφού δεν θα το δεχόντουσαν οι φορείς που προανέφερα).

    Εκτός ....εάν πράγματι ήταν ΚΑΤΟΧΟΣ και των δύο ταυτοτήτων και αναλόγως τις παρουσίαζε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τι περιμένετε?
    Ξεκινήσαμε από τις γυναίκες και με την πάροδο του χρόνου εξελιχθήκαμε ως κίνημα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. H αμφισβήτηση της πράξης πολιτογράφησης του Χριστοφοράκου, που πήρε τη γερμανική υπηκοότητα το 1994, ενώ είχε ήδη την ελληνική, ίσως αποδειχθεί ένας πιο σύντομος δρόμος για την επιστροφή του στην Ελλάδα σε σχέση με την επιδίωξη της εκδοσής του μέσα από το κατηγορητήριο που έχει φτάσει στην Εισαγγελία του Μονάχου.
    Πάντα εάν ισχύει αυτό που ανέφερε πιο πάνω κάποιος φίλος, ότι δηλ. είχε δηλώσει ψευδώς ότι είχε εκπληρώσει τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις.Τότε η υπηκοότητά του μπορεί να του αφαιρεθεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Εάν παίζει και "διπλό ταμπλό" θα πρέπει να ξεχάσουμε την εκδοσή του στην Ελλάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πολίτη αν θυμηθείς ποιος ήταν υφυπουργός εσωτερικών το 94` (το καλοκαίρι) θα καταλάβεις !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Κατά τα άλλα το ΠΑΣΟΚ δεν έχει καμία σχέση με τον Χριστοφοράκο.
    Το άλλο με τον Τοτό το ξέρετς?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Δεν γίνεται…το Πασόκ να κυβερνήσει με πρόσωπα που έχουν σχετισθεί με τη διαφθορά.

    Το μαχαίρι πρέπει να φτάσει στο κόκαλο χωρίς καμιά διάκριση(παπανδρεικούς,γεωργικούς,βενιζελικούς κλ.π)

    Το ΠΑΣΟΚ της ήττας δεν θα προκύψει ως φυσικό φαινόμενο. Κάποιοι το προετοιμάζουν, κι έχουν ονοματεπώνυμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΕΔΩ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙΣ ΑΝΕΤΑ ΑΓΑΠΗΤΕ ΠΟΛΙΤΗ.
    ΤΗ ΓΡΙΠΠΗ ΑΣΤΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Gια αυτά που «κακογράφονται» εδώ αλλά και αλλού…, η απάντηση είναι μια:
    Άφες τα παιδία, ου γαρ οίδασι τι….. λαλούσι………

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Μια χώρα μπ......
    Σίγουρα όλοι αυτοί μετέδωσαν στους υγιείς πολίτες την γρίπη τους. Την γρίπη των χοίρων.
    Ευτυχώς που ο Ρήγας έγραψε το Θούριο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Πολύ εύκολο να έχει κάποιος 2 ταυτότητες. Ένας φίλος μου, για να γλυτώνει τα πρόστιμα στα τρένα και τα λεωφορεία, είχε δηλώσει κλοπή της ταυτότητάς του. Έβγαλε καινούργια, αλλά στα τρένα και τα λεωφορία έμπαινε με την παλιά. Έτσι, αν του έκοβε κάποιος πρόστιμο για να το πληρώσει, θα μπορούσε να ισχυριστεί άνετα ότι δεν ήταν εκείνος, αλλά ο δήθεν κλέφτης της ταυτότητάς του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Φίλε politi, αν η ΝΔ στηριχθεί μόνο στα σκάνδαλα
    δεν βγαίνει πάλι. Τα ΜΜΕ δεν την υποστηρίζουν.
    Το μόνο επικοινωνιακό που μπορεί να την ξαναφέρει στην εξουσία είναι τα πρώτα 20 καράβια φορτωμένα με μετανάστες να αναχωρήουν
    για Πακιστάν και Αφγανιστάν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Πασόκ:
    Ένας ασυνάρτητος αχταρμάς από απόψεις, ιδέες, συμφέροντα και γνώμες που έχει την ψευδαίσθηση ότι είναι κόμμα εξουσίας.
    Τρελλαίνομαι για ηγέτη Γιωργάκη.
    ΑΥΤΟΣ ο σοσιαλισμός μάλιστα!
    Αξίζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή