Κυριακή 5 Ιουλίου 2009

Ξέφυγε από τον «έλεγχο» το τέρας.


Οι παρωπίδες ,που φέρουμε ως λαός, μας εμποδίζουν να αντιληφθούμε ότι υπάρχει κάτι σημαντικότερο έξω από τον μικρόκοσμό μας. Κάτι μονίμως μας ...διαφεύγει.

Ο μικρόκοσμος μας είναι ένα υποσύνολο που σαφώς επηρεάζεται από τα πεπραγμένα εντός του ΟΛΟΥ συνόλου. Αυτό αδυνατούμε να το αντιληφθούμε.

Είναι άραγε στοιχείο του DNA μας ή μήπως είναι μια «ίωση» της κουλτούρα μας που οφείλεται στην συνεχώς επιδεινούμενη αντίσταση της παιδείας μας;

Ξεχάσαμε
τα λόγια του Σωκράτη «Δεν είμαι Αθηναίος ούτε Έλληνας πολίτης, αλλά πολίτης του κόσμου»(Πλούταρχος, Ηθικά, τομ. 15).
Ξεχάσαμε ακόμα και την λαϊκή σοφία των νεότερων προγόνων μας που μέσα από τις παροιμίες ήθελαν να μας διδάξουν ότι «Όταν καίγεται το σπίτι του γείτονα ή φωτιά θα έρθει και στο δικό μας».

Έτσι αδυνατούμε να καταλάβουμε ότι στον πλανήτη μας επέστρεψε...το τέρας και συνεχίζουμε να ασχολούμαστε με οτιδήποτε άλλο εκτός από το διακύβευμα του τέρατος . Αυτό που ενώ στις αρχικές προθέσεις αλαζόνων και άλογων επιστημόνων ήταν να τους ...«ξεφύγει», τελικά τους ...ξέφυγε.

O Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) ομολόγησε για πρώτη φορά ότι η εξάπλωση του ιού της νέας γρίπης δεν μπορεί να εμποδιστεί. Επιπλέον, ο Η1Ν1 εμφανίζεται σε ορισμένες περιπτώσεις ανθεκτικός στα αντιιικά φάρμακα, ενώ τα κρούσματα πολλαπλασιάζονται με ραγδαίους ρυθμούς στο Νότιο Ημισφαίριο και στην Ευρώπη.

Έως και 100.000 νέα κρούσματα της νέας γρίπης μπορεί να καταγράφονται ημερησίως στη Βρετανία ( με φυσικό επακόλουθο 40 θανάτων ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ) ως τα τέλη Αυγούστου,καθώς ο αριθμός των κρουσμάτων ΔΙΠΛΑΣΙΑΖΕΤΑΙ κάθε εβδομάδα δήλωσε ο Βρετανός υπουργός Υγείας Άντι Μπέρναμ, υπογραμμίζοντας πάντως πως δεν πρόκειται παρά για μια προβολή στο μέλλον των σημερινών δεδομένων.

Υπενθυμίζω ότι οι Βρετανοί τουρίστες αποτελούν τον κυριότερο πελάτη της τουριστικής μας «βιομηχανίας». Με ότι αυτό συνεπάγεται τόσο υπό το πρίσμα της οικονομίας όσο και από υγειονομικής πλευράς.

Ανησυχίες προκαλεί και ο κίνδυνος της μετάλλαξης. Ήδη χθες, το Χονγκ Κονγκ ανακοίνωσε το πρώτο κρούσμα που αντιστέκεται στη θεραπεία με Τamiflu, το οποίο είναι το κύριο αντι-ιικό φάρμακο κατά της νέας γρίπης. Άλλο ένα τέτοιο κρούσμα έχει αναφερθεί στη Δανία. Την είδηση επιβεβαίωσε και η Roche, η εταιρεία που παράγει το Τamiflu.

Το ίδιο επισημαίνουν και Αμερικανοί ερευνητές του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ με άρθρο τους στην επιθεώρηση «Science».
Το ζήτημα είναι ότι μέχρι στιγμής παρότι όλες οι φαρμακοβιομηχανίες και τα ερευνητικά εργαστήρια στα ινστιτούτα υγείας, εργάζονται πυρετώδες για την δημιουργία εμβολίου, δεν έχουμε ικανοποιητικά αποτελέσματα.

Αλλά και στην υποθετική περίπτωση ότι ακόμα και σήμερα να είχαμε την ανακάλυψη του εμβολίου, αυτό θα χρειαστεί αρκετούς μήνες για να παρασκευαστεί σε αριθμούς που να διασφαλίζουν όλον τον πληθυσμό της γης.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση μάλιστα προβληματίζεται για πιθανή μετάλλαξη του ιού της γρίπης Α (Η1Ν1) σε πιο σοβαρής μορφής, το φθινόπωρο με την επιδείνωση των καιρικών συνθηκών.

Όπως δήλωσε στο ΡΙΚ, η Ευρωπαία Επίτροπος για την Υγεία, Ανδρούλα Βασιλείου έχει ετοιμάσει έγγραφο, με το οποίο ενθαρρύνει τους εταίρους να αποδεχθούν την αρχή ότι τα πρώτα εμβόλια, που ΘΑ παραχθούν, θα χορηγηθούν σε ευαίσθητες ομάδες του πληθυσμού και στα 27 κράτη μέλη. Το έγγραφο θα συζητηθεί στο άτυπο Συμβούλιο των υπουργών Υγείας, τη Δευτέρα, στη Σουηδία.

Ξέφυγε λοιπόν το ...τέρας και το φθινόπωρο με την επιδείνωση των καιρικών συνθηκών θα ΓΙΓΑΝΤΩΘΕΙ.
Κατά τα άλλα εμείς πνιγμένοι μέσα σε μια έντονη εκλογολαγνεία συζητάμε για ...εκλογές το φθινόπωρο. Στον ....(μικρο)κόσμο μας !

24 σχόλια:

  1. Αγαπητέ πολίτη,μέσα στις Πυθαγόρειες ρήσεις υπάρχει και μια που θεωρώ ότι είναι ο ορισμός της Αυτοκριτικής.
    Αυτή λέει ότι "Πη παρέβην; τι δ` έρεξα; τι μοι δέον ουκ ετελέσθη;" (Τι έκανα που δεν έπρεπε; Τι έκανα που έπρεπε; Τι έπρεπε να κάνω και δεν το έκανα;).
    Αυτό νομίζω ότι θα πρέπει να το είχαν "εικόνισμα" μέσα σε κάθε γραφείο όσων ασχολούνται με τα κοινά. Δυστυχώς όμως....

    Εύχομαι καλή σου ημέρα! ( όσο μπορεί να είναι αυτή με αυτά που μας γράφεις).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Την ίδια ακριβώς άποψη έχω και εγώ. Έρχεται βαρύ φθινόπορο και καραστροφικός χειμώνας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Άχ καλέ τι λέτε.... θα πάθουμε γρίπη και κάποιοι καημένοι θα πεθάνουν.... μεγάλο πρόβλημα που θα πεθάνουν από γρίπη βρετανοί... ευρωπαίοι... κλπ.... ο υπόλοιπος κόσμος που πεθαίνει από διάρροια , έλλειψη νερού και ελονοσία 1000 φορές περισσότεροι τη μέρα δεν πιάνεται για πρόβλημα, εμείς ήμαστε άνθρωποι........ η καρδιά από το φαι των πολυεθνικών ούτε αυτό .... σιγά μόνο τρέξτε τρέξτε να φοβηθείτε... κάτι λέγαμε για μικρόκοσμο ε???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @ 12.48
    Δεν αντιλέγω. Αλλά και δεν καταλαβαίνω που το πας.
    Δηλαδή για να ...είμαστε άνθρωποι πρέπει να πεθαίνουμε και εμείς από ελονοσία, διάρροια και έλλειψη νερού?
    Η μήπως σε ένδειξη συμπαράστασης προς τους υποανάπτυκτους λαούς της γης θα πρέπει να μη φοβούμαστε την πανδημία της γρίπης?
    Μήπως έχεις μπερδέψει κάποια πράγματα? Μήπως κάτι άλλο θέλεις να πεις και δεν το καταλαβαίνω?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μόνο χθες είχαμε 7 νέα κρούσματα στην χώρα μας.
    Οι αριθμοί μέρα με την μέρα πολλαπλασιάζονται.
    Και είμαστε μέσα στο καλοκαίρι.
    Υπολογίστε ότι ( σύμφωνα με την εξέλιξη της γρίπης στην Βρετανία) σε δύο τρεις μήνες δηλαδή στο τέλος Αυγούστου εμείς θα έχουμε 7.500 κρούσματα καθημερινά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @ Sik
    Φίλε μήπως εκτός των μετεχόντων στα κοινά την Πυθαγόρειο ρήση περί αυτοκριτικής θα έπρεπε να την έχουμε και εμείς ως "εικόνισμα"?
    Μήπως μάλιστα θα έπρεπε να είναι η πρώτη φράση που διδάσκετε στο δημοτικό?
    Μήπως θα έπρεπε πάνω σ` αυτήν (δηλ. στην αυτοκριτική) να κτιστεί ένα ολόκληρο μάθημα που να διδάσκεται σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης?
    Γιατί σήμερα μαθαίνουμε στα παιδιά τόσο ανούσια πράγματα και δεν τους διδάσκουμε τα βασικά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΑΓΑΠΗΤΕ ΠΟΛΙΤΗ
    ΑΛΛΟΙΟΝΟ ΕΑΝ ΕΝΑΣ ΙΟΣ ΣΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΟΙ ΑΝΩ ΤΩΝ 60 ΕΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑΣ ΜΟΡΦΗΣ ΑΝΟΣΙΑΣ ,ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΒΑΡΥ ΝΟΣΗΜΑ ,ΕΧΕΙ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΗ ΘΝΗΣΙΜΟΤΗΤΑ ,ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΦΑΡΜΑΚΑ ,ΘΑ ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΜΕ ΕΜΒΟΛΙΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ, ΝΑ ΞΟΡΚΙΖΕΤΑΙ ΩΣ ΠΥΡΗΝΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ!
    ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΜΕΤΑΛΛΑΞΗ, ΑΝ Ο ΙΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΟΚΥΨΕΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΛΟΙΜΩΓΟΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΗΜΕΡΙΝΟ,
    ΚΤΛ ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΚΑΙΡΟ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΑΣ ΝΑ ΤΟ ΔΟΥΜΕ


    ΚΑΠΟΙΟΣ ΣΧΕΤΙΚΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΜΟΝΟ Η ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ
    ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΗ ΑΠΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΜΕΝΟ ΚΟΜΜΑ ΜΠΟΡΕΙ, ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΜΙΑ ΒΡΟΧΗ ,ΝΑ ΜΑΣ ΣΩΣΕΙ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ημιμάθεια + Ιδεοληψία = Πανικός²

    Μερικές φορές καλύτερα να μασάς παρά να μιλάς για θέματα που δεν καταλαβαίνεις/γνωρίζεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @Κοσμάς Πολίτης

    Διάβασε καλύτερα το άρθρο.Με χαρακτηρισμούς το μόνο που μπορείς να πετύχεις είναι να απαξιώνεις το σχόλιό σου από μόνος σου.
    Εγώ πάντως δε διαφωνώ φίλε.Στη χώρα μας σε 10 μέρες τα κρούσματα πολλαπλασιάστηκαν με γεωμετρική πρόοδο και κάποιοι όπως εσύ, είτε είναι κοντόφθαλμοι είτε ασχολούνται με το πως θα ρίξουν την κυβέρνηση.Κούνια που μας κούναγε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ποιους βαρείς χαρακτηρισμούς; Είναι ο πολίτης επιδημιολόγος και μας το κρύβει τόσο καιρό;
    Αν ναι πάω πάσο.
    Αν και νομίζω ότι ο ΣΧΕΤΙΚΟΣ πιο πάνω είναι ο μόνος που περιγράφει το θέμα στις πραγματικές του διαστάσεις.

    Και συγνώμη που θα σε καθησυχάσω αλλά τα κρούσματα ΔΕΝ αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο. Εκτός κι αν το είπες χάριν εντυπωσιασμού. Όποτε πάλι στην πανικό-λαγνεία καταλήγουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αδιόρθωτοι Πασόκοι τα ίδια λέγατε για την παγκόσμια οικονομική κρίση, ότι είναι κόλπο της Ν.Δ.
    Τώρα είστε έτοιμοι να πείτε ότι θα μας σώσει το πράσινο εμβόλιο.
    Τι κάνουν ορισμένα παλουκάρια για να επανέλθουν στο χαβιάρι!!!
    ΝΑΟΥΣΑΙΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Θεού μου πόση ανοησία κυκλοφορεί ανάμεσά μας.

    Εδώ o Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει κηρύξει πανδημία και αναφέρει ότι δεν αποκλείεται να μεταλλαχθεί μέσα στους επόμενους μήνες, εδώ ο υπουργός Υγείας της Βρετανίας αναφέρει στο διάσκεψη για το θέμα που γίνεται ΤΩΡΑ στο Κανκούν ότι η προβολή της εξέλιξης μας δίνει τραγικά ανησυχητικά αποτελέσματα , και αυτοί περί άλλων τυρβάζουν.

    Ποιος politis βρε μωροί. Να διαβάζετε δεν ξέρετε ???
    Ο ΠΟΥ τα λέει. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας , όπως και ΟΛΕΣ οι επιστημονικές ομάδες που ασχολούνται με το θέμα.
    Ο politis καλά κάνει και σας τα παρουσιάζει γιατί αυτό που σας έχει πλημμυρίσει τον εγκέφαλο είναι ( για να μη πω καμιά βαριά κουβέντα) η πνευματική ένδεια!
    Το μόνο που σας απασχολεί είναι η Πετρούλα, Ο Γιωργάκης και ο Κωστάκης,ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός, και....το μακρύ σας και το κοντό σας (AN το καταλάβετε και αυτό).

    Θεού μου πόση ανοησία κυκλοφορεί ανάμεσα μας.

    Άρης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ας μη γελιόμαστε. Το επίπεδο σκέψης , του δημόσιου λόγου μας και η νοοτροπία μας είναι τριτοκοσμικής υφής.
    Γενικά αρεσκόμαστε να φορούμε " φράγκο" και να συμπεριφερόμαστε σαν "Μάο-Μάο".
    Εισάγουμε τζακούζια , αλλά ..."συντηρούμε κοτέτσια".
    Η συμπεριφορά μας είναι συμπλεγματική, διάστικτη με νευρωτικά στοιχεία όπως λέει και ο Αλ. Βέλιος.
    Σε μεγάλη μερίδα της κοινωνίας μας το "κομπλεξικό" εξισώνεται και προσδιορίζεται από το "ανίατα προοδευτικό".
    Είμαστε πνευματικά τριτοκοσμικοί, ανεπαρκείς από πλευράς λογικής και προπαντός..."κατά επάγγελμα έμποροι ....λαδιού".

    Είμαστε τελικά ο ...αδύναμος κρίκος. Ποια γρίπη; Ποια κρίση;
    Τέτοια θέματα είναι για τους αδαείς. Φοβικά σύνδρομα. Προπαγανδιστικά οχήματα. Παιχνίδια της συντήρησης.

    Δεν ..."μασάμε λέμε!". Μόνο ....θα πέφτουμε στο κρεββάτι σαν κοτόπουλα και θα βρίζουμε τον υπουργό υγείας, τον Πρωθυπουργό, την κυβέρνηση , τον Αρχιεπίσκοπο( αυτός λόγω ιδεολογικής συγγενούς ασθένειας μπορεί να την γλυτώσει), τους γιατρούς και τα νοσοκομεία, την επάρατο δεξιά, την ...τύφλα μας μέσα.
    Ζαλισμένοι σαν κοτόπουλα ! ( το "σαν" τι το ήθελα?)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Εξηγείστε μου κι εμένα γιατί είμαι αφελής:
    Πώς συνδέεται ο Η1Ν1 με τις εκλογές; Μήπως πρέπει να πάψουν να λειτουργούν παγκόσμια τα πολιτικά συστήματα ενόψει μιας πανδημίας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Βάζω στοίχημα ότι σε περίπτωση που επαληθευτούν αυτά που φοβούνται οι επιστήμονες, δηλαδή δραματική αύξηση της εξάπλωσης του ιού Η1Ν1 και πιθανή μετάλλαξή του το φθινόπωρο και τον χειμώνα, ο Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ θα συνεχίσουν να ζητούν εκλογές.
    Και ας είναι στο κρεββάτι το 1/4 του πληθυσμού.Και ας έχουμε θανάτους.
    Δέχεται κανείς το στοίχημα? Στα σοβαρά και όχι στα λόγια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Αν διαφωνείς με το πανικόβλητο ύφος ενός άρθρου, τα βάζεις με την κυβέρνηση!! Καινούριο φρούτο και αυτό.
    Τι σχέση έχει η πολιτική και ιδεολογικοπολιτικές αναλύσεις με ένα θέμα υγείας ρε γμτ!

    Υπάρχουν συγκεκριμένες επιστήμες που ασχολούνται με θέματα όπως οι επιδημίες, οι σεισμοί, τα αεροπορικά δυστυχήματα. Δεν είναι θέματα καφενείακής ανάλυσης από ανθρώπους που η άγνοια τους παρασύρει στον εύκολο εντυπωσιασμό και στην τρομολαγνεία.

    Οι πολιτισμένοι Ευρωπαίοι λ.χ. το προσεγγίζουν πολύ πιο ψύχραιμα το θέμα. Ένας ηπιότερος της κοινής εποχικής γρίπης ιός είναι, ο οποίος έχει μεγαλύτερη μεταδοτικότητα. Ανησυχία υπάρχει εάν μία πιθανή του μετάλαξη τον καταστήσει πιο επιθετικό προ του εμβολίου. Να 'μαστε όλοι καλά του χρόνου, να βλέπουμε το κλίμα υστερίας στην Ελλάδα και να γελάμε...

    ΥΓ: μολις διάβασα το τελευταίο σχόλιο. Α εκεί θέλετε να το πάτε τόση ώρα ρε παιδιά. Αυτή είναι η προσέγγιση πρωτοκοσμικής υφής χωρίς οπαδισμούς..
    Κάποιοι δηλαδή ποντάρουν σε μία μελλοντική επιδείνωση του φαινομένου. Περίφημα, κατά τα άλλα το κομπλεξικό εξισώνεται με το ανίατα προοδευτικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. @ Κοσμάς Πολίτης
    Κατ` αρχάς είσαι προσβλητικός. Τόσο ως προς τον διαχειριστή ( καφενειακή ανάλυση κλπ) , όσο και προς τους υπόλοιπους σχολιαστές.
    Έχεις το δικαίωμα να εκφέρεις την γνώμη σου άνευ προσβλητικών σχολιασμών.
    Δείγμα έλλειψης παιδείας; Τουλάχιστον έτσι εκλαμβάνεται!

    Όμως το κυριότερο είναι άλλο.
    Συγκεντρώνεις λέξεις και φράσεις από τα σχόλια, τα συσχετίζεις όλως παραλόγως μεταξύ τους και...αποφαίνεσαι.
    Δείγμα δημαγωγικού λόγου και άκρατου λαϊκισμού;Τουλάχιστον έτσι εκλαμβάνεται!

    Ακριβώς αυτές οι επιστήμες που αναφέρεις και αυτοί οι επιστήμονες ( μαζί με όλους τους υπεύθυνους που ασχολούνται με το θέμα )διατυπώνουν αυτά που αναφέρει στο άρθρο ο διαχειριστής (αναφέρει άλλωστε , Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας, Βρετανός Υπουργός Υγείας,άρθρο στο «Science», Φαρμακοβιομηχανία Roche,Ανδρούλα Βασιλείου ).
    Διαβάζοντας λοιπόν κανείς τα σχόλιά σου βρίσκεται μπροστά σε μια τεράστια παράλογη αντίφαση.
    Ανέξοδες εκτονώσεις;Τουλάχιστον έτσι εκλαμβάνεται!

    Τέτοιου είδους εγκεφαλικές λειτουργίες ή τέτοιου είδους σχολιασμοί ( καθότι είναι δύο διαφορετικά πράγματα και ελπίζω να καταλαβαίνεις τι εννοώ), αποκαλύπτουν μικρόνοια, χαμηλό επίπεδο διαλόγου, στειρότητα επιχειρημάτων, που οδηγούν στην ψευδαίσθηση ...δράσης, αντίδρασης, και ....συμμετοχής.
    Έλλειψη ουσιαστικής κριτικής ή ...σκοπιμότητα προς την πλευρά της ( κατά φαντασία) χειραγώγησης;Τουλάχιστον έτσι εκλαμβάνεται!

    Άνευ ουδεμίας κακοπροαίρετης διάθεσης αλλά έντονα προβληματισμένος με την προσβλητικότητα των σχολίων σου.
    Καλό βράδυ!

    ΥΓ. Καλό θα ήταν να υπογράφεις με το κανονικό ψευδώνυμο σου στον blogger. Διευκολύνει την επικοινωνία. Υπάρχει κάποιος λόγος που δεν το κάνεις;
    Εάν ναι, τότε θεώρησε το ΥΓ ως μη γραφόμενο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ολίγον από ΡΒΧΠ.
    Κυρίως Psy Ops.
    Kαι βέβαια... business as usual!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. @ Exarxos
    Έχεις δίκιο αγαπητέ και συμφωνώ απολύτως.
    Αλλά υπάρχουν ευήκοα ώτα;
    Φοβάμαι ότι δεν υπάρχουν πλέον, εκεί που θα έπρεπε να υπάρχουν!
    Εύχομαι καλό μεσημέρι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ας με συγχωρέσει ο διαχειριστής που το παρών σχόλιο δε σχετίζεται με το θέμα ·αλλά με το επί-προσωπικού μύνημα του extra.

    Πιστεύεις ότι προσβάλω, λαϊκίζω, εκτονώνομαι, φαντάζομαι ότι χειραγωγώ και δυσκολέυομαι στη σκέψη. (Μωρέ μπράβο μου!!! τόσα πολλά κατάφερα σε 3 σχόλια!) Όλα αυτά τα λες βέβαια από έντονο και ειλικρινή προβληματισμό.
    Σκέφτηκα αρχικά να σου απαντήσω στο σχόλιο σου (που στη θέση μου εσύ μάλλον θα το χαρακτήριζες καλοπροαίρετα παραλλήρημα) αλλά απ' τη στιγμή που έχεις ήδη αποφανθεί για το εύρος της αντιληπτικής μου ικανότητας και του νου μου, θα σε γλιτώσω από τον κόπο.

    Θα μασήσω εγώ αυτή τη φορά, αντί να μιλήσω και θα αφήσω το γεμάτο από επιχειρήματα και σοβαρές αναλύσεις σχόλιο σου, να μιλήσει από μόνο του. Δε διαθέτουν όλοι ούτε την δικιά σου παιδεία ούτε την δικιά σου δυνατότητα πολιτισμένου διαλόγου.


    ΥΓ: Όσο για τον προσβλητικό χαρακτήρα των όσων γράφω, αν δεν έμπλεκες τα συναισθήματα με τη σκέψη, θα αντιλαμβανόσουν ότι ακόμα και τα περί "καφενειακής ανάλυσης" αποτυπώνουν μία αλήθεια (που αφορά κυρίως αυτούς που κάνουν αναλύσεις περί "προοδευτικών" εφορμούμενοι από ένα άρθρο για τη γρίπη). Μία αλήθεια που προκαλεί αλλά δεν προσβάλει έναν νηφάλιο αναγνώστη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Μόνο σήμερα 22 νέα κρούσματα στην χώρα μας.
    Όποιος θέλει ας βλέπει το πρόβλημα που έρχεται και όποιος θέλει ας το αγνοεί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. "ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ

    Σήμερα για πρώτη φορά ο υπουργός Υγείας Δ. Αβραμόπουλος μίλησε για πανδημία. Οι αριθμοί των κρουσμάτων αλλά και ο τρόπος μετάδωσεις του ιού δείχνουν οτι και στη χώρα μας το επίπεδο ειναι αυτό που επικρατεί στον υπόλοιπο κόσμο. Δεν ...
    αποκλείεται αποτ ο φθινόπωρο να αρχίσουν εμβολιασμοί για τη νέα αυτή γρίπη ενώ ο υπουργός είπε οτι η αντιμετώπιση της ειναι ευθύνη της κυβέρνησης αλλά και όλων μας." από >troktiko

    ΥΣ Πόσο δίκιο είχες...Ελπίζω τα πράγματα να πάνε ...ήπια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. O υπουργός Υγείας κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος τόνισε χθες ότι, εάν λάβει κανείς υπόψη τη διεθνή εμπειρία, αλλά και τα έως τώρα «εγχώρια» στοιχεία, από τον Η1Ν1 αναμένεται να νοσήσει έως και το 33% του πληθυσμού. Εάν, δε, ο ιός μεταλλαχθεί -απευκταίο σενάριο, διότι θα γίνει περισσότερο επιθετικός- δεν αποκλείεται η γρίπη να πλήξει ακόμα και το 54% των Ελλήνων!

    ΑπάντησηΔιαγραφή