Πέμπτη 2 Ιουλίου 2009

Κάποιοι κοροϊδεύουν κάποιους !


«Δεν ήμουν μόνος μου, μόνος μου βρίσκομαι εδώ» . Αυτό ακριβώς είπε ο κ. Τσουκάτος εξερχόμενος του ανακριτικού γραφείου.
Ο ίδιος επέμεινε ότι όλα τα χρήματα που πήρε από τη Siemens κατέληξαν στα κομματικά ταμεία, ενώ ο δικηγόρος του τόνισε ότι ήταν πάγια τακτική του ΠαΣοΚ να μην εγγράφονται αυτοί που προσέφεραν χρήματα στα βιβλία του κόμματος. Δηλαδή κρατούσαν ( ή και κρατούν ) διπλά βιβλία.

Όταν αναφερόμαστε σε λογιστικά βιβλία μη πάει ο νου σας σε τίποτα εκσυγχρονισμένα , μηχανογραφημένα και αξιόπιστα λογιστικά βιβλία με τριπλότυπα παραστατικά κλπ..
Τα επίσημα λογιστικά βιβλία του ΠαΣοΚ έχουν την μορφή που μπορείτε να δείτε εάν κάνετε κλικ στην φωτογραφία του άρθρου.

Είναι το ....βιβλίο εσόδων ενός κόμματος που κυβέρνησε την μεταπολιτευτική Ελλάδα επί μακρό χρονικό διάστημα, όπως το έδωσε στην δημοσιότητα η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, κα.Μαρία Καρακλιούμη. Κάποιοι κοροϊδεύουν κάποιους! Το δυστύχημα είναι ότι οι δεύτεροι είμαστε σίγουρα εμείς.

Εάν αυτά που βλέπετε είναι λογιστικά βιβλία μέσω των οποίων περνούν εκατομμύρια ευρώ , τότε το μπακαλοτέφτερο της μεταπολεμικής περιόδου φαντάζει μπροστά του ως ....Software Εφαρμογής Ενιαίου Γενικού Λογιστικού Σχεδίου στην Γενική και Αναλυτική Λογιστική.

Είναι εμφανής η αμηχανία στην οποία βρίσκεται το ΠαΣοΚ με αφορμή αυτή την υπόθεση. Η επιχειρηματολογία όμως απευθύνεται σε ..μωρούς ή ...ιθαγενείς. Επιμένει ότι από τον ελέγχο που έγινε στα βιβλία του ( που βλέπετε στην φώτο)...ουδέν προέκυψε.

Λες και τα μαύρα χρήματα , που κάποιοι , σύμφωνα με την ομολογία του κ. Τσουκάτου, τα πήρα μαύρα ( χωρίς δηλαδή παραστατικά), από κάποια μαύρα ταμεία της SIEMENS, για κάποιους ...μαύρους και αδιαφανείς σκοπούς, αυτά λοιπόν τα χρήματα θα τα περνούσαν στα ...λευκά και επίσημα λογιστικά βιβλία ( έστω και αυτής της μεταπολεμικής κατάστασης και μορφής που βρίσκονται). Κάποιοι κοροϊδεύουν κάποιους !

Μάλιστα το ΠαΣοΚ για να προσδώσει ...κύρος στην επιχειρηματολογία του ισχυρίζεται ότι τα οικονομικά του (δηλαδή αυτά τα ...βιβλία που βλέπετε) έχουν ελεγχθεί και από τους ορκωτούς λογιστές της Βουλής.
Όμως χθες ο εκπρόσωπος του ΠαΣοΚ κ. Πάγκαλoς μιλώντας στο MEGA για τα οικονομικά του ΚΚΕ και στην προσπάθειά του να επιχειρηματολογήσει ενάντια στους ελέγχους από τους ορκωτούς λογιστές της βουλής που παρουσίασε ο Περισσός ,ισχυρίστηκε ότι:«οι εκθέσεις των ορκωτών λογιστών είναι επιφανειακές. H έκθεση των ορκωτών λογιστών παίρνει τα χαρτιά που τους δίνεις και αποφασίζει αν τα χαρτιά αυτά είναι σωστά γραμμένα. Δεν ψάχνει η έκθεση να δει πηγές και στοιχεία».

Όπως καταλάβατε αγαπητοί ..ιθαγενείς οι εκθέσεις των ορκωτών που αφορούν στο ΠαΣοΚ είναι βάθους και φερέγγυες, αλλά ....δεν είναι σε ό,τι αφορούν το ΚΚΕ! Κάποιοι κοροϊδεύουν κάποιους ! Ή…όπως είπε και στην απολογία του ο κ. Τσουκάτος: «Όποιος επικαλείται τα βιβλία και τα επίσημα στοιχεία το πράττει όλως προσχηματικά σταθμίζοντας πως η ομολογία της αλήθειας θα έχει μεγαλύτερο πολιτικό κόστος από την συντήρηση κατά συνθήκη ψεύδους»......

Αμηχανία όμως προκαλεί στο ΠαΣοΚ ο κ. Πάγκαλος και με όσα αποκαλυπτικά της φιλοσοφίας του κόμματός του , εξακολουθεί να λέει. Ισχυρίζεται ότι και ο ίδιος στις εκλογές για ...να τα βγάλει πέρα... ενισχύεται από φίλους του. Πολλοί δε από αυτούς του δίνουν διάφορα ποσά για ...να τα μεταφέρει στα κομματικά ταμεία. «Δεν ξέρω από πού βγάζουν τα λεφτά, δεν μπορώ να κάνω φορολογικό έλεγχο σε όσους μας ενισχύουν» είπε.

Πριν από μερικές μέρες είχε πει μεταξύ άλλων αναφερόμενος στον κ. Τσουκάτο: «Γιατί είναι μαύρο χρήμα ένα χρήμα που το παίρνεις από τη Ζίμενς; Είναι μεγάλη εταιρεία. Εάν του είπαν πάρε μια σακούλα με λεφτά και πήγαινέ τα στο κόμμα σου, γιατί αυτό είναι παράνομο;». Κάποιοι κοροϊδεύουν κάποιους!

Και εάν νομίζετε ότι το ...«δούλεμα» σταματά σ` αυτό το σημείο κάνετε λάθος.Ο συνήγορος του κ. Τσουκάτου, Διονύσης Γκούσκος, μεταξύ άλλων, χαρακτήρισε την χθεσινή μέρα ως «αρχή της δικαίωσης του κ. Τσουκάτου, ενώ επανέλαβε ότι αυτό που συνέβη στην υπόθεση ήταν μια παράνομη μεν, αλλά .....χρηματοδότηση κόμματος».

Τι σημαίνει αυτό; Μια απλή πλημμεληματικού χαρακτήρα πράξη που έχει κιόλας παραγραφεί. Κάποιοι κοροϊδεύουν κάποιους!


ΥΓ. Τους ισχυρισμούς του κ. Τσουκάτου έχουν επιβεβαιώσει και οι δύο αρμόδιοι του ταμείου στο ΠαΣοΚ εκείνη την περίοδο!

30 σχόλια:

  1. Κανένα φως για την διαδρομή του προσωπικού του συνεργάτη με το μηχανάκι, από την "SIEMENS" στο γραφείο του με μία βαλίτσα γερμανικά μάρκα.

    Η διήγηση αυτή αποτελεί πλέον μία ιστορία προς ....αναπαραγωγή στα καφενεία της χώρας.

    Ελλάς το μεγαλείο σου! Ζήτω οι ιθαγενείς αυτού του τόπου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ (ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΜΑΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ) ΣΥΖΗΤΟΥΝ… ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΦΥΛΑΧΤΕΙΤΕ ! ! !

    Ο νόμος περί ευθύνης υπουργών, ίσως αποτελεί την πλέον χαρακτηριστική περίπτωση νομοθετήματος, το οποίο αρχίζει να αποτυπώνεται σε χαρτί αφού πρώτα έχουν προσδιοριστεί με σαφήνεια τα …παράθυρα και οι …μπαλκονόπορτες μέσα από τα οποία θα διαφεύγουν και θα απαλλάσσονται οι επίορκοι.

    Του Κ. ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
    http://ellinikoforum.blogspot.com/

    Αυτή είναι η εμπειρία. Και δυστυχώς δε την διαψεύδουν παραδείγματα.

    Σήμερα, μετά τη δυσωδία των «αρπαχτών» και την αναβαθμισμένη λαμογιοκρατία που έπνιξε την πολιτική και μαζί μ αυτήν υποθήκευσε το μέλλον του τόπου μας και τη ζωή μας, οι πολιτικοί του πολιτικού συστήματος συζητούν και πάλι προκειμένου ν αλλάξουν (βλ. να αναβαθμίσουν, δηλαδή να εκσυγχρονίσουν) το νόμο περί ευθύνης υπουργών.

    Δηλαδή αναζητούν νέους τρόπους για να εδραιώσουν την ασυλία τους.
    Κι όλα αυτά κάτω από το ψευδεπίγραφο επιχείρημα, πως πρέπει δήθεν να …θωρακίσουν τους πολιτικούς από ενδεχόμενες κακοβουλίες και κακεντρεχείς αντιπαλότητες.
    Παπαρδέλες.

    Λες και αυτός ο λαός δεν ξέρει να εκτιμά την εντιμότητα…
    Λες και αυτός ο λαός δεν μπορεί να αντιστοιχίζει στη συνείδησή του τον βίο και την πολιτεία του πολιτικού με τη νοικοκυρεμένη διαχείριση του τομέα ευθύνης του και με τη βιωσιμότητα του οικονομικού γίγνεσθαι του τόπου του…

    Επιχειρούν γι ακόμα μια φορά να προστατεύσουν τον εαυτό τους απ τις συνέπειες του …μακρυχερισμού, γι αυτό και δικαιούμαστε ν αναρωτηθούμε:

    ΕΜΑΣ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ …ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ???

    Τα πράγματα είναι απλά.

    Αν αυτό που θέλουν δεν είναι η ατιμωρησία αλλά η εντιμότητα στη διαχείριση της πολιτικής και της δημόσιας περιουσίας και των δημόσιων οικονομικών, αυτό που έχουν να κάνουν είναι πέντε σαφή και συγκεκριμένα βήματα.

    1. Δε συζητάμε για νόμο περί ευθύνης υπουργών αλλά για νόμο περί ευθύνης του ΣΥΝΟΛΟΥ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ (υπουργών, πολιτικών προϊσταμένων, κορυφαίων πολιτικών στελεχών κομμάτων, διοικητών οργανισμών κλπ)
    2. Το «πόθεν έσχες» των ιδίων και των α’ βαθμού συγγενών τους, κάθε δύο χρόνια θα μπαίνει στο μικροσκόπιο θεσμοθετημένης επιτροπής η οποία θα εναλλάσσεται και στην οποία θα συμμετέχουν και πολιτικοί. Κατά κανόνα όμως θα αποτελείται από εκπροσώπους φορέων (πχ τελειόφοιτοι ή μεταπτυχιακοί φοιτητές του οικονομικού πανεπιστημίου) και στο βαθμό που θα διαπιστώνεται αδικαιολόγητος πλουτισμός που δεν θα αιτιολογείται από τα νόμιμα βιοποριστικά εισοδήματά τους και από τα περιουσιακά στοιχεία που κατείχαν προ της εισόδου τους στην πολιτική, τότε η περιουσία τους ΘΑ ΔΗΜΕΥΕΤΑΙ ΑΜΕΣΑ.
    3. Ανάλογη πρόβλεψη να προωθηθεί και στον ΔΗΜΟΣΙΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΩΔΙΚΑ για τον ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΟ ΠΛΟΥΤΙΣΜΟ των Δημοσίων υπαλλήλων.
    4. Σε περίπτωση καταγγελίας η δημοσιοποίησης με οποιονδήποτε τρόπο κατά τη διάρκεια της θητείας τους ή και μετά την αντικάταστασή τους, της πιθανής εμπλοκής τους σε οικονομικό σκάνδαλο οποιασδήποτε μορφής, θα επιλαμβάνεται άμεσα και κατά προτεραιότητα ο φυσικός δικαστής και θα υποχρεούται στην άμεση διερεύνηση της υπόθεσης και στη γνωστοποίηση του πορίσματός του, και για τη διαδικασία αυτή ΔΕ ΘΑ ΑΠΑΙΤΕΊΤΑΙ ΚΑΝΕΝΟΣ ΕΙΔΟΥΣ «ΑΔΕΙΑ» ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ.
    5. Τα εγκλήματα των πολιτικών ΔΕΝ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

    ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΝ ΚΟΠΤΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΝΤΙΜΟΤΗΤΑ.

    ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ ΛΟΙΠΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΑΣ???

    Ορίστε κύριοι… ΝΟΜΟΘΕΤΕΙΣΤΕ ! ! !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η αλήθεια είναι ότι οι χορηγοί πάντα υπήρχαν και πάντα θα υπάρχουν. Mη πέφτουμε λοιπόν από τα σύννεφα.
    Καλύτερα από ηθικής πλευράς αλλά και με καλύτερο πολιτικό κέρδος θα ήταν να έβγαινε ο κ. Παπανδρέου και ευθέως να παραδεχόταν ότι αυτά είχαν πραγματικά γίνει.
    Με αυτόν τον τρόπο θα κέρδιζε την συμπάθεια των πολιτών και θα μπορούσε να ισχυριστεί ότι προσπαθεί πραγματικά να φέρει μια διαφορετική πνοή στο κόμμα του.
    Αντίθετα τώρα αυτό που αποκαλύπτεται είναι ότι έχει διαλέξει μια οδό που ακολουθούσαν οι προκάτοχοί του στο ΠΑΣΟΚ και την οποία (οδό) ο λαός την έχει καταψηφίσει και τιμωρήσει επί δύο εκλογικές διαδικασίες.
    Γιατί λοιπόν την τρίτη φορά να αλλάξει όταν βλέπει ότι ακολουθούνται οι ίδιες φιλοσοφίες και πρακτικές.
    Το θεωρώ ως το ΜΕΓΙΣΤΟ πολιτικό σφάλμα του κ. Παπανδρέου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτό που είναι πραγματικά εξωφρενικό είναι το μπακαλοτέφτερο που παρουσίασε το ΠΑΣΟΚ ως ισολογισμό.
    Είναι ντροπή για το κυβερνών κόμμα της περιόδου εκείνης και για τον πρόεδρο του κινήματος να αποδέχεται τέτοια ΜΠΑΚΑΛΟΧΑΡΤΑ, που γράφουν τα εκατομμύρια σαν παραγγελιά χοιρινή μπριτζόλα, τηγανίτες πατάτες, τζατζίκι και χωριάτικη σαλάτα, και ένα καρτούτσο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο Θόδωρος Τσουκάτος, "ο άλλοτε πανίσχυρος Στρατηγός του ΠαΣοΚ", μέσω της απολογίας του ανέδειξε μια "αμαρτωλή" πτυχή της λειτουργίας του ΠαΣοΚ, δηλαδή της μη καταγραφής του συνόλου της χρηματοδότησης που λαμβάνει!
    Το να την συγκρίνουν οι δημοσιογράφοι και με άλλα κόμματα είναι αυθαίρετο και αποδεικνύουν την κομματική τους ταυτότητα ή εξυπηρετούν άλλα συμφέροντα!
    Τα στοιχεία που υπάρχουν σήμερα αφορούν το ΠαΣοΚ.
    Όταν θα έρθουν στοιχεία και για άλλα κόμματα, το συζητάμε τότε!
    Έτσι γίνεται η αντικειμενική δημοσιογραφία...

    Πέραν όμως του κου Τσουκάτου το ίδιο το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης φρόντισε να εκτεθεί παρουσιάζοντας μια τουλάχιστον αμφιβόλου εγκυρότητας καταγραφή των εσόδων του για το έτος 1999, υποβαθμίζοντας το ίδιο την όποια εγκυρότητα μπορεί να επικαλείται στην καταγραφή των εσόδων του.
    Ξεκαθαρίζουμε στο σημείο αυτό ότι είναι καθ' όλα νόμιμο το να ενισχύεται οικονομικά ένα κόμμα μέσω εισφορών.
    Όμως, η μη δήλωση και δημοσιοποίηση του ύψους των εισφορών συνιστά κατάφωρη παραβίαση του καταστατικού χάρτη λειτουργίας του δημοκρατικού πολιτεύματος.
    Αυτή η απόκρυψη ορισμένων-συμφωνα με κάποιους των περισσοτέρων- εισφορών αποσκοπεί στην τύποις τήρηση του ανώτατου ορίου των 15.000 ευρώ που δικαιολογεί ο νόμος ανά εισφορά, λόγω του ότι οι εισφορές από σημαντικούς αιμοδότες των κομμάτων ξεπερνούν κατά πολύ αυτό το όριο.
    Ο κος Τσουκάτος με την κατάθεσή του σήμερα ήρθε να επιβεβαιώσει ακριβώς αυτό:
    Ότι το ΠαΣοΚ μόνο τύποις "σέβεται" την κείμενη νομοθεσία, καταπατώντας τους κανόνες χρηματοδότησης που ορίζει ο νόμος.

    http://emprosdrama.blogspot.com/2009/07/alter-ant1-mega-1.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Tελικα οι αμερικανοι ειναι ποιο τιμιοι στα θεματα χορηγιων των πολιτικων κομματων.
    Επιτρεπουν την χρηματοδοτηση απο εταιρειες αλλα δημοσιευονται ονομαστικα τα ποσα και ο χορηγος.
    Καθαρα πραγματα ουτε μαυρα ουτε κομματικα μπακαλοτεφτερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Η ελληνική υποκρισία στο μεγαλείο της.Tο PASOK είχε σημαία πριν τις ευρωεκλογές την σκανδαλολογία.

    Τελικά αποδεικνύεται ότι έχουν τσιμπήσει ουκ ολίγα εκατομμυριάκια και ταυτόχρονα κρατούσαν και ΔΙΠΛΑ βιβλία για να μην φαίνεται η πραγματικότητα.

    Βέβαια το PASOK φρόντισε και έβγαλε τον νόμο περί ΜΗ ευθύνης των υπουργών οπότε όλα έχουν παραγραφεί.

    H υποκρισία σε όλο της το μεγαλείο, και τώρα ο Gιωργάκης το παίζει αδιάφθορος και αηδίες.

    Kαλημέρα σας και ....καληνύχτα μας!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πρόταση του πασόκ για εξεταστική για να θαφτεί άλλη μιά σοσιαλιστική βρωμιά, όπως έχουν συνηθίσει.
    Έχει ποτέ αποφανθεί θετικά η βουλή για κάποιο σκάνδαλο;
    Μόνο η δικαιοσύνη μπορεί να ψάξει σε βάθος.
    Να τα ξεχάσετε αυτά, εδώ μας πρήξατε τρείς μήνες για τα 100 χιλιάρικα του παυλίδη και τώρα νόμίζετε ότι θα θάψετε μίζες εκατομμυρίων ευρώ;
    Ωραίοι δημοκράτες που πρεσβεύουν τη διαφάνεια.
    Τελικά τίποτε δεν άλλαξε στο πασόκ όλα αυτά τα χρόνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Το σύστημα είναι απίστευτα πιό σάπιο, από αυτό που αναδεικνύεται μέσω των ΜΜΕ.
    Ακούγεται ότι, σε κάθε δημόσια επιχείρηση και οργανισμό, κάθε κόμμα έχει τον ταμία του. Πρόσωπο έμπιστο, που έχει "αρμοδιότητα" να παρακολουθεί τις συμβάσεις και να παίρνει γιά λογαριασμό του κόμματος, το αναλογούν ποσοστό.
    Ακούγεται επίσης ότι, όταν συντάσσονται οι τεχνικές προδιαγραφές διαφόρων διαγωνισμών που πρόκειται να βγούν στον αέρα, τα οργανωμένα μέλη των κομμάτων (κυρίως των μικρών γιατί τα μεγάλα δεν έχουν τέτοια ανάγκη), προσπαθούν να συμπεριληφθούν στις προδιαγραφές και τα καταφέρνουν, τέτοιοι όροι που να διευκολύνουν τις εταιρείες που χρηματοδοτούν τα κόμματά τους.

    Απ' ότι φαίνεται, είναι ΟΛΑ με το αζημίωτο.
    Όλα τα παραπάνω, αν ισχύουν, σίγουρα είναι σε γνώση πολλών δημοσιογράφων και-συμπεραίνω- του ιδοκτήτη του παρόντος ιστολογίου.

    Αλλά, γιά να μην έχουν αναφερθεί καθόλου, μάλλον θα πρόκειται γιά διαδόσεις όσων θέλουν να απαξιώσουν το πολιτικό μας σύστημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Η Μ.Α.Ν. ακολουθεί! Τα αρχικά για όσους δεν ξέρουν σημαίνουν,.... ΜΟΝΑΧΟ,ΑΟΥΓΚΣΜΠΟΥΡΓΚ,ΝΥΡΕΜΒΕΡΓΗ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. O Ανδρέας Παπανδρέου είναι ο δημιουργός αυτής της νέας ΣΑΠΙΑΣ σημερινής κοινωνικής τάξης της ανηθικότητας.
    Αυτός ήταν που έβαλε ανώτατο όριο στο λάδωμα και οι άξιοι απόγονοι το ακολουθούν πιστά.
    Μάλιστα κάθε χρόνο το όριο ανέβαινε αφού υπήρχε και η τιμαριθμική αναπροσαρμογή.
    Και τότε ,εάν θυμάστε, αυτός ο ρημάδης ο πληθωρισμός έτρεχε με ...Φερράρι.
    Τι έκαναν λοιπόν περισσότερο ή λιγότερο οι απόγονοί του.
    Ακολούθησαν τις ..εντολές του!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Γιατί άραγε αυτές τις ημέρες που κατέθεσε ο Τσουκάτος ο κ. Παπανδρέου είναι εξαφανισμένος?
    Γιατί άραγε το ίδιο εξαφανισμένος είναι και ο Παπακωνσταντίνου?
    Γιατί άραγε έχουν βάλει να βγάλει τα κάστανα από την φωτιά η άπειρη Μαρία Καρακλιούμη?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Tο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν πρέπει και δεν μπορεί να εμφανίζεται ως δημόσιος κατήγορος καθώς είναι το μόνο κόμμα που στέλεχός του έχει παραδεχτεί ότι πήρε χρήματα από την εταιρεία και τα έδωσε στο ταμείο του κόμματος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Αγαπητέ πολίτη, έχω την εντύπωση ότι το πλέον συνταρακτικό από την απολογία του κ.Τσουκάτου είναι τα εξής λόγια του:"Αποδέχθηκα την πρόταση ( του κ. Χριστοφοράκου), υποκείμενος σε μια αναγκαιότητα, που επέβαλε την αποδοχή των προσφερομένων χρηματικών ποσών, τούτο δε, γιατί..... κανένας προεκλογικός αγώνας δεν κόστιζε μόνο τα δηλούμενα ποσά και κανένα επίσημο βιβλίο δεν απεικόνιζε την ακριβή οικονομική κατάσταση (εισπράξεις - πληρωμές) του κόμματος μου".
    Πόσο πιο ξεκάθαρα να το πει;
    Μπορεί να υπάρχουν αμφιβολίες από κανένα(πολιτικό ή πολίτη);
    Εύχομαι καλό μεσημέρι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ο κ. Τσουκάτος τονίζει στο υπόμνημά του: "Μετά την αποκάλυψη των γεγονότων επίσημη θέση του κόμματός μου υπήρξε πως "από τα τηρούμενα βιβλία και στοιχεία δεν προκύπτει η κατάθεση του ποσού στο ταμείο". Αυτό είναι αληθές. Ούτε και θα μπορούσε να προκύπτει από τα επίσημα βιβλία."

    Και συνεχίζει ο κ. Τσουκάτος: " Είναι γνωστό στους παροικούντες στην Ιερουσαλήμ, πως άλλη η εικόνα των βιβλίων και άλλη η πραγματικότητα του ταμείου. Η νέα ηγεσία όμως του κόμματος, όφειλε να ζητήσει τα ανεπίσημα στοιχεία της αντίστοιχης περιόδου και να μιλήσει καθαρά με τα πρόσωπα που ασχολούνταν με τα οικονομικά. Πάνω από όλα, θεωρώ πως έπρεπε να ακούσει και εμένα. Γνωρίζουν οι πάντες άριστα, καμιά μεγάλη χορηγία (άνω του τότε νομίμου ορίου των 10.000.000 δρχ. και σήμερα των 15.000 ευρώ) δεν αναγραφόταν στα επίσημα βιβλία.

    Το ζουμί και η απάντηση στο σχόλιο του extra ( και πολλών άλλων) , την δίνει ο κ. Τσουκάτος τελειώνοντας το υπόμνημά του: " Αν συνέβαινε, τα βιβλία θα απορρίπτονταν κατά το νόμιμο έλεγχό τους από τη Βουλή και οι συνέπειες θα ήταν πέραν των ποινικών κυρώσεων για την παραβίαση του νόμου περί χρηματοδότησης των κομμάτων, η μείωση κατά 50% της ετήσιας κρατικής χορηγίας (σήμερα 22 εκατ. ευρώ)".

    Καταλάβατε τώρα γιατί προτιμά η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ να μην λέει την αλήθεια ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Η Ελληνική υποκρισία στο μεγαλείο της (που είπε και κάποιος παραπάνω για άλλο λόγο)!!!
    ΟΛΟΙ, μα ΟΛΟΙ οι εμπλεκόμενοι εκ μέρους της Siemens συνεχώς και ΠΑΝΤΑ λένε πως χρηματοδοτούσαν τα ΚΟΜΜΑΤΑ (ΠΛΗΘΥΝΤΙΚΟΣ) στην Ελλάδα.
    Και εδώ οι κομματικά στρατευμένοι χροπηδούν από τη χαρά τους γιατί αποκαλύφθηκε (προς το παρόν...) πως το ΠΑΣΟΚ τα πήρε από τη Siemens. Πόση εθελοτυφλία πρέπει να έχει κανείς, αναρωτιέμαι.
    Και οι πανηγυρίζοντες υστερικά (πιστεύοντας ίσως πως το στοιχείο αυτό θα επιτρέψει στο κόμμα τους να ρεφαρει και να κερδίσει τις εκλογές) δεν αναρωτιούνται καν γιατί ενώ οι Siemensικοί μιλούν για ΚΟΜΜΑΤΑ, τα στοιχεία που έχουν βγει στη δημοσιότητα αφορούν μόνο το ΠΑΣΟΚ. Ούτε δευτερόλεπτο δεν περνά η απορία από το μυαλό τους, απλώς γιατί δεν βολεύει την κομματική τους στράτευση.
    Συνεχίστε να χώνετε το κεφάλι σας στην άμμο.
    Δεν φαίνεστε καθόλου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. @6:48
    Εσύ δεν καταλαβαίνεις ότι τα ΜΜΕ μιλάνε για κόμματα, για να πέσει μικρό το φορτίο στο ΠΑΣΟΚ.
    Εσύ δεν καταλαβαίνεις ότι το σκάνδαλο για το Βατοπαίδι αφορούσε και το ΠΑΣΟΚ. Αλλά τα ΜΜΕ το φόρτωσαν όλο στη ΝΔ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ο Παππούς εχει σοφία οι λοιποι σχολιασταί βγάζουν τα αποθημένα τους και τις ανοησίες τους .Τα ιδια και ισως χειρότερα γινονται και στα "λογιστικά βιβλία" των άλλων κομάτων
    β παππούς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. @ 6.48
    Γνωστή η γραμμή που έχει πέσει περί Κομμάτων( πληθυντικός).χαχα!
    Εάν δεν ήθελες να έχεις εσύ το κεφάλι σου στην άμμο θα μπορούσες να μου υποδείξεις ΕΝΑ στοιχείο που να εμπλέκει σε χρηματισμό άλλα κόμματα;

    Αυτά τα περί "Siemensiκών" όπως λες μήπως απλά τα διαβάζεις από τις εφημερίδες που ...επικαλούνται πληροφορίες;

    Στοιχεία και ΟΜΟΛΟΓΙΑ περί χρηματισμού ΚΟΜΜΑΤΟΣ υπάρχει ΜΟΝΟ για το ΠΑΣΟΚ ( προς το παρόν).
    Επαναλαμβάνω! Εάν εσύ ή οποιοσδήποτε άλλος έχει στοιχεία περί χρηματισμών άλλων κομμάτων να τα ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΠΑΡΑΥΤΑ στον εισαγγελέα.

    Στην αντίθετη περίπτωση η οποιαδήποτε προσπάθεια σου θυμίζει τον Πάγκαλο που καλεί το ΚΚΕ να αποδείξει ότι ...δεν είναι ελέφαντας.
    Μα τις αποδείξεις για μια κατηγορία τις φέρει ο μηνυτής και ....όχι ο μηνυμένος.
    Τέλος πάντων εάν νομίζεις ότι με σχόλιό σου αποδεικνύεις κάτι , θα σου πω ότι πράγματι αποκεικνύεις.
    Τι ; Ότι ....εσείς δεν αλλάζατε με τίποτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Τό νά κοροϊδέψεις έναν πολλές φορές, είναι δυνατό.
    Τό νά κοροϊδέψεις πολλούς μιά φορά, επίσης είναι δυνατό.
    Τό νά κοροϊδεύεις πολλούς πολλές φορές, έ, δέν γίνεται. Είναι ψιλοαδύνατο.
    Καί όμως, τό απ' όπου κι' άν τό πιάσεις λερώνεσαι ΠΑΣΟΚ, έχει καταφέρει νά δουλεύει κανονικά τούς "ώριμους" νεοέλληνες, εδώ καί 35 χρόνια.
    Θά 'λεγα ότι οί τύποι είναι γιά γέλια άν τίς αρπαχτές τους δέν τίς (υπερ)χρεωνόμασταν από τούς "ανιδιοτελείς" χορηγούς τους, μέσω τών έργων, προμηθειών κλπ, πού εξασφάλιζαν ώς αντάλλαγμα.
    Καί πού τούς σχολιάζουμε ευγενικά, πολύ τούς είναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Έλα ρε πράσινα παιδάκια που μιλάτε και σεις για διαφθορά.
    Γελάνε και οι μάντρες με αυτά που λέτε.
    Για τη συμμορία του Αντρέα και του Σημίτη, τί να να πρωτοθυμηθούμε;
    Είναι ατέλειωτη η λίστα.
    Χρηματιστήριο, Ζίμενς, Κτηματολόγιο, TOR-M1, Φρεγάτες, Κοσκωτάς, Αγορά του αιώνα, Αγορά Μιράζ, άρματα Λέοπαρντ, προβληματικά υποβρύχια, Μεταλεία χαλκιδικής Tvx, Άρτιον, ΕΑΒ, Ελληνοποιήσεις, Πάχτας, ΕΒΟ, Κουτσονόμος, Εταιρία δολοφόνων, ΚΥΔΕΠ, Πυρκάλ, Τόμπρας, Γιοθγκοσλάβικο καλαμπόκι, Προμέτ, ΕΤΒΑ, ......
    Ίσα λοιπόν βρε πράσινα μούσμουλα που θα μιλήσετε και εσείς για διαφθορά.
    Μιλάνε για σκοινί στο σπίτι του κρεμασμένου;
    Ντροπή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Φίλοι οπαδοί του πασόκ, δεν το βλέπετε ότι σας δουλεύουν;
    Είναι δυνατόν τα δεκάδες εκατομμύρια των "ωφέλιμων πληρωμών" από επιχειρηματίες να γράφονται σε μπακαλο-τέφτερα;
    Είστε ντίπ αγαθοί με δίπλωμα ή απλά μαζοχιστές που σας αρέσει να σας κοροϊδεύουν;
    Αυτά τα παλιόχαρτα είναι τα αρχεία που έψαξαν οι ορκωτοί του πασόκ στη διάρκεια του εσωτερικού ελέγχου, κύριε Παπαντρέου, για να βρούν τα λεφτά που τους έδωσε ο στρατηγός Τσουκάτος;
    Δεν υπάρχει περίπτωση.
    Ή εγώ είμαι βλάκας ή μας περνούν αυτοί όλους για βλάκες.
    Θα πάω και εγώ να βάλω ένα κοστούμι και μιά γραβάτα, μπροστά από ένα μονόχρωμο πράσινο φόντο, και θα αρχίσω να λέω χοντροκομμένα ψέμματα και σοβαροφανείς στοχασμούς μπροστά στην τηλεόραση.
    Αφού πιστεύουν τον Παπακωνσταντίνου, εμένα γιατί να μη με πιστέψουν, τίς ίδιες ψευτιές θα λέμε.
    Κρίμα, η υποκρισία δεν μπορεί να κρυφτεί για πολύ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Φίλοι οπαδοί του πασόκ, δεν το βλέπετε ότι σας δουλεύουν;
    Είναι δυνατόν τα δεκάδες εκατομμύρια των "ωφέλιμων πληρωμών" από επιχειρηματίες να γράφονται σε μπακαλο-τέφτερα;
    Είστε ντίπ αγαθοί με δίπλωμα ή απλά μαζοχιστές που σας αρέσει να σας κοροϊδεύουν;
    Αυτά τα παλιόχαρτα είναι τα αρχεία που έψαξαν οι ορκωτοί του πασόκ στη διάρκεια του εσωτερικού ελέγχου, κύριε Παπαντρέου, για να βρούν τα λεφτά που τους έδωσε ο στρατηγός Τσουκάτος;
    Δεν υπάρχει περίπτωση.
    Ή εγώ είμαι βλάκας ή μας περνούν αυτοί όλους για βλάκες.
    Θα πάω και εγώ να βάλω ένα κοστούμι και μιά γραβάτα, μπροστά από ένα μονόχρωμο πράσινο φόντο, και θα αρχίσω να λέω χοντροκομμένα ψέμματα και σοβαροφανείς στοχασμούς μπροστά στην τηλεόραση.
    Αφού πιστεύουν τον Παπακωνσταντίνου, εμένα γιατί να μη με πιστέψουν, τίς ίδιες ψευτιές θα λέμε.
    Κρίμα, η υποκρισία δεν μπορεί να κρυφτεί για πολύ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Αυτό που αποδεικνύεται είναι ότι μπορεί να είναι γάτοι στην Χαριλάου Τρικούπη σχετικά με τους αριθμούς και τα μαγειρέματά τους, αλλά ...γράμματα δεν γνωρίζουν.
    Τον Σεπτέμβρη τον γράφουν...Σεπτέμρη! Τουλάχιστον του ...δημοτικού ο ...αρχιμάγειρας που μαγειρεύει εκατοντάδες εκατομμύρια! Χαχαχα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Μήπως θυμάστε κάποια "παραστατικά" εξόδων μετακίνησης στελεχών τού ΠΑΣΟΚ στήν επαρχία, γιά τίς ανάγκες τού κινήματος(!), όπου πρόσθεταν μηδενικά στό τέλος ή κάνα δυό ψηφία στήν αρχή τού ποσού?

    Τό ερώτημα είναι τό κρυφό "ταλέντο" τό είχαν πρίν γίνουν κομματικά στελέχη καί τό εφαρμόζουν ενίοτε καί μεταξύ τους ή πρώτα εκπαιδεύονται εσωκομματικά καί μετά βγαίνουν φωστήρες στήν κοινωνία, νά τήν ξελαφρώσουν από τά βάρη της?

    Πάντως ότι καί νά ισχύει, δέν παίζονται οί παλιο...έντιμοι.

    Αντε νά ...επανέλθουν μετά βαϊων, νά μάς βγάλουν οριστικά απ' τή μιζέρια μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Η κρατική χορηγία τι σκοπό έχει αφού το μαύρο χρήμα είναι πολλαπλάσιο.
    Μήπως το νόμιμο χρήμα πληρώνει τους καφέδες σαν αυτόν που πέταξε ο περίεργος τύπος για να σαλτάρει τον Βαγγέλη, κάτι που το πέτυχε απόλυτα;
    Με τέτοια λογιστικά τεφτέρια φαντάσου τι χρήμα έτρωγαν οι κεφαλές και η πολιτική ομήγυρης των κεφαλών.
    Παλιά τέχνη διδαχθείσα από τον πατέρα (αν είναι για ένα μικρό δωράκι….)
    ΝΑΟΥΣΑΙΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Είπαμε, να μας κοροϊδεύουν. Αυτό παραπάει όμως. Τέτοια μπακαλόχαρτα ούτε ο μπακαλόγατος δεν είχε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Τι σημασία έχει αν είναι "μπακαλόχαρτα" τα λογιστικά βιβλία; Τι σημασία έχει αν υπάρχουν ή όχι διπλά βιβλία; Τι σημασία έχει αν τα κράτησε ο Τσουκάτος ή αν τα έδωσε στα ταμεία του ΠΑΣΟΚ;

    Το ερώτημα που πρέπει να απαντηθεί είναι: "Για ποιό σκοπό τα δίνουν οι "χορηγοί"; Έτσι, στα καλά καθούμενα; Απλά για να ενισχύσουν το κόμμα το οποίο συμπαθεί ο εκάστοτε πρόεδρος ή διευθύνων σύμβουλος, όπως θα ενίσχυε και την ποδοσφαιρική ομάδα της αρεσκείας του;

    Ή μήπως για να "κάνει παιχνίδι" μετεκλογικά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. ρε παιδια ο στεφανος που ειναι. Ουτε μια ιστορια με Μητσοτακη η MAYO δεν διαβασαμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Γιωργάκηδες, η υποκρισία δεν μπορεί να κρυφτεί για πολύ.
    Να δώ τώρα τι θα κάνετε με τον Τσουκάτο, θα αφήσετε να πάει φυλακή ένας αθώος στρατηγός;
    Με τον Τρεπεκλή να δείς γέλια που θα κάνουμε.
    Να δούμε πως θα αποδείξει ο Γιωργάκης ότι δικαιολογείται (ομολογημένη) μίζα 6,7 εκατομμυρίων ευρώ από της Ζίμενς στον παιδικό του φίλο, για ένα άχρηστο σύστημα που κόστισε (κρατηθείτε) 255 εκατομμύρια ευρώ και ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕ ΠΟΤΕ.
    Όταν σκέπτομαι το ντόρο που έκαναν τα κανάλια για τις 100 χιλιάδες του παυλίδη μου έρχεται να κατουρηθώ από τα γέλια.
    Αθάνατε Γιωργάκη.
    Τελικά πίσω από αυτό το χαζό παρουσιαστικό κρύβεται ένα πολύ πολύ πολύ πονηρούλικο παιδάκι των βορείων προαστείων.
    Τέτοιοι που είμαστε, τέτοιοι μας αξίζουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή