Τρίτη 28 Ιουλίου 2009

Μανιφέστο νεοφασισμού...? ( 3)


Ας εξετάσουμε σήμερα τον τρίτο άξονα του ιδεολογικοπολιτικού στίγματος του ΛΑΟΣ, πάντα σύμφωνα με τα όσα προσδιόρισε ο ίδιος ο κ. Καρατζαφέρης στο 4ο Συνέδριο του κόμματος του.
3. Στρατιωτικοποίηση της κοινωνίας
(στα ...πλαίσια μιας σύγχρονης κοινωνικής πολιτικής)
Δίνοντας το στίγμα της κοινωνικής πολιτικής του ΛΑΟΣ, ο Γ. Καρατζαφέρης σημείωσε μεταξύ άλλων:«έχουμε ένα ριζοσπαστικό πρόγραμμα, δεν θα υπάρχει στη δικιά μας Ελλάδα ούτε ένας άνεργος(....). Το πρόγραμμά μας έχει λύσεις. Ο οποιοσδήποτε Έλληνας είναι άνεργος,κατατάσσεται πενταετούς θητείας σε ένα παράλληλο σώμα στρατιωτικό , κάτι σαν τη ΜΟΜΑ και εξασφαλίζει δουλειά, 100% του μισθού, με κατοικίες που θα κατασκευαστούν πάλι από το ίδιο σώμα στις ακριτικές περιοχές. Όποιος θέλει δουλειά , θα παίρνει σπίτι και δουλειά σε ακριτικές περιοχές της χώρας».

Προφανώς ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ θεωρεί αυτήν την πρότασή του ως μια πρωτοποριακού χαρακτήρα λύση για την αντιμετώπιση σύνθετων κοινωνικών προβλημάτων. Και ίσως μάλιστα , να επενδύσει πολλά σε αυτήν , εκτιμώντας ότι θα μπορούσε να λειτουργήσει ως ένα προοδευτικοφανές άλλοθι για το κόμμα του.

Μόνο που αυτή η πρόταση ούτε πρωτοποριακή είναι , ούτε πρωτότυπη. Πρωτοεφαρμόστηκε από το φασιστικό καθεστώς της Ιταλίας το 1928, στο πλαίσιο της δράσης για την «πλήρη αξιοποίηση των γαιών» ( bonificazione).

Η δράση αυτή υπό την εποπτεία του κορυφαίου στελέχους του φασιστικού καθεστώτος , του Αρίγκο Σερπιέρι , είχε ως κύριους άξονές της την εγκατάσταση σε εγκαταλελειμμένες ή ακαλλιέργητες γαίες ανέργων χωρικών , που μπορούσαν να γίνουν ιδιοκτήτες τους, και την απασχόληση ανέργων- των αστικών κυρίως περιοχών- στην κατασκευή μεγάλων δημοσίων έργων, χωρίς εν τούτοις, παρά τον καταναγκαστικό της χαρακτήρα, να πετύχει να βοηθήσει στην ανάπτυξη της ιταλικής οικονομίας, ή έστω να αντιμετωπίσει ριζικά το πρόβλημα της ανεργίας, όπως απέβλεπε ο αρχικός σχεδιασμός των εμπνευστών της.

Πέραν τούτου, όμως, μια τέτοιου τύπου δραστηριότητα ως υποκατάστατο μιας σύγχρονης κοινωνικής πολιτικής, εκτός ότι αποτελεί κοινωνικό αναχρονισμό και θεσμική οπισθοδρόμηση , ενέχει και τον κίνδυνο στρατιωτικοποίησης μιας κοινωνίας, που όσο και αν προκαλεί τουλάχιστον«ανατριχίλα» στον πολίτη μιας σύγχρονης κοινωνίας όπως η Ελληνική, εν τούτοις συνιστά ως επιδίωξη και αυτή σήμα κατατεθέν μιας φασιστικής πολιτικής.

Kαθώς, όπως απερίφραστα σημείωνε ο Χοσέ Αντόνιο Πρίμο Ντε Ριβέρα στο «Πρόγραμμα 26 σημείων» του, στο άρθρο 4 :«Θα φροντίσουμε ώστε ένα στρατιωτικό αίσθημα της ζωής να σηματοδοτήσει ολόκληρη την ισπανική ύπαρξη». Σας θυμίζει τίποτα;

33 σχόλια:

  1. Έχω την εντύπωση ότι στο blog politis καταχωρούν
    ειδήσεις διαφορετικά άτομα. Αυτό δεν μπορεί να είναι άποψη του politi.
    Δηλαδή αν την πρώην ΜΟΜΑ την ονομάσουμε "ανάπτυξη νησιών" για παράδειγμα και βοηθήσουμε κάποιους νέους να βρουν δουλειά και ταυτόχρονα να αποτρέψουμε την ερημοποίηση των νησιών, είναι φασισμός?
    Προς το παρόν εγώ δεν ξαναγράφω ,μέχρι να βγει ολοκληρωμένο θέμα. Δεν αξίζει ο κόπος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σύμφωνα με τα όσα γνωρίζουμε, στον φασισμό αποδίδονται ποικίλα χαρακτηριστικά από διάφορους ακαδημαϊκούς, αλλά τα ακόλουθα θεωρούνται, κατά γενική παραδοχή, αναπόσπαστα στοιχεία: εθνικισμός, απολυταρχία, μιλιταρισμός , κορπορατισμός, αντιφιλελευθερισμός και αντικομουνισμός.

    Υπάρχει κάτι από αυτά στα οποία δεν ταυτίζεται ο ΛΑΟΣ;

    Εγώ τουλάχιστον ( και είναι πλήρως προσωπική μου άποψη την οποία μπορούμε να συζητήσουμε με όποιον φίλο θέλει), θεωρώ ότι ταυτίζεται αν όχι σε όλα , τουλάχιστον στα περισσότερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Mετα ο πολιτης θα αρχισει να κλαιγεται για τους Τουρκους που παραβιαζουν,τα Σκοπια ή τους Αμερικανους που επιβουλευονται.
    Οταν ομως προτεινεται η αποστολη σε εθελοντικη βαση των Αθηναιων ανεργων στις παραμεθοριες περιοχες με εγγυημενη δουλεια τοτε ειναι φασισμος γιατι πριν 80 χρονια εκαναν παρομοια οι Ιταλοι.Μα και η Θατσερ επιδοτησε αγριως τα Φωκλαντς την ιδια ωρα που απελυε ανθρωπους στο Λονδινο.Μονο η Ελλαδα δεν εχει εθνικα συμφεροντα;
    Eνοχληση προκαλει και ο στρατιωτικοποιημενος χαρακτηρας.Δε γνωριζετε αραγε οτι οπως τα καταφερατε ο δημοσιος τομεας ειναι παραλυτος;
    Οτι αν επιχειρηθει παρομοιο προγραμμα απο μη στρατιωτικους θα τα φανε ολα οι συνδικαλιστες,θα γινουν απατες με πλαστα εργα και παρομοια;
    Αυτη ειναι η καταντια της ελληνικης δημοκρατιας,να ειναι ο στρατος το μονο κομματι του Δημοσιου με στοιχειωδη πειθαρχια.Ποιον θα βαλετε,τους πανεπιστημιακους του ασυλου επικεφαλης;
    H επανιδρυση του κρατους τι εγινε;Τι επανιδρυθηκε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Φασισμός είναι η στρατιωτικοποίηση της κοινωνίας.
    Μήπως θέλουμε σιγά-σιγά να γυρίσουμε και τις νεολαίες στα πρότυπα του Μεταξά?
    Όποιος θέλει να υποστηρίξει τα νησιά και να στρέψει κάποιους νέους να πάνε εκεί, δίνει οικονομοτεχνικά κίνητρα και προσποριτικά ωφελήματα για την ανάπτυξη ιδιωτικής προτοβουλίας.
    Δεν στρατιωτικοποιεί την κοινωνία.
    (Εκτός αυτού πολλά απο τα νησιά είναι σύμφωνα με τις διεθνείς Συνθήκες που έχουμε υπογράψει αποστρατικοποιημένα.
    Πως λοιπόν θα στείλεις επίσημα στρατιωτικό σώμα εκεί?)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @ extra
    Σε όλα ταυτίζεται φίλε.
    Είναι απλή λογική. Ο φασισμός οριοθετείται από αυτά τα χαρακτηριστικά.
    Το ΛΑΟΣ ταυτίζεται σε όλα αυτά. Ποιο είναι λοιπόν το συμπέρασμα?

    Μπορεί κάθε κόμμα να αυτοπροσδιορίζεται όπως θέλει και όπως επιθυμεί.
    Νομίζω όμως ότι στην ουσία οι πράξεις του και οι απόψεις του είναι αυτές που το κατατάσσουν και του δίνουν το στίγμα του στο πολιτικοκοινωνικό πεδίο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ego vlepo enan politiko pou me ton mandia tou iper-patrioti, prospathei na poulisei mia fasistiki ideologia se atoma pou einai epirepei se laikistikes korones kai anexodes me tin proti matia liseis..

    akoma vlepo mia seira apo topics pou deixnoun pos piso apo tis elaxistes fores pou milaei politika kai oxi laikistika-atakadorika (alloste sto sinedrio tou kommatos tou prepei na dosei stigma), iparxei mia fasizousa ideologia me katagoges apo to parelthon alla me oraiopoiimeno perivlima..

    kai einai eykolo na strouthokamilizoun oi opadoi kai filoi tou kai na min tous apasxolei ti leei..arkei na deixnei me to daktilo poios ftaiei gia oti kako tous simvainei..einai klasiki kai anexodi i simperifora tou na rixneis tis eythines se olous tous allous gia oti kako sou simvainei giro sou kai na min koitas ti kaneis lathos, i oti pas apo ton lathos dromo gia na to liseis..

    alla apo tin alli, o karatzaferis kai o kathe karatzaferis den tha itan ekei pou einai kai den tha eixe tin anoxi pou exei apo ta mme, an den itan xrisimos kai elegxomenos apo ena eyritero sistima, to opoio ton exei anagki gia tous dikou tou sxediasmous..allios apo tin proti stigmi,eixe ta polemofodia na ton akirosei politika kai oxi na ton exei se kathimerini vasi san sxoliasti gia kathe ti pou simvainei se aytin tin xora..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ειδικά για τον κορπορατισμό φίλε extra, νομίζω ότι δεν είναι μόνο ταύτιση του ΛΑΟΣ, αλλά όλων των κομμάτων,μηδενός εξαιρουμένου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @ Άγγελος
    Ας μη γινόμαστε μηδενιστές φίλε. Μέχρι ενός σημείου θεωρώ ότι μπορεί να έχεις και δίκιο.

    Όμως το να ταυτίζουμε όλους τους πολιτικούς χώρους με τον κορπορατισμό είναι τουλάχιστον άδικο.

    Θεωρώ ότι υπάρχουν πολιτικοί χώροι που έχουν πολεμήσει το φαινόμενο, άσχετα με τα αποτελέσματα που είχαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Και εγω βλεπω καποιους που φωναζουν μια ζωη για φασιστικους κινδυνους τη στιγμη που :
    1) Το 90% της πολιτικης βιας προερχεται απο κομματιδια και οργανωσεις αριστεριστων και αναρχικων.
    2) Ολες οι τρομοκρατικες ενεργειες με χρηση πυροβολων οπλων προερχονται απο οργανωσεις της ακρας αριστερας.
    3) Εχει γινει καθημερινη συνηθεια ο εμπρησμος γραφειων,αυτοκινητων και καταστηματων με γκαζακια απο παρομοιες οργανωσεις και αντιμετωπιζεται ως κατι χιουμοριστικο ή συνηθισμενο.
    4) Αποπειρα ανατροπης του πολιτευματος με εκτεταμενες καταστροφες εγινε το Δεκεμβριο απο οργαμωσεις της ακρας αριστερας.
    5) Το ενα απο τα εντος Βουλης αριστερα κομματα,το ΚΚΕ εχει επισημα διακηρυγμενο στο καταστατικο του την επιβολη δικτατοριας (πραγμα που δεν εχει το ΛΑΟΣ) και εχει αποκαταστησει και θεωρει ως προτυπο του τον Σταλιν (πραγμα που δεν συμβαινει με το ΛΑΟΣ και αντιστοιχους πολιτικους του φασιστικου μεσοπολεμου) ενω το αλλο κομμα,ο ΣΥΝ διαπλεκεται με ολες τις ομαδουλες βιας μεσα και εξω απο τα πανεπιστημια.
    Η κραυγαλεα αναληθεια οτι η Ελλαδα κινδυνευει απο φασισμο οταν το αντιθετο ακρο καιει,δολοφονει,καταστρεφει χωρις καμμια αποδοκιμασια της ιδεολογιας του βολευει τη ΝΔ καθως εμφανιζεται ως το μονο φραγμα και την εχει αποδεχθει.Ειναι δημιουργημα του μεταπολιτευτικου κατεστημενου που υπερχρεωσε τη χωρα και την οδηγησε σε οικονομικη και δημογραφικη καταρρευση.Το ΛΑΟΣ ειναι πραγματι απειλη για τα δεδομενα αυτα των 35 ετων αριστερης αλητειας με τις πλατες της ΝΔ,εξ ου και η ενοχληση.Το προβλημα ομως ειναι οτι οι καιροι εχουν αλλαξει και οι ψηφοφοροι της ΝΔ δεν πειθονται πλεον να ειναι οι κομπαρσοι του μεταπολιτευτικου θεατρου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Πολίτη καλή η προσπάθεια σου να αναδείξεις ή να προβληματίσεις σχετικά με το ιδεολογικό στίγμα του ΛΑΟΣ.

    Για κάποιους που δεν μπορούν να κατανοήσουν ιδεολογικοπολιτικές αναλύσεις τόσο "βαριές", γιατί δεν λες τα πράγματα πιο απλά να τα καταλάβουν.

    Όπως, πως είναι δυνατόν να μην είναι ένα κόμμα φασιστικής ιδεολογίας όταν στις τάξεις του φιλοξενούνται αποδεδειγμένοι λάτρεις αυτής της ιδεολογίας.

    Ο κ. Πλευρης (ο πατέρας) δεν είναι ο ιδρυτής της 4ης Αυγούστου?
    Ο κ. Πλευρης δεν έχει δηλώσει ο ίδιος ότι "είναι τιμή μου που συνεργάστηκα με το Στρατιωτικό Καθεστώς της 21ης Απριλίου?( Ελευθεροτυπία 28/1/07)

    Ο κ. Πλευρης δεν δηλώνει ότι " ο κ. Γ. Παπαδόπουλος επίστευε ειλικρινώς στην Δημοκρατία? (Θέματα Πολιτικής Κοινωνιολογίας Κ. Πλεύρης)
    Ο κ. Πλευρης δεν δηλώνει ότι " Οι άνδρες των SS είχαν αγωνιστικό πάθος και ιδεολογικά πιστεύω, παράστασιν και τρόπον ζωής και ότι τα στοιχεία αυτά ...αποδεικνύουν ότι δεν ήσαν ...εγκληματίες?( Εβραίοι Κ. Πλεύρης)

    Τον κ. Πλευρη δεν επέλεξε ο κ. Καρατζαφέρης για να "κοσμήσει" το ψηφοδέλτιό του στις εκλογές του 2004 στην Α` Αθήνας , όπου με την πριμοδότηση Καρατζαφέρη ήρθε πρώτος σε σταυρούς?

    Τον κ. Βορίδη δεν έχει για βουλευτή του?
    Ο κ. Βορίδης δεν ήταν αρχηγός της νεολαίας της ΕΠΕΝ ( το κόμμα που ίδρυσε το 1983 ο Παπαδόπουλος από τον Κορυδαλό?

    Ο κ. Βορίδης δεν είναι ο ιδρυτής στο " Ελληνικό Μέτωπο"?
    Ο κ. Βορίδης δεν έκανε επίδειξη ισχύος φέρνοντας στον γάμο του τον Λεπέν?

    Εάν θέλουν κάποιοι και άλλα απλά παραδείγματα να τους παραθέσω θα το κάνω ευχαρίστως.
    Πως λοιπόν δεν έχει φασιστική ιδεολογία το ΛΑΟΣ όταν πολλά από τα στελέχη του είναι αποδεδειγμένα Ακροδεξιοί?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @Έλληνας πολίτης και πατριώτης



    Καλοδεχούμενα τα επί πλέον παραδείγματα !!!!

    [ Οι άνθρωποι δεν είναι απλώς ακροδεξιοί είναι συνειδητοί φασίστες ! 'Εχει διαφορά ! ]

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ο φασισμός είναι φαινόμενο της Ιταλίας. Ο Ναζισμός της Γερμανίας. Οπότε είναι θέματα που δεν μας αφορούν.
    Τέτοια φαινόμενα σήμερα συναντούμε στην Εσθονία
    http://www.ruvr.ru/main.php?lng=gre&q=3332&cid=89&p=27.07.2009

    Από τη δική μας πλευρά, ακόμη και κόμματα της αριστεράς αρχίζουν και τα γυρίζουν. Βέτο στην Τουρκία λέει σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ:

    http://infognomonpolitics.blogspot.com/2009/07/blog-post_1340.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. λοιπον επειδη το μπλογκ κινειται στο χωρο της νδ.
    αλλωστε τα μελη του κυριως ειναι οννεδιτες απο οτι καταλαβαινω.

    προσωπικως θεωρω ελαφρως αστειο ως κομμα το λαος.αστειο ομως οχι επικινδυνο.οπως και το κκε.θανασιμα επικινδυνα για το τοπο ειναι κυριως το εμετικο συνονθυλευμα του συριζα που ασκει ιδεολογικη δικτατορια απο την μεταπολιτευση ως σημερα στην ελευθερη σκεψη στο πολυπολισμικο-αεθνικο ελλαντα.και απο πισω τα δυο κομματα ντροπη της χωρας.τα δυο καρκινωματα εναλλαγης στην εξουσια.

    οσο για την κατανοητη προσπαθεια της νδ να κοψει χαμενους ψηφους απο εκει.καλα θα ηταν να αφησουν τα mind games με τον λαο.ο λαος εχει σιχαθει αυτο το γενικευμενο αδιεξοδο.και αργα η γρηγορα θα στειλει στο παρελθον και τα δυο κομματα της εξουσιας αλλα και την αδιεξοδη αντιδραστικη αριστερα.

    οσο για τον παραλληλισμο.ανεξαρτητα του ποσο ενδιαφερουσα και λειτουργικη αν ειναι μια τετοια προταση-κατ'εμε δεν ειναι σημαντικη-πρεπει επιτελους να παψει αυτος ο μανιχαισμος στη σκεψη.

    τι θα πει αυτο το ελεγε ο εθνικοσοσιαλισμος η ο κομμουνισμος;απο ποτε μια ιδεολογια, ενα πολιτικοκοινωνικο συστημα εχει το αποκλειστικο προνομιο να λεγει η πραττει οφελιμα πραγματα;αν αυτο που ελεγε ο ναζισμος η ο μαρξισμος η ενας παιδοφιλος ειναι πρακτικο,ορθο δεν θα εφαρμοστει μονο για αυτο το λογο;

    δηλαδη ενας αντικομμουνιστης δεν θα αναγνωρισει την προοδο της κινας επειδη και μονο ειναι (τυποις) κομμουνιστικη;τι φαιδρα επιχειρηματα- σκιαχτρα σκεψης ειναι ετουτα;

    καθε τετοια κοινωνικη κατασκευη εχει τα θετικα και αρνητικα της.αλγεβρικα βγαζεις το συμπερασμα αν απορριπτεται λχ. ο εθνικοσοσιαλισμος,ο κομμουνισμος,ο νεοφιλελευθερισμος.εχεις 10 θετικα 90 αρνητικα.στην δημοκρατια λχ. εχεις 50-50.για αυτο ειναι το λιγοτερο κακο πολιτευμα.αλλα δεν μηδενιζεις τα 10 θετικα των αλλων για να πεις τι ;οτι δεν ειναι θετικα;λες απλα οτι υπαρχουν και 90 αρνητικα που το καθιστουν απορριπτεο.αλλα δεν λες οτι δεν εφαρμοζω τα 10, 20 θετικα.

    απλα δηλαδη χωρις κομμουνισμο δεν θα ειχαμε αξιοπρεπη εργασια,καλυτερη κατανομη εισοδηματος.χωρις ναζισμο δεν θα ειχαμε ποτε διαστημικη τεχνολογια,νευροεπιστημη και βιοτεχνολογια.γιατι δεν θα αναγνωρισουμε την συνεισφορα τους δηλαδη επειδη τα αρνητικα ειναι πολλαπλασια;αυτο δεν ειναι λογικη,δεν ειναι επιστημη ειναι φαια προπαγανδα χειραγωγησης της μαζικης σκεψης.

    και απο αυτες τις απολυταρχικες αριστερες και δεξιες κραυγες εκφοβισμου της λεφτερης σκεψης ειναι που κινδυνευουμε περισσοτερο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. και κατι ακομη για τον grsail.o κυριος αυτος στοιχηματιζω οτι αδυνατει να προσδιορισει τα κοινωνιολογικα-εξελικτικα ψυχολογικα-οικονομικα-νομικα-επιστημολογικα στοιχεια των εννοιων μαρξιστης,φασιστας,ακροδεξιος.

    απλα αναπαραγει οπως σχεδον ολοι ενα στερεοτυπικο ιδεοτυπο των εννοιων,αποτελεσμα βιωματικης απορροφησης αποσπασματικων προσλαμβανουσων εννοιων απο την αφηγηση-διαβασμα ιστορικων γεγονοτων,τα βιωματα της καθημερινοτητας του και των ανθρωπινων χαρακτηρων που αλληλεπιδρουν σε αυτη.

    αυτο ειναι μια κατασκευη στερεοτυπης σκεψης βασισμενη σε φαινομενολογικα ερεθισματα.αρα και μια συνακολουθουσα ενστικτωδη αντιδραση του με ανακλαστικα του θυμικου του.αυτος ειναι εκεινο ,εκεινος ετσι κλπ.

    για αυτο και απο τετοιους ιδεοτυπους ευκολα βγαινουν αφορισμοι αλλα και θεοποιησεις προσωπων και καταστασεων.ειναι ουσια η μαγια των παρακλαυσιθυρων της ιστορικης διαδικασιας.
    ο κορμος της κοινωνιας.απο αυτο το κορμο ζουν οι μεγαλοι στρατηγιστες της κοινωνικης μηχανικης..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Συγνώμη αλλά ο κ. Καρατζαφέρης δεν δήλωνε το 1998 ότι η Χρυσή Αυγή πρέπει να πάρει το Υπουργείο Νέας Γενιάς?
    Συγνώμη και πάλι αλλά ο κ. Καρατζαφέρης δεν συμπεριέλαβε στο νομαρχιακό συνδυασμό του 4 στελέχη της Χρυσής αυγής?
    Ας καταλάβουμε ότι ο φασισμός έρχεται αθόρυβα, και σε πρώτη φάση κρύβει επιμελώς την βία του από τον λαό.
    Ρωτήστε τους πατεράδες σας που τον έζησαν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Νομίζω ότι ψάχνετε για φτηνές δικαιολογίες. Δεν φταίει ο Καραζαφέρης για την επερχόμενη ήττα. Οι ανίκανοανεύθυνοι λιγούριδες της ΝΔ φταίνε με πρώτον από όλους τον δημαγωγό λαικιστή αρχηγό τους. Με τα άρθρα σου politi σε κάποιον με δυνατή μνήμη φωτογραφίζεις τον Καραμανλή όταν ήταν στην αντιπολίτευση. Και μη μου πεις όχι. Γιατί τότε αν θυμάμε καλά ο Καραμανλής και ο Καραζαφέρης πηγαίνοντας χέρι χέρι υπογράψανε για τις ταυτότητες. Η μόνη διαφορά τους βέβαια ήταν ότι ο Καραζαφέρης δεν υποχρέωσε τη γυναίκα του να υπογράψει. Για τον λόγο αυτό λοιπόν μη χρεώνεις μόνο στο ΛΑΟΣ φασιστικές μεθόδους και πρακτικές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ποιός φασισμός και τρίχες παλαιοκομματικές με περοπαγανδιστική στόχευση (οι ...τρίχες). Ο φασισμός σήμερα βρίσκεται στους νεοταξίτες πράκτωρες και στους επηρμένους πάτρωνές τους που φιλοδοξούν να κατακτήσουν το σύμπαν και να επιβάλουν το σκάρτο πολιτισμό τους, τα κανιβαλικά χρηματιστήρια, την πρέζα και τη στρατομπατσοκρατία ως τρόπο διαχείρισης των ανθρώπων. Ξέχασα και τον ακραίο ρατσισμό του Μάϊκλ Τζάκσον, όλα τα καλά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Αφού κάποιοι φίλοι βλέπω ότι επιμένουν να παραθέσω και άλλο παράδειγμα.
    Και ας καταλάβουν ότι όσο επιμένουν με αφορισμούς , δαιμόνια, και καφενειακού τύπου σχολιασμούς, εγώ θα παραθέτω αποδεδειγμένα παραδείγματα(και έχω πολλά...)!!!!

    Ήταν βέβαια αναμενόμενο ότι ο αρχηγός του ΛΑΟΣ δε θα μπορούσε να τοποθετηθεί διαφορετικά απ’ την πρώτη μέρα των εργασιών της Βουλής, κάτι που απορρέει από την ιδεολογικο-πολιτική κατεύθυνση του κόμματός του.
    Ο κ. Καρατζαφέρης τον Φεβρουάριο του 2007 από το βήμα της βουλής , σε δευτερολογία του , δεν μπόρεσε να συγκρατηθεί και προχώρησε στην εξύμνηση της φασιστικής δικτατορίας του Μεταξά και της στρατιωτικο-φασιστικής δικτατορίας της Χούντας των συνταγματαρχών, αναφέροντας ότι :«χαρίστε τα αγροτικά χρέη. Το έκανε η δικτατορία.Να οργανωθούν πρατήρια των αγροτών σε όλη την Ελλάδα, όπως έκανε κάποτε ο Μεταξάς»

    Έτσι η Βουλή μετατράπηκε σε βήμα φασιστικής προπαγάνδας και προκλητικών υμνολογιών .
    Εκθειάζει δηλαδή και προβάλλει ως πρότυπο όχι μόνο τη δικτατορία του Μεταξά, αλλά και την επτάχρονη δικτατορία, τη Χούντα, που πέρα από τους νεκρούς της γενιάς μας, πέρα από το Πολυτεχνείου οδήγησε σε μια Κύπρου διαιρεμένη, οδήγησε στον «Αττιλα», οδήγησε την Κυρήνεια να είναι κάτω από τουρκική μπότα, την Αμμόχωστο να είναι πόλη-φάντασμα, οδήγησε τις μανάδες να αναζητούν τα παιδιά τους.

    Ας μη ξεχνάμε επίσης ότι στην εκπομπή του στο ΤΗΛΕ-ΑΣΤΥ ο κ. Καρατζαφέρης φιλοξένησε συνεντευξιαζόμενος τον Στυλιανό Πατακκό.
    Για να μην ξεχνάμε και για να καταλαβαίνουμε τι συμβαίνει πίσω από τις λαϊκιστικές ατάκες και την πατριδοκαπηλία!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Για αυτους που εξυμνουν τον Σταλιν εγραψες τιποτα;
    Γιατι οχι;Για αυτους που προκαλεσαν πολυ περισσοτερους νεκρους τη δεκαετια του 40 και ενα εμφυλιο πολεμο γιατι κανετε μοκο;
    Eαν θελετε να αντιμετωπισετε το ΛΑΟΣ δεν μπορειτε να το κανετε παραπεμποντας σε εργα αλλων ανθρωπων αλλες εποχες αλλα θα πρεπει να αντιπαρατεθειτε στο σημερα.
    Ειστε υπερ του περιορισμου της λαθρομεταναστευσης ναι ή οχι;
    Ειστε υπερ της καλλιεργειας της εθνικης συνειδησης στα σχολεια και τα πανεπιστημια της χωρας οπως προβλεπει το Συνταγμα ναι ή οχι;
    Ειστε υπερ της εξουδετερωσης των τρομοκρατικων οργανωσεων ναι ή οχι;Γιατι το ιστολογιο των αναρχικων βρισκεται ακομη στο Πολυτεχνειο;
    Ειστε υπερ του νομου και της ταξης στα πανεπιστημια ναι ή οχι;Γιατι αφηνετε συμμοριες να εκβιαζουν και να καταστρεφουν την περιουσια του ελληνικου λαου;
    Δεν μπορειτε να κανετε "αντιφασιστικους" αγωνες με τις μολοτωφ στο χερι.
    Εφ οσον θελετε ιδεολογικη αντιπαραθεση θα την εχετε : Γιατι ο αρχηγος σας "τιμα τους αγωνες της αριστερας",δηλαδη την προσπαθεια να μεταβληθει η Ελλαδα σε Αλβανια και Βουλγαρια;
    Γραφετε οτι το ΛΑΟΣ ειναι αντιδημοκρατικο κομμα.
    Το ΚΚΕ που εχει στο καταστατικο του την επιβολη δικτατοριας γιατι δεν ειναι;Γιατι δεν γραφετε αρθρο για την αντιδημοκρατικοτητα του κομματος αυτου;O ΣΥΡΙΖΑ που υποκινει και υποθαλπει τους κουκουλοφορους τι ειναι;
    15 φορες καηκε βιβλιοπωλειο βουλευτου του ΛΑΟΣ και βγαλατε μοκο ολοι;Ποιος το εκαψε;Μηπως αυτοι που εκαψαν και ολη την Αθηνα πριν 7 μηνες;Η αστυνομια του Παυλοπουλου τι κανει;
    Γιατι δεν καταγγέλλετε την ιδεολογια της τρομοκρατικης οργανωσης 17Ν και προσποιειστε οτι ειναι "κοινου ποινικου δικαιου';Δεν την ξερετε;
    Δεν ξερετε να διαβαζετε;Δεν ειδατε τις φωτογραφιες με το Μαρξ,το Βαλουχιωτη και το κοκκινο αστερι;Γιατι δεν λετε οτι ηταν κομμουνιστικη οργανωση;Ποιον φοβαστε;Θα παθετε κατι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ξεχνάτε κάτι "ΔΗΜΟΚΡΑΤΑΡΟΙ" αριστεροειδείς...
    Ο φασίστας μουσολίνι ήταν πρώην κομμουνιστής και διευθυντής του αριστερού περιοδικού ragaci..

    Οταν ήταν αριστερός ήταν "ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΣ"! , "ΑΓΓΕΛΟΣ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ"! , "ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΑΓΩΝΙΣΤΗΣ"! "ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΟΣ" και αργότερα όταν το γύρισε έγινε φασίστας!

    Ο καρατζαφέρης είναι καραγκιόζης και για όσους γνωρίζουν "μαξιλαράκι" πατριωτισμού.

    Αλλά εσείς οι αριστεροειδείς να μιλάτε για δημοκρατία την οποία την σιχαίνεστε εκ γενετής πάει πολύ.

    Προσπαθήσατε να κάνετε την Ελλάδα ένα τεράστιο στρατόπεδο συγκέντρωσης.

    " Κόμμα εγκλήματος και Προδοσίας " δεν αποκάλεσε το ΚΚΕ ο Μεταξάς , ο Παπαδόπουλος, ο Παττακός, κ.α αλλά ο ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ξέρετε ο Γέρος της δημοκρατίας. Αλλά ξέχασα... και ο ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ χρυσαυγίτης ήταν!!!!....

    Χάνετε τη δύναμή σας πλέον και σας πονάει...θα σας πονέσει ποΛύ περισσότερο στο μέλλον..

    ΟΨΌΜΕΘΑ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΜΥΑΛΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Εξαιρετική η προσπάθεια του politi να μην ασχολούμαστε ούτε με Νταλιάνα και Βλαστό, ούτε με Τζέφρεϊ και Ντορούλα. Keep going, yes man...!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. @Markos
    Ρε φίλε, σε λίγο εσύ όπως πας θα πεις ότι ο πολίτης είναι και Πασοκος και μας δουλεύει όλους ψιλό-γαζί!
    Εσύ γράφεις ως Νεοδημοκράτης ή υποψήφιο μέλος του ΛΑΟΣ.?Αρχίσαν οι μεταγραφές?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Μεταγραφες θα γινουν αν δεν βαλουν μυαλο.
    Μια και βλεπω πολυ αγχος ας πω το μυστικο για να ανακοπει η ανοδος του ΛΑΟΣ : Το μυστικο κυριοι της ΝΔ λεγεται "χαμενη ψηφος".Αν καταφερετε να φοβησετε τους κυμαινομενους ψηφοφορους οτι η ανοδος του ΠΑΣΟΚ και του Γιωργακη θα ειναι καταστροφη εχετε ελπιδες να επιστρεψουν ψηφοφοροι απο το ΛΑΟΣ και να σας ψηφισουν βριζοντας.Ειναι το μονο χαρτι σας προς τους συγκεκριμενους ανθρωπους.Με ιδεολογικες αντιπαραθεσεις περι νεοφασισμου και παρομοια δεν κανετε τιποτα αλλα εξαγριωνετε τον κοσμο και προκαλειτε το αντιθετο αποτελεσμα.Αν το καταλαβουν αυτο στη ΝΔ εχει καλως.Ας θυμηθουν οτι ο Τζανεττακος προσπαθησε να κερδισει εκλογες με επιχειρηματα τυπου Αουσβιτς και εφθασε τον Καρατζαφερη στο 14% στην υπερνομαρχια σε εποχες που η ΝΔ ηταν ανερχομενη.
    Το δις εξαμαρτειν ου κομματος σοφου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. an to laos einai to politiko antivaro tou siriza opos ipostirizoun kapoioi, tote tha perimene kaneis i anodos tou enos polou na sispironei ton allon..
    ayto den ginetai..antithetos o allos polos pernei terastia krisi
    to idio diastima kai ligo prin, ta mme pou stirizan kai tous dio pollous eite gia tiletheasi eite gia dikous tous logous, arxisan na "ipotimoun" tous igetes tou aristerou polou, eno sinexizoun to apirovlito ston dexio..

    kapoios krataei to politiko ekremes kai den to afinei na issoropisei..
    stin arxi to kratage apo aristera gia na enisxisei to akraio dexio kai tora to krata apo dexia gia na petixei ti ?
    tin alosi tou aristerou xorou pros ofelos enos allou sximatismou ? tin diarroi tou kenrtodexiou pros ta akra dexia ftiaxnontas mia texniti metatopisi ?

    kai i plaka einai oti oute to siriza kataggelnei tin allagi ton mme, oute to laos ta paixnidia pou ginontai..o enas giati otan ginontan iper tou itan kala kai den exei to ithiko anastima na fonaxei, o allos giati tora kerdizei kai edraionei sipioles simaxies me kentroaristerous ekdotes..

    gia pasok-nd den sizitame, i nd einai epimitheas kai oxi promitheas sta epikinoniaka, eno to pasok perimenei na tou serviroun oi gnostoi-agnostoi kikloi tin exousia kai den asxoleite me tin politiki...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. @Νίκο το να γράφω ας πούμε ως απλός πολίτης, χωρίς κομματικές εντολές, σου είναι τόοοοσο περόεργο έτσι; Πρέπει οπωσδήποτε να γράφω ή ως Νεοδημοκράτης, ή ως Καρατζαφερικός; Δηλαδή δεν σου κάνει εντύπωση ότι ο politis έχει αφιερώσει ξαφνικά 5 συνεχόμενες αναρτήσεις κατά του Καρατζαφέρη; Πόσο καιρό περίμενε να του τα στείλουν όλα αυτά συγκεντρωμένα...;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. @ Μάρκο
    Σε ενοχλεί που ο πολίτης ασχολείται ΚΑΙ με τον Καρατζαφέρη?
    Από ότι διαπίστωσα πολύ λίγες φορές είχε ασχοληθεί με τον Καρατζαφέρη(2-3 φορές απ` ότι διαπίστωσα πρόχειρα. Για τον ΣΥΡΙΖΑ π.χ έχει τουλάχιστον 15 αναρτήσεις).

    Μάλιστα το επιχείρημα σου θεωρώ ότι είναι έωλο και να μου επιτρέψεις να πω ότι είναι και ΞΕΚΑΘΑΡΑ γκεμπελίστικο ( Ναι, Ναι!!!)

    Αυτό αποδεικνύεται ότι όχι πριν από τις ευρωεκλογές δεν είχε ασχοληθεί με τον ΛΑΟΣ , αλλά ούτε και μετά.

    Ασχολήθηκε ΜΟΝΟ μετά το συνέδριο του ΛΑΟΣ και πολύ καλά έκανε.
    Βλέπεις αυτά που ακούστηκαν και διατυπώθηκαν εκεί μέσα , ΟΛΟΙ μας( ΜΜΕ, blogs , διαδικτυακοί σχολιαστές σαν εμένα και εσένα) τα κάναμε γαργάρα.

    Όσο για τις πέντε αναρτήσεις που ισχυρίζεσαι, θεωρώ ότι μάλλον κάνεις ότι δεν καταλαβαίνεις προκειμένου να πεις τα ...δικά σου.

    Ο άνθρωπος δηλώνει ΞΕΚΑΘΑΡΑ στην πρώτη ανάρτηση από τις συνεχόμενες τέσσερις, ότι επειδή η ανάλυση του σε ότι αφορά το προσδιορισμένο ιδεολογικό στίγμα του ΛΑΟΣ , όπως αυτό προκύπτει από το συνέδριό του είναι μακροσκελές ( σεντόνι),
    θα το σπάσει σε κομμάτια αναρτήσεων .

    Στην ουσία δηλαδή πρόκειται για μια ανάρτηση.
    Βλέπεις λοιπόν ότι με τους σχολιασμούς σου συγγενεύεις με τον ΛΑΟΣ, σε ότι αφορά τον φασισμό και τον Μεγάλο Γλέμπελς.
    Πως αλλιώς θα μπορούσε να εξηγηθεί η τελευταία πρότασή σου στο προηγούμενο σχόλιό σου.

    Το λέω ξεκάθαρα λοιπόν φίλε Μάρκος.
    Να σε χαίρονται στον ΛΑΟΣ. Καταλαβαίνεις!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. @Νίκο, το ότι εσύ είσαι πρόβατο και ανήκεις κάπου, δεν σημαίνει ότι είμαι κι εγώ. Κράτα λοιπόν τους χαρακτηρισμούς για σένα, επίτρεψε μου να έχω άπψη πέρα από κόμματα, κι άμα σου αρέσει.
    Στην ουσία πρόκειται για μια ανάρτηση που μάλλον κάποιος την έγραφε καιρό και τώρα που την ολοκλήρωσε, την...πάσαρε.
    Και επειδή είσαι και καλό προβατάκι, εγώ που είμαι δεξιός δεν ψήφισα ούτε ΝΔ, ούτε ΛΑΟΣ, αλλά ΚΚΕ. Να σε χαίρονται λοιπόν κι εσένα εκεί που σε χαίρονται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. @ Μάκρος
    Ακροδεξιός θα εννοείς οποσδήποτε !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Συνέχεια της ανάλυσης (3)...
    Είναι λίγο περίεργη η εμμονή στον φασισμό... Και λίγο "χμμμ..." η τόσο καλή γνώση του ιστορικά... Θα περίμενα ανάλογη γνώση για την αρχαία Ελλάδα, το Βυζάντιο, έστω μια γενικότερη ιστορική θέαση...
    Πχ, αυτό που αναφέρετε ως "στρατιωτικοποίηση" ήταν λογικό αναπόφευκτο κοινωνικής δομής στην κλασική Ελλάδα. Εκτός αν έχετε καλύτερο κοινωνικοπολιτισμικό υπόδειγμα. Η αποστρατιωτικοποίηση γίνεται σε μαζικά υπερεθνικά κοινωνικά μεγέθη, όπως πχ οι αυτοκρατορίες.
    Και επιτέλους ας απομπαμπουλοποιήσουμε τις έννοιες... Τί σημαίνει στρατιωτικοποίηση; Ένα εθνικό κράτος όπως η Ελλάδα, δεν είναι λογικό να προσαρμόζει την δομή και την λειτουργία της, αν πρέπει να υπερασπίσει κάτι; Η αποκέντρωση, η περιφερειακή ανάπτυξη, πώς μπορεί να εφαρμοστεί με εθνοκεντρικά κριτήρια, εκτός παγκοσμιοποίησης; Εκτός αν υποστηρίζετε ότι η ανάπτυξη γίνεται μόνο με παγκοσμιοποιητικούς, μη εθνικούς κανόνες...
    Οπότε αν υπάρχει άλλη καλύτερη πρόταση εθνικής ανάπτυξης, ας την ακούσουμε, να συμφωνήσουμε. Αν η "άλλη" πρόταση είναι η σημερινή που εφαρμόζεται, τότε απλά η "φασιστολαγνεία" είναι άκυρη, γιατί στοχεύουμε σε διαφορετικούς δρόμους.
    Απλό είναι....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. @ thouthou
    Είχα απόλυτο δίκιο στο σχόλιο μου στην προηγούμενη ανάρτηση.
    Απάντησες μόνο σου ότι μεταξύ των λόγων του Παπαδόπουλου και των σχολίων σου δεν υπάρχει ουδεμία διαφορά.
    Πάθαμε και μάθαμε φίλε. Τέτοιες αρρωστημένες εθνοκεντρικές ιδέες και θεωρίες περί στρατιωτικοποιήσεων τις πληρώσαμε ακριβά σαν λαός.
    Σε κάποιες δε περιπτώσεις , όπως η Κύπρος, την πληρώνουμε ακόμα.
    Ευχαριστούμε ..αλλά δεν ....!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Ναι ρε Άλεξ, αλλά δεν απαντάς, δεν προτείνεις... Πρέπει να καταλάβεις ότι οι Παπαδοπουλικές φοβίες σου δεν μπορούν να αποτελούν πρόταση...
    Ωραία, δεν σου αρέσει η πρόταση της ΜΟΜΑ, ή όποιας ανάλογης περιφεριακής ανάπτυξης. Τί προτείνεις; Θέλεις περιφερειακή ανάπτυξη της Ελλάδας; Ξέχνα τον μπαμπούλα του Καρατζαφερη που βλέπεις μπροστά σου, και ασχολήσου με το θέμα... Πώς θα γίνει η ανάπτυξη των νησιών, της περιφερειας;
    Θέλεις εθνική ανάπτυξη, ή απλά ανάπτυξη;
    Αν θέλεις εθνική, τότε πρότεινε κάτι καλύτερο. Αν θέλεις απλά ανάπτυξη τότε μην ασχολείσαι, στοχέυεις και προτείνεις κάτι διαφορετικό.... Τί δεν μπορείς να καταλάβεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. @ thouthou
    Επειδή όλοι βγάζουμε την ουρά μας απ` έξω σχετικά με τα ακριτικά νησιά ή την παραμεθόριο , σαν υποσύνολο και εγώ του συνόλου θα βγάλω την ουρά μου απ` έξω και θα διατυπώσω την εξής πρόταση-απορία: Γιατί ο Καρατζαφέρης που νοιάζεταιπερισσότερο από εμένα και εσένα για τα ακριτικά νησιά ή τις παραμεθόριες περιοχές γενικά, δεν αφήνει τα περί στρατικωποιήσεων και ΜΟΜΑ και να κάνει το εξής απλό προκειμένου να δώσει το καλό παράδειγμα.

    Να μεταφέρει τα κεντρικά γραφεία του κομματός του ή εάν αυτό προκαλεί αναστάτωση στην κοινοβουλευτική άσκηση των καθηκόντων τους , να μεταφέρει όλο το ΤΗΛΕ ΑΣΤΥ και οποιαδήποτε άλλη επιχειρησή του (Α1 π.χ) σε ακριτικό ξερονήσι?

    Μήπως με βρίσκεις λαϊκιστή ? Και εάν Ναι , τότε ο Καρατζαφέρης TI EINAI?
    Καλή σου ημέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή