Δευτέρα 27 Ιουλίου 2009

Μανιφέστο νεοφασισμού...? ( 2)


Μετά την εξέταση στην χθεσινή ανάρτηση του πρώτου άξονα όπου η κινηματική λογική , θέτει προφανώς το κόμμα του κ. Γ. Kαρατζαφέρη εκτός του χώρου της δημοκρατικής κεντροδεξιάς, ας εξετάσουμε τον δεύτερο άξονα του ιδεολογικοπολιτικού του στίγματος του ΛΑΟΣ , όπως τον προσδιόρισε με την ομιλία του στο συνέδριο ο ίδιος ο πρόεδρος του κόμματος .
2.Πατριωτικός Παρεμβατισμός
Ανέφερε ο κ. Γ. Kαρατζαφέρης καθορίζοντας την οικονομικοπολιτική φιλοσοφία του ΛΑΟΣ:«O πατριωτικός παρεμβατισμός, δίνει άμεση προτεραιότητα και πρωτεύουσα θέση στον πολίτη και του δίνει το δικαίωμα, της απόλυτης επιτροπείας, της απόλυτης δυναμικής, του απόλυτου ελέγχου επί κάθε στραβού που συμβαίνει από την εκτελεστική εξουσία.
Ο πατριωτικός παρεμβατισμός , παραδίδει όλους τους ελεγχόμενους για διαφθορά, για σήψη, για αυταρχισμό εις το έργον, την πράξη και την ενέργεια του Έλληνα πατριώτη.
Τόνισε δε ολοκληρώνοντας τη σχετική αναφορά του:« Πράγματι, πατριωτικός παρεμβατισμός σημαίνει ότι φεύγει το κεφάλαιο και έρχεται ο λαός».

Όμως o γιγαντισμός του κράτους και η ανεξέλεγκτη παρεμβατική του δράση, τάχα προς το συμφέρον του πολίτη και του έθνους, αποτελούν σήμα κατατεθέν της φασιστικής ιδεολογίας.

Μάλιστα σε πολλές περιπτώσεις αποτελούν το πρόσχημα, το οποίο ο φασισμός επικαλείται για να περιορίσει τις λαϊκές ελευθερίες και τα δικαιώματα των πολιτών, πάντα φυσικά για το ..«καλό τους».

Οι σχετικές αναφορές στη φιλολογία του φασισμού αφθονούν. Εντελώς μόνον ενδεικτικά παρατίθενται ορισμένες.
Ένας από τους κορυφαίους θεωρητικούς του φασισμού, ο Michel Bianchi στο «La representation politique dans l`etat fasciste»:«Το κράτος δεν είναι όργανον προς συντήρησιν του ατόμου, αλλ` αντιθέτως τα άτομα καθίστανται μέσον και όργανον της ζωής του κράτους».

Υπογράμμιζε το άρθρο 2 του «Χάρτη Εργασίας» του ιταλικού φασιστικού καθεστώτος της 21ης Απριλίου 1927:«Ολόκληρη η παραγωγή συνιστά αδιαίρετον ενότητα. Οι σκοποί της παραγωγής είναι ενιαίοι και επιδιώκουν την ανάπτυξη της εθνικής ισχύος».
Και τόνιζε ένα από τα κύρια συνθήματα του φασιστικού καθεστώτος της Ιταλίας, που είχαν κατακλύσει τη χώρα ιδιαίτερα μετά το 1926:« Όλα εντός του κράτους, τίποτε εκτός του κράτους, τίποτε εναντίον του κράτους».

Αλλά και η πολεμική εναντίον του κεφαλαίου, με όρους αμιγώς δημαγωγικούς και καταχρηστικά λαϊκιστικούς, αποτελεί ένα ακόμα σήμα κατατεθέν της φασιστικής ιδεολογίας.

Δεν είναι τυχαίο ότι το ιταλικό φασιστικό καθεστώς με τον «Χάρτη Εργασίας», όριζε το «Συντεχνιακό Κράτος» ως μοναδικό ρυθμιστή και νομοθέτη κάθε οικονομικής δραστηριότητας, υποτάσσοντας την ιδιωτική πρωτοβουλία στο ( δήθεν )«εθνικό συμφέρον», συνοδεύοντας τη σχετική πρωτοβουλία του με έντονες«αντικεφαλαιοκρατικές» κορώνες.

Για να μην αναφερθούν στο σημείο αυτό , οι ακόμα οξύτερες θέσεις εναντίον του «κεφαλαίου», του ομογάλακτου προς τον φασισμό γερμανικού Εθνικοσοσιαλισμού, στις οποίες πρωτοστατούσε ο περίφημος Γιόζεφ Γκαίμπελς , αλλά και ένας από τους εγκεφάλους της νεοναζιστικής οικονομικής πολιτικής, ο Gofried Feder , που αφόριζε συνεχώς το "καπιταλιστικό σύστημα" ως«τυραννία των τοκογλύφων», για να οδηγήσει , μαζί με τους ομοϊδεάτες του, τελικά, το γερμανικό λαό στην «ελευθερία» των ερειπίων και της καταστροφής.

41 σχόλια:

  1. Ας μη ξεχνάμε ότι σε δελτίο του «Ελλήνιον Σάλπισμα» καταγράφεται η επίσκεψη Καρατζαφέρη στα γραφεία του Πλεύρη στη Θεσσαλονίκη: "Την 18ην Δεκεμβρίου η Θεσσαλονίκη έδωσε το σύνθημα της κοινής προσπαθείας για την αναγέννησι του Ελληνισμού.

    Συναντήθηκαν εκεί στα γραφεία της Πρώτης Γραμμής ο ανεξάρτητος βουλευτής και πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης και ο αρχηγός της Πρώτης Γραμμής Κωνσταντίνος Πλεύρης. […]

    Ολοι οι παρευρεθέντες χειροκρότησαν τους κ.κ. Καρατζαφέρη και Πλεύρη για την απόφασί τους να προχωρήσουν μαζί στον κοινό αγώνα. […] Ο πυρφόρος Καρατζαφέρης και ο φιλόσοφος Πλεύρης» (τ. 12, Δεκέμβριος 2001).

    Η συνεργασία ολοκληρώνεται με την παραχώρηση των γραφείων της Πρώτης Γραμμής από τον Πλεύρη στον Καρατζαφέρη στο Περιστέρι (τ. 16, Απρίλιος 2002).


    Ας μη ξεχνάμε επίσης ότι είσοδός του στην Ευρωβουλή θα συνοδευτεί από ένα ισχυρό σοκ.
    Η ομάδα UEN (Ενωση για την Ευρώπη των Εθνών, των Πασκουά - Φίνι), στην οποία ανήκε μέχρι τότε ως παρατηρητής ο κ. Καρατζαφέρης, τον υποβάλει σε έλεγχο για αντισημιτικές και ρατσιστικές θέσεις, με αποτέλεσμα την τελευταία στιγμή να στραφεί σε άλλη ομάδα (την INDEM).

    Από εκείνη την περίοδο αρχίζει να «στρογγυλεύει» τα λόγια του, καταλαβαίνοντας ότι για να απευθυνθεί στο σύνολο του νεοδημοκρατικού ακροατηρίου πρέπει να κρύβει το σκληρό ακροδεξιό του πρόγραμμα πίσω από ένα πιο ουδέτερο προσωπείο.

    Αυτό δεν τον εμποδίζει να ολοκληρώσει το φλερτ προς το λεπενικό Ελληνικό Μέτωπο του Μάκη Βορίδη, το οποίο τελικά απορροφάται στο ΛΑΟΣ τον Οκτώβριο του 2005.

    Ας μη τα ξεχνάμε ! Ας μη έχουμε τόσο κοντόφθαλμη πια μνήμη !
    Πατριωτισμός άλλωστε δεν σημαίνει λήθη , αλλά μνήμη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κανονικά δεν είναι "Πατριωτικός Παρεμβατισμός", αλλά ..."Πατριδοκάπηλος Παρεμβατισμός"!!!!!!!
    Κάτι έχει μπερδέψει ο Καρατζαφέρης σχετικά με τον Πατριωτισμό.
    Ή μάλλον κάποιους προσπαθεί να μπερδέψει ο Καρατζαφέρης .....!!!!
    Πατριώτες ονόμαζαν τους εαυτούς τους και οι Χουντικοί. Πατριώτες ονομάζουν και τους εαυτούς τους και οι Χρυσαυγήτες.

    Γι` αυτό λέω ότι κάποιους προσπαθεί να ΠΛΑΝΕΨΕΙ ο Καρατζαφέρης !!!

    Ξεκάθαρα πλέον αποκαλύπτεται το πρόσωπο της Πατριδοκαπηλίας ο ορισμός της οποίας είναι η ΣΚΟΠΙΜΗ συναισθηματική φόρτιση του λαού σχετικά με τα εθνικά μας θέματα για την επίτευξη ιδιοτελών σκοπών και ατομικών συμφερόντων.

    Σε αντίθεση με τον Πατριωτισμό που δεν έχει ιδιοτελείς σκοπούς και προφυλάσσει την πλήρη κοινωνική συνοχή της Πατρίδας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Επειδή τώρα τελευταία ακούω όλο και πιο συχνά τον κ. Καρατζαφέρη να ομιλεί περί Εθνικής Αφύπνισης, να παραθέσω ένα άρθρο του "Δίκτυο 21" για να καταλάβει τι είναι Εθνική Αφύπνιση και όχι Εθνική Ύπνωση ή Εθνική Υπνοβασία που επιχειρείται από τον ίδιο.

    "Η Εθνική Αφύπνιση ΔΕΝ είναι παλιομοδίτικο σύνθημα - είναι σύγχρονο αίτημα αυτοσυντήρησης του Ελληνισμού. Είναι ανάγκη συλλογικής ταυτότητας ενός λαού που ζει δύσκολες στιγμές και περιμένει ακόμα δυσκολότερες...

    Η Εθνική Αφύπνιση ΔΕΝ είναι πολιτικό αίτημα - είναι ανάγκη επιβίωσης, όταν γύρω από την Ελλάδα αποθρασύνονται παλαιοί αντίπαλοι και αναδεικνύονται νέες απειλές, όταν στον διεθνή περίγυρο της χώρας ξεσπάνε επιθετικοί εθνικισμοί και ξέφρενοι αλυτρωτισμοί.

    Η Εθνική Αφύπνιση ΔΕΝ δημιουργεί φανατισμό - παράγει αυτογνωσία.

    Η Εθνική Αφύπνιση ΔΕΝ δημιουργεί μισαλλοδοξία - αντίθετα παραμερίζει τις διαχωριστικές γραμμές και γαλβανίζει αισθήματα σύμπνοιας.

    ΔΕΝ προέρχεται από πλέγματα ανασφάλειας - αντίθετα δημιουργεί δημόσιο αίσθημα αυτοπεποίθησης. Μόνο όσοι νιώθουν δυνατοί μπορούν να ζήσουν ειρηνικά με τους γείτονες τους. Γι` αυτό και η Εθνική Αφύπνιση ΔΕΝ υποκρύπτει επιθετικότητα είναι προϋπόθεση Ειρήνης. ΔΕΝ δημιούργει μίσος για τον "άλλο", αλλά αυτοσεβασμό στους ίδιους τους Έλληνες. Μόνο όποιος σέβεται τον εαυτό του μπορεί να σεβαστεί και τον δίπλα του.

    Η Εθνική Αφύπνιση ΔΕΝ απειλεί τα δίκαια των γειτόνων μας - περιφρουρεί τα Ελληνικά δίκαια, που απειλούνται από κάθε κατεύθυνση.

    Η Εθνική Αφύπνιση ΔΕΝ είναι άρνηση της Ευρωπαϊκής Ολοκλήρωσης - Είναι προϋπόθεση της ισότιμης συμμετοχής μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

    Αλλωστε, η Ευρωπαϊκή Ένωση ήταν και παραμένει ένωση εθνικών κρατών, με τις παραδόσεις, τη γλώσσα και τον πολιτισμό τους - όχι υποκατάσταση των εθνικών κρατών από κάποιο "υπερεθνικό" κράτος, χωρίς ταυτότητα.

    Το αίτημα της Ευρωπαϊκής Ολοκλήρωσης αφορά στην σύγκλιση των Εθνικών συμφερόντων, όχι στην καταργησή τους.

    Η Εθνική Αφύπνιση ΔΕΝ είναι υποκατάστατο μιας σύγχρονης αναπτυξιακής ιδεολογίας - είναι προϋπόθεση Ανάπτυξης.

    Η Εθνική Αφύπνιση πρέπει να οργανώσει τις δικές της δυνάμεις μακριά από κομματικά "καπελώματα" και "διαπλεκόμενα συμφέροντα" του "αθηναϊκού" κατεστημένου: Ένα δίκτυο πολιτών σε όλη τη χώρα, με σεβασμό στο δημοκρατικό πλαίσιο, και με στόχο να επηρεάσει τις εξελίξεις μέσα στα πλαίσια του δημοκρατικού παιχνιδιού."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πλούταρχε δεν είναι απλά ένα άρθρο του "Δίκτυο 21".
    Είναι το Εισαγωγικό του Κείμενο! Έχει σημασία!
    Σ.Δ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ένας είναι ο Πατριωτισμός και τον σηματοδοτεί ευκρινώς ο παμμέγιστος Θόδωρος Πάγκαλος "Ρε ναύαρχε,δεν λέμε πως φύσηξε ο αέρας και πήρε την σημαία ? "

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εδώ ο πολύ μεγάλος πατριώτης.
    Εδώ ο τεράστιος ηγέτης που δέν είναι λαικιστής και αντιπαθεί τα άκρα.


    http://3.bp.blogspot.com/_nh2IE-yePr8/R5m4ryGscdI/AAAAAAAAAhg/QIzmXcHL3iI/s1600-h/1.jpg

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Εντάξει θέλουμε να συσπειρώσουμε τη ΝΔ, αλλά ο Καρατζαφέρης δεν είναι φσίστας.
    Ο κρατικός παρεμβατισμός μπορεί να υπάρξει σε ορισμένους τομείς που δεν υπάρχει ελεύθερος ανταγωνισμός.
    Το παράδειγμα που έφερε για τη ΜΟΜΑ δεν ήταν άσχημο. Μι αυτό τον τρόπο θα γινόταν αγκαταστάσεις κι ανάπτυξη σε όλα τα νησιά του Αιγαίου. Αν δε δυναμώσουν τα νησιά μας κάθε μέρα παραβιάσεις θα έχουμε.
    Όσο για τον Κώστα Πλεύρη μπορεί να είναι ακραίος, αλλά μπροστά στο όχημα της Νέας Τάξης μοιάζει με εφημέριο εκκλησίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μηπως πατριωτικος παρεμβατισμος σημαινει οτι εκανε η κατα τα αλλα σουπερ νεοφιλελευθερη θατσερ στα νησια Φωκλαντ;Γιατι καλος ο νεοφιλελευθερισμος αλλα στα Φωκλαντ εδωσε επιδοτησεις.Δεν περιμενε τους "νομους της αγορας" να τα καταστησουν εξαρτημενα απο την Αργεντινη που τα εποφθαλμιουσε οπως εκαναν αυτοι που περιεκοψαν τις γραμμες του Αιγαιου και κυκλοφορουν αποψεις για τροφοδοσια των νησιων σε ρευμα απο την Τουρκια ενω δινουν αδεια σε τουρκικη τραπεζα να ανοιγει μαγαζια στη Θρακη στα πλαισια της "κουμπαριας".
    Με το να γυριζει καποιος στο Μουσσολινι ή τον Γκαιμπελς δεν απαντα στο ερωτημα πως θα παραμεινουν οι παραμεθοριες περιοχες ελληνικες και στο τι κεφαλαια ελεγχουν την ελληνικη παραγωγη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Mα είναι τόσο καλές οι σχέσεις με τον κουμπάρο το κάτι άλλο λέμε.

    http://img228.imageshack.us/img228/706/greeceturketnj9t.jpg

    Εσύ φταίς Καρατζαφέρη που δέν του τα χώνεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Δεν αγοραζουν οπλα και ανατρεπεται η ισορροπια στο Αιγαιο.Οι Τουρκοι πετουν πανω απο κατοικημενα νησια.Οι αναρχικοι καινε και καταστρεφουν ανενοχλητοι.Οι λαθρομεταναστες μπαινουν σωρηδον.
    Στα πανεπιστημια κυριαρχει ανθελληνικη προπαγανδα.
    Αλλα το προβλημα ειναι ο....Γκαιμπελς Καρατζαφερης.Προβλημα καποιων βεβαια που τους φευγουν τα προβατα απο τη στανη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Τα ανωτέρω 4-5 τελευταία σχόλια φανερώνουν την χαμηλότατου επιπέδου πνευματική , κοινωνική και πολιτική κατάρτιση των οπαδών του κ. Καρατζαφέρη.

    Το ζήτημα λοιπόν το θέτουν από μόνοι τους οι ακραιφνώς σύσσωμοι εμφανισθέντες οπαδοί του Καταζταφερισμού είναι το εξής:" Αξίζει σε κάποιον πολίτη να "συναγελάζεται" με αυτούς?"

    Μόνο αυτό!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Προτιμουμε τον Καρατζαφερη απο την Ντορα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Το δημιούργημα του κ. Καρατζαφέρη δεν έχει καμιά σχέση με άλλες προσπάθειες συγκρότησης κομμάτων με τεμαχισμό των δύο μεγάλων παρατάξεων.

    Είναι αποτέλεσμα μιας συστηματικής χρήσης του κυρίαρχου πολιτικού μέσου της εποχής μας, της τηλεόρασης, με τρόπο που να μεταβάλλει τους τηλεθεατές σε τηλεοπαδούς και δυνητικά τηλεψηφοφόρους.

    Κανένα κόμμα δεν επιχείρησε κάτι παρόμοιο μέχρι σήμερα, όσο κι αν τα δύο μεγάλα μονοπωλούν κατά διαστήματα τη «φιλική» βοήθεια καναλιών και τηλεπαρουσιαστών.

    Ακόμα και το ΚΚΕ, το μόνο άλλο κόμμα που διαθέτει παρόμοιο μέσο, δεν έχει κατορθώσει να μεταβάλει τον «902» σε συγκριτικό του πλεονέκτημα, βυθισμένο στα στρώματα και τις μασαζο-παντόφλες που διαφημίζει τις περισσότερες ώρες της μέρας.

    Ισως μόνο με την μεσημεριανή εκπομπή του Ευάγγελου Γιαννόπουλου την περίοδο του «βρόμικου 89» και της παραπομπής του Ανδρέα Παπανδρέου, μπορεί να συγκριθεί η αποτελεσματικότητα της εκπομπής του κ. Καρατζαφέρη.

    Μόνο που αυτή διαρκεί σχεδόν δύο δεκαετίες και φιλοξενείται σε ένα κανάλι που είναι στο σύνολό του οργανωμένο ως προσωπικό προπαγανδιστικό όργανο του αρχηγού.

    Αυτά δεν τα βλέπουν τα πρόβατα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. 1:45 άν θεωρείς χαμηλότατου επιπέδου πνευματικής , κοινωνικής και πολιτικής κατάρτισης σχόλια την φράση του 1:31

    Προβλημα καποιων βεβαια που τους φευγουν τα προβατα απο τη στανη.

    που δείχνει την αλήθεια σε όλο της το μεγαλείο τί να σου πώ, οι οπαδοί του Καραμανλή ξεπερνάτε και τον Γκαίμπελς ακόμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Είναι για λύπηση ο καημένος ο Γιώργος Καρατζαφέρης.
    Αυτός δεν είναι που φώναζε ότι είναι βασιλόφρων, ότι αγαπάει την ακροδεξιά, ότι νοσταλγεί τη χούντα και ότι θαυμάζει τους Χρυσαυγίτες ?

    Ο λόγος της αποπομπής του κ. Καρατζαφέρη από την ΝΔ είναι ότι έστω και μ' αυτόν τον άγαρμπο τρόπο η ΝΔ επανέφερε την "πολιτική" στη συζήτηση.
    Προσγείωσε ανώμαλα όλους αυτούς που διαμαρτύρονται ότι η βουλή έχει μεταβληθεί σε πασαρέλα ανθρώπων χωρίς πολιτικό χρώμα.
    Έδειξε εμπράκτως τα όρια της περιβόητης "πολυσυλλεκτικότητας" των κομμάτων.

    Και μακάρι να έχουν ανάλογη συμπεριφορά και τα υπόλοιπα κόμματα και να εκδιώξουν τους "Καρατζαφέρηδες" από τους κόλπους τους.
    Με αυτό τον τρόπο θα φανούν τα όρια της πολυσυλλεκτικότητας και του ΠΑΣΟΚ και του ΚΚΕ και του ΣΥΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. @ Ανώνυμο 2.15
    Η παρουσία των "Καρατζαφέριδων" κάθε είδους εντός των κομμάτων έχει πολλές φορές δικαιολογηθεί ως ανάχωμα που υποτίθεται ότι θωρακίζει τη δημοκρατία από τον κίνδυνο να στηθεί ένα ανοιχτά ρατσιστικό ακροδεξιό κόμμα και στη χώρα μας.

    Κάποιοι λοιπόν κατηγόρησαν την ΝΔ για την κίνηση της να τον διώξει από τις τάξεις της.
    Όμως συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο.

    Διατηρώντας τους μικρούς "Καρατζαφέριδες" ( δηλαδή δημοκόπους και λαϊκιστές που δεν διστάζουν να εκμεταλλευτούν ακόμα και αυτή την Πατρίδα μας) στο εσωτερικό τους τα κόμματα προσφέρουν πολιτική νομιμοποίηση στον ακραίο πολιτικό λόγο.

    Οταν λοιπόν προκύψει ΣΥΝΤΟΜΑ και κάποιος Ελληνας Λεπέν,( γιατί ο Καρατζαφέρης δεν είναι ΑΚΟΜΑ Λεπέν, αλλά προς τα εκεί έχει βάλει πλώρη κατά την γνώμη μου, η οποία θα επιβεβαιωθεί με την επικείμενη εκλογική συνεργασία ΛΑΟΣ, Χρυσής Αυγής) θα είναι πια αργά.

    Κανείς δεν θα δίνει σημασία στους βοσκούς της Δημοκρατίας που θα φωνάζουν ......"λύκος στα πρόβατα" !!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Υπερβάλεις και πάλι.Λαικίζει μεν όμως δεν είναι φασίστας.Η αδράνεια στη λαθρομετανάστευση, το βιβλίο ιστορίας και η υποψηφιότητα Μαριέτας τον σηκώσαν.Ο Βορίδης είναι σοβαρός και πολύ πιο αξιόλογος από τον ΓΚ.Ο Πλεύρης δίδαξε σε πολύ κόσμο ιστορία.Μολαταύτα η άνοδος του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία είναι δεδομένο ότι θα 'χαλάσει' και τον πλέον δεξιό ψηφοφόρο πολύ περισσότερο από τη ΝΔ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Καραμανλής, Καρατζαφέρης, Μπακογιάννη, Σαμαράς.
    Για φόντο τα στέφανα στον τάφο του Κεμάλ, το σχέδιο Ανάν, οι Αμερικανόφιλοι, οι μετανάστες εξ' ανατολάς, οι φιλίες με την Ρωσία.
    Και στη μέση το αγαπημένο πατριωτικό παιχνίδι: ποιός είναι ο μεγάλος μειοδότης; Μα φυσικά όλοι οι άλλοι εκτός από εμάς.

    Η πολιτική του "μεσαίου χώρου" μετά λαϊκισμού ως περιτύλιγμα και του καιροσκοπισμού στην ουσία χάρισε 2 εκλογικές νίκες στον Καραμανλή. Ανδρωσε όμως και την πηγαία έκφραση του περιτυλίμγατος της πολιτικής του χωρίς τα φοβικά σύνδρομα του μεσαίου χώρου, τον Καρατζαφέρη.

    Τώρα το επικοινωνιακό επιτελείο ψάχνει δικαιολογίες μέσα στους άξονες, αλλά ο συντηρητικός χώρος και ο τόπος θα πληρώσουν το τίμημα.

    Ένας εκτός πολυκατοικίας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Έλεος. Είστε μια πολλή ωραία ατμόσφαιρα εδώ. Μόνο που έχετε χάσει την ψυχραιμία σας βλέποντας την ήττα που έρχεται. Ψυχραιμία δημοκράτες. Ή μάλλον ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ. Στη δημοκρατία τα κόμματα εναλάσσονται στην εξουσία και φυσιολογικά ο κάθε πολίτης από αυτές τις δημοκρατικές διαδικασίες δεν χάνει τίποτε. Εκτός και αν εσείς έχετε κάτι (οφίτσια) να χάσετε από την κάθοδο της ΝΔ στην αντιπολίτευση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Για το θέμα του άρθρου έχεις να πεις κάτι σχετικό "Δημοκράτη" πολίτη προηγούμενε Ανώνυμε (7.21).
    Ή το μόνο που γνωρίζεις από δημοκρατικές διαδικασίες είναι οι άσχετες παρεμβολές κατά το δοκούν και σύμφωνα με τα ιδιοτελή κριτήρια σου.

    Δεν γνωρίζω εάν αντιλήφθηκες ότι κάτι συζητιέται εδώ !
    Τέτοιους πολίτες "δημοκράτες" να έχουμε και τα πιάσαμε τα λεφτά μας ως χώρα.

    Επαναλαμβάνω! Για το θέμα γνωρίζεις κάτι? Μπορείς να κρίνεις εάν ένας λόγος ή πεπραγμένα εμπίπτουν σε φασιστικά χαρακτηριστικά ?
    Έχεις γνώμη ? Έχεις άποψη ? Έχεις πολιτικοκοινωνικές γνώσεις ? Πιστεύεις στον δημοκρατικό διάλογο?

    Εάν Ναι... ευχαρίστως να την ακούσουμε. Εάν όχι τότε καλύτερα να σιωπάς και εσύ και κάποιοι άλλοι προηγουμένως!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. @7΄35
    Αυτά γνήσιε δημοκράτη να τα πεις σε αυτούς που λογοκρίνουν τα βιντεο του Γαβρά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Όσο η ΝΔ θα δημιουργεί "Βατοπέδια", "Παυλίδηδες", "δομημένα", όσο θα φορολογεί και θα παγώνει ταυτόχρονα μισθούς και συντάξεις κι όσο θα μοιάζει όλο και περισσότερο στο ΠΑΣΟΚ των τελευταίων ημερών του Σημίτη στην αλαζονεία των στελεχών της τόσο και θα γιγαντώνεται ο ΛΑΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Αποδεικνύεται όλο και πιο έντονα ότι όλοι αυτοί οι σχολιαστές "του ΛΑΟΣ", δεν έχουν άποψη και ούτε μπορούν να κάνουν διάλογο.

    Επαναλαμβάνω , γιατί μέχρι τώρα δεν είδα κάποιο σοβαρό σχόλιο από την πλευρά του ΛΑΟΣ.

    Για τις θέσεις στο συνέδριό σας και που σχολιάζει το άρθρο, έχετε κάτι να πείτε?

    Δεν καταλαβαίνετε ότι με αυτά τα σχόλια αποδεικνύετε ότι πραγματικά το επίπεδο των "οπαδών" του ΛΑΟΣ είναι χαμηλότατο?

    Δεν καταλαβαίνετε ότι λέτε όλοι την ίδια κασέτα του ΤΗΛΕ ΑΣΤΥ , άσχετα με το εκάστοτε θέμα συζητήσεως?

    Δεν καταλαβαίνετε ότι αυτό είναι εις βάρος σας?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Αν δεν το έχετε καταλάβει μόνο οι "οπαδοί" της ΝΔ είναι υψηλού επιπέδου σύμφωνα με το παραπάνω σχόλιο. Λυπάμαι. Λυπάμαι πολύ για τη κατάντια των πλουραλιστών δημοκρατών και μη φασιστικής νοοτροπίας οπαδών της ΝΔ. Θα συνιστούσα (αλήθεια το θυμάστε;) σεμνότητα και ταπεινότητα. Αλλά αυτό που γράφεται στο κείμενο "Αλλά και η πολεμική εναντίον του κεφαλαίου, με όρους δημαγωγικούς και καταχρηστικά Λαϊκιστικούς αποτελεί ένα ακόμα σήμα κατατεθέν της φασιστικής ιδεολογίας" εμένα μου φέρνει λίγο βασικό μέτοχο και θεωρία περί νταβατζίδων. Λοιπόν εγώ έχω να πω ότι επειδή στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί έτσι και στη Ρηγγίλης δεν πρέπει να μιλάνε για φασισμό και λαϊκισμό με αρχηγό που έχει υπογράψει για τις ταυτότητες. Έλεος λοιπόν έλεος. Σας έχουν πάρει χαμπάρι και οι πέτρες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Να πουμε τι;Ο παρεμβατισμος του κρατους ειναι επιλογη ολων των ιδεολογιων πλην της νεοφιλελευθερης απο την κεντροαριστερα και ναι το φασισμο ως το σοσιαλισμο παντος τυπου.
    Η ιδεα οτι ενα πολιτικο κομμα ειναι φασιστικο μονο και μονο επειδη πρεσβευει παρεμβατισμο του κρατους στην οικονομια ειναι γελοια και πλην των αλλων προσβαλλει και την ιδια τη κυβερνηση της ΝΔ τα ετη 1974 - 81 οπου εφαρμοσε ευρειας εκτασεως παρεμβατικο προγραμμα.
    Το οτι ο παρεμβατισμος αυτος θα ειναι πατριωτικος δηλαδη θα επιδοτουνται παραμεθοριες περιοχες ή προσληψεις ανεργων ή πολυτεκνων με βαση κριτηρια εθνικης συνοχης και οχι θολοκουλτουριαρηδες πανεπιστημιακοι με σκοπο την υπονομευση του εθνους οπως γινεται τωρα προκυπτει απο τις αρχες του κομματος.
    Εκαστος στο ειδος του και ο Λουμιδης στους καφεδες του : Αλλοι με τη Ρεπουση και τη Γιαννακου (τη Μαριεττα μας) και αλλοι με την εθνικη ιδεα.
    Η ενασχοληση με γεγονοτα που συνεβησαν σε αλλες εποχες και αλλους τοπους (πχ. Γκαιμπελς,Μουσολινι κλπ) ειναι ιδιον εκεινων που δεν μπορουν να αντιπαρατεθουν για προβληματα του παροντος.
    Δεν μπορουν να απαντησουην δηλαδη :
    Γιατι επι ενα χρονο παρεμενε το βιβλιο ιστοριας και επρεπε να μαυρισθει η Γιαννακου και να μπει ο ΛΑΟΣ στη Βουλη για να φυγει;
    Γιατι επρεπε να παραμενει επι χρονια ο καταυλισμος των Αφγανων στην Πατρα και το αισχος του παλιου Εφετειου μεχρι να ανεβει το ποσοστο του ΛΑΟΣ στις ευωρεκλογες για να λυθει το ζητημα εν ριπη οφθαλμου;
    Προφανως δεν υπηρχε αντικειμενικη δυσκολια.Υπηρχε κρυφη φιλοπολυπολιτισμικη ατζεντα απο τη ΝΔ που κατερρευσε απο την εξεγερση των ψηφοφορων της και προσπαθει τωρα να τους ξαναμαζεψει με παραμυθια περι νεοφασισμου.
    Αλλα παρομοια συμβαινουν και στον οικονομικο τομεα : Γιατι ολα τα εργα τα παιρνει ατομο που απο τα ΜΜΕ που διαθετει υβριζει καθημερινα τη ΝΔ;Κοροιδα ειστε εκει στη ΝΔ ή μαζοχες;
    Γιατι οι πασης φυσεως τρομοκρατικες οργανωσεις και αναρχικοι δραστηριοποιουνται παντα οταν ειναι κυβερνηση η ΝΔ και κατεβαζουν ταχυτητα επι ΠΑΣΟΚ;Εσεις τι κανετε γιαυτο;Tιματε τους "αγωνες της αριστερας';
    Γιατι εχετε ξεμεινει χωρις μια εφημεριδα της προκοπης;Μηπως γιατι επεσε γραμμη να νερωσουν την ιδεολογια τους ολες και πλεον δεν αγοραζονται;
    Θα πρεπει να καταλαβετε οτι το Δεκεμβριος του 2008 ηταν κομβικος για τις αντιληψεις μεγαλου μερους των πρωην οπαδων σας.Συμπυκνωθηκε ολη η αγανακτηση απο τρεις δεκαετιες κυριαρχιας της αριστερας σε ιδεολογικο,επεισοδιακο και δολοφονικο επιπεδο.Τερμα τα προβατα στη στανη.
    Ισως ειδατε σημερα τον Αδωνι για το θεμα που προεκυψε με το μουσειο να λεει "δε δινω δεκαρα για το τι πιστευει ο Γαβρας".Εσεις θα ανακραξετε Ω,τι ιεροσυλια και θα πατε μετα να γλυψετε ως γλοιωδεις αυτους που σας βριζουν για να σας χαρισουν μια συγκαταβατικη φιλοφρονηση "ε,τι να γινει ειναι φωτισμενος δεξιος,αφηστε τον να ζησει και αυτος.
    Τι λετε ρε νουμερα;Eμεις στο ΛΑΟΣ ειμαστε περηφανοι που ειμαστε δεξιοι και πριν 60 χρονια σωσαμε τη χωρα απο τους Γαβραδες και τους Θεοδωρακηδες που ηθελαν να την κανουν Αλβανια.
    Και ειμαστε πολλοι μεσα απο τη ΝΔ και τρεχετε τωρα να σωσετε οτι μπορειτε αλλα το τραινο εχει φυγει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Πολίτη έχεις μπερδευτεί.
    Ο κ. Καρατζαφέρης έχει επανειλημένως στην Βουλή αναφερθεί στο άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων.
    Όμως η κυβέρνηση της ΝΔ (που δεν είναι φασιστική) δεν το πράττει υποτασσόμενη στα συμφέροντα των συντεχνιών, που ενώ αποτελούν μέρος του ιδιωτικού κεφαλαίου, ωστόσο δεν αφήνουν την είσοδο νέων παικτών στα διαφορα επαγγέλματα όπως π.χ. του φαρμακοποιού.
    Αυτό έχει ως αποτελέσμα την συσσώρευση κεφαλαίου σε λιγούς θιασώτες των συντεχνιών, κάτι που κάνει κακό στην οικονομία.
    Συνεπώς ξ πολιτική της φιλελεύθερης κυβέρνησης της ΝΔ πέφτει σε αντιφάσεις με την ιδεολογία της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Επειδή μιλάμε για φασισμό και λαϊκισμό και άλλα τέτοια ας φρεσκάρουμε λίγο τη μνήμη μας με http://troktiko.blogspot.com/2008/12/blog-post_1867.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. @ Ανώνυμος 8.19
    Δηλαδή όταν οι οπαδοί του ΛΑΟΣ ψήφιζαν ΝΔ ήταν υψηλού επιπέδου, αλλά χαμήλωσε το επίπεδο τους ξαφνικά και ψήφισαν ΛΑΟΣ;
    Εγώ πιστεύω ότι ψήφισαν ΛΑΟΣ για να δειξουν στον Καραμανλή ποια πολιτική πρέπει να ακολουθήσει για να συνεχίσει να είναι πρωθυπουργός.
    Άλλωστε τα μαθηματικά το δείχνουν ξεκάθαρα. 32,3 + 7,2= 39,5 (παραπάνω από το ΠΑΣΟΚ).

    Προτείνω λοιπόν στον πολίτη να παρατήσει τα μπαμπουλο-άρθρα περί φασισμού και να επικεντρώσει στην πολιτική γραμμή που επέβαλλαν οι ίδιοι δεξιοί ψηφοφόροι της ΝΔ, οι οποίοι αισθάνθηκαν παραγκωνισμένοι και προδομένοι από το παιχνίδι του πρωθυπουργού στον μεσαίο χώρο, ο οποίος αποτελείται από ρουσφετοζήτουλες και μικροσυμφεροντολόγους.
    Επομένως αν ο Καραμανλής συνεχίσει στο ίδιο βιολί θα δείτε κι άλλους "μικρόνοες" ψηφοφόρους της ΝΔ να πηγαίνουν στο ΛΑΟΣ.
    Τότε να δείτε τι ταράκουλο θα πάθει ο Κωστάκης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Ευχαριστω πολυ τον Ανωνυμο 10.46μμ για το κειμενο του. Πραγματι ο Δεκεμβριος του 2008 ηταν κομβικο σημειο για ολη την ελληνικη κοινωνια και ειδικοτερα για εμας τους Δεξιους , που δεν ντρεπομαστε να ομολογησουμε την πολιτικη μας ταυτοτητα και δεν επικροτουμε τις καταθεσεις στεφανων στα Μακρονησια. Ο μηνας αυτος και οσα εγιναν τοτε ανοιξε de facto τον δρομο στον "πατριωτικο παρεμβατισμο" και μας οδηγησε οριστικα στην αναζητηση αλλης πολιτικης στεγης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Φίλε μου.......
    σχόλια για τα μπάζα.

    Τελικά ρε μάγκες μου φαίνεται ότι είσαστε όλοι του Δημοσίου.
    Βολεμένοι και πετάτε το χοντρό σας και το μακρύ σας και πέρα πάνε οι άλλοι.
    Εδώ δεν ξέρουμε αν την βγάζουμε αύριο με την κατάσταση που αντιμετωπίζουμε καθημερινά
    ..... και εσείς ασχολείστε με Πλεύρη -Βορίδη -χρυσή αυγή -βιβλία ιστορίας- βίντεο του Γαβρά -Ρεπούση -Γιαννάκου -φαρμακοποιοί και ω της χαράς που λέει και ο παραπάνω
    ¨να δείτε τι ταράκουλο θα πάθει ο Κωστάκης¨
    Ωραία...........................
    Και μόλις πάθει το ταράκουλο ο Κωστάκης όλα τα προβλήματα θα λυθούν ως δια μαγείας .
    Το χρήμα θα τρέξει άφθονο στην αγορά, οι γείτονες θα πάνε κατά διαόλου, οι λαθρομετανάστες θα κάτσουν σπίτι τους και εγώ θα πληρώσω τα χρέη μου και θα κοιμόμαστε πάλι ήσυχα γιατί θα έχει πλέον αποκατασταθεί η Δημοκρατία στην χώρα.
    Ξέρετε αγαπητοί μου πόσες Δημοκρατίες αποκαταστάθηκαν από τότε που γεννήθηκα ??
    Πολλές......πάρα πολλές.....αλλά τελικά αυτοί που αποκαταστάθηκαν ήταν μόνο οι ¨Δημοκράτες¨
    Ρε δεν με χ..... εσείς και τα πολιτικά σας πρόσωπα
    τελειώνει και ο μήνας και ως γνωστόν
    κάποιοι παίρνουν και κάποιοι άλλοι δίνουν.

    Καλό ξημέρωμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Ο Γιωργάκης προορίζεται από τους αμερικανούς να είναι ο ΙΔΕΩΔΗΣ πρωθυπουργός άλλης μιας υποτελούς αποικίας τους στη βαλκανική.
    ΚΑΙ αργόστροφος ΚΑΙ δοσίλογος ΚΑΙ μισός (εξ’ αίματος) αμερικάνος.
    Εντάξει, με τους γνωστούς 4 καναλάρχες (Μπόμπολα, Λαμπράκη, Κυριακού, Αλαφούζο) ξέρουμε ότι τα έχουν συμφωνήσει.
    ΕΜΑΣ ΤΟ ΛΑΟ ΜΑΣ ΡΩΤΗΣΑΝ ή ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΣΗΜΑΣΙΑ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. @πρώτα η ελλάδα το μήνυμα των ευρωεκλογών δέν το έχεις πάρει ακόμα φαίνεται ή δέν το έχεις πάρει καθόλου για να μας λές σχετικά με την γνώμη του λαού. 32% (του 50% που ψήφισε) δηλαδή στο γενικό σύνολο 16% του λαού θέλει σήμερα τον Καραμανλή πρωθυπουργό, τον Γιωργάκη λίγο περισσότεροι αυτό δέν έχει σημασία, σημασία έχει οτι ο λαός πιά ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Κάτι έχουν μπερδέψει τα γνωστά troll του ΠΑΣΟΚ.
    Ανακατεύουν εθνικές εκλογές με ευρωεκλογές.

    Μα και ο ίδιος ο κ. Παπανδρέου , το αφεντικό τους , έχει δηλώσει ότι τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών ΔΕΝ μπορούν να σηματοδοτούν την βούληση του Ελληνικού λαού όσον αφορά τις εθνικές εκλογές, αφού ανέκαθεν η ψήφος των ευρωεκλογών είναι χαλαρή ψήφος.

    θεωρώ ότι τα trooll είναι γνωστά πλέον, απλώς αλλάζουν ψευδόνυμο, λένε -πάντα ανώνυμα- τα ίδια πράγματα , ασχέτως θεματογραφίας του άρθρου.
    Νομίζουν ότι κάνουν προπαγάνδα. Νομίζουν ότι οι υπόλοιποι διαδικτυακοί επισκέπτες είναι χαχόλοι.

    Δεν αντιλαμβάνονται ότι με αυτό τον τρόπο επιβεβαιώνουν αυτό που βοά η μπλοκόσφαιρα, περί καπελώματος ή προσπάθειας υποβάθμισης κάθε διαλόγου.

    Δεν αντιλαμβάνονται ότι αυτό που πετυχαίνουν είναι ακριβώς το αντίθετο, αφού αποκαλύπτονται οι φασιστικές νοοτροπίες τους ( κίνημα γαρ)!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Citizen ή πρώτα η Ελλάδα εσείς δέν είσαστε troll, δέν αλλάζετε συνέχεια ψευδώνυμα και γράφετε όλοι το ονοματεπώνυμο σας καλό παράδειγμα σε αυτό εσύ ας πούμε. Είναι γνωστό σε όλο το διαδίκτυο τον τελευταίο ειδικά χρόνο οτι οι πολύ μεγάλοι δάσκαλοι στην τακτική να βρίζουν μέσω ανωνυμίας είναι οι οπαδοί της Νέας Δημοκρατίας.
    Μήν κατηγορείς λοιπόν τους άλλους για πράγματα που εσείς τους ξεπερνάτε, το φασιστική νοοτροπία φαίνεται απο το ύφος των δικών σας μυνημάτων.
    Για την σημασία του αποτελέσματος των ευρωεκλογών σας υπενθυμίζω πόση μεγάλη σημασία είχε δώσει ο ίδιος ο Καραμανλής τον τελευταίο μήνα, απο την ημέρα που έκλεισε την βουλή όταν καθημερινά σάρωνε όλες τις πόλεις της Ελλάδας βροντοφωνάζοντας να τρέξουν στις κάλπες να απαντήσουν στα παπαγαλάκια. Εγώ όσους ευχαριστημένους Νεοδημοκράτες γνωρίζω έτρεξαν απο τις 8 η ώρα το πρωί να ψηφίσουν καλή ώρα ένα γειτονάκι μου να πούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Πως τσιμπάει σαν Χάνος και φανερώνεται το troll Χαχαχαχα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. "Θα σας εκμυστηρευτώ την ανησυχία μου, ότι από τους 162.103 συμπολίτες μας που ψήφισαν τον κο. Καρατζαφέρη το Μάρτιο του 2004, τους 252.429 τον Ιούνιο του 2004, τους 271.809 το Σεπτέμβριο του 2007 και τέλος, τους 366.615 τον Ιούνιο του 2009, δεν είμαι σίγουρος εάν οι περισσότεροι από αυτούς έχουν συνειδητοποιήσει ότι πριμοδότησαν με την ψήφο τους κάποιον που ενδέχεται να είναι, εάν όχι κάποιος αλλοπαρμένος που λέει ότι του κατεβεί στο νου, ή κάποιος εγκάθετος που εκτελεί υποδείξεις μίας αποστολής υπονόμευσης, ένας (ετοιμαστείτε για το χειρότερο) καμουφλαρισμένος νεοφασίστας που είναι ικανός να απειλήσει εν καιρώ τη σταθερότητα και την ασφάλεια του δημοκρατικού μας συστήματος. Διότι, τα περί «πατριωτικού παρεμβατισμού» σε τέτοια σκούρα μονοπάτια υποθέσεων και υποψιών με οδηγούν προσωπικά και ειλικρινά, εύχομαι να πέφτω έξω.

    Υπερβολικές σκέψεις; Δαιδαλώδεις προβληματισμοί; Αβάσιμες ανησυχίες;

    Ας ελπίσουμε ότι όλα τα παραπάνω, είναι μονάχα τα αμέσως προηγούμενα.

    Πάντως, εγώ, δεν αισθάνομαι και ιδιαίτερα ήσυχος. Ενδεχομένως, ούτε κάποιοι από εσάς."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. 6:45 απάντησε μου ειλικρινά εσύ τί έχεις να προτείνεις στους καταδυσαρεστημένους απο τον Καραμανλή δεξιούς που αμφιταλαντεύονται μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΛΑΟΣ?
    Ποιό απο τα δύο κόμματα να ψηφίσουν?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Συνέχεια της ανάλυσης(2)...
    Πρέπει κάποια στιγμή να καταλήξουμε... Ο Καρατζαφέρης είναι ακροδεξιός ή λαϊκιστής; Δηλαδή πιστεύει αυτά που λέει ή κοροϊδεύει;
    Αυτά που λέει είναι παράλογα, ή είναι "ανεκτά" αλλά δεν πιστεύετε ότι τα εννοεί;
    Αυτή είναι η ουσιαστική πολιτική κουβέντα, και όχι οι παραθέσεις του 1927...

    Και επίσης, αν κάποιος έχει εθνοκεντρική θέαση, τί πρέπει να πει για μην κατηγορηθεί ως φασίστας και ναζιστής; Εκτός αν η εθνοκεντρική άποψη δεν θεωρείται αποδεκτή...
    Αυτό προσπαθεί να κάνει ο "κινηματικός πατριωτικός παρεμβατισμός". Απλά να συσπειρώσει τους πατριώτες ώστε να ενεργοποιηθούν και να γίνουν μέτωπο. Πού είτε θα μεταλλαχθεί σε πλειοψηφικό ρεύμα, είτε θα επηρεάσει τους άλλους χώρους απεγκλωβίζοντας τις πατριωτικές τους δυνάμεις...
    Η διαρκής προσπαθεια μπαμπουλοποίησης έχει ημερομηνία λήξης... Κάποια στιγμή θα χρειαστούν επιχειρήματα επί της ουσίας....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. @ thouthou
    Μάλλον θεωρείς την πατριδοκαπηλία ως ..."εθνοκεντρική άποψη".
    Τα παραδείγματα φίλε μου του τυχοδιωκτικού εθνικισμού, του σωβινισμού και της πατριδοκαπηλίας στην Ελληνική Ιστορία αφθονούν.
    Έχουμε πάθει και έχουμε μάθει!

    Η λέξη και ο όρος κίνημα που χρησιμοποιείς και εσύ , δεν έχει ΚΑΜΙΑ θέση στην δημοκρατική κεντροδεξιά.
    Κόμματα Ναι έχουν θέση ! Εκφράζουν μια μερίδα ανθρώπων. Κινήματα όμως Όχι! Καπελώματα της κοινωνίας δεν έχουν θέση σε αυτό τον πολιτικό χώρο.

    Κίνημα ήταν και η Χούντα! "Πατριωτικό παρεμβατισμό" δίδασκε και ζητούσε να απεγκλωβίσει τους Έλληνες πατριώτες από τα ..κόμματα.

    Σε τι διαφέρει λοιπόν το σχόλιο σου και ο ..."πατριωτικός παρεμβατισμός" του ΛΑΟΣ από τους λόγους του Παπαδόπουλου?
    Μάλλον σε τίποτα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Και τί λες; Ότι ο εθνοκεντρισμός (εθνικισμός ό,τι θες) ήταν κακός παλιά, άρα τον ξεχνάμε; Δηλαδή ο Παλαμάς, ο Βενιζέλος, ο Παύλος Μελάς, ο Σικελιανός, ο Δραγούμης, ήταν απλά τρίχες; Αυτοί τότε και τώρα δεν χαρακτηρίζονται ως εθνικιστές;
    Γιατί πάντα ψάχνεις κάτι ιστορικό για να κρίνεις αυτό που σου λέει κάποιος; Αν μια γυναίκα σου πεί κάτι, την κρίνεις σύμφωνα με αυτά που σου είπαν κάποιες κάποτε; Χωρίς να προσπαθήσεις να φτιάξεις μια σχέση, κάτι καινούριο;
    Τί ευκολίες είναι αυτές; "Οι χουντικοί είπαν αυτά", "οι φοβίες μου μου λένε αυτά".... Τότε πες εξ'αρχής ότι έχεις πρόβλημα, δεν ανέχεσαι "πατριωτικό" λόγο, δεν γουστάρεις τίποτε, γιατί δεν τον εμπιστεύεσαι, γιατί φοβάσαι ότι θα σε γελάσουν... Τί άλλο να κάνει κάποιος για να κερδίσει την ανοχή σου; Τι να κάνει κάποιος να σε μετατρέψει από συμπλεγματικό κριτή (λες και πολέμησες και σε πρόδωσαν) σε αντικειμενικό πολίτη;
    Απλά δεν μπορώ να σε καταλάβω... Επιτέλους πες "δεν γουστάρω τέτοια λόγια" να τελειώσει η κουβέντα.... Γιατί δεν έχεις επιχειρήματα, μόνο "έχουμε πάθει", "τα ξέρουμε αυτά", "δεν μασάμε" κλπ...
    Ε, γράψε βιβλίο τοτε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. @ thouthou
    Σου το έχω γράψει και σε άλλο σχόλιο. Τις έννοιες Εθνισμός, Εθνικισμός φρόντισε να τις μάθεις και να τις ξεχωρίζεις.
    Κανείς ΜΑ ΚΑΝΕΙΣ δεν έχει πει αυτούς που αναφέρεις εθνικιστές ( εκτός των ολίγων αναρχοαριστεριστών νεοταξιτών, που είναι όμως μια ελάχιστη μειοψηφία του ελληνικού λαού ).
    Αυτοί που αναφέρεις ήταν ΕΘΝΙΣΤΕΣ .
    ( Εθνισμός= φιλοπατρία, Εθνικισμός= Υπέρμετρη φιλοπατρία με αλυτρωτικές διαθέσεις. Το νεοταξικό καθεστώς προσπαθεί αυτές τις έννοιες λαθραία να τις ταυτίσει)
    Κουράστηκα φίλε να τα εξηγώ!
    Καλή σου ημέρα και να διαβάζεται παραπάνω. Κανείς δεν έχασε ποτέ από το διάβασμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή