Τρίτη 6 Ιανουαρίου 2009

Σχέδιο Ποσειδών...


Αν υπήρχε μια ελάχιστη αμφιβολία, γράφει ο Μανώλης Κοττάκης, για τις αληθινές επιδιώξεις που έχουν ορισμένοι πρωταγωνιστές του δημόσιου βίου τούτη την περίοδο, , αυτή διαλύθηκε οριστικά και αμετάκλητα χθες.

Μια ματιά στη συνέντευξη του Αλέκου Αλαβάνου στην «Κυριακάτικη Αυγή» πείθει δυστυχώς και τον πλέον αδαή ότι το Δεκέμβριο που μας έφυγε «παίχθηκαν», για λόγους μικροκομματικούς, είτε ενσυνειδήτως είτε από βαριά αμέλεια, επικίνδυνα παιχνίδια εις βάρος της χώρας.

Εις βάρος της διεθνούς εικόνας της, εις βάρος της οικονομίας της, εις βάρος του κοινού μας μέλλοντος.

Παιχνίδια που συνεχίζονται ακόμη. Ας δούμε τα πειστήρια: Στο προχθεσινό φύλλο της «Κυριακάτικης Αυγής» υπήρχε ως «ένθετο» ένα ημερολόγιο του 2009, με εξώφυλλο το πρόσωπο του Αλέξη και τίτλο «Εικόνες από το μέλλον». Ποιες είναι αυτές οι εικόνες (φωτογραφίες) από το μέλλον ; Μήπως έχετε την περιέργεια να μάθετε ;

Το μέλλον μας είναι ένας κουκουλοφόρος, ο οποίος εικονίζεται στο ημερολόγιο της «Αυγής» (μήνας Φεβρουάριος) να πετά μια πέτρα προς άγνωστη κατεύθυνση! Η λεζάντα κάτω από τη φωτό δεν επιτρέπει παρερμηνείες: ....«Η λάβα αιφνιδιάζει όσους δεν βλέπουν το ηφαίστειο»…...

Το μέλλον μας είναι ένα αλλόφρον ζευγάρι (μήνας Φεβρουάριος και πάλι), το οποίο εικονίζεται να φεύγει τρέχοντας καθώς οι φλόγες των μολότοφ έχουν ζώσει έναν καιόμενο κάδο σκουπιδιών δίπλα του. Η λεζάντα κάτω από τη φωτό δεν κρύβει επιθυμίες. «Καραμανλής ή χάος; Χάος!» επιλέγουν οι συνθηματολογούντες. Το χάος της φωτιάς και του ρημαδιού…..

Το μέλλον μας είναι οι σπασμένες βιτρίνες της Πανεπιστημίου, οι οποίες «κοσμούν» το ημερολόγιο της «Αυγής» για το μήνα Ιούλιο. Λεζάντα; «Πλιάτσικο στις κλεμμένες μας ζωές». Το μέλλον είναι το πλιάτσικο. Μέχρι και το φλεγόμενο δένδρο της Πλατείας Συντάγματος χρησιμοποιείται ως εικόνα του ...«αύριο».

Αυτό λοιπόν είναι το κοινό μας μέλλον; Φωτιές και πέτρες; Πίστευα ότι στη συνέντευξη του φίλου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκου Αλαβάνου στη χθεσινή «Αυγή» θα έβρισκα διαφορετικές απαντήσεις.

Πίστευα ότι στον πολιτικό λόγο της ανανεωτικής Αριστεράς δεν υπάρχει ούτε ο ελάχιστος χώρος για ανοχή στη βία. Κι όμως... Αφού ο Αλέκος δήλωσε αρχικώς ότι την Αριστερά την εμπνέουν προσωπικότητες «που έφεραν επαναστατικά αποτελέσματα με ειρηνικές μορφές πολιτικής πάλης» (Γκάντι, Κινγκ), απάντησε: «Αν όντως επιδιώκουμε ριζοσπαστικές αλλαγές στο ταξίδι, παρότι εμείς δεν τους κουβαλάμε στην ψυχή μας, θα συναντήσουμε και τους Λαιστρυγόνες και τους Κύκλωπες και τον άγριο Ποσειδώνα (...) Χωρίς συγκρούσεις δεν γίνονται αλλαγές στην κοινωνία».

Ώστε έτσι, πρόεδρε ; Άγριοι «Ποσειδώνες» με τρίαινες οι κουκουλοφόροι ; Κύκλωπες και Λαιστρυγόνες οι αντιεξουσιαστές ; Με τέτοια «λογοπαίγνια» δίνει επίσημη κάλυψη σε φαινόμενα βίας ο πρόεδρος της Κ.Ο. ενός κόμματος Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας ; Κρίμα, πρόεδρε. !

Είναι κρίμα να επενδύεις στη βία για την εκλογική ανάκαμψη του ΣΥΡΙΖΑ, μην υπολογίζοντας το κόστος για τη χώρα. Είναι κρίμα, παραμονές νέων κινητοποιήσεων, να ενθαρρύνεις το σχέδιο …«κουκούλα».

Η Αριστερά που μάθαμε εμείς στα αμφιθέατρα, στις κόντρες μας, είχε πάντα πρόσωπο και δεν κρατούσε ποτέ τρίαινα.

Πηγή: «e-tipos»

22 σχόλια:

  1. Επειδή χρόνια τώρα και για διάφορους λόγους σιχαίνομαι από τα βάθη της καρδιάς μου έναν από τους πιο ύπουλους, υπονομευτικούς και εμετικούς πολιτικούς σχηματισμούς που έχουν υπάρξει σε τούτη τη "δημοκρατική" χώρα, το Ξύριζα, ένα έχω να πω διαβάζοντας τις δηλώσεις του "ανθρώπου που νομιζει πως είναι Θεός", του Αλέκου Αλαβάνου και των σφουγγοκωλάριών του... Το κακό που υποθάλπει θα γυρίσει επάνω του... Με ποιον τρόπο δεν ξέρω, αλλά η αρνητική ενέργεια πάντα επιστρέφει με διάφορες μορφές στο σημείο από το οποίο εκπηγάζει... Κάποια στιγμή το ταξίδι θα τον φέρει σε Συμπληγάδες, μιας και του αρέσει να χρησιμοποιεί την ελληνική μυθολογία, οι οποίες δεν θα του δώσουν την ευκαιρία να ξεφύγει... Διότι δεν είναι ήρωας, ο απεχθής αυτός τύπος... Είναι εγκληματίας...Και οι θεοί τιμωρούν την ύβρι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είναι ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΟ να καταλάβουμε ποιός είναι πίσω από τους κουκουλοφόρους και τους παρακινητές της αποσταθεροποίησης της Ελλάδας.

    ΠΟΙΟΣ ΧΑΝΕΙ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΩΦΕΛΕΙΤΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΜΠΟΥΜΠΟΥΛΑ;

    Η Ν.Δ. χάνει γιατί οι καναλάρχες την κατηγορούν ότι δεν κτυπάει αλύπητα τους κουκουλοφόρους.

    Ο Σύριζα χάνει γιατί οι καναλάρχες τον κατηγορούν ότι υποκινεί τους ταραξίες.

    Το ΚΚΕ χάνει γιατί οι καναλάρχες το κατηγορούν ότι είναι δεκανίκι της Ν.Δ. (το θράσος δεν έχει όρια).

    Το Λαός χάνει γιατί οι καναλάρχες το κατηγορούν ότι είναι δεξιό, άρα υπέρ της άχρηστης αστυνομίας.

    Και βεβαίως βλέπουμε συνεχείς δημοσκοπήσεις από το Mega, τον Ant-1, τον Alpha, τον Αλτερ και το Star, όπου όλα τα κόμματα πέφτουν εκτός από ένα που ανεβαίνει.

    ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΠΟΥ ΩΦΕΛΕΙΤΑΙ;

    ΜΟΝΟ ο ελληνο-αμερικάνος γιός της margaret chad.

    Πού είπε ΝΑΙ στο βρώμικο αμερικάνικο σχέδιο Ανάν το 2005, που είπε ΝΑΙ στην αμερικάνικη πρόταση για το όνομα Μακεδονία-Σκόπια το 2002 για τους βόρειους γειτόνους μας και που ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΟΤΕ σχολιάσει τις κοσμοι-στορικές συμφωνίες του Καραμανλή με τους Ρώσους για τους αγωγούς και τους Κινέζους για τα λιμάνια.

    Και μετά οι οπαδοί του πασόκ ονομάζουν ατεκμηρίωτες θεωρίες συνομωσίας τις κατηγορίες ότι ο Γιωργάκης κάνει ΑΚΡΙΒΩΣ ότι του λένε οι αμερικάνοι και οι καναλάρχες υπάλληλοί τους, σε βάρος της Ελλάδας.

    Φίλοι πασόκοι, θυμηθείτε είμαστε όλοι ΠΡΩΤΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΕΛΛΗΝΕΣ.

    Μην παρασύρεστε από τους καναλάρχες, που βρίσκονται σε διατεταγμένη υπηρεσία από τους αμερικάνους.

    Αφήστε τους κομματικούς φανατισμούς και βάλτε το μυαλό σας να δουλέψει καθαρά.

    Θα βρείτε αμέσως ΟΛΕΣ της απαντήσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φίλε politi χρόνια πολλά.
    Σήμερα τών Φώτων άς εύχηθούμε ό Θεός νά φωτίσει τούς πολιτικούς μας. Θυμάμαι τόν Αλαβάνο στήν Εύρωβουλή, νομίζω επί Σημίτη, εδινε τότε τήν έντύπωση ότι κινείται έθνικά, καί ξαφνικά όταν έγινε πρόεδρος τού τσίριζα όλα άλλαξαν. Νά ύποθέσω ότι πούλησε τήν ψυχή του γιά αύτή τή θέση, νά ύποθέσω ότι άλλες ''δυνάμεις'' ύγιείς κατά τά κοινοβουλευτικά πρότυπα, παραμερίστηκαν φασιστικά, μέσα στό κόμμα του, νά ύποθέσω ότι έβαλε τόν Τσούπρα σ' αύτή τή θέση γιά νά φράξει τό δρόμο στίς από μέσα άντιδράσεις, νά ύποθέσω ότι έχει άφεντικά, νά ύποθέσω ότι έκανε τό κόμμα του κύριο έκφραστή τής νέας τάξεως πραγμάτων,καί νά συμπεράνω ότι ό άνθρωπος δέν είναι άπλώς έπικίνδυνος, είναι δημόσιος κίνδυνος, είναι έξολοθρευτής.
    Σέ λίγο καιρό θά άποκαλυφθεί ότι,
    ουτσεκάδες, μουσουλμάνοι, άναρχικοί, κουκουλοφόροι, μυστικές ύπηρεσίες καί αύτό τό κόμμα συνοθύλευμα τού σχιζοφρενούς Αλέκου, είναι όλοι μαζί, καί ένα χαρμάνι. Τό χειρότερο θά μάθουμε ποιός ''έλληνας'' πολιτικός συντονίζει καί κατευθύνει όλο αύτό τό έφιαλτικό γιά τόν τόπο μας σχέδιο. Δέν ξέρω, ό νόμος περί έσχάτης προδοσίας ίσχύει άκόμη στή χώρα μας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο.Ε.Α. ΣΗΜΑ Η

    http://ellhnkaichaos.blogspot.
    com/2009/01/httprapidshare.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αγαπητέ πολίτη, ο κ. Αλαβάνος νομίζω ότι θα πρέπει να αναθεωρήσει πολλές από τις απόψεις του .
    Εάν διάλεγε τον πραγματικό δρόμο των Γκάντι ή Κίνγκ με τις ειρηνικές μορφές πολιτικής πάλης θα έβρισκε πολλούς που θα του συμπαραστέκονταν.
    Τουναντίον σήμερα με την συμπεριφορά του και τον δρόμο της βίας που έχει διαλέξει , πολλοί τον αποκηρύττουν στρεφόμενοι σε άλλους πολιτικό-ιδεολογικούς χώρους.
    Μόνο χαμένος θα βγει μεσομακροπρόθεσμα από αυτή την επιλογή του.
    Εύχομαι Καλό Απόγευμα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η προσωπική μου γνώμη είναι ότι ο κ. Αλαβάνος και ο κ. Τσίπρας καπηλεύονται τις ¨αντιδράσεις¨ για λόγους ψηφοθηρικούς παραβλέποντας τι ¨θρέφουν¨ και από την άλλη μεριά οι ¨αντιδραστικοί¨ βολεύονται κάτω από την ¨προστασία¨ που τους παρέχει η συμπεριφορά του Συριζα αφού οι βολές κατευθύνονται σε συγκεκριμένο στόχο και όχι σε αυτούς.
    Μακάρι να καταλάβουν σύντομα το λάθος τους για το καλό της χώρας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ο/Η Ανώνυμος είπε...

    Ρε συ ανωνυμε, ...#....#...#.
    Τι διαολο, τοσο φοβερη λογικη εχεις;
    Πιστευω να εισαι οπωσδηποτε πτυχιουχος του Δημοτικου, και αν.

    6 Ιανουάριος 2009 8:01 μμ

    Sorry !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Με λίγα λόγια όλο μας το πρόβλημα είναι ο Αλαβάνος και ο ΣΥΡΙΖΑ, ένα κόμμα του 3-8%.
    Εγώ συνιστώ ψυχραιμία γιατί θα μας χρειαστεί και να μην κατηγορηθώ για οπαδός γιατί ουδέποτε υπήρξα.
    Όπως λέει και ο ανώνυμος πρώτα από όλα είμαστε Ελληνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @Alex.
    Κοιτα,σε μια κοινωνια περιεργη, περιεργων ανθρωπων, που αλλαζουν γνωμη 100 φορες την ωρα απο τη μια,αλλα και κολλανε σε μερικες ιδεες που αποδειχτηκε οτι δε λειτουργουν, για 70 περιπου χρονια,μιλαω για τον κομμουνισμο δηλαδη,δε θελει και πολυ, ενα κομμα,να λειτουργησει σαν καταλυτης, οταν μαλιστα εχει μεσα στα μελη του,πολλους απο τους γραφιαδες και διαμορφωτες της κοινης γνωμης.Μηδε των καθηγηταδων των Πανεπιστημιων εξαιρουμενων.
    Θα υπηρχε ασυλο και κολοκυθια τουμπανα, αν δεν ηταν καθηγητες και δημοσιογραφοι μελη και συμπαθουντες;
    Ακομη και για τους πουστηδες, που βγηκαν και γυρευαν γαμους και πανηγυρια,αυτοι δεν ηταν απο πισω;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμε 10:43 νομίζω ότι κάπου έχεις μπερδευτεί, αν είχαν τόσους διαμορφωτές όπως λες τότε θα ήταν εξουσία, όσο για το άσυλο νομίζω ότι ξέρεις πότε και γιατί θεσπίστηκε.
    Στη δημοκρατία φίλε μου δεν υπάρχουν αδιέξοδα, πάλη ιδεών όμως υπάρχει και αυτό είναι και το νόημα της δημοκρατίας, μπορεί να μην συμφωνούμε αλλά πρέπει να υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα τους να έχουν την γνώμη τους.
    Όσο για τους πούστηδες που αναφέρεις η φύση έχει δώσει την απάντησή της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Alex
    νομίζω ότι ο ανώνυμος 10:43 έχει δίκιο. Κάποιοι αντιλαμβάνονται τον ΞΥΡΙΖΑ ως ένδειξη κουλτούρας.

    Είναι περίεργο πως βασικές ιδεολογικές του θέσεις πραγματοποιούνται και από τα δύο κόμματα και ειδικά ότι έχει σχέση με θέματα πίστεως, τα θρησκευτικά στα σχολεία και άλλα.

    Δυστυχώς είναι ένα από τα προβλήματα που εγώ τα ονομάζω ως πολιτικοποίηση των ηθικών αξιών.

    Δυστυχώς επειδή κάποτε κάποιοι δήλωσαν εαυτούς τους υπερσπιστές των ηθικών αξιών κατ αποκλειστικότητα, κάποιοι άλλοι τσίμπησαν και πήγαν στην αντίθετη κατεύθυνση.
    Αναφέρομαι στο "πατρίς, θρησκεία, οικογένεια".

    Η αγάπη για την πατρίδα ανήκει σε όλους του Έλληνες ανεξαρτήτως κόμματος.

    Όμως σήμερα αυτό το αυτονόητο δεν διδάσκεται σήμερα στα σχολεία, γιατί κάποιοι από αυτούς που κάνουν κουμάντο φοβούνται μήπως και ταυτιστούν με ακροδεξιούς. Για τόση ΒΛΑΚΕΙΑ μιλάμε.

    Κύριοι η λεγόμενη "Κοινή λογική" δεν είναι αυτονόητη. Το "κοινή" πάει να πει ότι όλοι μπορούμε να την καταλάβουμε, όχι όμως και να την εμπνευστούμε, δεν γεννηθήκαμε κατέχοντας την κοινή λογική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Από τον Θύμιο Παπανικολάου
    .
    Οι καθεστωτικοί μηχανισμοί και οι μυστικές υπηρεσίες αναβιώνουν ένα νέο τρομοκρατικό μύθο, στα πρότυπα της «17Ν»:Τον «Επαναστατικό Αγώνα»!!!
    Μόνο που αυτή την απάτη της «αριστερής», «ατομικής τρομοκρατίας», δεν μπορούν να την περάσουν, σήμερα, εύκολα στον ελληνικό λαό. Οι πλούσιες εμπειρίες και τα φιάσκα των κατασκευασμένων οργανώσεων (17Ν-ΕΛΑ) έχουν οξύνει το πολιτικό κριτήριο.
    Ο ελληνικός λαός πλέον γνωρίζει, έστω και αν δεν μπορεί να το τεκμηριώσει θεωρητικά, αυτό που δεν μπορούν να αντιληφθούν κάποιοι αλλοτριωμένοι διανοούμενοι αριστερίζοντες: ότι η τρομοκρατία αποτελεί σήμερα ένα από τα πλέον προνομιούχα μέσα άσκησης πολιτικής των μηχανισμών της καπιταλιστικής εξουσίας, ιδιαίτερα της πλανητικής εξουσίας των ΗΠΑ και των μυστικών της υπηρεσιών.
    Όσοι μιλούν σήμερα με την παλιά συνταγή της «ατομικής τρομοκρατίας» είναι ή βαθιά νυχτωμένοι ή παπαγαλάκια του καθεστώτος και «εγκάθετοι» ιμάντες των μυστικών υπηρεσιών.
    «Ατομική τρομοκρατία», στη συνταγή της παλιάς «αριστερής τρομοκρατίας» δεν μπορεί, σήμερα να υπάρξει, ούτε αντικειμενικά, ούτε υποκειμενικά.
    Αντικειμενικά γιατί απουσιάζουν εκείνες οι προϋποθέσεις που οι αριστεροί αγωνιστές, κάτω από σκληρούς όρους παρανομίας (δικτατορίες κ.λπ) οδηγούνται σε συνωμοτική δράση.
    Υποκειμενικά, γιατί οι πράξεις μιας «κλειστής» συνωμοτικής ομάδας καθορίζονται από τους πραγματικούς πολιτικούς όρους του λαϊκού κινήματος και δεν έχουν μεγάλη διάρκεια: Ή εξαρθρώνονται τάχιστα, ή διαλύονται εσωτερικά, ή, και το πιθανότερο, περνάνε κάτω από την καθοδήγηση των μυστικών υπηρεσιών.
    Αυτή η παλιά συνταγή της «ατομικής τρομοκρατίας», σήμερα χρησιμοποιείται σαν άλλοθι για την κατασκευή τρομοκρατικών ομάδων από τις μυστικές υπηρεσίες: «αριστερό» φύλλο συκής και «αριστερή» υπογραφή ομάδων των μυστικών υπηρεσιών.
    Όποιος, σήμερα, δεν ξεσκεπάζει αυτή την απάτη της αριστερής δήθεν «ατομικής τρομοκρατίας» συμβάλλει, συνειδητά ή ασυνείδητα, στην προώθηση των καθεστωτικών σκευωριών. Γίνεται το ιδεολογικό και πολιτικό άλλοθι των παρακρατικών σχεδιασμών των μυστικών υπηρεσιών.
    Αγνοεί, ηθελημένα (καθεστωτικό γρανάζι) ή από ηλιθιότητα ότι η ιμπεριαλιστική Νέα Τάξη, χρησιμοποιώντας «αριστερά» ιδεολογικά και πολιτικά κλισέ, κατασκευάζει διαβόλους-προβοκάτορες. Τοπικούς διαβόλους και διαβόλους καθολικούς για να επιβάλει την βαρβαρότητα της δικής της πλανητικής τρομοκρατίας.
    Η αμερικάνικη αυτοκρατορία είναι αυτή που κατασκευάζει πλανητικά σκιάχτρα, «τρομοκρατικούς» δαίμονες της υφηλίου, για να υποδουλώνει και κατασπαράσσει λαούς, να κτυπά τα απελευθερωτικά κινήματα (Μέση Ανατολή»), τα κοινωνικά κινήματα σε κάθε χώρα και να επιβάλει τη δικτατορία της σε κάθε χώρα…
    Είναι οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ που κατασκευάζουν και τους τοπικούς δαίμονες: Οργανώσεις τρομοκρατίας με «αριστερές» υπογραφές: «17Ν», «ΕΛΑ» και σήμερα τον «Επαναστατικό Αγώνα».
    Με τέτοιες τρομοκρατικές οργανώσεις προωθεί η ιμπεριαλιστική αυτοκρατορία τα ποικίλα σχέδιά της σε κάθε χώρα. Τα «εγχειρίδια» της CIA πάνω σε αυτά τα ζητήματα είναι πλέον γνωστά και δημοσιευμένα: στο ΡΕΣΑΛΤΟ πολλές φορές…
    Μια τέτοια οργάνωση είναι και ο «Επαναστατικός Αγώνας». Ένα τρομοκρατικό εργαλείο των μυστικών υπηρεσιών για την προώθηση των πολυεδρικών σχεδίων της αυτοκρατορίας εναντίον της χώρας μας και κυρίως: Εργαλείο που θα χρησιμοποιηθεί εναντίον των αυθεντικών αριστερών ιδεών και εναντίον των εκρηκτικών λαϊκών κινημάτων που κυοφορούνται.
    Αυτή η νέα τρομοκρατική μυθολογία και απάτη πρέπει να ξεσκεπαστεί…
    Πηγή: http://www.resaltomag.gr/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Απορώ,τόσα χρόνια Ευρωβουλευτής,δεν έγινε άνθρωπος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. fovamai oti to siriza, meta tin sintrivi tou "exsixronismou"(tis "pemptis tous falaggas" sto pasok kai se alla kommata, pou toso stirixthike apo ta mme), katalave oti exase tin prosvasi stin nomi tis exousias..

    kai apofasise na apostatheropoiisei to politiko sistima kai na spirei "ipothikes" gia to mellon, dimiourgontas entasi sta akra tis koinonias pou me tin parousia tis kai enniote tin siopi tis, kaliptei kai podigetei..

    oi sinthikes gia tin "epanastasi" itan evnoikes..sintiritiko komma stin exousia me dekades anoixta metopa kai metriotato politiko dinamiko,antipoliteysi OFA(Opou Fisaei o Anemos..arkei na ginoume pali kivernisi),pagkosmia oikonomiki krisi, mme se pliri diaploki me ellinika kai xena kentra,kai genikotera polloi isxiroi paixtes me atzenta kai pou dinoun se antalagma se opoion voithisei stin efarmogi tis,exousia..

    ipopsiazomai loipon, oti o k. alavanos se mia "diastrofi" tis skepsis tou, meta tin apofasi tou na kanei stin "akri" gia tous dikous tou prosopikous logous, thelei na strosei to xali se mia omada stelexon pou pistevei oti mesa apo tin sigkrousi me olous kai me ola, tha katastisei to siriza pali "xrisimi anagki" stous mixanismous pou to egkatelipsan meta to egxeirima tou "eksixronismou"..ton ideologiko mandia isos na ton doume se mia epomeni fasi..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. H γενιά των καταλήψεων του 90-91 στο πλευρό μαθητών και φοιτητών

    Με αυτή μας την επιστολή θα θέλαμε να χαιρετίσουμε την πολύμορφη εξέγερση της νέας γενιάς, να σταθούμε αλληλέγγυοι στον αγώνα τους, και να τους πούμε ότι δεν είναι μόνοι τους. Ιδιαίτερα η πρωτοβουλία τους να πραγματοποιήσουν εκδήλωση μνήμης – συλλαλητήριο στις 9 Γενάρη, μέρα που πριν 18 χρόνια οι γνωστοί "αγανακτισμένοι πολίτες – νοικοκυραίοι" ΟΝΝΕΔίτες, δολοφόνησαν στο σχολείο του τον καθηγητή Νικο Τεμπονέρα, είναι η αφετηρία ώστε να συναντηθούν 2 αγωνιζόμενες γενιές.
    Επειδή όμως εκεί που είναι ήμασταν, και εδώ που είμαστε θα έρθουν, οφείλουμε να τους πούμε μερικές αλήθειες, που εμάς δεν μας τις είπαν τότε αυτοί που θα όφειλαν.

    Πάνε 18 χρόνια από τον δικό μας αγώνα που τόσο μοιάζει με τον δικό σας.
    18 ολόκληρα χρόνια από εκείνο το χειμωνιάτικο βράδυ που οι παρακρατικοί «αγανακτισμένοι» ΟΝΝΕΔίτες, εκτελώντας εντολές της Δεξιάς πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας, ξεκίνησαν να ανακαταλάβουν τα υπό κατάληψη σχολεία για να τα... νοικοκυρέψουν! Συμπλοκές, συγκρούσεις, αληθινές μάχες και πολιορκίες δόθηκαν... Παντού ηττήθηκαν και απωθήθηκαν από το οργανωμένο μαθητικό κίνημα, παντού τράπηκαν σε φυγή, παντού απέτυχαν! Στην Πάτρα είχαμε τον πρώτο νεκρό: τον καθηγητή Νίκο Τεμπονέρα, που έπεσε χτυπημένος από το λοστό του παρακρατικού Καλαμπόκα! Στην Αθήνα άλλοι 4 νεκροί πολίτες (κάηκαν ζωντανοί) στο κατάστημα "Κάπα Μαρούση" που πήρε φωτιά μετά από "εξοστρακισμό" ληγμένου δακρυγόνου μέσα στο κτίριο κατά την διάρκεια συγκρούσεων, που οδήγησαν στην παραίτηση τον τότε Υπουργού Παιδείας Βασίλη Κοντογιαννόπουλου.

    Σήμερα 18 χρόνια μετά, δυστυχώς τίποτα δεν άλλαξε. Η ίδια Δεξιά νοοτροπία δολοφονεί τα όνειρά μας, η ίδια Δεξιά λογιστική μας ξεπουλά για 700 ευρώ στο σκλαβοπάζαρο της δουλείας, η ίδια Δεξιά πνίγει τις ανάσες μας για ζωή! Και εσείς, όπως και εμείς, που μας -και σας- θεωρούσαν μια γενιά αδιάφορη εξεγερθήκατε στο τέλος της υπομονής!

    Η πλειοψηφία της Νεολαίας όταν τους μιλούν για πολιτική λένε: …είναι στημένο παιχνίδι.. είναι σικέ… έχουν δίκιο;
    ΝΑΙ γιατί Δημοκρατία δεν είναι απλά να λες τη γνώμη σου και να μην σε... στέλνουν εξορία. Αυτό είναι τα ανθρώπινα δικαιώματα και η ελευθερία. Δημοκρατία είναι κανόνες για το πώς παίρνονται σοβαρές αποφάσεις για έναν λαό, πως διαφυλάττεται η διαφάνεια στην διαχείριση των πόρων του, ακόμα και το πώς και ποιοι εκλέγονται στους θώκους εξουσίας, και αν υπάρχει ισονομία. Τίποτα από αυτά δεν υπάρχει!!!!! Οι νόμοι ισχύουν και εφαρμόζονται μόνο για τους αδύνατους και ποτέ δεν κλήθηκε ο Ελληνικός λαός σε δημοψήφισμα να αποφασίσει για κάτι που τον αφορά.
    Γι' αυτό πρέπει να απαιτήσουμε Εθνικό διάλογο για την αναβάπτιση του πολιτεύματος, με διαφανείς κανόνες διαχείρισης του δημόσιου πλούτου, θέσπιση τρόπου αποφάσεων με δημοψηφίσματα πανελλαδικού αλλά και τοπικού χαραχτήρα.
    Επανεξέταση του εκλογικού συστήματος με καθιέρωση συγκεκριμένου ορίου θητειών σε πολιτειακούς θώκους (βουλευτές, δημάρχους κ.λ.π.) όπως ισχύει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ώστε να μπει τέλος στους επαγγελματίες πολιτικούς και ό,τι αυτό συνεπάγεται.
    Ασφαλιστικό: Ένα ακόμα κοινό σημείο μαζί σας είναι ότι όλοι είμαστε οι λεγόμενοι “καμένοι” δηλαδή οι ασφαλισμένοι μετά την 01/01/1993. Αυτήν την απαράδεκτη διαχωριστική γραμμή που κάποιοι έκτισαν και κάποιοι ανεχτήκαν, και μας έχουν καταδικάσει ως ασφαλισμένους αλλά και ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας. Εμείς είμαστε οι πρώτοι που βιώνουμε τις συνέπειες και αν δεν ανατραπεί άμεσα πολύ σύντομα θα τις βιώσετε και εσείς. Γι αυτό ζητάμε το πάγωμα των ασφαλιστικών νομοσχεδίων Σιουφα-Ρεππα-Πετραλια και διάλογο από μηδενική βάση.
    Θέλουμε όμως να απευθυνθούμε και στη δικιά μας τη γενιά, που κάποιοι έχουν παιδιά και αγωνιούν κάνοντας 2 και 3 δουλειές για να τα ζήσουν, κάποιοι είναι σε απόγνωση και απογοήτευση για ότι συμβαίνει γύρω μας, κάποιοι νιώθουν θυμό αλλά δεν λαμβάνουν τη μεγάλη απόφαση... Σας λέμε λοιπόν:

    ΞΕΣΗΚΩΘΕΙΤΕ! με όποιον τρόπο μπορείτε και επιλέγετε
    ΞΕΣΗΚΩΘΕΙΤΕ! Στη σκέψη, στην κουβέντα με τον φίλο, με τον συνάδελφο
    πείτε δυνατά … ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ…
    ΞΕΣΗΚΩΘΕΙΤΕ! όπου και να ανήκετε πολιτικά για πραγματική Δημοκρατία
    Διαφάνεια και Ισονομία.
    ΞΕΣΗΚΩΘΕΙΤΕ! Γιατί δυστυχώς είμαστε η πρώτη γενιά που ζει χειρότερα από
    την προηγούμενη και αν δεν αντιδράσουμε θα τα υποστεί και
    η επόμενη.

    Εμείς σας καλούμε σε μαζική συμμετοχή στα συλλαλητήρια στις 9 Γενάρη ώστε να νιώσουν οι μαθητές και οι φοιτητές ότι δεν είναι μόνοι τους.
    Επίσης σας καλούμε σε αυτοοργάνωση και διαρκή δράση και εποκοινωνία μεσα απο το WWW.30plus-gr.blogspot.com

    Το κείμενο υπογράφουν: Παντελής Πασπαλάς Στέφανος Μυτιληναίος Μελη της Παννελαδικής Συνονιστικής Επιτροπης Καταλήψεων 1990-1991

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Σήμερα, Αριστερός=Συντηρητικός. Μόνος τους στόχος να κατεστρέψουν την χώρα και την δημοκρατία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Καλημέρα! Χρόνια Πολλά! Αν η ενημέρωση στηρίζεται στον αστέρα κ. Κωττάκη, λυπάμαι ειλικρινώς για την αμεροληψία και την μη κατευθυνόμενη δημοσιογραφία σου! Η πορεία του κυρίου στη Κομοτηνή, στα χρόνια της φοιτητικής και ''επαγγελματικής'' ενασχόλησης, είναι γνωστά σε πολλούς στην περιοχή. Ίσως διέφυγαν της προσοχής σου. Μήπως πρέπει να αναζητήσεις τα περίεργα ''ραβασάκια'' με το φακέλωμα των αντιφρονούντων; Και μην απαντήσει κανείς ότι οι ''πράσινοι'' ήταν χειρότεροι! Στη Θράκη γνωριζόμαστε τουλάχιστον μεταξύ μας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Οι δύο τελευταίοι σχολιογράφοι προφανώς και είναι στον κόσμο τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Κοιτα,ο κοσμος τους εχει παρει χαμπαρι,και δεν τους ψηφιζει, αλλα αυτοι, δεν παυουν να δηλητηριαζουν τα ΝΕΑ ΠΑΙΔΙΑ.Αυτα που κανανε τη ζημια,γκεγκε;
    Οσον αφορα στους καθηγηταδες, εγω ντρεπομαι για λογαριασμο τους, που αυτοι, γεροι ανθρωποι, δεχονται να εξευτελιζονται ετσι.Να τους φτυνουν, να τους χτυπουν, να τους χτιζουν μεσα στα γραφεια τους και να διαλυουν καθε τρεις και λιγο τους χωρους δουλειας τους.
    Αυτοι ειναι η ιντελλιγκεντσια του τοπου;Νατους χαιρομαστε.
    Οσον αφορα στο περιβοητο ασυλο, μιας και βλεπω οτι εισαι κι εσυ κολλημενος,μπορεις please,να μου εξηγησεις,ΑΚΡΙΒΩΣ,για τι ακριβως προκειται;
    Γιατι εγω, με το φτωχο μου το μυαλο, δεν μπορω να καταλαβω, τι πα να πει ασυλο, σε μια δημοκρατια.
    Απαντα μου λοιπον σε παρακαλω, και εδω ειμαι παλι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Για το φιλο με το "σεντονι".
    Κοιτα, αν δεν εισαι νεος,που δε φαινεσαι για τεοιος, τοτε χανεις.Και χανεις πολυ, και εισαι και επικινδυνος γι αυτο,γιατι αποτεινεσαι σε νεους, που δεν ξερουν και αρπαζονται με το παραμικρο.Και μιλας για νταβαντουρι, μετα απο ενα φονο και μια αποπειρα.Δεν το καταλαβαινεις οτι βαζεις φωτια,μ αυτα που γραφεις;
    Εκτος και αν αυτο θελεις.
    Τωρα,οσον αφορα στον Τεμπονερα, δυστυχως, τον ετρωγε ο πισινος του το μακαριτη τοτε,αν και βεβαιως κακως τον σκοτωσαν.Και πολυ κακως μαλιστα.Αλλα τι ηθελε ο Χριστιανος, να μπει μεσα στο Σχολειο, ενω βλεπει να ειναι μεσα, περιεργοι τυποι;
    Το πολυ πολυ, να ειδοποιουσε την Αστυνομια, να τους βγαλει.Τι διαολο, δεν ειχαμε Γερμανικη κατοχη.Απεργια των καθηγητων εχουμε και καταληψη καποιων Σχολειων,που κι αυτο, τελικα,μαλλον κατευθυνομενο ηταν.Υπηρχε κανενας λογος, να παει να καθαρισει με τους τραμπουκους;Γιατι τραμπουκοι ηταν αυτοι.Βουρκος.
    Οσον αφορα σ αυτα τα κοινοτυπα περι καλυτερης η χειροτερης ζωης, αυτα να πας να τα πεις σε ολα τα παιδια της Ευρωπης,που τραβανε το ιδιο λουκι.Τι να κανουν δηλαδη, να χορεψουν το χορο της φωτιας;Κι τι θα βγει απ αυτο;21η Απριλιου;
    Εγω, δεν το θελω αυτο.Καθολου μαλιστα.Μηπως εσυ λοιπον, αυτο επιδιωκεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. τώρα τα μάθατε...
    δεν έχετε δει μου φαίνεται τις αφίσες της νεολαίας τους σύριζα στις σχολές, που δείχνουν μια κυρία με μαγειρική ποδιά να πετάει μια πέτρα σε έναν αστυνομικό, με τη λεζάντα:
    η αντίσταση δεν είναι μόνο δουλιά των ειδικών. τι να πρωτοσχολιάσει κανείς;;;

    στη σχολή μου (Χημικών Μηχανικών ΕΜΠ) μέχρι πριν λίγο καιρό υπήρχαν ακόμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή