Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2009

Ποια είναι τα …«όργανα» του «Επαναστατικού Αγώνα»;


Μελετώντας με ιδιαίτερη προσοχή την 8σελιδη προκήρυξη του «Επαναστατικού Αγώνα», με την οποία αναλαμβάνει την επίθεση κατά του αστυνομικού Διαμαντή Μαντζούνη στα Εξάρχεια και την επίθεση με «Καλάσνικοφ» κατά κλούβας των ΜΑΤ στου Ζωγράφου, μπορούμε να καταλήξουμε σε ορισμένα συμπεράσματα που προσδιορίζουν το παρόν και επιδεικνύουν το μέλλον.

Καταρχάς οι επιθέσεις με πυροβολισμούς από απόσταση περίπου 40-45 μέτρων παρουσιάζει μια πρωτοτυπία καθώς φανερώνει μια τακτική «αντάρτικου πόλεως».

Τέτοια τακτική δεν είχε εμφανιστεί από καμιά άλλη ένοπλη οργάνωση στην Ελλάδα και σχεδόν ποτέ σε διεθνές επίπεδο.

Ανέκαθεν οι ομάδες ένοπλης πάλης , λόγω ιδεολογίας , όταν στις «επιχειρήσεις τους» χρησιμοποιούσαν όπλα, επιζητούσαν ως τώρα να έρχονται «πρόσωπο με πρόσωπο» με τους συγκεκριμένους στόχους τους .

Αντίθετα τα σχέδια του … σημερινού «Επαναστατικού Αγώνα» δείχνουν να μην έχει αναστολές και να προχωρεί σε αιματηρές ενέργειες με νεκρούς αδιακρίτως προσώπων.

Έχουμε να κάνουμε λοιπόν με «αντάρτες πόλεων» και όχι με τις μέχρι σήμερα ομάδες ένοπλης πάλης. Άρα ο οποιοσδήποτε συσχετισμός τους με 17Ν ή ΕΛΑ είναι εν μέρει …ατυχής.

Το παλαιό μοντέλο αυτών των ομάδων ένοπλης πάλης έχει οριστικά περάσει στο παρελθόν (αφού πρώτα εξυπηρέτησε τους τότε σκοπούς των ενορχηστρωτών του), με την περίφημη ….εξάρθρωση της 17Ν από τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. Με απλά λόγια τους …. απέσυραν.

Στις θέσεις τους στρατολογήθηκαν νέοι που μπορεί μεν να είναι … «αδελφάκια τους» , ως προς τους ενορχηστρωτές τους, αλλά στην ουσία πρόκειται περί μιας νέας πολυεθνικής version.

Μια προσεχτική ανάλυση δείχνει ότι οι συντάκτες της προκήρυξης , αν και είναι …παλιοί (αφού χρησιμοποιούν κάποιες ορολογίες περασμένων δεκαετιών, όπως π.χ το μοντέλο «αυτοδιαχείρισης» για το οποίο μιλάνε), προσπαθούν να φανούν ως μη έχοντες κάποια συγκεκριμένη ιδεολογία.

Μιλούν και στρέφονται γενικά περί του καπιταλισμού και το πνεύμα τους παραπέμπει στο βιβλίο L'insurrection qui vient, (η εξέγερση που έρχεται) και που υπογράφει η Αόρατη επιτροπή (Comité invisible).

Για το συγκεκριμένο βιβλίο και τον φερόμενο ως συγγραφέα του Julien Coupat, που …τυχαία βρέθηκε τον Σεπτέμβριο στη… Θεσσαλονίκη και που σήμερα κατηγορείται ως τρομοκράτης από τις Γαλλικές αρχές , είχα γράψει στις 13 Ιανουαρίου (εδώ).

Θυμηθείτε ότι εκτός αυτής της επίσκεψης, είχα επισημάνει σημειολογικά κάποιες σχέσεις αναρχικών στη ….Θεσσαλονίκη («Αναρχική Αρχειοθήκη» κ.α). με το οργανωμένο έγκλημα (υπόθεση Παλαιοκώστα κ.α), καθώς και την παρουσία του πρώην ηγέτη του UCK κ. Χασίμ Θάτσι στη …Θεσσαλονίκη κατά το κρίσιμο διάστημα των πρόσφατων ταραχών.

Μετά από αυτά, θα ήθελα να επισημάνω (πάντα …σημειολογικά) ότι μετά τρεις ημέρες από το τότε άρθρο μου, εντοπίστηκαν στη ….Θεσσαλονίκη (μέσα σε κλεμμένο ΙΧ αυτοκίνητο) αυτόματα όπλα τύπου «Καλάσνικοφ» και …34.180 φυσίγγια διαμετρήματος 7,62 χιλιοστών που χρησιμοποιούνται για τα συγκεκριμένα αυτόματα όπλα.

Επισημαίνω ότι στην προκήρυξη του … «Επαναστατικού Αγώνα» γίνεται επανειλημμένη αναφορά στους μετανάστες και ιδιαίτερα στους …Αλβανούς. Ίσως γιατί στην οργάνωση συμμετέχουν και «ουτσεκάδες αλβανοί κοσοβάροι».

Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι στα επεισόδια που είχαν ξεσπάσει μετά τον θάνατο του νεαρού Αλ. Γρηγορόπουλου ,υπήρξε συμμετοχή στις καταλήψεις των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, ομάδων νεαρών μεταναστών.

Η προκήρυξη μάλιστα που διανεμήθηκε στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο (ΑΣΟΕΕ) στις 15 Δεκεμβρίου στην αλβανική και την ελληνική και κατόπιν σε άλλες τρεις γλώσσες (αγγλικά, γαλλικά και γερμανικά) αποτέλεσε αντικείμενο μόνο αστυνομικής ενασχόλησης, αλλά καθόλου …. πολιτικού ή κοινωνικού προβληματισμού.

Όσον αφορά το άμεσο μέλλον μεγάλος πονοκέφαλος για την ΕΛ.ΑΣ. παραμένει το επόμενο χτύπημα. Κάτι μου λέει ότι η επόμενη ή τουλάχιστον κάποια από τις επόμενες .. «επιχειρησιακές εμφανίσεις» του … «Επαναστατικού Αγώνα» θα έχουν άρωμα .. Βαρδάρη.

ΥΓ. Μη μας διαφεύγει ΠΟΤΕ από την προσοχή ότι στην …Θεσσαλονίκη βρίσκεται κάποιος 45χρονος , «ειδικός» σε θέματα διάλυσης κρατών, με ιδιαίτερα ...στενές σχέσεις με τους «Κοσοβάρους», και που...φυσικά έχει αντίστοιχες στενές ...επαφές και με την Γαλλία , αφού έχει …«υπηρετήσει» ΚΑΙ εκεί ως ….Ακόλουθος Πολιτικών Υποθέσεων.

13 σχόλια:

  1. Kαι γιατί δεν τον απελαύνουν τον ειδικο;
    Γιατί δεν ανακαταλαμβανουν τα κατειλημμένα από τους αναρχικούς κτιρια;
    Γιατί δεν κλεινει το indymedia με βάση τους νόμους περί προτροπής σε εγκλήματα;
    Γιατί πάνω απ όλα δεν παραγγέλλεται εισαγγελική ερευνα για να μαθουμε ποιοι έκαψαν την Αθηνα το Δεκεμβριο;
    Οι κυβερνησεις ειναι ΦΟΡΕΙΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ και όχι επιτροπές παραπόνων.Η πρωτη τους υποχρεωση είναι η εξασφάλιση της δημοσιας τάξης.Αν δεν μπορουν να το κάνουν δεν χρειάζεται να υπάρχουν.
    Η συνεχής προσπάθεια να παρουσιασθεί η κυβερνηση ως αντιστασιακή ομάδα εναντι μιας αορατης έξουσίας καταντα δικαιολογία αποτυχίας.Στο κατω κατω αν η κυβερνηση δεν ασκει την εξουσία που προβλέπει το Συνταγμα και η χωρα είναι υπό κατοχήν ας κατονομάσει την κατεχουσα δύναμη και ας ζητησει από το λαό να ξεσηκωθεί εναντίον της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. πολυ σωστες οι παρατηρησεις σου.το θεμα ειναι τι κανει η οργανομενη πολιτεια?ειναι σιγουρο οτι τα τελευταια χρονια ολιγορησε στην αντιμετωπηση της τρομοκρατιας η πιο δεν μπορεσε να αποτρεψει την ανασυσταση της.οταν οι επιλογες στη αστυνομια γινονται με γνωμονα το κομματικο οφελος εχει σαν αποτελεσμα την αδυναμια της αστυνομιας να επιτελεσει με αποτελεσματιμοτητα τα καθηκοντα της

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ti θα κανει η πολιτεια?Εγω νομιζω τιποτα.Και ποτε εκαναν κατι?Οποτε συνεβει κατι στον "αντιτρομοκρατικο" αγωνα ηταν σαν να εγινε "θαυμα" η' καποιος απο μηχανης θεος επετρεψε να συμβει κατι.Γιατι συμβαινει αυτο,τα συμπερασματα δικα σας.Εγω θα πω μονο οτι οι μυστικες (χα χα)υπηρεσιες της χωρας μας αποτελουν καθρεπτη της υπολοιπης δημοσιας διοικησης.Οσο για τον τροπο εκτελεσης(απο μακρυα) εγω νομιζω ειναι γιατι πυροβολουν τα θυματα τους με ΑΚ-47 (κατι που οι "παλιοι" δεν ειχαν),επισεις δεν εχουν το "τσαγανο" για κατι κοντινο και τριτον οι στοχοι τους νιωθουν ανασφαλεια οτι μπορουν να τους την "φερουν" απο μακρυα.G APO CT

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τον αμερικανο-κινεζομογγόλο πρόξενο των ΗΠΑ εννοείς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. den exeis adiko. kai den ta les mono esy
    http://olympia.gr/2009/01/20/fascists-terrorists/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @ Ανώνυμο 4.13
    Φυσικά αυτόν εννοεί.Ποιον άλλο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. To 1981 η "17 Νοέμβρη" είχε ανακοινώσει ότι αναστέλλει τη δράση της, λόγω ανόδου του ΠαΣοΚ στην εξουσία.
    Λέτε να περιμένουν μια καινούργια ...άνοδο του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία, προκειμένου να ξαναδηλώσουν ότι αναστέλλουν την δράση τους;
    Σ.Σ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλο σχολειο το Αμερικανικο!!!!
    Μαθατε και καινουργιες λεξεις!!!
    Αμερικανικες!!!
    Τρομοκρατια!!!!!
    Για την κρατικη βια της λοβητουρας,της κλεψιας,της απατεωνιας,τιποτα εεεε?????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Δεν ακουσατε τι ειπαν σημερα;
    Οτι πηγε ο ΓΑΠ σε καποιο Ασυνομικο τμημα και βρηκε καποιον αστυνομικο, να χει τα φωτα σβυστα,και να ειναι ντιρλα στο μεθυσι.
    Περιμενετε απο τη δημοσια διοικηση, οπως την εχουν καταντησει, να κανει κατι;Πλανασθε πλανην οικτραν.
    Οι κυβερνησεις, κανουν το κοροιδο γι αυτην, αφου τη χρησιμοποιουν για τα δικα τους συμφεροντα,λεγε ρουσφετια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αφήστε τα σενάρια συνωμοσίας και τα μυθιστορήματα φαντασίας και τα παραμυθάκια. Δεν είμαστε ηλίθιοι.

    Μια ασύμμετρες απειλές, την αλλη ξένος δάκτυλος πίσω απο τα επεισόδια, τώρα Αλβανοί οι δράστες του ΕΑ, η περίοδος Καραμανλή συνοδεύτηκε από τον απόλυτο ευτελισμό του δημόσιου λόγου με σενάρια φαντασίας που δυστυχώς ξεκινάνε από πολύ ψηλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @10:05, αν δεν καταλαβαίνεις τι γίνεται, τότε λυπάμαι αλλά είστε ηλίθιοι,όσο κι αν το αρνιόσαστε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Μήπως η αδυναμία εξιχνίασης των προβοκατόρικων εγκλημάτων της "επαναστατικής", συνδέεται με την αδυναμία απέναντι στην "εξέγερση", ή ακόμη με το ανεξιχνίαστο στις τηλεφωνικές υποκλοπές, τις απαγωγές πακιστανών, την κατάρριψη(?) του πατριάρχη. Τέλος, η "αδυναμία" αυτή συνδέεται με τους εμπρησμούς και την ολιγωρία και της πυροσβεστικής ? Αν είναι έτσι τότε βεβαίως πρέπει να έρθει ο γιωργάκης πάραυτα ! Να γίνει ανακωχή με πράκτορες κι "επαναστάτες" για να σταματήσουμε και τις "προκλήσεις" προς τους τούρκους που λέει κι ο Ερντογάν...
    Το πρωί έβλεπα στο Μέγκα πως ο Αβραμό διαλύει τα δημόσια νοσοκομεία σιγά-σιγά, την ώρα που ο αρούλης ξεκινά νέα μεταρρύθμιση στην παιδεία, όπου η Γιαννάκου με τη Ρεπούση είχαν συναντήσει δυσκολίες. Βλέπω λοιπόν πως τα "όργανα" της Νέας Τάξης ζορίζονται στο έργο τους που καθυστερεί επικίνδυνα επί ΝΔ, καθώς κανείς δεν ξέρει τι μπορεί να έρθει στο μέλλον. Γι αυτό ας επιταχύνομε τις εξελίξεις να τερματιστεί αυτή η αγωνία. Το Πασόκ είναι εδώ, τι περιμένουμε ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. η βλακεια εχει και ορια.τοσα χρονια για την 17 νοεμβρη τι για ξενες μυστικες υπηρεσιες λεγανε οτι ηταν,τι οτι ειναι βαλτοι απο τους ξενους και αλλα.ωσπου τους πιασανε και αποδειχτηκε οτι τιποτα απο ολα αυτα δεν αληθεια.απλα ηταν η ανικανοτητα των κυβερνησεων πασοκ-με εξεαιρεση την διαρκεια υπουργιας χρυσοχοιδη που ηταν ικανος- να δημιουργησει αποτελεσματικη αστυνομια και οχι νοοτροπια χωροφυλακα.τα ιδια λεγονται και τωρα.οσοι ειναι ανικανοι να κανουν την δουλεια τους καταφευγουν σε σεναρια συνομοσιας για να καλυψουν την αδυναμια τους να λυσουν προβληματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή