Τρίτη 6 Ιανουαρίου 2009

Ένας χρόνος


Τέτοια ημέρα ακριβώς πριν ένα χρόνο, «σήκωσα» την πρώτη ανάρτηση του politis-gr. Εν μέσω άκρατης Ζαχοπουλιάδας και κατευθυνόμενης παραπληροφόρησης από τα ΜΜΕ, θέλησα να γράψω τα πράγματα με το όνομα τους , κλικ εδώ ….(επειδή τα γραπτά παραμένουν και μέσω αυτών κρινόμαστε ).

Γνωρίζοντας τι ακριβώς διαδραματίζεται ,δεν δίστασα και πολύ περισσότερο δεν φοβήθηκα να το δημοσιοποιήσω. Η φωνή μου μέσα σε εκείνο το νοσηρό για την Δημοκρατία κλίμα αντήχησε … διαφορετική . Κάποιοι πιθανώς να την προσδιόρισαν ως … «συνομοσιολογική». Αναφαίρετο δικαίωμα τους.

Εγώ συνέχισα να γράφω ακολουθώντας αυτό που πιστά τηρώ σ`όλη μου την ζωή. Το « Λάλει καίρια » του Βία [να λες τα πράγματα που (όταν ) πρέπει]

…….ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΜΕΤΑ, η συντριπτική πλειοψηφία πλέον των Ελλήνων πολιτών (σύμφωνα με τις δημοσκοπικές έρευνες) αποδέχεται ότι υπήρχε και συνεχίζει να υφίσταται οργανωμένο σχέδιο εναντίον της χώρας μας από την απερχόμενη Αμερικανική κυβέρνηση.

Ένας χρόνος λοιπόν με : 383 αναρτήσεις-άρθρα (ένα καθημερινά εκτός ελαχίστων περιπτώσεων), 703.000 επισκέψεις , από 406.000 επισκέπτες και 7.315 σχόλια από αναγνώστες.

Αυτή η αμφίδρομη σχέση ,συνετέλεσε ώστε το politis-gr να συγκαταλέγεται σύμφωνα με τις διεθνείς μετρήσεις , στις πρώτες θέσεις των Ελληνικών blogs.

Θα συνεχίσω να γράφω -τουλάχιστον όσο μου επιτρέπει ο Θεός και η υγεία μου-, πιστεύοντας ότι η Δημοκρατία έχει ανάγκη την απρόσκοπτη πληροφόρηση και την συνεχή ζύμωση ιδεών και απόψεων.

Σας ευχαριστώ

28 σχόλια:

  1. Χρόνια Πολλά φίλε για το ¨χώρο¨ σου.
    Αν και από πολλούς έχει πολεμηθεί ως ¨προβοκατόρικος¨ εγώ τον βρίσκω όαση ενημέρωσης, με καθαρούς στόχους και με σωστές απόψεις ασχέτως πολιτικής τοποθέτησης.
    Οι μεγάλες μου βόλτες και οι επισκέψεις σε όλα σχεδόν τα ελληνικά blog μερικά χρόνια τώρα μπορώ να πω ότι μου επιτρέπουν να έχω προσωπική άποψη και να μπορώ να σε κατατάξω σαν το πρώτο αξιόλογο blog με αναρτήσεις πολιτικού περιεχομένου και ειλικρινή διάθεση διαλόγου και αντιπαράθεσης , εκτός των ακραίων ¨βαμμένων¨ περιπτώσεων που πολύ σωστά διαγράφονται αφού δεν οδηγούν πουθενά.
    Θεωρώ απαραίτητη την ενημέρωση που μου κάνεις καθημερινά και εύχομαι να είσαι καλά και να συνεχίζεις για όσο χρόνο ακόμα μπορείς.

    Και για τους καλοθελητές που θα με κατατάξουν εύκολα σε συγκεκριμένο club μπορώ να πω ότι η δικιά μας γενιά μπορεί να ξεχωρίσει πλέον τις προθέσεις του καθενός και να φιλτράρει τα πράγματα αναλόγως.
    Έχει δει και έχει ζήσει τόσα πολλά......

    Καλή συνέχεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητέ πολίτη δεν θα ήθελα να σου πλέξω το εγκώμιο.Δεν είναι στις προθέσεις μου.
    Νομίζω ότι τα γραφόμενα σου και η εν γένει συμπεριφορά σου στο διαδίκτυο μιλούν από μόνα τους.
    Στους μήνες που παρακολουθώ το blog σου, αυτό που διέκρινα είναι μια διάθεση να θεραπεύσεις τον πολιτικό και κοινωνικό "καταρράκτη", που είναι μια από τις πληγές αυτού του τόπου.
    Ασχέτως ιδεολογίας όλοι μας θα πρέπει να επικεντρωθούμε στην ίαση αυτού του καρκινώματος. Ο καθένας από την δική του πλευρά.
    Να είσαι καλά !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΠΑΝΤΑ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΦΙΛΕ POLITI.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εμείς σέ εύχαριστούμε φίλε πολίτη, γιατί ό χώρος σου είναι ξεχωριστός, εύχομαι νά είσαι πάντα έκεί, γιά νά μπορούμε καί 'μείς νά συμμετέχουμε στήν άξιόλογη προσπάθειά σου. Πιστεύοντας ότι αύτά πού μάς ένώνουν είναι σπουδαία, πιστεύοντας ότι ή πολιτική είναι έργαλείο πού χρειαζόμαστε πάντα, καί ότι οί πολιτικοί είναι τρωτοί καί άναλώσιμοι, άς βοηθήσουμε νά θωρακιστεί θεσμικά ή Έλλάδα μας, ή γλυκειά Έλλάδα πού τήν λατρεύουν όλοι οί λαοί τής οίκουμένης, όλος ό άπόδημος έλληνισμός, άς τό κάνουμε κυρίως γι αύτούς, πού είναι ή άλλη μισή Έλλάδα. Καί άς κρύψουμε μέσα μας βαθειά τήν ντροπή, Έλληνες νά καταστρέφουν τήν Έλλάδα καί νά καίνε τά σύμβολά της. Καί μήν ξεχάσουμε ποτέ ότι κι ένας, μόνο ένας, φτάνει γιά νά άλλάξουν όλα, όταν είναι στήν κατάλληλη θέση, τήν κατάλληλη ώρα, καί θέλει νά τό κάνει. Ο Τάσος Παπαδόπουλος τό έκανε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλές αναρτήσεις φίλε!
    Το "φίλε" το γράφω και το αισθάνομαι πραγματικά αφού όλους αυτούς τους μήνες έτσι σε αισθάνομαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μπορεί να διαφωνώ ιδεολογικά σε πολλά μαζί σου, αλλά το ήθος σου οφείλω να το ομολογήσω.
    Αν και κατά καιρούς έχεις προκληθεί από κάποιους, η στάση σου κοσμεί και τιμά το χώρο.
    Μ.Κ :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Χρόνια πολλά για το blog.

    Οι αναρτήσεις σου προσεγμένες και κατατοπιστικές.

    Το δε ήθος σου το μαρτυρά στον οποιοδήποτε η αριστερή σου στήλη, συνδυάζοντας Ευαισθησία και Κοινωνικό καθήκον!

    Καλή συνέχεια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλή συνέχεια φίλε πολίτη στο blog.
    Το μοναδικό από τα "μεγάλα" που παραμένει προσωπικό και όχι δημοσιογραφικό.
    Ν.Γ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Χρόνια πολλά politis-gr.
    Συνέχισε την καλή δουλειά και ξύπνα μας από το λήθαργο που μας έχουν ρίξει τα ΜΜΕ και τα παπαγαλάκια τους.
    Γερά!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πέρασε κιόλας ένας χρόνος ; Απαπααά!
    Καλή συνέχεια φίλε μου και από εμένα και από τον φίλο σου. Την άλλη εβδομάδα θα είναι εδώ .
    Καλά να είσαι να μας ενημερώνεις για θέματα ... μη ορατά:)) !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Εμείς σε ευχαριστούμε politi
    Γερά και δυνατά!!!!!
    Ένας αναγνώστης σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Φίλε σε ανακάλυψα σχετικά πρόσφατα και απλά ...κόλλησα.
    Αν σου άρεσε και η κλασική μουσική (δεν το ξέρω βέβαια ,αλλά βλέπω ότι είσαι πιο πολύ της Jazz, χαχα! ) θα έλεγα ότι βλέπω τον εαυτό μου στον καθρέπτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αγαπητέ Πολίτη, προσωπικά σου οφείλω μεγάλη ευγνωμοσύνη. Να έχεις την πολύτιμη υγεία σου και να συνεχίσεις σταθερά, :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. NA SE KALA KAI PANTA EPITIXIES OXI MONO STO BLOG ALLA KAI STI ZOH NA TA 100 TA XRONIA MESA STIN BLOGOSFERA KAI OXI MONO

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Αγαπητέ μου πολίτη, φωνές σαν και την δική σου χρειάζονται στον χώρο των blogs.
    Δεν αναφέρομαι φυσικά στην όποια ιδεολογική σου παντιέρα, αλλά στην καθαρότητα σου και στην επιμονή σου για την συσπείρωση όλων των πολιτών, κάτω από την ίδια συνισταμένη (de facto και όχι ala carte ), αυτή της Πατρίδας μας.
    Αρχής δεδομένης αυτής της συνισταμένης, συνειδητά και χωρίς εκπτώσεις, μπορούμε το επόμενο βήμα μας να είναι η ανταλλαγή πολιτικών απόψεων, η ιδεολογική θεώρηση των ζητημάτων που μας απασχολούν , η ζύμωση τους μέσω του πλυντηρίου του διαλόγου και αποδοχή ενός όσον το δυνατότερο καθαρότερου αποτελέσματος.
    Καλό κουράγιο !
    Λιάνα Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Αγαπητέ πολίτη, έχω διαβάσει όλες τις αναρτήσεις σου και σε παρακολουθώ καθημερινά, σου εύχομαι να είσαι γερός και δυνατός, για να συνεχίσεις να προσφέρεις σε όλους μας, και φυσικά στη πατρίδα μας.
    Είσαι ένα απο τα ελάχιστα διαμάντια που κυκλοφορούν στο βούρκο της μπλοκόσφαιρας.

    Βασίλης Σ. Κοζάνη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. @ gnik ,Sik, Βαγαιος ,Ioannis, George, attica, M.K , exarxos,N.Γ, gks, zizanio, αναγνώστη 9.03,extra, Βασιλική Σ, molemou , Λιάνα Κ, Βασίλη Σ.
    Σας ευχαριστώ πολύ για τα καλά σας λόγια και τις ευχές σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Εγώ δεν θα προσθέσω άλλα ευχαριστήρια ή ευχητήρια σχόλια, νομίζω ότι ήδη ειπώθηκαν αρκετά, αυτό που θέλω να τονίσω είναι η ανάγκη για συνέχιση αυτής της αμερόληπτης πατριωτικής διάθεσης μέσω από την γαλούχιση νέων θεμέλιων λίθων ενημέρωσης. Πάντοτε κάποιοι ανοίγουν το δρόμο και οι υπόλοιποι ακολουθούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Νά προσθέσω καί τίς δικές μου ευχές γιά υγεία σέ όλους καί μακροημέρευση στό blog.
    Eπίσης θά πρότεινα (άν μού επιτρέπετε), μέσω τού blog, νά καλλιεργηθεί η εθνική ενότητα καί ομοψυχία, ο πατριωτισμός, η αξιοπρέπεια καί η κοινωνική υπευθυνότητα καί αλληλεγγύη τών πολιτών, νά ενθαρρυνθεί η προσπάθεια καί η εντιμότητα, νά καταγγελθεί η διαφθορά, όπου εντοπίζεται.

    Φιλικά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. @Ανώνυμο 9.51
    Έχεις δίκιο φίλε. Ξέρεις ότι υποστηρίζω και θα υποστηρίζω όσο ζω, ότι η πλατφόρμα πάνω στην οφείλουμε να κινούμαστε είναι αυτή της φιλοπατρίας . Από την στιγμή που όλοι το αποδεχόμαστε αυτό και το περιφρουρούμε , τότε μπορούμε να συζητήσουμε τους όποιους πολιτικούς , ιδεολογικούς και κοινωνικούς μας προβληματισμούς.
    Στην αντίθετη περίπτωση μοιάζουμε με τον πύργο της Βαβέλ. Ο καθένας μιλάει , αλλά δεν τον καταλαβαίνει κανείς άλλος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. @ Χρήστο
    Ευχαριστώ. Συμφωνώ ότι όλοι πρέπει να παλέψουμε προς αυτήν την κατεύθυνση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Αγαπητέ Πολίτη
    Εύχομαι
    - Υγεία για τον Νέο Χρόνο
    - πολύχρονο το ιστολόγιο
    - περισσότερες αναρτήσεις.

    Δεν μπορώ να συμμετέχω στις συζητήσεις όσο θα ήθελα αλλά σε παρακολουθώ πάντοτε.

    Διαισθάνομαι -όσο και ελπίζω- ότι μετά τα ακραία οικονομικά και κοινωνικά γεγονότα η πλειοψηφία του κόσμου επιστρέφει σε συλλογικές αξίες, ξεχασμένες από μια 30χρονη φρενίτιδα παρακμιακού ατομικισμού.
    Όχι ως "συντηρητικοποίηση" αλλά ως υγιής αντίδραση εξορθολογισμού.

    Όσο για τα προβλήματα της πολύπαθης χώρας μας "Οις οιωνός άριστος ...".
    Σε χαιρετώ
    Ο Προφήτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. @ Προφήτη
    Σε ευχαριστώ πολύ για τις ευχές σου.
    Το ίδιο πιστεύω και εγώ! Ήρθε ο καιρός οι πολίτες να αναδειχτούν σε πραγματικούς φορείς κοινωνικής υπευθυνότητας.
    Καλό βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Συγχαρητήρια για την προσπάθειά σου. Και του χρόνου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. @ Πέα Κυάνεα
    Φίλε ήσουν από τους πρώτους φίλους του blog και φυσικά αυτό δεν το ξεχνώ.
    Σ`ευχαριστώ πολύ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. το blog σου ειναι απο τα πιο σοβαρα.να συνεχισεις ετσι

    ΑπάντησηΔιαγραφή