Πέμπτη 1 Ιανουαρίου 2009

Άγνοια των πραγματικών γεγονότων ;


Καλή Χρονιά ! Εύχομαι το 2009 , που προοιωνίζεται πολύ δύσκολο για ολόκληρη την ανθρωπότητα., να μπορέσουμε να αποδείξουμε ότι είμαστε λαός που μπορεί, με ενότητα και αλληλεγγύη, να αντιμετωπίσει τις μεγάλες προκλήσεις.

Βρισκόμαστε στο μάτι του κυκλώνα, όχι μόνο της οικονομικής κρίσης , αλλά και των προκλήσεων και απειλών , τόσο για τη διεθνή ειρήνη, όσο για την σταθερότητα της Δημοκρατίας μας και την εν γένει ανεξαρτησία μας.

Το αμέσως επόμενο διάστημα θα πρέπει να αποδείξουμε έμπρακτα ότι μπορούμε να παραμερίσουμε τον ανεύθυνο λαϊκισμό, να απομονώσουμε τις ύποπτες και ακραίες ομάδες που επιδίδονται στην καταστροφική βία και αντιστρατεύονται τη συνοχή της κοινωνίας μας.

Την εποχή που ζούμε κανείς δεν μπορεί να επικαλεστεί άγνοια των γεγονότων. Κανείς δεν μπορεί να επικαλεστεί ότι αυτός δεν …ήξερε. Ότι αυτός λόγω άγνοιας δεν φταίει!

Πολλές φορές έχω αναφερθεί ,τόσο εγώ όσο και μια ολιγομελή ομάδα ανεξάρτητων φωνών σε άλλα blogs , sites ή περιοδικά, ότι η χώρα μας δέχεται πρωτόγνωρες επιθέσεις . Άλλωστε αυτός ήταν ο σκοπός μου ξεκινώντας αυτό εδώ το blog πριν ένα χρόνο ( 6 Ιανουαρίου). Το φανερώνει άλλωστε και το πρώτο μου άρθρο (εδώ).

Έλεγα τότε ,όταν σχεδόν όλοι..... περί άλλων τυρβάζανε , ότι : «Θυμηθείτε με ! Στο επόμενο διάστημα ο στόχος τους θα είναι ο κ. Καραμανλής λόγω αγωγών και όχι η οποιαδήποτε πολιτική της ΝΔ.

Οι γνωστές ξένες μυστικές υπηρεσίες θα ανοίγουν τα συρτάρια τους και θα προωθούν «σκάνδαλα», ροζ ιστορίες και τα συναφή , με παραλήπτες .....Έλληνες.
Ναι ! Δυστυχώς. Αυτά μας μάραναν. Εδώ ο κόσμος καίγεται και αυτοί .....ξεπουλιούνται. Σύγχρονοι Εφιάλτες. Ξεπουλιούνται στα ξένα συμφέροντα
».

Όλο αυτό τον χρόνο πολλές φορές έχω αναφερθεί σε πρόσωπα και γεγονότα. Από την …απέναντι πλευρά (αυτή των … ΜΜΕ) αντί για ρεπορτάζ , απαντούσαν με τον φασισμό της σαχλαμάρας και της ένοχης ειρωνείας. Δεν μπορούσαν ή δεν …ήθελαν να κάνουν ρεπορτάζ;

Έρχεται λοιπόν προχθές, στο κατώφλι του 2009, ένας δημοσιογράφος από την Ουάσιγκτον να επιβεβαιώσει με τον πλέον επίσημο τρόπο , τα διάφορα άρθρα μου όλο το χρόνο που μας πέρασε.

Πρόκειται για τον έγκριτο δημοσιογράφο μεγάλων αθηναϊκών εφημερίδων και διαπιστευμένο στο Στέητ Ντηπάρτμεντ ,κ. Λάμπρο Παπαντωνίου. Ο εν λόγω δημοσιογράφος για όσους δεν γνωρίζουν έχει τιμηθεί μεταξύ άλλων και από το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης για την 35χρονη δημοσιογραφική παρουσία του στην Ουάσιγκτον .

Μάλιστα στην βράβευση του είχε ακουστεί το εξής καταπληκτικό από το στόμα Έλληνα πολιτικού:«Αν δεν υπήρχε ο Λάμπρος, η Ελλάδα θα έπρεπε να τον ….κατασκευάσει. Όλα αυτά τα χρόνια ο τιμώμενος έχει γνωρίσει πρόσωπα και πράγματα στην αμερικανική πρωτεύουσα σε βαθμό που όποια πέτρα και να σηκώσεις εκεί, τον βρίσκεις από κάτω».

Με μια ανταπόκριση του, που δημοσιεύεται στο «noiazomainet» (και πιθανών αυτό έγινε γιατί καμία από της μεγάλες Αθηναϊκές εφημερίδες δεν δέχτηκαν να τη δημοσιεύσουν ή το σωστότερο ….δέχτηκαν πιέσεις να μην την δημοσιεύσουν) , μεταξύ άλλων αναφέρει : «Υπόλογη η Κυβέρνηση Μπους για τις ταραχές στην Ελλάδα! Απεργάζεται μεθόδους για την αποσταθεροποίησή της, λόγω…. των αγωγών.

Άλλωστε μόνο ένας ανόητος δεν θα μπορούσε ν’ αντιληφθεί, πως όλη αυτή την ιστορία των ταραχών στην Αθήνα, με αφορμή την τραγική δολοφονία του άμοιρου 15χρονου, Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, την υποκινούν φορείς της Αμερικανικής Κυβέρνησης, που ελλοχεύουν στην Αθήνα!

Να υπενθυμίσω, ότι το Κλιμάκιο της CIA στην Αθήνα είναι το μεγαλύτερο μετά το Κάιρο, με όλων των ειδών τα μέσα! Διαθέτει ακόμη και επαγγελματίες δολοφόνους, σύμφωνα με την Επιτροπή της Αμερικανικής Γερουσίας για θέματα Intelligence (Μυστικών Υπηρεσιών και Πληροφοριών)!

Βρισκόμαστε ακόμη στην αρχή!!! Έπεται άγρια συνέχεια!!! Οι ταραχές και η ενορχηστρωμένη κακόβουλη επίθεση των αμερικανικών ΜΜΕ αποτελούν ένα και το αυτό πράμα. Είναι αλληλένδετα.

Αξιόλογοι παρατηρητές, προσκείμενοι στο αμερικανικό Intelligence, εδώ στην Ουάσιγκτον, υποστηρίζουν ότι αυτό που επιχειρεί η απερχόμενη επίσημη Αμερικανική Κυβέρνηση είναι να σύρει το χαλί της εξουσίας από τον κ. Καραμανλή ώστε ο Barack Obama να βρεθεί προ τετελεσμένων γεγονότων!

Ο Ομπάμα όμως πρέπει λογικά να έχει πλήρη γνώση μέχρι και της τελευταίας λεπτομέρειας αυτών των σχεδίων. Άλλωστε, ο ίδιος μας είχε πει, στην πρώτη του συνέντευξη Τύπου, στο ξενοδοχείο Χίλτον, στο Σικάγο, , στην οποία ο γράφων ήταν παρών, ότι ενημερώνεται καθημερινά από το Ιntelligence και μάλιστα είναι ικανοποιημένος!!

Κατά συνέπεια, είναι φύσει αδύνατον, ο νεαρός Πρόεδρος να μην έχει γνώση περί των τεκταινομένων στην Ελλάδα. Και άρα θα έχει ευθύνη εάν δεν τα σταματήσει ΑΠΟ ΤΩΡΑ!

Τo λέμε ξεκάθαρα και χωρίς περιστροφές, ότι πρόκειται για μια covert operation (μυστική επιχείρηση) εναντίον της Πατρίδας μας!

Και πάνω στην κατάπτυστη βάση προώθησης δήθεν των αμερικανικών εθνικών συμφερόντων, κατά το «ο θάνατός σου, η ζωή μου!».

Επιχείρηση που έχουν συλλάβει και εκτελούν υπόγειοι δικτατορίσκοι εν αγνοία του Αμερικανικού Δημοκρατικού λαού, αρρωστημένα μυαλά με δυο λόγια, που αυταρέσκονται να καθορίζουν τις τύχες του κόσμου και να διατηρούν για τους εαυτούς τους το αξίωμα του πραγματικού «Πλανητάρχη».

Και αυτή τη φορά νιώθουν και είναι «πλανητάρχες» μια και έχουν την πλήρη κάλυψη της απερχόμενης Κυβέρνησης Μπους, κάτι που μοιάζει με εντολή «λευκού χειρισμού»… και αδίστακτης δράσης!

Με όσους αξιόλογους πολιτικούς αναλυτές και αν μιλήσαμε, τις μέρες αυτές, μας κατέστησαν ξεκάθαρο, ότι η συντονισμένη αυτή αναρχία αποσκοπεί στην Βαλκανοποίηση της Ελλάδας και έχει άμεση σχέση, με τις αναμενόμενες γεωπολιτικές εξελίξεις στα Βαλκάνια και την ΕΕ!

Τα χειρότερα βρίσκονται μπροστά μας, διότι, όπως λένε πολιτικοί παρατηρητές, ακόμη δεν έχουμε δει τίποτε, διότι οι Αμερικανικές Υπηρεσίες Πληροφοριών, δεν έχουν χρησιμοποιήσει ως τώρα την αποκαλούμενη εφεδρεία των Αλβανών!

Άλλωστε, δεν είναι κρυφό ότι, την παραμονή της έναρξης των ταραχών, έστειλαν στην Θεσσαλονίκη τον αρχιεγκληματία των Βαλκανίων, Χασίμ Θάτσι, από την Πριστίνα του Κοσσυφοπεδίου.

Και τα σενάρια είναι πολύμορφα και πολύπλοκα, αρκεί και μόνο να λάβει κανείς υπόψη τα δυο Καλάζνικοφ, που χρησιμοποιήθηκαν εναντίον του λεωφορείου των Ματ ή τις περίεργες αφίξεις ανδρών (Αλβανών) από τα Σκόπια, που κατέλυσαν σε συγκεκριμένα ξενοδοχεία των Αθηνών τις κρίσιμες ημέρες….

Αν μπορούσαμε μάλιστα να αποκαλύψουμε επώνυμα τα όσα μας έχουν εκμυστηρευτεί συγκεκριμένοι Ομογενείς πράκτορες, που δρουν εδώ στην Ουάσιγκτον, για τις μεθόδους που απεργάζονται σκοτεινοί αμερικανικοί κύκλοι της Κυβέρνησης Μπους, τότε θα έφριττε και ο πιο ανυποψίαστος αναγνώστης!

Πάντως, επισημαίνουμε, όλως ιδιαίτερα πως το χρονικό διάστημα μέχρι και τις 20 Ιανουαρίου, (σ.σ το πρώτο τρίμηνο κατά εμένα) είναι εξαιρετικά επικίνδυνο για την Ελλάδα!!»

Εάν δεν ήταν λοιπόν τόσο σοβαρό το θέμα δεν θα το ανέβαζα αυτή την συγκεκριμένη ημέρα. Αλλά καλό είναι να γνωρίζουν όλοι και ….κανείς να μη επικαλείται άγνοια των πραγματικών γεγονότων.

32 σχόλια:

  1. Πάντως οφείλω να παρατηρήσω , ότι το να γράφεις στις 5.08 το πρωί όπως βλέπω, τέτοιες εμβριθείς αναλύσεις για να μας πεις ότι ο μέγιστος της σύγχρονης λαικοδημοκρατικης επανάστασης και πρωθυπουργός του ΤΙΠΟΤΑ για την πλειοψηφία , ευτυχώς πλέον των Ελλήνων , κύριος Καραμανλής , ότι έχει μπει λέει στο στόχαστρο των Αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών , ε λιγάκι χαμόγελα προκαλεί αν όχι τίποτα άλλο και δείχνει και έλλειψη σοβαρών επιχειρημάτων για το χάλι που έχει οδηγηθεί η πατρίδα μας από τέτοιους ηγέτες που κακή μας τύχη έχουμε , αν όχι τίποτα άλλο….

    Πάντως δεν είσαι ο μόνος…Μετά τον στρατηγό ΑΝΕΜΟ και τις ασύμμετρες απειλές που ενέπεσαν επί των ατρόμητων υπευθύνων και «ηγετών» της Νέας Διακυβέρνησης και εκαυσαν τη μισή Ελλάδα, τώρα συνεχίζεται το ίδιο σενάριο σε άλλη μορφή γι α να δικαιολογήσουν την ακύρωση του κράτους που η νέα Διακυβέρνηση επέβαλε μετά τη δολοφονία του άτυχου μαθητή Αλέξη. Μάλλον και αυτή την έκανε η CIA και κακώς συνελήφθηκε ο δολοφόνος αφού ο άνθρωπος ήταν αθώος!!!!!!!. Όσο αφορά τις ταραχές μάλλον εισαγόμενοι Αλβανοί τις έκαναν από το Κόσσοβο!!!!!!. Για όνομα του θεού.. τέτοιες χοντράδες δεν λέγονται ούτε μπορούν αν γραφούν σοβαρά. Το άκουσα να λέγεται πρώτη φορά από τον κύριο Καρατζαφερη.. και χαμογέλασα. Η επανάληψη όμως καταντά ύποπτη….
    Όταν η ανικανότητα και το «άρπα κόλα» ,η προχειρότητα και το «φάε ,πιε σήμερα γιατί αύριο δεν έχει» έχει μετατραπεί σε καθημερινή πρακτική μια ανίκανης και εντελώς διεφθαρμένης διακυβέρνησης τότε τα πράγματα γίνονται πολύ σοβαρά…
    Α , ξέχασα και ο Εφραιμ στις αγοραπωλησίες του είχε συμβούλους του από τη CIA!!!!!.
    Τελικά αν έχουν ξεπουληθεί κάποιοι , αυτούς να τους ψάξεις μέσα στο κακό ΠΑΣΟΚ και στους συμβούλους του Γιώργου Παπανδρέου.. αυτοί κυβερνούν και είναι υπεύθυνοι για το χάλι που μας μάρανε!!!!!! Έλεος πια…!!!!! Έχει χαθεί κάθε σοβαρότητα παντού.!!!
    Πάντα με εκτίμηση

    babis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κατ' αρχήν καλημέρα και χρόνια πολλά. Αλλά δεν μπορώ να μην αναρωτηθώ - αποδεχόμενος τον συλλογισμό σου περί ασύμμετρων απειλών για την οικονομία της συζήτησης - το στο καλό κάνει τότε ο Καραμανλής και δεν αντιδρά.

    Εκτός και αν οι Αμερικάνοι πράκτορες ελέγχουν και την Ελληνική Αστυνομία και κρύβονται και αυτοί πίσω από την εγκληματική της απουσία τις πρώτες μέρες των ταραχών. Η επίσης δίνουν γραμμή και στον Παυλόπουλο Χηνοφώτη να ευαγγελίζονται την στάση της παντελούς απουσίας και απάθειας σαν πολιτική εκτόνωσης.

    Τέλος κλείνω με μια ευχή για το 2009 για όλους μας. Να είμαστε λίγο πιο κριτικοί και να βουτάμε την γλώσσα στο μυαλό μας πριν μιλήσουμε. Είναι δύσκολο με τον καταιγισμό της πληροφορίας αλλά δεν γίνεται αλλιώς αν θέλουμε να διατηρήσουμε την αξιοπρέπειά μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ψάξτε όλοι στο press-gr να δείτε τι εστί αυτό το babis. Βοά όλο το διαδίκτυο από τις περπέτειές του στο press-gr



    o babis ρίχνει σεντόνια εκτός θέματος κι έχει εμμονές.


    δε του περνάνε οι εμμονές γιατί φαίνεται από τα εκφραστικά του μέσα ότι είναι μεγάλος κι αφού δεν τις έχει ξεπεράσει ακόμη βράσε ρύζι.


    είναι κουραστικός, μονότονος και πολύ βαρετός. κλασικός πασοκικός λόγος, στολισμένος με φιοριτούρες. ουσία υπομηδενική, γραφείο τύπου του πασοκ έχει καταντήσει.


    ότι κακό "πέφτει" στο κεφάλι του μόνος του το φέρνει.


    είναι άκρως εκνευριστικός, δεν καταλαβαίνει (όπως κι ο γιωργάκης) και νομίζει ότι κατέχει το μονοπώλιο της αλήθειας.


    αν δεν ήταν θλιβερός θα ήταν καταγέλαστος.


    Είναι "δημοκράτης", μέγιστος της σεντονολογίας και της αέναης σαχλαμάρας…

    Βολεμένος εκ Καστρίου παλαιώθεν.

    Άξιος ο μισθός του στο λιβάνισμα του πασοκ και του αμερικανόδουλου νεοταξίτη γιωργάκη.

    Αχάριστος, αφού δε λέει ούτε ένα "Ευχαριστώ" όπως ο σύντροφος Σημίτης.


    (τα καρβουνάκια του λιβανιστηριού τα πληρώνει ο γιωργάκης? ή είναι χορηγία των καμμένων του πασοκ μετά τη διακυβέρνηση της χώρας από αυτό?)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλή χρονιά φίλε πολίτη, συγχαρητήρια, καλά έκανες καί τό άνέβασες καί μή δίνεις σημασία σέ έπιπόλαια, ή πονηρά σχόλια.
    Πράγματι συμβαίνουν γεγονότα πρωτόγνωρα γιά τή χώρα μας καί ζούμε, θά ζήσουμε, ίστορικές στιγμές, άν φυσικά άρθούμε στό ύψος τών περιστάσεων. Είπαμε σέ άλλο σχόλιο νά κάνουμε προτάσεις, καί είχα προτείνει τά 12 μίλια, άλλαγή ΥΠΕΞ καί όλική έπαναφορά Πολύδωρα. Σήμερα ή πρόταση είναι τί πρέπει νά κάνει άμεσα ό νέος ΥΠΕΧ. 1) Νά θέσει έπίσημα θέμα Βόρειας Μακεδονίας καί τών Έλλήνων πού βρίσκονται έκεί. 2) Νά θέσει θέμα Βορείας Ήπείρου καί μέ βάση τήν συμφωνία τής Κέρκυρας τήν έπανένταξή της στήν Έλλάδα, αφού αύτό προβλέπει ή συμφωνία όταν δέν τηρούνται οί όροι.
    3) Νά κλείσει τά σύνορα, όπως λέει κι ό Μίκης, μέχρι νεωτέρας.
    Τώρα γιατί όλική έπαναφορά Πολύδωρα.
    Διότι πολέμησε τά ''εξάρχεια'' στά ίσα κι όταν ήταν έτοιμος νά βγάλει τίς κουκούλες φαγώθηκε. Πρέπει λοιπόν νά τελειώσει τό έργο του, διότι άν ήταν άκόμη έκεί δέν θά είχαν γίνει τέτοιας έκτάσεως γεγονότα.
    Καί τέλος χρειάζεται νέος υπ.έσωτερικών,
    κάποιος πού νά μάς πείθει ότι μπορεί νά άσχοληθεί μέ τό μεγαλύτερο πρόβλημα πού έχει ή Έλλάδα σήμερα, τούς λαθρομετανάστες καί τήν βόμβα πού έμπεριέχουν, λαθρομετανάστες όμορων χωρών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. 1.47

    Το πρακτοριλικι , το ανήκουμε στη δύση, και το «ιδου ο Στρατός σου» δεν ανήκουν στη μεγάλη δημοκρατική παράταξη .Στη συνείδηση του λαού έχουν παγιωθεί ως αποκλειστική και μόνιμη απασχόληση της Δεξιάς και των παραφυάδων της. Εκεί ψάξτε τε να βρείτε κάθε ξεπούλημα, προδοσία, η συνειδητό ξεπούλημα στους ξένους της εθνικής μας κυριαρχίας. Η προσπάθεια σας που γίνεται τώρα στην κατάρρευση των , καλά οργανωμένη ομολογώ , για να αποδώσετε σε μια Δεξιά και αδέξια και διεφθαρμένη διακυβέρνηση, δάφνες ανεξαρτησίας και υψηλού Ελληνικού φρονήματος μόνο θυμηδία προκαλεί. Κοινώς δεν σας πάει , δεν σας ταιριάζει ...
    Έτσι ελλειψει επιχειρημάτων άρχισε πάλι η παλιά μας τέχνη κόσκινο.. διαβολή , συκοφαντία, βρίσιμο μαζί με πλαστογραφίες . Δεν πτοούμαι από τέτοια κείμενα. Είμαι εδώ για να γράφω τα αυτονόητα, υπερασπιζόμενος την αλήθεια και τη δημοκρατία.
    Με εκτίμηση
    babis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλή Χρονιά φίλοι μου

    Ενημέρωση , Καχυποψία , και Αντίσταση στις ¨πιέσεις¨ ανεξαρτήτως πολιτικής τοποθέτησης και χρώματος.
    Κρατάτε γερά γιατί θα μας φάνε και αυτή την φορά δεν θα είναι όπως στο παρελθόν.
    Πρώτα από όλα πρέπει να στηρίξουμε την χώρα μας.
    Τα κόμματα και οι ιδεολογίες είναι δευτερεύοντα.
    Άντε καλή χρονιά και περιορισμό στις περιττές σπατάλες....λέμε τώρα:)))))))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Great Satchmo και τι υπέροχος κόσμος.
    Καλό το δέσιμο στην σκηνή στο Καλημέρα Βιετνάμ.
    http://www.youtube.com/watch?v=m1tl0RNuvQo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αντε πάλι τα ίδια.Καμμία αμερικανική κυβέρνηση ότι κι αν κάνει κρυφά δεν μπορεί να πάρει ΑΝΟΙΧΤΑ το μέρος βανδάλων καταστροφέων και μάλιστα σε σύμμαχο χώρα.
    Καμμία δυνατή αντίδραση δεν θα είχαν αν συλλαμβάνονταν τα ΦΥΣΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ των "αντιεξουσιαστών".
    Επαναλαμβάνω την ερωτηση : Γιατί η κυβέρνηση δε ζητα απότ ην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου δικαστική έρευνα για το ποιοι και ποσοι έκαναν τις κατστροφές του Δεκεμβρίου;Γιατί ακόμη είναι ελεύθεροι οι αναρχικοι που κάνουν και θα ξανακάνουν επεισόδια.Γιατί το indymedia εξακολουθεί να λειτουργεί μέσα στο Πολυτεχνείο.
    Υπάρχουν νόμοι συντεταγμένης δημοκρατικής πολιτείας που δεν ΕΦΑΡΜΟΖΟΝΤΑΙ με απόφαση της κυβέρνησης.Επαναλαμβάνω ότι είναι αδυνατον για τις ΗΠΑ μέσα μάλιστα στο λεγόμενο πόλεμο κατά της τρομοκρατίας να υπερασπισθούν άτομα που πετάνε γκαζάκια,λεηλατούν και καίνε επιχειρήσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Συναφές με το θέμα που πραγματεύεται στο συγκεκριμένο spot αλλά στην πραγματική του διάσταση , της διάλυσης και της ανυπαρξίας κράτους σε συνδυασμό με την διάλυση του, είναι και το : http://troktiko.blogspot.com/2009/01/blog-post_6128.html
    Δεστε το χάλι μας…Μετά μας φταίνε οι …..Αμερικανοί…!!!!!

    Με εκτίμηση

    babis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Δεν θα σχολιάσω την ανάρτηση, το μόνο που θα πω είναι ότι την βρίσκω πολύ ενδιαφέρουσα.

    Πολλές φορές διαβάζω στους σχολιασμούς, κάποιους να χαρακτηρίζουν όλα αυτά κάπως υπερβολικά. Κάποιοι άλλοι να μην μπορούν να πιστέψουν ότι οι Αμερικάνοι θα βλάψουν την Ελλάδα κλπ.

    Θέλω να θυμίσω το Κυπριακό. Οι Αμερικάνοι εν μέσω ψυχρού πολέμου δεν δίστασαν να ρισκάρουν έναν ελληνοτουρκικό πόλεμο(συζητήσιμο το τελευταίο παραδέχομαι).

    Η πολυπλοκότητα είναι τεράστια, αν δεν είσαι από μέσα μόνο υποθέσεις μπορείς να κάνεις. Και εγώ υποθέσεις μπορώ να κάνω. Καλύτερα λοιπόν ας μην είμαστε ΔΟΓΜΑΤΙΚΟΙ όταν συζητάμε μία κατάσταση.

    Προτείνω σε αυτό τον σχολιασμό να σκεφτούμε αν θέλετε τι έχουν να κερδίσουν οι Αμερικάνοι με τέτοιου είδους τερτίπια.

    Ξεκινάω εγώ
    Οι Αμερικάνοι αυτόν τον καιρό έχουν να ισορροπήσουν ανάμεσα σε δύο καταστάσεις.
    1ο θέλουν πολύ χαμηλά επιτόκια (0.25% τώρα)
    2ο θέλουν τα αμερικανικά ομόλογα να συνεχίσουν να πωλούνται για να τροφοδοτήσουν το έλλειμμά τους.

    Όμως με αυτούς τους δύο αντικρουόμενους λόγους πως θα μπορούσε να γίνει αυτό; (το ευρώ είναι ισχύρο και με μεγαλύτερο επιτόκιο).
    Μόνο αν αμαυρώσεις την εικόνα του ευρώ.

    Περιμένω διορθώσεις και αντίστοιχους προβληματισμούς. Μπορεί να βγει τίποτα καλό.

    Καλή χρονιά και κυρίως με ΕΙΡΗΝΗ ο ΘΕΟΣ να μας φιλάει όλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Και κατι άλλο για να τελειωνουμε.
    Ολοι συμφωνούμε ότι το πολιτικό κόμμα που είναι πιο κοντά στους ταραξίες είναι ο ΣΥΡΙΖΑ.
    Επομένως για να έχουμε μια πρώτη ένδειξη από ποιους κατευθυνονται πρέπει να εξετάσουμε τι είναι ο ΣΥΡΙΖΑ.
    Ο ΣΥΡΙΖΑ λοιπόν είναι σύμπραξη παλαιών κνιτών και μερικών της ανανεωτικής αριστεράς που έχουν περιθωριοποιηθεί.Οι παλιοι του ΚΚΕ κυριαρχούν πλήρως και ο Αλαβάνος είναι ένας από αυτούς.Η ιδέα λοιπόν ότι όλοι αυτοί οι φανατικοί αντιαμερικανοί και φιλοσοβιετικοί ξαφνικά άλλαξαν στρατόπεδο δεν στέκει πουθενά πόσο μάλλον που σε όλα τα διεθνη θέματα (Γιουγκοσλαβία,Παλαιστινιακό,Γεωργία Ιράκ,Αφγανιστάν) έχει αντιαμερικανικές θέσεις.Η θεωρία περί παλιών κνιτών που ξαφνικά έγιναν πράκτορες της Αμερικής στηρίζεται στο ότι αυτοί έχουν μια σειρά ενδοτικές θέσεις στα ελληνικά εθνικά θέματα και αρα υποτίθεται είναι όργανα των ΗΠΑ αφού αυτές είναι κατά της Ελλάδος.
    Ομως μπορεί κάποιος να έχει αυτές τις θέσεις για δικούς του λόγους ή επειδή εξυπηρετεί συμφέροντα άλλης μεγάλης δύναμης (αυτής που πάντα εξυπηρετούσε που τώρα κάνει δήθεν το φίλο γιατί είναι σε θέση αδυναμίας).Ειδικά το μακεδονικό έχει μία ενδιαφέρουσα ιστορία σχετικά με το ποια μεγάλη δύναμη το δημιουργησε και τι έκανε η ελληνική αριστερά.
    Επειδή όμως δεν μπορεί να βγει άκρη με το τι εξυπηρετεί ο καθένας στα κρυφά ο μόνος ασφαλής δείκτης είναι η σταση των πολιτικών κομμάτων και πάνω απ όλα της κυβέρνησης απέναντι στα ΦΥΣΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ που έκαναν και κάνουν τις καταστροφές.Και εδώ υπάρχει συνεχής και αποδεδειγμένη ανοχή.Οι αναρχικοί έκαιγαν βιβλιοπωλεία και μαγαζιά χρόνια πριν και η αστυνομία δεν τους άγγιζε.Ακόμη και αν δεχθούμε τις εξηγησεις Παυλοπουλου ότι τις πρώτες ώρες επρεπε να αφήσει την πυρπόληση της Αθήνας για να μην υπάρξουν θυματα τίποτα δεν εξηγεί την αδράνεια της κυβέρνησης ΤΩΡΑ.
    Γιατί δεν διατάσσεται δικαστική ερευνα για τα επεισόδια;Γιατί αφέθηκαν χθες πάλι να κάψουν και να λεηλατήσουν;Η κοινή γνωμη δε θέλει ούτε να τους ακούσει και η κυβέρνηση αδρανεί.Μετατρέπεται η Ελλάδα σε κράτος ανομίας αλά Σομαλί α ή Αλβανία των πυραμίδων και ψάχνουμε για δικαιολογίες.
    Οι αναρχικοί δεν είναι πάνω από 5-6 χιλιαδες και οι αστυνομικοι πενταπλάσιοι και κοροιδευομαστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Τα θερμα μου συγχαρητηρια

    ΚΟΡΥΔΑΛΛΟς 1-1-09

    Δ. ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. φίλε ανώνυμε στις 9.47 μμ θα ήθελα να δώσω μια απάντηση για την Αστυνομία που όπως λες είναι πενταπλάσιοι ... η ΥΜΕΤ και η ΥΑΤ έχουν δύναμη 50 διμοιρίες και συνολικά 2000 αστυνομικούς , έτσι αν τους βάλουμε απέναντι στους 5000 αναρχικούς (δικό σου το νούμερο) μάλλον δεν είναι πενταπλάσιοι ... εναντίων των αναρχικών δεν πάνε ούτε αυτοι της αμέσης δράσης ούτε οι τροχονόμοι (αντε να προσθέσω και άλλους 1000 ασφαλίτες και ζητάδες ,που δεν είναι τόσοι)ούτε ειδικοί φρουροί (να βάλουμε μέσα και την πέτρα του σκανδάλου)... θα ήταν καλό όταν λέμε κάτι να γνωρίζουμε και τους αριθμούς αλλιώς μόνο εντυπώσεις δημιουργούμε , έτσι ξαναλέω ότι το πολύ 3000 (χονδρικά) αστυνομικοί από τους 50.000 ασχολήθηκαν με τις ταραχές ,οι υπόλοιποι έκαναν αυτό που κάνουν κάθε μέρα (όσο μπορούσαν βέβαια αφού είχαμε το φαινόμενο της πολιορκίας αστυνομικών τμημάτων και τους αντρες των ΜΑΤ να προστατεύουν τους άλλους αστυνομικούς εντός ,οι οποίοι βέβαια δεν έχουν καμιά εκπαίδευση τέτοιου είδους)...
    Τώρα για το αν η αστυνομία ήταν αδρανής ,θα πρέπει να πω ότι ούτε το κλίμα ούτε οι αριθμοί ήταν υπέρ τους και κυρίως η μαζικότητα των φαινομένων πανελλαδικά (πόσοι πιστεύουν ότι το όλον ήταν αυθόρμητο ? και δεν λέω ότι το οργάνωσαν οι αμερικάνοι ,πολλοί έβαλαν το χεράκι τους εγχώριοι και μη αν και δεν ξέρω αν τελικά μπορούσαν να το ελέγξουν)...
    καλή χρονιά σε όλους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. 10.45
    Nα αποσύρουν τους αστυνομικούς από τα αλλα καθηκοντα τους και να τους στείλουν να προστατεύσουν τη περιουσία των πολιτών.
    Η μομονωμένη αντιμετώπιση των γεγονότων είναι παραπλανητική.Τα γεγονότα προετοιμάζονταν καιρό και υπάρχαν προπονήσεις.
    Μία γνωστή αστυνομική μεθοδος είναι το "δόλωμα" για να αντιμετωπισθεί το έγκλημα.Στην περίπτωση αυτή δεν υπήρχε καν ανάγκη να ριχθεί δόλωμα.
    π.χ. όλοι ξέρουν ότι οι αναρχικοί καίνε συστηματικά ορισμένα βιβλιοπωλεία.Αρκούσε να στήσει ενέδρα στα βιβλιοπωλεία αυτά τη νύχτα η αστυνομία για να τους πιάσει.Και ξαναρωτω : Γιατί δε γίνεται δικαστική ερευνα για τους οργανωτές των επεισοδίων;
    ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΗ ΑΝΟΙΧΤΟ ΤΟ INDYMEDIA.
    Aπό αυτό εκτοξεύονται τωρα απειλές για καταστροφή του Παρθενώνα και ανατινάξεις αγαλμάτων.Ο Καραμανλής και ο Παυλοπουλος θα είναι προσωπικά υπεύθυνοι για όσα ακολουθήσουν και καμμία επίκληση Αμερικάνων δεν τους αθωωνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Σε μια χώρα, όπως η Ελλάδα, όπου:
    - Το εκπαιδευτικό σύστημα αλλάζει ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ!
    -Το φορολογικό σύστημα αλλάζει ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ!!!
    -Υπάρχουν 2.000.000 αυθαίρετα κτίσματα ενώ ταυτόχρονα οι πολίτες ζητούν...Υπουργείο Περιβάλλοντος!
    -Σκοτώνονται 40-50 άνθρωποι κυρίως νέοι στους...υπέροχους δρόμους μας ΚΑΘΕ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ή άλλη αργία και κανείς δεν ασχολείται!
    -Το φακελάκι, η παραπαιδεία, η παραοικονομία και γενικώς τα κάθε λογής παρά- είναι καθεστώς και μάλιστα αποδεκτό από όλους μας!Και δεν εννοώ σε ηθικό επίπεδο αλλά σε πρακτικό καθημερινό.
    -Οι νέοι μας ζητούν -καίγοντας και καταστρέφοντας ατιμώρητα-από...το απίθανο αυτό κράτος να τους σπουδάσει -με αξιώσεις!!!- τσάμπα και μετά επίσης να τους προσλάβει ως δημοσίους υπαλλήλους!!!
    -Η καινοτομία και η επιχειρηματικότητα καταδιώκονται αλλά απαιτούμε όλοι με κάποιο μαγικό τρόπο να υπάρχουν χρήματα για όλους χωρίς παραγωγική βάση και φορολογική συνείδηση
    -Που τα δάση μας καίγονται και αντί να γίνει εθνικός στόχος η αποκατάστασή τους ψάχνουμε στο σκοτάδι για σενάρια και συνωμοσίες
    -Που η Εκκλησία κατέχει δάση λίμνες ποτάμια τα πουλάει τα αγοράζει και γενικώς...τα αξιοποιεί
    -Που ο Πρωθυπουργός αναγνωρίζει την ...ύπαρξη "νταβατζήδων" αλλά δηλώνει ελλιπώς πληροφορημένος για τα ...υπόλοιπα και εν τω μεταξύ ουδέν μέτρο λαμβάνει!(θυμάστε τον περίφημο "βασικό μέτοχο";;;)
    -Που όλοι είμαστε ειδικοί σε...όλα, αφού βλέπουμε επικεφαλής δημοσίων οργανισμών να προέρχονται από τον πιο απίθανο και άσχετο κλάδο αντί να είναι τεχνοκράτες. Μετά βεβαίως όλοι πέφτουμε ομαδικά από τα σύννεφα όταν όλοι αυτοί οι απιθανόπουλοι αποτυγχάνουν, δεν γνωρίζουν και προκαλούν ανυπολόγιστες ζημιές στη χώρα, χωρίς ποτέ να πληρώνει κανείς (οικονομικά εννοώ) για τίποτα!(Βλέπε "ομόλογα" κλπ)
    -Που εκατομμύρια ευρώ χάνονται σε απεργίες, διαδηλώσεις, πορείες, "αργίες" δημοσίων υπηρεσιών, γραφειοκρατεία και κυρίως έλλειψη κοινής λογικής! (δηλαδή δεν μπορούσε η εφορία να στέλνει το σηματάκι με τη φορολογική δήλωση στους κατόχους ΙΧ αντί να συγκεντρώνονται κατά χιλιάδες οι Έλληνες στις ουρές; Ήμαρτον!)
    -Που όλοι αποδεχόμαστε τα παραπάνω και δεν αξιοποιούμε τον εθελοντισμό και τις νέες τεχνολογίες για να χτίσουμε μια υγιή κοινωνία,

    ε τότε νομίζω ότι οι πράκτορες, κλιμάκια, αποσταθεροποιητές και...σία μάλλον κινδυνεύουν να εξοντωθούν από πολλαπλά κύματα γέλωτα εξαιτίας ενός κράτους-κωμωδίας παρά να "πέσουν στο καθήκον" προσπαθώντας να ...αποσταθεροποιήσουν το μοναδικό εσαεί ασταθές κράτος του κόσμου!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Η μεγαλύτερη ανοησία κάποιου πολίτη είναι σε θέματα πολιτικής που αφορούν την χώρα του να άγεται και να φέρεται από συναισθήματα. Εδώ μιλούν τα γεγονότα. Το καλοκαίρι του 2007 σε τόπο συγκεκριμένο και χρόνο συγκεκριμένο ξέσπασαν τόσες φωτιές που στατιστικά δεν έχουν ξεσπάσει ποτέ. Ξέσπασαν φωτιές σε περιοχές χαμηλής αξίας γης. Ξέσπασαν σε περιοχές όπου υπήρχε επαφή δάσους – κατοικιών ακριβώς για να υπάρξουν νεκροί. Όλα αυτά μας οδηγούν δικαίως στο μόνο συμπέρασμα που μπορεί να βγάλει λογικός άνθρωπος. Ήταν εμπρησμοί με κάποια κίνητρα.

    Τις ταραχές που συνέβησαν τον τελευταίο καιρό μπορούμε όλοι να τις αναλύσουμε μέσα από το πρίσμα που βλέπουν οι Αμερικανοί την Ελλάδα. Διαβάστε τα δημοσιεύματα στον Αμερικανικό Τύπο των ημερών και θα βγάλετε πολύ χρήσιμα συμπεράσματα. Υπήρξαν κρούσματα καταστροφών σε πόλεις που δεν υπήρχαν αναρχικοί πυρήνες. Πως μπορεί να το εξηγήσει αυτό κάποιος λογικός άνθρωπος αν αυτά δεν ήταν οργανωμένα και καθοδηγούμενα; Με την οργή και μόνο; Και στην Παλαιστίνη υπήρξαν εκατοντάδες αθώοι νεκροί. Δεν είδα κανένα να καταστρέφει Ισραηλινές πρεσβείες ανά τον κόσμο και να ξεσηκώνονται τα δικά μας «αριστερά» βούρλα.

    Υπήρξε μπαράζ «σκανδάλων» και σκανδάλων. Τον ατέλειωτο τηλεοπτικό χρόνο που κατανάλωσαν τηλεοπτικοί σταθμοί σαν τον ALFA που έβγαλε όλες τις ψυχολογικές εμμονές της αριστερής διανόησης στην Ελλάδα ποιος τον πλήρωσε; Έχει δοκιμάσει κανείς να αγοράσει τηλεοπτικό χρόνο γύρω από τις ειδήσεις; Μπορεί κανείς να αποτιμήσει το σύνολο του τηλεοπτικού χρόνου; Μήπως είναι μεγαλύτερος σε αξία απ΄ όλο το σκάνδαλο του Βατοπαιδίου; Ποιος νομιμοποιεί τα τηλεοπτικά δίκτυα να βγάζουν δικαστικές αποφάσεις σε θέματα που εκκρεμούν στην δικαιοσύνη; Είναι αυτό δημοσιογραφία ή ωμή προσπάθεια χειραγώγησης του κόσμου; Υπήρξαν μεγαλοδημοσιογράφοι που γυρνούσαν ανά την Ευρώπη με κάποια εκατομμύρια ευρώ στην τσέπη για να καταθέσουν σε Ελβετικές Τράπεζες για ποια εκδούλευση πληρώθηκαν αυτά τα ποσά και από ποιους;

    Αυτά δεν είναι φαινόμενα μιας εσωτερικής κρίσης. Αυτά είναι ξεκάθαρες επεμβάσεις ξένων παραγόντων. Πάντα όταν γίνεται κάποιο έγκλημα προσπαθούμε να βρούμε αυτούς που έχουν κίνητρα να κάνουν αυτό το έγκλημα για να προσδιορίσουμε του ενόχους. Η Αμερική έχει μακρά παράδοση επεμβάσεων στα εσωτερικά της χώρας μας. Αυτό ούτε ο πιο φανατικός μπορεί να το αρνηθεί. Όταν η ισχύς της κινδυνεύει έχει την αποφασιστικότητα να επιβάλει τις επιλογές της ακόμα και με πλάγια μέσα. Στην γειτονιά μας έχουμε δει πια επέμβαση έκανε σε Ουκρανία και Γεωργία. Είναι κανείς τόσο ανενημέρωτος ώστε να νομίζει ότι θα δίσταζε να κάνει το ίδιο και στην Ελλάδα; Ή μήπως επαφίεται στην συμπάθεια των Αμερικανών προς τους Έλληνες; Τα δημοσιεύματα δίνουν πολλές απαντήσεις για το πώς μας βλέπουν οι ελίτ της Αμερικής.

    Αυτοί είναι ξεκάθαρο ότι σκέφτονται διακομματικά. Για να πούμε τα πράγματα ξεκάθαρα. Αυτή τη στιγμή θέλουν να διαβρωθεί το όνομα του Καραμανλή και η πτέρυγα της ΝΔ υπό τον Καραμανλή. Θέλουν να ανέλθει στο τιμόνι του κόμματος το Μητσοτακέϊκο γιατί αυτό θα βολέψει όλες τις επιλογές τους. Αν συμβεί αυτό ταυτόχρονα θα έχουμε πρωθυπουργό που θα επιβληθεί απ΄ έξω… Τον Γιωργάκη. Έτσι κάθε πατριωτική φωνή του «Παλιού ΠΑΣΟΚ» θα εξαφανιστεί και κάθε φωνή μέσα στην ΝΔ που αποκλίνει από την παράδοση του «Ανήκομεν εις την Δύσην» θα εξαφανιστεί επίσης. Αυτή η φράση ειπώθηκε την εποχή που υπήρχε «Ανατολή». Τώρα το μόνο που υπάρχει για την Ελλάδα είναι Ευρώπη – Δύση (και συνέταιρος η Ρωσία) ή Αμερική – Δύση (κανένας συνεταιρισμός καμιά δουλειά μόνο λιγότερο ξύλο απ’ τον νταβατζή). Οπότε θα γίνουμε άλλο ένα κράτος (ίσως στις αποφάσεις που έχουν ληφθεί να μην είμαστε καν κράτος άλλα «χώρος») της συμμαχίας των προθύμων που θα αποκόπτει τον δρόμο των Ρωσικών πρώτων υλών και του Εμπορίου με την Ευρώπη και θα δώσει σε Αμερικανικά κεφάλαια δεσπόζουσα θέση στο εμπόριο αυτό. Είναι τόσο απλά τα πράγματα και όποιος δεν βλέπει πίσω απ’ τα γεγονότα είναι είτε ανεγκέφαλος είτε φανατικός είτε πληρωμένος… Διαλέξτε και πάρτε.

    Όσο για το αν όλα αυτά είναι προπαγάνδα υπέρ της ΝΔ. Όχι γιατί υπάρχουν δυνάμεις Αμερικανολάγνες και μέσα στην ΝΔ που είναι έτοιμες να πουλήσουν την πατρίδα τους για ένα ευνοϊκό νεύμα της Αμερικής. Και είναι μεγάλες, απλά δεν μπορούν να φορτωθούν στην ιστορία τους μια τόσο εξόφθαλμη αποστασία υπέρ των Αμερικανών. Δεν μπορούν να την επιχειρήσουν γιατί θα καταστρέψουν το πολιτικό τους μέλλον στα μάτια του αντιαμερικανού λόγω ιστορίας Ελληνικού Λαού. Ας αφήσουμε λοιπόν τις εμπαθείς αναλύσεις γιατί δεν υπάρχουν πλέον οι διαχωριστικές γραμμές που υπήρχαν παλιότερα. Οι Αμερικανοί μπορούν κάλλιστα να αβαντάρουν «αριστερούς» αν αυτό τους βολεύει γιατί αυτές οι δυνάμεις δεν έχουν πραγματική πολιτική ισχύ όπως είχαν επί Σοβιετικής Ένωσης (και δεν έχουν πολιτική ισχύ γιατί δεν υπάρχει εφαρμοσμένο παράδειγμα αριστερής διακυβέρνησης στην Ευρώπη) αλλά μπορούν να χρησιμοποιηθούν σαν οργανωμένες μειοψηφίες (πολιορκητικοί κριοί) που θα αποδομήσουν μη αρεστά προς τις ΗΠΑ κράτη. Και αυτό ακριβώς κάνουν. Εμείς όμως οφείλουμε να τους επισημάνουμε ότι τυχόν αστάθεια εντός Ελλάδας θα ξεφύγει σε όλη την Νοτιοανατολική Ευρώπη. Από το Κόσσοβο μέχρι το Κουρδιστάν και είναι πολύ επικίνδυνο να ανατραπούν εις βάρος τους επωφελείς γι' αυτούς ισορροπίες που πέτυχαν τα τελευταία χρόνια στην περιοχή γιατί απλούστατα δεν μας αφήνουν περιθώρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Και γιατι παρακαλω σε τοση υποληψη η ανθρωπινη ζωη;
    Ποια ζωη αξιζει παραπανω απο μια κατεστραμενη κοινωνια;
    Αμα καψουν την Ελλαδα, και αυτο γινεται εδω και εβδομαδες τωρα, και ουδεις αντιδρα,ποιος θα πληρωνει τα σπασμενα, που θα μπορουσαν αλλοιως να πανε καπου που να βελτιωσουν τη ζωη μας;
    Αν ηταν να αγοραστει ενα μηχανημα σε ενα Νοσοκομειο πχ και τωρα δεν υπαρχει το χρημα, γιατι δοθηκε σε εμπορους για να φτιαξουν το μαγαζι τους και παει ο πατερας σου, η το παιδι σου, η εσυ,για νοσηλεια και δεν υπαρχει το μηχανημα και τα τιναξεις, ποιος θα φταιει;
    Και γιατι δεν αντιδρατε που γινεται αυτη η δουλεια;
    Γραψτε στα κομματα,επωνυμα.Τι φοβαστε,εσεις τους πληρωνετε τους αλητες αυτους.
    Αν δουν οτι εχουν περισσοτερα να χασουν απο την αδρανεια, παρα απο τη δραση, τοτε θα δρασουν.Αλλοιως, θα κοιτανε την Κανελη και τον Αλαβανο.Μπας και τους δυσαρεστησουν.
    Οι αλητες που καταστρεφουν, ειναι προιον της αδρανειας, ολης της κοινωνιας, και οπως ξερετε, η φυση, απεχθανεται το κενο.Αμα ξερανε, οτι ετσι και τους πιασουν, θα φανε ισοβια και θα κατασχεθει η περιουσια των γονιων τους, τοτε να βλεπατε πως θα καθοντουσαν σαν αρνακια.
    Αλλα ποιος να τα κανει αυτα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. 10 :19.
    Συμφωνώ ότι δεν πρέπει να αγεται κανείς από συναισθήματα.Πρέπει να σκέπτεται λογικά και να γίνεται διάλογος.Πιθανότατα οι εμπρησμοί είναι οργανωμένο σχέδιο.Οργανωμένο όμως από ποιον;
    Ο μόνος ασφαλής τρόπος για να δούμε ποιος θέλει και ποιος δεν θέλει την αντιμετωπιση του φαινομένου είναι να δούμε ποιος αντιτάσσεται στα φυσικά πρόσωπα των κουκουλοφορων που πραγματοποιούν τις καταστροφές γιατί με το να ψάχνουμε ποιος κρύβεται από πίσω δεν βγάζουμε άκρη.Ισχύει ο μύθος του Σολομώντος με το αγνωστου μητρότητας μωρό :
    Εκείνοι που είναι πράγματι πίσω από τους κουκουλοφορους θα τους υπερασπισθούν και εκείνοι που δεν είναι θα ταχθούν εναντίον τους όταν τεθεί το ζήτημα.
    Το φαινόμενο δεν είναι καινούργιο και η δράση τους υπήρχε εδώ και καιρό.
    Γιατί η αστυνομία δεν έστησε ενεδρα σε βιβλιοπωλεία - στόχους των κουκουλοφόρων για να τους πιάσει αφού ηταν γνωστά ποια είναι;
    Φοβόταν διάβημα από ξένη χώρα αν τους έπιανε;
    Γιατί δεν έχει διαταχθεί δικαστική έρευνα για τα γεγονότα του Δεκεμβρίου;
    Πως συμβιβάζονται τα περί αμερικανικών υποκινήσεων με το γεγονός ότι εκείνοι οι πολιτικοί που ζητούν μέτρα εναντίον τους είναι οι πιο αμερικανόφιλοι (Ανδριανόπουλος - Χρυσοχοιδης);
    Επαναλαμβανω ότι οι θεωρίες περί του ποιος βρίσκεται από πίσω είναι όλες αναπόδεικτες.Το μόνο ασφαλές κριτήριο είναι ποιος ζητεί άμεσα συλλήψεις και μέτρα εναντίον τους και ποιος τους δικαιολογεί ή τους "καταδικάζει" στα λόγια χωρίς να απαιτεί δράση εναντίον τους.
    Διότι η ιδεα ότι μια κυβέρνηση μπορεί να βάζει βέτο για τα Σκόπια ή να υπογράφει συμφωνίες με Ρωσία - Κίνα και να μη μπορεί να στήσει καραούλι έξω από τα βιβλιοπωλεία του Γεωργιάδη για να πιάσει κουκουλοφόρους δεν στέκει.Υπάρχει και άλλη εξήγηση : Οτι ο Καραμανλής έχοντας κατά νουν την πολιτική που θα ακολουθούσε στα εξωτερικά έκανε ανοιγματα προς την αριστερά και τους έδωσε αέρα που δεν είχαν νομίζοντας τους συμμάχους.Αλλά αυτοί δεν είναι διατεθειμένοι να περιορισθούν στο ρόλο που προκύπτει από τα ποσοστά τους.Θέλουν όλη την πίττα όπως πάντα ήθελαν και του την έφεραν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Προς Ανώνυμο 10:54 πμ

    Η ανάλυσή σου ήταν πολύ καλή.

    Τώρα και προς όλους τους φίλους. Ας σπάσουμε λίγο το κεφάλι μας. Για ποιο λόγο οι Αμερικάνοι θα ήθελαν μια ρημαγμένη Ελλάδα;

    (όχι εύκολες απαντήσεις του στιλ, " για να τα έχουν καλά με τα Σκόπια ή την Τουρκία").

    Γιατί να μην επιδιώξουν να τα έχουν καλά με εμάς;
    Τι είναι αυτό που τους απομακρύνει από εμάς;
    Παλιά όντως ίσχυε ότι η Τουρκία γεωστρατηγικά τους ταίριαζε καλύτερα, οπότε χρησιμοποιούσαν εμάς ως διαπραγματευτικό χαρτί.
    Τώρα όμως;
    Εδώ φαίνεται ότι τους βολεύουν καλύτερα ακόμα και τα Σκόπια.

    Εγώ παραπάνω ανέφερα έναν λόγo(κατ εμέ).

    Γράψτε κάτι, διαβάζω πολύ ενδιαφέροντα από όλους σας, αλλά περιστρεφόμαστε όλοι γύρω από τα γεγονότα.

    Σε αυτό το ερώτημα ανήκει και το γιατί η ΝΔ (η συνέχεια της ΕΡΕ κατά τον αείμνηστο Ανδρέα Παπανδρέου) έκανε στροφή στους Ρώσους (με τον αγωγό). Τόσα χρόνια φροντίζαμε να μην θυμώσουμε τις ΗΠΑ. Τώρα τι γίνεται;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Τελικά όταν γράφεις χωρίς να φορείς την καταγάλανη σου προσωπίδα και προσπαθείς να είσαι ουδέτερος καλά τα λες.!!!
    Μόνο να υπενθυμίσω μια τάση που την έχω δει να εμφανίζεται τελευταία σε πολλά γραφόμενα πολλών σχολιαστών. Δηλαδή της ακρίτου υποστήριξης και ευνοϊκής αντιμετώπισης του στρατοπέδου των ρωσικών συμφερόντων. Θυμίζω ότι από εποχής των Ορλωφικων έχουμε πικρές εμπειρίες και μαθήματα στο θέμα αυτό με αποκορύφωμα την έντεχνη καιροσκοπική ουδετερότητα της στον εμφύλιο πόλεμο!!!
    Είναι γνωστό επίσης ότι ένεκα ορθοδοξίας υπάρχει και μια ιδιαίτερη ευνοϊκή φόρτιση σε λαϊκά στρώματα.
    Όμως πάντα οι Μεγάλες δυνάμεις στο στίβο της διεθνούς πολιτικής κάθε φορά και σε κάθε θέμα παίζουν τα διάφορα παιχνίδια των ανάλογα με τα συμφέροντα των κάθε φορά. Σε εμάς τους μικρούς έγκειται κάθε φορά με κατάλληλες συμμαχίες και έγκαιρες τοποθετήσεις και ειδικές σχέσεις να επωφελούμαστε από τα επιτεύγματα των . Η μόνη επιτυχής εξωτερική πολική που υπήρξε στην Ελλάδα διαχρονικά ,η εποχή του Ελευθερίου Βενιζέλου πάνω σε αυτό το Δόγμα ήταν αγκιστρωμένη όταν κάθε φορά κατάφερνε στις προσπάθειες των μεγάλων Δυνάμεων να δημιουργεί τις κατάλληλες συμμαχίες και να έχει ενεργό ρόλο συμμετοχής σε αυτές.
    Τώρα θα μου πεις με την κόρη του Μητσοτάκη στο τιμόνι αυτής της προσπάθειας σε μια καταρρέουσα και διεφθαρμένη κυβέρνηση τι να λέμε τώρα…
    Πάντα με εκτίμηση

    babis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Καλή χρονιά πολίτη.

    Χωρίς να θέλω να σας τροκάξω, τα χρονικά περιθώρια είναι πολύ περιορισμένα.

    Πολύ φοβάμαι ότι επίκειται γενική επιστράτευση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Φοβερός διάλογος φίλοι μου!!!
    Βάζοντας ένα λιθαράκι θά ήθελα νά πώ ότι όλα δέν έξηγούνται όρθολογιστικά, ή γεωπολιτικά, ύπάρχουν άνθρωποι καί άνθρώπινες συμπεριφορές. Υπάρχουν αύτοί πού σχεδιάζουν καί αύτοί πού ύλοποιούν. Αύτοί πού σχεδιάζουν είναι τό κέντρο τού κόσμου, καί πιστέψτε με δέν είναι οί ΗΠΑ τό κέντρο, είναι ή αίχμή.
    Αυτοί πού σχεδιάζουν είναι οί πλουσιώτεροι άνθρωποι τού κόσμου, είναι διεθνιστές από πεποίθηση, θεωρούν έαυτούς ''υπερανθρώπους'', μιά άλλη ράτσα, πού ή μοίρα έταξε νά κυβερνάει τή μάζα. Φασισμός, άνώτερη φυλή, καί είναι χειρότεροι από τό Χίτλερ διότι δέν ξεκινάνε π.χ.από τήν Γερμανία,
    αλλά είναι απλωμένοι σ' όλο τόν πλανήτη. Ποιός έλέγχει τά παγκόσμια άποθέματα χρυσού καί τά χρηματηστήρια; Οί Ρότσιλντ. Ποιός έλέγχει τά παγκόμια άποθέματα διαμαντιών; Οί Οπενχάϊμερ. Ποιός έλέγχει τά παγκόσμια αποθέματα πετρελαίου μέσω τών 7 άδελφών; Οί Ροκφέλλερ. Ποιός διακινεί παγκοσμίως ποτά καί έλέγχει λέσχες καί καζίνο; Οί Μπρόνφμαν. Αύτοί είναι παλιοί ''οίκοι''
    πού έρχονται συνεχώς καί αδιαλείπτως από τόν 13ο 14ο αίώνα, καί πού διαμόρφωσαν τήν παγκόσμια ίστορία, ή μάλλον παραμόρφωσαν τήν ίστορία όλων αύτών τών αίώνων σέ μεγάλο βαθμό.
    Μαζί τους ό οίκος τών Αψβούργων μέ τόν Όττο Αψμπουργκ τόν κρυφό κυβερνήτη τής Εύρώπης πού ''οραματίστηκε'' τήν Ενωμ.Εύρώπη, ό οίκος τών Βουρβώνων μέ τόν Χουάν Κάρλος, ή βασίλισσες Αγγλίας, Όλανδίας, κάποιοι πρίγκηπες καί ό έκάστοτε Πάπας, μπορεί κάποιοι νά στενοχωρηθούν άλλά έτσι είναι, αύτά άποκαλύπτουν θαρραλέοι αγωνιστές, κατά τής νέας τάξεως πραγμάτων στίς ΗΠΑ καί άλλού.Υπάρχουν καί παρατρεχάμενοι Σόρος καί λοιποί.
    Αύτοί κυβερνάνε τόν κόσμο σήμερα, αύτοί δημιούργησαν τήν κρίση, έχουν δημιουργήσει πάμπολλες άνά τούς αίώνες καί συνεχίζουν τό μεγάλο συνωμοτικό σχέδιο τών Ιλλουμινάτι πού μπήκε σέ έφαρμογή τήν 1η ΜαΪου τού 1776. Ετσι έξηγούνται όλα. Πώς άποδεικνύεται; Μά από τά πράγματα. Εύκολα μπορείτε νά βρείτε στοιχεία γιά τά συγκεκριμένα πρόσωπα στό άθάνατο Google. Καί όσο γιά αύτούς πού τά υλοποιούν, οί πρόεδροι καί πρωθυπουργοί κρατών καί παγκόσμιων όργανισμών, αύτοί ποικίλλουν σέ επιδόσεις καί σέ έπιτυχίες. Αν είναι φελλοί έστω καί γόνοι προέδρων, δέν τά
    καταφέρνουν καλά, έκνευρίζονται, άπειλούν, φτιάχνουν παρακρατικούς μηχανισμούς έντός καί έκτός τής χώρας τους, καί δέν διστάζουν σάν παρανοϊκοί νέρωνες, νά τά καίνε όλα. Οί άνίκανοι κάνουν έπικίνδυνα πράγματα γιά νά φαίνονται άρεστοί στά αφεντικά τους.
    Θά δούμε καί τόν ''ικανό'' Χουσεϊν καί θά καταλάβουμε τό όλο σκηνικό μετά τίς 20-1-2009. Τέλος οί ''δρόμοι τής ένέργειας'' έχουν σχεδιαστεί από τό κέντρο τών διεθνιστών, γιά τά έπόμενα χρόνια, έχει άναφερθεί ό politis μέ τήν έκθεση ''νεφεληγερέτης 2025'', αλλά καί αλλού, καί ένας δυνατός παίκτης στήν παγκόσμια σκακιέρα δέν έλέγχεται από τή νέα τάξη πραγμάτων, ό Πούτιν, καί είναι αύτό τό κυρίαρχο γιά τούς διεθνιστές, πού γιά πρώτη φορά άλλάζουν τά δεδομένα καί δημιουργείται νέος πόλος. Σκεφτείτε τίς χώρες πού συνεργάζονται μαζί του γιά τούς άγωγούς, σκεφθείτε τόν Τσάβες καί άλλους Νοτιοαμερικάνους ήγέτες καί σκεφθείτε τί τράβηξαν οί ΗΠΑ 3-4 αιώνες
    από τούς διεθνιστές, μέχρι νά άλώσουν τήν έλεύθερη οίκονομία τους τό 1913, καί πήγαν τά λεφτά τους μετά, στόν Α' παγκόσμιο πόλεμο. Η άλωση όνομάζεται FED.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Αγαπητέ Πολίτη,
    Καλή Χρονιά σε σένα και στους αναγνώστες του ιστολογίου σου.
    Το άρθρο, στο "noiazomai.net", αν δεν το ανέφερες, δεν θα το είχα ανακαλύψει.
    Σε ευχαριστώ._

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. babis = επίσημος λιβανιστήρας του "Αγαπώ την Ελλάδα σαν Έλληνας (κυρία Στάη)", τουτέστιν αξιοπιστία υπομηδενική (θερμοκρασία Μινεσσότα).

    Αγνοήστε το μίσθαρνο πιόνι. Το ποιόν του είναι γνωστό, ανατρέξτε στο press-gr.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. "τι έχουν να κερδίσουν οι Αμερικάνοι με τέτοιου είδους τερτίπια"

    mia lexi mou erxete
    "world domination"...
    oles oi meletes -akoma kai oi anakoinosimes dikes tous- lene oti erxete i stigmi pou tha xasoun tin monokratoria..
    gia ayto kai "narkothetisan" se vathos xronou, oles tis perioxes oikonomiko-stratiotikou endiaferontos kai prospathoun na frenaroun tin sinergasia eyropis me rosia vazontas anamesa tis proin rosikes "apoikies"/dimokraties..
    i india exei to pakistan pou einai amerikanokinoumeno..i kina den exei petrelaio(frontisan oi amerikanoi na elegxoun tis piges kai tous diadromous metaforas)..i iaponia ta idia kai xeirotera(eytixos, giati an eixan piges energeias, tha kataktousan ton kosmo)

    oso gia to thema tis rosias..einai i klassiki kiklotiki kinisi me skopo na meinei i arkouda stin spilia tis kai na asxoleite mono me ta tis geitonias tis..i simerini kivernisi,epeidi pote den eide kalo apo tin ameriki,edose kai dinei diexodo stin rosia..gia ayto kai prepei na lavei apo tous amerikanous paradeigmatiki timoria..enas logos parapano einai o paradeigmatismos..an den timorithei i ellada, tote ayrio opoia ditiki xora to apofasisei, tha kleinei megales mpiznes me tin rosia, kai isos na agorazei opla apo aytin..

    .."Asxeto" me ta episodia(xaxaxa), alla alithevei oti kapoia kommata kanane eperotisi,giati i eyp parakolouthei tilefona atomon ipopton gia tin organonoso ton "diadiloseon" ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. @ 9.49
    Αληθεύει δυστυχώς !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Χρόνια πολλά,Καλή χρονιά!!...Μήπως έχετε ξεφύγει απο την εννοια του μπλογκ (προσωπικό ημερολόγιο)και έχετε παιδιά δημιουργησει ενα σαιτ με πολιτικές ειδήσεις;...Γράψτε και κατι αλλο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. @ mathaios Ο Κρής

    Χρόνια Πολλά. Καλή Χρονιά!
    Ενικό ! Γιατί πληθυντικό;:))
    Ο πληθυντικός εκεί που σηκώνουν 5-10 αναρτήσεις ημερησίως και ..κατ` επάγγελμα :))
    Όσο για την ερώτησή σου φίλε μου, νομίζω ότι η πλειονότητα των αναρτήσεων μου είναι άρθρα γνώμης και όχι τίτλοι ή ειδήσεις εφημερίδων. Άρθρα που περιστρέφονται στην πολιτική , στην κοινωνία , στην εξωτερική πολιτική στην παιδεία κλπ
    Όπως βλέπεις στην σελίδα που έχεις μπροστά σου και αφορά τις αναρτήσεις της τελευταίας εβδομάδας ( 7.. μια κάθε ημέρα γράφω)υπάρχει ένα καθαρά κοινωνικό θέμα για την κακοποίηση των παιδιών, μια ...αξιολόγηση για κάποιο πολιτικό αρχηγό (Τσίπρας),ένα οικονομικό άρθρο μου, μια ανάλυση για το μεγάλο θέμα με την Παλαιστίνη, ένα άρθρο μου για την παιδεία - άσυλο- καταστροφές που καλούμαστε να πληρώσουμε, μια ανάλυση σχετικά με τα έκτροπα και την εκτροπή που επιχείρησαν γνωστοί κύκλοι και ένα άρθρο σχετικά με την σχέση Ανατολής-Δύσης.
    Εάν εννοείς ότι το άρθρο γνώμης δεν αφορά την είδηση από την δική μου "θωριά" , τότε συγνώμη αλλά διαφωνώ.
    Δεν καταλαβαίνω την έννοια που αποδίδεις στο blogging. Τι εννοείς προσωπικό ημερολόγιο;
    Στην προσωπική σου ζωή δεν υπεισέρχεται και παίζει καθοριστικό ρόλο η πολιτική ή οικονομία ή κοινωνία ; Θεωρείς ότι συμβαίνει γύρω μας (κοντά ή μακρυά μας) δεν επηρεάζει σε τεράστιο βαθμό τον μικρόκοσμο μας;
    Φυσικά δεν νομίζω να εννοείς κάτι ημερολόγια (blogs)της παρέας , του τύπου ...τι έκανα σήμερα!

    Καλό ξημέρωμα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. kirikste genikh epistratefsis i amerikanoi tha valoun skopianous tourkous voulgarous kai alvanous na hselthoun is tin ellada,ellines ksipniste theloun na mas katastrepsoun i amerikanoi theloun na riksoun tin semnh kai tapoinh kuvernisi tou patera tis katharsis k.karaman-ali,persi epistratefan ton megalo stratigo en onomati anemo se sundiasmo me tis taksiarxies asumetrwn apeilwn efetws erixnan magikes sfaires apo ton ourano kai stoxevane stin kardia dekapentaxewnosn paidiwn me skopo na proklithi haos stin xwra..kai eixan etoimous koukouloforous apo alvania italia kai tous valane na purpolisoun ti xwra..epomenws stoxos tous tha einai an oxi enas polemos me tous anwtero exthrous mas enas emfiliws polemos...ellines enwthite

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. http://orfni.blogspot.com/2009/01/blog-post_4670.html

    H καλύτερη απάντηση για όλα αυτά περί συνομωσίας και εξωθεν επιβολής που γράφεις μετά μανίας και διακηρύττεις τον τελευταίο καιρό , ότι συντελείται από εξωτερικούς παράγοντες σε βάρος της εθνοσωτήριου κυβέρνησης του παμμέγιστου και πανάξιου σε διεθνές επίπεδο!!!! κκ.Καραμανλή.!!!!!
    Τελικά το διαδίκτυο βοηθά όλους μας να έχουμε μια σφαιρική και κατάλληλη πληροφόρηση.
    Παρακαλώ όλους του αναγνώστες να το διαβάσουν με τα προσοχής αξίζει τον κόπο.

    Με εκτίμηση

    babis

    4 Ιανουάριος 2009 8:44 μμ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. ΡΕ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΤΙ ΠΑΝΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ Σ' ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΑΥΤΟΙ ΤΩΝ ΜΥΣΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ!!!!!; ΜΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΟΜΩΣ, ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΓΙ' ΑΥΤΟΝ ΠΡΟΕΚΥΨΑΝ ΑΠΟ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ, ΤΟΤΕ ΛΟΓΙΚΑ ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΤΙΣ ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΚΥΝΗΓΟΥΝ. ΑΡΑ ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ.
    ΕΡΩΤΗΜΑ:
    ΕΜΠΙΣΤΕΥΕΣΤΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΓΙΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΟΥ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΞΕΝΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ;
    ΝΟΜΙΖΩ ΟΣΟ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ ΦΥΓΕΙ ΑΥΤΟΣ ΤΟΣΟ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΛΑΔΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή