Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2008

Που το ..πάνε οι γείτονες ;


Η Τουρκική εξωτερική πολιτική (και ας το καταλάβουμε επιτέλους όλοι) καθορίζεται από το μυστικό σύνταγμα που καταρτίζεται σε αγαστή συνεργασία πολιτικών και στρατιωτικών και εφαρμόζεται σε βάθος χρόνου.

Όποιος μελετήσει την εξωτερική πολιτική τους σε ότι αφορά την χώρα μας, διαπιστώνει ότι επαναλαμβάνονται και ποτέ δεν κάνουν κάτι πριν μας …. «προειδοποιήσουν».

Μετά λοιπόν την Θράκη (εδώ) , μετά την Ρόδο και Κω όπου μας έχουν… «προειδοποιήσει» μέσω της γνωστής ιστοσελίδας του Επιτελείου (όπου έμμεσα θέτουν θέμα μειονότητας και διεκδικούν μάλιστα και τα ….περιουσιακά της δικαιώματα), μετά την κίνηση τους που βρίσκεται στα σπάργανα στην Κύπρο (εδώ), έχουν βάλει στο στόχο και το Καστελόριζο.

Σημειώνεται ότι το Δεκέμβριο του 2000 Τούρκοι στρατιωτικοί κάλεσαν τους αμυντικούς ακολούθους ξένων πρεσβειών στην Άγκυρα για ενημέρωση.

Η συζήτηση ήταν εφ’ όλης της ύλης των ελληνοτουρκικών και, μεταξύ άλλων, για πρώτη φορά εκφράστηκε επισήμως η αμφισβήτηση από την Τουρκία της ελληνικής κυριαρχίας στο Καστελόριζο ,χωρίς καμία ....αντίδραση (με την …δικαιολογία της τότε κυβέρνησης και του ΥΠΕΞ Γ.Παπανδρέου, ότι η συνάντηση δεν είχε ….επίσημο χαρακτήρα)

Στόχος τους είναι ο υποθαλάσσιος πλούτος του Αιγαίου και θα αμφισβητούν (και θα διεκδικούν) τα πάντα μέχρι να επιτύχουν την συνεκμετάλλευση του.

Αφού όπως ιστορικά αποδείχτηκε πέτυχαν τους στόχους που είχαν θέσει επί της πλέον …ενδοτικής κυβέρνησης της μεταπολίτευσης ,του κ. Σημίτη (Ιμία, Οτσαλάν κ.ά ), καθιερώνοντας γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο και αφού εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο την χρονική στιγμή κατά την οποία στο ΥΠΕΞ ευρίσκετο ο κ. Γ.Παπανδρέου (πρωτοσέλιδος τίτλος Τουρκικών εφημερίδων…. BRAVO GIORGO) και εκμεταλλεύτηκαν τις γνωστές παραχωρητικές….ιδέες του, περί «λιγότερων στρεμμάτων γης για να κοιμάται ...ήσυχος» (εδώ), πετυχαίνοντας τους στόχους που ήθελαν στο Βορειοανατολικό Αιγαίο, μέσω της …μυστικής συμφωνίας του κ. Γ. Παπανδρέου (δεν είναι επιτέλους καιρός να βγει επίσημα στο φως της δημοσιότητας ;) με τον μακαρίτη πια Ισμαήλ Τζέμ (εδώ), θέλουν τώρα να «τεστάρουν» σε σοβαρό επίπεδο πλέον και την κυβέρνηση του κ. Καραμανλή.

Το επεισόδιο με το Νορβηγικό πλοίο ερευνών ανοιχτά του Καστελόριζου ήταν μέσα στον στρατηγικό σχεδιασμό της Άγκυρας και αποτελούσε άλλη μια … «προειδοποίηση».

Συγχρόνως στο συγκεκριμένο νησί υπάρχει και κάποιο άλλο «ζήτημα» που τρέχει εδώ και αρκετά χρόνια και αφορά την νομιμότητα και την …. «σκοπιμότητα» 1.500 συμβολαιογραφικών πράξεων που έχουν γίνει στο ακριτικό νησί των 200 κατοίκων την τελευταία δεκαετία.

Ήδη η Εισαγγελία Ρόδου διενεργεί έρευνα, η οποία βαίνει στην ολοκλήρωσή της.

Όλα αυτά εντάσσονται στο στρατηγικό σχεδιασμό της Τουρκίας και μάλιστα έχουν αρχίσει ,με διάφορα μικρά επεισόδια που εγγράφουν όμως … «υποθήκες», να ισχυρίζονται ότι οι νησίδες Στρογγύλη και Ρω (ακατοίκητη μετά τον θάνατο της γερόντισσας που έμενε εκεί) είναι τουρκικές.

Εάν το συνδυάσουμε με τις συχνές το τελευταίο διάστημα προκλητικές πτήσεις μαχητικών σχηματισμών πάνω από το Αγαθονήσι και το Φαρμακονήσι στο ανατολικό Αιγαίο και δεδομένου ότι οι ευρωπαϊκές φιλοδοξίες τους έχουν …πάει πίσω , δεν αποκλείεται οι γείτονες να επιδιώκουν πρόκληση κρίσης και θερμού επεισοδίου στην Ανατολική Μεσόγειο που ενδεχομένως θα επεκταθεί και στο Αιγαίο.

Πριν από ένα μήνα άλλωστε (19 Οκτωβρίου) ο Τούρκος αρχηγός ΓΕΝ Μετίν Ατάτς είχε δηλώσει: «Εκτιμώ ότι η Ανατολική Μεσόγειος θα καταστεί εστία προστριβών και συγκρούσεων λόγω της πετρελαϊκής σπουδαιότητας που θα αποκτήσει προσεχώς. Εξ αιτίας των πετρελαίων που διαθέτει, θα μετατραπεί σ’ έναν δεύτερο Αραβικό Κόλπο. Η Τουρκία πρέπει να επαγρυπνεί και να αντιδράσει».

Στις φωτο φαίνονται η θέσεις των θέσεων της χώρας μας (1) και της Τουρκίας(2) όσο αφορά την υφαλοκρηπίδα.

Πηγή:«e-typos»«tovima» «Cumhuriyet»

30 σχόλια:

  1. Αγαπητέ πολίτη , στα παρασκήνια της κρίσης που ξέσπασε, έναντι της ενέργειας της Τουρκίας να κάνει έρευνα πετρελαίων 80 μίλια νότια του Καστελόριζου, με νορβηγικό πλοίο ερευνών, είναι η προσπάθεια της κυβέρνησης μας να ανοίξει το δρόμο των Ελληνοκυπρίων στη Μεσόγειο.
    Για` αυτό και αντέδρασε ο Αντισυνταγματάρχης εν αποστρατεία και Ειδικός επί Θεμάτων Δικαίου Θαλάσσης, Αλί Κουρούμαχμουτ λέγοντας μεταξύ άλλων ότι "σκοπός του διδύμου Ελλήνων - Ε/Κ είναι να φυλακίσουν την Τουρκία μέσα στα δικά της χωρικά ύδατα".
    Όπως καταλαβαίνεις (και είμαι σίγουρος ότι ξέρεις ) δεν καθόμαστε με σταυρωμένα χέρια πλέον.
    Εύχομαι Καλό Απόγευμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. O Mpravo Giorgos θέλει να γίνει και πρωθυπουργός.Φοβάμαι και μόνο στην ιδέα.
    Είναι ικανός να τα ξεπουλήσει όλα.
    Η επιλογή Mpravo Ntora με φοβίζει περισσότερο,,,,,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλά σύμφωνα με την Συνθήκη της Λωζάνης το Καστελόριζο δεν ανήκει στο Ελληνικό κράτος;
    Πως έγιναν αυτά τα 1500 συμβόλαια την τελευταία δεκαετία;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τέτοια θέματα θα πρέπει να μας απασχολούν και όχι οι ανούσιες , προπαγανδιστικές επερωτήσεις Καρχιμάκη.Όλοι αυτοί οι άνθρωποι αποτελού τους εφιάλτες της χώρας μας.Ο Γιώργος δεν μπορεί,δεν κάνει,είναι όπως είπε και φίλος ανώνυμος σε παραπάνω σχόλιο ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ.
    Είχα διαβάσει το άρθρο σου για την δήλωση του Γιώργου για το "μερικά στρέματα γης χαμένα-πουλημένα" και βλέποντας τις κινήσεις Καραμανλή στο Σκοπιανό , στα διεθνή κα αποφάσισα πως στις επόμενες εκλογές θα ξαναψηφίσω Καραμανλή και μόνο Καραμανλή.
    Είναι ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ

    Al.S.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Συμφωνώ και επαθξάνω - ο Μπραβο Γιώργος είναι ανίκανος αλλά και επικίνδυνος (μέχρι τώρα νόμιζα ότι είναι καλός αλλά αφελής, τώρα διακρίνω και υστεροβουλία) - Ο Σημίτης μας έκανε εθνικά κουρέλια (μετά το ευχαριστώ τους Αμερικανού με τα Ίμια - πολύ λίγος για να κυβερνήσει τους Έλληνες, που ομολογουμένως είμαστε ατίθασοι και δύσκολοι) - Ο Καραμανλής είναι η πιο αξιόπιστη λύση (μπορεί το επιτελείο του να μην είναι το καλύτερο αλλά σαν πρωθυπυργός έχει και σωστή τοποθέτηση και την πολιτική βούληση να πολιμήσει για την Ελλάδα).
    Επαναλμβάνω, πρέπει να σκεφτόμαστε και να πράττουμε με βάση την υπάρχουσα κατάσταση, οι θεωρητικές λύσεις (τύπου Γιωργάκη - 100 Δισ για σχολεία - νοσοκομεία) είναι δημαγωγικές τακτικές - που δείχνουν και το ποιόν του καθενός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @ 4.40
    Με το κόλπο της χρησικτησίας.Δηλαδή με βεβαίωση από δύο κατοίκους ότι κάποια έκταση ανήκει στον Α κάτοικο, βεβαίωση του δήμου ότι ο Α κάτοικος δεν οφείλει τέλος ακίνητης περιουσίας, συμβολαιογραφική πράξη και δήλωση στο υποθηκοφυλακείο με αυτά τα παραστατικά.
    Παλιό το κόλπο , έχει εφαρμοσθεί κατά κόρον στην Ελλάδα, αφού δεν υπάρχει κτηματολόγιο .
    Βλέπεις κάποιοι τσέπωσαν τα λεφτά του κτηματολογίου επί εποχής Λαλιώτη(και δεν έχει δικαστεί κανείς για το μεγαλύτερο σκάνδαλο των νεώτερων χρόνων της Ελλάδας.
    Έτσι και στο Καστελλόριζο, κάποιοι επωφελήθηκαν και μέσα στη αναμπουμπούλα να και ο ..λύκος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. O Σημιτης την πάτησε στην αρχή της θητειας του με τα Ιμια.
    Εάν δε προσέξει ο Καραμανλής θα την πατήσει στο τέλος και θα φύγει πραγματικά νύχτα και θα είναι το οριστικό τέλος της ΝΔ.
    Αν νομίζει ότι η Τουρκία θα επιτρέψει με ένα νησάκι σαν το Καστελόριζο να κλείσει την υφαλοκρηπίδα της Ανατολικής Μεσογείου αφήνοντας απ έξω τα εκατοντάδες χιλιομετρα νότια παράλια της Τουρκίας δεν είναι καλά.
    Αν ακόμη περισσοτερο νομίζει ότι είναι σε θέση ο ελληνικός στρατός να αντιμετωπίσει κρίση σε περιοχή που και το 1974 ήταν "μακριά" τωρα που οι Τουρκοι είναι πολύ ιοχυρότεροι τότε έχει αποφασίσει να αυτοκτονήσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αντε να δουμε ποσο μακρια θα το πανε οι γειτονες και ποια θα ειναι η αντιδραση των δικων μας πολιτικων.Ελπιζω οτι δεν θα εχουμε Αττιλα 3,σχεδιο ζομπι-Αναν,Ιμια & αλλα τετοια τραγικα.Μακαρι να σταματησει για παντα η εξωτερικη πολιτικη σε στυλ χασοδικη δικηγορου.
    ΥΓ Αγνοηστε τον babis ειναι προβοκατορας και προσπαθει να κατεβασει το επιπεδο τον μπλογκς που επισκεπτεται,ετσι τον "διωξαμε" και απο το strategy opoy αρχισε τα κολπα του.Παλιοτερα ο κυριος αυτος ενημερωνε το πανελληνιο για τις σεξουαλικες του δραστηριοτητες. G APO CT

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Τώρα εμένα γιατί η ιστορία με το Καστελλόριζο που θυμίζει ...Παλαιστίνη?
    Και εκεί πριν το 1948 κάποιοι ....τύποι αγόραζαν οικόπεδα.
    Ξαφνικά όταν ανακηρύχθηκε το κράτος του Ισραήλ , αυτοί οι τύποι ανακαλύφτηκε ότι ήταν όλοι Εβραίοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μήπως τώρα είναι ευκαιρία να λύσουμε το πρόβλημα με την υφαλοκρηπίδα.
    Εννοώ να πιέσουμε λίγο με το επιχείρημα ότι στην αντίθετη περίπτωση θα γυρίσει η στάση μας στο θέμα της πιθανής ένταξης της Τουρκίας στην Ε.Ε.
    Κάτι σαν τελεσίγραφο. Υφαλοκρηπίδα ή ...γιόκ Ευρώπη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Τελεσίγραφα δε δίνουν οι χρεωκοπημένοι.
    Η Τουρκία ήδη δίνει τα δικά της τελεσίγραφα.
    http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=961012&lngDtrID=245

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. αττικα με τι "αδενες" θα δωσουμε τελεσιγραφα? G APO CT

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Πείτε με αφελή αλλά πιστεύω ότι η εξωτερική μας πολιτική (επί Καραμανλή και όχι λόγω Ντόρας) είναι η πιο αξιόλογη και σταθερή την περίοδο της μεταπολίτευσης - θέλω να ελπίζω ότι τώρα μπορεί να λυθεί και αυτό το πρόβλημα δείχνοντας τη σχετική πυγμή (θέλω να ελπίζω και με βάση το συναίσθημα και βάζοντας τη λογική σε 2η μοίρα μερικές φορές΄ εύχομαι να μη βγω τραγικά λάθος τουλάχιστον).
    Οι κινήσεις Κώστα προς Αίγυπτο - Ρώσσια δείχνουν να έιναι στην σωστή κατεύθυνση΄αν δεν τον φάνε τα ΜΜΕ (που ξέρουμε ποιος τα καθοδηγεί πλεόν και που αποσκοπούν).
    Είδωμεν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Επαναλαμβάνω ότι αν δε προσέξει ο Καραμανλής θα φύγει όπως η χούντα το 1974.
    Ο Χριστόφιας ήταν προχθές στη Μόσχα και οι Τούρκοι δυσαρεστηθηκαν.
    Για να αποδείξουν λοιπόν ποιος κάνει κουμάντο σήμερα έστειλαν πολεμικά και κυνηγησαν πλοια που έκαναν ερευνες νοτίως της Κύπρου για λογαριαμό του.
    Κανένας δεν θα τα βάλει με την Τουρκία για μας.Μόνο ένας θα επέμβει -αν θέλει .Αυτός που ευχαρίστησε ο Σημιτης όταν τον έσωσε στα Ιμια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. @ G APO CT
    Φίλε μήπως αδικείς την τωρινή ομάδα που χειρίζεται τα εξωτερικά μας θέματα;(φυσικά και δεν είναι η ...Ντόρα σ` αυτή)
    Έχουν αποδείξει ότι διαθέτουν πατριωτικούς...αδένες!
    Μη τα ισοπεδώνουμε όλα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Δεν είμαι προβοκάτορας όπως ο τύπος που μιλά πιο πάνω για "νύχτες" και 1974, αλλά θα κάνω τον δικηγόρο του διαβόλου προς χάρη της συζήτησης.

    Οι συντεταγμένες της ελληνικής υφαλοκρηπίδας στην Ανατολική Μεσόγειο, που ανακοίνωσε διεθνώς η χώρα μας μέσω του Νορβηγού πλοίαρχου, είναι ΜΟΝΟΜΕΡΕΙΣ, δεν προέρχονται δηλαδή από καμιά διακρατική συμφωνία (π.χ. με την Αίγυπτο ή την Κύπρο).

    Κατ' αυτόν τον τρόπο μήπως η χώρα μας την πατάει ;
    Δηλαδή «νομιμοποιεί» εμμέσως τις μέχρι τώρα καταδικαστέες μονομερείς αυθαίρετες κινήσεις της Αγκυρας να «ορίζει» μόνη της το εύρος της τουρκικής υφαλοκρηπίδας.

    Είπα τον δικηγόρο του διαβόλου κάνω!
    rioter

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Οχι αμφισβητω γενικώς ότι είναι θέμα αδένων.
    Μπορείς να κάνεις πόλεμο στην Α. Μεσόγειο με την Τουρκία;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. rioter
    Δεν το ξέρω αλλά δεν μπορούσε να κάνει κατι άλλο.Από τη στιγμή που δεν μπορούσε να στειλει πολεμικά να διωξει το νορβηγικο -όπως έκανε η Τουρκία για τα κυπριακά- γιατί δεν την έπαιρνε άρχισε τα διαβήματα.
    Πολύ λογικά οι Νορβηγοί ζήτησαν να πληροφορηθούν τις συντεταγμένες στις οποιες η Ελλάδα θεωρεί ότι είναι δική της υφαλοκρηπίδα.Αν δεν έδιναν ΚΑΠΟΙΕΣ συντεταγμένες και εφ όσον δεν μας παίρνει πολεμική αναμέτρηση οι Νορβηγοι θα συνεχιζαν τις ερευνες για λογαριασμό των Τούρκων σε δική μας περιοχή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ΤΟ ΕΝΙΑΊΟ ΑΜΥΝΤΙΚΌ ΔΌΓΜΑ ΠΟΥ ΕΊΝΑΙ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. @ rioter
    Όπως είναι γνωστό, ο καθορισμός της υφαλοκρηπίδας στο Αιγαίο ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία έχει χαρακτηριστεί η «μητέρα όλων των τριβών» μεταξύ των δύο χωρών.
    Έχει ξεκινήσει από το 1974 και συνεχίζει.
    Οι συντεταγμένες που δόθηκαν αφορούν τη γραμμή που, λαμβάνοντας υπόψη τις θαλάσσιες ζώνες που δικαιούται(σύμφωνα με τους διεθνείς Νόμους) το Καστελόριζο και συνιστά το ανατολικό άκρο της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.
    Αυτές είναι σύμφωνα με τη Συνθήκη για το Δίκαιο της Θάλασσας , η οποία αποδίδει πλήρη υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ στα νησιά.
    Μπορεί πράγματι να είναι μονομερείς αλλά είναι σύμφωνα με τους Διεθνείς κανόνες.
    Αυτό δεν ισχύει με τις μονομερείς
    αυθαίρετες κινήσεις της Τουρκίας που είναι ΕΝΑΝΤΙΑ στους Διεθνείς νόμους καθώς αυτές εκπορεύονται από το επιχείρημα της Άγκυρας ότι τα νησιά δεν δικαιούνται να έχουν υφαλοκρηπίδα.
    Όπως καταλαβαίνεις η διαφορά έγκειται σε αυτό το ουσιώδες επιχείρημα.
    Δηλαδή στην δική μας περίπτωση (μονομερείς μεν) είναι σύννομες, ενώ της Τουρκίας(μονομερείς και αυτές) είναι παράνομες.
    Με αυτό τον τρόπο που χειριστήκαμε το θέμα οδηγούμαστε στα διεθνή Δικαστήρια , κάτι που είναι πάγια αρχή μας τα τελευταία χρόνια.
    Αν και νομίζω ότι δεν θα ανταποκριθεί η Τουρκία και θα ψάχνει συνεχώς νέους τρόπους και ...διπλωματικά τρικ.
    Φιλικά
    politis-gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. attica γενικα μιλουσα,με τους αγωγους κατι αρχιζει και γινεται.Αλλα εχουμε φαει τοσες σφαλιαρες στο παρελθον που ο σβερκος μας ποναει ακομα. G APO CT

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Η περιοχή στην οποία είμαστε δεν είναι περιοχή επιρροής της Ρωσίας και αυτό το έχουν δεχθει όλες οι ρωσικές κυβερνήσεις από το 1770 και μετά.
    Εάν υπάρεξει ελληνοτουρκική κρίση η Ρωσία θα μείνει αμέτοχη.
    Η μόνη δύναμη που μπορει να παρέμβει είναι οι ΗΠΑ.
    Ελπίζω να το ξέρει αυτό ο Καραμανλής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_24/11/2008_257538
    Την ΕΕ οι Τουρκοι την εχουν γραμμένη.
    Δεν έχει αεροπλανοφόρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Σωστά όλα αυτά που γράφεις.
    Όμως εγώ δεν κατάλαβα ακόμη γιατί τα παραμεθόρια νησιά μας στο Βόρειο Αιγαίο έπαψαν να χαρακτηρίζονται ως παραμεθόρια;;
    Απέναντι είναι η Τουρκία και τη φτάνεις κολυμπώντας σχεδόν!
    Και οι Τούρκοι αν τους ανοίξει η όρεξη δεν θα μείνουν στο Ανατολικό Αιγαίο. Και το Βορειοανατολικό καλό θα είναι!!
    Η Ελλάδα πρέπει να κάνει αισθητή την παρουσία της στα νησιά αυτά και να στηρίξει τους κατοίκους τους για να μείνουν εκεί και να τα φυλάνε!

    Καλό ξημέρωμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Mήπως επειδή ήταν απαίτηση της ΕΕ να καταργηθεί η διάταξη περί παραμεθορίων περιοχών,η οποια ΕΕ κατά τα αλλα μας είναι άχρηστη για αμυντικούς σκοπούς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. ΚΑΛΗΜΕΡΑ!!ΠΟΛΙΤΗ!! ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ.ΑΥΤΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΓΩΓΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΡΟΥΓΟΥΜΕΝΟ.ΕΧΟΥΝ ΔΩΣΕΙ ΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΩΣ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΗΣ ΕΚΡΕΜΟΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΣΕ ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΛΕΣ ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΜΕΤΑΔΩΣΟΥΝ ΤΟ ΜΥΝΗΜΑ, ΟΤΙ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥΣ ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΚΑΙ ΧΑΡΗ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΜΕ.ΑΦΗΣΑΝ ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΠΛΟ ΓΑΒΓΙΣΜΑ ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕ ΔΑΓΚΩΜΑ ΤΩΡΑ. ΤΟ ΣΚΥΛΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΓΑΒΓΙΖΕΙ ΟΜΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΟΒΑΣΕ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Η συμφωνία για το Βορειοανατολικό Αιγαίου (ανατολικά της ν. Θάσου) συντελέστηκε μεταξύ Καραμανλή-Ετσεβίτ στις 11 Νοεμβρίου 1976 στη Βέρνη της Ελβετίας.
    Επίσης, πέρα από κομματικές τοποθετήσεις, η θέση Καρατζαφέρη [http://www.naftemporiki.gr/news/redirstory.asp?id=1595172 ακούστε και τα video] στη συζήτηση στη Βουλή για το συμβάν του Καστελόριζο, δηλ. να προβάλουμε την υιοθέτηση της Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, την οποία η Τουρκία έχει εφαρμόσει σύμφωνα με το UNCLOS, αν και δεν έχει, ως γνωστόν υπογράψει, τη Σύμβαση του Δικαίου Θαλάσσης.
    Θα επαναλάβω, αν και είναι γνωστό, για να το εμπεδώσουν οι εθελοτυφλούντες, ότι η Τουρκία έχει στρατηγικό σχεδιασμό σε μεγάλο βάθος χρόνου. Η Ελλάδα αντιμετωπίζει τη σταθερή τουρκική στρατηγική κατά περίπτωση και ιδιοτελώς.
    ΣΓΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Ας όψεται ο ΑΠ στο Νταβός που απεμπόλησε το δικαίωμα εξόρυξης των Ελληνικών πετρελαίων (μέρος του σκανδάλου Κοσκωτά - Εταιρεία Αιγαίου Α.Ε.)

    και

    ο Κάρολος Παπούλιας (επάγγελμα δανειστής) με την ενδιάμεση Συμφωνία με τα Σκόπια (1995) - έχει αποσιωποιηθεί τελείως από τα ΜΜΕ παρά την πρόσφατη πρόκληση Γκρούεφσκι.

    Πουλητάρια - και τα ΜΜΕ θέλουν ΓΑΠ... περαστικά μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Ρε σεις, βαρεθηκα ν ακουω οτι κατι παθατε που ο Σημιτης, ειπε ευχαριστω στους Αμερικανους.
    Μπορειτε να μου πειτε σας παρακαλω, μα με δικα σας λογια,( οχι μ αυτα που διαβασατε σε καποια φυλλαδα),που λεγαμε και στο Σχολειο, γιατι;
    Απαντηστε σας παρακαλω κι εγω εδω ειμαι μετα, να σας ταπωσω.
    Αντε γιατι πολυ βουρλιζομαι που τ ακουω καθε τρεις και λιγο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Μήπως πρέπει σαν πρώτη κίνηση να στείλουμε κάποιους να πάρουν την σκυτάλη στην Ρω και στα άλλα ακατοίκητα έστω και με κάποιο καλό μισθό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή