Δευτέρα, 19 Μαΐου 2008

Δούρειος Ίππος …οι μαζικές αγορές εκτάσεων !

Πριν λίγες ημέρες είχα αναφερθεί στη νέα ιστοσελίδας του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών που αναρτήθηκε στο παγκόσμιο ιστό και ότι δια μέσου αυτής ξεκινούν οι προεργασίες και οι επιδιώξεις να συνδέσουν μεταξύ τους δύο διαφορετικής υφής γεγονότα, που σχετίζονται με τη Δυτική Θράκη και την περιοχή του Έβρου.(εδώ)

Και ήρθε εχθές με δημοσίευμα της η εφημερίδα «Το Παρόν» να επιβεβαιώσει τους ισχυρισμούς μου.

Σύμφωνα με αυτό λοιπόν σε «Δούρειο Ιππο» για τη χώρα μας, φαίνεται να εξελίσσονται οι μαζικές αγορές εκτάσεων και πανάκριβων κτιρίων στη Θράκη, από την πλευρά μελών της μουσουλμανικής μειονότητας και μάλιστα αυτών που θέλουν να παρουσιάζονται ως Τούρκοι και όχι απλώς μουσουλμάνοι...

Η όλη σχεδίαση τελεί υπό την καθοδήγηση, χρηματοδότηση και επιδότηση της Άγκυρας και του τουρκικού προξενείου στην Κομοτηνή.

Για περίοδο πολλών ετών οι αγορές γης και ακινήτων στη Θράκη από σκληρούς μουσουλμάνους είχαν ατονήσει και οι περισσότεροι, κυρίως αυτοί που είχαν οικονομική δυνατότητα, είχαν στραφεί, με υπόδειξη του προξενείου, σε αντίστοιχες αγορές στην Τουρκία, με χρήματα τα οποία πήγαιναν στην Τουρκία, αφού τα είχαν μετατρέψει σε λίρες ή σε ράβδους χρυσού...

Την τελευταία περίοδο όμως τα πράγματα άλλαξαν και η αγορά ακινήτων σε κεντρικά σημεία της Ξάνθης και της Κομοτηνής, καθώς και μεγάλες εκτάσεις, παρουσιάζει μια εντυπωσιακή αύξηση.


Οι πληροφορίες λένε ότι υπάρχει μια σημαντική παράμετρος σε ότι αφορά τις αγορές αυτές.

Για πρώτη φορά παρουσιάζεται η ίδια κινητικότητα και στην άλλη πλευρά της Θράκης, στη Ροδόπη, ειδικά στα σύνορα με τη Βουλγαρία, όπου ως γνωστόν ζουν πολλοί μουσουλμάνοι.

Εκεί φαίνεται να υπάρχει το ίδιο ενδιαφέρον για αγορές ακριβών ακινήτων και εκτάσεων όχι μόνο στη Ροδόπη, αλλά και σε παραλιακές πόλεις, καθώς και σε νησιά, όπως είναι η Θάσος και η Σαμοθράκη.

Χαρακτηριστικό του ενδιαφέροντος που δείχνουν οι μουσουλμάνοι (φιλότουρκοι) της Βουλγαρίας είναι και το ότι ο γραμματέας του Κόμματος της Τουρκικής Μειονότητας στη Βουλγαρία, που ως γνωστό στηρίζει κάθε κόμμα που έρχεται πρώτο για τον σχηματισμό κυβέρνησης σε περίπτωση που δεν έχει αυτοδυναμία, έχει εγκατασταθεί στην πόλη Κίρτζελι, έχει διοριστεί γραμματέας του δήμου και από εκεί συντονίζει αυτήν την εκστρατεία για την αγορά εκτάσεων ή ακινήτων στην Ελλάδα και ειδικά στη Θράκη.

Το άρθρο της εφημερίδας λοιπόν ,έρχεται και δένει απόλυτα και με προηγούμενο άρθρο μου που αφορούσε την δραστηριότητα και τις …προεργασίες του Ταχσίν Μπουρτζούογλου (νέο αφεντικό του Συμβουλίου Ασφαλείας της Τουρκίας) κατά τα παρελθόντα έτη στην ευρύτερη περιοχή. κλίκ-εδώ

Εντείνεται η κινητικότητα, ….. ξύπνα Ντόρα!

30 σχόλια:

 1. Και οι Ρώσοι έχουν αγοράσει το μισό πρώτο πόδι της Χαλκιδικής και χτίζουν αβέρτα.
  Τι πά να πεί αυτό;
  Ζούμε σε ελεύθερο κράτος και όποιος θέλει αγοράζει ότι θέλει πληρώνοντας τους αντίστοιχους φόρους.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Συμφωνώ απολύτως μαζί σου politis.
  Η Ντόρα κοιμάται όρθια.
  Μήπως όμως αν την ξυπνήσουμε κάνει μεγαλύτερη ζημιά;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. @ ανώνυμο 3.45
  Η όλη σχεδίαση τελεί υπό την καθοδήγηση, χρηματοδότηση και επιδότηση της Άγκυρας και του τουρκικού προξενείου στην Κομοτηνή.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Εντάξει φίλε μου το κατάλαβα.
  Και ξαναλέω τί πα να πει αυτό;
  Λες να ανακυρίξουν ανεξάρτητη περιοχή ιδιοκτητών ακινήτων απο Μουσουλμάνους;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Πολίτη καλά η Ντόρα γνωστή για τους λόγους που κοιμάμαι, ο Κωστάκης όμως τι κανει για αυτόοοο? Μαζί βέβαια με αυτόν και οι υπόλοιποι 290 και ιδιαίτερα οι βουλευτές της περιοχής.
  Ουφ πάλι με έπιασε το στομάχι μου

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Εγώ έχω ακούσει και την άλλη άποψη από Δήμαρχο περιοχής με μουσουλμανικές μειονότητες, ο οποίος λέει ότι γίνεται αγώνας οι έλληνες υπήκοοι, μουσουλμάνοι στο θρήσκευμα, να επενδύουν τις οικονομίες τους στη χώρα που ζουν και ν΄ αγοράζουν εδώ τα ακίνητά τους, και όχι να βγάζουν στην Τουρκία τα χρήματά τους σε χρυσό ή ό,τι άλλο!
  Μου φάνηκε πολύ σωστή άποψη και για το συγκεκριμένο Δήμαρχο που έκανε αγώνα γι΄ αυτό το σκοπό, με αποτέλεσμα η περιοχή του, που ήταν εξαθλιωμένη σαν γυφτομαχαλάς, σήμερα να έχει μεταμορφωθεί σε ένα πολύ όμορφο χωριό μουσουλμάνων με νεόκτιστα σπίτια, νομίζω ότι μόνο συγχαρητήρια του ταιριάζουν! Και ο λόγος γιατί ίσως κατάφερε οι μουσουλμάνοι αυτοί να νοιώσουν έλληνες στην πατρίδα τους και όχι μειονότητα της Τουρκίας στην Ελλάδα.

  Βέβαια μετά από αυτό που λες ότι
  η όλη σχεδίαση τελεί υπό την καθοδήγηση, χρηματοδότηση και επιδότηση της Άγκυρας και του τουρκικού προξενείου στην Κομοτηνή, αν αληθεύει δεν ξέρω τι να πω!!
  Αν είναι έτσι κάτι δεν πάει καλά εδώ... Είναι βέβαιο όμως αυτό και πώς το ξέρουμε;;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Και το κυριότερο προσθέτω τι μπορεί να κάνει το κράτος ?
  Τίποτα απολύτως .
  Και καλά κάνει που δεν μπορεί να κάνει τίποτα .
  Σε όλη την Ελλάδα αγοράζουν ξένοι γη .Ε και?
  Θα το καταδικάσουμε επειδή είναι σχεδιασμένο από άλλη κυβέρνηση ?
  Και τι σημαίνει σχεδιασμένο από την τουρκική κυβέρνηση ? Από που και πως δίνουν αυτές τις επιδοτήσεις που λες αγαπητέ πολίτη .

  Και ένα τελευταίο η ελληνική κυβέρνηση πότε έκανε κάτι (επιδοτήσεις,δικαιώματα...φαγητό)
  για αυτούς τους ανθρώπους??
  Για ανθρώπους μιλάμε έτσι?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. @ marianaonice
  Την προπερασμένη Κυριακή , καλή μου φίλη, κάποιος πολιτιστικός σύλλογος στον Εχίνο (πομακοχώρι) θέλησε να κάνει μια εκδήλωση .
  Δέχτηκε πριν απο αυτήν , "αυστηρή προειδοποίηση " από τον μουσουλμάνο ...δήμαρχο της περιοχής για την αναστολή της εκδήλωσης, γιατί, όπως ισχυρίστηκε , η περιοχή δεν ενδείκνυται για τέτοιου είδους εκδηλώσεις.
  Υπάρχει σχέδιο γιατί οι Πομάκοι αντιδρούν να ...εκτουρκιστούν και βροντοφωνάζουν ότι είναι Έλληνες πομάκοι, μουσουλμάνοι στο θρήσκευμα και όχι τούρκικη μειονότητα όπως θέλουν οι διάφοροι ....δήμαρχοι . προξενεία, πρεσβείες κλπ , να τους συμπεριλάβουν στην ... "τούρκικη μειονότητα¨".
  Ήδη έχουν κάνει και παράσταση σε επιτροπή του ευρωπαϊκού κοινοβούλιου.
  Μην ..πείθεσαι τόσο εύκολα γιατί το παραμύθι του ...έχει και λύκο.
  Ίσως προχωρώντας τα πράγματα ,να μπορώ να αναφερθώ σε πολλά από αυτά.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. @ greekpoliticalreview
  Ίσως να μη γνωρίζεις φίλε μου ,ότι η μουσουλμανική μειονότητα στην Θράκη την τελευταία 10ετια έχει περισσότερα ...."δικαιώματα και "απολαβές" από εσένα και εμένα.(ΚΑΙ καλά γίνεται)>.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Polith sygnwmh mia erwthsh ektws thematos...Peri Alogoskoufh den vlepw tipota....grapse kati prin saltarei apo kanena mpalkoni.
  Epishs den vlepw gia to xoro twn agwgwn pesmas kati...
  Eyxaristw.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Καλα λεω οτι η βλακεια, ειναι ανικητη.
  Τι σχεση εχει βρε παλληκαρα μου, η αγορα σπιτιων απο Ρωσσους, με την αγορα απο Τουρκους, (κατα δηλωση τους), ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ;
  Αν αγοραζαν στην Αθηνα, δεν θα υπηρχε κανενα προβλημα, αλλα εκει, δεν καταλαβαινεις οτι κανει τζιζ;
  Και αυτη η δουλικοτητα η δικη μας, ολα αυτα τα χρονια, ΣΥΝ η αιωνια μαλακια μας πια!!
  Διαβαστε επι τη ευκαιρια, τι εχουμε κανει με το ΜΗ Τουρκικο στοιχειο στην περιοχη, να δειτε πως τους στειλαμε πεσκεσι στην Αγκυρα,υπακουοντας απο τη μια στα κελευσματα των καουμπουδων και απο την αλλη, στην κομμουνιστικη φοβια που υπηρχε εκεινα τα χρονια στις Ελληνικες κυβερνησεις.
  (Φοβοντουσαν μηπως οι Πομακοι, πανε προς Βουλγαρια μερια και ετσι τους εστειλαν κατ ευθειαν στην Τουρκια.
  Γι αυτο και τους εμαθαν ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ Τουρκικα, που οι ανθρωποι, ουτε τα μιλαγαν, ουτε ηθελαν να τα μιλησουν!!
  Γκεγκε;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. Πράγματι περίεργη η επένδυση και μάλιστα υπό Τουρκική καθοδήγηση.
  Ίσως και αμερικανική ??
  Μακάρι να μπορούσες να πεις περισσότερα για τον …λύκο.
  Καλό είναι να γίνει και μια επαναληπτική ανάγνωση στην παλαιότερη ανάρτηση
  ¨Ο φόβος φυλάει τα έρημα¨
  Ελπίζω να επανέλθεις στο θέμα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. Καταπληκτικό το νόημα καη τελευταία φράση του σημερινόυ σου άρθρου πολίτη.Συνέχισε να τα λές όλα έξω από τα δόντια.Μπράβο και συγχαρητήρια για την ακριβοδίκαιη πέννα σου!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. Ποιά Ντόρα η Μπακογιάννη ή η Μητσοτάκη..μπρ...μπρ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 15. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 16. Τέτοια παιχνίδια μεταξύ κουμπάρων; Απαράδεκτο.. Αλήθεια από που και ως που κουμπάροι;;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 17. Η Αμαλία έφυγε από κοντά μας στις 25 Μαϊου και όχι σαν σήμερα!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 18. Το ξαναβάζω γιατί ήθελε διόρθωμα

  Συγγνώμη politis για το εκτός θέματος αλλά οφείλουμε μια μικρή στιγμή
  ¨Εις μνήμην¨
  Της Αμαλίας Καλυβινού…Έκλεισε ένας χρόνος που έφυγε από κοντά μας μαχόμενη.
  Εδώ το υπέροχο βίντεο του krogia για την Αμαλία.
  - Και πάλι Συγνώμη.

  @8:27 Χαίρομαι που είσαι ιστορικά ενημερωμένος αλλά το μνημόσυνο έγινε χθες.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 19. @ foititakos
  Στην Τουρκιά έχουν τα προβλήματα τους φίλε.
  Οφείλεις να ενημερώνεσαι για τα πεπραγμένα , πριν σχολιάζεις διάφορα.
  Το Κεμαλικό κράτος και μάλιστα το ...βαθύ κράτος επικρατεί στην γείτονα χώρα και πάνε να βγάλουν εκτός νόμου το κόμμα του Ερντογάν.
  Έχουμε να κάνουμε με τους στρατηγούς σήμερα.
  Καλό είναι όταν αναφερόμαστε σε εθνικά θέματα να αφήνουμε απ΄έξω τα κομματικά, γιατί και ο άλλος θα αρχίσει να λέει για ...ζεμπεκιές, ο άλλος για ...αυτοπροσδιορισμούς κλπ.
  Ειδικά στα (αν και η γνώμη μου είναι παντού) εθνικά θέματα χρειάζεται σοβαρότητα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 20. Politis-gr επαναλαμβάνω το σχόλιο μου και σε σένα,

  Καλησπέρα...
  συγχαρητήρια για το blog σου και συνέχισε έτσι. Έχω να σου κάνω μια ερώτηση.
  Πριν από μερικές ημέρες και συγκεκριμένα στις 14 Μαίου2008, Τετάρτη συνέβησαν τρία σημαντικά γεγονότα, παγκοσμίας εμβέλειας -κατά τη γνώμη μου- και με μελλοντικές εξελίξεις τρομερών διαστάσεων. Το 1ο σας παραπέμπτω στο επόμενο άρθρο. (http://www.kalimera.gr/_NEA/cat_news/PREVIEW_newS_KALIMERA.asp?news_data_id=164524&category_id=85 )
  Τα άλλα 2 έχουνα να κάνουν με την προσγείωση ενός διαστημοπλοίου της ΝΑΣΑ στον Άρη και το οτι η αγγλική κυβέρνηση βγάζει στο φώς κάποια αρχεία που έχουν να κάνουν με το φαινόμενο ΑΤΙΑ.
  ...και η ερώτηση είναι η εξής: το συγκεκριμένο θέμα δεν ακούστηκε σχεδόν καθόλου στα blog, όπως και στο δικό σου, γιατϊ ?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 21. Μπράβο ρε dennis
  Αυτή είναι η λύση που ψάχναμε. Το νέο κόμμα
  ¨Χριστιανοί Εξωγήινοι¨

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 22. Ο/Η Ανώνυμος είπε...

  @ theodore
  Κατ' αρχήν μάθε να εκφράζεσαι και να σέβεσαι τους συνομοιλιτές σου.
  Στο προηγούμενο ποστ αράδιασες ένα σωρό ασυναρτησίες που έχεις στο κεφάλι σου για θέμα άσχετο με το ποστ.
  Επιχειρηματολογια ανύπαρκτη.
  Τί πολιτικό ***είσαι ρε φίλε;

  Επι τις ουσίας τώρα.
  Πές μου συγκεκριμένα ποιό πρόβλημα μπορεί να δημιουργηθεί από την αγορά ακινήτων από τους τούρκους;

  Απαντάω κανένα. ΚΑ-ΝΕ-ΝΑ.

  Ξέρεις πόσα ακίνητα ανήκουν σε Τούρκους στη Γερμανία;

  Ξέρεις πόσα ακίνητα στο ΛΟΝΔΙΝΟ ανήκουν στην Ελληνοκυπριακή κοινότητα;
  Λες να πάμε να καταλάβουμε το CITY;


  Αφήστε την κινδυνολογία και εσύ και ο πολίτης.
  Το μόνο που κάνετε είναι να αποπροσανατολίσετε τον κόσμο.
  Μήπως αυτός τελικά είναι ο σκοπός σας;

  19 Μάϊος 2008 8:57 μμ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 23. Ο δήμαρχος για τον οποίο μιλάω εγώ είναι Έλληνας Μακεδόνας! Δεν είναι Μουσουλμάνος. Και όντως ειναι πομακοχωρι αυτό.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 24. Πολυ χαρδαβελα βλεπεις φιλε. Θα παθεις τιποτα μονιμο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 25. Τωρα εγω ενα ταπεινο ζωον, συμφωνα με τον κυριο παραπανω, τι να πω ο καυμενος;
  Απο τη στιγμη ομως, που καποιος συγκρινει τις αγορες που κανουν οι Τουρκοι στη ΓΕΡΜΑΝΙΑ, με αυτες που κανουν στα ΣΥΝΟΡΑ μας με την ιδια την Τουρκια και τα βγαζει ισα κι ομοια, εγω δεν εχω να πω τιποτ αλλο.Το αφηνω σε εσας.
  O sancta siplicitas.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 26. Προς ανώνυμο 8.43, ξέρω τι γίνεται στη Τουρκία, όσο μπορώ δηλαδή, τουλάχιστον σχετικά με το κατεστήμενο του "κοσμικού" κράτους και τον στρατό. όμως δεν πιστεύω πως δεν βάζει το χεράκι του ο Ερντογάν, ο κουμπάρος, σε ό,τι αφόρα στις μειονότητες και στην εξωτερική πολιτική... Χρειάζεται ειδικότερη ενημέρωση για να τα γνωρίζω αυτά;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 27. PAIDES TA OIKOPEDA STOYS TOYRKOYS POIOS TA POYLAEI?BOLIBIANOI PROBOKATORES? G APO CT

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 28. Εχεις δικηο. Ελληνες τα πουλανε.
  Τωρα το γιατι το κανουν; Μα για πολλους λογους. Απο αναγκη πραγματικη, μεχρι γιατι το "παιδι" γουσταρει αυτοκινητο και αφου μας δινουν τα διπλα, γιατι να μην το δωσουμε;
  Ποιος ξερει τελικα;Αβυσσος η ψυχη του ανθρωπου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 29. Επαναλαμβάνεται ό,τι είχε γίνει στήν Παλαιστίνη! Πρώτα αγόρασαν τήν γή τών Παλαιστινίων επί δεκατίες προπολεμικώς, καί κατόπιν η αγορασμένη υπό Ιουδαίων γή απετέλεσε τό κράτος τού Ισραήλ, κατά τά ειωθότα τών απανταχού Εβραίων! Οι Τούρκοι είναι άριστοι μαθητές καί τών Γερμανών (γενοκτονίες 19ου αι.) καί τών Ισραηλινών, κατ' αυτή ταύτη τήν περίοδο! Ποιός όμως θά τό πή ευθαρσώς πρός τού Έλληνες ακρίτες; Θά τόν πιστέψουν; διότι πλέον, έχουμε γίνει πολύ δύσπιστοι έναντι τών ομογενων μας! ΜΔΕ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 30. Πάντως αν το καλοσκεφθεί κάποιος … όταν μίας μειονότητας τα ιδιοκτησιακά δικαιώματα σε μια περιοχή γίνουν μεγαλύτερα από των αυτοχθόνων τότε αλλάζουν αυτόματα οι χαρακτηρισμοί και γίνονται κυρίαρχοι, και επειδή δεν μπορούν να αποτελέσουν αυτόνομο κράτος, προσαρτώνται εκεί που ταιριάζουν περισσότερο.
  -Να παίζει τέτοιο σενάριο…????

  ΑπάντησηΔιαγραφή