Επικαλούμενα την έλλειψη κεφαλαίων, τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα της χώρας ανεβάζουν όλα τα επιτόκια δανεισμού: ο... χορός που ξεκίνησε πριν από τρεις εβδομάδες με τα σταθερά και τα κυμαινόμενα επιτόκια των στεγαστικών συνεχίζεται σε επιχειρηματικά , καταναλωτικά και πιστωτικές κάρτες.
Οι τράπεζες επιτίθενται με ιδιαίτερη σφοδρότητα σε όποιο τραπεζικό προϊόν δεν κρύβει πίσω του μια εξασφάλιση (π.χ. προσημείωση ακινήτου ή δέσμευση μετρητών).
Στις πιστωτικές κάρτες, η συνολική ετήσια πραγματική επιβάρυνση έσπασε πλέον και το «φράγμα» του 22%.
Στα καταναλωτικά δάνεια επίσης εντοπίζονται σημαντικές ανατιμήσεις. Ειδικά στην κατηγορία των «ανοικτών δανείων» (είναι το εύκολο χρήμα στο οποίο άπλωσαν χέρι κυρίως οι ανεγκέφαλες ομάδες δανειοληπτών) η ετήσια πραγματική επιβάρυνση μπορεί να φτάσει πλέον ακόμη και στο... 21%.
Συγχρόνως οι Ελληνικές τράπεζες εξακολουθούν και χρεώνουν τους πελάτες τους με έξοδα και προμήθειες που έχουν καταργηθεί εδώ και μήνες με υπουργική απόφαση, αγνοώντας επί της ουσίας το νόμο για την προστασία των καταναλωτών.
Το περασμένο καλοκαίρι το υπουργείο Ανάπτυξης εξέδωσε απόφαση με την οποία καταργούσε δεκαπέντε όρους και προμήθειες που είχαν κριθεί οριστικά ως παράνομες χρεώσεις στα δικαστήρια.
Η έκδοση υπουργικής απόφασης για το συγκεκριμένο θέμα είναι μία διαδικασία που προβλέπεται από το νόμο για την προστασία του καταναλωτή και στοχεύει στο να μην χρειάζεται ο κάθε πολίτης ξεχωριστά να προσφεύγει στα δικαστήρια , προκειμένου να διεκδικήσει το δίκιο του -και τα λεφτά του- αλλά να ισχύουν για όλους οι υπάρχουσες τελεσίδικες αποφάσεις.
Οι τράπεζες, όμως, όπως αποδεικνύεται από τα στοιχεία που αποστέλουν στην Τράπεζα της Ελλάδος, εξακολουθούν να χρεώνουν κανονικά τους πελάτες τους με πολλά από αυτά που η υπουργική απόφαση «καταργούσε».
Και σαν να μην έφτανε αυτό, πριν από λίγες ημέρες προσέφυγαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας με σκοπό να ακυρώσουν την υπουργική απόφαση, με το σκεπτικό ότι αυτή είναι αντισυνταγματική, επειδή είναι «γενική και αόριστη».
Κύκλοι της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή ανέφεραν ότι παρά την προσφυγή των τραπεζών στο Συμβούλιο της Επικρατείας για την ακύρωσή της (17 την έχουν συνυπογράψει) η υπουργική απόφαση εξακολουθεί να ισχύει.
Ότι συμβαίνει με το νόμο για την προστασία των καταναλωτών, εντοπίζεται και με τις ισχύουσες διατάξεις για την προστασία των δανειοληπτών: από το Δελτίο Δικαστικών Δημοσιεύσεων προκύπτει ότι την ώρα που απαγορεύονται οι πλειστηριασμοί κύριας κατοικίας για οφειλές έως 10.000 ευρώ, οι τράπεζες εξακολουθούν να βγάζουν συστηματικά στο «σφυρί» ακίνητα δανειοληπτών που χρωστούν μικροποσά, κάτι που δεν αφήνει περιθώρια αισιοδοξίας για αλλαγή στάσης όταν θα τεθούν σε ισχύ οι νέες «βελτιωμένες» διατάξεις περί προστασίας της κύριας κατοικίας για χρέη μέχρι 20.000 ευρώ.
Εν τω μεταξύ όλο και πληθαίνουν οι επιστολές με τις οποίες ορισμένες τράπεζες ανακοινώνουν ότι αλλάζουν ….μονομερώς (?) ….τις ήδη υπογεγραμμένες συμβάσεις.
Το καρτέλ των τραπεζών ξεδιάντροπα δείχνει σε όλους μας τα δόντια του. Παραβιάζοντας διαρκώς την νομοθεσία της χώρας μας ακροβατεί επικίνδυνα και «τεστάρει» τις ανοχές και τις αντοχές της κοινωνίας μας.
Μιας κοινωνίας εθισμένης να καταναλώνει ασύστολα προκείμενου να βελτιώσει πρόσκαιρα και …..επί πιστώσει το βιοτικό της επίπεδο.
Μιας κοινωνίας ναρκωμένης και μαθημένης την τελευταία 20ετια να κολυμπά …στα ρηχά νερά διαφόρων επίγειων παραδείσων με μπρατσάκια τα.... «διακοποδάνεια».
Μιας κοινωνίας που χωρίς αυτά πλέον ….πνίγεται και σε μια κουταλιά νερό.
Αυτή την κοινωνία της χάρτινης ευημερίας και της αυτάρεσκης ……πνευματικής αναπηρίας, «τεστάρουν» σήμερα οι τραπεζίτες ….με κοτζαμπασισμό!
Ή σηκώνουμε το χαρτί που έπεσε από το μανίκι του χαρτοκλέφτη και «αντιδρούμε» ή ….πάμε πάσο και αναρωτιόμαστε εάν…. βρέχει .....!
Στην δεύτερη περίπτωση δεν έχουμε το δικαίωμα να αναζητούμε ….σκιάχτρα .
Πηγή πληροφοριών: «enet»«express»
Ένας από τους λόγους που συμβαίνει αυτό με τα επιτόκια είναι ότι στα δάνεια που είναι συνδεδεμένα με euribor εβδομάδας ή μήνα χάνουν λεφτά λόγω της πτώσης του διατραπεζικού επιτοκίου (οπότε αναγκαστικά αυξάνουν το sread/περιθώριο κέρδους τους).
ΑπάντησηΔιαγραφήΈνας άλλος λόγος που συμβαίνει αυτό είναι πως οι τράπεζες αν αφήσουν τα επιτόκια ως έχουν θα εμφανίσουν ισολογισμούς με μειωμένα κέρδη και τότε στο Χ.Α θα γίνει ο θάνατος της αλεπούς από μαζικές πωλήσεις .
Όσο για τις μειωμένες χορηγήσεις που παρατηρούνται σε όλους τους τομείς αυτό γίνεται για να εμφανίσουν στους ισολογισμούς όσο το δυνατόν μικρότερο ποσοστό δανείων επί των καταθέσεων .
Τα παραπάνω σε καμία περίπτωση δεν τους δικαιολογούν .
Απλή παράθεση γεγονότων που ακούω από την αγορά .
Πάντως κυβέρνηση και τραπεζίτες συνεργάζονται αρμονικότατα για να μας παίρνουν τα λεφτά .
@greekpoliticalreview
ΑπάντησηΔιαγραφήΨάχνεις ..σκιάχτρα. Δεν έχεις το δικαίωμα φίλε.
Οι άλλοι σου φταίνε (κυβέρνηση, τράπεζες αλλά όχι εν γένει το πολιτικό σύστημα ???????. Στρουθοκαμηλίζεις!)
Κλασικός ελληναράς. Από την πορεία της κοινωνίας μας αυτό διαπιστώνεις εσύ? Αυτό θα διδάξεις και στα παιδιά σου?
Για όλα φταίει η κακιά (εκάστοτε) κυβέρνηση, αλλά όχι η αθώα περιστερά κοινωνία?
Λυπάμαι που σου το λέω φίλε, αλλά .....είσαι εάν όχι ο κυρίως ΕΝΟΧΟΣ, σίγουρα είσαι ΣΥΝΝΕΝΟΧΟΣ!
Υγ. Δεν μιλώ προσωπικά όπως καταλαβαίνεις!
Λιάνα Κ.
Αγαπητή Λιάνα Κ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΜπορείς να μας το σπάσεις λίγο σε λιανά αυτό το περί κοινωνίας πριν αρχίσουμε διάλογο ????
Αναρωτιέσαι......
ΑπάντησηΔιαγραφήΕιδησιογραφικά blogs . Το άλλο με τον Τοτό το ξέρετε ;
Από ποιους δημιουργούνται τα …..ειδησιογραφικά blogs και σε τι αποσκοπούν ;
Ποια MME κρύβονται από πίσω τους ;
Ποια κόμματα μετέχουν και επιβουλεύονται τον χώρο μας και με ποιους μηχανισμούς ;
Υπάρχουν ειδησιογραφικά blogs που…..εκτελούν συμβόλαια και τι σας θυμίζει αυτό ;
Εκτός από αυτούς που αναφέρω ποιοι …..άλλοι μετέχουν στο παιχνίδι ;
Ξεκαθαρίζω ότι δεν αναφέρομαι στην υπόθεση του press-gr.
ποιός είναι πίσω από το press-gr
Αγαπητή ,
ΑπάντησηΔιαγραφήαρχικά το ότι φταίει η κυβέρνηση που δεν ελέγχει και δεν απαιτεί συμμόρφωση με τους νόμους του κράτους (άποψη που έχουν εκφράσει οι πλέον ικανοί οικονομολόγοι για το παγκόσμιο σύστημα) δεν σημαίνει ότι δεν φταίει και μέρος της κοινωνίας .
Επίσης δεν σημαίνει ότι υποστηρίζω το υπάρχον πολιτικό σύστημα αν επιμερίζω τις ευθύνες (έτσι όπως τις θεωρώ εγώ) λίγο πιο συγκεκριμένα από το "η π@@τάνα η κοινωνία".
Οι ευθύνες αν δεν καταμεριστούν συγκεκριμένα δεν πρόκειται να διορθωθούν οπότε καλώς προκύπτει από τους πολίτες το "κακούργα κοινωνία" (μπας και ξυπνήσουν οι πολλοί) αλλά αν θέλουμε σοβαρά να ψάξουμε λύσεις για το πρόβλημα μήπως θα χρειαστεί να γίνουμε λίγο πιο συγκεκριμένοι ?????
Το "σοβαρότερο" επιχείρημα που άκουγα από τραπεζίτες για τα επιτοκια 19-20% ήταν ότι στην Ελλάδα έχουμε μεγαλύτερες επισφάλειες από Ευρώπη- Αμερική.
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ πιστωτικές κάρτες στην Αμερική και Βρεττανία έχουν επιτόκιο 9-10% μέσο όρο.
Τώρα που η Αμερική κατέρευσε λόγω των επισφαλειών , εμάς οι τράπεζες κορδώνονται ότι δεν εκτέθηκαν σε τοξικά funds.
Το δούλεμα πάει σύννεφο , πρόκειται για καθαρή κερδοσκοπία από τις μαφιόζικες τράπεζες και δε τηρούν ούτε τα προσχήματα.
Αυτή τη στιγμή αισθάνονατι παντοδύναμοι γιατί ΟΛΟ το πολιτικό σύστημα είναι υπάλληλος τους.
κατέχουν και τεράστιο αριθμό μετοχών των ΜΜΕ , οπότε αν κάποιος τολμήσει να τους αγγίξει , η ΑΝΘΡΩΠΟΦΑΓΙΑ ΚΑΙ Η ΔΑΙΜΟΝΟΠΟΙΗΣΗ τον περιμένει.
Η μόνη λύση που μπορώ να σκεφτώ είναι ΡΙΖΙΚΗ αλλαγή φιλοσοφίας ζωής από τη καταναλωτική που βιώνουμε σήμερα.
@ gnik
ΑπάντησηΔιαγραφήΚοινωνία, νεοποχίτικη.
Κοινωνία με παρωπίδες και ...φυσιολογική μόνο για τα συμφέροντά της.
Κοινωνία αθεράπευτα ερωτευμένη με το χρέος, είτε αυτό είναι χρηματικό είτε παιδείας και πνευματικής επάρκειας.
Κοινωνία αγράμματη με σύμφυτο το αίσθημα και την κριτική .."ικανότητα" να βλέπει μόνο ότι την συμφέρει.
Κοινωνία που μέσα σε δύο δεκαετίες θεωρεί πλέον την αποταμίευση και την χρηστή διαχείριση των οικογενειακών προϋπολογισμών ως παραμύθι του Ιούλιου Βέρν.
Κοινωνία των πιστωτικών καρτών (πρώτοι σε όλο τον κόσμο σε κατοχή τους ανά κεφαλή), των ...εορτοδανείων, των ..διακοποδανείων, των φοιτητοδανείων (και ...φυτοδανείων), των αυτοκινητοδανείων, των .. επιπλοδανείων, των ηλεκροσυσκευοδανείων, των ..γαμοδανείων .
Όλα για την ψευδαίσθηση ότι θα αποκτήσει και θα διατηρήσει (η κοινωνία)δικό της , κάτι που ποτέ δεν ήταν , βλέποντας με λοξές ματιές κλέφτες και κατσαπλιάδες αφεντικά να της ρουφάνε το αίμα.
Και αντί να εξεγερθεί , βγάζει μια .......πιστωτική και όταν υπερχρεωθεί ή πάει στον Αυτιά ή την βάζει στα εικονίσματα για να αβγατίσει.
Αυτή την κοινωνία φίλε!
Λιάνα Κ.
ΜΑΣΟΝΙΚΗ ΣΤΟΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΑπάντησηΔιαγραφήhttp://makelio.blogspot.com/2008/11/blog-post_03.html
http://makelio.blogspot.com/2008/10/blog-post_8237.html
Αγαπητή Λιάνα
ΑπάντησηΔιαγραφήΤην κοινωνία που περιγράφεις δεν την ¨διαμόρφωσε¨ ο Κολοκοτρώνης και ο Καραϊσκάκης ή κανένα θρησκευτικό δόγμα...οι κυβερνήσεις την διαμόρφωσαν με την παιδεία τους διορισμούς τους εξωτερικούς δανεισμούς και τη ψεύτικη ευμάρεια.
Κατόπιν συμπράξανε και οι τράπεζες και ήλθε και έδεσε.
Σήμερα όμως η θύελλα παίρνει και αυτούς που έχουν πάρει κάποιο δάνειο πραγματικής ανάγκης και μπορούν να το αποπληρώσουν με τους υπολογισμούς που είχαν κάνει όχι με αυτά που τους παρουσιάζουν τώρα οι τράπεζες.
Σίγουρα υπάρχουν αυτοί που περιγράφεις και ίσως είναι και πολύ περισσότεροι, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι πρέπει να καούν και οι άλλοι.
Εξήγησε μου τι φταίει η κοινωνία για τα φοροκλεφτικά μέτρα που παίρνει η κάθε ανίκανη κυβέρνηση και στέλνει τους επιχειρηματίες στον δανεισμό??
Εκτός και αν δεχτούμε ότι όλοι οι επιχειρηματίες είναι κλέφτες και πρέπει να τους εξοντώσουμε.
Στην κοινωνία λοιπόν δεν υπάρχουν μόνο οι ¨φάτε σήμερα και αύριο βλέπουμε¨ υπάρχουν και οι σωστοί και δυστυχώς αυτοί την ¨ακούνε¨ περισσότερο.
Φιλικά
Τα καρτέλ των τραπεζών δεν παίζονται ότι και να κάνουμε.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑυτά διευθύνουν όλο τον κόσμο.
Εδώ δεν υπακούουν σε νόμους , αποφάσεις δικαστηρίων, αλλά και υπουργικές αποφάσεις.
Όσο για την κοινωνία συμφωνώ με την Λιάνα Κ.
Αυτή ακριβώς είναι η κοινωνία μας . Χωμένη μέχρι τα μπούνια μέσα στην πρέζα του κάθε είδους δανεισμού.
ισως κυριε ρουσοπουλε μια σοβαρη κυβερνηση θα ειχε κανει κατι?μια κυβερνηση με πρωθυπουργο κανονικο και οχι αυτο το πραγμα που λεγεται καραμανλης?
ΑπάντησηΔιαγραφήΣυγνώμη , αλλά αυτή τη κοινωνία τώρα την μυριστήκατε ? Το βρίσκω λίγο υποκριτικό να καθόμαστε να μιλάμε για την ημιμαθή κοινωνία εκ των υστέρων .
ΑπάντησηΔιαγραφήΑγαπητή Λιάνα , όταν μιλάγαμε για υπερδανεισμούς , κατασκευασμένα πρότυπα , ευτυχία που δεν κρατάει παραπάνω ώρα από όση ώρα κρατάει μια βόλτα στην Ερμού και πολλά άλλα προφανώς ΔΕΝ ήσασταν παρούσα γι αυτό μιλάτε για ενόχους (που εννοείται και το παίρνω προσωπικά αλλά δε τρέχει τίποτα) .
Αλλά και πάλι , αν θέλετε πραγματικά να μιλήσουμε για το πρόβλημα των τραπεζών αναγκαστικά πρέπει να ξέρετε και τους τρόπους λειτουργίας των και ΓΙΑΤΙ μια κυβέρνηση/σεις τους προμοτάρουν τόσο και τους προστατεύουν .
Και για να έχουμε καλό ερώτημα:
ΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΕΤΑΙ ΤΟΝ ΑΔΑΗ & ΗΜΙΜΑΘΗ
κύριοι ???
Εγώ και εσείς ή το κράτος ???
@greekpoliticalreview
ΑπάντησηΔιαγραφήΕμείς και εσύ! Εμείς είμαστε ο κράτος. Εμείς το φτιάχνουμε (ψηφίζουμε), εμείς το συντηρούμε (φόροι).
Όσο για τον αδαή και τον ημιμαθή
εμείς κοιτάμε γύρω-γύρω (και τα ..αστέρια) όταν τα βλαστάρια μας κάθε λίγο και λιγάκι καταλαμβάνουν τα σχολεία , τα διαλύουν , και αρχίζουν τα πάρτι.
Δικά μας παιδιά είναι και αυτά που επικαλούμενα το ...άσυλο των Πανεπιστημιακών χώρων καίνε τα αυτοκίνητα μας , τα μαγαζιά μας και τα περιπτεράκια ηλικιωμένων ανθρώπων. Δικά μας παιδιά είναι , δεν έρχονται από άλλον πλανήτη.
Φίλε greekpoliticalreview, δεν ξέρω εάν έχεις παιδιά, αλλά να σου υπενθυμίσω ότι τα πάντα ξεκινάνε από την ανατροφή , την φροντίδα και την ....επιμέλεια της οικογένειας τους. Άρα από εμάς.
Το ίδιο συμβαίνει και με τα δάνεια και τις κάρτες.
Ότι ανατροφή παίρνουν από το σπίτι τους,αντίστοιχα αντιδρούν.
Δεν φταίει κανείς άλλος εκτός από εμάς.
Δεν σου βάζει κανείς το πιστόλι στο κεφάλι για να δανείζεσαι.Τα ....."Θέλω μας Όλα" φταίνε.
Η όποια λύση ξεκινά από εμάς.
Καλημέρα σας ,
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο ζήτημα της "πλαστικής" ζωής και του φαινομένου έξαρσης του υπερδανεισμού είναι τεράστιο για να επικαλούμεθα βασικές ηθικές και αξίες ατομικές .
Η έξαρση του δανεισμού δεν στηρίχθηκε σε θέματα αξιών αλλά
σε ζητήματα πρωτόγονων ενστίκτων .
Και εξηγούμαι : Είναι πρωτόγονο ένστικτο να ακολουθεί το ανθρώπινο ον την αγέλη (θέλουμε δε θέλουμε) κι αυτό ήταν το πρώτο έναυσμα για τη μάζα να παρασυρθεί σε ανάγκες ψεύτικες .
Μαζί με αυτό το δεδομένο αν προσθέσουμε την παντελή έλλειψη ελέγχου και κανόνων στο σύστημα βλέπουμε πως ήταν λογικό κι επόμενο η "ανάγκη" να δώσει τη θέση της στην ασυδοσία .
Άλλο ένα πρωτόγονο ένστικτο : όταν ο δυνατότερος βρει το αποκούμπι του αδυνάτου τον εκμεταλλεύεται μέχρις εσχάτων .
Και επήλθε η ασυδοσία των πάντων . Δανειστών και δανειζόμενων .
Αυτά όλα ήταν εύκολο να προβλεφθούν και να αντιμετωπιστούν με την επιβολή απλών κανόνων από τους νομοθέτες . Όμως οι νομοθέτες (οι οποίοι είναι αυτοί που ψηφίζονται πάλι στηριζόμενοι σε αδυναμίες κι όχι σε "κρίση" που αυτή την ιστορική περίοδο περνάει κρίση ούτως ή αλλέως) δεν έκαναν ποτέ τη δουλειά τους .
Δε διαφωνώ με τα παραπάνω του φίλου 8:33 , (και όχι δεν έχω παιδιά ακόμα) αλλά πέρα από τις ηθικές αξίες και τις αρχές τις οποίες σωστά επικαλείται πρέπει να κατανοήσουμε πως αν θέλουμε να ζήσουμε σε κοινωνία δίκαιη και ευνομούμενη πρέπει να έχουμε την σπουδαιότερη προυπόθεση μιας ευνομούμενης κοινωνίας τους ΚΑΝΟΝΕΣ . Κι αυτούς τους παρέχει ο νομοθέτης και ΜΌΝΟΝ .
Οι αξίες θα τεθούν στην πράξη μόνον αν υπόκεινται σε κανόνες που δυστυχώς κανείς δεν έχει την διάθεση να δημιουργήσει .
Όσο για την διαμόρφωση της κοινωνίας σαφώς και παίζει το ρόλο της η οικογένεια αλλά όχι μόνον αυτή , θα συμφωνήσω απόλυτα με το ρόλο της εκάστοτε κυβέρνησης όπως το έθεσε ο gnik .
Αυτά τα ολίγα και έχω να πω πως διάλογος σε τόσο κόσμια πλαίσια έχω καιρό να δω εδώ και μπράβο .
Epitelous KIROIOI PROSTATEPSTE TIS PERIOUSIES TOU POLITI KAI MIN TOUS PERNETE TO SPITI POU MOXTHISANE NA TO APOKTISOUN GIA 2000 €
ΑπάντησηΔιαγραφήΟ μαλακας, μαλακας θα ειναι, ο,τι και να του κανεις.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο πολυ πολυ,να σε βρισει οτι τον ενοχλεις και του καταπατας τα δικαιωματα του,αμα πας να του βαλεις κανονες,και να του απαγορευσεις να δανειζεται πχ.
Οι ανθρωποι ειναι τρελλοι.Πανε και αγοραζουν αυτοκινητα, που ειναι σιγουρο οτι δεν μπορουν να τα αντεξουν, και τους τα παιρνει η τραπεζα, η αγοραζουν κινητα με 600 Ευρα, για να πουλανε μουρη στο καφενειο.
Οι τραπεζες, δεν ειναι εκκλησιες, ουτε αλλα φιλανθρωπικα ιδρυματα. Κερδος θελουνε να βγαλουν και το λενε.
Απαξ και εισαι ενηλικος, δεν μπορεις να εχεις ενα χωροφυλακα να σε παει άτα.Εισαι υπευθυνος για τις πραξεις σου. Γι αυτο, αμα κλεψεις πχ, σε πανε μεσα. Δεν κλαιγεσαι οτι και καλα τουτο η κεινο.Ο νομος λεει ετσι, αρα πας μεσα.
Το ιδιο ειναι και με τις τραπεζες. Πηρες το χρημα και δεν εχιες να το γυρισεις πισω, Ζητω που χεστηκες. Σου κανουν κατασχεση.
Και στο φιναλε, τι χαζομαρες λετε οτι του καυμενου, θα του φανε το σπιτι, αν εχει πληρωσει 5 δοσεις απο τις 60 που επρεπε να δωσει;
Απο κι ως που, ειναι δικο του το σπιτι, οταν εχει δωσει τοσα λιγα;
Και μην ξεχνατε το σλογκαν οπυ ιχυε καποτε,"με το νοικι, παιρνεις σπιτι".Που σημαινει, οτι τα λεφτα που εδινε για την εξοφληση, οσο εδινε, ηταν σα να τα εδινε για νοικι.Αρα δεν εχανε και τιποτα ουσιαστικο.
Και κατι αλλο. Αν βαλετε τις τραπεζες στο στοχαστρο και πεσουν εξω, αυτο ειναι κακο για ολους. Γιατι μη μου πειτε, οτι περιμενετε απο το κρατος, ου δε μπορει να μοιρασει δυο γαιδουριων αχυρα, να κανει τον τραπεζιτη.
Χωρια που αν γινει αυτο,και πεσουν εξω δηλαδη, θα μου φανε και τα δικα μου λεφτα,και ταχω δουλεψει ξερετε. Δεν μου τα χαρισατε εσεις.
Γι αυτο, καλμα, και δειτε το θεμα σφαιρικα, χωρις ιστεριες και χωρις να ακουτε τις φωνες απο αλαβανους και κανελησες.
Και μη δανειζεστε, για πλακα, για να πουλατε μουρη, γιατι τοτε, εισαστε αξιοι της τυχης σας.