Δεν θα αναφερθώ επί ουσίας του νομοσχεδίου ,απλά θα παραθέσω ένα απόσπασμα από την ομιλία του αρμόδιου υπουργού κ. Αλογοσκούφη (από τα πρακτικά της Βουλής) που κατά την γνώμη μου αποτελεί ΟΛΗ την αλήθεια σχετικά με θέμα.
Είναι από αυτές τις αλήθειες που τα ΜΜΕ και οι καλοπληρωμένοι κεραμυδόγατοι της δημοσιογραφίας, δεν αναφέρουν για …..ευνόητους λόγους.
Ας δούμε τι είπε από το βήμα της Βουλής ο κ. Αλογοσκούφης απαντώντας στον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κ. Παπανδρέου , και μάλιστα χωρίς να του ανταπαντήσει επί της ουσίας …κανείς.
«Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, κανέναν δεν εξέπληξε η τοποθέτηση του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης..
Επανέλαβε κουραστικά και πάλι τη λέξη «λευκή επιταγή». Δεν υπάρχει λευκή επιταγή, όταν ένας νόμος δίνει το δικαίωμα και τα εργαλεία στην εκλεγμένη Κυβέρνηση της χώρας να διαχειριστεί μια δύσκολη οικονομική κατάσταση.
Λευκό είναι το δικό σας ανύπαρκτο σχέδιο. Λευκό είναι το χαρτί των ανύπαρκτων προτάσεών σας. Το καταθέτω για τα Πρακτικά. Αυτό κατέθεσε ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης: ένα λευκό χαρτί.
(Στο σημείο αυτό ο Υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γεώργιος Αλογοσκούφης καταθέτει για τα Πρακτικά τα προαναφερθέν λευκό χαρτί, το οποίο βρίσκεται στο αρχείο του Τμήματος Γραμματείας της Διεύθυνσης Στενογραφίας και Πρακτικών της Βουλής)
Λευκό είναι το χαρτί των επικίνδυνων αυτοσχεδιασμών σας.Μιλήσατε για καθυστερήσεις. Η Κυβέρνηση ήταν από τις πρώτες κυβερνήσεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αν όχι η πρώτη, που εγγυήθηκε τις καταθέσεις του Έλληνα πολίτη και προς τιμήν σας εκείνη την εποχή αυτό το μέτρο το στηρίξατε.
Αλλά δεν αντέξατε. Δεν αντέξατε να συνεχίσετε την πολιτική της υπεύθυνης στάσης. Καταγγείλατε τις τράπεζες και εκ των υστέρων ο κύριος Πρόεδρος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης είδε έναν-έναν τους τραπεζίτες, εν κρυπτώ και παραβύστω.
Η Κυβέρνηση, όταν κάλεσε να δει τους εκπροσώπους των πιστωτικών ιδρυμάτων, τους κάλεσε όλους εν συνόλω και σε όλους παρουσίασε το σχέδιο ως θεσμικά όφειλε, όχι έναν-έναν.
Η Κυβέρνηση δεν υιοθέτησε τις προτάσεις ενός εκπροσώπου μίας τράπεζας, η οποία έχει την έδρα της στο εξωτερικό και η οποία λυσσασμένα μάχεται το σχέδιο της ενίσχυσης της ρευστότητας της οικονομίας, καθώς η ίδια έχει επενδύσει στην απαξίωση του ελληνικού πιστωτικού συστήματος και της ελληνικής οικονομίας.
Εμείς αρνηθήκαμε να δούμε τον εκπρόσωπο της τράπεζας, η οποία, έχοντας την έδρα της στο εξωτερικό, θέλει να έχει λόγο για το τι συμβαίνει στην Ελλάδα.
Ποιος θέλετε δηλαδή να φροντίσει για τα χρήματα του ελληνικού λαού; Κάποιος που να μην είναι εκλεγμένος; Ποιος είναι αυτός ο οποίος διαχειρίζεται την περιουσία του ελληνικού λαού, αν όχι η εκλεγμένη Κυβέρνηση, η οποία κυβερνά με την ψήφο του ελληνικού λαού; Εσείς τι θέλετε;»
Αυτή είναι η Αλήθεια που δεν θα ακούσετε από τα ΜΜΕ (Μαγειρεύουν Μόνο Εντυπώσεις) και απλά να συμπληρώσω ότι το νομοσχέδιο …χάλασε ένα μεγάλο «deal» τράπεζας η οποία έχει την έδρα της στο εξωτερικό.
Το κωμικό της υπόθεσης είναι ότι η συγκεκριμένη ….τράπεζα…. ψευδεπίγραφα εμφανίζεται ….. ως Ρομπέν των Φτωχών.
Στην πραγματικότητα βέβαια ενθαρρύνει την καταναλωτική βουλιμία των πολιτών μοιράζοντας πελατειακά κόλλυβα, αποσκοπώντας μεσοπρόθεσμα στην τοποθέτηση του αχυράνθρωπου της στην Ελληνική Βουλή μέσω ενός …..νέου κόμματος .
Όπως και στο γνωστό τηλεοπτικό παιχνίδι Super Deal και εδώ υπάρχει ο ….Τραπεζίτης και εδώ ….υπάρχουν βαλίτσες…..
Μόνο ο Φερεντίνος λείπει ………..
Συγχαρητήρια πολίτη - ακόμη ένα εύστοχο άρθρο.
ΑπάντησηΔιαγραφήPOLITI AN EINAI OPOS TA LES MALON NA PAO NA VGALO TA LEFTA APO TON ...NOPOULO OXI TIPOTA ALO ALLA MAS EFAGE H KSENITIA GIA NA VGALOUME 5 FRAGA KAI NA MAS TA FANE ETSI.GAMOTO POU LEEI KAI H PATOULIDOU
ΑπάντησηΔιαγραφήΝομίζω ότι τα είπες όλα (όσα πιθανώς και θέλεις ή δεν μπορείς να γράψεις) με το ... " Η χάρη θέλει αντίχαρη και πάντα χάρη μένει".
ΑπάντησηΔιαγραφήΠραγματικά είναι από τις αλήθειες που τα τηλεοπτικά κανάλια ή εφημερίδες δεν λένε.
ΑπάντησηΔιαγραφήΌχι γιατί δεν το ξέρουν φυσικά , αφού αυτά όπως γράφεις ακούστηκαν στην βουλή, αλλά τα συμφέροντα των αφεντικών τους ή τα μαύρα λεφτά που παίρνουν δεν το επιτρέπει.
Καλά τώρα τον πιστέψαμε τον Αλογοσκούφη.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑγαπητέ πολίτη ο ...τραπεζίτης έχει δηλώσει ξεκάθαρα, ότι θα είναι στις επιχειρήσεις για ακόμη 4 χρόνια και ότι μετά πρόκειται να αποσυρθεί από αυτές.
ΑπάντησηΔιαγραφήΌσοι τον γνωρίζουν προσωπικά, ξέρουν ότι το εννοεί.
Έχει μια μοναδική ικανότητα και επιδεξιότητά στα deals που του το αναγνωρίζουν εχθροί και φίλοι.
Στις επιχειρήσεις όπως προείπα έχει ημερομηνία λήξης, το Φθινόπωρο του 2012.
Μετά .........Ο νοών νοείτω !
Ο παρακολουθών άμα γίνει παρατηρών γίνεται και ....ανακαλύπτων τα μελλούμενα!
Τουλάχιστον αυτό ,το καταλαβαίνω μέσα από τα κείμενα σου, ότι το γνωρίζεις και το χειρίζεσαι πολύ καλά.
Εύχομαι Καλό Βράδυ !
Στις 14 Νοεμβρίου ο κύριος της συγκεκριμένης τράπεζας συναντήθηκε κατ` ιδίαν με τον Μητσοτάκη.
ΑπάντησηΔιαγραφήΌχι τον Κυριάκο καλέ , τον άλλο ντε, τον επίτιμο!
Όπως πάντα αν και κάποιοι το γνωρίζουν, ο κόσμος ...δεν....
Έχουν άλλα για να μας απασχολούν!
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
ΑπάντησηΔιαγραφήΟ αντιπρόεδρος του Ομίλου Marfin Ανδ. Βγενόπουλος κατήγγειλε το σχέδιο της κυβέρνησης για χρηματοδότηση των τραπεζών με 28 δισ. ευρώ, ισχυριζόμενος ότι οι φορολογούμενοι καλούνται να σώσουν τους μεγαλομετόχους με ονοματεπώνυμο των τραπεζών.
ΑπάντησηΔιαγραφήΣύμφωνα με τον ίδιο, όποια τράπεζα έχει πρόβλημα πρέπει να απευθυνθεί πρώτα στους βασικούς μετόχους της για να βάλουν λεφτά, μετά στην ευρύτερη αγορά και αν δε μπορεί να βρει τα κεφάλαια, που χρειάζονται, πρέπει να κρατικοποιηθεί.
Τα παραπάνω τα έλεγε ο Βγενόπουλος για αφελείς.
Το σημερινό άρθρο του πολίτη λέει όλη την αλήθεια, κοιτάει πίσω από την κουρτίνα...
Μπράβο σου που ανεβάζεις ένα θέμα που άλλοι ...καταπίνουν.
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕάν ήθελες Πολίτη να κάνεις μια αντικειμενική ανάλυση για το θέμα του νομοσχεδίου των 28 δις, θα έπρεπε η ανάλυσή σου να στοιχειοθετείται με επιχειρήματα -χρησιμοποιώντας και απλούς οικονομικούς όρους- ΠΩΣ είναι δυνατόν το συγκεκριμένο νομοσχέδιο να θωρακίσει την οικονομία μας και τους Έλληνες πολίτες από την κρίση, γιατί πάρα πολύς κόσμος αμφιβάλλει και ανησυχεί.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤέτοια επιχειρήματα δεν υπάρχουν στην ανάλυσή σου. Αναλώνεσαι δυστυχώς σε μικροπολιτικά επιχειρήματα του στυλ "Γιατί ο Παπανδρέου δεν είδε όλους τους τραπεζίτες μαζί, αλλά τους είδε χώρια", ή όλες οι χώρες της ΕΕ εγγυήθηκαν τις καταθέσεις των πολιτών της, αλλά η Ελλάδα "πρόλαβε" και το ανακοίνωσε πρώτη. Έβαλες και τον Mr. Marfin στο παιχνίδι για να "δέσει" άλλο ένα σενάριο συνωμοσίας.
Εν πάσει περιπτώσει ο χρόνος θα δείξει για την αποτελεσματικότητα ή μη του νομοσχεδίου αυτού, αλλά φοβάμαι ότι τα νέα δεν θα είναι ευχάριστα.
Much ado, about nothing.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο πολυ πολυ, ο Βγενοπουλος, να αγοραζε καμια Αλφα, μιας και η μετοχη πεφτει.Και τι μ αυτο;Υπαρχουν τοσες αλλες;
Γι αυτο θυμωσε, επειδη με τα λεφτα που θα παρουν, δεν θα ειναι ευκολες στην εξαγορα.
Αρα;...