Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2008

Για το βιβλίο Γκίνες !



Ως γνωστόν το ΙΣΤΑΜΕ-ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ πραγματοποίησε εχθές ημερίδα με θέμα: "Τα Καρτέλ στην Ελλάδα και τρόποι αντιμετώπισής τους" στο Ξενοδοχείο "TITANIA" στην Αθήνα..

Στην ημερίδα παραβρέθηκε και μίλησε ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ κ. Γ.Παπανδρέου.

Στόχος της εκδήλωσης ήταν η ανάδειξη των αθέμιτων εμπορικών πρακτικών , οι οποίες υπονομεύουν την υγιή ανάπτυξη και οδηγούν στη δραστική συρρίκνωση της αγοραστικής δύναμης των καταναλωτών.

Μεταξύ των ομιλητών εκπρόσωποι του πολιτικού και επιχειρηματικού κόσμου, καθώς και θεσμικοί παράγοντες, οι οποίοι καταθέσαν τις προτάσεις τους για την προστασία των καταναλωτών και τη θεσμική θωράκιση της χώρας από τη δράση των εγχώριων και αλλοδαπών καρτέλ.

Μέχρι εδώ τίποτα το αξιοπερίεργο. Όμως στο σημερινό της φύλλο η εφημερίδα «Απογευματινή» αναφέρει ότι στην ημερίδα παραβρέθηκε και ο γνωστός κ. Παναγιώτης Αδαμόπουλος που υπήρξε γενικός διευθυντής της Επιτροπής Ανταγωνισμού, πριν από περίπου 2 χρόνια, και πρωταγωνίστησε στην καταγγελία της ΜΕΒΓΑΛ για εκβιασμό.

Εάν θυμάστε ήταν η περίφημη υπόθεση των κουμπάρων. Μάλιστα ο κ. Αδαμόπουλος πέρασε την πύλη του Κορυδαλλού για πέντε μήνες και σήμερα περιμένει την εκδίκαση της υπόθεσης.

Ο εν λόγω υπόδικος κύριος ευρισκόμενος δίπλα στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ κ. Παπουτσή, υπέβαλε ερωτήματα στον αρμόδιο για θέματα Ανάπτυξης του ΠαΣοΚ, κ. Χρυσοχοΐδη.

Εύλογη λοιπόν είναι η απορία των πολιτών πως είναι δυνατόν ένας υπόδικος για υπόθεση εκβιασμού και απόπειρα δωροδοκίας , σχετιζόμενος ευθέως ( σύμφωνα με το κατηγορητήριο) με τα καρτέλ γάλακτος στην Ελλάδα ,να πρωταγωνιστεί σε μια εκδήλωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης ;

Πως είναι δυνατόν να καλεί εκ μέρους του ΙΣΤΑΜΕ στελέχη της ΕΕ για να είναι παρόντα στην εκδήλωση του ΠαΣοΚ ;

Με δελτίο τύπου, μετά το δημοσίευμα της εφημερίδας , το ίδρυμα απαντά ότι ο κ. Αδαμόπουλος δεν ανήκει στα πρόσωπα που συνεργάζονται εθελοντικά με το ΙΣΤΑΜΕ,(εάν ανήκε θα μας το έλεγαν ; Και πως μπορεί να εξακριβωθεί αξιόπιστα το επιχείρημα τους ;) και πως απλώς υπέβαλε ερωτήσεις ως …..μέρος του κοινού...(?)

Δηλαδή από ότι καταλαβαίνω όποιος θέλει , υπόδικος ή κατάδικος βρίσκει ανοιχτή την πόρτα της ημερίδας και μπαίνοντας στρογγυλοκάθεται δίπλα στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ κ. Παπουτσή.

Και αφού κανείς δεν έχει την ευθιξία να αντιδράσει , συμμετέχει και αυτός στον διάλογο .

Αυτό το παραμύθι, συγνώμη ,……ούτε για τα μικρά παιδιά !

Κάποιος χιουμορίστας (?) της παρέας βλέποντας τον κ. Αδαμόπουλο να «συναγελάζεται» με τα στελέχη του ΠαΣοΚ , αναφέρθηκε χαμογελώντας σε κάτι ….περί φροντιστηρίων. Τι να εννοούσε ο χιουμορίστας (?) ποιητής ;

Αυτές είναι οι καινοτόμες και …. «καθαρές λύσεις» που ευαγγελιζόταν ο κ. Παπανδρέου ;

Το ίδρυμα του ΙΣΤΑΜΕ (που ξέρουμε από τα δημοσιευθέντα email της κυρίας Μαργαρίτας Παπανδρέου ) τον ρόλο που επιλέχτηκε να διαδραματίσει στην χώρα μας και τις ….πηγές χρηματοδότησης του, ….νοσεί βαρύτατα .

Αποτελεί μια ανοιχτή πληγή στα «πλευρά» του κ. Παπανδρέου. Όσο δεν αποφασίζει την κάθαρση του, τόσο ποιο πολύ θα μεγαλώνει η πληγή του..

Σε κάθε περίπτωση όμως αυτό που συνέβη εχθές στην ημερίδα, θα πρέπει να……. γραφτεί στο βιβλίο Γκίνες.

Για γέλια και για κλάματα !


17 σχόλια:

  1. Ο Νικος Κοτζιας του παλαι ποτε ΚΚΕ νομιζω ειναι προεδρος του ΙΣΤΑΜΕ σημερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καποιος πρεπει να παρει την θεση που αφησε κενη ο Μενιος.Να ξαναθυμηθουν οι ανθρωποι τις αποκρυφες τεχνες "της κοπτοραπτους" για τα πλαφον των των νομων κατα παραγγελια,τα δωρακια εις εαυτους,τις αυτοπληρωμες σε οικολογικα αυτοδιασπομενα κυτια εκ χαρτου πεπιεσμενου,ποσοστα μιζων & υπερτιμολογησεων και πανω απο ολα τις αγωνιστικες περγαμηνες που πανε χερι-χερι με την αποφοιτηση απο το ευαγες ιδρυμα που φερει το ονομα μελωδικου πτηνου.Να δειτε που σε λιγο καιρο θα σκασουν μυτη ατομα (οχι απαραιτητα ο εν λογω κυριος)που θα διαφημιζουν τις ποινικες τους καταδικες σαν διωξεις και θα το παιζουν και αντιστασιακοι,διωχθεντες απο την "επαρατον" η' το "πρασινο παρακρατος".Ο χρωματικος αυτοπροσδιορισμος εξαρταται απο το σε ποια παραταξη "καθονταν" διπλα τον καιρο που τα τσεπωναν γιατι οι πιο πολλοι απο αυτους το εχουν 2πορτο η' και 3πορτο.G APO CT

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τι σε σοκάρει ακριβώς Πολίτη μου, μήπως ο κ. Κεφαλογιάννης δεν ήταν σύμβουλος του Πρωθυπουργού μας ενώ ήταν υπόδικος? Ο κ. Κυριακού δεν είναι υπόδικος για κακουργηματικές πράξεις και είναι πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής? Ο κ. Λυκουρέζος επίσης και έχει αναλάβει να εκπροσωπήσει ΄τα συμφέροντα του Δημοσίου (τώρα για το Βατοπαίδι). Άμα σκεφτούμε όλοι μαζί θα βρούμε πάμπολλους άλλους. Και εσύ σοκάρεσαι που έμφανίστηκε σε ανοιχτή μερίδα Το Μαριδάκι' ουσιαστικά του δημόσιου βίου?????
    Άστα βράστα
    Ελεάνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αγαπητέ πολίτη το σημερινό σου άρθρο έρχεται και δένει με το χθεσινό.
    Όταν ο καθένας μας δεν αντιδρά σε τέτοια φαινόμενα, κατά τα οποία υπόδικος για τα καρτέλ ομιλεί σε ημερίδα της αντιπολίτευσης για τα ...καρτέλ(τι άλλο θα δούμε θεέ μου), τέτοιο κράτος μας αξίζει!
    Αυτό το έχουν καταλάβει πολύ καλά οι διάφοροι πολιτικοί και μας δουλεύουν ...ψιλό γαζί !
    Μπράβο μας ορέ κοπέλια! Μπράβο μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πολιτη αυτο με τα εμαιλ της Μαργαριτας Παπανδρεου , τι ακριβως ειναι?
    θα περιμενω μια απαντηση γιατι το συγκεκριμενο θεμα το αγνοω .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @ ανώνυμο 6.57
    Ήταν κάποια "χακεμένα" email της μαμάς Μαργαρίτας προς τον υιό της. Τα είχε βγάλει στη δημοσιότητα η κ. Λιάνα Καννέλη , μέσα απο το περιοδικό της(εξαίρετο) το Νemecis.
    Σ` αυτά αναφέροντο ποιοι άνθρωποι από το εξωτερικό βοηθούσαν να στηθεί το ΙΣΤΑΜΕ (τότε ο κ. Παπανδρέου ήταν υπουργός), ποιοι οι σκοποί του ιδρύματος (η προώθηση προς την πρωθυπουργία του κ. Παπανδρέου)και ποιοι οι χρηματοδότες από το εξωτερικό.
    Βέβαια μέσα στα email υπήρχαν και ορισμένα ....γαλλικά , για τον κ. Σημίτη και ορισμένους άλλους απο το Πασοκ.
    Η κ. Μαργαρίτα Παπανδρέου έκανε μήνυση στην κ. Λιάνα Καννέλη επειδή τα δημοσίευσε.
    Σε πρώτο βαθμό αυτή ήταν αποριπτική και δικαίωνε το περιοδικό για την δημοσίευση.
    Δεν γνωρίζω εάν έχει τελεσιδικήσει.
    Τα email που δημοσιεύτηκαν τα έχω στο αρχείο μου ,αλλά όπως καταλαβαίνεις εάν δεν γνωρίζω μετά βεβαιότητος ότι η υπόθεση έχει τελεσιδικήσει δεν μπορώ να τα δημοσιεύσω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Εσύ λες για τον προσκεκλημένο απλά σε μία ημερίδα.
    Εδώ δυστυχώς τους εκπροσωπούν και χειρίζονται μηνύσεις τους δικηγόροι υπόδικοι για κακουργηματικές απάτες σε σχέση με το χρηματιστήριο, που μάλιστα είναι και επώνυμοι!
    Άστα μη τα ψάχνεις!
    Εγώ βαρέθηκα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Sik η αλήθεια είναι ότι νιώθω πολύ περήφανη κάθε φορά να βλέπω άτομα του διαδυκτίου από την τηλεόραση να πρωτοστατούν σε κινήσεις ¨απαξίωσης¨αυτών που μας δουλεύουν ψιλό-χοντρό γαζί όποτε ομιλούν από Τσοχατζόπουλο, Παπαντωνίου, Λαλιώτη, Τσιτουρίδη, Μαγγίνα, Πετραλια, και Αλογοσκούφη -για την πάταξη της διαφθοράς-!!!!! Νιώθω τόσο μικρή 'κοπελιά' μπρος στην αντίσταση των ανδρών του πληκτρολογίου.
    Καλό ΣΚ σε όλους μας
    Ελεάνα
    ΥΓ. Πολίτη μου ο παππούς μου έλεγε 'Γαιδουρινά μούτρα Αρχοντική Ζωή'............

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @ marianaonice
    Συμφωνώ @φίλη μου.
    Αλλά το περιστατικό που αναφέρομαι είναι για γέλια και για κλάματα για το κατάντημα μας.
    Σε ημερίδα του "εν δυνάμει πρωθυπουργού" ενάντια στα καρτέλ,να μετέχει ο υπόδικος κουμπάρος των καρτέλ(τους οποίους έχεις κάνει σημαία και τους έχει αναφέρει άπειρες φορές τον τελευταίο χρόνο, κατηγορώντας την κυβέρνηση), νομίζω ότι αποτελεί ρεκόρ για το βιβλίο Γκίνες.
    Τώρα τι ρεκόρ ; Hλιθιότητας μας; Υποκρισίας μας; Εγκεφαλικής ανίατης βλάβης μας; Ανευθυνότητάς μας;
    Αδιαφορίας μας;
    Πιθανόν να μας αξίζουν όλα αυτά μαζί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Φίλε politis
    Από τον τρόπο που μας αντιμετωπίζουν μπορείς να καταλάβεις τι πιστεύουν για όλους εμάς.
    ‘Όλα αυτά που αναφέρεις πιο πάνω και μερικά ακόμα.
    Μας έχουν στο χέρι φίλε μου.... και αυτοί και οι υπόλοιποι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @ gnik
    Μόνο με αντίδραση στην δράση του πολιτικού και κοινωνικού εκφυλισμού, θα ξημερώσει μια διαφορετική ημέρα φίλε μου.
    Καλό ξημέρωμα!
    ΥΓ. Απουσίασα από τα σχόλια για κάποιες ημέρες λόγω ενός προγραμματισμένου ταξιδιού .Βέβαια στα άρθρα ήμουν ...επιμελής. (Βοηθάει και η προγραμματισμένη ανάρτηση χαχα!).
    Ζορίστηκα λίγο με την σχετική πληροφόρηση από την Ελλάδα , αλλά τελικά όλα πήγαν καλά.
    Απ` ότι κατάλαβα η απουσία μου δεν έγινε αντιληπτή .

    @ Όλους τους φίλους.
    Εάν τυχών σβήστηκε κάποιο σχόλιο που δεν έπρεπε , ζητώ συγνώμη από τους φίλους, αλλά το συγγενικό μου πρόσωπο που είχα επιφορτίσει για τον έλεγχο , δεν έχει σχέση με τον χώρο των blogs.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Πολίτη καλή η προσπάθεια σου,άξιος ο μισθός σου αλλά όπως λέγαμε παλιά :το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω.
    ΥΓ Την επόμενη φορά ως πηγή μην αναφέρεις την τελείως "ανεξάρτητη" Απογευματινή αλλά την Αυριανή του φίλου σας Κουρή...και εις ανώτερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @Πολίτης
    Δεν έχεις άδικο σε αυτά που γράφεις. Μια λεπτομέρεια όμως. Ο Αδαμόπουλος είναι υπόδικος και όχι κατάδικος. Συνεπώς είναι ακόμα αθώος μέχρι να υπάρξει καταδικαστική απόφαση από δικαστήριο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. @ τσε
    Αγαπητέ μου φίλε.Όπως θα έχεις διαπιστώσει από τα άρθρα μου και τις πηγές που επικαλούμαι, κωλύματα του τύπου "τι χρώμα είναι η πηγή", δεν έχω.
    Αρκεί το γεγονός ,αφού το εξετάσω, να ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.
    Έτσι και στο σημερινό μου άρθρο. Παραθέτω και απάντηση του ΙΣΤΑΜΕ , άρα είναι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ!
    Αυτό που θα έπρεπε να σε προβληματίσει σαν πολίτη είναι γιατί το (Πραγματικό) γεγονός το αναφέρει μόνο μια εφημερίδα. (Απογευματινή).
    Τι είδους "ομερτά" επιβάλλει την αποσιώπηση μιας τέτοιας είδησης από τα ΜΜΕ;
    Εάν αυτό είχε συμβεί σε εκδήλωση του Ιδρύματος Καραμανλή με ομιλητή τον κ. Καραμανλή , μήπως τα ...."ανεξάρτητα" ΜΜΕ το είχαν πρώτο θέμα επί σειρά εβδομάδων;
    Αυτό που πρέπει λοιπόν να μας προβληματίζει ως πολίτες είναι 1) Η δημοσιοποίηση της είδησης ασχέτως πηγής και 2)Ποιες υπόγειες συναλλαγές και ... "παρακαταθήκες" συντελούν στην αποσιώπηση της είδησης από τα ΜΜΕ . Γιατί την τωρινή "ομερτά" αποσιώπησης θα κληθούμε κάποια στιγμή ΕΜΕΙΣ να την πληρώσουμε.
    Εάν λοιπόν θέλουμε μια καλύτερη Ελλάδα , μήπως θα πρέπει να αλλάξουμε τα "γυαλιά μας" με τα οποία βλέπουμε το πολιτικό γίγνεσθαι;
    Εάν δεν μπορούμε να φορέσουμε "με την μια" καθαρά και άχρωμα γυαλιά , τουλάχιστον να προσπαθήσουμε να ελαφρύνουμε τον χρωματισμό των ήδη υπαρχόντων;;
    Ας κάνουμε ΟΛΟΙ μια προσπάθεια να ξεφύγουμε από την πολιτική μυωπία μας και την κενολογία μας.
    Τουλάχιστον να μπορούμε να κοιτάξουμε στα μάτια τα παιδιά μας και να τους πούμε ότι ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΜΕ.
    Φιλικά
    politis-gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. @ george
    Χμμ!
    α.Ο εν λόγω υπόδικος κύριος
    β.πως είναι δυνατόν ένας υπόδικος
    γ.όποιος θέλει , υπόδικος ή κατάδικος
    Ρε μπας και γράφεις μέσα από coffee shop (ξέρεις εκείνα τα μυστήρια):))))
    Χιούμορ κάνω φυσικά :))))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. @exarxos
    Στα coffee-shops δεν πατάω. Η μυρωδιά είναι πραγματικά απαίσια :-)

    Αυτό που ήθελα να τονίσω ότι ένας υπόδικος πολίτης είναι ακόμα αθώος. Στο άρθρο του Πολίτη (κατά τη δική μου εκτίμηση) διασύρεται ως κατάδικος που δεν έχει κανένα δικαίωμα.

    Βέβαια αυτό δε μειώνει τις ευθύνες του ΠΑΣΟΚ. Δε γινόταν ενδεχομένως να του αρνηθούν την είσοδο. Κάποιος όμως έπρεπε τουλάχιστον να αντιδράσει και να του πει το αυτονόητο: "Εσύ τι γυρεύεις εδώ?"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. gia na min trelathoume teleios..
    den itan enas aplos politis pou eide fos kai mpike..
    itan enas ipodikos gia ipothesi me kartel
    kai mpike, kathise dipla se simainonta politika prosopa kai ekane erotiseis, se sizitisi gia ta kartel..

    kati analogo tha itan na mpei enas feromenos os dolofonos se imerida tou dikastikou somatos gia tin egklimatikotita, na kathete dipla se dikastes kai na kanei kai erotiseis..

    eleos..

    ΑπάντησηΔιαγραφή