Κυριακή 26 Οκτωβρίου 2008

Ύποπτοι καιροί και … «ύποπτες σκιές».


Εν μέσω χρηματοπιστωτικής κρίσης οι μεγάλοι Έλληνες τραπεζίτες, ζουν στον αστερισμό του... φόβου.
Αίφνης ανακάλυψαν ότι δεν τους κυνηγούν μόνο οι φοβίες με τους δανειολήπτες, αλλά και …..«ύποπτες σκιές»..

Βέβαια δεν έχουν καθόλου άδικο αφού οι καιροί είναι από μόνοι τους …ύποπτοι, και δεν χρειάζονται οι …σκιές για να το επιβεβαιώσουν.

Το τελευταίο δεκαήμερο η αντιτρομοκρατική υπηρεσία έχει δεχτεί περίπου 15 αναφορές από οικονομικούς παράγοντες για περίεργες κινήσεις παρακολούθησης κατά τις διαδρομές των καθημερινών μετακινήσεών τους.

Οι αναφορές αυτές συνοδεύονται και από αιτήματα ενισχυμένης προστασίας των ιδίων, των οικογενειών τους και των χώρων όπου εδρεύουν τα γραφεία τους.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ενώ ο συνήθης αριθμός αιτημάτων του είδους αυτού ήταν δύο έως τρία την εβδομάδα, τις τελευταίες μέρες έχει φθάσει τα 15 -αποκλειστικά από το χώρο των τραπεζών.

Η εξέλιξη αυτή ανατρέπει τον σχεδιασμό της Αντιτρομοκρατικής, ο οποίος είχε προσανατολιστεί στον «Επαναστατικό Αγώνα», που έχει σιγήσει από τον Ιανουάριο του 2007. .

Η οργάνωση «αντάρτικου πόλης» που έκανε αισθητή την παρουσία της με δύο και τρία χτυπήματα κάθε χρόνο διεκδικώντας ρόλο διαδόχου της «17Ν» το τελευταίο 18μηνο είναι σαν να έχει εξαφανιστεί.

Το γεγονός πιθανώς οφείλετε σε μια παλιά απόρρητη αναφορά (15ετιας) όπου εντοπίστηκε η άκρη του νήματος για τους δημιουργούς του "Επαναστατικού Αγώνα".

Την σχεδόν ξεχασμένη τετρασέλιδη αναφορά είχε συντάξει ένας αστυνομικός της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας το 1993.

Ο αστυνομικός, επικαλούμενος έναν πληροφοριοδότη στον οποίο έδινε μάλιστα ένα αραβικό όνομα ως κωδικό, ανέφερε ότι μια ομάδα 25 ατόμων οι οποίοι παλαιότερα ανήκαν στον «Επαναστατικό Λαϊκό Αγώνα» - ΕΛΑ (έδρασε από το 1975 ως το 1995) είχαν στις αρχές του 1993 ανεξαρτητοποιηθεί.

Η «ομάδα των 25» φαίνεται ότι ήθελε να συνεχισθεί η δράση του ΕΛΑ, κυρίως με βομβιστικές επιθέσεις.

Απέρριπταν την πρόταση άλλων μελών της οργάνωσης που ζητούσαν τον τερματισμό της δράσης γιατί τότε τα ονόματά τους είχαν εμφανισθεί στα περιβόητα ....αρχεία της Στάζι.

Οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας άρχισαν να ασχολούνται με αυτή τη σχεδόν «ξεχασμένη» αναφορά και να διερευνούν τι απέγινε η «ομάδα των 25».

Οι περισσότεροι από αυτούς διέμεναν στο κέντρο της Αθήνας (περιοχή Γκύζη, Αμπελοκήπων κ.α.), άλλοι στη Θεσσαλονίκη και άλλοι σε πόλεις της Νότιας Πελοποννήσου.

Μερικοί από αυτούς, ηλικίας πια 40-50 ετών, εμφανιζόταν ότι ασχολούνται με τεχνικές εργασίες, άλλοι δήλωναν επιχειρηματίες και άλλοι ελεύθεροι επαγγελματίες.

Όσο προχωρούσαν οι έρευνες τόσο «κολλούσαν» αναφορές, μαρτυρίες, στοιχεία από αναλύσεις παλαιότερων τηλεφωνικών κλήσεων.

Έτσι οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οκτώ από αυτούς είναι οι δημιουργοί του "Επαναστατικού Αγώνα".

Δεν υπάρχουν όμως στοιχεία πλήρη για να τεκμηριωθεί αίτημα εξέτασης βιολογικού υλικού για σύγκριση DNA ούτε για οποιαδήποτε άλλη σχετική ενέργεια.

Έτσι η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία φαίνεται να ακολουθεί για την ώρα ένα παιχνίδι ....τακτικής.

Ύστερα από την έκδοση σχετικών αποφάσεων της Εισαγγελίας Εφετών τέθηκαν , το φθινόπωρο του 2007, σε παρακολούθηση οι συνομιλίες πολλών από αυτούς τους υπόπτους με τη χρήση κινητής συσκευής.

Σε μερικές συνομιλίες φαινόταν ότι μιλούν κωδικοποιημένα, χρησιμοποιώντας καρτοτηλέφωνα ή άλλους τρόπους επικοινωνίας.

Η Αντιτρομοκρατική προχώρησε τότε στο γνωστό τέχνασμα του …. «καψίματος».

Τους μετέφεραν μέσω τρίτων ατόμων τις όποιες γνώσεις τους για τις τωρινές ή τις προηγούμενες κινήσεις τους.

Αντελήφθησαν τότε ότι σίγουρα βρίσκονται υπό παρακολούθηση.. Έτσι αναγκάστηκαν να αναστείλουν επ' αόριστον τη δράση τους, αφού ….. αισθάνθηκαν ανασφάλεια και προχώρησαν στην …… «αδρανοποίηση τους»..

Πηγή : «enet» «tovima»

8 σχόλια:

  1. Κάτι ετοιμάζεται μάλλον. Φυσικά όχι από τον γνωστό επαναστατικό αγώνα , αλλά από κάποιους άλλους που θα μας εμφανίσουν από το πουθενά.
    όλο αυτό το παιχνίδι αρχής γενομένης από την 17Ν, είναι ξενόφερτο και ξενοκατευθυνόμενο.
    Οι παλιοί με τις σχέσεις τους με ένα από τα μεγάλα κόμματα έχουν αποσυρθεί, αλλά υπάρχουν καινούργιες στρατολογήσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτή η οργάνωση είναι φανερό ότι αποφεύγει την «υπέρβαση» της δολοφονίας ανθρώπων - όπως έπραττε η 17N - με πιστόλια ή ακόμη και ρουκέτες. Άρα μου φαίνεται αταίριαστό το κτύπημα στην Αμερικανική Πρεσβεία. Μήπως ?????
    Είναι ακόμη προφανές ότι ο τρόπος δράσης της βασίζεται στη λογική του ΕΛΑ στις δεκαετίες του '70 και του '80· μόνο, δηλαδή, με τοποθετήσεις βομβών αλλά μεγάλης ισχύος. Με κύριο στόχο τον εντυπωσιασμό και όχι την αιματοχυσία.
    Γι` αυτό νομίζω ότι οι πληροφορίες σου και το άρθρο είναι στην σωστή γραμμή.
    Πιθανά αφού και εσύ δεν αναφέρεις καθόλου για το κτύπημα στην Αμερικανική Πρεσβεία να συμφωνείς με το σκεπτικό μου.
    Υγ. Πολύ καλό το blog σου . Σήμερα το ανακάλυψα , αφού τα διαδικτυακά μου μονοπάτια ήταν σε εντελώς διαφορετικές κατευθύνσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ρε παιδιά εδώ ακόμα κανένα αποδεικτικό στοιχείο δεν έχει προκύψει για τον περιώνυμο «Πάρκινσον» της 17N και της «1ης Μάη» που εμφανίζεται να συμμετέχει σε αιματηρές ενέργειες αλλά και για εκείνο το μυστηριώδες πρόσωπο του οποίου αποτύπωμα έχει βρεθεί στη γιάφκα της οδού Δαμάρεως αλλά και στο σπίτι του A. Γιωτόπουλου στους Λειψούς.
    Και πάνε τόσα χρόνια. Τους καινούργιους θα βρουν?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Παλαιότερα οι αστυνομικοί υποστηρίζαν ότι δημιουργοί του «Επαναστατικού Αγώνα» είναι ένα-δύο άτομα ηλικίας 38-40 χρόνων που είχαν απασχολήσει και στο παρελθόν για συμμετοχή σε βομβιστικές
    επιθέσεις.

    Μάλιστα λέγανε ότι υπάρχει το ενδεχόμενο ο «Επαναστατικός Αγώνας» να χρησιμοποιεί εκρηκτικές ύλες και άλλα υλικά από τη γιάφκα της οργάνωσης «Επαναστατικοί Πυρήνες» που έδρασε την περίοδο 1997-2002 και τα μέλη της φαίνεται να είχαν εντοπισθεί - χωρίς να συλληφθούν - λίγο διάστημα μετά την εξάρθρωση της 17N.

    Αυτά τα μέλη των «Επαναστατικών Πυρήνων» θεωρούνται σήμερα «απενεργοποιημένα» και ένας από αυτούς είναι ελαιοχρωματιστής, ενώ άλλος ασχολείται με την... οινοποιία.

    Ωστόσο η γιάφκα της οργάνωσης «Επαναστατικοί Πυρήνες» δεν έχει εντοπισθεί ως σήμερα και ορισμένοι δεν αποκλείουν αυτή να «τροφοδοτεί» τον «Επαναστατικό Αγώνα».

    Σ.Σ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τι ψάχνετε βρε παιδιά. Οι τύποι "απαλλοτρίωσαν" 5-6 τράπεζες (Εμπορική-Alpha- Εθνική), τα οικονόμησαν και ...από εδώ πάνε και οι άλλοι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το ζητημα ειναι, τι θελει ο κοσμος για τις οργανωσεις αυτες.
    Θελει να τις αχρηστευσουν,ή θελει να κανουν αυτες, την επανασταση, που θελει; να κανει αυτος;
    Κατι σαν επανασταση δι αντιπροσωπου, που θα μπορουσαμε να πουμε.
    Εκει ειναι ολο το ζητημα ,αλλα και η πουστικη σταση των δημοσιογραφων,που θα μπορουσαν να γραφουν εστω και ανωνυμα στην εφημεριδα τους,και οτι πχ, δε γουσταρουν την υπαρξη αυτων των οργανωσεων, γιατι το να ζηταμε να γραφουν τ ονομα τους, η ακομα περισσοτερο, να βγουν και να το πουνε σε ραδιο,ή τιβι, ειναι λαθος.
    Και ο φοβος, ανθρωπινο συναισθημα ειναι. Και κατανοητο.
    Και δεν ειμαστε υποχρεωμενοι, να θελουμε την "επανασταση" σωνει και καλα.
    Οπου εγινε, τελικα με αιμα τελειωσε.Και η χωρα καταστραφηκε, μεσα στο αιμα και το μισος. Και πηγε πισω για 50 χρονια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ποια επανασταση ξεκινησε απο "ανταρτικο πολεων"?Καμμια!ΟΙ περισσοτερες οργανωσεις ηταν υποχειρια μυστικων υπηρεσιων η" κοματων που υπηρετουσαν τους αφεντες τους με το αζημιωτο συν τα τυχηρα βλ. καμμια απαλλωτριοση,τιποτα εμπορια ναρκοτικων και αλλα τετοια επαναστατικα.Υπαρχουν πολλα παραδειγματα ΕΤΑ & Κανταφι,οι αυτονομιστες της Κορσικης & η τοπικη mafia.Σε αυτους ισως μπορεις να αναγνωρισεις το δικαιομα στην αυτοδιαθεση αλλα τι μπορεις να πεις για τους νταβεληδες της 17Ν η' των Ερυθρων Ταξιαρχιων? G AΠΟ CT

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή