Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2008

Αμελλητί και …αμελέτητα !


Όταν το Σύνταγμα γίνεται μαχαίρι στον πολιτικό φόνο βουλευτών και υπουργών , τότε όπως στον φόνο δεν δαιμονοποιούμε το μαχαίρι αλλά τον χρήστη, έτσι και εδώ δεν μπορούμε να επικαλούμαστε το Σύνταγμα αλλά αυτόν που το…. «χρησιμοποιεί».

Η τελευταία λέξη σε εισαγωγικά γιατί όταν επικαλούμαστε το γράμμα του Συντάγματος αμελέτητα, όπως οι δύο ….. «παραιτηθέντες» εισαγγελείς και πάρα πολλοί πολιτικοί , και δεν ερμηνεύουμε το πνεύμα του Νομοθέτη, τότε συγνώμη αλλά πρόκειται περί … χρησιμοποίησης του Συντάγματος δολίως και κατά το δοκούν, ή ...αμελέτητα !

Πόσο μάλιστα όταν δολίως ερμηνεύουμε (εδώ) την λέξη .. αμελλητί(και όχι ..αμελητί κ.Ραγκούση) ως .. «χωρίς μελέτη, χωρίς αξιολόγηση» , αντί του σωστού «χωρίς αργοπορία» (ετυμ. μτγν. αμέλλητος < α –στερητ.+ μέλλω «προτίθεμαι, καθυστερώ, αναβάλλω. Λεξικό του καθ. Μπαμπινιώτη)

Σε μια ευνομούμενη πολιτεία και μέσα στα πλαίσια της διδασκαλίας του Συντάγματος υπάρχουν και οι αντίστοιχοι καθηγητές Συνταγματικού Δικαίου , κατά το κοινώς λεγόμενο οι …Συνταγματολόγοι.

Αυτούς επικαλούμαστε και αυτών τα φώτα ζητάμε όταν θέλουμε να …ερμηνεύσουμε το Σύνταγμα. Πολλοί – άλλοι δολίως και άλλοι από άγνοια- νομίζουν ότι το Σύνταγμα είναι κάτι απλοϊκό και το παρομοιάζουν με τις δέκα εντολές του Μωυσή, εννοώντας ότι πρέπει να τηρείται επ` ακριβώς το γράμμα των εντολών και όχι το πνεύμα αυτών.

Μια στιγμή, για να καταλάβω και εγώ , όταν στην τέταρτη εντολή αναφέρει : «Μνήσθητι την ημέραν του Σαββάτου αγιάζειν αυτήν, εξ ημέρας εργά και ποιήσεις πάντα τα έργα σου, τη δε εβδόμη Σάββατα Κυρίω τω Θεώ σου (Eξ. κ' 8-10).., εννοεί την συγκεκριμένη ημέρα , ή το πνεύμα της εντολής είναι να αφιερώνουμε μια ημέρα (ώρα, λεπτό κ.λ.π) για την επικοινωνία με τον Θεό μας και εξετάζοντας τον εαυτό μας να εξακριβώσουμε μήπως κάτι τι παραλείψαμε , κάτι τι δεν τηρήσαμε και γενικά όλα τα λάθη μας ώστε αποδεχόμενοι αυτά να μπορέσουμε να διορθώσουμε τον εαυτό μας από τις ανθρώπινες αδυναμίες ;

Έτσι ακριβώς είναι και η λέξη … «αμελλητί» που τόσο πολύ «φορέθηκε» από τους σύγχρονους….. «Γραμματείς και Φαρισαίους», τους ….Υποκριτές που λαμβάνουν το γράμμα της και όχι το πνεύμα της !

Μέσα σε αυτούς τους «Γραμματείς και Φαρισαίους» Υποκριτές , συμμετείχε και ο καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου βο(υ)λευτής του ΠαΣοκ κ. Λοβέρδος ο οποίος τόσο στο βιβλίο του για το Σύνταγμα – αλλά και σ` αυτά που διδάσκει ως Πανεπιστημιακός- όσο και σε ομιλία του (σε εκδήλωση παρουσίασης ενός βιβλίου),μια μόλις ημέρα πριν από την υποβολή του αιτήματος από το ΠαΣοΚ αναφέρει:

«Η ενεργοποίηση των ποινικών διαδικασιών για την κυβέρνηση και τους υφυπουργούς, απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή, δηλαδή ασφαλή αποδεικτική βάση και συνείδηση ότι πρέπει να επιχειρείται στα όρια του αναγκαίου. Ο οριακός αυτός Συνταγματικός θεσμός, πρέπει να συνειδητοποιηθεί ότι αποκτά εκρηκτική δυναμική αν επιχειρηθεί η ταύτιση των επιμέρους μορφών ευθύνης. Αν, δηλαδή, επιζητηθεί η επιβολή ποινικών κυρώσεων για πολιτικά εσφαλμένες επιλογές, πράξεις ή παραλείψεις. Κι αν η πλειοψηφία της Βουλής που την ενεργοποιεί παγιδευτεί από το ότι μοναδικό τυπικό προαπαιτούμενο από το Σύνταγμα, είναι η ύπαρξή της».

Ο κ. Λοβέρδος μιλάει ξεκάθαρα για «ασφαλή αποδεικτική βάση» που δεν υπήρξε στην περίπτωση της δικογραφίας για το Βατοπαίδι, αφού αυτή εστάλη στη Βουλή ….μετά το αίτημα του ΠαΣοΚ για προανακριτική επιτροπή. Πως λοιπόν ζητάς την σύσταση της για συγκεκριμένους πολιτικούς αφού …..δεν την έχεις διαβάσει ;

Και όταν εστάλη ο φάκελος και μελετήθηκε από τους πολλούς νομικούς βουλευτές του ΠαΣοΚ , μεταξύ των οποίων και καθηγητές και …Συνταγματολόγοι , ΔΕΝ προέκυψε κάποια ουσιαστική ποινική βάση κατά των ανθρώπων των οποίων έστρεψαν τα πυρά .

Αυτό λοιπόν που θα ήθελα προσωπικά να ρωτήσω τον κ. Λοβέρδο (και θα μου δοθεί η ευκαιρία, καθώς εγώ δεν ….ξεχνώ εύκολα), είναι τι από τα δύο να κάνω: Να τον χαρακτηρίσω δημοσίως Υποκριτή (εφόσον όλο αυτό το διάστημα δεν υπερασπίστηκε ΔΗΜΟΣΙΩΣ αυτά που γράφει στο βιβλίο του για το Σύνταγμα ή αυτά που διδάσκει στο Πανεπιστήμιο), ή να κάψω το βιβλίο του και να θεωρήσω ότι με εξαπάτησαν , «κλαίγοντας» τόσο τα χρήματα που διέθεσα όσο και τον πολύτιμό χρόνο μου ;

Στην πυρά ή στο… «φτύσιμο» αγαπητέ καθηγητή του Συνταγματικού Δικαίου;

Εάν μου απαντήσεις ότι συνειδητά από διαιτητής της πολιτικής (ως καθ. Συνταγματικού Δικαίου), έγινες …… παίκτης, τότε στην ….πυρά το βιβλίο σου !

Στην αντίθετη περίπτωση που συνειδητά χρησιμοποιείς τον τίτλο σου ως καθηγητής και αναφέρεσαι σε αυτόν , τότε … στο «φτύσιμο»!

Όσο για το πολιτικό θέμα της υπόθεσης απλά να θυμίσω στον κ. Γ.Παπανδρέου και σε αυτούς που τον παρέσυραν στο πολιτικό ολίσθημα , μια δήλωση του τεθνεώτος πρωθυπουργού και πατέρα του Αντρέα Παπανδρέου, που είναι ευθέως αντίθετη με την πρόταση του σημερινού προέδρου του ΠαΣοΚ και η οποία έχει ως εξής :

«Τις ημέρες αυτές δοκιμάζεται και πάλι η ίδια η πολιτική. Δοκιμάζεται η αντοχή της απέναντι σε χιλιοπαιγμένα σενάρια και τη μικροπολιτική. Αυτό δεν αφορά κάποιο πρόσωπο ή κάποιο κόμμα. Αφορά όλα τα κόμματα, όλους τους δημοκρατικούς θεσμούς, όλο το Κοινοβούλιο, τον ελληνικό λαό. Όσοι παρασύρονται από επιπολαιότητες ή μικροκομματικό υπολογισμό, δεν έχουν πλήρη συνείδηση του ρόλου που προσφέρονται να παίξουν».

Άκουσες τα νέα Αντρέα ;

13 σχόλια:

  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Επιβεβαιώθηκε από την εξέλιξη των γεγονότων μιας και η Προανακριτική, όπως διαφάνηκε και κατά τη συζήτηση για την Εξεταστική, δεν έχει καμία ουσιαστική βάση.
    Κι όμως, στο βωμό του προσωπικού του πολιτικού συμφέροντος, την ημέρα που τα είπε αυτά ο κ. Λοβέρδος όπως έγραψαν στα παραπολιτικά κάποιας εφημερίδας ,έπαιρνε τηλέφωνα σε εκδότες, καναλάρχες και δημοσιογράφους για να αποσιωπήσουν τις δηλώσεις του. Είναι χαρακτηριστικό ότι αποσπάσματα αυτής της ομιλίας του δεν έχουν αναρτηθεί στο Διαδίκτυο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μη πας πολίτη τόσο μακριά στους πολιτικούς.
    Κοίτα και εμάς τους πολίτες και τις αντιδράσεις μας.
    Μας πέταξαν το "αμελλητί" και ξάφνου όλοι γίναμε συνταγματολόγοι και προασπιστές του συντάγματος.
    Δεν μας ενδιαφέρει η αλήθεια και αρκούμαστε να πάει ο φάκελός στην βουλή ...αμελλητί. Αμελέτητα καπαμά!
    Το ωραίο είναι ότι όλοι εμείς που σε προηγούμενους μήνες φωνάζαμε περί του αίσχους αυτού που λέγετε "Νόμος περί ευθύνης υπουργών" και ζητάγαμε την κατάργηση του , τώρα ζητάμε ....αμελέτητα (με ή άνευ αυγών).
    Τέτοιοι είμαστε και καλά μας κάνουν. Υποκριτές δεν είναι μόνο αυτοί , αλλά και η πλειονότητα των πολιτών αυτής της χώρας.
    Άβουλοι και μοιραίοι όπως πολύ εύστοχα έγραψες πριν λίγες ημέρες.
    Πισαρισμένοι και με πούπουλα, μου φωνάζει και η Φώφη από το άλλο δωμάτιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πολίτη, στις 12 Μαίου 2008 είχες καυτηριάσει την αποχή του ΠΑΣΟΚ από τη διαδικασία αναθεώρησης του συντάγματος. Έγινε αναφορά στο άρθρο σου για απαξίωση της Βουλής από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

    Εφόσον η πρόταση για προανακριτική έγινε "αμελλητί" όπως λες, τι πιο λογικό από το να γίνει ψηφοφορία παρουσία όλων των βουλευτών και να απορριφθεί η πρόταση; Ούτε στην "πυρά" ούτε στο "φτύσιμο" ο Λοβέρδος ή ο κάθε Λοβέρδος. Η Βουλή καλείται να αποφασίσει.

    Αντί αυτού, το κυβερνών κόμμα αποφάσισε να απέχει από τη διαδικασία, απαξιώνοντας το θεσμό της Βουλής. Γιατί;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Θα αλλάξει άραγε ο ρους της πολιτικής μας ιστορίας αν συσταθεί προανακριτική επιτροπή;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εγώ θα ήθελα να κάνω μια απλή ερώτηση . Να δεχτώ ότι σύμφωνα με το "αμελλητί" του συντάγματος κάθε δικογραφία που σε κάποιο σημείο της, αναφέρεται το όνομα ενός βουλευτή , υπουργού ή υφυπουργού θα πρέπει να μεταβιβάζεται χωρίς καμιά μελέτη , ...αμελλητί στην βουλή. Ποιος θα προστατεύσει το πολιτικό σύστημα σε περίπτωση που ανοίξει μια βιομηχανία ψευδών μηνύσεων εναντίον υπουργών.
    Αν λοιπόν δεχτούμε ότι το αμελλήτι σημαίνει για τους εισαγγελείς " Οπα όνομα υπουργού, στείλτο στην βουλή", θα έχουμε ένα εκβιασμό και μια φοβική εξάρτηση των εκάστοτε υπουργών από τα μμε.
    Δηλαδή για μια αναληθή μηνυτήρια αναφορά της βιομηχανίας που θα δημιουργηθεί , θα εξευτελίζεται επί ένα χρονικό διάστημα ο εκάστοτε υπουργός από τα μμε , και μετά από μερικούς μήνες που φα αποφαίνεται η βουλή , θα είναι άσκοπο και άνευ αντικειμένου αφού ο συγκεκριμένος υπουργός θα είναι ήδη πολιτικά νεκρός.
    Για τον λόγο αυτό η γνώμη μου ως απλού και λογικού ανθρώπου είναι ότι το "αμελλητί" δεν εννοεί ,άμεσα και χωρίς μελέτη (αν υπάρχει δηλαδή πράγματι ποινικό αδίκημα) αποστολή στη βουλή.
    Το αμελλητί το πιο πιθανό σημαίνει χωρίς τις γνωστές πολυετείς καθυστερήσεις που επικρατούν στα δικαστήρια (ακόμα να γίνει η δίκη του κτηματολογίου και έχουν περάσει τόσα χρόνια), για να μη υπάρξει ο φόβος της παραγραφής.
    Μιας και είπα παραγραφή είναι αξιοπερίεργο το πως διαμορφώθηκε η γνώμη σε μια μερίδα πολιτών ότι εάν η δικαιοσύνη το έψαχνε ακόμα πιο πολύ και έστελνε τον φάκελο στη βουλή ,πιθανά ολοκληρωμένο , θα υπήρχε ο φόβος της παραγραφής.
    Μα παραγραφή επέρχεται το φθινόπωρο του 2009, δηλ. κοντά σε ένα χρόνο , οι 15-30 ημέρες μας μάραναν.
    Στους άλλους 10 μήνες δεν μπορούσαν να συσταθεί και να αποφανθεί μια προανακριτική επιτροπή;
    Μήπως έχουμε πάθει μια ομαδική παράκρουση και μια κομματική τύφλωση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΑΝΤΙΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ.

    Ο πληρέστερος ορισμός της νομιμότητας έχει δοθεί από την αρχαιοελληνική διανόηση, με τη γραφίδα του Αριστοτέλη στα Πολιτικά του, που διδάσκει πως ο Νόμος είναι «νους άνευ ορέξεως».
    Δεν έχει δηλαδή καμιά άλλη επιθυμία εκτός της νομιμότητας που ο ίδιος προσδιορίζει.
    Η απαγόρευση των παράνομων ορέξεων αφορά βέβαια όλους τους πολίτες.
    Πολύ περισσότερο αφορά τους εφαρμοστές του Νόμου.
    Δηλαδή α) Τους Δικαστές που κρίνουν και αποφασίζουν και β) τους Εισαγγελείς που κινούν τις σχετικές διαδικασίες και υποβάλλουν προτάσεις στα Δικαστήρια.
    Σε όλους αυτούς καμιά απολύτως παράνομη όρεξη δεν επιτρέπεται.
    Το φερόμενο, σκάνδαλο της Μονής του Βατοπεδίου ερευνάται από την Εισαγγελία Εφετών Αθηνών.
    Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας ανέθεσε σε σχετική συλλογή αποδεικτικών στοιχείων, περί του αν συντρέχουν πραγματικά αξιόποινες πράξεις, σε δύο υφιστάμενους του Αντιεισαγγελείς. Αυτοί μετά το πέρας των ερευνών των θα του υπέβαλλαν το σχηματιζόμενο φάκελο, μετά την μελέτη του οποίου ο ίδιος (ο Προϊστάμενος Εισαγγελέας) θα αποφάσιζε για τις περαιτέρω κινήσεις.
    Οι δύο Αντιεισαγγελείς ερεύνησαν και υπέβαλλαν τον φάκελο στον προϊστάμενό των, διατυπώνοντας σ’ αυτόν τη γνώμη πως έπρεπε να παραπέμψει την υπόθεση στη βουλή των Ελλήνων, γιατί προέκυπταν ευθύνες Υπουργών, κατά την εκτίμηση των.
    Μετά τη μελέτη της υπόθεσης ο Προϊστάμενος Εισαγγελέας, μόνος αρμόδιος έτσι να αποφασίσει την παραπομπή, αφού η εντολή του προς τους Αντιεισαγγελείς αφορούσε μόνο την έρευνα, τους επέστρεψε το φάκελο παραγγέλλοντας τους να ερευνήσουν περισσότερο. Γιατί ένεκα ανεπάρκειας των στοιχείων που συνέλεξαν ο ίδιος δεν είχε πεισθεί.
    Οι δύο Αντιεισαγγελείς αντί να συνεχίσουν την έρευνα την αρνήθηκαν και υπέβαλαν τις παραιτήσεις των από το Δικαστικό Σώμα, επιμένοντας πως ο Προϊστάμενος των έπρεπε να πράξει όπως αυτοί επιθυμούσαν, οπωσδήποτε.
    Με αυτά τα δεδομένα όμως πρόκειται περί παρανόμου ορέξεως των, που μάλιστα φθάνει τα όρια της λαιμαργίας.
    Είναι ασφαλώς απαράδεκτο, κατά το Νόμο, να οικειοποιούνται αυτοί τη σχετική εξουσία του Προϊσταμένου των επειδή απλώς το επιθυμούν.
    ΟΚΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πολίτη σε θεωρώ άνθρωπο που σέβεται τους θεσμούς και τους υπερασπίζεται . Η εξεταστική , η προανακριτική και όλα τα -ική είναι θεσμοί είτε συμφέρει τους συμπαθούντες σου είτε όχι .

    Όταν λοιπόν ένα κόμμα πάει να εκμεταλλευτεί , όπως λένε πολλοί , τους θεσμούς υπάρχουν τρόποι να το αντιμετωπίσεις ΜΈΣΩ των θεσμών .

    Αυτό είναι και το νόημα της ΔΗΜΟΚΡΑΤΊΑΣ , που τόσο υπερασπίζεσαι .

    Το πολιτικό μας σύστημα , λοιπόν , έχει τους "δρόμους" να υπερασπιστεί αυτόν που έχει το ΔΊΚΑΙΟ .

    Η Νέα Δημοκρατία επέλεξε να ΜΗΝ τους επιλέξει (τους δρόμους) και να τους υποβαθμίσει .

    Υ.Γ : Ο george δικαιούται μια απάντηση .

    Φιλικά , από το Παρίσι το οποίο μαστίζεται από την κρίση .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Το παιχνίδι κυβέρνηση – αντιπολίτευση δεν παίζεται σωστά.... αλλά μας έχουν μάθει να το βλέπουμε σωστό.
    Η κάθε αντιπολίτευση εννοείτε ότι ρόλο έχει να ελέγχει τις κινήσεις που κάνει η κυβέρνηση κάθε φορά και αναλόγως να διαμαρτύρεται και να γνωστοποιεί τις λοβιτούρες όταν είναι φρέσκες.
    Γιατί λοιπόν πρέπει να φτάνουμε στο σημείο να ¨ανακαλύπτουμε¨ τις σκανδαλώδεις κινήσεις των κυβερνήσεων μετά από πολύ καιρό και αφού έχουν συσσωρευτεί.
    Που ήταν η αντιπολίτευση όταν ¨παραχωρήθηκε¨ η λίμνη και που ήταν η άλλη αντιπολίτευση όταν πουλάγανε ¨ανταλλαγμένα¨ οικόπεδα.
    Μαζεύανε χόρτα ή αστροχαζεύανε ????
    Ή μήπως απαγορεύεται να μαθαίνουν τι υπογράφουν οι υπουργοί.
    Και μετά ρίχνουν το δόλωμα... έρευνα – εξεταστική –προανακριτική- ....εκτελεστικό απόσπασμα και πάρε κόσμε να ξεχνάς την πείνα σου.

    @gpr
    Όλο ταξιδάκια είσαι και μας πετάς και προβληματισμούς:))))))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @GEORGE ΚΑΙ αλλους
    ΣΟΦΙΣΤΙΚΕ ΥΠΟΚΡΙΣΙΕΣ....

    Η πρόταση ΠΑΣΟΚ για προανακριτική, όπως εξηγεί στο άρθρο του ο πολίτης επιδέχεται την ίδια ΑΡΙΒΩΣ κριτική που κάνεις εσύ στον πολίτη.
    Οι κινήσεις ΠΑΣΟΚ είναι θεσμικά και πολιτικά ΠΑΣΧΟΥΣΕΣ!
    Αρχικά, εκδηλώνονται οι ψευδο-ηρωες εισαγγελείς και το ΠΑΣΟΚ σηκώνει την πρώτη σημαία ψευδο-επανάστασης. Χάνει το πολιτικό παιχνίδι, αφού δεν προλαβαίνει (τους πρόλαβε ο Καραμανλής) να ζητήσει σύσταση εξεταστικής, όπως είχε πει μία ημέρα πριν ο πρόεδρος του στο ψευδο-διάγγελμά του.
    Ακολουθεί η δεύτερη σημαία με την κατάθεση πρότασης προανακριτικής, γιατί όπως εξηγεί ο Σκανδαλίδης "βοά ο κόσμος" (εννοεί τα κανάλια και τους συσπειρωμένους, διψασμένους και χαμένους (2 φορές) οπαδούς του), δηλαδή χωρίς στοιχεία (όπως λέει ο Συνταγματολόγος Λοβέρδος!) και χωρίς να έχουν διαβάσει τη δικογραφία!!!
    Η δικογραφία, όμως, έρχεται στη βουλή, αλλά επειδή ΔΕΝ περιέχει τα στοιχεία που επιθυμούν αυτοί συνεχίζουν την απάτη με τους θεσμούς: ΔΕΝ την διαβάζουν και επιμένουν στην πρότασή τους, η οποία, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ από τον αν η ΝΔ είναι ή δεν είναι στη βουλή οδηγεί στην παραγραφή των αδικημάτων για τα οποία "βοά ο κόσμος".
    Τελικά, σηκώνουν την τρίτη σημαία ψευδο-επανάστασης, προσπαθώντας να ΑΠΟΦΥΓΟΥΝ την ψηφοφορία που οι ΙΔΙΟΙ προκάλεσαν. Τους έσωσε η συνετή στάση του ΣΥΡΙΖΑ που ζήτησε να μην γίνει η ψηφοφορία λόγω "έλλειψης απαρτίας" (και όχι ο Βενιζέλος που αποθεώνουν τα κανάλια!).
    Αυτός ο ΘΕΣΜΙΚΟΣ ΤΡΑΓΕΛΑΦΟΣ είναι έργο του ΠΑΣΟΚ και μόνο!!!
    Σου θυμίζω ότι το ΠΑΣΟΚ ΕΙΧΕ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΙ από τη βουλή κατά την ψηφοφορία έγκρισης της εισόδου της ΕΛΛΑΔΑΣ στην ΕΟΚ!!! Ε! αυτό είναι ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αμελλητί σημαίνει χωρίς καθυστέρηση. Περιπτώσεις που συμφωνεί και ο Μπαμπινιώτης.
    Τελικά, όμως, πάλι αμελέτητα θα πάρουμε. Όλοι ενδιαφέρονται μόνο για την εξολόθρευση των πολιτικών τους αντιπάλων και όχι για το δίκαιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Έτσι είναι όπως τα λες antimme παρόλα αυτά όμως αν θες να ζεις σε κοινωνία ευνομούμενη και δημοκρατική τα κόμματα πρέπει να ακολουθούν κανόνες . Η σοφιστικέ υποκρισία , σ αρέσει δε σ αρέσει , μεταφράζεται σε κανόνες και όχι σε "κάνω ότι γουστάρω" όταν κάτι δεν με συμφέρει .

    Υποβάθμιση των κανόνων (θεσμών) αυτών με τέτοιου είδους αποχωρήσεις όπως παλιότερα και του πασόκ μας έχουν οδηγήσει σε τέτοιο τέλμα .

    Δεν είδες μπάχαλο που έγινε με την Δικαιοσύνη ? Αμελλητί ξε-αμελλητί τρεις έλεγαν να πάει στη Βουλή κι ο αρχηγός το αντίθετο .

    Αν αυτό δεν ονομάζεται κατάντια τότε τι ?

    Πολίτες είμαστε και αυτό που θα έπρεπε να συζητάμε είναι πως θα μπορέσουμε να πιέσουμε τα κόμματα (τα γαμωκόμματα) να ακολουθούν τους κανόνες που υπάρχουν διαρκώς αν θέλουμε το συμφέρον μας και όχι το συμφέρον των στρατών που ταιζουν .

    @gnik ,

    Βγήκα χθες το βράδυ για ποτό , ο περισσότερος κόσμος ήταν έξω από τα μπαρ και συζήταγε πίνοντας μπύρες από το σπίτι και καπνίζοντας ούτε που διανοούνταν να μπουν μέσα !! 10 ευρώ το ποτό . Μιλάμε για πολύ τσιγάρο (άγχος!). Ξέρουν ότι έρχεται μπόρα .

    Στην Αθήνα να φανταστώ κάηκε το πελεκούδι χθές ...???

    Υ.Γ : καμία ιδέα για άρθρο ?? γιατί τελευταία ότι και να γράψω μου φαίνεται τετριμμένο και χιλιοειπωμένο .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή