Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2008

«Γκρίζες πόλεις» μέσα στην πόλη !


Ας υποθέσουμε ότι η οικογένεια της διπλανής πόρτας, έγραφε χθες ο Τάκης Καμπύλης, αγωνιά τον τελευταίο καιρό επειδή το μεγάλο (ή το μικρό) παιδί μάλλον έχει βρεθεί κοντά ή μέσα στον κόσμο των ναρκωτικών.

Η απάντηση στο ερώτημά τους «τι κάνω; Σε ποιον απευθύνομαι;» θα έπρεπε να είναι απλή. Δεν είναι !

Η απάντηση εξαρτάται από μια σειρά «ασύμμετρων» παραγόντων, οι οποίοι με τη σειρά τους οφείλονται στην πλήρη κατάρρευση του συστήματος πρόληψης και παρακολούθησης.

Ο πατέρας και η μάνα αντιλαμβάνονται με τον χειρότερο τρόπο ότι βρίσκονται εντελώς μόνοι και αβοήθητοι στη δίνη ενός προβλήματος, που μέχρι πρότινος νόμιζαν ότι δεν τους αφορούσε.

Η μοναξιά στον κόσμο των ναρκωτικών δεν είναι απλή υπόθεση, ούτε καν σε μία χώρα όπως η Ελλάδα που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ως «σούπερ μάρκετ» των απόψεων και αντιλήψεων για την αντιμετώπιση των ναρκωτικών.

Η αποσπασματικότητα (και αναποτελεσματικότητα) καθώς και η δυνητική εμπλοκή σε ένα τέτοιο πρόβλημα εκτρέφουν τον φόβο.

Ο οποίος φόβος φαντάζει όλο και πιο απόλυτος και ισχυρός όσο περισσότερο εδραιώνονται «πόλεις» μέσα στην πόλη, χώροι μέσα στη συνοικία, όπου τα παραβατικά στεγανά χτίζονται όλο και πιο στέρεα.

Νησίδες εμπορίου ναρκωτικών πάντα υπήρχαν. Αλλά με τα χρόνια αυξήθηκαν, επεκτάθηκαν, έγιναν ορατές σε πολύ περισσότερους από εκείνους που βιώνουν το πρόβλημα.

Στα Εξάρχεια το γνωρίζουν καλά αυτό. Όπως και στο Ζεφύρι, στο Μενίδι, στον σταθμό υπεραστικών λεωφορείων (πρώην Πελοποννήσου), στην «Αγία» (Βαρβάρα) αλλά και στην άλλη «Αγία» (Παρασκευή).

Και πάλι: Το πρόβλημα δεν είναι ακριβώς αυτό. Πριν από 21 χρόνια, μια ομάδα κατοίκων της πλατείας Εξαρχείων είχε δώσει μέσω του Τύπου τους αριθμούς αυτοκινήτων εμπόρων ναρκωτικών.

Στην ίδια περιοχή πριν από 21 χρόνια πολλοί -κυρίως από τον αντιεξουσιαστικό «χώρο» - είχαν αυτοδικήσει εναντίον αυτών που πήγαιναν τη «σκόνη» στην πλατεία.

Πριν από λίγες μέρες, στα Εξάρχεια, η δεύτερη γενιά που μεγάλωσε με το πρόβλημα, ξαναβγήκε στον δρόμο. Και βρέθηκε πάλι απέναντι στο ίδιο αδιέξοδο: Η συλλογική τους προσπάθεια δεν εισακούεται πολιτικά, λες και δεν αφορά παρά μόνον τους ίδιους.

Αντίθετα, 21 χρόνια πριν, όλο και κάποιος βουλευτής θα ήταν παρών, και όλα τα κόμματα θα ένιωθαν τουλάχιστον την υποχρέωση μιας ανακοίνωσης και -έστω- κάποιων επερωτήσεων στη Βουλή.

Τουλάχιστον το πρόβλημα είχε τον χώρο του στον δημόσιο διάλογο. Σήμερα ούτε καν αυτό.

Η «ζωνοποίηση» των μεγάλων πόλεων βάζει σύνορα και στον διάλογο. Η πόλη βρίσκει ζωτικό χώρο στα βόρεια και ανατολικά του νομού, ας εγκαταλειφθούν λοιπόν οι περιοχές κάτω από την Ομόνοια, η Στουρνάρη κοντά στο Πολυτεχνείο και οι «λεωφόροι Δημοκρατίας» στα δυτικά ή στα βόρεια της Αθήνας.

Ο μόνος διάλογος που φαίνεται ζωντανός είναι αυτός μεταξύ αστυνομίας και εμπόρων. Η αστυνομία -και μόνο για λόγους στατιστικής- δείχνει να χρειάζεται αυτούς τους χώρους όσο τους χρειάζονται οι έμποροι, τα βαποράκια και οι χρήστες.

Οι ετήσιοι απολογισμοί της ΕΛ. ΑΣ. έχουν βρει το Ελντοράντο τους.

Μερικές επιχειρήσεις «σκούπα» στα στενά της Ομόνοιας όλο και κάτι θα αποφέρουν. Μερικά βαποράκια ή μερικοί χρήστες καταγράφονται στις συνολικές ποσότητες που κατάσχονται ετησίως.

Έτσι, γραμμάριο το γραμμάριο, γεμίζει το σακούλι της στατιστικής αποτελεσματικότητας της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ο φόβος υπάρχει στην πόλη, αλλά πλέον είναι είτε ατομικός, πίσω από κλειστές πόρτες, είτε δεν εκφράζεται πολιτικά ως συλλογικό αίτημα.

Άλλωστε ελάχιστοι δημοσιογράφοι και ουδείς πολιτικός ζουν στις ....γκρίζες ζώνες της Αθήνας.

Κι αν ζούσαν, θα μπορούσαν να επωμισθούν το κόστος μιας ……καλής κλινικής στην Ελβετία…

Πηγή:«kathimerini»

23 σχόλια:

  1. STOYS POLEMOYS TOY OPIOY H OLLANDIA PROTA & KATOPIN H GALLIA & H BRETTANIA,H OPOIA MEGALOYRGHSE,BOMBARDIZAN OPOIA XORA THS APO-ANATOLHS PROSPATHOYSE NA BALEI FRAGMO STO ANEKSELEGKTO EMPORIO TOY OPIOY.H DE KINA TRABHKSE TA MALLA.OI MYSTIKES YPHRESIES THS GALLIAS MEGALOYRGOYSAN ME TO EMPORIO HROINHS STHN GALLIKH INDOKINA (BL. LAOS,BIETNAM,KAMPOTZH) SE SYNERGASIA ME THN KORSIKANIKH MAFIA.PRIN TON POLEMO & KATA THN DIARKEIA TOY.META TOYS GALLOYS H C.I.A PHRE THN SKYTALH.TO IDIO EGINE KAI STHN LATINIKH AMERIKH (BL. IRAN-CONTRAS).TO IDIO SYMBAINEI TORA ME TO AFGANISTAN,KOYRDISTAN &KOSSOBO.ALLA EMPORIO XORIS DIAFHMISTES DEN GINETE.AYTO TO ANELABAN TO HOLYWOOD & OI MEGALES ETAIREIES.SE OLA TA SXETIKA ERGA OI "HROES" KATANALONOYN KOKAINH XORIS PARENERGEIES KAI OI PERISSOTEROI APO AYTOYS PAROYSIAZONTAI SAN KATI METAKSY TOY ERYTHROY STAYROY & MHTERAS TEREZAS.STA AROMATA TON MEGALON OIKON EXOYME PROIONTA ME ONOMATA THANATHFORON NARKOTIKON:opium,hashish,cocaina K.A. H GNOSTH MAS coca-cola ALLAKSE SE coke KAI PAEI LEGONTAS.
    ME LIGA LOGIA TA DOLLARS EINAI POLLA KAI OI MAGKES POY EPOFELOYNTAI BRISKONTAI SE YPSHLES THESEIS KAI TA SYMFERONTA DIAPLEKOMENA,POLY SYNTHETA GIA NA ANTIMETOPISTOYN ENA-ENA.A KAI KATI ALLO,AYTO SKEFTHTAI TO ME PROSOXH.OI MAGKES THS KORSIKHS THS SIKELIAS KAI TORA THS KRHTHS EXOYN KOINH KATAGOGH ME LIGA LOGIA ELLHNIKH.AYTA,EINAI KAI ALLA POLLA, ALLA AYTA ARGOTERA. G APO CT

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το θεμα ειναι, ο σωζων εαυτον, σωθητω.
    Απ ο,τι βλεπω, οι γονεις, εχοντας μπει σε ενα μεγαλο λουκι και δουλευοντας ατελειωτα, αφηνουν τα παιδια τους μονα, η με καποια αλλοδαπη, η με την τηλεοραση,και μετα ψαχνονται, που τα χανουν τα παιδια τους.
    Οταν το παιδι, παει 13 χρονων, στο Γυμνασιο δηλαδη, και δεν εχει στηριξη απο το σπιτι και ισχυρη προσωπικοτητα, την εχει πατησει απο χερι.
    Αλλα οι γονεις,δεν τα καταλαβαινουν αυτα, παρα μονον οταν τους χτυπησει την πορτα το κακο,αλλα τοτε ειναι αργα.
    Φροντιστε και αγαπηστε τα παιδια σας συνεχεια.Δειξτε τους οτι τα αγαπατε, και λεγετε τους το, συνεχεια, χωρις αυτο να σημαινει, οτι πρεπει να τους κανετε ολα τα χατηρια.
    Πρεπει να τραβατε μερικες γραμμες, για να ξερουν κι αυτα τα ορια τους.Αν δεν το κενετε, την κατσατε τη βαρκα και ο Θεος να σας φυλαει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Όταν Έλληνας βουλευτής και υποψήφιος παλαιότερα για την αρχηγεία πολιτικού κόμματος στην Ελλάδα καταδικάζεται για την απόπειρα υπόθαλψης εμπόρου ναρκωτικών τότε τι μπορεί να περιμένει κανείς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Συμφωνώ απόλυτα george!

    Βέβαια έχουμε και πιο ακραία περίπτωση.

    Αρχηγός εν ενεργεία μεγάλου κόμματος, ο Γ. Παπανδρέου, υποστηρίζει ανοιχτά την αποποινικοποίηση των ...μαλακών ναρκωτικών.

    Θέλει να κυκλοφορούν ελεύθερα και τότε όποιον πάρει ο χάρος.

    Από εκεί δεν ξεκινάνε όλοι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Οχι,εγω,παρ ολα οσα εγραψα προηγουμενως, δε συμφωνω μ αυτο.
    Η καταστολη, ποτε δεν οφελησε κανενα.Παρε παραδειγμα απο την ποτοαπαγορευση στην Αμερικη.
    Ειδες να πετυχε τιποτα;Οχι βεβαια.
    Μονο αυξηση της τιμης εφερε και τιποτ αλλο.Και τα σχετικα κερδη στους εμπορους βεβαια.
    Το ιδιο γινεται και τωρα.
    Αρα, το μονο που μενει, ειναι να προστατευουμε μονοι μας τον περιγυρο μας.Τιποτ αλλο.
    Οσον αφορα σ αυτο που ειχε πει ο Γιωργος, που ειναι το κακο;
    Καλυτερο ειναι να γινεται Κολομβια η Κρητη και τα Ζωνιανα, απο το να μπορει ο καθενας που θελει, και που κανεις δε μπορει να τον εμποδισει, ακομα και να αυτοκτονησει αμα θελει,να καλλιεργει στο σπιτι του και για δικη του χρηση, ο,τι θελει;
    Και ετσι ,οι εμποροι θα πεθαιναν, αφου δε θα κερδιζαν πια και ετσι δε θα προσπαθουσαν να "σπρωξουν" το εμπορευμα στους αθωους νεαρους.
    Γιατι εκει ειναι το μυστικο.Το "σπρωξιμο", που γινεται, απο τους εχοντας "εννομο συμφερον". Τους εμπορους δηλαδη.
    Και κατι αλλο τελευταιο, που φαινεται οτι σας διαφευγει εντελως,και λυπαμαι πολυ γι αυτο.
    Το προβλημα μας σημερα στην Ελαδα, δεν ειναι τα ναρκωτικα, αλλα ΤΟ ΠΙΟΤΟ.
    Οχι το "ποτακι", οπως ηλιθια το λετε ολοι σας, αλλα το ΠΙΟΤΟ,η ΠΙΟΤΙ, αμα σας αρεσει.
    Παμε φουλ για κιρωσεις του ηπατος και καρκινους, σε απειρα νουμερα.
    Ρωτηστε και κανα γιατρο, να σας το πει, αλλα δε μιλαει κανεις, γιατι κι εδω, "πολλα τα λεφτα Αρη".
    Χωρια τα φοβερα και απειρα σε αριθμο, θανατηφορα τροχαια, που καταστρεφουν οικογενειες, καθε μερα, αλλα ουτε κι εδω μιλαει κανενας, για τι κι εδω, ειναι πολλα τα λεφτα.(Ευτυχως που με την υφεση,θα κοπουν τα πολλα διανυομενα χλμ και θα λιγοστεψουν κατ αναγκην κι αυτα).
    Γκεγκε;
    Αλλα που να σας μεινει μυαλο, απο το να παρακολουθειτε τα σηριαλ, ή τα μαλακισμενα δελτια ειδησεων;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. beratzerou kai swkratous einai o panelinios sindesmos tiflwn kai 30 nmetra apo ekei to astinomiko tmima omonoias
    gemato prezakia kai prezakia pornes an to katalaba swsto
    ta xrimata mono gia tous trapezites
    gia tin igia kani tziz gia tin poli tziz gia ton ilikiomeno tziz
    egw megalosa pia kai siga siga tha paw na brw tous progonousmou
    alimono stous neous giato ton kosmo pou zoune kai alimono kai se mena pou den ekana to kati parapanw na tous ton kanw ligo kalitero akoma

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @ηχω
    Κάνεις λάθος. Μια άποψη για το αν πρέπει να αποποινικοποιηθούν κάποια ναρκωτικά δε μπορεί να συμψηφιστεί με καταδικαστική απόφαση δικαστηρίου για απόπειρα υπόθαλψης εμπόρου ναρκωτικών. Η μήπως οι χασισοφυτείες στα Ζωνιανά δεν είχαν πολιτική κάλυψη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @ηχώ
    Μιας και ζω και εργάζομαι στο Αμστερνταμ μπορούμε και να συζητήσουμε και το θέμα της αποποινικοποίησης της κάναββης.

    Εδώ η κάναββη πωλείται και μπορεί να καταναλωθεί σε αυστηρά ελεγχόμενους χώρους (coffeeshops) και μόνο για άτομα άνω των 18. Μπορείς να μεταφέρεις μαζί σου μέχρι 3-5 γραμμάρια αλλά δεν επιτρέπεται να καταναλώσεις σε χώρο που δεν είναι coffeeshop.

    Και φυσικά αλίμονό σου και διανοηθείς να έχεις πάνω σου κοκαίνη ή άλλο "σκληρό" ναρκωτικό. Κυκλοφορούν οι μπάτσοι με ειδικά εκπαιδευμένους σκύλους που σε μυρίζουν ενώ περπατάς στο δρόμο και σε μαζεύουν.

    Ίσως δεν έχει τόσο σημασία αν απελευθερωθούν ή όχι κάποια ναρκωτικά αλλά αν το κράτος είναι παρών ή αδιαφορεί παντελώς.

    Στην Ολλανδία επιτρέπεται η χρήση κάναββης υπό περιοριστικούς όρους αλλά το κράτος είναι εκεί και επιτηρεί.

    Στην Ελλάδα (υποτίθεται ότι) απαγορεύεται κάθε χρήση ναρκωτικών αλλά το κράτος αδιαφορεί και μπορεί πολύ εύκολα να τα βρει κι ένας ανήλικος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Πάλι έχεις δίκιο george!
    Με την άποψή του Γ. Παπανδρέου δεν θα υπάρχουν .....καταδικαστικές αποφάσεις.
    Γιατί για χασίσια ήταν η καταδικαστική απόφαση του δικαστηρίου.
    Αμέρικαν μπαρ βρε αδερφέ ! Ξέρει από τέτοια! θα είναι όλα ελεύθερα .
    Και ο ανώνυμος επιμένει να γεμίσουν οι γλάστρες στα μπαλκόνια και τα πρεβάζια στα πάρκα με χασίς, για να μη οικονομάνε οι ...έμποροι !
    Να ξεκινάνε από το ...νηπιαγωγείο , από μέσα από το μπαλκόνι του σπιτιού τους.
    Διαφωνώ φίλε ανώνυμε. Εξοντωτικές ποινές , γενναία χρηματοδότηση των μονάδων καταστολής της εμπορίας, μαζική συστράτευση της κοινωνίας εναντίον του θανατηφόρου φαινομένου και όχι αδιαφορία από όλους μας όπως γίνετε σήμερα.
    Όσο για το Άμστερνταμ φίλε george που φυσικά δεν ζεις εκεί αλλά στην Αθήνα, θα ήξερες ότι τα coffee shops –τα μοναδικά μέρη που μπορεί κάποιος να καπνίσει μαριχουάνα δημοσίως- είναι καταγώγια και τίποτα περισσότερο.
    Εάν δε τραβήξεις το βραδάκι για τα πολυσύχναστα και ...περίφημα «Red Light District» σου την πέφτουν μυστήριοι τύπου που ξέρουν μόνο δυο λέξεις κλειδιά. «Coca, ecstasy». Φυσικά δεν εννοούν ούτε την κόκα-κόλα, ούτε τραγουδούν το γνωστό τραγούδι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @ηχω
    Δεν θα σου αποδείξω ότι ζω στο Αμστερνταμ γιατί στου "κουφού την πόρτα όσο θέλεις βρόντα". Την επόμενη φορά που θα έρθεις από δω ξαναπέρνα από coffeeshop να δεις ότι δεν πρόκειται -εκτός από εξαιρέσεις- για καταγώγια.

    Επίσης η καταδικαστική απόφαση σε βάρος πρώην βουλευτή αφορούσε υπόθαλψη εγκληματία. Αν μπορείς να καταλάβεις -σίγουρα όχι- την βαρύτητα αυτού του πράγματος έχει καλώς.

    Φυσικά και μπορείς να βρεις κοκαίνη στο "Red Lights District". Θα το ρισκάρεις όμως να αγοράσεις όταν ξέρεις ότι περιπολούν μπάτσοι πεζοί, σε ποδήλατα, σε άλογα, σε αυτοκίνητα, με ειδικά εκπαιδευμένους σκύλους;

    Η μήπως είναι δεν είναι το ίδιο εύκολο να βρεις κοκαίνη και στην Ελλάδα. Και δεν θα σε ενοχλήσει άνθρωπος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. GIA NA APALLAGEIS APO TO PROBLHMA TO NARKOTIKON SE KOINONIKO EPIPEDO XREIAZESAI KRATOS POY NA LEITOYRGEI,ADEKASTH EFARMOGH TON NOMON,ADIAFTHORH ASTYNOMIA & DIKAIOSYNH,ENHMEROSH TON NEON APO TO NHPIAGOGEIO( TO IDIO NA ISXYEI GIA THN KYKLOFORIAKH AGOGH & TA DIAFORA DHLHTHRIA POY BRISKONTAI STA SPITIA MAS & to alcool).ALLA TO KYRIOTERO EINAI H APALLAGH MAS APO THN POLITIKH YPOKRISIA & THN THOLOKOYLTOYRA POY TALANIZEI THN XORA MAS.DEN MPOREIS RE FILE NA'SAI POLITIKOS KAI NA BGAINEIS NA LES NA EPITRAPEI TO HASISH!GIATI?EISAI/HSOYN XASIKLHS?THATHELES NA EINAI TO PAIDI SOY XASIKLAS?TI PAEI NA PEI "ABATO" EKSARXEION,ZONIANON n TSIGGANIKON KATAYLISMON?OI NOMOI TOY KRATOYS PREPEI NA YSXIOYN GIA OLOYS & SE OLH THN EPIKRATEIA.TELOS THA SAS PO TI EKANA EGO ME TON GIO MOY.TON PHGA MIA BOLTA "DOWN TOWN" KAI TOY EDEIKSA TI ESTI NARKOMANHS APO PROTO XERI.AYTO SE SYNDIASMO ME AYTA POY TON DIDASKOYN STO SXOLEIO TOY APOKALYPSAN TO PRAGMATIKO PROSOPO TON NARKOTIKON.TA NARKOTIKA DEN EINAI APELEYTHEROSH,KOYLTOYRA n EKSYPNADA ALLA EKSARTHSH,ATHLIOTHTA & THANATOS.AYTA SE SYNDIASMO ME THN AGAPH,OPOS EIPE & O THODOROS PARAPANO,PROSTATEYOYN TA PAIDIA.H NOMIMOPOIHSH DEN THA DIOKSEI TOYS EMPOROYS & DEN THA TOYS ODHGHSEI SE XREOKOPJA.EDO EXOYME MAFIA STIS LAIKES DEN THA EXOYME STA XASISIA?AYTes TIS IDEES TA LANSAROYN OI GAIOKTHMONES APO KOLOMBIA KAI OI EMPOROI TON ETHON GIA NA TA EXOYN MONA ZYGA DIKA TOYS. G APO CT

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Πρωτον, για τον τελευταιο γραφοντα, με τα κεφαλαια ορνιθοσκαλισματα.
    Φιλε, αν νομιζεις, οτι διαβαζουμε αυτα που γραφεις, για να στραβωθουμε, σε πληροφορω οτι πλανασαι πλανην οικτραν.
    Δευτερον, επι του θεματος.
    Φαινεται οτι δε θες να καταλαβεις, την αληθεια.
    Ουτε την ποτοαπαγορευση εχεις διαβασει,ουτε την παραδοχη του προεδρου μιας κοινοτητας, οτι το ποσοστο "επιστροφης" απο την πρεζα, ειναι 7%,απο κεινους που ΠΑΝΕ εκει, και οχι απο το συνολο.
    Αρα, οσα λεφτα και να χαλασουν, τιποτα δε θα καλυτερεψει.
    Και που εισαι ακομα.Τωρα που πλακωνει και οικονομικη κριση, να δεις τι θα γινει.
    Και δεν ειπες τιποτα, για το ΝΟΜΙΜΟ δηλητηριο, για το οποιο δε βλεπω να λες τιποτα.Το ΠΙΟΤΙ.Και οχι το "ΠΟΤΑΚΙ", οπως ηλιθιωδως σας το περασαν να το λετε.
    Αυτο ειναι το προβλημα, αλλα δεν το καταλαβαινετε,δυστυχως.
    Εχουμε καθε χρονο, 1600 θυματα τροχαιων, που τα περισσοτερα, εχουν σχεση με ποτο, ενω απο τα ναρκωτικα, οι θανατοι, ειναι περιπου 250.
    Χωρια οι σακατηδες, στα καροτσακια, απο τα τροχαια.
    Τοκ,τοκ.Κανενας μεσα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. 10:50 OPOS FAINETAI DEN DIABASES TO SXOLIO MOY.POLLOI APO MAS ZOYME STO EKSOTERIKO & DEN EXOYME ELLHNIKA PLHKTROLOGIA.EPISEIS PREPEI NA GNORIZEIS OTI H ALAZONIA DEN EINAI KALOS SYMBOYLOS.DEN MOY LES MHPOS EISAI XRHSTHS?AN NAI MPOROYME NA SOY PROSFEROYMAI KAPOIA BOHTHEIA.G APO CT

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. @G apo CT
    Δε γνωρίζω τι λειτουργικό χρησιμοποιείς, αλλά μπορείς εύκολα να εγκαταστήσεις τα ελληνικά αν έχεις Windows. Επίσης αν έχεις Linux, μπορείς να κατεβάσεις και να εγκαταστήσεις Ελληνικά μέσω Internet. Αλλά και με "greeklish" γράφοντας πεζά αντι κεφαλαίων, τα κείμενα είναι γενικά πιο ευαναγνωστα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Φίλε άστοχο το σχόλιο σου για τον G apo CT.
    O άνθρωπος αυτό το πληκτρολόγιο έχει και είναι από τους τακτικότερους επισκέπτες σε πολλά μλπόκ.
    Μακάρι σαν και αυτόν που κρατάει ζωντανή την επαφή του με την πατρίδα του καθημερινά, να ήταν όλοι.
    Για να μη παρεξηγηθώ υπάρχουν και αρκετοί άλλοι φίλοι και πατριώτες από το εξωτερικό ,αλλά είναι η ελάχιστη μειοψηφία από τα εκατομμύρια των Ελλήνων που ζουν στο εξωτερικό.
    Όσο για το αλκοόλ νομίζω ότι γράφει στο σχόλιο του. Απλά δεν έχεις συνηθίσει να διαβάζεις σχόλια γραμμένα από διαφορετικό πληκτρολόγιο.
    Μια συγνώμη νομίζω ποτέ δεν βλάπτει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Τωρα στα 70; Σα λιγο αργα δεν ειναι, για ν αρχισω, δε νομιζεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Φιλε μου, ο ανηψιος μου, πηρε ενα προχτες, με τρια,(αριθ. 3),€.
    Αρα, δε νομιζω οτι ειναι προβλημα να διευκολυνει τους αλλους, στους οποιους αποτεινεται και τους υποχρεωνει να στραβωνονται για να τον διαβασουν.Υποτιθεται οτι σεβεσαι, αυτον στον οποιον αποτεινεσαι.
    Επομενως, πολυ καλα κανουν μερικοι,εν οις και εγω, και δεν ασχολουνται καν, με τα γραφομενα του.Δε μπορει, ή δε θελει να γραψει αλλοιως, no problem,αλλα εγω,δε θα παρω.
    Μακαρι να το κανανε αυτο και οι υπολοιποι.Θα παιρνανε το μηνυμα, οι ανθρωποι, και δε θα ξαναγραφαν ετσι.
    Και κατι τελευταιο.Σε μερικα βλογ, δεν επιτρεπεται η τουρλού γραφη .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. @ Ανώνυμο 10.58
    Ας μη πάρεις φίλε μου . Κανείς δεν σε υποχρεώνει να διαβάσεις το σχόλιο του , ΑΛΛΑ ΚΑΝΕΙΣ δεν σε νομιμοποιεί να χρησιμοποιήσεις πληθυντικό π.χ" αν νομιζεις, οτι διαβαζουμε αυτα που γραφεις, για να στραβωθουμε,".
    Μην επιμένεις φίλε ανώνυμε 10.58 . Κατά την γνώμη μου πάντοτε , έχεις άδικο.
    Ας επικοινωνούν και ας εδιαφέρονται οι συμπατριώτες μας και ας χρησιμοποιούν "greeklish".
    Τέλος πάντων αν επιμένεις στην άποψη σου ας χρησιμοποιείς Ενικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. eksarxe,george euxaristo.ta perissotera sxolia ta grafo sto palm.duskola na ta sunhthiseis ekei.tha katebaso ellnvika sto lap-top mou.tha einai duskolo giati exo na grapso ellnvika 10eties alla prokeimevou va fame ksulo...telos 10"58 pes mou eva meros sto south africa va agoraso eva ellnviko plnktrologio. G APO CT

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Γράφε όπως θέλεις καλέ μου @φίλε G από CT
    Απλώς συνέχισε να γράφεις

    ΥΓ. Κάθε φράση χώριζε την από την άλλη με κενά ή enter...θα είναι μια χαρά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή