Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2008

Βατοπαίδι και …Υψηλοί τόνοι στη Βουλή !


Κατά μέτωπο επίθεση εναντίον του ΠαΣοΚ και προσωπικά κατά του κ. Παπανδρέου εξαπέλυσε ο υπουργός Επικρατείας κ. Ρουσόπουλος στη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής.

Ο κ. Ρουσόπουλος, παρατήρησε ότι ουδέποτε από το 1847 (όταν πρωτοεφαρμόστηκε ο νόμος περί ευθύνης υπουργών) «δεν υπήρξε αίτημα παραπομπής με μοναδικό στοιχείο την ….περιρρέουσα ατμόσφαιρα».

Κάλεσε τους βουλευτές του ΠαΣοΚ να πουν πόσοι έχουν πάει στη Μονή Βατοπαιδίου και πόσοι υπουργοί τους ανακηρύχθηκαν ευεργέτες της.

Παρέθεσε δε, τον ακόλουθο κατάλογο υπουργών του ΠαΣοΚ που ενέκριναν χορηγίες στη Μονή:

1997: Κ. Λαλιώτης, υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, ενέκρινε 50 εκατ.-1999: Κ. Βρεττός, υφ. Γεωργίας, χορηγία 441 εκατ.-1999: Ι. Μαγκριώτης, υπ. Μακ-Θράκης, χορηγίες 20 και 70 εκατ.-2001: Γ. Πασχαλίδης, υπ. Μακ-Θράκης, 30 εκατ.-1994: Κ. Τριαρίδης, υπ.Μακ-Θράκης, 1 εκατ.1999: Χρ. Πάχτας υφ. Οικονομικών, ενέκρινε επιχορήγηση 996 εκατ. δρχ

«Τα ξεχάσατε; Μήπως ήμουν εγώ ηθικός αυτουργός και σε αυτά; Δεν έχει όρια η υποκρισία σας. Σας καλώ να πείτε καθαρά, από πού προκύπτει οποιαδήποτε πράξη που να στηρίζει τις κατηγορίες σας » συμπλήρωσε ο κ. Ρουσόπουλος.

Εν συνεχεία απευθύνθηκε προσωπικά στον πρόεδρο του ΠαΣοΚ, λέγοντας ότι το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι η σπίλωση των πολιτικών αντιπάλων με κάθε τρόπο. «Κύριε Παπανδρέου, ανήκουμε σε άλλους χώρους. Γεννηθήκατε πολιτικά ισχυρός. Είμαι …ο γιος ενός ταχυδρόμου.

Οι δρόμοι μας και η πορεία μας υπήρξαν διαφορετικές. Δεν ανησυχώ κ. Παπανδρέου γιατί η σκληρή πορεία της δικής μου ζωής δεν έχει καμία σχέση με τη δική σας.

Έδειξα μεγάλη ανοχή αυτό το διάστημα. Η ανοχή δεν σημαίνει και ενοχή, αλλά αξιοπρέπεια και διαφορετική πολιτική σκέψη. Απέναντι σε κάθε συκοφαντία, υπάρχει η ανυπέρβλητη άμυνα της αλήθειας» τόνισε ο κ. Ρουσόπουλος στον πρόεδρο του ΠαΣοΚ.

Στην ομιλία του ο κ. Παπανδρέου απέφυγε να απαντήσει στον υπουργό Επικρατείας και προτίμησε να συνδέσει την υπόθεση της Μονής με τη γενικότερη κρίση που, όπως εκτίμησε, διέπει την ελληνική πολιτική, κοινωνική και οικονομική ζωή.

«Πρόκειται για ένα σκάνδαλο χειραγώγησης της Δικαιοσύνης, υπονόμευσης της αξιοπιστίας της πολιτικής, σε βάρος του Κοινοβουλευτισμού και του Συντάγματος, που αμαύρωσε και απαξίωσε σύμβολα της Ορθοδοξίας, …των Ολυμπιακών Αγώνων, του Ελληνισμού -όπως το Άγιο Όρος- για να στηθεί μια άθλια επιχείρηση με λεία την περιουσία του ελληνικού λαού» υποστήριξε ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ.

Εντύπωση όμως έκανε η αναφορά του σε …. «κυβέρνηση δέσμια συμφερόντων» στην οποία απάντησε ο υπουργός εσωτερικών κ. Παυλόπουλος λέγοντας χαρακτηριστικά : «Είτε το θέλετε είτε όχι, απέναντι σε μια τακτική, που από αυτό το βήμα και από αυτή τη Βουλή, στην κρίσιμη στιγμή των Ιμίων, λέγατε "ευχαριστώ στους Αμερικανούς", η κυβέρνηση Καραμανλή είπε το "όχι" στο σχέδιο Ανάν, διαμόρφωσε ανεξάρτητη ενεργειακή πολιτική και έβαλε το βέτο στο Βουκουρέστι».

Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Αλαβάνος τόνισε: «Οι τρεις φορές παραίτηση από τη δικαστική διεκδίκηση είναι μία πλευρά του ζητήματος. Στην πραγματικότητα, είχαμε έναν προσανατολισμό της κυβέρνησης του ΠαΣοΚ να μην στηρίξει αυτή την προσπάθεια. Ο επικεφαλής της αρμόδιας Εφορείας Αρχαιοτήτων που εκπροσώπησε το κράτος στη δίκη ενάντια στη Μονή Βατοπαιδίου, έχει δηλώσει πως "ο φάκελος που μου έδωσαν, περιείχε όλα τα έγγραφα των υπηρεσιών του κράτους που παραχωρούσαν τις εκτάσεις στη Μονή. Προς στιγμήν αναρωτήθηκα, αν το κράτος με όριζε…. μάρτυρα υπέρ της"» τόνισε ο κ. Αλαβάνος.

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ. Κατατζαφέρης μίλησε για «ειδικό σκάνδαλο, με έναν καλόγερο που κατάφερε να μπλέξει και να βάλει στο ράσο του και τα δύο μεγάλα κόμματα».

Η πιο ξεκάθαρη πιθανώς φωνή ήταν αυτή της γενικής γραμματέας του ΚΚΕ κας. Παπαρήγα η οποία τόνισε ότι : «Δεν θα χαριστούμε σε κανένα κόμμα. Εμείς θα κάνουμε το καθήκον μας, αλλά πολλές ελπίδες… δεν υπάρχουν».

Η κα. Παπαρήγα έκανε λόγο για «τετρακομματική σύγκλιση» στον χειρισμό της υπόθεσης και τόνισε πως το ΚΚΕ δεν θα μιλήσει ποτέ για δικαίωσή του, μπροστά σε οποιαδήποτε εξέλιξη, αφού το έχουν κάνει όλα τα άλλα κόμματα, και δεν θα γίνει …..πρεσβευτής της κάθαρσης».

Πηγή : «e-tipos»

23 σχόλια:

  1. Δύο μεγάλες εκπλήξεις και δύο αναμενόμενα βούρλα στη χθεσινή βουλή.
    -Έκπληξη πρώτη, η φοβερή σε περιεχόμενο και εκφραστική δεινότητα ομιλία του Ρουσόπουλου άφησε άφωνους τους πάντες (όχι μόνο τους 300 αλλά και όλους τους τηλεθεατές)
    -Έκπληξη δεύτερη, η μετριότατη ομιλία του πολυδιαφημισμένου καθηγηταρά Μπέννυ, που ήταν διαφήμιση του ξύλινου λόγου της δεκαετίας του 80, η απόλυτη βαρεμάρα.
    -Αναμενόμενο βούρλο πρώτο, ο Γιωργάκης που εκτός από το ότι δεν ξέρει ούτε να διαβάζει τους λόγους που του γράφουν, ήταν και εξαιρετικά υποτονικός στην έκφραση (μήπως έχει αναιμία, ή πρόβλημα με τα αιμοπετάλια, να το κυτάξει επειγόντως).
    -Αναμενόμενο βούρλο δεύτερο, ο έτερος Γιωργάκης ο Καρατζαφέρης, η αμετροέπεια και η εξυπναδίστικες ατάκες του οποίου απευθείνονταν σε παντελώς αγράμματους, κάτι μεταξύ Στάθη Ψάλτη και αρκούδας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΘΩΩΣΗ ΤΩΝ ΥΠΟΔΙΚΩΝ ΣΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟΥ Ο κ. ΚΟΛΙΟΥΣΗΣ; (ο επωνομαζόμενος και αδέκαστος εισαγγελέας που προσπαθεί να φιμώσει η η παλιο-Ν.Δ.)
    *Το 2001 ο H. Κολιούσης ήταν εισαγγελέας στην δίκη της ΔΕΚΑ (κλέψιμο των χρημάτων των ταμείων στο ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ το 2000), παίρνοντας το μέρος της ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗΣ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ή όχι; Το πράσινο δικαστήριο αθώωσε τους γνωστούς πέντε εγκάθετους του καθεστώτος, με το σκεπτικό ότι απλά εκτελούσαν εντολές του πολιτικού τους προϊσταμένου (Παπαντωνίου, που βέβαια είχαν φροντίσει να παραγραφούν οι ευθύνες του).
    * Αληθεύει ότι ο εισαγγελέας Κολιούσης είναι πρώτος ξάδελφος του ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ Αχιλλέα Κολιούση;
    *Αληθεύει ότι ο Αχιλλέας Κολιούσης ήταν από τα ιδρυτικά στελέχη του πασόκ και μάλιστα ήταν και ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ το 1986, επί Αντρέα Παπαντρέου;
    *Αληθεύει ότι ο Αχιλλέας Κολιούσης ήταν ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΚΤΗΜΑΤΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ το 1996, επί Κώστα Σημίτη;
    ΚΑΤΙ ΜΟΥ ΛΕΕΙ ΟΤΙ Ο ΕΝ ΛΟΓΩ ΚΥΡΙΟΣ ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΕΓΓΡΑΨΕΙ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΗ ΤΟΥ ΚΑΡΙΕΡΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αγαπητέ πολίτη, νομίζω ότι ο κ. Ρουσόπουλος χθές το βράδυ , κέρδισε τις εντυπώσεις.
    Με τηλεδικαστήρια και περιρρέουσες ατμόσφαιρες δεν είναι ποτέ δυνατόν να λειτουργήσει η Δημοκρατία.
    Ότι αφορά ποινικά αδικήματα έχω την γνώμη ότι αρμόδια θα έπρεπε να ήταν μόνο η δικαιοσύνη και σε ότι αφορά πολιτικές ευθύνες αρμόδια η Βουλή.
    Εκεί θα μπορούσε οποιοσδήποτε από τους πολιτικούς να εκφέρει την πολιτική του άποψη και τα επιχειρήματα του και ασχέτως πολιτικών δολοπλοκιών ο λαός έχει την δυνατότητα να κρίνει.
    Είτε αρνητικά , είτε θετικά.
    Αρκεί να ακούει ο ίδιος και όχι να του το μεταφέρουν με τον τρόπο που αυτοί επιθυμούν τα ΜΜΕ.
    Ο κ. Παπανδρέου για μια ακόμη φορά αποδείχτηκε ότι στερείται το χάρισμα της ρητορικής και τον παρασέρνει ακόμα πιο κάτω , η κακή επιλογή συντακτών των λόγων του. Ταχεία αλλαγή τους.
    Εύχομαι καλό απόγευμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλά τα είπε αλλά νομίζω ότι για λόγους επικοινωνιακούς θα παραιτηθεί.
    Αυτή την εντύπωση μου έδωσε ο λόγος του και το ύφος του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Θα συμφωνήσω με τον shack ότι παρόλο που κέρδισε τις εντυπώσεις επί της ουσίας, το ύφος του (πρώτη φορά τον είδα με αυτό το ύφος τον Ρουσόπουλο), σηματοδοτούσε έξοδο ηρωική και για επικοινωνιακούς λόγους .
    Αυτή η αναφορά πάλι στην πολιτική κληρονομιά του Γιώργου τι ήταν; Μήνυμα; Εάν ναι, ...τότε έκανε μεγάλο λάθος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Νέο βαρύ, με προσωπικό κόστος, πλήγμα για τον Καραμανλή. Εκεί που δήλωνε πως είναι ισχυρός, το βάζει στα πόδια. Με την κίνηση του να αποφύγει την αυριανή ψηφοφορία για Προανακριτική Επιτροπή όχι μόνο παρουσιάζεται ανίσχυρος, αλλά και κατ' ουσίαν δείχνει πως έχει χάσει τη δεδηλωμένη του Σώματος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Σιγά που θα καθόταν ο "ισχυρός" στην ψηφοφορία. Το βάζουν όλοι μαζί στα πόδια. Η ομιλία του Ρουσόπουλου χθες αντί να συσπειρώσει, τους τρόμαξε. Πήραν κιόλας τα βουνά. Ακόμη τρέχουν.

    Η πλάκα είναι ότι δεν...

    ...είχαν ειδοποιήσει κανένα βουλευτή κι από το πρωί μέχρι τώρα βγαίνουν οι καημένοι στα ραδιόφωνα και τις τηλεοράσεις και ξεφτιλίζονται.

    "Θα παλέψουμε, η Νέα Δημοκρατία δεν το βάζει στα πόδια" λένε οι γίγαντες οι κυβερνητικοί βουλευτές, μαζί με άλλα εθνικοαπελευθερωτικά. "Ποτέ δεν έχουμε αποχωρήσει, αυτά τα κάνει το ΠΑΣΟΚ".

    Τρόμαξαν. Ο Θοδωράκης τους έβαλε στον προθάλαμο της εντατικής για εγκεφαλικό. Πήραν δρόμο. Ακόμη τρέχουν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Σε 15 υπολόγιζαν στο Μαξίμου και την Ρηγίλλης τις διαρροές των βουλευτών, οι οποίοι θα ψήφιζαν υπέρ της Προανακριτικής ή λευκό. Το επεσήμαναν στον πρωθυπουργό ο Λ. Ζαγορίτης, ο Γ. Τραγάκης και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Πάνος Παναγιωτόπουλος. Αυτή είναι και η πραγματική αιτία της αποχώρησης της Νέας Δημοκρατίας από την αυριανή ψηφοφορία.
    ΚΑΛΑ ΚΑΝΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΠΕΣΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗ ΡΕΤΣΙΝΙΑ ΤΟΥ ΚΛΕΦΤΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Στην εκπομπή "Αποδείξεις" του Ευαγγελάτου,
    Ο Εκδότης του Αδέσμευτου Τύπου Δημήτρης Ρίζος
    ο επονομαζόμενος "η ψυχή της παράταξης" είπε για τον Ρουσόπουλο:
    - "Όπως τον περίμενα ήταν. Δεν είχε άλλη διέξοδο."
    - "Απευθυνόταν σε ανθρώπους με χαμηλό διανοητικό επίπεδο"
    - "Όλη η Ελλάδα ξέρει ότι συντόνιζε την όλη ιστορία, λόγω φιλίας του, πνευματικών δεσμών του ή άλλων, με τον Εφραίμ"!
    - "Έχω πειστεί ότι το συντόνιζε και μου το έχουν ομολογήσει πάρα πολλοί υπουργοί"!!!!
    Ανεξάρτητα από τη σοβαρή δήλωση του Δημ. Ρίζου πολιτικοί αναλυτές σημειώνουν το ότι δεν πήγε ο Καραμανλής να παρακολουθήσει την ομιλία του στενού του συνεργάτη ,στους κόλπους των στελεχών της ΝΔ θεωρείτε ότι σφράγισε το υπουργικό του τέλος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Κοιτάτε γέλιο !
    Όταν λέμε όλοι ,ότι μας νομίζουν για ηλίθιους τα οργανωμένα troll tου Kαρχιμάκη, μας λένε ότι τέτοιο θέμα δεν υπάρχει.
    Κοιτάτε τα οργανωμένα και προ-γραμμένα ,από τα εμαιλ του Καρχιμάκη, σχόλια. Αυτή είναι η βλακεία τους που νομίζουν ότι όλοι οι άλλοι είμαστε ηλίθιοι.
    Δεν καταλαβαίνουν ότι ηλίθιοι είναι οι ίδιοι , αφού από την βιασύνη τους να γυρίσουν και να αφήσουν σχόλια σε όλα τα μπλόκς, τα ανεβάζουν με συχνότητα λεπτού ( 5.37- 5.38 - 5.42 - 5.43)που δηλώνει ότι είναι το ίδιο άτομο με προ-γραμμένα σχόλια.
    Θα λυσσσσάξουν τα troll !!! Δεν τους πληρώνουν και υπερωρίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Μ αρέσει που οι σχολιαστές από πλευράς ΝΔ μιλάνε για το Ρουσόπουλο καλύτερα κι από τους συναδέλφους του που τον βρίζουν απ το πρωί μέχρι το βράδυ κι ούτε να ψηφίσουν δεν τους αφήνουν λες και είναι πρόβατα .

    Πολίτες εν δράση !
    Σα δε ντρεπόμαστε λέω γω .
    Ο Μπους φταίει !

    Είμαι τρολ τρολ τρολ !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. κατρχην συμφωνω για τον ρουσοπουλο οτι μεχρι στιγμη δεν υπαρχει κανενα απτο στοιχειο μονο για την πνευματικη σχεση ξερουμε που δεν αποδεικνυει τιποτα.σε αυτο που θελω να σταθω ειναι οτι 30 χρονια μεταπολιτευσης κμια εξεταστικη επιτροπη η προανακριτικη δεν εχει οδηγησει καπου.και τελος δεν εχω καταλαβει σε περιοδο δημοκρατιας που ζουμε -και οχι σε παλιοτερες εποχες πολιτικων διωξεων γιατι να χρειαζεται να ενεροποιηται η βουλη και να μην ασχοληται κατευθειαν η δικαωσυνη αν εχει στοιχεια?ακατανοητα πραγματα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ola ta lefta simera itan i fatsa tou aytia to proi..

    katalave oti girise epikinoniaka to paixnidi kai erixne to sinthima peri "kapelomatos" karamanli apo ton rousopoulo, gia na dimiourgisei klima..

    distixos ektos exase kai tin teleytaia stagona axiopistias pou eixe..

    kai kala kanei i nd pou den paei tin paraskevi..afou eidan oti epikinoniaka vgikan kerdismenoi giati na "paixoun" epanaliptiko toso sintoma kai na xasoun to momentum ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Συγκινητική η ομιλία Ρουσόπουλου. Το κατατρεγμένο παιδί του λαού, γιος φτωχού ταχυδρόμου, που το κατηγορούν άδικα. Τύφλα να έχει η Μάρθα Βούρτση και ο Νίκος Ξανθόπουλος. Κόντεψαν να μας πάρουν τα ζουμιά πάλι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Πράγματι αν πήγαινε η ΝΔ στην αυριανή συζήτηση για την προανακριτική θα έχανε σίγουρα 3-4 ψήφους (Εκδουλευτών) βουλευτών της.
    Πρώτη και καλύτερη η γνωστή γκαντέμικη ομάδα.
    Κάνει ένα τακτικό ελιγμό για να κερδίσει χρόνο και να αποφύγει μια εξωθεσμική πτώση.
    Φαγώθηκαν τόσο με την νίλα που έπαθαν ΚΑΙ με το έγγραφο που σκέφτονται μέχρι και ......συνταγματάρχες!
    Βέβαια για να μη φωνάζουν τα γνωστά τρολλ (ένα φανερώθηκε)ας θυμηθούμε πριν μερικούς μήνες την πρωτοβουλία του κ. Γ. Παπανδρέου να αποχωρήσει το ΠΑΣΟΚ από τη συζήτηση για την αναθεώρηση του Συντάγματος.
    Τότε τα τρολλ δεν χοροπήδαγαν τραγουδώντας! Άλλα έλεγαν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Καλα,μηπως ξεχασες οτι τα ποσα που γραφεις, ειναι σε δραχμες και οχι σε Ευρω;
    Και θεωρεις, οτι τα ποσα αυτα,ειναι μεγαλα,για ενα μεγαλο μοναστηρι,με παγια εξοδα και αναγκες επισκευων;
    Το ζητημα ειναι, οτι εδω εγιναν μυστικες ενεργειες, που οπως φαινεται, ηταν παρανομες, γι αυτο και εγιναν στη ζουλα.
    Και τα ποσα τεραστια, ουδεμιαν σχεσην εχοντα με τα προηγουμενα.
    Βεβαια, και για να λεμε και του στραβου το δικηο,και οι Ελληνες, ειναι για τα πανηγυρια.
    Απο τη μια, γουσταρουν μοναστηρια, να πηγαινουν εκει δηλαδη για να τρωνε και να πινουν και μετα, κυνηγανε τους καλογερους,οταν πανε να βγαλουν κι αυτοι το μεροκαματο.
    Ετσι, οι εκτασεις γυρω απο τη λιμνη, δεν ηταν ολες νομιμα κατεχομενες απο διαφορους εκει κατοικους, αλλα καταπατημενες.
    Γιατι λοιπον, εγω, να πω οτι ο χ βλαχος εκει, εχει δικηο να καταπαταει μια εκταση, και δεν εχει δικηο το μοναστηρι,ΑΝ του ανηκει τω οντι η εκταση, να τη διεκδικησει;
    Αν δεν του ανηκει, να την παρει το δημοσιο, δηλαδη ΟΛΟΙ ΜΑΣ, και οχι ορισμενοι μονο πονηροι,αυτοι ακριβως δηλαδη, που φωναζουν πιο πολυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Αυτό που λέει ο τελευταίος ανώνυμος είναι απόλυτα σωστό. Δεν σημαίνει ότι ο κάθε χωρικός που διεκδικεί μοναστηριακή έκταση έχει δίκιο. Τις περισσότερες φορές, καταπατούν εκτάσεις μοναστηριακές και τις κατέχουν με χρησικτησία. Αυτό το ξέρουν σε όλα τα χωριά. Και αν το μοναστήρι πάει να αντιδράσει για κανένα χωραφάκι που πάνε να του φάνε, το καθίζουν στο σκαμνί και φωνάζουν τα κανάλια. Τελευταία άρχισαν οι τσομπαναραίοι στον Άη-Στράτη να θέλουν να φάνε τα αγιορείτικα χτήματα στο νησί, στα οποία αυτοί δεν έχουν κανένα δικαίωμα παρά μόνο της βοσκής με καταβολή κάποιου (συμβολικού συνήθως) ενοικίου. Το κόλπο γνωστό: Αρχικά δεν πληρώνουν το νοίκι, μετά διεκδικούν χρησικτησία και, αφού οικειοποιηθούν το χτήμα δήθεν για βοσκή, το μεταβάλλουν σε οικόπεδο (ειδικά αν είναι παραθαλάσσιο) και ο πωλητής πάντα θα βρεθεί.
    Δεν τα λέω αυτά για να δικαιολογήσω τις ανταλλαγές χτημάτων στην υπόθεση Βατοπεδίου, οι οποίες είναι είτε παράνομες, είτε ηθικά απαράδεκτες. Απλά, καλό είναι να επισημάνουμε ότι δεν έχει δα και δίκιο ο κάθε κουτοπόνηρος χωριάτης.

    Όσο για τη σχέση του Έλληνα με τα μοναστήρια, συμφωνώ απολύτως. Μου έχει τύχει πολλές φορές να πάω σε μοναστήρι και να ακούς από μερικούς που πάνε να προσκυνήσουν να λένε ότι τα μοναστήρια εκμεταλλεύονται τον κόσμο! Λες και τους έπιασε κανείς από το αυτί να μπουν να προσκυνήσουν ή να ανάψουν κερί ή να αγοράσουν κάτι από το εκθετήριο της μονής. Αφού δεν γουστάρουν τα μοναστήρια, ας μην πηγαίνουν ρε αδερφέ! Δεν νομίζω τέτοια σχιζοφρενική νοοτροπία να συναντάται αλλού εκτός Ελλάδας.
    Το ωραίο είναι που οι ίδιοι που δεν θέλουν ούτε 10 λεπτά να αφήσουν στο μοναστηρι, θα πάνε μετά στην πιο κοντινή ταβέρνα και θα φάνε τα άντερά τους, θα πληρώσουν ένα σωρό λεφτά, χωρίς απόδειξη, και δεν θα πουν και τίποτα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. να κάνουμε έρανο για τα δάνεια του Θοδωρή ρε παιδιά...κρίμα ,έχει και άνεργη γυναίκα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Εγώ θα μείνω μόνο στα λόγια της Αλέκας Παπαρήγα : «Εμείς θα κάνουμε το καθήκον μας, αλλά πολλές ελπίδες….... δεν υπάρχουν».
    Το λακωνίζειν εστί φιλοσοφείν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Το λακωνιζειν οντως εστι φιλοσοφειν αλλα ταυτοχρονα δινει την ευκαιρια να κρυβεται πισω απο αυτο καθε παπαρια που πετανε θλιβεροι νοσταλγοι του Σταλιν και του Ζαχαριαδη.Αλλωστε βρισκομαστε στην χωρα της ατακας.
    Οντως ο Ρουσοπουλος παραιτηθηκε λογω της περιρεουσας ατμοσφαιρας.Εδω τα παπαγαλακια των αμερικανων παρουσιασαν με βαρυγδουπο τροπο εναν οδηγο που εκανε την συγκλονιστικη αποκαλυψη οτι οδηγησε τον πατερα Εφραιμ στον Ρουσοπουλο.Και ολοι οι αποχαυνωμενοι ανοιξαν το στομα 10 σπιθαμες για το συγκλονιστικο της αποκαλυψης.Χωρις να κανουν τον κοπο να σκεφτουν (αλλωστε η σκεψη κανει ρυτιδες)οτι ο Ρουσοπουλος ειχε την τολμη στους σημερινους καιρους να ειναι χριστιανος και να εχει πνευματικο και αυτος ο πνευματικος να ειναι ο πατηρ Εφραιμ. Τα χθεσινα αρχιλαμογια εγιναν τωρα τιμητες.
    Ο Ελληνικος λαος δεν ειναι ουτε τα Trolls ουτε οι μπαροβιοι ουτε οι γκαλοπατζηδες.Θα δωσει την απαντηση και στους Αμερικανους και στις ντοπιες μαριονετες τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. τωρα που εφυγε ο εργοδοτης σου τί θα κάνεις?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. πολιτι εχασες τον εργοδοτη σου?να την χαιρεσαι την ποντικομαμη και το γαταγλυμα την μαρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Δέκα κακουργήματα έχει μαζέψει Ο Κοντομηνάς, ΔΕΚΑ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΑ!
    Πόσο νόμιμο είναι ένας άνθρωπος με ΤΟΣΟ ΒΑΡΙΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ να ελέγχει τηλεοπτικό σταθμό;
    Δεν υπάρχουν νόμοι επιτέλους;
    Δεν πρέπει κάποτε να ψάξουν οι εισαγγελείς τί έγινε με τα Αμοιβαία Κεφάλαια της Interamerican που κατακλέψανε ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ στο Χρηματιστήριο από τον κοσμάκη και έγινε ζάπλουτος ο Κοντομηνάς με την πώλησή της στη Eureko;
    Δεν υπάρχουν εισαγγελείς, να κινηθούν γρήγορα να γλυτώσουμε από αυτά τα σκουπίδια της τηλεόρασης, τους λακέδες του Κοντομηνά, τον αποτυχημένο κομπλεξικό Κύρτσο και τον φανατικό πρασινοφρουρό Βερύκιο;
    Όχι άλλο κάρβουνο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή