Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2008

Τα ……οθωμανικά φιρμάνια !


Έντονη ανησυχία προκάλεσε η εκλογή της Τουρκίας ως μη μόνιμου μέλους του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, ιδιαίτερα σε ότι αφορά το Κυπριακό.

Τη στιγμή που βρίσκονται σε εξέλιξη οι απευθείας διαπραγματεύσεις ανάμεσα στις δύο κοινότητες ,θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο , ότι το Κυπριακό και οι διαπραγματεύσεις των κ.κ Χριστόφια-Ταλάτ θα επηρεαστούν κατά τον έναν ή τον άλλο τρόπο απ` αυτή την εκλογή.

Είναι σίγουρο ότι τώρα η Άγκυρα έχει μεγαλύτερη δυνατότητα παρεμβάσεων στο Κυπριακό και θα πρέπει να προσεχθεί ιδιαίτερα η νέα διαμορφωθείσα κατάσταση.

Έχω την γνώμη ότι το κύριο μέλημα μας στο εξής θα είναι να επιδιώκουμε διαρκώς ώστε το Κυπριακό να το χειρίζονται τα πέντε μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας.

Με το δίκιο του βέβαια θα αναρωτηθεί κάποιος πως είναι δυνατόν μια χώρα που παραβιάζει συστηματικά τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας να γίνεται ….μέλος αυτού του Σώματος ;

Δυστυχώς στον σημερινό ΟΗΕ που έχει χάσει τον πραγματικό του δρόμο και βαδίζει προς την καταστροφή του ,τα .....πάντα είναι δυνατά .

Αυτό που μετρά περισσότερο είναι, δυστυχώς, οι αρχές των συμφερόντων και όχι οι αρχές του δικαίου. Συμπτώματα διεθνούς κρίσης και διεθνούς υποκρισίας!

Ενδεικτικό της διεθνούς υποκρισίας είναι το γεγονός ότι η Τουρκία εξελέγη με 151 ψήφους έναντι 133 της Αυστρίας (με την οποία ανήκουν στην ίδια ομάδα)παρόλο τη δημοκρατική παράδοση της Βιέννης και το σεβασμό της στη διεθνή νομιμότητα.

Οι τουρκικές εφημερίδες φυσικά πανηγυρίζουν . Η «Σαμπάχ» σημειώνει ότι η Τουρκία τώρα θα έχει τη δυνατότητα να εξηγήσει καλύτερα τα δικά της προβλήματα. Και αυτά κατά την εφημερίδα είναι το Κυπριακό και η ….τρομοκρατία, εννοώντας φυσικά το PKK.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και η «Ζαμάν» που σχολιάζει ότι θα αυξηθεί η επιρροή της Τουρκίας στη διεθνή σκηνή.

Καλά κάνουν αφού επί σειρά δεκαετιών εμείς δώσαμε μόνοι μας συγχωροχάρτι στην Τουρκία για την κατοχή και τα εγκλήματα που διέπραξε σε βάρος του Κυπριακού λαού.

Με τον καιρό ξεχάσαμε τα θύματα της τουρκικής κατοχής, τους πρόσφυγες, και τους αγνοούμενους. Κλείσαμε τα μάτια στον εποικισμό των κατεχομένων και στις μονομερείς αποσχιστικές ενέργειες της Τουρκίας.

Παραμερίσαμε και παραβιάσαμε πρώτοι εμείς οι ίδιοι τα ψηφίσματα 541 και 550 του Συμβουλίου Ασφαλείας για την Κύπρο, τα οποία στιγματίζουν την Τουρκία.

Η Τουρκία έπρεπε να ήταν συνεχώς στη γωνιά και να την κρατούσαμε αδιαλείπτως στο εδώλιο του κατηγορουμένου, για τη βάναυση παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου και των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στην Κύπρο.

Χωρίς την αποκατάσταση της Συνταγματικής τάξης στην Κύπρο και την αποχώρηση των στρατευμάτων της δεν θα έπρεπε να είχε τη δυνατότητα να είναι πουθενά .

Αντίθετα η Άγκυρα επί δεκαετίες αλωνίζει και δεν αφήνει να πέσει τίποτα κάτω. Μάλιστα ακόμη και η συζήτηση που γίνεται στην Ελλάδα για την αξία των χρυσόβουλων της Μονής Βατοπαιδίου φαίνεται ότι έχει δώσει ιδέες στην τουρκική διπλωματία και σκέφτεται να τις εκμεταλλευτεί .

Δηλώνουν ότι θα προσφύγουν (το κατοχικό καθεστώς) στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για να διεκδικήσει ελληνοκυπριακές περιουσίες στα Κατεχόμενα, επικαλούμενο ….οθωμανικά φιρμάνια !

Ισχυρίζονται δε ότι με αυτά μπορεί να αλλάξει το ιδιοκτησιακό στάτους στην Κύπρο και θα προσπαθήσουν στην διαμόρφωση ενός νέου ιδεολογήματος, σύμφωνα με το οποίο η Βόρεια Κύπρος αποτελεί συνέχεια του…. οθωμανικού κράτους .

Ας μη ξεχνάμε ότι το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών ασχολείται με τη χαρτογράφηση περιουσιών από το 2006, όχι μόνο στην Κύπρο αλλά και στη Βουλγαρία, στη ….Θράκη και στα ….Δωδεκάνησα..

Όπως βλέπουμε η υπόθεση της Μονής Βατοπαιδίου θα έχει και … διπλωματικές παρενέργειες.

19 σχόλια:

  1. Αφού η ίδια η Κύπρος, η κυβέρνηση ενός ευρωπαϊκού κράτους υπό την κατοχή της Τουρκίας, άνοιξε στην Τουρκία την πόρτα της Ευρώπης και της αναγνώρισε το δικαίωμα να είναι υπό ένταξη χώρα, γιατί να αναμένουμε τις ξένες χώρες να μη στηρίξουν υποψηφιότητα της Τουρκίας να γίνει μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας, ή οποιουδήποτε άλλου Οργανισμού;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητέ πολίτη. Πως το είπες;.... Διπλωματικές παρενέργειες; Οθωμανικά φιρμάνια ; Θράκη ; Δωδεκάνησα ;
    Επειδή σε παρακολουθώ καιρό , ξέρω ότι δεν γράφεις τίποτα τυχαία.
    Άρα κάτι ετοιμάζεται.
    Εύχομαι καλό βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φαίνετε ότι ¨ η αμερικανική βούληση¨ σαν οικοδεσπότης επηρεάζει τις αποφάσεις στον ΟΗΕ. Μήπως είναι καιρός να μεταφερθεί η έδρα του ΟΗΕ πριν ο οργανισμός καταρρεύσει ??
    Η Τουρκία κάτι με τις ¨ουσίες¨ που παράγει και τις ανταλλάσει με στρατιωτικό εξοπλισμό κάτι με την τυφλή υποταγή της στα κελεύσματα του ¨αφεντικού¨ που θέλει να έχει έλεγχο στα πόδια της Ρωσίας αλλά και στις πρώτες ύλες της περιοχής τα έχει καταφέρει μια χαρά μέχρι τώρα και εισπράττει την ανταμοιβή της.
    Ελπίζω η εξωτερική μας πολιτική να έχει πολλά κρυμμένα χαρτιά ακόμα γιατί διαφορετικά με την αδιαφορία που μας διακρίνει σαν λαό σε όλα τα εθνικά θέματα και τα κομματικά γυαλιά δεν την βλέπω μακριά την ανασύσταση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας προς μεγάλη χαρά των ¨κηδεμόνων¨ της περιοχής.

    @joss
    Λες αυτός να είναι ο λόγος ή μήπως ¨βολευόμαστε¨ σε εύκολες εξηγήσεις.??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΦΙΛΤΑΤΕ έχεις α π ο λ υ τ ο δίκιο.
    Αλλά τα θρασύμια της δημοσιογραφίας και οι νενέκοι της πολιτικής ΟΥΤΕ το κατάλαβαν και μάλον δεν θα το καταλάβουν ποτέ.
    Μπορούσαν στα μουλωχτα να πιάσουν τον όποιο Εφραίμ και να του "εξηγήσουν το όνειρο". Είναι θέμα ευκαιρίας τώρα πλέον για τους απέναντι.Κρατήστε ημέρα και ώρα γι αυτή μου τημ πρόβλεψη που μακάρι να ΜΗΝ ΕΠΑΛΗΘΕΥΤΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @ gnik
    Φίλε τυχαία είπες για πρώτες ύλες;
    Αυτές τις ημέρες ψάχνω ένα σχετικό θέμα. Λες να έχω γίνει πολύ ...προβλέψιμος; :)))
    Κάνε μια Αγκαλιά τον J.D από εμένα!!!

    @ Sik
    Έτσι είναι φίλε ! Τυχαία ...ΤΙΠΟΤΑ !Το σύνθημα στην αφετηρία έχει ήδη δοθεί. Το Βατοπαίδιo και τα αποπατήματα του μυρίζει ωσάν .. Δ.Ίππος.

    @ Ανώνυμο6.22
    Εκεί πάει το πράγμα. Όπως ανέφερα έχει ήδη δοθεί το .....σύνθημα και ανταπάντησαν με το ...παρασύνθημα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @ gnik
    Λέω κάτι που δεν είναι αληθές; Απλά ξεκινώ από τα πολύ απλά για να καταλαβαίνει όλος ο κόσμος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. δεν εχουμε πολιτικους εχουμε παραγωγα του κοματικου σωληνα που μας κυβερνουν.τους ενδιαφερει το καλο της παραταξης και οχι του εθνους.το πολιτικο τους οραμα ειναι μηδεν.πανω απο ολα μην χασουν την καρεκλα.ερχονται και αλλα δεινα...πρωτα ομως θελουν να κλεισουν το κυπριακο.και εχουν πολλες καρδιες που παλλονται με τα συμφεροντα τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @joss
    Όχι δεν κατακρίνω το σχόλιο σου, απλώς δεν νομίζω ότι μπορούσαν να κάνουν διαφορετικά και η κίνηση τους δεν μέτρησε στο αποτέλεσμα της ψηφοφορίας.
    Θεωρώ ότι οι Τουρκία εισπράττει ανταμοιβή και ότι οι ψηφοφορίες ¨επηρεάζονται¨

    @ politis
    Ο ¨μικρομούργος¨:)))))) τι κάνει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @ marianaonice
    Συμφωνώ απόλυτα @φίλη μου. Ας όψονται οι αίτιοι!

    @ Gnik
    Μούργος σκέτος πλέον.Κοντά στους 7 μήνες και έχει περάσει την γλυκιά μου σε μπόι και έχει φθάσει τα αρσενικά.
    Τι θα κάνω φίλε με αυτόν;
    Αν χρειαστεί για κάποιο λόγο του χρόνου να τον σηκώσω , θα χρειαστώ ...κλάρκ.
    Για να μη μιλήσω για το θράσος του απέναντι στα υπόλοιπα λυκόσκυλα.
    Μέχρι κόκκαλο από το στόμα τους πάει και παίρνει.
    Γι` αυτό σου λέω ,μούργος...σκέτος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Το ιστολόγιο αυτό αλλά και πολλοί άλλοι κατά καιρούς απορούν για το γεγονός ότι οι Τουρκοι βαζουν τα εθνικά τους συμφέροντα πάνω απ όλα ενώ δε συμβαίνει το ίδιο στην Ελλάδα.
    Αυτή όμως είναι παλιά ιστορία.
    Οταν έγινε το πραξικόπημα Εβρέν φυλάκισε όλους τους Τούρκους πολιτικούς Ντεμιρέλ,Ετσεβίτ κλπ.
    Οταν συζητούντο κυρώσεις κατά της Τουρκίας στην Ευρώπη τους αποφυλάκισε και τους έστειλε έξω όπου υπερασπίσθηκαν το τουρκικό έθνος και ζήτησαν να μην επιβληθεί καμμία κύρωση έστω και αν αυτό ευνοούσε τους δεσμοφυλακές τους.
    Συγκρίνατε τη στάση αυτή με τη στάση Ελλήνων πολιτικών επί χούντας όπου περιέρχονταν την Ευρωπη και ζητούσαν κυρώσεις κατά της χώρας τους για να πέσει η δικτατορία.
    Είναι αδιανόητο Τούρκος πολιτικός να ζητήσει επέμβαση ξένων στα εσωτερικά της χώρας του για να ανατρέψει τους αντιπάλους του όποιοι και να είναι αυτοί.
    Δε συγκρίνονται τα ασύγκριτα.
    Και πάνω απ όλα δεν μπορούν να παίξουν το ρόλο εθνικής πολιτικής χώροι όπου κυκλοφορούν άνθρωποι που έχουν δηλώσει "είμαι πρώτα Ευρωπαίος και μετά Έλληνας" ή "ανήκομεν εις την Δύσιν".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Φίλε politi έχεις απόλυτο δίκιο. Πάντως η υπόθεση Βατοπεδίου δέν ήρθε τυχαία στην επιφάνεια...ιδίως αυτήν την περίοδο, όσο για την εκλογή της Τουρκίας ... δέν θέλω να σχολιάσω τον τρόπο με τον οποίο έγινε.. Δυστυχώς η διαφθορά η διαπλοκή και η υποκρισία είναι διεθνές σύμπτωμα.
    Πάντως η χαρτογράφηση που αναφέρεις έχει ξεκινήσει αρκετά πρίν το 2006 στην Θράκη..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Πάνο όταν σε είδα με φουστανέλα ξεράθηκα στα γέλια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Mipos psifise kai i ellada yper tis tourkias gia tin thesi sto symvoulio asfaleias? Mipos gnorizei kapoios?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα των Ηνωμένων Εθνών, στην ενότητα "Νέα της Γενικής Γραμματείας" (General Assembly News Stories, http://www.un.org/ga/news/) η ψηφοφορία για την ανάδειξη των μη μόνιμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας είναι μυστική, οπότε κανείς δε μπορεί να γνωρίζει ποιος ψηφίζει ποιον (υπάρχουν βέβαια και οι "συμφωνίες" προ της ψηφοφορίας, δώσε μου την ψήφο σου και εγώ θα... κλπ κλπ). Υποθέτω πως η χώρα μας έπραξε το αυτονόητο, αλλιώς άστα να πάνε...
    Για λόγους αντιπροσώπευσης ο πλανήτης έχει διαιρεθεί σε πέντε γεωγραφικές ενότητες, εκ των οποίων αυτή της Δυτικής Ευρώπης είχε δύο ανοιχτές θέσεις τις οποίες κατέλαβαν οι Τουρκία και Αυστρία, με την τρίτη υποψήφια Ισλανδία να μένει εκτός. Πιθανότατα, και λόγω του στραπάτσου με τη χρηματοπιστωτική κρίση, η υποψηφιότητα των Ιρλανδών δεν είχε και πολλούς οπαδούς. Σίγουρα πάντως η ελληνική διπλωματία θα μπορούσε να κάνει κάτι ώστε να "σαμποτάρει" την τουρκική υποψηφιότητα, αν υπήρχε βεβαίως έγκαιρη ενημέρωση επί των τουρκικών προθέσεων, διάθεση να ασχοληθούμε με το θέμα και μακροπρόθεσμο πλάνο ενεργειών. Όλα όμως αυτές τις μέρες πνίγονται στα νερά τις Βιστωνίδας...
    Όπως και να' χει, η θητεία των 5 νέων μελών (Αυστρία, Ιαπωνία, Μεξικό, Τουρκία και Ουγκάντα) είναι διετής και ξεκινάει από 1 Ιανουαρίου 2009. Χρειάζεται λοιπόν έξτρα προσοχή στις κινήσεις της φίλης και συμμάχου χώρας μέχρι το τέλος του 2010...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ο Καραμανλής (ΚΑΙ ΜΟΝΟ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ) θα ΒΑΦΤΙΣΕΙ τους Σκοπιανούς, είτε τους αρέσει είτε όχι!
    Να ξεχάσουν τις φαντασιώσεις τους ότι είναι απόγονοι των Μακεδόνων, να δεχθούν το όνομα Βαρδαρία και να προχωρήσουν μπροστά στη ζωή τους, γιατί αλλιώς μαύρες μέρες τους περιμένουν.
    Η συμμετοχή στο Νάτο και την Ε.Ε. προϋποθέτει να σταματήσουν τους καουμποϊσμούς, αλλιώς θα τα ξαναπούμε το 2030, καλή τύχη.
    Εμείς ΔΕΝ βιαζόμαστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. INTERAMERICAN : 2+1 διώξεις για τον Δ. Κοντομηνά Εκτύπωση E-mail
    29.10.08
    kontominas.jpgΤην άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του επιχειρηματία Δημήτρη Κοντομηνά και άλλων μελών του ΔΣ της Interamerican International την περίοδο της προεδρίας του, ζητά η εισαγγελέας Εφετών, Ξένη Δημητρίου, για εξαπάτηση ομογενών στη Νότια Αφρική και τη Γερμανία, μέσω επενδυτικών συμβολαίων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή