Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2008

Οι ...ακροβολιστές των διαπλεκομένων !


Το μεγαλύτερο καρκίνωμα αυτού του τόπου ήταν και είναι τα παιχνίδια συναλλαγής των διαπλεκομένων του «δήθεν» σοβαρού Τύπου. Κύριο μέλημα και σκοπός τους η φίμωση της κοινής γνώμης και η προπαγανδιστική καλλιέργεια ψευδών και θολών εντυπώσεων.

Έτσι ,μετά λύπης μου ,δεν περίμενα να συμπεριφερθούν διαφορετικά σχετικά με την αποκάλυψη του απόρρητου έγγραφου συναλλαγής, μεταξύ Ουάσιγκτον και Σκοπίων όσο αφορά τις … «προτάσεις» του κ. Νίμιτς.

Οι κεραμιδόγατοι της δημοσιογραφίας ….ανέβηκαν στις στέγες. Στις «έγκριτες» και μεγάλες εφημερίδες στα …αρθράκια που αφιέρωσαν στον θέμα καταλήγουν και στα ….ανάλογα συμπεράσματά τους.

Γιατί άραγε όλα τα …αρθράκια τους μοιάζουν σαν δύο σταγόνες νερό που ξεχειλίζουν από τα υπόγεια του .. Λάνγκλεϊ ;

Όταν έγραφα για τα υπόγεια σχέδια του Ντάνιελ Φρίντ και της παρέας του με κατηγορούσαν για ….συνωμοσιολογία. (sic)

Τώρα μαζεύτηκαν και νομίζοντας ότι απευθύνονται σε άλογους ιθαγενείς το σενάριο που τους έδωσαν αλλάζει και …αναφέρει : «Η αποκάλυψη αφορά -επιβαρυντικά- πρωτίστως την ελληνική πλευρά: την κυρία Μπακογιάννη, ως επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας, και πρωτίστως τον πρωθυπουργό. Οι οποίοι, «δεν μπόρεσαν να ….μαντέψουν το στημένο παιχνίδι» και ….» ( sic ! )

Αυτή είναι η γραμμή που ακολουθούν οι αναξιόπιστοι (εκ των αποτελεσμάτων ) αναλυτές της πλειονότητας των ΜΜΕ. Παραμύθια για μικρά παιδιά που …προσβάλουν την νοημοσύνη μας !

Δεν μας εξηγούν βλέπετε ΠΟΙΟΣ έδωσε το έγγραφο στην δημοσιότητα.. Φυσικά όχι οι Αμερικανοί ή οι Σκοπιανοί. Από την Ελληνική πλευρά βγήκε στην δημοσιότητα. Πως είναι δυνατόν αυτοί που το είχαν και το έβγαλαν στην δημοσιότητα να μην« μπόρεσαν να ….μαντέψουν το στημένο παιχνίδι» ; (…..)

Το υποκλαπέν έγγραφο είναι προϊόν μυστικών υπηρεσιών. Χρησιμοποιώ πληθυντικό και ο νοών …νοείτω.

Έχω αναφέρει επανειλημμένα ότι στην εξωτερική πολιτική που εφαρμόζει ο κ. Καραμανλής ζούμε την καλύτερη περίοδο της τελευταίας 20ετιας. Το ...«colpo groso»με τους αγωγούς και την Ρωσία, το αναπάντεχο -για τους Αμερικανούς- βέτο του Βουκουρεστίου , αλλά και η όλη στρατηγική διαπραγμάτευσης σχετικά με την ΠΓΔΜ, ενάντια στην πραγματικότητα με το ίδιο το Στέητ Ντηπάρτμεντ, επιβεβαιώνουν του λόγου το αληθές”.

Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι αρχίζουν(σιγά-σιγά) διάφορες χώρες , να υπαναχωρούν στο επίπεδο διμερών σχέσεων , σχετικά με την ονομασία του κρατιδίου των Σκοπίων και να επανέρχονται στην …ΠΓΔΜ.

Εκεί που τόσα χρόνια τα Σκόπια αύξαναν συνεχώς τον αριθμό των χωρών που τους ονόμαζαν .. «Δημοκρατία της Μακεδονίας», πλέον έχουμε μπει στην ….αφαιρετική περίοδο!

Θα θυμάστε ότι πολλές φορές έχω αναφέρει ότι, στην ουσία , μετέχοντας στην διαπραγμάτευση …..αγοράζαμε χρόνο ενόψει των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ.

Συγχρόνως αποκτούσαμε μια έξωθεν καλή μαρτυρία (η οποία στο διπλωματικό επίπεδο παίζει κυρίαρχο ρόλο) του λογικού και του συζητήσιμου μέλους της διεθνούς κοινότητας σε αντίθεση με την αδιάλλακτη στάση των Σκοπίων.

Αγοράσαμε λοιπόν τον απαιτούμενο χρόνο, «διαπραγματευόμενοι», είχαμε γνώση των σχεδίων που επεξεργάζονταν στην Ουάσιγκτόν (θυμηθείτε πόσες φορές έχω αναφέρει σε παρεμφερή άρθρα μου , το … «Έχουν γνώσιν οι φύλακες») και την κρίσιμη ώρα προχωρήσαμε στο νέο … «colpo groso».

Τη δημοσίευση -μέσω κάποιας εφημερίδας - του απόρρητου εγγράφου που είχαμε στη «φαρέτρα μας» εδώ και δύο περίπου μήνες..

Τα οφέλη αυτής της κίνησης στην διαπραγματευτική σκακιέρα είναι πολλαπλά .

Το βασικότερο όλων ότι .. «καίμε» το προγραμματισμένο σχέδιο τους σε τέτοια χρονική στιγμή (απόρροια όπως προείπα της … «δήθεν» διαπραγμάτευσης) που δεν έχουν την πολυτέλεια να αντιδράσουν με κάποιο νέο.

Πλήρης αιφνιδιασμός , παρόμοιος με του Βουκουρεστίου.

Καθιστούμε πασιφανές στην διεθνή κοινότητα και τα μέλη του ΟΗΕ την αναξιοπιστία του μεσολαβητή κ. Νίμιτς .

«Καίμε» την όποια πραξικοπηματική λύση στο θέμα της εθνικότητας των πολιτών της ΠΓΔΜ μέσα από τη γραφειοκρατία του ΟΗΕ, αφού σε τέτοια περίπτωση θα φανεί ότι ακολουθούν απροκάλυπτα τις εντολές των ΗΠΑ και του απόρρητου δημοσιευθέντος εγγράφου.

Με την απόρριψη των προτάσεων του κ. Νίμιτς δεν χάνουμε πλέον τίποτα από αυτά που χτίσαμε όλους αυτούς τους μήνες σιγά-σιγά. Δηλαδή την έξωθεν καλή μαρτυρία .

Ήδη έχουμε το …επάνω χέρι . Το μήνυμα της ελληνικής κυβέρνησης πως «δεν πρόκειται να ενδώσουμε σε πιέσεις» μπορεί να λέχθηκε στην Αθήνα αλλά στην Ουάσιγκτον έφθασε εξίσου «ηχηρό και ξεκάθαρο».

Μόνο τυχαίο δεν είναι ότι ελληνική «δυσαρέσκεια» που εκφράστηκε, την περασμένη Παρασκευή επ' ευκαιρία της βίζας, απευθείας στον πρόεδρο Μπους, από τον Έλληνα πρέσβη στην Ουάσιγκτον Αλ. Μάλλια , άφηνε και τα ξεκάθαρα μηνύματα της για το τι θα ακολουθούσε τις επόμενες ημέρες.

«Η Ελλάδα θα 'πρεπε να ήταν σήμερα η πρώτη χώρα για ένταξη στο πρόγραμμα και η σημερινή δεν είναι καλή και ευτυχισμένη μέρα, ούτε…. για την Ελλάδα ούτε για την…. ελληνο-αμερικανική κοινότητα», είπε ο κ. Μάλλιας, , σε έναν μάλλον έκπληκτο και αιφνιδιασμένο Μπους, στο οβάλ γραφείο, παρουσία μάλιστα των πρέσβεων της Κύπρου, της Βουλγαρίας και της Μάλτας .

Αυτή είναι η πραγματικότητα !Όσο για τους κεραμιδόγατους αναλυτές των εγχώριων ΜΜΕ , δεν βάριεστε , ….στην υγεία μας ρε παιδιά !

20 σχόλια:

  1. concise and clear. From me, a friend from N.Y. congratulations politis-gr.
    John

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. fantazomai edo kolaei to:
    den tha meinoun me stayromena ta xeria kai oti tha prostatepsoun ta simferonta tous, pou paliotera arthra afinan na ennoeithei

    nomizo sintoma tha doume alli mia "paremvasi",gia tin exoudeterosi antistoixon mixanismon sto esoteriko tis xoras..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αποδεικνύονται ότι οι προθέσεις τους είναι καθαρά αλυτρωτικές και θα προσπαθήσουν στο εγγύς μέλλον να μας βάλουν σε μπελάδες.Όταν προσπαθούν να περάσουν δια της πλαγίας οδού το θέμα της εθνικής ταυτότητας, αυτό δείχνει ξεκάθαρα τις προθέσεις τους.Στο έγγραφο αναφέρεται ότι η γλώσσα και η εθνικότητα (nationality) θα καλούνται Μακεδονική (Macedonian), αλλά αυτό -σημειώνεται- «θα μπορούσε να διευθετηθεί σιωπηλώς, πιθανώς ως επισυναπτόμενο Παράρτημα σε μια απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, ή σε μερικά άλλα εσωτερικά έγγραφα των Ηνωμένων Εθνών, που δεν υπόκειται στην ελληνική εξέταση/ έγκριση». «Η τελική διαπραγματευτική γραμμή (bottom line) είναι ότι η Μακεδονία χρειάζεται διασφαλίσεις ότι η γλώσσα, η εθνικότητα κλπ. θα συνεχίσουν να αποκαλούνται Μακεδονική και όχι "Βορειομακεδονική"».
    Γι` αυτά που αποκαλύπτονται ποιες είναι κύριοι οι θέσεις των κομμάτων; ΝΔ , ΚΚΕ, ΛΑΟΣ , ΟΚ!
    Τα άλλα δύο κόμματα ; ΠΑΣΟΚ "Αυτά τα οποία εμείς οι Έλληνες πιστεύαμε πως γίνονταν, δηλαδή πως η κυρία Rice και οι συνεργάτες της επηρέαζαν ευθέως τις προτάσεις του κ.Νimetz, αποδείχθηκαν με τις αποκαλύψεις της Εφημερίδας το «Έθνος της Κυριακής».
    «Τώρα πια αποτελούν αναμφισβήτητα γεγονότα, τα οποία προέκυψαν με την ανοχή, αν όχι και με τις ευλογίες έως ενός ορισμένου σημείου , της κυβέρνησης. Σε κάθε περίπτωση η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για την επανεξέταση της εθνικής μας στρατηγικής αποδεικνύεται έγκυρη και ακέραιη."
    Μπορείτε να τους κρίνετε εσείς! Αυτοί που τόσο καιρό μας κοίμιζαν για κόκκινες γραμμές(αλλά κουβέντα για εθνικότη ταυτότητα) , μήπως διαπιστώνετε ότι λένε ακριβώς τα ΙΔΙΑ με τους δημοσιογράφους εξ ...Λάγκλέι;
    Αμ το ΣΥΡΙΖΑ :Ως ΣΥΝ, υποστηρίζουμε ότι πρέπει να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Ελλάδας και ΠΓΔΜ, με την αποκλειστική ευθύνη του ΟΗΕ, και να αξιοποιηθούν οι κατατεθειμένες προτάσεις και όλες οι δυνατότητες για την εξεύρεση μιας κοινά αποδεκτής λύσης, με παράλληλη προσπάθεια από ελληνικής πλευράς για διευκρινίσεις και βελτιώσεις σε ορισμένα σημαντικά ζητήματα».
    Μπορείτε να τους κρίνετε και αυτούς. Εδώ με το έγγραφο αποδεικνύεται ότι συνεννοούνται μεταξύ τους πως θα μας την φέρουν υπογείως, και ο ΣΥΝ χτενίζετε και μας καλεί ..."να αξιοποιηθούν οι κατατεθειμένες προτάσεις "?????
    Κατά τα άλλα αδιάφοροι συνεχίζουμε να αερολογούμε για ...¨"αμελιτι", κλπ.
    Όταν θα χυθεί αίμα , πιθανώς το δικό μας ή των παιδιων μας , υπεύθυνοι θα είμαστε όλοι μας που με την ...αφασία μας το επιτρέψαμε.
    Αλλά το ποτάμι του αίματος δεν θα γυρνάει πίσω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αγαπητέ πολίτη, για άλλη μια φορά σου βγάζω το καπέλο.
    Κατάλαβα απόλυτα τον λόγο πολλών παρελθόντων άρθρων σου και ειδικά πολλές από τις ατάκες σου .
    Πράγματι πάμε πλέον πολύ καλά στην εξωτερική μας πολιτική.
    Πολλά από αυτά δεν τα γνωρίζει όμως το ευρύ κοινό που (απο)πληροφορείται αποκλειστικά από τα ΜΜΕ.
    Εύχομαι καλό βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @ john και Sik
    Ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια !

    @ buster
    Φίλε μου μεταφέρω την απάντησή μου στο σημερινό post ,γιατί το χθεσινό είχε άλλο πνεύμα και χαρακτήρα.
    Να σου πω την αλήθεια το σημερινό μου άρθρο είχε αφορμή την κουβέντα μας σχετικά με το άρθρο του κ. Τριάντη που μας παρέπεμψες εχθές!
    Η φράση που αναφέρω στο άρθρο μου:«Η αποκάλυψη αφορά -επιβαρυντικά- πρωτίστως την ελληνική πλευρά: την κυρία Μπακογιάννη, ως επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας, και πρωτίστως τον πρωθυπουργό. Οι οποίοι, «δεν μπόρεσαν να μαντέψουν το στημένο παιχνίδι» και ….» ....είναι από το συγκεκριμένο άρθρο.
    Μέχρι εχθές ,για να σου πω την πλήρη αλήθεια, προβληματιζόμουν εάν έπρεπε να γράψω ορισμένα πράγματα που αναφέρω στο σημερινό μου άρθρο.
    Παρατηρώντας το παιχνίδι που παιζόταν από τους δημοσιογράφους σχετικά με το απόρρητο έγγραφο(έχω στο αρχείο μου 12 άρθρα που αναφέρουν ακριβώς τα ίδια-ως συμπέρασμα- γραμμένα από διαφορετικούς δημοσιογράφους) σημειολογικά το κατέγραψα στο αρχείο μου για περαιτέρω χρήση στο μέλλον.
    Βλέποντας όμως (μετά την χθεσινή σου παραπομπή) ότι η προπαγάνδα τους περνά και σε άτομα με υψηλό επίπεδο, προβληματίστηκα πολύ.
    Έτσι αποφάσισα να ξεκαθαρίσω ορισμένα πράγματα , αν και ακόμα και τώρα δεν είμαι σίγουρος εάν έπραξα σωστά.
    Το ίδιο βέβαια μου συμβαίνει αρκετές φορές . Δηλαδή θέλω να γράψω κάποια πράγματά αλλά το αναβάλω για διαφόρους (ελπίζω κατανοητούς) λόγους.
    Καλό βράδυ σε όλους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Στο έγγραφο της αμερικανίδας αξιωματούχου περιέχεται η αναφορά ότι «ο Τσερβενκόφσκι σχολίασε ότι το θέμα των αποζημιώσεων για τους Αιγαιάτες και του ζητήματος των παρενοχλήσεων στα ελληνικά σύνορα και της άρνησης εισόδου για αυτούς τους ανθρώπους θα λυθεί μόνον όταν λυθεί το θέμα της ονομασίας και η Μακεδονία εισέλθει στην Ε.Ε. Γιατί οι ελληνικές κατεργαριές θα έρχονται σε αντίθεση με το ευρωπαϊκό δίκαιο του οποίου αποτελεί μέρος η Μακεδονία».
    Σημειώνεται δε ότι μια συμφωνία τον Σεπτέμβριο θα «επέτρεπε να βρεθεί χρόνος για τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος και την έγκριση ψηφίσματος του ΣΑ του ΟΗΕ πριν από τη συνεδρίαση του Βορειοατλαντικού Συμβουλίου (NAC/NATO) τον Δεκέμβριο» .
    Διαβάζοντας όλα αυτά θυμήθηκα πόσο δίκιο είχες όταν έλεγες ότι το θέμα το βιάζονται εν όψη του NAC/NATO στο τέλος του χρόνου.
    Τώρα θα ήθελα να δω τι έχουν να πουν τα γνωστά αντεθνικά τρολ που μιλάγανε για συνωμοσιολογίες κλπ.
    Γράφε φίλε εσύ γιατί μας έχει πάρει η κάτω βόλτα απο τον προοδευτισμό μας.
    Αλήθεια εκείνοι οι Ιοί τι θα λένε τώρα ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. politi-gr είναι πολύ ενδιαφέρον αυτό που λες. Δηλαδή, αφού 12 δημοσιογράφοι γράφουν περίπου τα ίδια, θα πρέπει να υπάρχει κάποιος "μηχανισμός" που δίνει οδηγίες για το πώς θα πλασάρονται κάποιες ειδήσεις στα ΜΜΕ. Kάτι σαν ..."πρωινός καφές" όπου δίνονται οι βασικές κατευθύνσεις στους "υποτακτικούς"... άκρως συνωμοτικά όλα αυτά θα πουν πάλι κάποιοι!

    Δε θέλω να αδικώ κανέναν στην κριτική μου. Είναι γεγονός ότι ο Καραμανλής έχει πάρει "πάνω του" κάποιες επιτυχίες, σχεδόν αποκλειστικά στην εξωτερική πολιτική. Ακόμα και για το σχέδιο Ανάν είχε το θάρρος να διατηρήσει τουλάχιστον ουδέτερη ή χλιαρά αρνητική στάση -τη στιγμή που προβεβλημένα στελέχη των 2μεγάλων κομμάτων πλειοδοτούσαν απροκάλυπτα υπέρ του σχεδίου... Κυρίως τον παραδέχομαι για το άνοιγμα στη Ρωσία, το βέτο για τα Σκόπια (που αναφέρεις στην ανάρτησή σου). Όμως "μέσα" δεν τα πηγαίνει και τόσο καλά...

    Επίσης (επανέρχομαι στο άρθρο του Τριάντη), το απόσπασμα από την "Ε" που παραθέτεις είναι όντως τουλάχιστον "περίεργο" -μόνο λόγω βιαστικής ανάγνωσης δικαιολογούμαι να μην το έχω πάρει χαμπάρι!
    Καταλαβαίνω πως είναι δύσκολη η θέση σου όταν αναφερόμαστε σε αυτά τα θέματα, σε συγκεκριμένους δημοσιογράφους και ΜΜΕ. Συχνά το πράγμα "μιλάει" από μόνο του αλλά δεν είναι δυνατό να έχουμε αποδείξεις... κι αν πούμε τα πράγματα "με τ'όνομά τους" θ'ακολουθήσει καταιγισμός ...αγωγών (όχι πετρελαίου, των άλλων), ως συνήθως...

    Από αυτή τη γωνιά μας ανοίγεις τα μάτια, politi-gr...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @ buster
    Φίλε εγώ γράφω κάποια πράγματα και ο καθένας (μεγάλα παιδιά είμαστε άλλωστε , άσχετα εάν κάποιοι παρα- είμαστε μεγάλοι) καλείται να κρίνει.
    Ενδεικτικά να σου αναφέρω ότι στις αρχές του μήνα που διανύουμε ο αμερικανός πρέσβης Ντ. Σπέκχαρντ κάλεσε για «ειδική ενημέρωση» στελέχη ελληνικών ΜΜΕ (διευθυντές, διευθυντές ειδήσεων, αρχισυντάκτες).
    Είπαμε μεγάλα παιδιά είμαστε ....ας κρίνουμε !
    Φιλικά
    politis-gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ενδιαφέρουσα τοποθέτηση - και λογική - πολίτη. Τα ιστολόγια πράγματι έφεραν επανάσταση στον τύπο αφού πλέον δεν ακούμε μόνο καθοδηγούμενες ειδήσεις. Εύχομαι να έχεις δίκιο στο άρθρο σου.
    Συγχαρητήρια και καλή συνέχεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Στην παρούσα συγκυρία των στημένων διαπραγματεύσεων για το όνομα των Σκοπίων (όπως αποκάλυψε το "Έθνος") αλλά και της ύποπτης αποσιώπησης της είδησης από τις μεγάλες εφημερίδες ή της παραπλανητικής και σύντομης αναφοράς που έκαναν σχετικώς (που μας αποκάλυψε ο politis-gr εδώ), γίνεται πάλι επίκαιρη η υπόθεση της αποπομπής του Γ.Δελαστίκ από την "Καθημερινή" πέρυσι τον Απρίλιο. Θα σας υπενθυμίσω όσα ισχυριζόταν στο άρθρο που προκάλεσε την οργή των Καρκαγιάννη/Παπαχελά και την άμεση απόλυσή του (το δημοσίευσε στην εφημερίδα που εκδίδει ο ίδιος, το "Πριν"). Το κείμενο είναι άκρως αποκαλυπτικό -για όσους θέλουν να δουν πέρα από τη μύτη τους. Θα διαπιστώσετε ότι δεν κατονομάζει σε κανένα σημείο την "Καθημερινή" ή τον Παπαχελά... όμως "όποιος έχει τη μύγα..." κι έτσι κάποιοι ένιωσαν να θίγονται προσωπικά...
    λοιπόν, το άρθρο του Γ.Δ. εδώ:

    "Αναδιατάσσουν τους πράκτορες τους στα ελληνικά ΜΜΕ οι Αμερικανοί, τοποθετώντας τους σε θέσεις κλειδιά τηλεοπτικών σταθμών και πρωτίστως εφημερίδων σ’ αυτή τη φάση. Τους μετακινούν μεθοδικά από το ένα έντυπο στο άλλο, επιδιώκοντας να μεγιστοποιήσουν τις δυνατότητες προβολής των αμερικανικών θέσεων. Έχοντας πλέον συνειδητοποιήσει ότι οι σχέσεις τους με ορισμένους εκδότες δεν αρκούν για να τους διασφαλίσουν το πέρασμα της αμερικανικής γραμμής και των αρχών που σταδιακά θα διαμορφώσουν μια ελληνική κοινή γνώμη ευνοϊκή προς τις ΗΠΑ, οι Αμερικανοί ασχολούνται μεθοδικά με το να διασπείρουν τους πράκτορές τους στον ευρύτερο δυνατό αριθμό εντύπων, αποφεύγοντας άχρηστες υπερσυγκεντρώσεις ανθρώπων τους σε ορισμένα έντυπα, όσο σημαντικά και αν είναι αυτά.

    Το γεγονός ότι το σύνολο σχεδόν των μεγάλων ελληνικών εφημερίδων πολιτικής επιρροής έχει περιέλθει σε φάση «τέλους εποχής» λόγω εξάντλησης των βιολογικών ορίων των περισσότερων παραδοσιακών εκδοτών και λόγω υπέρογκων χρεών, διευκολύνει τα μέγιστα τα σχέδια των Αμερικανών.

    Αλλαγές κυοφορούνται και στο ιδιοκτησιακό καθεστώς πολλών ΜΜΕ. Κυκλοφορούν ήδη αρκετές φήμες και πληροφορίες για μυστηριώδεις υπεράκτιες εταιρείες που γίνονται κάτοχοι αξιόλογων ποσοστών του μετοχικού κεφαλαίου εταιρειών που κατέχουν ΜΜΕ. Η ουσία είναι πως ο αμερικανικός έλεγχος επί ελληνικών μέσων ενημέρωσης ουδέποτε ήταν τόσο ισχυρός όσο σήμερα, αν πιστέψει κανείς τα όσα λέγονται. Πρόκειται για εξέλιξη με μοιραίες πολιτικές επιπτώσεις."

    αναλυτικότερα γράφει στην εφημερίδα που εκδίδει ο ίδιος ο Γ.Δ. εδώ:
    http://www.prin.gr/prin/822/15kedriko.htm

    έτσι εξηγούνται πολλά απ'όσα συμβαίνουν στην πολιτική ζωή...

    πότε θα ξυπνήσουμε επιτέλους;

    (το σχόλιο αυτό -κάπως παραλλαγμένο- το έστειλα προηγουμένως και στην "Παραπολιτική" που αναφέρεται σήμερα στην εφημερίδα "Το Βήμα" και το κατάντημά της...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Σε πρόσφατο άρθρο της εφημερίδας "Παρόν" υπάρχει το περιεχόμενο της συζήτησης Σπέκχαρντ-δημοσιογράφων/εκδοτών που αναφέρεις πιο πάνω, politi-gr.

    Όποιος ενδιαφέρεται, ας αναζητήσει το άρθρο με τίτλο "Ο ΝΙΜΙΤΣ ΣΤΗΝΕΙ ΚΑΛΠΕΣ!" της 5.10.2008
    http://www.paron.gr

    Η τελευταία παράγραφος του άρθρου τιτλοφορείται ως εξής:
    «Κακώς παίζετε με τη Ρωσία», μας... μαλώνει και ο εδώ πρέσβης των ΗΠΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Το πρόβλημα αγαπητέ Πολίτη είναι ότι δεν διοικείται μία χώρα με πρωθυπουργό σε μία ιδιότυπη παρανομία που κινείται συνωμοτικά για να μη τον πάρουν είδηση οι εκδότες.
    Μία κυβέρνηση αν είναι άξια του ονόματος κυβέρνηση ειναι φορέας εξουσίας και όχι αντάρτικο σώμα.
    Μία πραγματική κυβέρνηση λοιπόν θα κατήγγειλε τις συναντήσεις ξένων πρεσβευτών με εκδότες,θα πέρναγε νόμους με την οποία κάθε χρηματοδότηση ελληνικών ΜΜΕ από ξένες κυβερνήσεις θεωρείται προδοσία,θα διέλυε τις αναρχοσυμμορίες που καίνε και καταστρέφουν και θα επέβαλε την τάξη,θα εκκαθάριζε την ΕΥΠ και θα την έθετε στην υπηρεσία της χώρας.
    Επειδή όλα αυτά δεν έγιναν μη ψάχνετε άλλοθι στο "δεν μας άφησαν να τα κάνουμε".Η δουλειά της κυβέρνηση ήταν να επιβάλει την εθνική κυριαρχία πρώτα - πρώτα στο εσωτερικό και να καταγγείλει οποιονδήποτε αντίθετο ως όργανο ξένων δυνάμεων.Από τη στιγμή που δεν το έκαναν είναι υπεύθυνοι για τις συνέπειες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. @ Ανώνυμο 8.42
    Σε ποιόν κόσμο ζεις φίλε μου ?
    Όλα αυτά που αναφέρεις είναι εντελώς ρομαντικά ,δεν μπορούν εκ των πραγμάτων να εφαρμοστούν στον δυτικό σημερινό κόσμο.
    Πιθανώς να μπορούν να εφαρμοστούν σε καθεστώτα της Λατινικής Αμερικής , αλλά όχι στον δυτικό κόσμο.
    Πολιτική , Διπλωματία , Οικονομικοί δεσμοί. Αυτά επικρατούν στον δυτικό κόσμο και μέσα από αυτά παλεύεις.
    Και ο κ. Καραμανλής -όσο και εάν δεν αρέσει σε μια μικρή μειοψηφία- σε αυτόν τον τομέα έχει αριστεύσει.
    Έχει προχωρήσει σύμφωνα με τα συμφέροντα της πατρίδας μας , σε αντίθεση με τις προηγούμενες κυβερνήσεις.
    Ας προσέξουμε πόσες φορές χρησιμοποιεί την λέξη "πατρίδα" στις ομιλίες του , σε αντίθεση της παντελούς αναφοράς της λέξεως από κάποιους άλλους πολιτικούς αρχηγούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Νομίζω είναι σωστό το άρθρο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. @ Πλούταρχος
    Κυκλοφορούν και στον υπολοιπο δυτικό κόσμο αναρχικοί που καίνε μαγαζιά και καταστρεφουν σχολεια και πανεπιστήμια;
    Tα ΜΜΕ της Αγγλίας ή της Γαλλίας στρέφονται κατά της χώρας τους και δεν αντιδρά η κυβέρνηση;
    Xρηματοδοτούνται και αλλού ΜΚΟ που στρέφονται κατά της χώρας από τον προυπολογισμό;
    Tο δε γίνεται αλλιώς είναι άλλοθι όταν ο Μπερλουσκόνι βγάζει το στρατό στους δρόμους και από αυτη την ιστοσελίδα κατακρίνεται ως "αυταρχικός".Δε λέω να βγει και εδώ.Αλλά αφού μπορεί να βγει στην Ιταλία τουλάχιστον και εδώ μπορεί η αστυνομία να συλλάβει τους γνωστούς - αγνώστους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Γιατί δε γράφεις οτί το κείμενο 'εμφανίστηκε' από την ελληνική πλευρά σαν αντίποινα που δε θα συμμετάσχουμε στο 'Visa Waiver' program. Πιο πιθανό το βρίσκω.
    Το ερώτημα παραμένει - έχουν συμφωνήσει και μας δουλεύουν με το να χρυσώνουν το χάπι που δε τους βγήκε εν τέλει;

    Όσο για το "«colpo groso»με τους αγωγούς και την Ρωσία" ... κάτσε να δούμε λέω εγώ...για να μη φάμε γλάρο! Προσεξε, δεν το καταδικάζω σα κίνηση - το εναντίον. Μα με το πετρέλαιο να κατεβαίνει σταθερα ($50 λενε εκτιμήσεις) και οι ρώσοι να μπαλαντζάρουν προυπολογισμό στα $70 οι αγωγοι δε συμφέρουν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. συμπερασμα ..Παντα φταινε οι αλλοι ..Αμερικανοι ,τουρκοι,ξενος δαχτυλος και κανενας εδω μεσα ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΘΩΩΣΗ ΤΩΝ ΥΠΟΔΙΚΩΝ ΣΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟΥ Ο κ. ΚΟΛΙΟΥΣΗΣ; (ο επωνομαζόμενος και αδέκαστος εισαγγελέας που προσπαθεί να φιμώσει η η παλιο-Ν.Δ.)
    *Το 2001 ο H. Κολιούσης ήταν εισαγγελέας στην δίκη της ΔΕΚΑ (κλέψιμο των χρημάτων των ταμείων στο ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ το 2000), παίρνοντας το μέρος της ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗΣ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ή όχι; Το πράσινο δικαστήριο αθώωσε τους γνωστούς πέντε εγκάθετους του καθεστώτος, με το σκεπτικό ότι απλά εκτελούσαν εντολές του πολιτικού τους προϊσταμένου (Παπαντωνίου, που βέβαια είχαν φροντίσει να παραγραφούν οι ευθύνες του).
    * Αληθεύει ότι ο εισαγγελέας Κολιούσης είναι πρώτος ξάδελφος του ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ Αχιλλέα Κολιούση;
    *Αληθεύει ότι ο Αχιλλέας Κολιούσης ήταν από τα ιδρυτικά στελέχη του πασόκ και μάλιστα ήταν και ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ το 1986, επί Αντρέα Παπαντρέου;
    *Αληθεύει ότι ο Αχιλλέας Κολιούσης ήταν ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΚΤΗΜΑΤΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ το 1996, επί Κώστα Σημίτη;
    ΚΑΤΙ ΜΟΥ ΛΕΕΙ ΟΤΙ Ο ΕΝ ΛΟΓΩ ΚΥΡΙΟΣ ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΕΓΓΡΑΨΕΙ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΗ ΤΟΥ ΚΑΡΙΕΡΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή