Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2008

Περί Ηρώων , .. «ηρώων» και «Εφιαλτών» !


Υπάρχουν Ήρωες στις ημέρες μας ; Μήπως η έννοια της λέξης έχασε τον πραγματικό προσδιορισμό της και την αντικαταστεί η επονείδιστη μορφή της Νεοελληνικής ….π.χ έγινε «ήρωας» των επεισοδίων, κλπ ;

Με τα άρθρα των δύο τελευταίων ημερών σκοπός μου ήταν να αποδείξω ότι υπάρχουν και οι δύο περιπτώσεις. Τόσο στην κοινωνία μας όσο και στον χώρο της βαλλόμενης πανταχόθεν …Δικαιοσύνης.

Υπάρχουν άνθρωποι όπως η δασκάλα κ. Χαρά Νικοπούλου και ο πατέρας της Πρόεδρος του Αρείου Πάγου κ. Βασίλης Νικόπουλος, οι οποίοι άξια θα πρέπει να χαρακτηρίζονται Ήρωες !

Στην αντίπερα όχθη υπάρχουν και οι επονείδιστες μορφές , ή … «μαϊμού ήρωες » της νεοελληνικής , π.χ έγινε «ήρωας» των πολιτικών δολοπλοκιών.

Κάποιοι παραλείπουν τα εισαγωγικά και παραπλανητικά αλλά και ψευδεπίγραφα τους ονομάζουν και αυτούς …ήρωες(…) .O tempora o mores !

Εγώ θα σταθώ στους Ήρωες , αλλά και στους σύγχρονους «Εφιάλτες», γιατί και αυτοί υπάρχουν ,… ζουν και κινούνται ανάμεσα μας. !

Στα σχόλια λοιπόν του χθεσινού άρθρου έλαβα μια παρότρυνση από κάποιο φίλο να ψάξω για τον άνθρωπο που πρωτοστατεί στις εκδηλώσεις εναντίον της Ελληνίδας δασκάλας.

Το μυαλό μου πήγε στο Τουρκικό προξενείο, στον μουσουλμάνο βουλευτή του ΠαΣοΚ κ. Μάνταζη που ήξερα ότι παρότρυνε τους γονείς να μη στέλνουν τα παιδιά τους σχολείο, αλλά και στον δήμαρχο Ορφέα (που υπάγεται το Μεγάλο Δέρειο) κ. Ευάγγελο Πουλιλιό.

Στον τελευταίο γνώριζα ότι είχε κάνει ενστάσεις για να μην προκαλεί και ο υπουργός Εσωτερικών κ. Πρ. Παυλόπουλος, σε συνάντηση που είχε μαζί του στο υπουργείο στις 17 Σεπτέμβρη !

Ας δούμε λοιπόν αποσπάσματα από την ανταπόκριση για το «δήθεν» συλλαλητήριο της εφημερίδας « Ο Χρόνος» της Κομοτηνής : «στις 9/10/2008 ήταν προγραμματισμένη εκδήλωση στο Μεγάλο Δέρειο στο Κέντρο Ισότητας με σκοπό την ενημέρωση του γυναικείου πληθυσμού αναφορικά με τις διάφορες μορφές καρκίνου. ¨
Ταυτόχρονα ήταν μεθοδευμένη ομιλία του κ. Πουλιλιού κατόπιν αιτήσεως μερίδας του χωριού, πρωτοστατούντως του ψευτο-μουφτη - ιμάμη Απτουραχήμ Κουρού.

Στις αμέσως προηγούμενες μέρες είχαν ανάψει τα τηλέφωνα στα γειτονικά χωριά με σκοπό την συμπαράσταση των, την συγκεκριμένη νύχτα.

Στη μια μεριά λοιπόν της πλατείας ήταν συγκεντρωμένοι διάφοροι φιλότουρκοι, μεταξύ αυτών : ο ψευτοιμάμης του Δερείου Απτουραχήμ Κουρού, ο τέως διευθυντής Αλή Απτουραχήμ, διάσημος πλέον από το γνωστό θέμα της παράδοσης των σφραγίδων του σχολείου στο τουρκικό προξενείο Κομοτηνής, ο Οσμάν Κασάϊκα ο άνθρωπος που πέρυσι το Φεβρουάριο ξυλοκόπησε τη δασκάλα στο χώρο του σχολείου κ.α..

Από την άλλη μεριά σε ένα παγκάκι ήταν η δασκάλα Χαρά Νικοπούλου και ο σύζυγο της Ηλίας Ελευθεριάδης.

Η «παράσταση» άνοιξε με το λόγο (του εκλεγμένου με το ΠαΣοΚ) αντινομάρχη ο οποίος υποστήριξε ότι η κυβέρνηση ευθύνεται που δεν λειτουργεί σήμερα το σχολείο του Μεγάλου Δερείου .

Φαίνεται πως ο κατά τα άλλα υπεύθυνος για θέματα Παιδείας κ. Ντόλας δεν είχε πληροφορηθεί πως το σχολείο λειτουργεί με πλήρες προσωπικό, παρά τις απειλές και τους εκφοβισμούς των εγκάθετων του Τούρκικου προξενείου .

Κάποια στιγμή στο ηρώο της πλατείας ανέβηκε ο δήμαρχος Ευάγγελος Πουλιλιός, ο οποίος όχι μόνο δυναμίτισε τον κόσμο, αλλά δήλωσε πως τους στηρίζει και θα τους στηρίζει στο δίκαιο αίτημά τους «…για την απομάκρυνση της δασκάλας»....

Για μισή ώρα ο δήμαρχος πρωταγωνιστούσε σε ένα one man show, βομβάρδισε, ξεσήκωσε και εξαγρίωσε τον κόσμο με λέξεις όπως «άρρωστα μυαλά», «δεν υπάρχουν ήρωες, εκβιάζουν καταστάσεις, κλπ», κατεβαίνοντας δε από το ηρώο στην πλατεία ο πρώτος που τον συνεχάρη ήταν ο ....«ψευτο-ιμάμης».

Σε απόσταση αναπνοής από το δήμαρχο η Χαρά και ο Ηλίας άκουγαν το παραλήρημα του δημάρχου και τους εξαγριωμένους σουνίτες να τον αποθεώνουν!

Όμως ο κύριος Πουλιλιός λογάριαζε χωρίς τον ξενοδόχο. Όταν στο τέλος, ρώτησε αν κάποιος θα ήθελε να πει κάτι , έγινε το εξής απίστευτο: Ο σύζυγος της Χαράς Ηλίας Ελευθεριάδης ζήτησε την άδεια από τον δήμαρχο για να πάρει το λόγο και ανέβηκε στο ηρώο.

Τότε όλοι οι «καταπιεσμένοι» και κατά τα άλλα πανικόβλητοι Σουνίτες που υποτίθεται ότι τρέμουν το ζεύγος, άρχισαν να γιουχάρουν και να αποδοκιμάζουν έντονα τον Ηλία Ελευθεριάδη.

Ο ...«δίκαιος» και κατά τα άλλα ...δημοκρατικός δήμαρχος του είπε να κατέβει κάτω από το ηρώο, αφού ο ...«λαός» του δεν επιθυμούσε να ακούσει τον ανεπιθύμητο σύζυγο της δασκάλας.

Ο Ηλίας όμως με σθένος του απαντά: Πατάτε πάνω στο ηρώο των Ελλήνων. Δεν έχετε δικαίωμα να μου απαγορεύσετε να μιλήσω.

Παίρνει μόνος του το λόγο και παρουσιάζει σε όλους μια επικυρωμένη φωτοτυπία στην οποία αναγραφόταν οι δύο όψεις μιας διαφημιστικής κάρτας του δημάρχου, στην πίσω… όμως όψη με το γραφικό χαρακτήρα του Πουλιλιού ήταν γραμμένα τα στοιχεία μιας δικαστού η οποία θα δίκαζε υπόθεση της οικογένειας του δημάρχου, με σκοπό να ζητήσει χάρη από τον πατέρα της Χαράς Νικοπούλου που τυχαίνει να είναι ο νυν πρόεδρος του Αρείου Πάγου.

Ο ….νομοταγής δήμαρχος αιφνιδιάστηκε και η αμηχανία του ήταν φανερά έκδηλη.

Όπως καταλάβατε η αλήθεια ήρθε στο φως ! Ο ….κατά τα άλλα νομοταγής και δίκαιος …κύριος Πουλιλιός , τόσο καιρό είναι ορκισμένος εχθρός(σ.σ συμπλέοντας με το Τουρκικό προξενείο) της δασκάλας Χαράς Νικοπούλου επειδή η τελευταία τόλμησε να του αρνηθεί προσωπική παρέμβαση του προέδρου του Αρείου Πάγου, για να πετύχει μια καλή και ευνοϊκή για αυτόν μεταχείριση σε δίκη που είχε».

Να τον χαιρόμαστε ! Ήθη πονηρά την φύσιν διαστρέφει… αλλά ..Χρόνος αληθείας πατήρ.


ΥΓ. Υπάρχει σχετικό video της ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ από το στημένο συλλαλητήριο στο troktiko .

39 σχόλια:

  1. O lalistatos xthes Dikigoros tou Diavolou kai Dikigoros tou Dimarxou , exei na mas pei kati?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. πάλι σου διέφυγε η παρουσία και η ομιλία του βουλευτή της Ν.Δ Άκη Γεροντόπουλου.
    Περίεργο δεν είναι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εφιάλτες πάντα και παντού υπάρχουν.
    Eυτυχείς όσοι δεν γνωρίζουν τους κινδύνους που μας απειλούν ως χώρα.
    Ιδίως στον εξαιρετικά ευαίσθητο χώρο της Θράκης...
    Ευτυχείς και οι άφρωνες, ευτυχείς και οι πνευματικά ανάπηροι, γιατί αυτοί ζουν στον κόσμο τους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μόλις διάβασα τα σχόλια του χθεσινού σου άρθρου αγαπητέ πολίτη .

    Νομίζω πως οι (σωστότατες μεν) προχθεσινές παρατηρήσεις σου για κόσμιο διάλογο και χωρίς προσωπικές αντεγκλήσεις παρέμειναν προχθεσινές δε...

    Κανονικά θα έπρεπε να αρχίσω για "δυο μέτρα και δυο σταθμά" αλλά δικό σου είναι ο χώρος ότι θέλεις κάνεις . Η αξιοπιστία όμως της προχθεσινής παρατήρησης πήγε στο βρόντο .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @4:24 Μη βιάζεσαι θα φανεί και ο δήμαρχος!!!!!
    Εγώ του είπα από χθες Αύριο κλαίνε αλλά δεν κατάλαβε.
    Συμπλήρωμα Από το Blog του Ιάσονα Σχίζα
    http://www.schizas.com/site3/index.php?option=com_content&task=view&id=133&Itemid=32

    ¨Αλγεινή εντύπωση προκαλούν οι πληροφορίες, που θέλουν το δήμαρχο Ορφέα Βαγγέλη Πούλιο να ζητά από την κ. Νικολοπούλου να αποσύρει τη μήνυση, με το επιχείρημα ότι υπάρχει πιθανότητα να απαντήσει κι ο δράστης με μήνυση, με αποτέλεσμα να μπει και η ίδια φυλακή, ενώ το πρωί παραστάθηκε στο δικαστήριο ως μάρτυρας υπεράσπισης του ανθρώπου που της επιτέθηκε.¨

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Φαίνεται ότι ο ηρωισμός είναι στον...ιχώρ μας, κατά πως λέει η Φανή Χαλκιά!
    Επειδή μια εκπαιδευτικός θέλησε - άγνωστο για ποιούς λόγους - να αγνοήσει τις ευαισθησίες και τις πολιτισμικές ιδιαιτερότητες των μαθητών της και πήγε να τους επιβάλλει το "δικό μας" ιστορικό/πολιτιστικό/θρησκευτικό σύμπλεγμα να την πούμε και ηρωίδα; Δεν είμαι παιδαγωγός αλλά το βρίσκω ΤΡΑΓΙΚΟ να προσπαθούμε να μπολιάσουμε παιδάκια του Δημοτικού με μισαλλοδοξία και πρόσκαιρους και εν πολλοίς άκαιρους ανταγωνισμούς. Είναι επιστήμων η κυρία ή όχι; Ασκεί την παιδαγωγική της επιστήμη - σε παιδάκια του Δημοτικού - φορώντας εθνικά (ή εθνικιστικά για μένα αλλά δεν έχει σημασία) γυαλιά; Τότε το ίδιο να κάνει και ο γιατρός, ο δικηγόρος και ο μηχανικός. Να έχουμε ιατρική "εθνική", νομική επιστήμη για "καθαρούς Έλληνες" και σπίτια γερά μόνο για "πατριώτες"! Η μόρφωση και η αγωγή των παιδιών δεν πρέπει να ασκείται με αμιγώς επιστημονικά κριτήρια; Υπάρχουν και εθνικά; Είναι αυτό μάθημα που διδάσκεται στο Πανεπιστήμιο; Υπάρχουν ακαδημαϊκές μελέτες που να λένε πως επιδρά η γαλανόλευκη στη μόρφωση και κατά συνέπεια στην πρόοδο και στην προκοπή των μικρών μαθητών; Αν όχι, κι ο καθένας διδάσκει όπως θέλει ότι θέλει, νομίζω ότι μας αξίζει μια ακόμη πιο χαμηλή θέση στους δείκτες της παιδείας σε παγκόσμιο επίπεδο! Αντί να κάτσει να τους μάθει τα κολλυβογράμματα που παρέχει το ελληνικό δημόσιο σχολείο κάθεται και ασχολείται με φαιδρότητες, παρελάσεις και μπούρδες.Θα ΗΤΑΝ ηρωίδα ΑΝ βοηθούσε - με τη δημοσιότητα που μάλλον της αρέσει να λαμβάνει- τα παιδιά να έχουν ένα σχολείο που να τους αξίζει. Ένα σχολείο που απολαμβάνουν μόνο οι προνομιούχοι συμπολίτες μας. Με τη βιβλιοθήκη του, την αίθουσα πληροφορικής του και την πισίνα του. Θέματα ουσίας δηλαδή. Αλλά ξέρω τι θα ακούσω. Σιγά μην πληρώσουμε για να έχουν σχολείο τα τουρκάκια. Λυπάμαι ειλικρινά για την ταχύτητα με την οποία στρέφεται προς τα πίσω η ελληνική κοινωνία. Δυστυχώς αντί να εκμεταλλευτούμε όλες τις παραγωγικές δυνάμεις μας, αυτοκαταστρεφόμαστε σηκώνοντας τείχη ανοησίας και φανατισμού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @zoubas
    Τις παίρνεις συχνά αυτές τις ουσίες γιατί μάλλον σε πειράζουν.

    Ελληνικά Γράμματα τους μάθαινε πρώτα και μετά όλα τα άλλα.
    Κάνε μια αναζήτηση στο όνομα της και διάβασε την ιστορία της.

    Και κάτι άλλο δεν είναι τουρκάκια είναι ελληνόπουλα Μ-----

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ο Γεροντόπουλος είπε:"Δεν θα σας υποδείξω εγώ τι θα κάνετε, αλλά να είστε ενωμένοι .Εγώ θα μεταφέρω τις αντιδράσεις σας στο κέντρο".
    Που είναι το κακό ρε παλληκάρι;
    Δεν το καταλαβαίνω το πνεύμα σου και εχθές και σήμερα!
    Μομφή κατά του politis-gr;
    Δεν ξέρεις ότι αυτός o δήμαρχος που κατηγορεί σήμερα είναι της ΝΔ;
    Άσε το παραμύθι σου Λύκε γιατί η ...πρασινοφροσύνη σου ξεχειλίζει από τα μπατζάκια σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Προσωπικά θα προτιμούσα χαμηλότερους τόνους και περισσότερη μετριοφροσύνη και μεγαθυμία από έναν δάσκαλο μειονοτικού χωριού και μάλιστα τέκνο ανώτατου δικαστικού της χώρας!
    Η αναταραχή και η συνεχής δημοσιότητα δεν κάνουν σε κανέναν καλό και αποπροσανατολίζουν το σκοπό για τον οποίο βρέθηκε εκεί αυτή η κοπέλα.
    Ας κοιτάξει να μάθει τα παιδιά γράμματα και τα άλλα δεν μπορεί να τα επιβάλλει κανείς με το έτσι θέλω! Έρχονται με τα χρόνια και με την πολιτική της επίσημης πολιτείας που πρέπει να περιβάλλει αυτούς τους ανθρώπους με τον ίδιο τρόπο που περιβάλλει και τους υπήκοους της χριστιανούς. Ένας δάσκαλος δεν μπορεί να μπολιάσει με εθνικοφροσύνη αλλόθρησκους μαθητές και πολύ περισσότερο αλλόθρησκους γονείς έστω και αν είναι έλληνες υπήκοοι! Άλλωστε δεν είναι αυτή η δουλειά του!
    Παραπάνω κάποιος ρώτησε τι δουλειά κάνει ο άνδρας αυτής της δασκάλας εκεί στο χωριό;;
    Πράγματι και εγώ απορώ αν όντως εργάζεται και που ο άνθρωπος αυτός.
    Τώρα το έγγραφο που επέδειξε για ρουσφέτι που ζήτησε δήθεν ο δήμαρχος από τον πατέρα δικαστή κ. Νικόπουλο, πώς βρέθηκε στα χέρια τους;;
    Σημαίνει ότι όταν και αν τους το έδωσε (κακώς βέβαια)και πριν προφανώς διαταραχθούν οι σχέσεις τους, εκείνοι το δέχθηκαν και το πήραν, προφανώς υποσχόμενοι να μεσολαβήσουν! Αλλοιώς δεν εξηγείται ο Δήμαρχος να έδωσε τέτοιο χαρτί ενόσω οι σχέσεις του με το ζευγάρι δεν ήταν καλές και μάλλον ήταν κάκιστες!!

    Τέλος από το βίντεο στο τρωκτικό, άκουσα από τη σύζυγο του ανθρώπου που φέρεται ότι ξυλοκόπησε τη δασκάλα περίπου τη φράση: "Εμείς 15 χρόνια είμαστε εδώ χωρίς πρόβλημα κανένα. Γιατί μας ανακάτεψαν και ποιοί;". Σχεδόν τα ίδια ακούστηκαν και από άλλους μουσουλμάνους κατοίκους...
    Και εγώ απορώ γιατί ενώ τόσα χρόνια βίωναν ειρηνικά και ουδέποτε ακούστηκαν να ερίζουν με κάποιο χριστιανό δάσκαλο, τώρα απαιτούν να φύγει η κα Νικοπούλου από το χωριό τους και προτιμούν τα παιδιά τους να μην πηγαίνουν στο σχολείο??
    Μήπως τελικά η όποια,ίσως καλοπρόαιρετη συμπεριφορά και εμμονή της άξιας όντως δασκάλας, για μετάγγιση της εθνικοφροσύνης και του ελληνισμού στα παιδιά των μουσουλμάνων ήταν άστοχη και έφερε αντίθετα αποτελέσματα;;
    Και μήπως πρέπει να κρίνουμε τις πράξεις κάποτε και εκ του αποτελέσματός τους;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @gnik

    Δεν συνηθίζω να απαντώ γεμίζοντας με ανούσιες αντιπαραθέσεις το γόνιμο politis-gr ιστολόγιο. Όμως κάτι για...ουσίες και Μ--- κλπ που ανέφερες με οδηγούν να ζητήσω μια μεγάλη συγγνώμη από τον politis, διότι επανέρχομαι. Λοιπόν, οι άνθρωποι και ιδιαιτέρως τα παιδιά ΔΕΝ χωρίζονται σε τουρκάκια, ελληνάκια ή τσιγγανάκια ή μακεδονάκια, ούτε βάση κάποιου διαχωρισμού τους παρέχονται τα βασικά αγαθά μεταξύ των οποίων και η μόρφωση. Είναι δικαίωμά τους κι όχι παροχή του φιλόπτωχου κράτους. Δεν σχολιάζω τη συνολική ιστορία της δασκάλας -για να ψάξω όπως μου λες- αλλά τη συγκεκριμένη δραστηριότητα, η οποία και αποτελεί δημόσια λειτουργία και άρα μας αφορά όλους: πρόκειται περί εκπαίδευσης. Ο εκπαιδευτικός επιβάλλεται να είναι πρώτα επιστήμονας και μετά ότι άλλο θέλει. Και μόνο η αναφορά του politis πως η...δασκάλα του χωριού ανέβαζε την Ελληνική Σημαία, με τρελαίνει! Γι' αυτό την έστειλε εκεί το Ελληνικό Κράτος; Είχε καμιά αρμοδιότητα να το κάνει αυτό; Ο γιατρός του χωριού ας πούμε γιατί δεν το έκανε; Απλούστατα γιατί -φαντάζομαι εγώ τώρα- σκέφτηκε πολύ απλά ότι εκεί τον τοποθέτησε η υπηρεσία του - και του επέβαλλε η επιστημονική του συνείδηση- πρώτα από όλα να κάνει καλά τους ανθρώπους κι όχι να τους επιβάλλει τι θα σκέφτονται και τι θα κάνουν ή αν θα σηκώνεται η σημαία. Φανταστείτε οι άνθρωποι να μην πήγαιναν στο γιατρό, αν αυτός ψαχνότανε με σημαίες, παρελάσεις και άλλα φαιδρά. Να τους έλεγε δηλαδή με τη στάση του "εγώ θεραπεύω μόνο ελληνόψυχους!". Η δασκάλα μη μου πείτε ότι δεν ήξερε το χαμό που θα επέφερε η συμπεριφορά της. Αν δεν το ήξερε τότε μάλλον δεν ήξερε ιστορία και γεωγραφία! Είναι δηλαδή - ως επιστήμων - επιτυχημένη; Αφού ο politis γράφει ότι...δεν της απέμειναν μαθητές! Μα γι'αυτό την έστειλαν εκεί; Να τα κάνει μπάχαλο; Να διώξει τα παιδιά από το σχολείο; Και δηλαδή έτσι θα τα κάνει να στραφούν προς τη -λεγόμενη - Ελληνική Παιδεία; Μάλλον θα τη μισήσουν για το υπόλοιπον της ζωής τους! Δε μπορώ να πω επιτυχία! Εθνικής Εμβέλειας!
    Και κάτι τελευταίο. Αν οι άνθρωποι θέλουν να αυτοπροσδιορίζονται Τούρκοι, Μακεδόνες, Μίκυ Μάους ή Αρειανοί σιγά μην κάτσουν κι ακούσουν στον 21ο αιώνα τον κάθε πολιτικάντη που το πρωί μιλάει για πατρίδα θρησκεία και ελληνοχριστιανικό πολιτισμό και το...βράδυ κάνει μπίζνες τύπου Βιστωνίδας, σεμνοταπεινά. Με λίγα λόγια "αγωνιστείτε ρε παιδιά για την πατρίδα, γιατί μου τη ζητάνε κάτι real estate κοψοχρονιά!"
    Τέλος αυτά φίλοι μου! Ας το χωνέψουμε!
    (χίλια συγγνώμη φίλε Politis-gr για την κατάχρηση του χώρου σου)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @ marianaonice
    Καλό και σώφρων είναι πριν γράψουμε κάτι να γινόμαστε γνώστες όλου του θέματός!
    Τα περί εθνικοφροσύνης , όπως και τα περί ...συζύγου τα θεωρώ εντελώς ...άστοχα και συγνώμη φίλη μου δεν είναι στον χαρακτήρα μου να ανοίξω τέτοια συζήτηση !
    Καλό απόγευμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Προς κάποιους εδώ μέσα.

    Από τον σημερινό "Χρόνο"
    "Να πώς δηλητηριάζουν τις παιδικές ψυχές των μουσουλμανοπαίδων οι γνωστοί υπεύθυνοι, βάζοντάς τα να απαγγέλλουν στίχους όπως «εσένα αγαπώ όμορφή μου Τουρκία, με σένα κλαίω, με σένα θα γελάσω, αν χρειαστεί θα πεθάνω για σένα με τη θέλησή μου…

    «Θα υψώσω την ημισέληνο πιο ψηλά» στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΘΡΑΚΗ λένε τα μικρά παιδιά
    Την σχετική τελετή παρακολουθούν οι ψευτομουφτήδες, ιμάμηδες και θρησκευτικοί λειτουργοί, αυτοδιοικητικοί, αλλά και ο γενικός πρόξενος της Τουρκίας, που ακούγοντας όλα αυτά τόσο απροκάλυπτα να λέγονται από μικρά παιδιά, φαίνεται στο σχετικό βίντεο ότι νοιώθει άβολα... Τα μουσουλμανόπαιδα με τα λευκά καλπάκια και τις άσπρες φορεσιές τα κοριτσάκια, τραυλίζουν σε άθλια τουρκικά τα λόγια που πρέπει να πουν για να εισπράξουν το χειροκρότημα των μεγαλυτέρων, αφού έκτος από τις σούρες του κορανίου πρέπει να πουν με άνεση το παρακάτω κείμενο που δεν μπορεί παρά να εξοργίσει τον μέσο πολίτη με όσα αναφέρει.
    Έτσι λοιπόν όταν ο «Χρόνος» γράφει ότι κάποιοι μετέβαλλαν τα τεμένη σε χώρους προπαγάνδας δεν είναι καθόλου τυχαίο, ότι προσπαθούν να δηλητηριάσουν με τέτοια ποιήματα και κείμενα τις ψυχές των μικρών παιδιών να νοιώθουν μίσος στον τόπο που ζουν…
    Ακούστε λοιπόν τι λένε :

    Εσένα σε αγαπώ όμορφή μου Τουρκία.
    Με σένα θα κλαίω, με σένα θα γελάσω.
    Θα υψώσω την ημισέληνο σημαία πιο ψηλά.
    Αν χρειαστεί θα πεθάνω με όλη την θέλησή μου.
    Είμαι ερωτευμένος μαζί σου, όμορφη Τουρκία μου.
    Να ακούσουν την ιστορία και να φοβηθούν τα τσακάλια.
    Μην ανακατεύονται μαζί μας και μην μας ρίχνουν κουβέντες.
    Να ζητήσουν μετάνοια και να αναζητήσουν φίλους.
    Θα σε δείξω εγώ, ω όμορφη Τουρκία μου.

    Αχ το τουρκικό έθνος δεν μπορεί να σηκώσει την προδοσία.
    Αν υπάρχει κανείς που δεν αγαπά αυτόν τον τόπο να τον εγκαταλείψει.
    Αυτή η πατρίδα είναι δικιά μας, η δυτική Θράκη είναι δικιά μας.
    Αυτοί που ζουν στα ορεινά, οι χωρικοί, αυτοί που είναι από κάμπο και από τα βουνά,
    όλοι είναι αδέρφια, αυτό πρέπει να το ξέρουν όλοι.

    Αχ αυτοί που κάνουν προπαγάνδα διάσπασης πρέπει να ξέρουν ότι αυτή
    η πατρίδα είναι δικιά μας, η δυτική Θράκη είναι δικιά μας.
    Ω προδότες, μην μας κάνετε να τελειώσει η υπομονή μας
    Μην νομίζετε ότι η δυτική Θράκη είναι αδιεκδίκητη.
    Μην μας κάνετε να εκνευρισθούμε – τσατιστούμε και να μην μας ζορίζετε»…


    Είπατε τίποτα αδέλφια των Αθηνών;

    Καλά κάθεστε στις πολυθρόνες σας στην Αθήνα και αμπελοφιλοσοφείτε.
    Δεν ζείτε εδώ, αλλά ούτε μας ακούτε.
    Όταν θα ξεσπάσει η μπόρα ας αναλογιστείτε τις ευθύνες σας!
    Κρίμα!

    Ένας αδελφός σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Δηλαδή, υπάρχουν Έλληνες που υποστηρίζουν το ότι να διδάσκεται η ελληνική γλώσσα στα Πομακοχώρια και ο δάσκαλος να κάνει και εξωσχολικές δραστηριότητες και να μην είναι απλά ένας μισθωτός περαστικός λουφαδόρος (όπως συμβαίνει με τους δασκάλους στα μειονοτικά σχολεία) είναι "εθνικισμός"...Θα πρέπει τότε να παραδεχτούμε ότι:
    1. Η Θράκη είναι περιοχή de facto περιορισμένης κυριαρχίας για το ελληνικό κράτος και δεν θα πρέπει να κάνουμε πράγματα εκεί που προκαλούν το τουρκικό προξενείο.
    2. Το τουρκικό προξενείο δεν ασχολείται καθόλου με τους Πομάκους , οι άνθρωποι από μονοι τους αντέδρασαν απέναντι στη Νικοπούλου γιατί είναι εθνικίστρια. Δεν υπάρχουν Πομάκοι που επηρεάζονται από την τουρκική προπαγάνδα.
    3. Γενικά, το τουρκικό προξενείο δεν έχει καμία ισχύ ή δραστηριότητα στη Θράκη, είναι απλά ένα προξενείο μιας άλλης χώρας, όπως το προξενείο της Ιταλίας στη Θεσσαλονίκη (αν δεν κάνω λάθος, υφίσταται).
    4. Η μειονοτική εκπαίδευση παρέχει καλή ελληνική παιδεία στα παιδιά με τον τρόπο που γίνεται. Δεν χρειάζονται δάσκαλοι να ασχολούνται περισσότερο από ό,τι τους επιβάλλει ο νόμος.
    Όσοι εδώ μέσα είναι στους κατήγορους της Νικοπούλου, θα ήταν καλό να τα παραδεχτούν ανοιχτά τα παραπάνω, γιατί, με την κοινή λογική, αυτό συνάγεται από τα λεγόμενά τους. Τώρα, το αν τα παραπάνω συνάδουν και με την πραγματικότητα, αυτό είναι αλλουνού παπά ευαγγέλιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Συμφωνα με τη συνθηκη της Λωζανης, η μειονοτητα ειναι θρησκευτικη και οχι εθνικη.Αρα, προς τι το μισος;Ειναι Ελληνες πολιτες και καλα κανει ο,τι κανει.
    Τωρα, το γιατι αφησαμε αυτη τη μαγια να βρισκεται εκει, και να μας δημιουργει προβληματα και δυνητικα μεγαλα προβληματα,ας οψεται ο σιγουρατζας γερο Καραμανλης, που δεν τους πεταξε με τις κλωτσες, οταν το 74, οι Τουρκοι μπουκαρισαν στην Κυπρο,ή το Σεπτεμβριο του 55,οταν εγιναν τα επεισοδια με τους ομογενεις στην Πολη,τοτε που τους εδιωξαν κακην κακως.
    Δειτε την ταινια,"Πολιτικη κουζινα", και ακουστε τον πρωταγωνιστη, να λεει, "δε φυγαμε,μας διωξανε",(απο την Πολη εννοει).
    Καλα να παθουμε. Αμα δε ρισκαρεις,δεν κερδιζεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Tο Τουρκικό Προξενείο προσπαθεί να διώξει πάση θυσία τη δασκάλα του Δερείου γιατί μαθαίνει στα μουσουλμανόπαιδα ότι είναι μεν μουσουλμάνοι στο θρήσκευμα αλλά Έλληνες πολίτες.

    Αυτό είναι το έγκλημά της!

    Ειλικρινά ντρέπομαι για τους "άρχοντές μας"... Είναι πολλές βλέπεις οι ψήφοι των μουσουλμάνων.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Καλά, τώρα ανακαλύψατε ότι οι πολιτικοί (παντός χρώματος) δεν έχουν κανένα ηθικό φραγμό; Προκειμένου για τις "ψήφους των μουσουλμάνων" που λέει και ο προηγούμενος φίλος -και κατ' επέκταση την καρέκλα τους- είναι ικανοί να υποστηρίξουν ότι η Θράκη πρέπει να ανεξαρτητοποιηθεί.

    Απλά ο Πολίτης για τους δικούς του λόγους δείχνει να έχει αποκλειστικά "κόλλημα" με το ΠΑΣΟΚ, λες και οι υπόλοιποι είναι αθώες περιστερές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. @ Ανώνυμο 9.36

    Στο Πασοκ πρόσκειται ο κ.Πουλιλιός;
    Είσαι σίγουρος;

    Κινδυνεύεις να χαρακτηριστείς ως ένα από τα πολλά troll της Χαριλάου Τρικούπη!

    Ξέρεις από αυτά που μέσω του κομματικού μηχανισμού χ.ζ..ν σχόλια όπου και όποιο blog τους τσούζει!

    Ξαναρωτώ λοιπόν γιατί δεν ξέρω.

    Στο Πασοκ πρόσκειται ο κ. Πουλιλιός;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. @ george
    Γνωσταί αι βουλαί του ΓΑΠ george.
    Καραχασάν ,Χατζηοσμάν, Μανταζή κ.α

    Επειδή όμως έχουμε ανάγκη κι από λίγο γέλιο, να αναφέρουμε πως την ομιλία του στην Σμίνθη ο κ Μάνταζη(Π Α Σ Ο Κ ) την ξεκίνησε στην τουρκική, αλλά το συγκεντρωμένο πλήθος αντέδρασε άμεσα ζητώντας του να μιλήσει ελληνικά, μόνο που για να μιλήσει κάποιος ελληνικά πρέπει και να τα ξέρει κι όπως φαίνεται στην Ελλάδα του 2008 υπάρχουν βουλευτές στην ελληνική βουλή που δεν είναι σε θέση να μιλήσουν ελληνικά.

    Δεν τα λέω εγώ george (τα ήθελε ο κ...ς σου).

    Τα λέει Ο ΣΕΜΠΑΙΔΙΝ ΚΑΡΑΧΟΤΖΑ ! Eίναι ο άνθρωπος που ξεκίνησε την εφημερίδα των ΠΟΜΑΚΩΝ,με τίτλο ΝΑΠ ΠΡΕΣ, στα ορεινά της Ξάνθης,ο άνθρωπος που αγωνίζεται για το λεξικό και την άλφα-βήτα της ΠΟΜΑΚΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ,αλλά και ένα από τα ιστορικά μέλη που δημιούργησαν στην Ξάνθη το ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΠΟΜΑΚΩΝ ΞΑΝΘΗΣ...
    Του ΣΕΜΠΑΪΔΗΝ του απειλούν ακόμη και σήμερα την ζωή του,αλλά και άλλων πολλών ΠΟΜΑΚΩΝ,που δηλώνουν ότι είναι έλληνες !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Φίλε πολίτη πολλές όχιές μαζεύονται
    στό ίστολόγιό σου, ζουμπάδες μαριονέτες καί άλλα νούμερα, πού έχουν γραμμένη τή χώρα πού γεννήθηκαν
    καί μεγάλωσαν; στά... παλιά τους τά παπούτσια. Βρέ άνόητοι βλακο-έλληνες
    ποιός σάς είπε ότι τό νά άγαπάς τήν πατρίδα σου είναι έθνικισμός, σέ ποιά χώρα τής Εύρώπης δέν άγαπάνε τήν πατρίδα τους; Πού ύπάρχει αύτό τό χάλι τής από μόδα προσχωρήσεως στό
    ''παγκόσμιο χωριό''; Τά κουτορνίθια
    μόνο αποδέχονται ακριτα όπως έσείς, τίς παγκοσμιοποιημένες παρλαπίπες, ώς ίδεολογία καί παραχωρούν τόσο εύκολα τόν τόπο τους σ' αύτούς πού τόν έπιβουλεύονται. Εύτυχώς είσαστε λίγοι, κακόμοιροι πρακτορίσκοι τού ακαταλόγιστου...
    Καρατζαφέρη πές μας δέν σέ συγκινεί ή δασκάλα, τίέχεις κάνει μέχρι σήμερα; μιά καί είσαι εύαίσθητος... Γυναικείοι σύλλογοι
    πού κόπτεσθε γιά κάθε ήλιθιότητα
    μέ τήν δασκάλα τήν κ. Νικοπούλου σάς έχει πιάσει μουγκαμάρα;
    Συνδικαλιστές τού κ.... μή πώ τήν λέξη δέν σάς ένδιαφέρει ή συνάδελφός σας; Ντροπή σας.
    Δήμαρχε τής Άθήνας αλλά καί τής ΚΕΔΚΕ δέν μπορείς νά πάρεις θέση δημόσια μετά απ' αύτά πού κάνει ό κουλιλιός; Ακαδημία Άθηνών ή δασκάλα σού φωνάζει. Μητροπολίτη τού νομού συμπαραστάθηκες στή δασκάλα μέ δηλώσεις, πήγες τήν είδες, ή μήπως τό απαγορεύουν οί μουφτήδες; Υπουργέ Παιδείας καί Θρησκευμάτων έχεις κάνει κάτι γιά τήν δασκάλα καί δέν τό ξέρουμε;
    Κώστα Καραμανλή ή δασκάλα σέ περιμένει, νά πάς νά τήν βεβαιώσεις ότι ζεί στήν Έλλάδα, νά τήν βεβαιώσεις ότι θά τιμωρηθούν αύτοί πού τήν κτύπησαν, καί πού τήν πέταξαν έξω από τό σπίτι πού έμενε γιά νά κάνει τή δουλειά της.
    ΤΗ ΔΥΣΚΟΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. @ marianaonice

    Γράφεις:"Τέλος από το βίντεο άκουσα από τη σύζυγο του ανθρώπου που φέρεται ότι ξυλοκόπησε τη δασκάλα... "
    ΦΕΡΕΤΑΙ;;;;; Δηλαδή υπάρχει περίπτωση να το έσπασε μόνη της το χέρι της για να ...κακολογήσει κάποιο άνθρωπο;

    Δεν μας τα λες καλά! Είσαι σίγουρη ότι δεν υπάρχει προκατάληψη από μέρους σου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. @exarxos
    Kαμία προκατάληψη!!
    Απλά ως νομικός είμαι προσεκτική στις εκφράσεις μου για πράγματα που δεν έχω δική μου αντίληψη, αφού ούτε δικογραφία έχω δει, ούτε ακτινογραφία! Αυτά τα ξέρουν όσοι ασχολήθηκαν και θα ασχοληθούν με τη συγκεκριμένη υπόθεση και αν τελεσιδίκως κριθεί ότι της έσπασε το χέρι και γενικά την ξυλοκόπησε, τότε και εγώ θα το δεχθώ ως γεγονός αποδεδειγμένο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Χαρά Νικοπούλου αστους να λενε……

    Δέσποινα Αχλαδιώτη Κυρά της Ρω ευτυχώς που έφυγες νωρίς πριν σε κατηγορήσουν για εθνικισμό
    ¨Για την Ελλάδα το 'κανα. Νοιώθεις πιο πολύ την Ελλάδα, χαμένος όπως είσαι μέσα στο πέλαγος, λίγες εκατοντάδες μέτρα από τις Τουρκικές ακτές¨, είπε όταν την βράβευσε η Ακαδημία Αθηνών

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. @ marianaonice
    Θα με συγχωρήσεις που θα επιμείνω στο ερώτημά μου.
    Με την απάντησή σου ....κάτι δεν
    "μου πάει καλά".
    Είσαι λες (και δεν έχω καμία πρόθεση να μη το πιστέψω) νομικός.
    Εάν κάποιος έχει καταδικαστεί από το μονομελές πρωτοδικείο σε 10 μήνες φυλάκιση για τον ξυλοδαρμό συνεχίζεις να τον ονομάζεις (και να επιμένεις) ως ....φερόμενο δράστη;
    Μέχρι την τελεσιδικία θα τον ονομάζεις ...φερόμενο ή πρωτόδικως καταδικασθέντα;
    Λες ότι "ως νομικός είμαι προσεκτική στις εκφράσεις μου για πράγματα που δεν έχω δική μου αντίληψη".
    Τότε πως στο πρώτο σου σχόλιο (6.00)γράφεις:"Σημαίνει ότι όταν και αν τους το έδωσε (κακώς βέβαια)και πριν προφανώς διαταραχθούν οι σχέσεις τους, εκείνοι το δέχθηκαν και το πήραν, προφανώς υποσχόμενοι να μεσολαβήσουν!.
    Το .."προφανώς" και τα αυθαίρετα συμπεράσματα συμβαδίζουν με τις ....προσεκτικές εκφράσεις ως νομικός;
    Γράφεις στο πρώτο σχόλιο σου (6.00):"Τέλος από το βίντεο στο τρωκτικό, άκουσα από τη σύζυγο του ανθρώπου που φέρεται ότι ξυλοκόπησε τη δασκάλα περίπου τη φράση: "Εμείς 15 χρόνια είμαστε εδώ χωρίς πρόβλημα κανένα. Γιατί μας ανακάτεψαν και ποιοί;". Σχεδόν τα ίδια ακούστηκαν και από άλλους μουσουλμάνους κατοίκους... "
    Παρότι όμως ακριβώς επάνω από το video επισημαίνεται ότι:"Προσέξτε ένα στιγμιότυπο που υποδηλώνει το κράτος της τρομοκρατίας που ασκεί το Τουρκικό Προξενείο με τους ανθρώπους του . Ένας κύριος κρατώντας το παιδί του αγκαλιά , μιλάει στην κάμερα και αναφέρει πως ανησυχεί για αυτά που γίνονται .Ξαφνικά ακούγεται μια φωνή εκτός πλάνου ,οπότε με τρομοκρατημένο ύφος σταματά να μιλά.".Αυτό σου διαφεύγει όμως από την αντίληψη σου......!!!
    Αφού είσαι ως νομικός προσεκτική στις εκφράσεις σου πως αναφέρεσαι στον άνδρα της γράφοντας:"Πράγματι και εγώ απορώ αν όντως εργάζεται και που ο άνθρωπος αυτός."
    Από ποιους κανόνες νομικούς και ηθικούς νομιμοποίησε στην ερώτηση σου. Νομιμοποιούμε εγώ ή οποιοσδήποτε άλλος να αναρωτηθώ για μέλος της οικογενείας σου αφήνοντας
    "ερωτηματικούς" υπαινιγμούς ;

    Δεν μας τα λες καλά marianaonice !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Θα ήθελα και εγώ μια ερώτηση προς την marianaonice.
    Μπορείς σε παρακαλώ να μου αποδόσεις ξεκάθαρα την εννοιολογική ερμηνεία της λέξεως "εθνικοφροσύνη", που αναφέρεις 2-3 φορές στο σχόλιο σου;
    Θα σου ήμουν ευγνώμων!
    Λιάνα Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Κάτι συμπληρωματικό marianaonice.
    Βλέπεις διαβάζοντας και δεύτερη φορά το πρώτο σχόλιο σου, του απογεύματος, αναρωτήθηκα και για κάτι άλλο.
    Γράφεις ότι«Παραπάνω κάποιος ρώτησε τι δουλειά κάνει ο άνδρας αυτής της δασκάλας εκεί στο χωριό;;
    Πράγματι και εγώ απορώ αν όντως εργάζεται και που ο άνθρωπος αυτός» .
    Όσο όμως και εάν έψαξα στα προηγούμενα από εσένα σχόλια δεν ανακάλυψα κάτι τέτοιο.
    Μπορεί να κάνω και λάθος λόγω της κούρασης της ημέρας.
    Μπορείς να μου επιδείξεις ποιος πριν από εσένα αναφέρθηκε στον σύζυγο της κ. Νικοπούλου;
    Ξανά θα σου ήμουν ευγνώμων !
    Λιάνα Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. οι επιλογές του Υπουργείου θα πρέπει να είναι πιο προσεκτικές και μάλιστα αφού ο Υπουργός ξέρει πάρα πολύ καλά λόγω καταγωγής τα προβλήματα.
    Οι θρακιώτες συμβιώνουν με ηρεμία σε γενικές γραμμές.
    Επομένως οι επιλογές θα είναι μέσα απ' αυτούς.Οι καταστάσεις είναι κρίσιμες και δεν επιτρέπονται να τις χειρίζονται άνθρωποι που απεδείχθησαν ότι δεν μπορούν να σηκώσουν το βάρος αυτό.Το τι θα διδάσκονται το αποφασίζει το Υπουργείο και όχι η εκπαιδευτικός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Δεν καταλαβαίνω τι το παράλογο γράφει η marianaonice.
    Σας είπε ότι δεν έχουμε όλη τη δικογραφία,ούτε την ακτινογραφία στα χέρια μας.
    Αλλά και η ίδια δεν μπορεί να υπερασπισθεί μόνη της τον ευατό της;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. η τελευταία παράγραφος μου στο 12.16 αναφέρεται στη δασκάλα να υπερασπισθεί τον εαυτό της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. @marianaonice: Με αυτό το "ο φερόμενος ως δράστης" - με καταδικαστική απόφαση!!! - ξεπέρασες κάθε όριο εμπάθειας υπό ψευδο-νομικίστικο περίβλημα. Δεν καταλαβαίνω τότε γιατί να μην πιστέψουμε την ιστορία της ζαρντινιέρας πριν αυτή τελεσιδικήσει.
    Πες καθαρά "καλά της έκανε και τη χτύπησε και της έσπασε το χέρι της παλιο-εθνικίστριας" να είσαι πιο τίμια με τον εαυτό σου και με εμάς. Μην ντρέπεσαι να πεις αυτό που πιστεύεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Εφόσον σε μια απόφαση έχει ασκηθεί έφεση τότε δεν είναι τελεσίδικη και επομένως δεν μπορεί ακόμη να την επικαλεστεί κανένας ως απόδειξη.
    Το λέει ο νόμος αυτό!! Απαγορεύεται ακόμη και σε δίκες να προσκομίζεται ως σχετικό στοιχείο! Μόνο σε δίκη που αφορά τους ίδιους διαδίκους μπορεί να προσκομιστεί.
    Τα περί συζύγου που αναφέρει η marianaonice είναι υποθετικά και όχι συμπερασματικά! Επομένως δεν καταλήγει σε αυθαίρετα συμπεράσματα, απλά υποθέσεις κάνει και συλλογισμούς για να της δώσουν απαντήσεις! Τι το μεμπτό βλέπετε σ' αυτό;; Δεν καταλαβαίνω!!

    Όταν ένα πρόσωπο απασχολεί το δημόσιο βίο και τα ΜΜΕ τότε μπαίνει στο μικροσκόπιο και ο σύζυγος, που μάλιστα παρεμβαίνει στη γενική σύρραξη εκεί πέρα ως τιμητής κάποιων προσώπων. Νομίζω ότι εύλογο είναι να ξέρουμε και αυτός ο άνθρωπος πως ζει εκεί και με τι εισοδήματα;; Νομιμοποιείται ο καθένας να το ρωτά νομίζω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Για το έγγραφο της φερόμενης παράκλησης για παρέμβαση του πατέρα δικαστή σε υπόθεση της οικογένειας Πουλιλιού, η marianaonice πάλι με υποθέσεις προσπαθεί να θέσει ερωτήματα. Δεν βγάζει αυθαίρεται συμπεράσματα. Ερωτήματα θέτει.
    Αφού τίποτε δεν γνωρίζει και τίποτε δεν είναι αποδειγμένο. Απλά ρωτά πώς αυτό το χαρτί του Πουλιλιού υποτίθεται βρέθηκε στα χέρια τους;; Δεν νομίζω ότι θέλετε να πιστέψουμε ότι τους το έδωσε ενώ ήταν στα μαχαίρια. Μάλλον πριν διαρρηχθούν οι σχέσεις δόθηκε, αν δόθηκε, και παραλήφθηκε, αν παραλήφθηκε με την υπόσχεση, ψευδή ή αληθή κανείς δεν ξέρει, ότι θα γίνει η διαμεσολάβηση. Γιατί αν ήταν αρνητική η στάση τους στην αίτηση της διαμεσολάβησης εξ αρχής, γιατί να παραλάβουν το χαρτί με τα γράμματα του Πουλιλιού;;
    Επομένως και οι δύο πλευρές εδώ έχουν λερωμένη τη φωλιά τους. Νομίζω ότι αυτό θέλει να πει η marianaonice και λογικό φαίνεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. @ Ανώνυμους (????) δικηγόρους

    Μη κουράζεστε άδικα. Μας πείσατε!

    Τα ερωτήματα που έθεσε ο exarxos και η Λιάνα Κ. είναι σαφή και απευθυνόντουσαν προσωπικά στην marianaonice .

    Αφήστε την δικηγορία υπεράσπισης(??).
    Α
    ν θέλει ας απαντήσει η ίδια και όχι μέσω τρίτων ...ανώνυμων.

    Τα ερωτήματα είναι σαφή. Όχι αερολογίες!

    Ένα και ένα κάνουν δύο!

    Συγνώμη που επεμβαίνω αλλά τα ΑΝΩΝΥΜΑ υπερασπιστικά (??) σχόλια σε προσωπικές ερωτήσεις ,μόνο ....για αφελείς !

    Τέτοια μπορεί να γράψει το ίδιο ..πρόσωπο (?) χιλιάδες.

    Ο Αφελής ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. @ανώνυμε 2.31
    Για την ταμπακέρα όμως δεν λες τίποτε στους προηγούμενους ανώνυμους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. @προς Λιάνα Κ.
    Στο σύζυγο αναφέρθηκαν αν θυμάμαι καλά ανώνυμοι στην προηγούμενη ανάρτηση.
    Πάντως εδώ μέσα το διάβασα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Ακόμα και μία υπόθεση να μην έχει τελεσιδικήσει, ο καταδικασθείς είναι καταδικασθείς. Και ας μην κρυβόμαστε πίσω από νομικισμούς. Τότε γιατί λέτε για την αστυνομία ότι ψευδόταν για τη "ζαρντινιέρα"; Ας πείτε οι δικηγόροι του βλαχοδημαρχιδίου Πουλιλιού ότι "καλά της έκανε ο μουσουλμάνος και της έσπασε το χέρι!". Ντρέπεστε να πείτε αυτό που πιστεύετε; Γιατί; Άλλωστε, οι ομοϊδεάτες σας έχουν παράδοση σε εξουθένωση, κατασυκοφάντηση και δίωξη αντιφρονούντων. Αποδεδειγμένο διεθνώς αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. @ marianaonice

    Εντάξει καλή μου! Κατάλαβα πολλά !
    Ευχαριστώ!
    Λιάνα Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. @ marianaonice
    Ok ! Μέσω των μη απαντήσεών σου κατάλαβα και εγώ πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Φίλε πολίτη στό έγραψα χθές ή marianaonice είναι ή μαριονέτα πού έγραψα χθές παραφράζοντας λίγο τό όνομά της. Κοίταξε από κουλτούρα καί χιούμορ καλά πάμε, όλος ό κόσμος δήθεν καί μπλά μπλά καί κάποια στιγμή
    ξεσκεπάζονται. Οί μόνοι πού δέν είναι
    δήθεν είναι όσοι έχουν πίστη στό Θεό
    καί αγαπάνε τήν πατρίδα τους.
    Πατρίδα Θρησκεία Οίκογένεια. Οσο καί
    άν λυσομανάει ή λαίλαπα τής νέας έποχής πού έχει τυφλώσει τόν πολύ κόσμο, μόδα είναι θά περάσει.
    Αύτά πού συμβαίνουν στήν παγκοσμιοποιημένη οίκονομία σήμερα,
    θά προσγειώσουν πολλούς άνεγκέφαλους καί μή συνετούς άνθρώπους πού παίζουν μέ τίς λέξεις
    καί τολμάνε νά μιλάνε ύβριστικά γιά ΕΛΛΗΝΕΣ σάν τήν Χαρά Νικοπούλου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή