Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2008

Μια δασκάλα …από τα παλιά !


Πρωτοφανή, πρωτόγνωρη και εξωφρενική αντίδραση βιώνει μια Ελληνίδα δασκάλα που... τολμάει να κάνει τη δουλειά της και να διδάσκει τα ελληνικά στα λεγόμενα μειονοτικά χωριά της ορεινής περιοχής των Πομάκων!

Το χειρότερο δε είναι πως την αντίδραση αυτή δεν την προκαλούν μόνο στελέχη της μουσουλμανικής μειονότητας, αλλά και Έλληνες αιρετοί τοπικοί άρχοντες!

Συγκεκριμένα, η Ελληνίδα δασκάλα Χαρά Νικοπούλου διορισμένη σε δημοτικό σχολείο της περιοχής του Μεγάλου Δέρειου, εδώ κι έναν χρόνο βιώνει έναν πραγματικό εφιάλτη, επειδή θέλει να κάνει σωστά τη δουλειά της και να είναι συνεπής στον όρκο που έδωσε ως εκπαιδευτικός στη πατρίδα!

Από την πρώτη στιγμή που... πάτησε το πόδι της στο Μεγάλο Δέρειο και δεν έδειξε ότι είναι διατεθειμένη να υποταχθεί στα κελεύσματα των μουσουλμάνων, έγινε το «κόκκινο πανί» για όλους!

Η Χαρά Νικοπούλου έπεσε θύμα ξυλοδαρμού, διώχτηκε από το σπίτι που της είχε παραχωρήσει το κράτος, δέχεται σχεδόν καθημερινά απειλές, ενώ κάποιοι έκλεψαν τη σφραγίδα από το σχολείο της και την έστειλαν στο τουρκικό προξενείο Κομοτηνής για να δείξουν τη... δύναμή τους!

Αποκορύφωμα όμως αυτών ήταν το συλλαλητήριο που έγινε το βράδυ της περασμένης Πέμπτης στο Μεγάλο Δέρειο με αίτημα να εκδιωχθεί η δασκάλα.

Το συλλαλητήριο διοργανώθηκε από στελέχη του τουρκικού προξενείου αλλά και Έλληνες αιρετούς! Το κάλυψε μάλιστα και το τουρκικό κανάλι TRT1.

Η Χαρά Νικοπούλου έχει φέρει τα πάνω κάτω στα χωριά της μειονότητας, καθώς είναι η μόνη Ελληνίδα δασκάλα που μένει όλο τον χρόνο εκεί.

Με την παρουσία της εκμεταλλεύεται τον ελεύθερο χρόνο και προσφέρει δωρεάν ενισχυτική διδασκαλία τα απογεύματα στα παιδιά που έχουν αδυναμία να μάθουν ελληνικά.

Επίσης διοργανώνει παρελάσεις και εκδηλώσεις στις εθνικές εορτές και κάνει κάθε πρωί έπαρση της ελληνικής σημαίας στο σχολείο!

Όλα αυτά έχουν κάνει τους μουσουλμάνους της περιοχής να... αφηνιάσουν! Γιατί μέχρι τώρα είχαν μάθει να υπάρχει «χαλαρή» εκπαίδευση, ώστε τα παιδιά να μη μαθαίνουν τίποτα στο δημοτικό και να βρίσκουν ευκαιρία να τα στείλουν στην Τουρκία στο γυμνάσιο.... «για να μάθουν»!

Όταν οι μουσουλμάνοι είδαν ότι η δασκάλα δεν... μασάει, έθεσαν σε εφαρμογή άλλο σχέδιο: Προσπαθούν να κλείσουν το σχολείο λόγω... έλλειψης μαθητών!

Έτσι, από την αρχή του χρόνου έλεγαν στους μουσουλμάνους να μη στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο γιατί θα είχαν σοβαρές συνέπειες, που θα έφθαναν μέχρι την εντολή του μουφτή να μην τους θάψουν στο μουσουλμανικό νεκροταφείο όταν πεθάνουν αυτοί ή μέλη των οικογενειών τους!

Οι απειλές όμως δεν είχαν το αναμενόμενο αποτέλεσμα, αφού τον Σεπτέμβρη γράφτηκαν 35 παιδιά από τα 43 που ήταν πέρυσι. Οι μουσουλμάνοι ανησύχησαν κι έτσι όταν άρχισε το ραμαζάνι κάλεσαν σε βοήθεια τις ...«μεγάλες δυνάμεις».

Έτσι, στο Μεγάλο Δέρειο κατέφθασαν οι μουσουλμάνοι βουλευτές Μανταζή και Χατζηοσμάν, τρεις τούρκοι βουλευτές, ο πρόξενος και οι ψευτομουφτήδες.

Ταυτόχρονα ξεκινούσαν νέο κύμα τρομοκρατίας κατά της δασκάλας, η οποία ζητούσε συνεχώς τη βοήθεια της αστυνομίας, η οποία όμως στις εκκλήσεις της απαντούσε ότι δεν είχε... διαθέσιμο προσωπικό!

Οι μεγάλες οικογένειες των μουσουλμάνων Τσιλικίρ και Κοτζά καλούσαν τους κατοίκους να μην ξαναστείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο και αναλάμβαναν εκείνοι να τους καλύψουν για τις πιθανές συνέπειες.

Η πίεση αυτή έφερε αποτέλεσμα. Έτσι από τις 6 Οκτώβρη μόνο ένα παιδί πηγαίνει σχολείο, ενώ …..«εξαφανίζεται» συστηματικά από το ηρώο του χωριού η ελληνική σημαία, που επιμένει να την αναρτά καθημερινά η ηρωική δασκάλα...

Χαρά Νικοπούλου ! Η Ελληνίδα δασκάλα !

Πηγή: «To paron»

35 σχόλια:

  1. EIDA KATI VIDEO STO greekalert n' STO greeksalonIka AN THYMAMAI KALA.DEITE TA KAI BGALTE TA DIKA SAS SYMPERASMATA,GIA TON DHMARXO,THN TOPIKH KOINONIA KAI THN "PAROYSIA" TOY KRATOYS.TA SXOLIA EINAI PERITTA.G APO CT

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γιατί δεν επεμβαίνει το ΥΠΕΣ?
    Γιατί αφήνει το ΥΠΕΞ να μπαινοβγαίνουν πρακτορίσκοι Τούρκοι βουλευτές.
    Persona non grata να τους χαρακτηρίσει τώρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @ Ανώνυμο 3.51
    Οι Τούρκοι βουλευτές μας μάραναν.
    Οι τοπικοί αιρετοί άρχοντες και οι δύο βουλευτές του Πασοκ δεν μας ενδιαφέρουν?
    Alex

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. και για αυτό φταίει το ΠΑΣΟΚ και ο Γιώργος Παπανδρέου που θέλει να γίνει και πρωθυπουργός...
    Μην τον αφήσουμε Πολίτη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αγαπητέ πολίτη, μπράβο σου που έστω και με ένα άρθρο απονέμεις τα εύσημα σε αυτή την ηρωική δασκάλα.
    Κάποιοι στο χθεσινό σου άρθρο μίλαγαν για ήρωες.
    Νομίζω ότι ο συμβολισμός του σημερινού σου άρθρου είναι εμφανής.
    Να ποια είναι η ΗΡΩΙΔΑ !!!!
    Εύχομαι καλό απόγευμα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @ G apo CT
    Πολύ σωστά τα λες φίλε. Τα σχόλια είναι περιττά!

    @ Sik
    Είσαι όπως πάντα άριστος(μαζί βέβαια και κάποιοι άλλοι φίλοι) στο να μπορείς να "διαβάζεις" και να ερμηνεύεις ένα κείμενο, ανιχνεύοντας τις προθέσεις του άλλου.
    Πως στο είχε γράψει κάποια φίλη (νομίζω η Ελεάνα, ας με συγχωρέσει εάν κάνω λάθος στο όνομα)..."όπως πάντα ...Sik" :))
    Καλό βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Όλες αυτές τις ημέρες κάποιοι μη γνωρίζοντας τι σημαίνει η λέξη και ο όρος Ήρωας , τον απένειμαν δεξιά και αριστερά .
    Να ποια είναι η Ηρωίδα και να ποιος είναι ο Ήρωας Αρεοπαγίτης Πατέρας της.
    Η Ηρωίδα αυτή δεν έψαξε να βρει μια «καλή θέση», όπως θα μπορούσε, αλλά προτίμησε να πάει, μαζί με το σύζυγό της στο Μεγάλο Δέρειο -και όχι, έστω στο Μικρό Δέρειο, που ζουν και χριστιανοί- για να διδάξει γράμματα στα παιδιά.
    Μένουν σε ένα παμπάλαιο σπίτι από το οποίο τους πέταξαν έξω οι τοπικοί ...Εφιάλτες.
    Ξυλοκοπήθηκε (φωτογραφία), υβρίστηκε, απειλήθηκε .
    Ο πατέρας της θα μπορούσε άνετα να επιμείνει και να την έχει κοντά του και μέσα στις ανέσεις της.
    Δεν το έκανε. Θεώρησε ότι αυτό επιτάσσει το καθήκον ενός Εντίμου ανθρώπου .
    Αυτός ο Αεροπαγίτης Δικαστής είναι ο ΗΡΩΑΣ και η κόρη του ΗΡΩΙΔΑ !!
    Ας μη ξευτελίζουμε την λέξη και την έννοια του Ήρωα απονέμοντάς την, ..... κατά το δοκούν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μα αυτοι οι αλητες και παλαιοτερα εστειλαν πακετο τους μουσουλμανους πομακους, στους Τουρκους, για να μη πανε στον κομμουνισμο, οπως ελεγαν.
    Τωρα, να δω τι θα κανουμε εμεις με την κληρονομια που μας αφησαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Δεν μπορούμε να κάνουμε κατι;
    μήν είμαστε μονο λόγια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Νομίζω ξέχασες να γράψεις τι είπε στους συγκεντρωμένους στο "συλαλητήριο" ο βουλευτής της ΝΔ Άκης Γεροντοπουλος.
    Για την πληρότητα του ρεπορτάζ ο κ. Γεροντόπουλος είπε στους συγκεντρωμένους "Δεν θα σας υποδείξω εγώ τι θα κάνετε, αλλά να είστε ενωμένοι .Εγώ θα μεταφέρω τις αντιδράσεις σας στο κέντρο".
    Και επειδή δεν έχω πληροφόρηση για το τι πράγματι συμβαίνει και οι μουσουλμάνοι κάτοικοι και οι Χριστιανοί Νομάρχης και Περιφερειάρχης έχουν πρόβλημα με την κυρία Νικοπούλου και επειδή ύστερα από τόσο καιρό δεν έχω δει κάποια παρέμβαση του αρμόδιου υπουργείου Παιδείας, σταματώ εδώ και δεν σχολιάζω το άρθρο σου αφού πολύ πιθανόν να είναι έτσι που τα γράφεις.
    Καλησπέρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @politis
    Πώς είναι το σωστό επώνυμο Νικοπούλου ή Νικολοπούλου
    http://www.antibaro.gr/articles/education/daskaloi.html εδώ το βλέπω Νικολοπούλου

    και εδώ http://www.antibaro.gr/index.php?&option=com_content&view=article&id=394:xara&catid=71:letters&Itemid=144 Νικοπούλου.

    Όχι βέβαια ότι έχει μεγάλη σημασία το όνομα μπροστά στην ψυχή της ....αλλά να το ξέρουμε σωστά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @ gnik
    Ουπς ! Λάθος στον επίλογο.
    Το σωστό είναι Χαρά Νικοπούλου που αναφέρω στην αρχή.Κόρη του προέδρου του Αρείου Πάγου Βασίλη Νικόπουλου!
    Ο επίλογος υπέστη ...παρέμβαση(χα) από τον δαίμονα του πληκτρολογίου.
    Άμεση επιδιόρθωση!
    Ευχαριστώ φίλε !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Πολίτη ψάξε για τον άνθρωπο που πρωτοστατεί στις εκδηλώσεις εναντίον της.
    Φιλικά και με αντίστοιχο σεβασμό στο πρόσωπό σου !
    Η.Ε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Eίδες γράμμα –γράμμα διαβάζω τις αναρτήσεις σου:)))))

    Όμως την αναφέρουν και Νικολοπούλου διάφορες αναρτήσεις από μια αναζήτηση που έκανα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Πολίτη δεν φταίει μόνο ο Παπανδρέου ,φταίνε και τα αδέλφια του και η αδελφή του και η μάνα του και το χειρότερο ο πατέρας του που του άφησε αυτό το επώνυμο....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Μπράβο στη Χαρά Νικοπούλου, αλλά μπράβο και στο politis-gr που ανήρτησε το θεμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Εγώ απλά ρωτώ;;
    Πριν τη δασκάλα αυτή δεν γίνονταν παρελάσεις στο χωριό;;
    Ποιός σημαιοστόλιζε τους δρόμους στις γιορτές και ποιός κέρναγε γλυκά τον κόσμο;; Υπάρχει και ένας δήμαρχος εκεί που ψηφίζεται επί 12 συνεχή έτη αν δεν κάνω λάθος!
    Και απορώ γιατί να ξεσηκωθούν οι πομάκοι εναντίον της;; Αυτοί απ' ό,τι ξέρω θέλουν να είναι έλληνες! Ποιός τους απεκάλεσε Τούρκους;; Έφτιαξαν όμορφο το χωριό τους και δεν επενδύουν τα χρήματά τους στην Τουρκία όπως άλλοι! Το μόνο που τους διαφοροποιεί είναι το θρήσκευμα!
    Δεν υπήρχαν άλλοι δάσκαλοι χριστιανοί ή δεν υπάρχουν σήμερα εκεί;; Ελληνικά δεν διδάσκονταν πριν τη Νικοπούλου τα παιδιά;;
    Το ότι αποδέχεται να υπηρετεί στο χωριό αυτό έχει και τα καλά του:
    1) παίρνει 425 Ευρώ επί πλέον επίδομα παραμεθορίου.
    2) 150 Ευρώ επίδομα Υποδιευθύντριας και 3) έχει δωρεάν διαμονή σε σπίτι νεόκτιστο που της παραχώρησε ο Δήμος όπως και σε άλλους δασκάλους της περιοχής!
    Αυτές τις πληροφορίες έχω εγώ.

    Η σφραγίδα που πήγε στο Προξενείο ήταν σφραγίδα του Συλλόγου γονέων και Κηδεμόνων και όχι του Σχολείου, και τέλος μήπως με όλη αυτή την πολύ "ενθικόφρονη" συμπεριφορά της δημιουργεί περισσότερο πρόβλημα σε ένα χωριό που θέλει να ζήσει ειρηνικά μέσα στην πατρίδα του;;
    Όλη τη φασαρία αυτή μήπως θα την εκμεταλλευτούν κατά τον καλύτερο τρόπο οι Τούρκοι για να αποδείξουν ότι οι ομόθρησκοί τους υποφέρουν στην Ελλάδα, από τις ...δασκάλες και όχι μόνον! Άλλωστε λένε ότι στην αναμπουμπούλα ο ...λύκος χαίρεται και ας είναι και Γκρίζος!
    Απλά ερωτήματα θέτω προς κάθε σκεπτόμενο άνθρωπο!!

    Ο δικηγόρος του διαβόλου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Να ρωτήσω κάτι τον δικηγόρο του διαβόλου (και του ΣΥΡΙΖΑ μήπως;). Το θεωρεί φυσιολογικό η σφραγίδα του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων να είναι στο τουρκικό προξενείο; Αν το θεωρεί λογικό και νόμιμο, ας το πει καθαρά.
    Επιπλέον, ο δικηγόρος του διαβόλου (και του ΣΥΡΙΖΑ) είναι και φτηνός συκοφάντης. Τη στιγμή που οι μισοί και πλέον δάσκαλοι στην Ελλάδα λουφάρουν κανονικότατα, το να θεωρεί ότι πήγε η κοπέλα αυτή σε ένα χωριό στην άκρη του κόσμου για να έχει το επίδομα και το σπίτι και παράλληλα να προπηλακίζεται και να κακοποιείται, ΕΙΝΑΙ ΦΤΗΝΗ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΑ. Αν ήταν λουφαδόρισσα, δεν θα έτρεχε τίποτα, ούτε για την ίδια, ούτε για τους (Τ)ΣΥΡΙΖΑ. Και είναι φυσικό αυτό: Το κόμμα των Αλαβανο-τσιπραίων τη λούφα και το μπάχαλο προπαγανδίζει, που ειδικά για τα μέλη του είναι και μέσο επαγγελματικής ανέλιξης. Με πρώτο και καλύτερο παράδειγμα τον Τσίπρα, που το βασικό σημείο στο βιογραφικό του ήταν ότι πρωτοστατούσε σε καταλήψεις δημόσιων (εννοείται, τα ιδιωτικά τα σεβόμαστε) σχολείων (ο κύριος Αλαβάνος εξαιρείται, γιατί είναι πάμπλουτος από μόνος του).

    Ο δικηγόρος του διαβόλου φυσικά δεν καταδικάζει καμία πράξη κατά της Νικοπούλου, ούτε καν τις βιαιοπραγίες. Σου λέει καλά να πάθει. Δεν με εκπλήσσει. Θα έχει ασφαλώς πληροφορηθεί ότι είναι και συνειδητή Χριστιανή και αυτό είναι το μεγαλύτερο έγκλημά της. Είναι γνωστό ότι για την Αριστερά η θέση των Χριστιανών είναι στα γκουλάγκ ή, στην καλύτερη περίπτωση, αν δεν μπορούμε να το πούμε ανοιχτά αυτό, στο κοινωνικό περιθώριο, φιμωμένοι και καρπαζοεισπράκτορες των επαγγελματιών της επανάστασης του καναπέ και όσων έχουν ειδωλοποιήσει τη μαρξιστική ουτοπία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Τον βλαχο-τουρκοδήμαρχο Ορφέα Βαγγέλη Πουλιλιό μπορείτε να τον δείτε εδώ (και να διαβάσετε και μήνυμά του):
    http://orfeas.evros.gr/minima.htm

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. @ δικηγόρο του διαβόλου! 1.06

    Καταρχάς μιλάς για μια δασκάλα που τιμήθηκε 4 φορές με πανεπιστημιακές διακρίσεις.
    Τα 425 ευρώ του επιδόματος παραμεθορίου, λείπουν από την κόρη του Προέδρου το Αρείου Πάγου ; Ας είμαστε σοβαροί!
    Σχετικά με το σπίτι. Δεν ξέρω από που αντλείς τις ...πληροφορίες σου αλλά μιλάς για ένα ξύλινο «ΚΟΤΕΤΣΙ» των ...38 τ.μ.!
    Όταν το παρέλαβε ήταν σε αθλία κατάσταση ,το επισκεύασε με προσωπικό κόστος το 2005 και από τότε έχει αναλάβει τη συντήρησή του. Το σπίτι αυτό κατασκευάστηκε από το ....δασαρχείο Έβρου για να καλύπτει ανάγκες του αν δεν κάνω λάθος. Καταλαβαίνεις περί ποιου σπιτιού μιλάς;
    Επί τρία χρόνια πριν την άφιξή της στην περιοχή ( το καλοκαίρι του 2005), κανείς δάσκαλος δεν ήθελε να μείνει εκεί.Δεν υπάρχουν ενδιαφερόμενοι μόνιμοι για τη θέση αυτή.Όλοι οι άλλοι δάσκαλοι πήγαιναν και ...παρέρχονταν. Δηλαδή πολλές φορές έπαιρναν απόσπαση ...στη μέση της σεζόν και εξαφανίζονταν.
    Όσο για τα σχολεία και την γλώσσα συγνώμη φίλε μου αλλά αγνοείς εντελώς το θέμα. Το πρόβλημα έρχεται από παλιά . Τώρα αντιδρούν στην ίδρυση σχολείων στα οποία δεν θα διδάσκεται η τουρκική γλώσσα.
    Φυσικά με την παρότρυνση του Τούρκικου Προξενείου!
    Στο χωριό μένουν περίπου 1000 άνθρωποι.Όλοι Μουσουλμάνοι και οι δύο Χριστιανοί(η δασκάλα και ο σύζυγος της).
    Το χωριό είναι χωρισμένο σε αλεβίτες και σουνίτες. Με τους αλεβίτες δεν υπήρχε ποτέ πρόβλημα. Υπάρχουν οι σουνίτες που ως φανατικοί μουσουλμάνοι και τουρκόφιλοι αντιδρούν.
    Κοίτα και κάποια video για να καταλάβεις τι ...Ελληνικά διδάσκονταν τα παιδιά. Εγώ από 3-4 που έχω δει (από παρελάσεις και Εθνικές εορτές) είδα παιδιά 11-12 ετών που πολλές φορές δεν καταλάβαιναν καθόλου τι έλεγαν!
    Όσο για το τοπικό άρχοντα ...αύριο!

    Φιλικά
    politis-gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Το ότι ο δήμαρχος μένει εκεί τόσα χρόνια τι είναι δηλαδή;
    Τα 425 Ευρώ γιατί να μη λείπουν από την κόρη του Προέδρου του Αρείου Πάγου; Αν ειναι έτσι τότε να μην εργάζεται να την ταϊζει ο πατέρας της. άλλωστε και αυτός μισθωτός είναι!
    Ο άνδρας της τι δουλειά κάνει;; Ξέρει κανείς;;
    Το σπίτι δεν ξέρω πόσα τετραγωνικά είναι, αλλά είναι ξυλοκατασκευή καινούριο και με άριστα υλικά! Δωρεάν της το έδωσαν. Αν δεν το θέλει ας νοικιάσει δικό της!! Άλλωστε δεν έχει ανάγκη χρημάτων όπως λες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Ηρεμίστε ρε παιδιά.
    Βρήκατε μια μουρλή και την κάνατε παντιέρα και εσείς κι οι Τούρκοι;
    Τίποτα άλλο δεν έχετε να ασχοληθείτε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Ο Δικηγόρος του διαβόλου ή Ο άνθρωπος του δημάρχου προδόθηκε από τα λεγόμενα του.
    Σημαιοστολισμοί και ΓΛΥΚΑ στον κόσμο ? Που τα ξέρεις αυτά ?
    Ποια σφραγίδα ήταν !!!!!
    ΄Εθνικόφρονη΄ συμπεριφορά
    Άστα δήμαρχε ψευδομάρτυρα.
    Κάποια καλή μηχανή έχεις στήσει εκεί πάνω τόσα χρόνια τώρα και φοβάσαι.
    Αύριο κλαίνε έλεγε η γιαγιά μου.

    @8:02
    Χαίρομαι που παρακολουθείς το blog και βλέπεις ότι δεν ασχολείται με σοβαρά πράγματα. Όλο γελοίες αναρτήσεις είδες φίλε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Αν αυτα τα εκανε Αλβανος δασκαλος στην Βορειο Ηπειρο, τι θα λεγατε ολοι εσεις εθνικοπαλαβιαριδες ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Και τι ακριβως θελεις να πεις βρε μαλακα;Οτι της κανουν χαρη, που ειναι εκει, στου διαολου τη μανα;
    Γιατι πιο παλια, δεν πηγαινε κανενας καραγκιοζακος δασκαλος, απο τους χιλιαδες που υπαρχουν,για να παρει κι αυτος, το φοβερο επιδομα;
    Μα γιατι ειναι πια, μονο δημοσιοι υπαλληλοι, σαν τους παπαδες πια.Μονο τη μασα δηλαδη. Γι αυτο, και αμα τους δεις, οι κοιλιες τους ξεπροβαλουν απο τη γωνια, καμια ωρα πριν απ αυτους.
    Κι εσυ, μονο κριτικη ξερεις να κανεις.
    Μηπως εισαι στο payroll του δημαρχου, τον οποιον τοσο πολυ εκθειαζεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Γι αυτον που μιλαει για τη Β.Ηπειρο τωρα.
    Στην Θρακη, οι Πομακοι, ποτέ δεν ηταν Τουρκοι, ουτε και η γλωσσα τους, ειναι Τουρκικη.Απλως, το αθλιο εμφυλιοπολεμικο κρατος, τους "χαρισε" στην Τουρκια, μηπως και πανε προς τα βορεια, στη Βουλγαρια δηλαδη, που τοτε, ηταν κομμουνιστικη.
    Καταλαβες εξυπνοπουλι μου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Δηλαδή κι ο βολευτής Ακης Γεροντόπουλος "άνθρωπος" των αγγλοαμερικάνων σαν τη ..."Ροζαλία" που τον έβαλε στην πολιτική.
    Η πραγματική τομή στην ελληνική πολιτική σήμερα είναι ανάμεσα σε πράκτορες και μη. Τα περί αριστεράς και δεξιάς είναι τρίχαι κατσαραί...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. MIA EROTHSH SE OLOYS TOYS FILOYS TOY DIABOLOY DIKHGOROYS & OTI ALLO.GIATI NA MHN PAEI ELLHNIDA DASKALA SE ENA ELLHNIKO XORIO MEROS THS ELLHNIKHS EPIKRATEIAS?GIATI NA MHN EORTAZONTAI OI ETHNIKES GIORTES?GIATI NA MHN DIDASKETAI H ELLHNIKH GLOSSA?POY THA BROYN DOYLEIA AYRIO AYTA TA PAIDIA? n MHPOS PREPEI NA MEINOYN MIA ZOH POIMENES?TELIKA POY LAMBANEI MEROS AYTH H ISTORIA STHN ELLADA n STO AFGANISTAN? G APO CT

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Ας το πούμε ξεκάθαρα...
    Οι πιο πολλοί λουφάζουν σ΄ αυτή την περίπτωση.
    Δεν τους συμφέρει μια στάση ζωής μιας εκπαιδευτικού που δεν μπαίνει σε καλούπια.
    Δεν ξέρω αν είναι δεξιάς , σοσιαλιστικής ή κομμουνιστικής Ιδεολογίας.
    Οι πράξεις της δε σηματοδοτούν κάτι επιλήψιμο. Κάνει τα αυτονόητα ως εκπαιδευτικός.
    Τι της προσάπτουν ως κατηγορία;
    ΤΙΠΟΤΕ
    Αντίθετα λένε ότι είναι άψογη στη δουλειά της.
    Γι αυτό της αξίζουν συγχαρητήρια.
    ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΤΗΝ ΗΡΩΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΚΑΙ ΚΑΚΟ ΤΗΣ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟΙ ΚΥΚΛΟΙ ΠΟΥ ΔΗΘΕΝ ΤΗΣ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ.ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΣΚΟΠΟ ΤΟΥΣ.
    ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΗ.
    ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΤΗΣ ΜΕΙΟΝΟΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΣΗΚΩΝΕΙ ΠΟΛΥ ΚΟΥΒΕΝΤΑ.

    ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΛΟΙΠΟΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Μακάρι όλοι οι δάσκαλοι στα Ελληνικά σχολεία να είχαν το σθένος και το φρόνημα της Χαράς Νικοπούλου και του συζύγου της.

    SPYROS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Politis αντί σχολίου να ΄φέρω την προσοχή σου στο παρακάτω από το blog Αρκαδία. Νομίζω θα κινήσει το ενδιαφέρον πολλών γιατί δείχνει και μια εσωτερική υγειή αντίδραση στην τουρκοποίηση των πομάκων. Δηστυχώς δεν γνωρίζω τίποτα παραπάνω.
    http://skinious.blogspot.com/2008/10/blog-post_18.html
    Σάββατο, 18 Οκτώβριος 2008
    Είμαστε περήφανοι που είμαστε Έλληνες Πομάκοι!!!
    Με τον παραπάνω τίτλο, στο τελευταίο φύλλο της μηνιαίας εφημερίδας "ΖΑΓΑΛΙΣΑ" που εκδίδεται στην Κομοτηνή (kepoer@yahoo.gr για να γραφτείτε συνδρομητές), υπάρχει το παρακάτω εντυπωσιακό άρθρο. Εντυπωσιακό, διότι φαίνεται πόσο πολύ αγαπούν την πατρίδα τους την Ελλάδα οι άνθρωποι αυτοί και ταυτόχρονα πόσα τραγικά λάθη κάνει το "επίσημο" κράτος στο τόσο ευαίσθητο θέμα τους. Θα δείτε πως καυτηριάζουν την προπαγάνδα των τούρκικων εντύπων ΠΟΥ ΣΩΝΕΙ ΚΑΙ ΚΑΛΑ θέλουν να τους εκτουρκίσουν με το Ελληνικό κράτος ΑΠΟΝ!!! Επίσης θα βρούν οι διάφοροι "πλανεμένοι" ενδιαφέροντα στοιχεία για τους φίλους και γείτονες Τούρκους, διότι φαίνεται ότι πολλοί αγνοούν την ιστορία, χάριν ενός παρεξηγημένου διεθνισμού.
    "Είμαστε περήφανοι που είμαστε Έλληνες Πομάκοι για τους εξής σοβαρούς λόγους:
    1. Ο Ελληνικός πολιτισμός είναι τόσο σπουδαίος που θεωρείται ως η βάση του Ευρωπαϊκού πολιτισμό. Για το λόγο αυτό οι μεγαλύτεροι καθηγητές πανεπιστημίων και ακαδημαϊκοί στα βιβλία τους υμνούν την Ελλάδα και τον πολιτισμό της.
    2. Οι Άραβες, που από αυτούς ξεκίνησε το Ισλάμ και από αυτούς διαδόθηκε παγκοσμίως, πήραν πολλά στοιχεία από τον ελληνικό πολιτισμό (από τις επιστήμες, την φιλοσοφία κτλ). Αυτά τα ελληνικά στοιχεία τα συνέθεσαν με αραβικά και δημιούργησαν έναν σπουδαίο πολιτισμό που τον διέδωσαν την Ευρώπη.
    3. Οι μουσουλμάνοι Άραβες, οι γνησιότεροι εκφραστές του Ισλάμ, τέτοια αγάπη είχαν προς τον Έλληνα φιλόσοφο Αριστοτέλη, που τον θεωρούσαν ως τον μεγαλύτερο των φιλοσόφων.
    4. Οι μεγαλύτεροι άνθρωποι του πνεύματος στην Ευρώπη, την Αμερική, την Ασία κτλ, υμνούν τον ελληνικό πολιτισμό.
    5. Οι Πομάκοι θεωρούνται από όλους τους σοβαρούς ανθρώπους ως ένας πολιτισμένος λαός. Οι πολιτισμένοι λαοί μόνο με άλλους πολιτισμένους λαούς μπορεί να είναι αδέρφια.

    Ντροπή δεν είναι να είσαι Έλληνας Πομάκος, ντροπή είναι,και πολύ μεγάλη μάλιστα, να είσαι Τούρκος Πομάκος. Και να γιατί:
    1. Οι Οθωμανοί Τούρκοι κατέστρεψαν τον ελληνικό πολιτισμό: Όταν μπήκαν στην Κωνσταντινούπολη οι Οθωμανοί τούρκοι έκαψαν την βιβλιοθήκη της που είχε πάνω από 1 εκατομμύριο επιστημονικά συγγράμματα. Μόνο βάρβαροι, εχθροί του πολιτισμού και της ανθρωπότητας μπορεί να κάνουν κάτι τέτοιο.
    2. Οι Οθωμανοί Τούρκοι κατέλαβαν την Μικρά Ασία και τα Βαλκάνια, σφάζοντας, καταστρέφοντας και βιάζοντας. Επίσης, κατά την συνήθεια τους εκτούρκιζαν με τη βία ολόκληρους πληθυσμούς. Εκατομμύρια άνθρωποι αυτά τα χρόνια εκείνα έπεσαν θύματα της θηριωδίας τους.
    3. Τέτοιες είναι οι αναμνήσεις των Ευρωπαίων από τις τουρκικές θηριωδίες που ούτε ζωγραφιστούς δεν θέλουν να δουν τους Τούρκους στην Ευρωπαϊκή Ενωση!
    4. Ο Μουσταφά Κεμάλ σκότωσε (γενοκτόνησε) πάνω από 3 εκατομμύρια ανθρώπους!! Η Παγκόσμια Ένωση Ακαδημαϊκών Καθηγητών Ιστορίας για τις Γενοκτονίες έφερε πρόσφατα όλα τα ντοκουμέντα που αποδεικνύουν τη σφαγή των 3 εκατομμυρίων ανθρώπων. Να θυμίσουμε απλά ότι ο Χίτλερ σκότωσε 6 εκατομμύρια ανθρώπους.
    5. Ο Μουσταφά Κεμάλ πέταξε την ισλαμική θρησκεία έξω από το κράτος. Η Τουρκία έχει την ντροπή να λέγεται κοσμικό κράτος. Οι πιστοί μουσουλμάνοι διώκονται εδώ και δεκαετίες ενώ οι εχθροί της θρησκείας κάνουν κουμάντο.
    6. Οι συνεχιστές του μπετόν - Κεμάλ επί 9 δεκαετίες μέχρι σήμερα σκοτώνουν μέσα στην Τουρκία χιλιάδες μουσουλμάνους. Γιατί; Κάποια εκατομμύρια δηλώνουν Κούρδοι και όχι Τούρκοι, κάποιοι μιλάνε για ανθρώπινα δικαιώματα, κάποιοι απλά λένε ότι είναι μουσουλμάνοι...

    Εμείς λοιπόν δεν θέλουμε ούτε βάρβαροι να είμαστε, ούτε σφαγείς των λαών, ούτε εχθροί των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ούτε εχθροί του πολιτισμού. Όποιος λέει ότι είναι Τούρκος Πομάκος είναι δυστυχώς γενίτσαρος και τίποτα άλλο. Ας μην μπλέκουν οι κύριοι αυτοί τους πολιτισμένους Πομάκους με τους βάρβαρους Τούρκους και τα επίσης βάρβαρα ξαδερφάκια τους, τους Πετσενέγκους και τους Κουμάνους. Σφαγείς και βάρβαρους τύπου Αττίλα και Κεμάλ δεν θέλουμε ούτε να τους ξέρουμε, ούτε να σχετιζόμαστε με δαύτους.
    -Φτάνει πια με αυτές τις γελοιότητες των τουρκόφωνων εντύπων.
    Είναι τιμή μας να είμαστε πολιτισμένοι Πομάκοι και ταυτόχρονα να μετέχουμε στον πολιτισμό του Αριστοτέλη, του Πλάτωνα, του Θράκα Δημόκριτου, του Μεγάλου Αλεξάνδρου και τόσων άλλων σπουδαίων αντρών.
    Τιμή και καμάρι μας λοιπόν να έχουμε τον Πομακικό πολιτισμό μας και αυτός να είναι και μέρος του Ελληνικού πολιτισμού!!
    Τιμή και καμάρι μας να είμαστε Έλληνες Πομάκοι!!"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. @ Κώστας
    Φίλε μου έχω γράψει από τον Ιούνιο παρόμοιο άρθρο φιλοξενώντας τις ξεκάθαρες απόψεις των Ελλήνων Πομάκων( εδώ )

    ΑπάντησηΔιαγραφή