Τρίτη 7 Οκτωβρίου 2008

Κάτι δεν πάει καλά !


Ο κατοχικός ηγέτης, Μεχμέτ Αλί Ταλάτ , γράφει ο Δ. Κωνσταντακόπουλος , έχει παρουσιαστεί καιρό τώρα ως ο «μεγάλος ήρωας» της Κύπρου και η ελπίδα των ηγετών της να βρεθεί επιτέλους η πολυπόθητη, αν και ουδέποτε περιγραφόμενη με σαφήνεια λύση του κυπριακού (Το 80% των τηλεθεατών απάντησαν σε ερώτημα του ΡΙΚ δηλώνοντας ότι αγνοούν τι είναι η «διζωνική-δικοινοτική ομοσπονδία», πολίτευμα του κράτους που υποτίθεται ότι θέλουν να δημιουργήσουν οι Κύπριοι).

Κανείς άλλωστε δεν έχει περιγράψει ποιος θα κυβερνάει, ποιος θα ασκεί εξουσία, θα κάνει κουμάντο σε αυτό το κράτος, αλλά και πως θα το κάνει, αφού θα είναι το μόνο στον κόσμο χωρίς στρατό και με ομοσπονδιακή αστυνομία πιο αδύνατη από τις ομόσπονδες..

Ο ίδιος ο κ. Χριστόφιας θεώρησε σκόπιμο να επαινέσει προ ημερών τις προοδευτικές «περγαμηνές» του κ. Ταλάτ, που όχι μόνο συμμετείχε μαζί με τη γυναίκα του στην ακροδεξιά, τρομοκρατική και σύμμαχο των Βρετανών οργάνωση ΤΜΤ, αλλά και εξήρε, στο πρόσφατο παρελθόν, τη συμμετοχή του αυτή.

Για ότι κακό κάνει ο κ.Ταλάτ φταίει , κατά τους Ελληνοκύπριους ιθύνοντες, η επιρροή του Τουρκίας που τον «αναγκάζει», ενώ κάθε ελληνοκυπριακή υποχώρηση δικαιολογείται από την ανάγκη να «βοηθηθεί» ο κ.Ταλάτ.

Πάντως, αυτός φαίνεται να προκαλεί και αντιδρά σε κάθε παραχώρηση σκληραίνοντας τη στάση του. Επιμένει σε κάθε δήλωσή του, με αφοπλιστική σαφήνεια και γαϊδουρινή επιμονή, ότι θέλει δύο κράτη στην Κύπρο που θα έλθουν σε ένα «συνεταιρισμό» με «παρθενογένεση», συνεταιρισμό όπου το 20% του πληθυσμού θα έχει ακριβώς τα ίδια δικαιώματα με το 80%, και που θα τελεί υπό την εγγύηση και το δικαίωμα παρέμβασης του τουρκικού στρατού, ενώ αρνείται να συζητήσει θέμα εποίκων!

Επειδή ακόμα και μέσα στο ΑΚΕΛ δυσκολεύονται να αντιληφθούν τι ακριβώς συζητά ο Πρόεδρος με την άλλη πλευρά, αφού ο κ. Χριστόφιας υποστηρίζει ότι «άλλα λέει έξω και άλλα λέει μέσα στις διαπραγματεύσεις ο Ταλάτ», ο οποίος του ανταπαντά αποκαλώντας τον ψεύτη και απατεώνα, χωρίς πάντως, μέχρι στιγμής, να κλονίζονται οι σχέσεις του….. ιδιόμορφου αυτού «ζευγαριού».

Ενώ ο κ. Ταλάτ και ο κ. Γκιουλ διασχίζουν τον κόσμο ολόκληρο, υπογραμμίζοντας τις ευθύνες των Ελληνοκυπρίων για τη μη λύση του κυπριακού, επικρίνοντας τον κ.Χριστόφια και υπερασπιζόμενοι τον ….«ειρηνευτικό» χαρακτήρα της τουρκικής εισβολής, η Λευκωσία προτιμά να κρατά «χαμηλούς τόνους» έναντι Τουρκίας και Τουρκοκυπρίων για να διατηρήσει, όπως λένε κυβερνητικοί παράγοντες, το…. «καλό κλίμα».

Ο κ. Χριστόφιας μάλιστα μοίρασε, μιλώντας στον ΟΗΕ, εξίσου τις ευθύνες για το 1974 στο πραξικόπημα της χούντας και στην τουρκική εισβολή, παραγνωρίζοντας το γεγονός ότι την εποχή εκείνη η CIA είχε επιβάλλει δικτατορία στην Ελλάδα, ακριβώς για να «λυθεί το κυπριακό», κάτι για το οποίο έφτασε να ζητήσει συγγνώμη ο Αμερικανός Πρόεδρος Μπιλ Κλίντον και επομένως συνιστά ΜΕΙΖΟΝΑ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΔΙΚΙΑ να αποδίδεται «στην Ελλάδα», η οποιαδήποτε ευθύνη για το 1974, πλην ίσως της απροθυμίας των ηγετών της, μετά την κατάρρευση της δικτατορίας, να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους.

Προχωρώντας ένα βήμα περισσότερο, ο Κύπριος Υπουργός ‘Άμυνας απαξίωσε, με δηλώσεις του, ως πυροτέχνημα χωρίς σημασία το «ενιαίο αμυντικό δόγμα» Ελλάδας-Κύπρου, δηλαδή τον βασικό άξονα της κυπριακής άμυνας!

Μέσα δε στο γενικό ανακάτεμα των σχέσεων μεταξύ των αδελφών λαών , προσεκλήθησαν σε συνέδριο φιλολόγων ,υπό την υψηλή εποπτεία του Υπουργού Παιδείας Ανδρέα Δημητρίου, οι αποδοκιμασθείσες εν Ελλάδι και συνδεθείσες με τον περίφημο «συνωστισμό» της Σμύρνης, …. κυρίες Ρεπούση και Κουλούρη.

Πιθανόν για να βοηθήσουν την «συμφιλίωση» και «επαναπροσέγγιση» Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων, αφού άξονας των αντιλήψεων της κυρίας Ρεπούση και του ρεύματος που εκπροσωπεί, είναι η εξίσωση θύματος και θύτη, εθνισμού του καταπιεζόμενου και εθνικισμού του καταπιεστή και …

……. η καταδίκη αμφοτέρων στο «πυρ το εξώτερον».


Πηγή: greekamericannewsagency.com

22 σχόλια:

  1. λες Πολίτη και ο Χριστόφιας να είναι πράκτορας των Αμερικανών όπως ο Δαιλάκης?
    Πω πω τι ανακάλυψες πάλι...έγραψες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @4:54 μμ
    Τόσα ξέρεις , τόσα λές.
    Το θέμα μεγάλε το γνώριζες?
    Και συ μάλλον αγρόν αγόραζες..
    Πολύ ύποπτη η στάση του Χριστόφια και εξαιρετικά αρνητική η στάση του για την Ελλάδα.
    Για να δούμε όμως που το πάνε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το ζουμί είναι εδώ : " Προχωρώντας ένα βήμα περισσότερο, ο Κύπριος Υπουργός ‘Άμυνας απαξίωσε, με δηλώσεις του, ως πυροτέχνημα χωρίς σημασία το «ενιαίο αμυντικό δόγμα» Ελλάδας-Κύπρου, δηλαδή τον βασικό άξονα της κυπριακής άμυνας! "
    Πως είπατε....?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Παιχνίδια εξωτερικής πολιτικής με γνωστούς και άγνωστους εφιάλτες.
    Η Ρεπούση είναι το λιγότερο κακό, αλλά η στάση του ΑΚΕΛ για το θέμα είναι απαράδεκτη!Φαντάσου να έχουμε εξελίξεις το επόμενο διάστημα με επιπλέον θέμα ανοιχτό το Σκοπιανό;
    Πολλές οι πιέσεις "εντός, εκτός και επί ταυτά".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @politis-gr
    Πόσο καιρό παίζει αυτή η πρόταση στην Κύπρο?
    (Μούγκα τα τζιμάνια μας οι δημοσιογράφοι.)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μπορεί να είσαι ο μόνος που θυμάται το "συγνώμη" του Προέδρου των ΗΠΑ για την Χούντα και το Κυπριακό.Στην Ελλάδα υποφέρουμε από ασθενή μνήμη.Μας δικαιολογώ μόνο γιατί από τα τηλεσκουπίδια έχει κολλήσει το μυαλό μας σε ειδήσεις τύπου Δαιλάκη,Μανώλη,Καρχιμάκη κτλ
    Σύγχρονος συνωστισμός απόψεων = αμνησία σε ζητήματα εθνικής σημασίας

    N.H.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αγαπητέ πολίτη, ο κ. Χριστόφιας και το ΑΚΕΛ παρουσιάστηκαν ως οι προοδευτικοί που θα έλυναν το θέμα μέσω αμοιβαίων υποχωρήσεων των δύο πλευρών.
    Το αποτέλεσμα (και αυτό να μας γίνει μάθημα στους Ελλαδίτες)είναι ο κ. Ταλάτ και οι Τούρκοι να αποθρασυνθούν.
    Δυστυχώς αυτός ο λαός(οι πολιτικοί τους κι οι στρατηγοί τους) καταλαβαίνει μόνο την σκληρή γλώσσα και όχι την ...προοδευτική.
    Μόνο την γλώσσα του Τάσου Παπαδόπουλου καταλαβαίνουν και κάθονταν "κότες".
    Το προσεχές άμεσο μέλλον να δεις τι θα γίνει με τις Αγγλικές βάσεις.
    Αυτονομία στο νησί θα επιδιώξουν , δηλ. κρατίδιο ξεχωριστό μέσα στην Κύπρο.
    Οι αδελφοί μας Κύπριοι έπεσαν στην παγίδα εκλέγοντας τον κ.Χριστόφια.
    Μετά τα εκατ. δολάρια που έπεσαν από τις ΗΠΑ στο νησί για εξαγορά "ψήφων" και συνειδήσεων κατά την διάρκεια του δημοψηφίσματος για το σχέδιο Ανάν ( σύμφωνα με ομολογία τους στο κογκρέσο ), ας περιμένουμε μήπως δούμε ότι αντίστοιχα κονδύλια διοχετεύτηκαν και κατά την διάρκεια των περασμένων εκλογών στην Κύπρο.
    Είδη έχουν αρχίσει να "δωροδοκούν" τον λαό με το θέμα των περιουσιών και την αποζημίωση τους.
    Εύχομαι καλό απόγευμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Τὀ κἀτωθι εἰναι απὀ τὀ βιβλἰο τοὐ Σἀθα,"Τουρκοκρατοὐμενη Ελλἀς",καἰ καλὀν θἀ ἠταν νἀ διαβασθἠ απὀ ὀλους τοὐς Ελληνες,καἰ νἀ τριφτἠ στἀ μοὐτρα τἠς κυρἰας(δἐν τἠς πρἐπει τὀ κεφαλαἰο)ρεποὐση ,κουλοὐρη,καἰ ἀλλων ομοἰων ανθελληνικὠν τενεκἐδων.
    Περἰπου 1533,πολοιορκἰα Κορὠνης:
    H εμφἀνισις τοὐ αυτοκρατορικοὐ στὀλου ἐσωσε τοὐς εν Κορὠνη πολιορκουμἐνους,οἰτινες επἰ τοσοὐτον εἰχον στεναχωρηθἠ καἰ υπὀ τἠς πεἰνης ταλανισθἠ,ὠστε απὀ εἰκοσιν ἠδη ημερὠν ἐτρωγον χὀρτα,ἰππους,ὀνους,καἰ αυτἀ τὠν υποδημἀτων τἀ δἐρματα.Καἰ ἠ καταπὀνησις εκεἰνη πρὀ πολοὐ ἠθελεν εξαναγκἀσει αυτοὐς εἰς παρἀδοσιν,εἀν τὀ σκληρὀν παρἀδειγμα τοὐ εχθροὐ δἐν ενἐβαλλεν εἰς τἀς ψυχἀς αυτὠν τὀν τρὀμον,διὀτι δἐκα Ελληνες υπὀ τἠς πεἰνης ελαυνὀμενοι προσἠλθον πρὀς τοὐς τοὐρκους,οἰτινες συλλαβὀντες ΕΞΕΔΕΙΡΑΝ,καἰ εἰς εσχἀρας ΕΨΗΣΑΝ". Αυτοἰ ποὐ υπἐστησαν ὀλα τἀ ανωτἐρω ἠταν οἰ παπποὐδες μας.Τἰ θἀ πρἐπει νἀ κἀνω,τὠρα,εγὠ στἠν κυρἰα ρεποὐση καἰ στοὐς ομοἰους της;Ας προσἐξουν οἰ Κὐπριοι γιατἰ οἰ συνομιλητἐς τους εἰναι καἰ καννἰβαλοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Η ομιλία Χριστόφια στον ΟΗΕ είναι εντελώς Ανιστόρητη!
    Θα έπρεπε να ντρέπεται. Το ίδιο και το κόμμα του ως προς τη συμπεριφορά τους σε ορισμένα θέματα.
    Τους Έλληνες που έχασαν τη ζωή τους στη Κύπρο τους ξέχασε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Καινούργιος Ντενκτάς μας βρήκε.
    Ενώ στην αρχή μπορώ να πω ότι τον έβλεπα πολύ θετικά, στη πορεία φάνηκε ότι είναι "στρατηγικότερος" των στρατηγών.
    Ας προσέχαμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Σας βρωμάνε και σας ξινίζουν οι Τουρκοκύπριοι; Ε δεν πειράζει, μείνετε μόνοι με το κουτσουρεμένο κρατιδιάκι σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Τωρα γιατι εγω θυμαμαι εκεινο το ψηφισμα που ειχε βγαλει το ΚΚΕ στο μεσοπολεμο για τη Μακεδονια,για ανεξαρτησιες κλπ., δεν ξερω.
    Παντως ετσι ξαφνικα, αυτο θυμηθηκα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. @ Ανωτέρω Διαγραφέντες
    Ειλικρινά λυπάμαι που για ένα τόσο σοβαρό θέμα , όπως αυτό της Κύπρου, η κομματοκρατία σας έχει καταστήσει άλογους και τυφλούς.
    Υπάρχουν τόσα άρθρα περί των εσωτερικών μας πολιτικών θεμάτων.
    Είναι ανάγκη να αποπατήσετε στα σχόλια άρθρου που αφορά την ταλαιπωρημένη Κύπρο μας;
    Λυπάμαι !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Βλέποντας τα σχόλια σε διάφορα μπλόγκ, αναρωτιέμαι πόσοι λίγοι από εμάς είμαστε πραγματικά Έλληνες. Αποκλείεται κάποιος ο οποίος είναι Έλληνας να έχει τόσο μίσος για την Ελλάδα ή την Κύπρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή