Παρασκευή 15 Ιουλίου 2011

Ακόμα … ψάχνουν στο ΥΠΕΞ για τις ΜΚΟ επί της θητείας Παπανδρέου


Η κακόγουστη παράσταση που διαδραματίζετε (και) στο ΥΠΕΞ, προσβάλει βάναυσα τους πολίτες αυτής της χώρας. Μετά διερωτώνται (διαμαρτυρόμενοι) οι κυβερνώντες «Πόθεν η απεχθής βία;»

Βγήκε χθες ο ο εκπρόσωπος του υπουργείου εξωτερικών Γρηγόρης Δελαβέκουρας και διαβεβαίωσε για την ….«αταλάντευτη βούληση του υπουργείου για πλήρη έλεγχο και διαφάνεια όσον αφορά τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις ».

Απαντώντας σε ερώτηση για την πορεία της έρευνας που έχει ξεκινήσει σχετικά με τις ΜΚΟ, σημείωσε ότι η διαδικασία ….συνεχίζεται και ΟΤΑΝ ολοκληρωθεί θα δοθούν τα αποτελέσματά της στη Βουλή αλλά και στη δημοσιότητα.

Μα τι ψάχνουν τόσο καιρό και μεταθέτουν την απάντηση συγκεκριμένων και επώνυμων καταγγελιών από τρίμηνο σε τρίμηνο ;

Υπενθυμίζω ότι την τελευταία φορά στις 3/3 το ΥΠΕΞ είχε δεσμευτεί ότι μέχρι το τέλος Μαρτίου θα είχαν δοθεί στη Βουλή και στη δημοσιότητα τα αποτέλεσμα της έρευνας. Σήμερα έχουμε φθάσει αισίως στον Ιούλιο και το ΥΠΕΞ υπόσχεται ξανά τα ίδια και μάλιστα χωρίς να δεσμεύεται πλέον από συγκεκριμένη καταληκτική ημερομηνία.Αόριστα στο …μέλλον θα μας δείξουν την «αταλάντευτη βούληση(?) του υπουργείου για πλήρη έλεγχο(?) και διαφάνεια(?) όσον αφορά τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις »!

Ας δώσουν πρώτα τις απαντήσεις στις συγκεκριμένες καταγγελίες διασπάθισης του δημόσιου χρήματος και κατόπιν μπορούν να ψάξουν και στα αρχεία του … 1940 !

Υπενθυμίζω ότι οι καταγγελίες του βουλευτή της ΝΔ Αργύρη Ντινόπουλου, που προκάλεσαν και την παρέμβαση της Εισαγγελίας (ακόμα η τυφλή δικαιοσύνη ψάχνει στο …σκοτάδι;) αφορούσαν έναν «κύκλο» χαμένων εκατομμυρίων γύρω από τις ΜΚΟ.

Όπως υποστήριξε ενώπιον της εισαγγελέως ο βουλευτής, από τα στοιχεία πού έδωσε ο ίδιος ο (τότε υπουργός Εξωτερικών) κ. Δρούτσας στην απάντησή του στη Βουλή, η Οικολογική Κίνηση Δράμας εφέρετο να έχει εισπράξει το ποσό των 532.500 ευρώ την χρονική περίοδο 2002-2003.

Όταν αυτό έγινε γνωστό η Οικολογική Κίνηση Δράμας επικοινώνησε με τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας για να εκφράσει την οργή και την αγανάκτησή της λέγοντας ότι το ποσό αυτό ποτέ δεν μπήκε στα ταμεία της!

Ο βουλευτής προσκόμισε επίσης τις δύο συμβάσεις χρηματοδότησης που είχε υπογράψει η Οικολογική Οργάνωση Δράμας το 2002 και το 2003 με το Υπουργείο Εξωτερικών. Από τις συμβάσεις αυτές, σύμφωνα με τον βουλευτή, προκύπτει ότι το συνολικό ποσό της χρηματοδότησης ήταν όχι 532.500 ευρώ, αλλά 105.000 ευρώ!

Η τελευταία δόση της χρηματοδότησης μάλιστα, δεν εκταμιεύτηκε ποτέ. Έτσι η Οικολογική Κίνηση Δράμας φέρεται να έλαβε, τελικά, από το Υπουργείο Εξωτερικών μόνο το ποσό των ...84.000 ευρώ!

Ο Κ. Ντινόπουλος ισχυρίζεται πώς ο Δημήτρης Δρούτσας βεβαίωνε ότι από τα ταμεία του Υπουργείου του βγήκε το ποσό των ...532.500 ευρώ!

Το ζήτημα είναι ότι υπάρχει μια διαφορά 448.500 ευρώ τα οποία έφυγαν προφανώς από τα ταμεία του ΥΠΕΞ αλλά δεν πήγαν στη Δράμα.

Υπενθυμίζω επίσης ότι υπουργός εξωτερικών ήταν ο Γιώργος Παπανδρέου και τα ποσά αυτά (που χάθηκαν) διαχειρίζονταν στενοί συνεργάτες του σημερινού Πρωθυπουργού.

Αυτός ήταν και ο λόγος που στις 21 Ιανουαρίου 2002 παραιτήθηκε ο τότε υφυπουργός εξωτερικών Γιάννης Ζαφειρόπουλος ο οποίος, στο κείμενο παραίτησής του προς τον τότε πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη διατυπώνει «την απόλυτη διαφωνία του με τον Γιώργο Παπανδρέου στον τρόπο άσκησης πολιτικής στον άκρως ευαίσθητο τομέα των διεθνών οικονομικών σχέσεων της χώρας και ειδικότερα στην οικονομική ανασυγκρότηση των Βαλκανίων» (με λεφτά του ελληνικού λαού)

Βλέπετε την περίοδο εκείνη ο Γιώργος Παπανδρέου είχε δώσει … 6 εκατομμύρια ευρώ μόνο για αποναρκοθετήσεις στην Βοσνία με διαχειριστή των κονδυλίων τον μυστικοσύμβουλο του Αλεξ Ρόντο και παρά τις διαφωνίες των τότε ελληνικών διπλωματικών υπηρεσιών στο Βελιγράδι.