Κυριακή 22 Ιουνίου 2008

Οι .. «γκρίζοι συμβουλάτορες»



Ενώ εμείς είχαμε στρέψει τα φώτα της επικαιρότητας και την προσοχή μας στα εσωτερικά του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και στην συνέχεια στις εξελίξεις του σκανδάλου της Siemens, κάποιοι βρήκαν την ευκαιρία δημιουργίας προπαγανδιστικών εντάσεων και προβλημάτων.

Επιβεβαιώνοντας την ρήση « ο λύκος και δη ο γκρίζος, στην αναμπουμπούλα χαίρεται» η αυτοαποκαλούμενη «Συμβουλευτική Επιτροπή Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης» ….ξαναχτύπησε.

Με επιχειρήματα που μοιάζουν να βγήκαν από το στόμα του Δημητρά και των συνοδοιπόρων του στο Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι, επιτέθηκαν κατά του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, επειδή αυτό τόλμησε να μιλήσει για μουσουλμάνους Πομάκους από την Θράκη.

Όλα άρχισαν όταν ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας ζήτησε να πληροφορηθεί από τις γραμματείες του Πανεπιστημίου αναλυτικά στοιχεία για τον αριθμό των μουσουλμάνων φοιτητών που φοιτούν σε αυτές , συμπεριλαμβανομένων και των Πομάκων της Θράκης .

Όλα αυτά προκειμένου να ρυθμιστούν διάφορα ζητήματα και προβλήματα των μουσουλμάνων φοιτητών, όπως το πρόβλημα σίτισης, διαμονής, υγείας, θρησκευτικών αναγκών κ.ά

Έτσι προκύπτει μια περίεργη ανακοίνωση που εστάλη στα ΜΜΕ και όπου εγκαλείται λίγο ή πολύ ο κ. πρύτανης για το σχετικό έγγραφο.

Το σημείο που ενόχλησε προφανώς τους κυρίους της «Συμβουλευτικής» επιτροπής, ήταν το ότι ο Πρύτανης μίλησε για Πομάκους της Θράκης και όχι για «Τούρκους».

Αυτός ήταν ο πραγματικός λόγος που η συμβουλευτική επιτροπή διαμαρτυρήθηκε, μιλώντας για «φακέλωμα» των μουσουλμάνων φοιτητών.

Οι κύριοι αυτοί που λειτουργούν σε επίπεδο παρακράτους στην Θράκη στην ανακοίνωσή τους μιλούν αρχικά για προσωπικά δεδομένα.

Στην συνέχεια όμως μπαίνουν στο ….ζουμί της διαμαρτυρίας τους: «χαρακτηρισμοί της μειονότητας όπως «Πομάκοι της Θράκης» ΧΩΡΙΣ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΝΑ ΑΥΤΟΠΡΟΣΔΙΟΡΙΖΟΝΤΑΙ κατά αυτό τον τρόπο και η προσπάθεια «φακελώματός» τους, είναι εντελώς αντιδημοκρατικό και παραβιάζει κάθε έννοια ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελεύθερης βούλησης και έκφρασης των Ελλήνων πολιτών».

Ορίστε που φτάσαμε… Οι….γκρίζοι «συμβουλάτορες» να εγκαλούν το ελληνικό κράτος διότι χρησιμοποιεί τον προσδιορισμό «Πομάκοι»!

Το θράσος αυτών των ανθρώπων που συνθέτουν το άτυπο αυτό όργανο με τον βαρύγδουπο τίτλο, που συνεχίζουν να κινούνται με απόλυτη ελευθερία χωρίς να λογοδοτούν πουθενά…δεν περιγράφεται!

Προς απάντηση λοιπόν των κυρίων αυτών θα παραθέσω ένα μικρό απόσπασμα της επιστολής του Πολιτιστικού Συλλόγου Πομάκων Ν. Ξάνθης , προς την Βουλή και τους πολιτικούς αρχηγούς που εστάλη προ δύο μηνών περίπου και έχει ως εξής:

«Με ιδιαίτερη έκπληξη πληροφορηθήκαμε την επερώτηση του βουλευτή νομού Ξάνθης του ΠΑΣΟΚ, κ. Τσετίν Μάντατζη, προς τον υπουργό Παιδείας, σχετικά με τον εορτασμό της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου στην περιοχή του Δήμου Μύκης.

Ο κ. Μάντατζη αναφέρει πως κατά τον φετινό εορτασμό κάποιος δάσκαλος «ανέθεσε στους μαθητές να χορέψουν βουλγάρικους σκοπούς».

Η πραγματικότητα, απ' όσο είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, είναι εντελώς διαφορετική. Στον εορτασμό της 25ης Μαρτίου 2008 μαθητές χόρεψαν μπροστά στο Ηρώο της Σμίνθης παραδοσιακούς ελληνικούς χορούς και έναν πομάκικο χορό (παραλλαγή του χασάπικου από την ορεινή Ξάνθη).

Οι παρευρισκόμενοι Πομάκοι, μικροί και μεγάλοι, συμμετείχαν με ιδιαίτερο ενθουσιασμό στον εορτασμό της απελευθέρωσης της Ελλάδας από την Τουρκία, καταχειροκρότησαν τα μαθητικά χορευτικά συγκροτήματα και χάρηκαν ιδιαίτερα που στα δημοτικά τραγούδια που ακούστηκαν συμπεριλήφθηκε και ένα τραγούδι της περιοχής τους, το οποίο δεν είναι βέβαια «βουλγάρικο», αλλά πομάκικο.

Με ποιο δικαίωμα ο κύριος Μάντατζη μας αμφισβητεί το δικαίωμα να μιλάμε τη γλώσσα μας, να γιορτάζουμε με τον δικό μας τρόπο την εθνική γιορτή απελευθέρωσης της πατρίδας μας, της Ελλάδας, από τον τουρκικό ζυγό;

Πολύ περισσότερο αφού οι πρόγονοί μας θυσιάστηκαν για την Ελλάδα μας.

Αν εκείνος επιθυμεί να αυτοπροσδιορίζεται ως «Τούρκος», όταν εμείς συμμετέχουμε σε τέτοιες εθνικές γιορτές εκείνος οφείλει να μας αφήσει κι εμάς να αυτοπροσδιοριζόμαστε ως μουσουλμάνοι, ως Έλληνες και ως Πομάκοι.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Ταχήρ Κόντε

Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ

Ιρφάν Μεχμεταλή»

Η καλύτερη απάντηση προς την προπαγάνδα και τους …γκρίζους «συμβουλάτορες» .


Πηγές: xronos.gr-ekosmos-toparon

13 σχόλια:

  1. Οι κύριοι αυτής της επιτροπής και ο ρόλος που παίζουν στην υπόθεση της Θράκης μας, καθορίζονται καθαρά από την Άγκυρα.
    Μπράβο που τους απαντάς δημόσια και με επίσημο έγγραφο.
    Οι Πομάκοι της περιοχής είναι αυτοί που καταπιέζονται από τους αυτοαποκαλούμενους Τούρκους!
    Έχουν τραβήξει πολλά !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Για κοίτα τι γράφουν και οι Ιοί στο φύλλο της Ελευθεροτυπίας, 23/5/2006:
    " Άς μη γελιόμαστε. «Τούρκους» ονομάζει συλλήβδην η τοπική κοινωνία τα μέλη της μειονότητας....
    ....Επισήμως θυμήθηκε το ελληνικό κράτος τους Πομάκους μετά την κρίση της δεκαετίας του '80 στις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Αλλά οι σπασμωδικές ενέργειες «επαναπομακισμού» των «εκτουρκισθέντων» ήταν αδιέξοδες. Οι άνθρωποι δεν είναι αθύρματα να αλλάζουν εθνοτική ομάδα κατά τα κέφια της εκάστοτε κεντρικής διοίκησης."

    Δεν τους στέλνεις ρε πολίτη και σε αυτούς την επιστολή των Πομάκων, έτσι για να καταπιούν τα προπαγανδιστικά γραφτά τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Oι Πομάκοι του νομού Ξάνθης άρχισαν να αντιλαμβάνονται,επιτέλους, ότι έπεσαν θύματα της τουρκικής προπαγάνδας.
    Οι Έλληνες υποστηρίζουμε και αποδεικνύουμε φυσικά πως οι Πομάκοι είναι Έλληνες και κατάγονται από την αρχαία ελληνική φυλή των Αγριάνων. Οι Αγριάνες ήσαν μία πασίγνωστη Θρακική φυλή που διέμενε στα άγονα και ορεινά του όρους Σκομίου και στη Βορειοδυτική Ροδόπη. Αυτή την άποψη, ότι δηλαδή οι Πομάκοι κατάγονται από την αρχαία ελληνική φυλή, παρουσίασαν και το 1946 στον ΟΗΕ και στους Αμερικανούς οι ίδιοι οι Πομάκοι (Ελλάδας και Βουλγαρίας και ζήτησαν σαν Έλληνες να ενταχθούν με τους Έλληνες στην Ελλάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ma ξερετε ποιοι ειναι αυτοι, που δημιουργησαν ΚΑΙ αυτο το προβλημα.
    ΕΜΕΙΣ.
    Για να μην πεσουν στα χερια των κουμουνιστων,(Βουλγαρων), οπως ελεγαν τοτε, τους εριξαν συνειδητα, στα χερια των Τουρκων.
    Και τωρα, τραβαμε αυτα που τραβαμε.
    (Και αν ειναι μονον αυτα).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Θα συνιστούσα να ασχοληθεί λίγο καποιος και με τον Αμερικανο-Ασιάτη πρακτορίσκο που το παίζει
    Αμερικανός Πρόξενος στη Θεσσαλονίκη με σκοπό την δημιουργία εντάσεως στην περιοχή.

    Ahab

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. συνχαρητηρια για τι blog σου.τωρα το ανακαλυψα και θιγεις συμαντικα θεματα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ευχαριστώ φίλε.
    Αγάπη με τα σκυλάκια και εσύ;
    Και εγώ τα λατρεύω. Ολόκληρη..αγέλη! 5 λυκόσκυλα πλέον, αφού ένα γκριφόν που είχα το ...έχασα στην αγκαλιά μου πριν 1.5 μήνα περίπου.
    To blog με τα αδέσποτα το είχα επισκεφτεί και μου άρεσε η αγάπη που εκπέμπει για τα ζώα.
    Συγχαρητήρια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δεν είμαστε μακριά από το 1996 όταν για πρώτη φορά καταργήθηκε η περιβόητη «μπάρα» (φυλάκιο για έλεγχο χαρτιών και άδειας από την Αστυνομική Διεύθυνση Ξάνθης) για να πας από την πόλη της Ξάνθης στα Πομακοχώρια, δηλαδή συνοριακός έλεγχος μέσα στην Ελλάδα.. Οι Πομάκοι έτειναν δυστυχώς μέχρι τις τελευταίες δεκαετίες να διαμορφώνουν τουρκική συνείδηση. Επρόκειτο για ένα είδος γενοκτονίας, γιατί τα δικά μας λάθη έστελναν τους Πομάκους κατευθείαν στο στόμα του νεοτουρκικού εθνικισμού καθώς ευρίσκονται στο στόχαστρο της Τουρκικής προπαγάνδας,.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Έχασα πολλές αναρτήσεις αυτή τη φορά!!
    Επιτέλους ξαναβρήκα τους παλιούς ρυθμούς μου προς το παρόν και συνεχίζω!

    Για το Δημητρά και το Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι, έχω προ πολλού καταλάβει ότι πρόκειται περί πρακτόρων που παίζουν σκοτεινά παιχνίδια! Αν θυμάμαι καλά στη δίκη του Πλεύρη ο Δημητράς ήταν μάρτυρας κατηγορίας υπέρ των Εβραίων!
    Τι ρόλο παίζει κανείς δεν ξέρει!!
    Όσο για τους Πομάκους θέλουν με κάθε τρόπο να παραμείνουν Έλληνες και θα παραμείνουν ό,τι και να γίνει!!
    Τα πομακοχώρια άλλωστε δεν έχουν καμία σχέση με τους τούρκικους μαχαλάδες!!
    Καλό ξημέρωμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @marianaonice
    Χαίρομαι ειλικρινά που ξαναγύρισες στους παλιούς σου ρυθμούς:)))
    Οι Πομάκοι θέλουν την ηθική βοήθεια ΟΛΩΝ μας.
    Όποιος μπορεί και θέλει ας υποστηρίξει τον αγώνα τους.
    Είναι Έλληνες και το φωνάζουν!
    Καλή σου ημέρα @φίλη μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. syggnwmh yia to off-topic
    File politis enai symptwsh h epivevaiwnese panyghrika?

    Twra kathgoreitai o yios molyviaths apo to press-gr ws pithanos symmetoxws sto skandalo miezens

    Exei ayto kamia sxesh me tous agwgous?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Φυσικά μόνο ...σύμπτωση δεν είναι !
    Δεν αναφέρομαι στο press-gr, αλλά στους .....τροφοδότες.
    Όποιος έχει έστω και λίγο μυαλό, μπορεί να καταλάβει την σκοπιμότητα τους .
    Για εμένα προσωπικά δεν μου προκαλεί καμία έκπληξη ,άλλωστε το έχω γράψει εδώ και μήνες.
    Είχα προειδοποιήσει ότι στην ουσία τα "βέλη" τους θα στραφούν εναντίον τριών ανθρώπων στην προσπάθεια να τους εξοντώσουν, αφού αυτοί είναι που τους ...χαλάνε τα σχέδια.
    Για τους αγωγούς ...έχουν γνώση οι φύλακες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. καλησπερα και απο εμενα . Το θεμα με τους πομακους το ειχα θιξει καο παλαιοτερα και καποιοι με αναγορευσαν πρακτορα των Αμερικανων . ΕΓΩ ΟΜΩΣ ΘΑ ΕΠΑΝΑΛΑΒΩ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ και ας πουν οτι θελουν . Κυριοι χασαμε τους Πομακους διοτι για πολλα χρονια επικρατουσε η γνωμη ΠΑΣ ΜΗ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΜΗ ΕΛΛΗΝ . Λαθος .Η ορθοδοξια αφορα τα θρησκευτικα πιστευω του καθ'ενος και οχι την Εθνικη του συνειδηση. Με αυτη την νοοτροπια ριξαμε στην αγκαλια αλοεθνων τους συριανους διοτι επειδη ηταν καθολικοι τους ονομασαμε απαντες ΦΡΑΓΚΟΥΣ .Το ιδιο και με τους ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΣ ΚΑΤΩ ΙΤΑΛΙΑΣ . Το ιδιο και με τους Πομακους . Οπου ανακατευεται η εκλησια τα πραγματα πανε απο το κακο στο χειροτερο .Θα επαναλαβω την προτροπη μου στους αδαεις που με κατηγορουσαν να περασουν απο το μνημειο στο Χανι της Γραβιας . Εκει θα δουνε στα ονοματα αυτων που ελαβαν μερος στη μαχη Με τον Ανδρουτσο και αρκετους μοσουλμανους οι οποιοι ηξεραν παρα τα 400 χρονια Τουρκικης σκλαβιας απο που κραταγε η σκουφια τους και το απεδειξαν ενω μερικοι - μερικοι λουφαρανε και τρεφανε παχιες κοιλιες κατα την διαρκεια της επαναστασης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή