Τετάρτη 11 Ιουνίου 2008

Ο ταμίας του κόμματος και ο .…κουμπάρος !


Η είδηση από το δικαστικό ρεπορτάζ είχε ως εξής: «Σε ποινή φυλάκισης τριών ετών για το αδίκημα της απιστίας κατ’ εξακολούθηση σε βαθμό πλημμελήματος καταδικάστηκε από το Τριμελές Εφετείο της Αθήνας ο πρώην διοικητής της Αγροτικής Τράπεζας Πέτρος Λάμπρου, ενώ σε ποινές ενός έως τριών ετών καταδικάστηκαν επίσης πρώην υποδιοικητές και στελέχη της τράπεζας. Μεταξύ αυτών και ο Θανάση Παπαγεωργίου (πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ του οποίου την άρσης της ασυλίας του είχε ψηφίσει η προηγούμενη Βουλή 2004 - 2007)»

Φυσικά η είδηση πέρασε στα ..ψιλά !!

Πρόκειται για την γνωστή υπόθεση του ομίλου «Αλουμίνιον Αττικής» (Αλλαμανής) και την παράνομη δανειοδότηση του με 190 εκατ. ευρώ ,παρότι η οικονομική κατάσταση της εν λόγω επιχείρησης καθιστούσε δυσχερή την αποπληρωμή του δανείου.

Τα αδικήματα για τα οποία καταδικάστηκαν ήσαν πλημελληματικού χαρακτήρα, διότι το ΠαΣοΚ με νομοθετική ρύθμιση είχε μετατρέψει την απιστία, από κακούργημα σε πλημμέλημα, προκειμένου η ….. «αρπακτική» να είχε το ευεργέτημα της σύντομης παραγραφής, ή να μην υφίσταται βαριές ποινές, όταν γινόταν αντιληπτή.

Ο κ. Λάμπρου αποτελεί ένα από τα ιδρυτικά στελέχη του ΠαΣοΚ και επί πολλά χρόνια ασχολείτο με τα οικονομικά θέματα του κόμματος ως …..«ταμίας», καθώς θεωρείτο εξπέρ στην πρόσβαση σε …..πηγές χρηματοδότησης.

Ο εν λόγω …κύριος υπήρξε ένας από τους ανθρώπους που είχε κερδίσει την τυφλή εμπιστοσύνη του ιδρυτή του ΠαΣοΚ Α. Παπανδρέου αλλά και την αναγνώριση από τον πρώην πρωθυπουργό κ. Σημίτη και φυσικά τη συμπάθεια και τη φιλία του σημερινού προέδρου του κόμματος κ. Γ. Παπανδρέου καθώς αποτελεί έναν από τους κομματικούς στρατηγούς του.

Ο κ. Λάμπρου, ταυτισμένος με το κόμμα όσο ελάχιστα από τα ιστορικά στελέχη του, δεν διεκδίκησε ποτέ πολιτικούς τίτλους και υπουργεία αλλά στο παρασκήνιο ήταν ένα από τα πιο ισχυρά πρόσωπα του μηχανισμού.

Συνδέεται από τα χρόνια της δικτατορίας, με ισχυρή και ακλόνητη φιλία ως και σήμερα με τον Κώστα Λαλιώτη, τον οποίο αγαπά σαν παιδί του.

Οι πιο σημαντικές κρατικές θέσεις που είχε ήταν διοικητής στον ΟΤΕ για τέσσερα χρόνια και έξι στην Αγροτική, ενώ προηγήθηκε η θητεία του στην Εμπορική Τράπεζα, στο υπουργείο Βιομηχανίας και στον ΕΟΜΜΕΧ.

Από τις αξέχαστες …στιγμές του κ. Λάμπρου η συνεδρίαση του ΟΤΕ στις 23.3.94 κατά την οποία κατακύρωσε(μέσα σε …ένα βράδυ) στην Siemens και Intracom το διαγωνισμό για τις 1.100.000 ψηφιακές παροχές παρότι η προηγούμενη κυβέρνηση (Μητσοτάκη) το είχε αποφύγει , αφού οι προσφορά των ανωτέρω εταιρειών ήταν θεαματικά μεγαλύτερες από τις προσφορές των άλλων εταιριών (κατά 20.000-23.000 δρχ. ανά ψηφιακή παροχή).

Η υπόθεση αυτή ταλάνισε τότε τη Δικαιοσύνη και την πολιτική ζωή του τόπου.

Πάντοτε μακριά από τη δημοσιότητα έκανε άπειρα «πολιτικά συνοικέσια» και έβαλε κόσμο και κοσμάκη στο …κόμμα και στο ….κράτος.

Σχεδόν πάντοτε από όπου θα περνούσε ο Ανδρέας Παπανδρέου και αργότερα ο κ. Σημίτης προηγείτο ο Πέτρος Λάμπρου, ο οποίος είχε σταθερά αποφασιστικό λόγο για το πότε και πού θα γίνονταν κομματικές συγκεντρώσεις στις οποίες θα μιλούσε ο αρχηγός.

Ο κ. Λάμπρου είχε γίνει αντικείμενο πολιτικής αντιπαράθεσης και δικαστικών εμπλοκών.

Στον χώρο της δικαιοσύνης είναι πασίγνωστος αφού επανειλημμένα ….φιλοξενήθηκε στις αίθουσες των δικαστηρίων και απασχόλησε αρκετούς ανακριτές.

Είχε κατηγορηθεί από την ΝΔ για πολλά δάνεια ( επισφαλή και ..αγύριστα) της Αγροτικής, σε πολλούς που είχαν σχέσεις με το ΠαΣοΚ, αλλά και για δάνειο στο …ίδιο το ΠαΣοΚ (περίπου 20 εκατ. Ευρώ).

Ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ κ. M. Έβερτ είχε καταθέσει δεκάδες ερωτήσεις εναντίον του κ. Λάμπρου επί κυβερνήσεων ΠαΣοΚ ,όπου ζητούσε εξηγήσεις για δάνεια αλλά και για τον ρόλο της Αγροτικής Τράπεζας και του κ. Λάμπρου στο Χρηματιστήριο.

Βλέπετε την περίοδο 1999-2000, με την κούρσα στη Σοφοκλέους, ο κ. Λάμπρου ήταν ένα μυθικό πρόσωπο όχι μόνο για τα «παπαγαλάκια» αλλά και για τους πλέον σοβαρούς ανθρώπους της αγοράς.

«Θα καθαρίσει πάλι το ιππικό του Λάμπρου» ήταν ένα συνηθισμένο αστείο αλλά και σοβαρό επιχείρημα των αναλυτών και «αναλυτών» της εποχής.

Από τα πινάκια κατόπιν διαπιστώθηκε ότι ο κ. Λάμπρου χειραγώγησε την τιμή της μετοχής της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης, θυγατρικής της ΑΤΕ, της οποίας ήταν διοικητής ,με αποτέλεσμα …..κάποιοι ..να θησαυρίσουν σε βάρος 1,5 εκατ. ελληνικών νοικοκυριών, που εμπιστεύτηκαν το Χρηματιστήριο .

Είναι ….κουμπάρος του κ. Μ. Καρχιμάκη (του γνωστού, με τις επερωτήσεις που αναφέρονται σε κουμπάρους και σε σκάνδαλα , αλλά ….ανώνυμα).

Πιθανόν έβλεπε ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης την εξέλιξη της υπόθεση του….κουμπάρου του και ιδρυτικού στελέχους του κόμματος του και ….

…..προετοίμαζε κλίμα !

33 σχόλια:

  1. Στο σπίτι της χρυσοφόρου κουμπαριάς... δεν μιλάνε για κουμπάρους!....

    Νομίζω;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. και ο νυν διοικητής της Αγροτικής τράπεζας Μηλιάκος είναι κουμπάρος του Καραμανλή,από τα καλά παιδιά,μόνο όταν αλλάξουν τα πράγματα με όσα έχει κάνει δεν θα φάει μόνο 3 μήνες με αναστολή...
    Πολίτης άσε μη πιάνεις του κουμπάρους,
    ποιός βλάξ σε παρέσυρε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αγαπητέ πολίτη ,

    Τις λαμογιές του Πασόκ τις γνωρίζει το πανελλήνιο και έχει αποφασίσει για το πως θα αντιμετωπίσει ένα κόμμα σαν το Πασόκ . Αυτό σημαίνει ότι ο λαός αναγνώρισε τις υπόγειες διεργασίες του και το καταψήφισε βάση αυτού σε δυο εκλογικές αναμετρήσεις .

    Αυτό είναι δεδομένο πλέον και προσωπικά πιστεύω ότι δεν υπάρχει ούτε ένας πολίτης που να έχει αμφιβολίες (άσχετο αν συνεχίζει μεγάλο μέρος της κοινωνίας να υποστηρίζει το Πασοκ) .

    Τώρα όμως είναι άλλος που κάνει το ίδιο και το αυτό και μάλιστα με πολύ πιο "διαφανείς" μεθόδους (ερασιτεχνικές δηλαδή). Χαρακτηριστικό παράδειγμα χειραγώγησης μετοχής τα πρόσφατα γεγονότα με το τίμημα της προσφοράς της Cosco για τον ΟΛΠ .

    Το όνομα Λάμπρου προφανώς έχει αντικατασταθεί από κάποιο άλλο μπλε απόχρωσης το οποίο είναι και πολύ πιο ενδιαφέρον για κριτική στη παρούσα φάση .

    Το να αναμασάμε τα σκάνδαλα του Πασοκ είναι μεν διδακτικό αλλά είναι επίσης κι επικίνδυνο ως προς τα μηνύματα που θέλουμε να περάσουμε για το άλλο κόμμα εξουσίας αν δεν κάνουμε αντιπαραβολή των δικών τους πεπραγμένων .

    Το να συνδέουμε ερωτήσεις του Πασόκ για σκάνδαλα της ΝΔ με παλιότερα σκάνδαλα "προετοίμαζε κλίμα" πίστεψέ με δεν ωφελεί τους πολίτες . Τουλάχιστον δεν ωφελεί την τωρινή δικαιοσύνη ως προς τα real-time σκάνδαλα .

    Τους πολίτες ωφελεί η πλήρης διαφάνεια , η ανεξαρτητοποίηση των θεσμών και η σωστή και αντικειμενική ενημέρωση .

    Μ.Φ.Χ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Re politi mas skotises.

    gia kathe skandalo tis n.d thymasai ena toy pasok

    eides ti grafei gia sena i parapolitiki simera ?

    dapitaki e...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @ 4.00 - 4.13-greekpoliticalreview
    Φίλοι μου δεν είναι αλήθεια αυτά που γράφω;
    Πάντα γράφω για τον οποιοδήποτε, αρκεί η υπόθεση του να έχει οδηγηθεί στην δικαιοσύνη και να έχει έρθει στο στάδιο της τελεσιδικίας.
    Για το μέλλον... δεν θα γίνω εγώ ...Πυθία.:))
    Οτιδήποτε οδηγηθεί στην δικαιοσύνη και τελεσιδικίσει πάλι θα το γράφω!!!
    Σε μια δημοκρατία υπάρχουν τα αρμόδια όργανα της δικαιοσύνης που αποφαίνονται. Δεν συμφωνείται;
    .......
    @ 4.34
    Το είδα φίλε.Σε πόσα Forum θα ήθελες να μπω και να υπογράφω με το ...όνομα σου;
    Όσο για την Παραπολιτική του Μάκη λυπάμαι.Τίποτα άλλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μπράβο politis σε συγχαίρω για την αντικειμενικότητά σου.
    Χτυπάς δεξιά κι αριστερά.
    Όλους πλην Κωστάκη.
    Να ξέρεις ότι εγώ δεν πιστεύω ότι είσαι ΔΑΠίτης.
    Για ΚΝίτη σε κόβω για ΔΑΠίτη όχι.
    Με τον Κομμουνιστή τον Κύρτσο έχεις καμία σχέση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Εγώ αναρωτιέμαι για τις συνέπειες της ρητορικής σου χωρίς καμία εμπάθεια . Και εννοείται ότι δεν ζητάω καμία πυθία.

    Απλά προβληματίζομαι για συγκεκριμένα πράγματα του κειμένου όπως φαίνεται ξεκάθαρα στο σχόλιό μου : "Το να συνδέουμε ερωτήσεις του Πασόκ για σκάνδαλα της ΝΔ με παλιότερα σκάνδαλα "προετοίμαζε κλίμα" πίστεψέ με δεν ωφελεί τους πολίτες ."

    Τι πάει να πει προετοίμαζε κλίμα ? Το κλίμα προετοιμάστηκε απο΄το Μόναχο εδώ και καιρό . Ποιός λοιπόν προετοίμαζε κλίμα και με τι σκοπό ?
    Να κατηγορήσει άδικα τη ΝΔ ? Αυτά υπονοούνται και εκεί βασίζω τη κριτική μου .

    Συγκεκριμένα πράγματα λέω . Μην τα ομαδοποιείς μαζί με ανώνυμα σχόλια .

    Όσο για την Παραπολιτική τώρα είδα το ποστ της με προτροπή του εδώ σχολίου και σχολίασα θεωρώ υπέρ σου όσων αφορά τους χαρακτηρισμούς και τις ταμπέλες .

    Μ.Φ.Χ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Φίλε Πολίτη σε αυτή την ανάρτηση στην Παραπολιτική λένε ότι έχεις κάνει κάποια σχόλια σε φόρουμ της ΔΑΠ (φυσικά δεν υπάρχει περίπτωση να είναι δικά σου τα σχόλια), ενώ λένε επίσης στα σχόλια της ανάρτησης ότι όντως είσαι ΝΔ και "Καραμανλικός". Επειδή εγώ σε θεωρώ ανεξάρτητο και ακομμάτιστο, θα ήθελα τη γνώμη σου σε αυτά που έγραψαν.

    http://parapolitiki.blogspot.com/2008/06/politis-gr.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @greekpoliticalreview
    Αγαπητέ φίλε μου έχω γράψει επανειλημμένα για τον κ. Καρχιμάκη και για τις επερωτήσεις του στην Βουλή.
    Όταν του έκαναν αστικές αγωγές(που δεν τον προστατεύει το ..άσυλο), στράφηκε στις ...ανώνυμες επερωτήσεις Π.χ του στυλ "ποιος κουμπάρος και ποιου υπουργού έκανε το ..τάδε".Έτσι χωρίς ονόματα. Βιομηχανία επερωτήσεων αυτού του στυλ, για όποιον παρακολουθεί τα καθημερινά δρώμενα στο Κοινοβούλιο.Αυτά ενοούσα με το ...προετοίμαζε κλίμα.
    Τις θέσεις μου για το Μόναχο και την SIEMENS την ξέρεις.
    "Για τα εκατομμύρια ευρώ έχετε να μας πείτε τίποτα; φώναζα πριν λίγες ημέρες.
    Φυσικά και δεν ευνοούσα από ότι καταλαβαίνεις το Μόναχο στο σημερινό μου post!!!
    .........................
    @ πέα κυάνεα
    Φίλε ο καθένας μπορεί να υπογράφει στα forum με όποιο όνομα θέλει.
    Δεν μπορώ να κάνω κάτι γι` αυτό.
    Έχει ξανασυμβεί και παλαιότερα να χρησιμοποιούν το politis-gr , για τους δικούς του σκοπούς πάντοτε και έχω κρατήσει και την αντίστοιχη αλληλογραφία των e-mail.
    Ο καθένας κρίνεται από τα γραφόμενα του και το ήθος του.
    Για τον Μάκη μόνο λυπάμαι γιατί Και να του είχαν στείλει e-mail, θα ώφειλε να με είχε ενημερώσει για αυτά ,ώστε να τους απαντήσω.
    Μια κουβέντα μόνο.
    Με τέτοιες συμπεριφορές σε ΤΙ ΔΙΑΦΕΡΟΥΜΕ από τον δημοσιογράφο με τα email στην γνωστή υπόθεση του press-gr.
    Κάποιοι θέλουν την παθογένεια του χώρου τους (δημοσιογραφίας) να την μεταφέρουν και στον δικό μας.
    Δεν θα το καταφέρουν!

    Φιλικά
    politis-gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καλα, παιρνετε καποια λεφτα απο καποια κομματα και γραφετε μ αυτο τον τροπο;
    Τι σημασια εχει ποιο κομμα εφαγε τι;
    Οποιος κα να εφαγε, το ιδιο ειναι.
    Και επειδη το Πασοκ, εκατσε 20 χρονια πανω, λογικο ειναι, να εφαγε και περισσοτερα.
    Γι αυτο και ο κοσμος, δεν τους πιστευει πια, και στη φωτια απανω να βαδιζουν. Period.(Εγω, με 35 χρονια πιστης ψηφου, πρωτος).
    Και ειναι τοσο μαλακες, που δεν το καταλαβαινουν και ριχνουν την ευθυνη στα ΜΜΕ και στις εταιριες δημοσκοπησεων, για τα "λαμπρα" αποτελεσματα που βγαινουν καυε λιγο απ αυτες.
    (Σημερα μαλιστα, ακουσα ενα αλλο γκαλλοπ, που εδειχνε, οτι η διαφορα μεταξυ Πασοκ-ΝΔ, μεγαλωσε, αντι να μειωθει, αν και με μικροτερη δυναμη και στους δυο).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Φίλε politis-gr ,

    Θα συμφωνήσω μαζί σου.

    Ίσως έπρεπε πρώτα να επικοινωνήσω μαζί σου και μετά να αναρτήσω το θέμα.

    Αν πιστεύεις ότι σε αδίκησα ζητώ συγνώμη.

    Συμφωνώ μαζί σου.

    Μόνο κακό μπορούμε να κάνουμε στα blogs.

    Το βράδυ θα σβήσω την ανάρτηση.

    Ας αφήσουμε τον κόσμο να μας κρίνει όλους...

    Παραπολιτικός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. H τελευταία επερώτηση όμως του Πασόκ ήταν για την αδιαφάνεια της εισαγγελίας στην έρευνα για τη Sιemens . Άρα στο κλίμα που προετοιμάζεται ασυναίσθητα ίσως από πολλούς (και από εμένα πρώτο πρώτο) συμπεριλήφθηκαν και οι "διαρροές" για Νεολαία Πασόκ και Κυρ.Μητσοτάκη .

    Το διευκρίνισες όμως οπότε δεν δικαιούμαι να πω τίποτα παραπάνω .

    Πρέπει όμως να παραδεχτείς ότι οι διευκρινίσεις πρέπει να δίνονται γιατί (δίχως να είναι ευθύνη σου) αποπροσανατολίζουν (έστω τους μη έχοντες την κατάλληλη υποδομή) .

    Μ.Φ.Χ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @ greekpoliticalreview
    Φυσικά και συμφωνώ φίλε μου !
    Γι` αυτό τον λόγο άλλωστε παρακολουθώ τα σχόλια συνεχώς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ο καθένας κρίνεται από τα γραφόμενα του και το ήθος του.

    Αυτό αγαπητοί μου εμένα μου αρκεί.
    Από τα εκατοντάδες blog που έχω περάσει όσο καιρό ασχολούμαι με το σπορ θεωρώ ότι το παρόν είναι αρκετά καλό με τις καλύτερες αναρτήσεις.
    Θα επαναλάβω ότι δεν με ενδιαφέρει αν ο politis είναι Καραμανλικός με ενδιαφέρουν αυτά που γράφει ( εγώ δεν είμαι…αν καταφέρει και με προσηλυτίσει τότε είναι μεγάλη μάρκα και άξιος ο μισθός του)
    Αν οι αναρτήσεις του αφορούν κυρίως την αντιπολίτευση δεν είναι κατακριτέο, αυτή πρέπει να διορθώσουμε για να έχουμε εναλλακτική λύση.
    Θα έπρεπε να υπάρχουν και άλλα τέτοιου επιπέδου blog που να ξεβρακώνουν την κυβέρνηση. Αλλά σωστά και με αποδείξεις.
    Μπορείτε να μου υποδείξετε κάποιο να το επισκεφτώ ???
    Λυπάμαι για τον χειρισμό που έκανε η Παραπολιτική… πολύ βιαστική κίνηση και λίγο λασπερή!!!
    Είναι ένα από τα Blog που παρακολουθώ…αν και τελευταία με προβληματίζει ο καταιγισμός των αναρτήσεων από ένα ΜΗ δημοσιογραφικό Blog.
    Θα δούμε που θα πάει και αν θα αποδώσουν οι διαφημίσεις Google !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Φυσικά και δεν υπήρχε περίπτωση τα συγκεκριμένα σχόλια (με φιλιά προς τους ΔΑΠίτες) να ήταν δικά σου. Τι πιστεύεις πάντως για τους άλλους που λένε ότι είσαι ΝΔ και "καραμανλικός";

    Εγώ αυτό που διαπιστώνω από τα άρθρα σου είναι ότι ασκείς κριτική παντού χωρίς ιδιαίτερες προτιμήσεις προς κάποιες πλευρές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Πέα κυανέα συμφωνώ απόλυτα μαζί σου και θέλω να τονίσω ένα και μόνο πράγμα που ΕΧΕΙ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ο πολίτης.
    ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ ΤΟΥ.
    Αυτό και μόνο αυτό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. @gnik κυρίως αλλά και προς όλους,

    Σ αυτό το τελευταίο πρέπει να ανοίξει συζήτηση . Και συμφωνώ (όχι με τα της google) αλλά με την επισήμανση προς την στροφή που κάνουν πολλά blogs προς το ειδησιογραφικό .

    Η παραπολιτική φαίνεται ότι στρίβει προς τα εκεί και μαγκιά της αν έχει το κουράγιο και την υποδομή αλλά πιστεύω ότι το μέλλον των blogs είναι τα blogs γνώμης .

    Δεν λέω να αρχίσει διαχωρισμός των blogs σε κατηγορίες αλλά αναπόφευκτα ο ανταγωνισμός έχει αρχίσει να γίνεται φανερός και ιδιαίτερα ενοχλητικός (δεν το λέω για την παραπολιτική).Ο ανταγωνισμός προέρχεται από blogs που φιλοδοξούν να γίνουν "εφημερίδες" και γι αυτό χρειάζονται επισκεψιμότητα .

    Πιστεύω ότι οποιαδήποτε ανάγκη (ακόμα και στη φύση) καταλήγει να μεταμορφώνεται σε κάποιου είδους περιορισμό και γι αυτό λέω ότι τα ειδησιογραφικά (και όχι δημοσιογραφικά) blogs πρέπει να είναι πολύ προσεκτικά .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. @ πέα κυάνεα
    Κατά καιρούς φίλε όχι μόνο ταμπέλα ΝΔ μου έχουν προσάψει, αλλά και Πασοκ ( Βενιζελικός) και ΚΚΕ !
    Κάποιος πριν λίγες ημέρες μου είχε γράψει περί νεοφιλελευθερισμού και τις επόμενες ημέρες ,με άρθρο μου που απηχούσε την γνώμη μου για ένα θέμα και που πήγαινε αρκετά αριστερά, δεν ...έγραψε τίποτα.
    Έχω μάθει πλέον να διακρίνω πολύ καλά τα καλοπροαίρετα σχόλια από τα οργανωμένα και υποβολιμαία .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Απ’ ότι φαίνεται μας έχει ταΐσει πολύ κουτόχορτο ο politis.
    Και κάποιοι άσχετοι (βλέπε κατσίκα) τσίμπησαν (μάσησαν).
    Κατά τη γνώμη μου ο politis όχι μόνο είναι βαμμένος μπλέ αλλά και σε διατεταγμένη υπηρεσία από το μέγαρο Μαξίμου.
    Τα σχόλια στα μπλοκ της ΔΑΠ είναι δικά του.
    Και εξηγούμαι.
    Το μπλοκ του άρχισε να λειτουργεί στις 6/1/2008.
    Ως τις 17/1 που κάνει τα σχόλια στα μπλοκ της ΔΑΠ έχει κάνει 6 αναρτήσεις και μία για μια εξαφάνιση. Τα σχόλια στο μπλοκ του είναι ή ανώνυμα ή «επώνυμα» σαν zizanio, fotis, volos, μαράκι, κ.λ.π. όλα υποστηρικτικά των post που είναι φανερό ότι είναι δικά του. Επώνυμα σχόλια μόνο δικά του (politis.gr), άρα μηδέν.
    Τα post δεν είναι τόσο μπλέ όσο τον τελευταίο καιρό που έχει ξεσαλώσει.
    Άρα δεν έχει «εχθρούς» για προβοκάτσια.
    Άλλωστε σε 11 μέρες λειτουργίας χωρίς επισκεψημότητα ποιόν να ενοχλήσει;
    Ίσα ίσα έχει κίνητρο να προσκαλέσει ομοϊδεάτες του για να έχει υποστήριξη στην προπαγάνδα του.
    Επί τις ουσίας τώρα.
    Ο πολίτης σβήνει σχόλια. Συνήθως τα πολύ ενοχλητικά. Στα απλώς ενοχλητικά απαντάει ο ίδιος μια σαν zizanio, μια σαν μαράκι , μια σαν fotis, κ.λ.π.
    Όσο για τις επισκέψεις σίγουρα έχει πολλές αλλά υπάρχουν και πολύ τρόποι να «γράψεις» επισκέψεις και να φέρεις το μπλοκ σου στις πρώτες θέσεις.
    Η πραγματική απήχηση ενός μπλοκ φαίνεται από τα σχόλια, και την ποιότητά τους.
    Όπως και ο σωστός μπλόκερ φαίνεται από τις «μεθόδους» που χρησιμοποιεί ως διαχειριστής. Και ο πολίτης έχει δείξει άσχημα δείγματα γραφής. Είναι θέμα χρόνου να τον πάρουν χαμπάρι και οι ανυποψίαστοι στο διαδίκτυο και να τον αφήσουν στην προπαγάνδα του.
    Έτσι δεν είναι ΕΝΕΡΓΕ, ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΕ ΜΑ ΠΑΝΩ ΑΠ`ΟΛΑ.....ΥΠΟΨΙΑΣΜΕΝΕ politis.gr;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ο/Η politis-gr είπε...

    Κοίτα το σχόλιο μου στις 16/1 ποιους κατηγορούσε και θα σου δοθούν και οι απαντήσεις σου φίλε.
    Τέτοια περιστατικά έχουν συμβεί πολλές φορές και έχουν πάρει την ανάλογη απάντηση!
    Εγώ έχω το ΘΑΡΡΟΣ και υπογράφω την αποψή μου .
    Εσύ ΓΙΑΤΙ δεν την έχεις και υπογράφεις ως ανώνυμος.
    ΓΙΑΤΙ δεν μπορούμε να δούμε και την δική σου οπτική γωνία που παρακολουθείς τα δρώμενα μέσα από το blog σου;
    Γκαιμπελισμό το λένε αυτό φίλε μου !!!
    YΓ Όσο για τα μαράκι , φοτις κλπ νομίζω ότι σου έχει απαντήσει το μαράκι (γιατί πάλι το έχεις ξαναγράψει) και σε έχει βάλει στην θέση σου!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Εγώ διαβάζω όποια ιστοσελίδα από άκρα δεξιά έως άκρα αριστερά αρθρώνει λόγο και σκέψη ορθή για τα πιστεύω του-της, με σωστή σύνταξη, ευπρέπεια και σεβασμό στον αναγνώστη. Όπως είπε και ο Αριστοτέλης ο άνθρωπος είναι πολιτικό όν και το να έχει κάποιος συμπάθειες και προτιμήσεις είναι το φυσιολογικό και αν μιλάμε όλοι για ελευθερία λόγου πως αρνήστε την ελευθερία άποψης και προτίμησης στον Πολίτη όποια και αν είναι αυτή. Το χρήσιμο με τις ιστιοσελίδες είναι ότι π.χ. για τον Λαμπρια μαθαίνεις τα ¨ντεσού¨από τον Πολίτη, για τον Μητσοτάκη από το Χ μπλογκ, για τον Αλαβάνο από το άλλο κλπ. και το ζητούμενο όλων που είναι να ξεστραβωθούμε πετυχαίνεται γιατί ενώ έχεις άμεση, γρήγορη, φθηνή ενημέρωση την ίδια στιγμή μπορείς να κριτικάρεις και να διασταυρώνεις και έτσι να ξέρεις ΕΣΥ την δική σου αλήθεια και όχι να παπαγαλίζεις του κάθε μπλόγκερ. Συγχαρητήρια σε όλους που γράφουν την αποψή τους με σεβασμό και ας είναι διαφορετική από την δική μου, όπως συμβαίνει με τον Πολίτη.
    Έλεανα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Το Κουίζ του....2008

    Ειδησιογραφικά blogs . Το άλλο με τον Τοτό το ξέρετε ;
    Από ποιους δημιουργούνται τα …..ειδησιογραφικά blogs και σε τι αποσκοπούν ;

    Ποια MME κρύβονται από πίσω τους ;

    Ποια κόμματα μετέχουν και επιβουλεύονται τον χώρο μας και με ποιους μηχανισμούς ;
    Υπάρχουν ειδησιογραφικά blogs που…..εκτελούν συμβόλαια και τι σας θυμίζει αυτό ;

    Εκτός από αυτούς που αναφέρω ποιοι …..άλλοι μετέχουν στο παιχνίδι ;

    Ξεκαθαρίζω ότι δεν αναφέρομαι στην υπόθεση του press-gr.


    XAXAXAXAXAXAXAXAXA

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. politis είσαι το μόνο μπλοκ που έχει τόσα πολλά μαράκια, fotis, volos κ.λ.π.
    Είναι και μόνιμοι θαμώνες σου.

    Δεν τους έχω δει να σχολιάζουν σε άλλα μπλοκ.
    Μόνο στο δικό σου ή όπου γίνεται συζήτηση για σένα.
    Ξέρω, ξέρω!!! Είναι τυχαίο.
    Όσο για την ανωνυμία δεν κατάλαβα ότι το πραγματικό σου όνομα είναι πολίτης και μας μιλάς επώνυμα!
    Καλή δικαιολογία αλλά όλοι κρινόμαστε από το τι λέμε και όχι το πως υπογράφουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Περιοδικό RAM Ιουνίου08
    σελ.235 αναφέρεται στο politis-gr.
    Είναι ανάμεσα στα 5 blog που ξεχωρήζει.
    Λέει η Ειρήνη Βουτσόγλου ,(ένας άνθρωπος που ξεχωρίζει για το ήθος της αλλά και για την ...καυτή πέννα της):"κείμενα αντάξια έντυπων άρθρων με άποψη, επιχειρήματα και παραπομπές που ενισχύουν το κύρος της τεκτηρίωσης".
    Αυτά για τον ανώνυμο γιατί την αδικία και τις υπόγειες διαδρομές δεν τις αντέχει το πετσί μου.
    Πολίτη κάποιους ενοχλείς και γίνεται μια συντονισμένη προσπάθεια ...αποκαθήλωσης και λασπολογίας.
    Βέβαια φίλε ανώνυμε ,εγώ προσωπικά έχω ακούσει πολλές φορές να αναφέρονται στο ραδιόφωνο και στην τηλεόραση, με καλά λόγια για το blog (δημοσιογράφοι όλων των κομματικών πλευρών).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Τώρα μάλιστα!
    Μας συστήθηκες πλήρως.
    Πλούταρχος Πολίτης.
    Τα υπόλοιπα στοιχεία σου έτσι κι αλλοιώς τα ήξερα.
    Με ακρίβεια ...... !!!!
    Έγινα σαφής;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Παρακαλώ όποιος είχε να πει τα δικά του τα είπε δημοκρατικά.
    Μόνο σχόλια λοιπόν από εδώ και πέρα για το θέμα του post.
    Ευχαριστώ.
    ΥΓ Υπενθυμίζω ότι οποιοδήποτε σχόλιο εκτός θέματος ή προσβλητικό για τον οποιοδήποτε πάγια αρχή του blog, είναι να διαγράφεται.
    Αυτοί είναι οι κανόνες των σχολίων και παρακαλώ να τους σεβαστείτε!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Και γιατι σας κοφτει ρε παλληκαραδες, κατα που κοιταει ο ανθρωπος;
    Καποτε, που ζηταγαν πιστοποιητικα κοινωνικων φρονηματων, ηταν μια αλλη εποχη, που νομισαμε οτι την ξεπερασαμε.
    Σημερα ομως, εσεις, κανετε αυτο που βογγηξαμε να καταργησουμε. Να τα ζητατε παλι.
    Γι αυτο, αν δεν καταλαβαινετε, οτι αυτο που μετραει, ειναι τι λεει καποιος και αν αυτο που λεει, ειναι σοβαρο και λογικο και οχι ποιος το λεει, εισαστε παααρα πολυ μαλακες και να πατε στο διαολο.
    Χεστηκα και για το Πασοκ και για τη ΝΔ και για την "επανασταση" του Συριζα.
    Τα ιδια σκατα ειναι ολοι.Αχρηστοι, αγραμματοι, τυχαρπαστοι και λαοπλανοι.
    Μακαρι να βγει κατι αλλο, που να δωσει καποια ελπιδα στον κοσμο, γιατι αλλοιως, θα εχουμε κακα ξεμπερδεματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Περιορίζομαι μόνο στο θέμα του ποστ αφού για μένα δεν έχει σημασία η κομματική ταυτότητα καθενός αλλά αυτά που λέει και αν μεν είναι σωστά τα επικροτώ αν όχι εκφράζω τη διαφωνία μου, όπως αρμόζει στις δημοκρατίες και στους δημοκράτες πολίτες αυτής της χώρας!
    Ταμπέλες δεν βάζω στους ανθρώπους γιατί πάντα μπερδεύομαι και σίγουρα θα τις βάλω ...λάθος! :)) Συγχέονται τόσο πολύ οι ρόλοι των κομματικών οπαδών καμιά φορά που δεν ξέρεις αν κάποιος είναι κνίτης ή δαπίτης ή πασοκ! Εξαρτάται τι συμφέρει τον καθένα στη δεδομένη στιγμή!

    Λοιπόν για τον κουμπάρο του Καρχιμάκη εγώ θα πω ότι τυχερός είναι. Στα μαλακά έπεσε και όχι τυχαία βέβαια. Πολλές νομοθετικές ρυθμίσεις που έγιναν επί ΠΑΣΟΚ ...μου δίνουν στα νεύρα για να μην πω τίποτε βαρύτερο!!
    Καλό σου ξημέρωμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Σου ζητώ συγνώμη αν ( άθελα μου )

    σου προκάλεσα αναστάτωση.

    Βέβαια το αναφέρετο δικαίωμα μου,

    ποια άρθρα και ποιου blogger θα

    φιλοξενώ, δεν θα μου το στερήσει

    κανείς.

    Με εκτίμηση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. @ allos
    Δεν πειράζει φίλε μου.
    Συνηθισμένα τα βουνά από τα ...χιόνια :)))
    Δεν υπάρχει από την πλευρά μου κανένα πρόβλημα.
    Όλοι κρινόμαστε από τα γραφόμενα μας.
    Φιλικά
    politis-gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. @ onnediti Φίλε νομίζω ότι το σχόλιο του theodore, αναφερόταν γενικά και όχι κάπου προσωπικά.
    Λυπάμαι για το σβήσιμο αλλά με τέτοιου είδους λεξιλόγιο δεν νομίζω να ήθελες και εσύ ο ίδιος να παραμείνει αναρτημένο.
    Sorry!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Οπως εγραψα και πιο πανω, δυστυχως και παρ ο,τι ολοι λενε οτι ειναι "δημοκρατες", αμα ακουσουν κατι αλλοιωτικο, βγαζουν τα "ξιφη" και ορμανε.
    Και ζητανε και πιστοποιητικα κοινωνικων φρονηματων απο τους αλλους, αν και χυθηκε αιμα, για να καταργηθουν αυτα.(Οι νεωτεροι βεβαια, δεν θα ξερουν τι ηταν αυτα, οποτε ας ρωτησουν για να μαθουν).
    Γι αυτο, δεν ειμαι καθολου αισιοδοξος.
    (Βεβαια, οταν ενας, εχει μια αντιθετη αποψη απο σενα, πολλες φορες, νοιωθεις ανασφαλεια, γιατι κατα καποιον τροπο, κρινεται η δικη σου η αποψη.
    Και πολλοι, δεν αντεχουν αυτη την κριτικη).

    ΑπάντησηΔιαγραφή