Σάββατο 7 Ιουνίου 2008

Μα τόσο ……., μας θεωρείτε;


Πολύ επικοινωνιακός θόρυβος γίνεται τις τελευταίες ημέρες σχετικά με την χορηγία της SIEMENS στην Νεολαία ΠΑΣΟΚ και με τα τιμολόγια αγορών της οικογένειας Μητσοτάκη από την ίδια εταιρεία.

Τελικά πρέπει να υποτιμούν την νοημοσύνη μας (όπως έχει αποδειχτεί και πρόσφατα άλλωστε) ή οι εγκέφαλοι οι οποίοι επεξεργάζονται και εκτελούν το όλο …«concert» να είναι ….πράγματι περιορισμένης ευφυΐας .

Μέσα στην ταραχή τους και κάτω από την ασφυκτική πίεση του χρόνου –αφού λήγει η …θητεία τους και τα γραμμάτια …παραμένουν ανεξόφλητα- προχωρούν σε συνεχείς σπασμωδικές κινήσεις.

Καταρχάς να ξεκαθαρίσουμε ορισμένα πράγματα . Το πρόβλημα της διαφθοράς στην χώρα μας είναι δεδομένο και παραδεχτό από όλους μας.

Όλοι μας ξέρουμε την γενεσιουργό περίοδο που την εξέθρεψε και μέσα σε λίγα χρόνια από την … «παιδική ηλικία» στην οποία βρισκόταν, την … «άντρωσε» και την μετέτρεψε στο σύγχρονο τέρας.

Όλοι μας ξέρουμε ποια χρονική περίοδο εμφανίστηκε οι λέξη «λαμόγιο» και αυτομάτως καθιερώθηκε στον καθημερινό μας βίο ,αλλά και στα Νεοελληνικά λεξικά.

Όλοι μας (εκτός από τα …«λαμόγια» και ορισμένα …κομματόσκυλα που συμπλέουν μαζί τους) συμφωνούμε ότι το τέρας της διαφθοράς θα πρέπει επιτέλους να ..θανατωθεί με τον Α ή Β τρόπο.

Ας επανέλθουμε όμως στο θέμα της SIEMENS.

Η εταιρεία ερευνάται, εκτός των γερμανικών αρχών και από την American Securities and Exchange Commission (SEC) καθώς υπάγεται στους νόμους και στους κανόνες του Χρηματιστηρίου της Ν. Υόρκης και παράλληλα υποχρεώθηκε να τεθεί «υπό τον έλεγχο» της αμερικανικής νομικής εταιρείας Debevoise & Plimpton LLP με την συνεπικουρία της Deloitte & Touch και της KPMG.

Οι γερμανικές αρχές μέσω των νομίμων δικαστικών και ανακριτικών διαδικασιών, έχουν αποκαλύψει τις πηγές διακίνησης του μαύρου χρήματος και τους 3… διαδρόμους που ακολουθούσαν οι μίζες . ( εδώ )

Οι τελευταίες αποκαλύψεις( περί Νεολαίας ΠΑΣΟΚ και οικογένειας Μητσοτάκη) προέρχονται από την πλευρά της αμερικάνικης Debevoise & Plimpton LLP που διενεργεί τον εσωτερικό έλεγχο , πράγμα που αυτομάτως εγείρει και πολλά ερωτηματικά .

Ποιος άλλος μπορεί να έχει δώσει στην δημοσιότητα τις πληροφορίες και τα παραστατικά που ΜΟΝΟ η Debevoise & Plimpton LLP κατέχει;

Υπενθυμίζω ότι η …..Ελευθεροτυπία ….πρώτη δημοσίευσε σχετικό άρθρο το οποίο έκανε λόγο για «"χορηγία" Χριστοφοράκου σε κορυφαίο πολιτικό τζάκι.

Πράγμα που έκανε τον εισαγγελέα κ. Π. Αθανασίου να τους καλέσει κυριολεκτικά στο παρά πέντε της ολοκλήρωσης της έρευνάς του, καθώς πληροφορήθηκε ότι τα πρόσωπα αυτά - πρόκειται για τον λογιστή της εταιρείας στην Αθήνα κ. Κυριάκο Μικέ και την κυρία Αικατερίνη Τσάκαλου-Οικονομάκου, ιδιαιτέρα γραμματέα τού πρώην διευθύνοντος συμβούλου της Siemens Hellas, κατέθεσαν κατά τη διαδικασία εσωτερικού ελέγχου που διενεργεί για λογαριασμό της Siemens η αμερικανική δικηγορική εταιρεία Debevoise-Plimpton .

Καταθέσεις που δεν έπρεπε να μείνουν δίχως έλεγχο από τον εισαγγελέα, ο οποίος κάλεσε τους δύο υπαλλήλους της Siemens για να τους εξετάσει ως μάρτυρες.

Συγχρόνως εκτός της συγκεκριμένης εφημερίδας και δύο άλλα μέσα ενημέρωσης καθώς επίσης και δύο τουλάχιστον blogs από τον δικό μας χώρο , έχουν πάρει κατ` αποκοπή το συγκεκριμένο θέμα και με …..πληροφορίες ….αποκλειστικές!!!!!

Οι συνειρμοί πολλοί καθώς και τα ερωτήματα!!

Τελικά το ….Βουκουρέστι καλείται τώρα , ….να το πληρώσει ( σε επικοινωνιακό επίπεδο) η οικογένεια Μητσοτάκη , αλλά όπως φαίνεται και κάποιος άλλος για τον οποίο, οι… του Στέιτ Ντιπάρτμεντ έχουν εκφράσει την δυσαρέσκειά τους ,καθώς δεν δικαίωσε τις προσδοκίες τους και ήδη δρομολογείται η ….απεγκατάσταση του!!!

Όσο για την χορηγία της Νεολαίας Πασοκ και τα τιμολόγια του κ. Κ . Μητσοτάκη , όσοι τα προωθούν ως …. Μέγα σκάνδαλα, σίγουρα μας περνούν για περιορισμένης ευφυΐας πολίτες.

«Μαύρο χρήμα» με τιμολόγια ,……ούτε στα παραμύθια !!!!!

Το «μαύρο χρήμα» και οι μίζες διακινήθηκαν μέσω συγκεκριμένων διαδρομών και είναι απορίας άξιο και εξίσου ύποπτο γιατί η Debevoise-Plimpton επ` αυτού δεν αναφέρει και δεν προωθεί μέσα από τα παπαγαλάκια τους ΤΙΠΟΤΑ.

Για τα εκατοντάδες εκατομμύρια είναι το ..πάπλωμα κύριοι της Debevoise-Plimpton , όχι για τις 15.000 και τις 150.000 ευρώ αγορές ή χορηγίες ή οικοσκευές που πιθανόν να βγουν από τα παπαγαλάκια τις επόμενες ημέρες.

Για τα εκατομμύρια ευρώ έχετε να μας πείτε τίποτα;

Γιατί για τα ρέστα ξέρουμε και ….

Δεν ….μασάμε κύριοι της Debevoise-Plimpton !


ΥΓ. Προς την οικογένεια Μητσοτάκη. Η γυναίκα του Καίσαρα πρέπει να είναι ..τίμια και να το δείχνει κιόλας. Αλλιώς το ..πληρώνει!!!!!

17 σχόλια:

  1. Η γυναίκα του καίσαρα politis όχι μόνο δεν φαίνεται αλλά ούτε και είναι τίμια.
    Από που τόσα λεφτά οι Μητσοτάκηδες ρε φίλε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αναμενόμενα αυτά και άλλα πολλά... που θα προκύψουν στην πορεία.

    Εφ΄όσον φάνηκε ανεπαρκής... (κα Μπακογιάννη) και δεν κατάφερε να ανακόψει την πορεία που είχε χαράξει ο Καραμανλής ή.... άλλαξε ρότα... απλά γιατί κατάλαβε ότι ο Καραμανλής δεν πρόκειται να υποκύψει σε καμμία πίεση σε σχέση με το εθνικό σχέδιο που έχει καταστρώσει για την χώρα (βλ. νέες συμμαχίες) και "πήγε"... μαζί του (πως αλλιώς θα είχε τύχη), επόμενο ήταν να αρχίσει η "αποκαθήλωση"......

    Υ.Γ
    Ίσως εσύ Politi γνωρίζεις περισσότερα, αλλά εγώ παρ΄όλο που δεν συμπαθώ καθόλου την συγκεκριμένη "οικογένεια" δεν έχω πειστεί 100% ότι δεν μπορεί να είναι και κάποιο πανούργο σχέδιο που έχουν καταστρώσει από κοινού με τον Καραμανλή να το παίζουν ό ένας έτσι και ο άλλος αλλιώς για να δουλέψουνε τους πάντες..... μπορεί όμως και όχι. Για μένα το αποτέλεσμα μετράει και όχι η μέθοδος.....


    Μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @ Μ
    Απο τις 3 Απριλίου έχω γράψει ότι όλα αυτά πρέπει να τα αναμένουμε.
    Κάποιοι και εδώ και ...έξω έχουν υποτιμήσει Κάποιον.
    Δεν είναι καθόλου τυχαία η αναφορά του Νικολά Σαρκοζί- στην κοινή συνέντευξη που παραχώρησε στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή- στην ελληνική διπλωματία,(κοιτάζοντας τον κ. Καραμανλή) την εμπειρία της οποίας, όπως είπε, θα αξιοποιήσει κατά τη διάρκεια της γαλλικής προεδρίας που ξεκινά την 1η Ιουλίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. o kakos-kalos mpatsos stin exoteriki mas politiki deixnei na exei petixei ta teleytaia xronia
    eidika apenanti stous agglosaxones pou mas eixan dedomenous

    kai i kinisi mat tou "kakou" mpatsou, einai oti kalos mpatsos einai atomo pou thelei na ginei mia mera xalifis stin thesi tou xalifi

    etsi autos den mporei(akoma kai an thelei) na proothisei pragmata pou tha to ekaigan politika kai tha to taytizan me ton patera tou, pou eixe sinithisei se prosopikes politikes kai ipoptes sinallages

    isos omos to thema me ton mitsotaki io, na exei kai mia alli parametro, ektos apo tin timoria kai tis "filies" pou exei i oikogenia sto elliniko politiko-dimosiografiko skiniko
    isos na einai mia proeidopoiitiki voli apo kiklous pou fovoumenoi tis exelixeis stin ipothesi siemens, prospathoun xtipontas ena isxiro onoma tis neas dimokratias na epitixoun kapoio simpsifismo sto paraskinio me to skeptiko tou oti kai eseis tha exete apoleies

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κυριάκος Μητσοτάκης στα κανάλια:Σας διαβεβαιώ ότι υπάρχουν ΑΛΛΟΙ τρόποι
    να πάρει ο πολιτικός μαύρο χρήμα και όχι με τιμολόγια.
    Από μικρό και από τρελό μαθαίνεις την αλήθεια...ή λέτε να μας βγήκε και ένας Μητσοτάκης ειλικρινής?
    Ηθικό δίδαγμα:Θα τους πληρώσει ακριβά η δεξιά την "άγια" οικογένεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εγώ δεν το πιστεύω αλλά ας πούμε ότι υπάρχει σχέδιο αποκαθήλωσης.
    Ο Γιωργάκης και αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης που έγινε πολύ του είναι.
    Ο Βενιζέλος κάηκε τον Νοέμβριο.
    Οι υπόλοιποι είναι πολύ λίγοι.
    Τσίπρες, Αλαβάνοι και λοιποί άρχισαν ήδη να ξεφουσκώνουν.
    Η αντιπαθητική υπεξ έχει φωτιά στα μπατζάκια της και μάλλον δεν θα μπορέσει να τη σβήσει. Οι υπόλοιποι είναι για τα μπάζα.
    Ο ΧΟΝΤΡΟΣ έχει τραβήξει φύλο από τα 20. Τί πιθανότητες έχει να του κάτσει ο Άσσος;
    Ποιόν μας ετοιμάζουν;
    Και για να στο κάνω multiple choice:
    Α. Δημοσιογράφο
    Β. Εκδότη
    Γ. Επιχειρηματία
    Δ. ........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ρε ανώνυμε 9.34 το πόσο αντικειμενική είναι η ανάλυση σου και το σχόλιο σου ,φαίνεται από το ότι ΜΟΝΟ τον Πρωθυπουργό δεν αποκαλείς με το όνομα του.
    Πιο κάτω στις αναρτήσεις ( πριν δύο τρεις ημέρες)έχει και την γνώμη των πολιτών για αυτόν που κατ` εσένα τράβηξε απο το 20 ???????
    Για κοίτα τες και θα πάρεις την απάντηση ...ΤΙ πιθανότητες έχει!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ta posa twn 150 xiliadwn euro einai asteia xrimata. Panw apo 5 ekatomyria ellines exoun toulaxiston miso ekatomyrio euro se kata8eseis stin trapeza kai as klaigontai..
    Aloimono an olokliri oikogeneia mitsotaki den eixe na dwsei 150 xiliarika gia ypodomes..
    Tis epomenes meres vgainoun sti fora kai alla stoixeia kai prepei na perimenoume..
    To swsto egine pantos.. o typos pou skeftike na "dwsei" tin oikogeneia mitsotaki prwta apo olous iksere poly kala ti ekane.... einai i moni oikogeneia pou 8a kanei antepi8esi kai 8a dwsei stegna poly kosmo etsi o "roufianos" pou tous edwse 8a vgei apo ti dyskoli 8esi na fainetai ws "to megalo karfi tis ypo8esis".
    P.s
    Min kleinete to 8ema viastika.. exei akoma poly zoumi

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @12:42...

    "Ta posa twn 150 xiliadwn euro einai asteia xrimata. Panw apo 5 ekatomyria ellines exoun toulaxiston miso ekatomyrio euro se kata8eseis stin trapeza kai as klaigontai.."

    EISAI EKTOS PRAGMATIKOTITAS!!

    SYMFONO OTI THA VGOYNE KI ALLA STI FORA APO TIN OIKOGENIA MITSOTAKI.. IDI EXEI DIAREFSI OTI THA GINEI MEGALO MPAM ME SKANDALA APO KARAMANLIKOYS KAI BENIZELIKOYS..
    STIN OLI IPOTHESI KERDISMENOS VGAINEI O GIORGAKIS KAI O KARAMANLIS SAN ARXIGOS.

    THA VGEI THEMA KAI GIA ALAVANO 100%

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. το πρόβλημα είναι ότι δεν μας θεωρούν καν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Πολίτη αμέσως μια ανάλυση ότι το ποδήλατο του Γιώργου είναι χορηγία siemens....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. "Όσο για την χορηγία της Νεολαίας Πασοκ και τα τιμολόγια του κ. Κ . Μητσοτάκη , όσοι τα προωθούν ως …. Μέγα σκάνδαλο, σίγουρα μας περνούν για περιορισμένης ευφυΐας πολίτες".

    Αυτό λέω και εγώ! Απλά με κάτι τέτοια μαθαίνουμε και εμείς οι πληβείοι τι γίνεται στον ...ορίζοντα!! Το αν αυτοί πήραν τα ρέστα ή όχι αυτό δεν μας αφορά! Το βέβαιο είναι ότι κάποιοι πήραν το ...κυρίως γεύμα και το ξέρουν και αυτοί! Όσο για τον κ. Εισαγγελέα νομίζω ότι την έρευνά του δεν πρέπει να την κάνει με βάση τα δημοσιεύματα της ..Ελευθεροτυπίας ή όποιας άλλης φυλλάδας αλλά οι εφημερίδες πρέπει να δημοσιεύουν τις ...ανακαλύψεις της έρευνάς του!!

    Τέλος για την Οικογένεια Μητσοτάκη ότι πρέπει σαν τη γυναίκα του Καίσαρα όχι μόνο να είναι τιμία αλλά και να φαίνεται τιμία, εγώ ένα ερώτημα θέτω:
    Πώς το ξέρουμε ότι είναι τιμία;;;

    Καλή Κυριακή φίλε μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @ marianaonice
    Αγαπητή μου φίλη, ΠΩΣ να τα έχει εν γνώσει του ο κ. Αθανασίου;
    Γράφω: "Ποιος άλλος μπορεί να έχει δώσει στην δημοσιότητα τις πληροφορίες και τα παραστατικά που ΜΟΝΟ η Debevoise & Plimpton LLP κατέχει;"
    Άντι να επαινούμε τον άνθρωπο που ακόμη και δημοσιεύματα ερευνά(εξηγώ πως ....δημοσιεύονται και ΓΙΑΤΙ),.......του την λέμε κιόλας;
    Χμμμ!Νομίζω ότι στην συγκεκριμένη περίπτωση είσαι λίγο ....."άδικη";; :)))
    Με την καλή έννοια πάντοτε :)))
    Καλά να περάσεις!!
    YΓ. Δίνε προσοχή σε αυτά που γράφω:))
    Η σωστή ρήση είναι" Η γυναίκα του Καίσαρα δεν πρέπει να είναι μόνο τίμια ,αλλά να το δείχνει κιόλας"
    Εγώ αυτό γράφω;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Απλά να διευκρινίσω για τον κ. Αθανασίου:
    Τον κ. Κυριάκο Μικέ και την κυρία Αικατερίνη Τσάκαλου-Οικονομάκου, ιδιαιτέρα γραμματέα τού πρώην διευθύνοντος συμβούλου της Siemens Hellas, έπρεπε να τους είχε εξετάσει πρωτίστως ο ίδιος όπως τους εξέτασε και η εταιρεία debevoice-plimpton κατά τον εσωτερικό έλεγχο που διενεργεί!! Διότι αν δεν διέρρεαν αυτά περί χορηγίας Χριστοφοράκου σε κορυφαίο πολιτικό τζάκι, με τις ευλογίες βέβαια της ως άνω εταιρείας, ο δικοί μας εισαγγελείς θα κοιμόντουσαν τον ύπνο ...του δικαίου! Αυτό λέω, όσο για τα δημοσιεύματα συνήθως οι σωστοί δικαστικοί λειτουργοί δεν δίνουν και μεγάλη βάση, παρά μόνο όσα διασταυρώνονται από τη δική τους έρευνα. Η οποία πρέπει να προλαβαίνει τα δημοσιεύματα και όχι τα τελευταία να καθοδηγούν τις έρευνες!! Αυτό λέω εγώ και μπορεί να έχω και λάθος, δεν ξέρω :)))

    Για την τελευταία ρήση, ξέρω πως είναι η σωστή και ξέρω πως την είπες και εσύ. Απλά εγώ έκανα ρητορική ερώτηση, παίρνοντας το "πρέπει να είναι τιμία" ότι το έθεσες ως δεδομένο και όχι ως υπόδειξη! Έχεις δίκιο, όμως τώρα που το ξαναβλέπω λέμε τα ίδια πράγματα με διαφορετικά λόγια!!

    Δεν αποκλείω καμιά φορά να γίνομαι και λίγο ...άδικη :)) Όχι όμως συνειδητά!! Αυτό οφείλεται στον ελάχιστο χρόνο που πρέπει να αφιερώνω σ΄ αυτό που λέγεται blogging και που τόσο με ευχαριστεί και με ξεκουράζει. :))))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Κύριε Πολίτη

    Σου εκφράζω τα συγχαρητήρια που ασχολήθηκες και με τη SIEMENS . Αν και προσωπικά , απ΄όσα διαβάζω στον τύπο, διαφωνώ σε πολλά μαζί σου , σ΄ένα δεν μπορώ να διαφωνήσω.
    " Για τα εκατομμύρια ευρώ έχετε να μας πείτε τίποτα;", γράφεις και πολύ καλά κάνεις.
    ΘΑ ΗΤΑΝ ΦΡΟΝΙΜΟ ΟΜΩΣ ΝΑ ΕΞΑΡΕΙ Σ ΤΟ ΡΟΛΟ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ. Καταλαβαίνω , σου είναι δύσκολο, αλλά φίλε μου σ΄ένα καπιταλιστικό καθεστώς τι έχουμε να περιμένουμε.
    Γράφεις ξανά ..."Καταρχάς να ξεκαθαρίσουμε ορισμένα πράγματα . Το πρόβλημα της διαφθοράς στην χώρα μας είναι δεδομένο και παραδεχτό από όλους μας.

    Όλοι μας ξέρουμε την γενεσιουργό περίοδο.... ".
    Δεν ξέρω πότε ξεκινάει αυτή η περίοδος και τι εννοείς... Πάντως απ΄ την εποχή του Σχεδίου Μάρσαλ τα ίδια κοράκια είναι. Αν έχουν διαφορετικές κομματικές αποχρώσεις αυτό δεν αλλάζει τα πράγματα. Η γενεσιουργός αιτία δεν μπορεί ν΄ αναζητηθεί παρά στο ίδιο το σύστημα.
    Το θέμα είναι ότι ψάχνουμε να βρούμε τους τίμιους αστούς πολιτικούς, που θα αντιστέκονται στις... σειρήνες του κεφαλαίου. Δεν ξέρω αν είναι οι περισσότεροι ή λιγότεροι ή οι ελάχιστοι. Πάντως τα σκάνδαλα καθημερινά πληθαίνουν.
    Η καθημερινή μπόχα δικαιολογεί την άνοδο της ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ.
    ΙΣΩΣ μ΄αυτή κάτι αλλάξει...
    ΔΕ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΠΟΤΕ ΝΑ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙ..
    Εξάλλου τι έχουμε να χάσουμε.
    Ίσως με πεις κολλημένο αλλά , πανάθεμά μου, την ώρα που στροβιλίζονται σε σκάνδαλα και μίζες δεκάδες χιλιάδες ή εκατομμύρια ευρώ , εγώ που παίρνω αύξηση ούτε ένα ευρώ την ημέρα , για χρόνια τώρα,
    ΤΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΩ;;;;
    Με εκτίμηση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. @ ανώνυμο 10.08
    Δεν ισχυρίζομαι ότι κάνω αντικειμενική ανάλυση. Ούτε καν ανάλυση δεν κάνω. Την γνώμη μου λέω.
    Άλλωστε κατά τη γνώμη μου δεν υπάρχει αντικειμενική κρίση. Εάν κάποιος δεν έχει υποκειμενικές επιρροές στη σκέψη του δεν είναι άνθρωπος. Είναι ρομπότ.
    Οι δικές σου υποκειμενικές επιρροές βλέπω ότι είναι ισχυρότατες για τον ΧΟΝΤΡΟ.
    Μόνο γι αυτόν παρεξηγήθηκες. Ενώ υπάρχουν απαξιωτικοί χαρακτηρισμοί και για άλλους.
    Όσο για τις πιθανότητες που έχει θα στο εξηγήσω καλύτερα.
    Το φύλο που τράβηξε από τα 20 είναι το ΒΕΤΟ για το οποίο η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων συντάχθηκαν μαζί του ανεξαρτήτως κομματικής τοποθέτησης.
    Νομίζεις ότι είναι αρκετό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Sorry εκτός θέματος
    Τέτοιο κούνημα δεν το έχω ξανανιώσει στην ζωή μου.
    Κάτι τέτοιες στιγμές τα βλέπεις όλα !!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή