Τρίτη 10 Ιουνίου 2008

Εκτελεστικό Διάταγμα 12333 (……κυριολεχτικά) !


Ένα σχέδιο του G. Bush επαναπροσαρμογής της αλυσίδα της διοίκησης των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών, έχει προκαλέσει σοβαρές αντιδράσεις τόσο εντός των υπηρεσιών όσο και εκτός αυτών.

Το σχέδιο αφορά μια νέα διάταξη ή οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί στα μέσα Ιουνίου.

Η νέα διάταξη έρχεται και τροποποιεί το Εκτελεστικό Διάταγμα 12333, που υπεγράφη από τον Πρόεδρο Ronald Reagan στις 4 Δεκεμβρίου 1981 και το οποίο ρύθμιζε νομοθετικά τις δραστηριότητες των μυστικών υπηρεσιών (αφού έχει ήδη δεχτεί μια τροποποίηση του G. Bysh από το διάταγμα 13355 στις 27 Αυγούστου 2004).

Σύμφωνα να την νέα διάταξη ανατρέπεται η πρωτοκαθεδρία της CIA στο εξωτερικό και απαιτείται η εκχώρηση των σχετικών αποκλειστικών αρμοδιοτήτων που είχαν ως σήμερα οι κατά τόπους σταθμάρχες .

Οι σταθμάρχες θα παραμείνουν στη θέση τους, αλλά θα υποχρεωθούν να παραχωρήσουν κάποια από την εξουσία τους σε υπαλλήλους από άλλες υπηρεσίες, συμπεριλαμβανομένης της NSA ή την Υπηρεσία Πληροφοριών Άμυνας (DΙΑ).

Στην ουσία δηλαδή οι ….περίφημοι σταθμάρχες περιθωριοποιούνται και χάνουν την παραδοσιακή αυτονομία τους.

Μέχρι και σήμερα οι κατά τόπους σταθμάρχες της CIA παρέχουν πληροφορίες και συμβουλεύουν τους πρεσβευτές ,επιπλέον εκτός της εποπτείας των μυστικών επιχειρήσεων είναι και οι άνθρωποι οι οποίοι έρχονται σε επαφή με τις αντίστοιχες μυστικές υπηρεσίες στις χώρες που βρίσκονται.

Με τις νέες αλλαγές που προωθεί λίγο πριν φύγει από τον Λ. Οίκο ο G. Bush ο διευθυντής πληροφοριών θα μπορεί να επιλέξει όποιον θέλει για αντιπρόσωπο.

Η CIA έχει αντιδράσει έντονα μέχρι στιγμής και ο διευθυντής της κ. Michael V. Hayden δηλώνει ότι η εντολή αυτή θα δημιουργήσει σύγχυση σε πολλά μέρη, ιδίως σ` εκείνα όπου απαιτείται να παίρνονται γρήγορες αποφάσεις (….όπως π.χ στην περίπτωση των Ιμίων στην χώρα μας , …λέω εγώ ) και οι ξένες κυβερνήσεις θέλουν να έχουν ένα ……έμπιστο ( ?) σημείο επαφής.

Άλλοι αξιωματούχοι έχουν προειδοποιήσει ότι η ιδέα θα μπορούσε να οδηγήσει σε παρεμβολές, ή να θέσει σε κίνδυνο το απόρρητο και να θέσουν σε κίνδυνο πολλές από τις ….δράσεις των σταθμών .

Το …ζουμί από το όλο μαγείρεμα είναι ότι με την καινούργια εντολή , σε χώρες όπου υπάρχουν Αμερικανικά στρατεύματα , η αρμοδιότητες των σταθμαρχών της CIA μπορούν να περάσουν και σε ……στρατιωτικούς με την μάσκα του …στρατιωτικού ακολούθου.

Άλλωστε τα τελευταία χρόνια στον Λ. Οίκο, οι στρατηγοί (που κατόπιν φορούν και την …μάσκα του πολιτικού) είναι ….σύνηθες φαινόμενο.

Τίποτα δεν γίνεται τυχαία !!!!

Σε περίπτωση δε που εκλεγεί ο John McCain ο στρατιωτικός έλεγχος όλων των πολιτικών τους υπηρεσιών, στις ΗΠΑ και στο εξωτερικό, θα …..στρατοκρατούνται !

Δεν ξέρει όμως τι γριά …….. είναι η CIA ! Θα με …θυμηθείτε !


ΥΓ. Τι τρέχει και τι ετοιμάζει ο George στο ….Ομάν ;

Οι προετοιμασίες και οι δοκιμές άρχισαν από τις αρχές του 2007 όπου μεγάλος αριθμός ισραηλινών μαχητικών(50-60) είχαν παραβιάσει τον ελληνικό ΕΕΧ στα ανοιχτά της Καρπάθου πραγματοποιώντας εικονικές αποστολές βομβαρδισμού (σ.σ. η απόσταση Ισραήλ-Κρήτη είναι περίπου όση και η απόσταση Ισραήλ-….?)


Πηγή : warandpiece.- Laura Rozen

10 σχόλια:

  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η συνεχείς τοποθετήσεις στην αμερικανική μηχανή τα 6 τελευταία χρόνια στρατιωτικών , νυν και πρώην , θα πρέπει να ανησυχεί τον διεθνή παράγοντα,όπως και εμάς τους πολίτες.
    Το πράγμα πάει σιγά-σιγά ΑΛΛΟΥ..
    Όσο για τις ετοιμασίες στο Όμάν , εννοείς προφανώς τις αεροπορικές βάσεις των Βρετανών και των Αμερικανών.
    Αν συνδυάσω και αυτό που γράφεις για τα ισραηλινά βομβαρδιστικά( πράγματι δεν το ήξερα) μάλλον το Ιράν θα πρέπει να ανησυχεί.
    Κάνω λάθος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το Ιράν αποσύρει τις καταθέσεις του από τις ευρωπαϊκές τράπεζες φοβούμενο αυστηρότερες κυρώσεις κατά της Ισλαμικής Δημοκρατίας.
    Aναμένεται η Ευρωπαϊκή Ενωση και οι ΗΠΑ να απευθύνουν προειδοποίηση στο Ιράν ότι είναι έτοιμες να προχωρήσουν σε περαιτέρω κυρώσεις, που έχει αποφασίσει ο ΟΗΕ, εάν η Τεχεράνη αγνοήσει τα αιτήματα για διακοπή των δραστηριοτήτων εμπλουτισμού του ουρανίου.
    Σημερινές ειδήσεις ,όποτε έρχονται και δένουν με το υστερόγραφο σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δηλαδή από τους Σταθμάρχες , θα πάμε σε στρατιωτικούς;
    Εδώ και η δική μας ΕΥΠ, απεξαρτήθηκε ,εν μέρη, από τους στρατιωτικούς !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μια πολύ οδυνηρή απάντηση" σε κάθε ισρηλινή επίθεση, υποσχέθηκε εχθές η Τεχεράνη αφότου ο ισραηλινός αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Σαούλ Μοφάζ δήλωσε ότι εξετάζει το ενδεχόμενο μιας επίθεσης κατά των πυρηνικών εγκαταστάσεων του Ιράν.
    Σίγουρα κάτι προετοιμάζεται, έχεις δίκιο !
    Όσο για την γριά π...... CIA,δεν νομίζω και εγώ ,ότι θα παραδώσει τόσο εύκολα τα πράγματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Περίεργες.... κινήσεις σε περίεργους... καιρούς.
    Οι εξελίξεις θα είναι ραγδαίες λίαν συντόμως...
    Προσδεθείτε......

    Μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Το κυριολεκτικά του τίτλου σου είναι γιατί το 12333, ας πούμε ότι περιόριζε κατά κάτι, τις δολοφονίες από την CIA ;
    Είναι από αυτά τα γελοία που έχουν συμβεί και κανείς δεν αντιδρά.
    Τους έλεγε με το διάταγμα ο Ρέιγκαν ότι " ας δολοφονούμε αλλά σας παρακαλώ να μην το κάνουμε τόσο φανερά"! Έτσι δεν είναι πολίτη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Εγώ σταματώ σ΄ αυτό που είπες:
    Τίποτε δεν γίνεται τυχαία!!
    Όλα είναι βάσει προκαθορισμένου σχεδίου και μάλιστα μακροχρόνιου!!
    Και εκεί είναι η μαυρίλα! Ότι τίποτε δεν μπορούμεν ν΄ αλλάξουμε εμείς...
    Πάντως καλό είναι να τα ξέρουμε έτσι για να βλέπουμε τι σχέδιο εκτελείται σε βάρος όλου του κόσμου!
    Σ΄ ευχαριστούμε για την ενημέρωση αυτή φίλε μου!
    Καλό σου μεσημέρι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Συγχωρέστε με για το μεγάλο σχόλιο, παραθέτω πιο κάτω ένα σχετικό δημοσίευμα, ολόκληρο, γιατί δεν ξέρω αν θα περάσει να στείλω μόνο το λινκ.
    Νομίζω απαντά το ερώτημα που πάει η Αμερική.
    Προς την Αυτοκρατορία. Ανοιχτά.
    Όσα συμβαίνουν στις μυστικές υπηρεσίες είναι λεπτομέρειες της στρατιωτικοποίησης της κοινωνίας και της διοίκησης των ΗΠΑ.
    Ο λίγος "αέρας" δημοκρατίας που ακόμα φυσά στις ευρωπαϊκές κοινωνίες έχει πάψει προ πολλού να φυσά στις ΗΠΑ.
    Κάποιες φωνές ακούγονται από τα campuses, όταν δεν φιμώνονται από το ισραηλινό λόμπυ.

    "Η μετάλλαξη του Πενταγώνου μετά το νέο στρατιωτικό δόγμα της θητείας Μπους

    Πηλήκια παντός καιρού

    http://www.enet.gr/online/online_text/c=111,id=75355704


    Καθώς η δεύτερη θητεία του Τζορτζ Μπους πλησιάζει στο τέλος της, ο απολογισμός του καταστροφικού της έργου μουδιάζει τα χαμόγελα όλων εκείνων που ελπίζουν σε αλλαγή. Αιτία, η διαπίστωση ότι το πολιτικό οικοδόμημα στις ΗΠΑ έχει υποστεί βαρύτατες στρεβλώσεις, κάποιες από τις οποίες ίσως αποδειχθούν μόνιμες.

    Το αμερικανικό Πεντάγωνο, αποτελεί μία απ' αυτές, καθώς διαπιστώνεται ότι οι παραμορφώσεις του ρόλου και των αρμοδιοτήτων του το έχουν «μεταλλάξει». Πολλά αμερικανικά έντυπα, ανακαλύπτουν ότι «το Πεντάγωνο κατέλαβε την Ουάσιγκτον και καθημερινά επεκτείνει την επικυριαρχία του, αναπτύσσοντας ισχύ και ανεξέλεγκτη πρόσβαση στο εθνικό θησαυροφυλάκιο». Αν και η συμμετοχή του στρατιωτικού κατεστημένου στη διαμόρφωση της αμερικανικής πολιτικής δεν αποτελεί είδηση, η χειραγώγηση της πολιτικής από τους στρατιωτικούς είναι πράγματι κακά νέα, ακόμη και για τις ΗΠΑ.

    Η «μετάσταση» του Πενταγώνου στον αμερικανικό πολιτικό οργανισμό θεωρείται η υλοποίηση του χειρότερου σεναρίου για τις εξελίξεις στη μετα-ψυχροπολεμική εποχή. Στο παλαιό ερώτημα, ποιος θα ήταν ο ρόλος των ΗΠΑ σε έναν μονοπολικό κόσμο, η απάντηση δίνεται σήμερα: ως μοναδική υπερδύναμη με ασύγκριτη τεχνολογική και στρατιωτική υπεροχή, οι ΗΠΑ δρουν μονομερώς κατά πάντων, διασφαλίζοντας τη μονοκρατορία τους με τη βία.

    Ο βασικός ρόλος του στρατιωτικού κατεστημένου στο σενάριο αυτό ενισχύθηκε μετά την 11/9 και την κήρυξη του «πολέμου κατά της τρομοκρατίας». Έτσι, το αποτύπωμα των στρατιωτικών στο διεθνές πεδίο έγινε βαθύτερο, με βάσεις σε όλα τα μήκη και πλάτη και με έμφαση στη στρατοπέδευση σε ενεργειακά κρίσιμες περιοχές. Η αμερικανική στρατιωτική μηχανή διογκώθηκε, αγνόησε εθνικούς και διεθνείς νόμους και ανέλαβε να σχεδιάσει το μέλλον της αμερικανικής μονοκρατορίας. Όλα αυτά κωδικοποιήθηκαν στο μετά-Κλίντον στρατιωτικό δόγμα «1-4-2-1»: στη δυνατότητα διεξαγωγής ταυτόχρονου πολέμου σε τέσσερις κρίσιμες περιοχές (Ευρώπη, ΒΑ Ασία, Α. Ασία, Μ. Ανατολή), την καθαρή νίκη σε δύο απ' αυτές και τη θετική έκβαση σε μία από τις άλλες δύο.

    Σε έξι σημεία διαπιστώνεται η μετάλλαξη του αμερικανικού Πενταγώνου, που χαρακτηρίζεται «Μέγα Πεντάγωνο».

    - Ιστορικό ρεκόρ απορρόφησης χρημάτων: Πάνω από 2 τρισ. δολ. αθροίζουν ο αμυντικός προϋπολογισμός και οι πολεμικές δαπάνες.

    - Ανάληψη διπλωματικών αποστολών. Οι πρεσβείες εξοπλίστηκαν με αρχηγεία διοίκησης αντιτρομοκρατικής εκστρατείας που συχνά υποκαθιστούν τις διπλωματικές υπηρεσίες.

    - Ανάληψη πλήρους διαχείρισης των πωλήσεων όπλων.

    - Παραγκωνισμός των υπηρεσιών πληροφοριών (και της CIA), ανάληψη της σχετικής δραστηριότητας από υπηρεσίες του Πενταγώνου και διαχείριση του 80% των σχετικών δαπανών.

    - Πλήρης διαχείριση κρίσεων και φυσικών καταστροφών -από τον Κατρίνα της Ν. Ορλεάνης ώς τη Μιανμάρ δρουν οι πεζοναύτες.

    - Ολοκλήρωση της διεθνούς στρατιωτικής παρουσίας των ΗΠΑ, με την ίδρυση και της Africom (στρατιωτικής διοίκησης Αφρικής), που συμπλήρωσε το πλέγμα των βάσεων στον παγκόσμιο χάρτη.

    Γι' αυτό και η απαισιοδοξία: μπορεί ένας νέος πρόεδρος να γυρίσει το χρόνο πίσω;

    ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ - 08/06/2008"

    Ο Προφήτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή