Τετάρτη 28 Μαΐου 2008

Ξανά στο βρώμικο παιχνίδι ο Martti Ahtisaari !

Oι ΗΠΑ επέκριναν την «κυβέρνηση» της Πρίστινα για τον μικρό αριθμό των χωρών που έχουν αναγνωρίσει την ανεξαρτησία του Κοσσυφοπεδίου και αποδίδουν το γεγονός αυτό σε ανεπαρκή προσπάθεια άσκησης πίεσης.

Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό «Kohavision» που επικαλείται διπλωματικές πηγές ,στην Ουάσιγκτον είναι δυσαρεστημένοι για την μη εξασφάλιση των 97 χώρων, αριθμός αναγκαίος για την υποβολή αίτησης εισδοχής στα Ηνωμένα Έθνη στη φετινή Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

Η Αμερικανίδα βοηθός υπουργού Εξωτερικών Rosemary DiCarlo μετέφερε το μήνυμα της κριτικής κατά την πρόσφατη επίσκεψή της στην Πρίστινα.

Έως σήμερα έχουν αναγνωρίσει το Κοσσυφοπέδιο 41 χώρες, εκ των οποίων 20 είναι μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Έτσι οι ΗΠΑ προτείνουν (…..) στην "κυβέρνηση" του Κοσσυφοπεδίου να αναζητήσουν βοήθεια από το Φιλανδό διπλωμάτη Martti Ahtisaari και τον βοηθό του Albert Rohan στην προσπάθεια άσκησης πίεσης.

Ο εν λόγω ……κύριος ,διετέλεσε πρόεδρος της Φιλανδίας από την 1η Μαρτίου του 1994 μέχρι την 1η Μαρτίου του 2000.

Κατά την αποχώρηση του από το αξίωμα, ίδρυσε μια ΜΚΟ, την Crisis Management Initiative της οποίας και ηγείται.

Στα χρόνια μετά την προεδρία του διετέλεσε επίσης μέλος της κοινής ομάδας συμβούλων του Ινστιτούτου Ανοικτής Κοινωνίας( OSI ) του …….Ιδρύματος Soros, ενώ μέχρι το 2004 διετέλεσε Πρόεδρος του International Crisis Group( ICG) με έδρα στις Βρυξέλες . ( εδώ παλαιότερο άρθρο μου )

Ο πρώην Πρόεδρος της Φιλανδίας υπήρξε ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ ,για την πολιτική διαδικασία καθορισμού του μελλοντικού καθεστώτος του Κοσσυφοπεδίου, με πολλά όμως….. ερωτηματικά για το πώς παίχθηκε το παιχνίδι στο Κοσσυφοπέδιο

Σύμφωνα με άρθρο του Fokus της Μπάνια Λούκα (21/6/07) , που ποτέ δεν διαψεύστηκε επίσημα, ο γ.γ. του ΟΗΕ Ban Ki-moon προκειμένου να έχει μια ακριβή εικόνα της κατάστασης που επικρατούσε τότε στην περιοχή ,ζήτησε τη συνδρομή, των Μυστικών Υπηρεσιών της Γερμανίας. (BND)

Ομάδα της BND, με επικεφαλής τον τότε ταξίαρχο Λ. Νέιμαν, ανακάλυψε διασυνδέσεις μεταξύ της αλβανικής μαφίας του Κόσσοβου και του ………αξιωματούχου των Ηνωμένων Εθνών ……κ. Martti Ahtisaari.!!!!!!

Ο κ. Νέιμαν φέρεται να παρέδωσε μαγνητοφωνημένες συνομιλίες μεταξύ των Αλβανών και του κ. Ahtisaari για τον χρηματισμό του , λεπτομέρειες για την μεταφορά των χρημάτων, τους τραπεζικούς λογαριασμούς και τους κωδικούς τους σε Ελβετία και Κύπρο, καθώς και……τους προμηθευτές ηρωίνης (από τους οποίους προέρχονταν τα χρήματα).

Τα στοιχεία αυτά περιήλθαν στην κατοχή του Fokous τα οποία και δημοσίευσε.

Αναλυτικά οι Γερμανοί πράκτορες παρέδωσαν ηχογραφημένα ντοκουμέντα σύμφωνα με τα οποία ο κ. Ahtisaari είχε συχνές τηλεφωνικές συνομιλίες με τον Αλβανό δισεκατομμυριούχο, κάτοικο Ελβετίας και φερόμενο ως μαφιόζο, Behgjet Pacolli.

Μία από αυτές που είχε καταγράψει η BND αφορούσε τη μεταφορά ποσού 2 εκατ. ευρώ από τη Swiss Βank της Βασιλείας, με αριθμό λογαριασμού 239700-93457-00097, μέσω παράκτιου λογαριασμού με κωδικό XS52-KOLER.

Ιδιοκτήτης της off shore ήταν ο Exhet Boria, δεξί χέρι του Behgjet Pacolli και ένας εκ των μεγαλύτερων διακινητών ηρωίνης στην Ευρώπη.

Τα 2 εκατομμύρια μεταφέρθηκαν στην Τράπεζα Κύπρου σε λογαριασμό με αριθμό 3459346699004533, με τον κωδικό VOLANND που ανήκει σε συγγενικό πρόσωπο του κ. Martti Ahtisaari.

Μάλιστα από την έκθεση της BND δεν είχε λείψει και το απαραίτητο ….ρόζ της ιστορίας αφού όπως ανέφεραν οι πράκτορες της στις 28/2/07 και ώρα 11.47 το βράδυ., υπήρξε άφιξη ενός τζιπ της KFOR, στο κτίριο της αποστολής των Ηνωμένων Εθνών, στο οποίο επέβαιναν και δύο νεαρές.

Οι γυναίκες, που συνοδεύονταν από σωματοφύλακες του Boria, παρέμειναν στο κτίριο όπου βρισκόταν ο κ Martti Ahtisaari έως τις ….5.17 το πρωί οπότε και αναχώρησαν με το ίδιο όχημα.

Για την ιστορία ένα μήνα μετά,στις 26 Μαρτίου του 2007, ο κ. Martti Ahtisaari. παρουσίασε στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ τις προτάσεις του για λύση, προβλέποντας ……εκχώρηση διεθνώς επιτηρούμενης ανεξαρτησίας στο Κοσσυφοπέδιο.

Να πως γράφετε ……η ιστορία φίλοι μου ! Σε ....πλήρη αντιστοιχία, με τα ίδια κίνητρα και με παρόμοια πιόνια είναι και η υπόθεση των Σκοπίων !

Με βασικό μενού το ....βρώμικο χρήμα , και λίγο ….ροζ αλατοπίπερο !!

10 σχόλια:

  1. Ωραία ανάρτηση.
    Καλό είναι να ενημερωνόμαστε και εμείς οι άσχετοι με το θέμα.
    Μήπως έχει κάποια σχέση και η πρόσφατη ΦΙΛΑΝΔΙΚΗ οδηγία για τη Θράκη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το ερωτηματικό γιατί τo βάζεις φίλε eponimos;
    Φως φανάρι!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αναλυτικότατος ο πολίτης και για το λόγο αυτό θεωρείσαι από πολλούς ο εγκιρότερος του χώρου των blogs.Αναρωτιέμαι εάν υπάρχει κάποιος στο Υπεξ που να ασχολείται με αυτά τα θέματα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ευγε politis!!!!!!!!!!!bravo ρε μεγαλε που ξεσκεπαζεις τους μαλακες...:D καλη συνέχεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πολύ καλό !!!!!
    Περιμένουμε και την αντίστοιχη των Σκοπίων
    Καλό βράδυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Για άλλη μια φορά φίλε politis, ο Soros μπροστά σου και μπροστά μας!
    Περιμένω και εγώ την αντίστοιχη των Σκοπίων(όταν το επιτρέψουν οι ...συνθήκες, το καταλαβαίνω)!!
    Ο δε ...κ.(?) Martti Ahtisaari κάπου είχα ακούσει ή διαβάσει ότι εμπλέκεται και σε κάποια οργάνωση Νέων, νομίζω στα Βαλκάνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @gnik
    Όταν ...πρέπει φίλε, ναί!
    Καλό ξημέρωμα
    ..........
    @ Exarxos
    Σωστά θυμάσαι! Ήταν Πρόεδρος του Βαλκανικού Ιδρύματος Παίδων και Νέων καθώς και του Συμβουλίου Παγκόσμιας Δράσης του Διεθνούς Ιδρύματος Νεολαίας.
    Που πάει ... το μυαλό σου;
    Φιλικά
    politis-gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πολύ ωραία και ενημερωτική ανάρτηση!
    Διπλωμάτης της Φινλανδίας ε;;
    Και συνεργαζόμενος με την Αλβανική μαφία του Κοσσόβου για τα φράγκα!!
    και για τις ...γκόμενες!!
    Τι πρωτότυπο :Ρ !!
    Δεν είχα καμιά αμφιβολία πια ότι έτσι γράφεται η ιστορία φίλε μου!
    Και περιμένω να δω και την υπόθεση των Σκοπίων.
    Ο Σόρος εν τω μεταξύ πάλι μέσα είναι!
    Τελικά τα άτομα είναι συγκεκριμένα και γνωστά μου φαίνεται και παίζουν παγκοσμίως!

    Καλό σου ξημέρωμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. και αυτός ο άνθρωπος ήταν πρόεδρος της Φινλανδίας!!!!
    Ευνοείτε ότι ως άνθρωποι οι Φινλανδοί είναι πειθαρχημένοι.
    Αλλά αφού διετέλεσε και στο OSI του Soroς τι να περιμένουμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μήπως μία οργάνωση νέων σαν αυτή εδώ: http://www.gaaec.org/?q=en/index

    ΑπάντησηΔιαγραφή