Πέμπτη 29 Μαΐου 2008

Dura lex, sed lex !

Ο τίτλος του άρθρου είναι μια φράση της λατινικής την οποία όλοι σχεδόν γνωρίζουμε και όλοι …….αγνοούμε!

Σημαίνει σκληρός νόμος, αλλά νόμος .

Στην Ελλάδα όμως ως πρωτοποριακοί και πραγματικά καινοτόμοι , παραφράζουμε την έννοια της διαχρονικής φράσης και την μετατρέπουμε σε σκληρός νόμος , αλλά …κατά το δοκούν.

Πουθενά αλλού στον κόσμο –εννοιολογικά- δεν θα συναντήσουμε αντίστοιχες φράσεις όπως: «από αύριο ο νόμος θα εφαρμοσθεί αυστηρά» ή «εμείς δεν θα εφαρμόσουμε τον καινούργιο νόμο».

Πάρτε παράδειγμα το νόμο πλαίσιο για τα Πανεπιστήμια ,που ενώ έχει ήδη ψηφιστεί στην Βουλή και έχει γίνει νόμος του κράτους ,μια μειοψηφία φοιτητών τον αμφισβητεί και δια της βίας προσπαθεί να τον απορρίψει, ενώ το ίδιο προσδοκούν και κάποιοι πανεπιστημιακοί δηλώνοντας πως …….. «ο νόμος δεν θα εφαρμοστεί στην πράξη»!!!!
Μόνο στη χώρα μας έχουμε το αξιοπερίεργο φαινόμενο νόμοι να ισχύουν αλλά να μην εφαρμόζονται.

Την τελευταία 20ετια δε , την …..φιλοσοφική πλευρά του όλου θέματος την αναπτύξαμε , την προχωρήσαμε και την μεταλλάξαμε σε μια μορφή όπου οι νόμοι εφαρμόζονται πλέον … κατά το δοκούν.

Αν μας αρέσουν και εξυπηρετούν τα συμφέροντα μας , τα ατομικά , τα συντεχνιακά, τα κομματικά, κλπ…. έχει καλώς !!!

Αν δεν μας αρέσουν, τότε απλά…… στο όνομα μιας ευρύτερης αίσθησης δικαίου δεν τους …..εφαρμόζουμε και τους καταπατούμε!!!!!

Θέλουν πχ. οι απεργοί του ΟΤΕ να διαμαρτυρηθούν για την παραχώρηση του management στην Deutsche Telecom;

Μέσα στα άλλα …παίρνουν και μια σημαία της Γερμανίας και την ..καίνε. Τόσο απλά!

Άσχετα εάν αυτό είναι προσβολή συμβόλου ξένου έθνους και τιμωρείται σύμφωνα με τον νόμο!

Με την ίδια λογική θα έπρεπε να κάψουν Ελληνικές σημαίες και οι Ρουμάνοι, Αλβανοί , Βούλγαροι γιατί εκεί ο…. ΟΤΕ έχει το management.

Άσχετα που εάν γινόταν κάτι τέτοιο θα προκαλούσαν την δικαιολογημένη οργή μας και την επόμενη τα ελληνικά ΜΜΕ θα το είχαν πρώτο θέμα!

Όλα υπόκεινται σε μιαν ευρύτερη «αίσθηση δικαίου και δημοκρατικής νομιμότητας» όπως έλεγε και ο καθηγητής κ. Ρήγος.

Το ίδιο μήπως δεν ακούμε και σε κάθε διαδήλωση: «Νόμος (η τυπική μορφή) είναι το δίκιο (η ευρύτερη μορφή ) του εργάτη»(λες και το δίκιο του ελεύθερου επαγγελματία, του επιχειρηματία , του βιοτέχνη είναι …άλλου παπά ευαγγέλιο).

Στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο ο πρύτανης αποφασίζει να κατέβουν τα ταμπλό των φοιτητικών παρατάξεων από την είσοδο του κτιρίου. (η τυπική μορφή).

Μια αριστερή φοιτητική παράταξη καταλαμβάνει το γραφείο του πρύτανη, και ….απαλλοτριώνει τα κομπιούτερ και τα τηλέφωνα δηλώνοντας ότι θα τα επιστρέψει όταν ο πρύτανης άρει την απόφαση του (η ευρύτερη μορφή).

Με την ίδια λογική βέβαια και οι κάτοικοι των Ζωνιανών «υπερέβαιναν τις τυπικές διαδικασίες» των αστυνομικών ελέγχων «στο όνομα μιας ευρύτερης αίσθησης (κρητικού αυτή τη φορά) δικαίου».

Και είναι να απορεί κανείς γιατί ενίστανται κάποιοι στην εφαρμογή ενός νόμου, ενώ κανείς δεν γκρινιάζει για την ύπαρξή του.

Γκρινιάζουν μόνο για την εφαρμογή του. Υποκρισία; Πιθανόν!!.

Σε όλες τις δημοκρατικές χώρες του κόσμου, οι νομοθετικές πρωτοβουλίες της κάθε κυβέρνησης ξεσηκώνουν θύελλα συζητήσεων.

Οι φορείς καταθέτουν τις απόψεις τους και μετά την ενδελεχή εξέταση κάθε άρθρου , τα αρμόδια κοινοβουλευτικά σώματα με δημοκρατικές διαδικασίες παίρνουν τις αποφάσεις τους.

Από την επομένη… Dura lex, sed lex και εφαρμογή από ΟΛΟΥΣ.

Στην χώρα μας, με την ψήφιση ενός νόμου και αφού τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων ανοίξουν για …αλλού πανιά , παύουν να ασχολούνται άπαντες ….μέχρι να εφαρμοστεί.

Τότε …..ξεσηκώνονται !Όχι κατά του νόμου, αλλά ενάντια σε εκείνους που τον εφαρμόζουν.

Από το πρώτο Σύνταγμα στις 11 Ιουνίου 1975,, έως το σημερινό ξέρετε τι λέει η τελευταία παράγραφος φίλοι μου ;

Ότι οι νόμοι θεσπίζονται για να εφαρμόζονται, και ότι η εφαρμογή τους είναι υποχρεωτική.

Δηλαδή ότι ο νόμος είναι Ένας : Να εφαρμόζονται οι νόμοι !!

40 σχόλια:

  1. Είναι κι αυτό μια άποψη:

    Αντιγράφω από τον Ριζοσπάστη

    Στημένο σκηνικό προβοκάτσιας


    Πριν ένα μήνα περίπου, το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθήνας (ΑΣΟΕΕ) μπήκε στην επικαιρότητα όταν με αφορμή μια κίνηση του πρύτανη (απομάκρυνση ταμπλό των παρατάξεων από ένα χώρο του πανεπιστημίου) οι δυνάμεις της ΕΑΑΚ έκλεψαν... την καφετιέρα κι άλλες ηλεκτρονικές συσκευές από το γραφείο του πρύτανη. Οι δυνάμεις της ΑΡΕΝ (ΣΥΡΙΖΑ) και της ΠΑΣΠ έδωσαν κάλυψη και συνέχεια στην παραπάνω ενέργεια, με «εφετζίδικες» κινήσεις στη Σύγκλητο του ιδρύματος. Ηταν το έναυσμα για να ξεκινήσει ένα μπαράζ δημοσιευμάτων περί πολέμου και βίας στα ΑΕΙ, διαρκούς ομηρίας των πανεπιστημιακών από τους φοιτητές, φοιτητών αποφασισμένων να βγάλουν στειλιάρια, εκλογών που θα γίνουν με την παρουσία αστυνομίας...

    Οι δυνάμεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στην ΑΣΟΕΕ από την πρώτη στιγμή καταδίκασαν τόσο τη στάση του πρύτανη όσο και τις τυχοδιωκτικές ενέργειες των ΕΑΑΚ, ΑΡΕΝ, ΠΑΣΠ. ΚΚΕ, ΚΝΕ και Πανσπουδαστική ΚΣ μίλησαν ξεκάθαρα για τις ευθύνες αυτών που με την τακτική τους στρώνουν το δρόμο στην κυβέρνηση, να κατασυκοφαντήσει και να καταφέρει χτύπημα στο φοιτητικό - σπουδαστικό κίνημα. Πήραν παράλληλα ξεκάθαρη θέση ενάντια στο σύνολο των αντιδραστικών τομών που προωθούνται στα ΑΕΙ, ενάντια στο νόμο - πλαίσιο, στην προσπάθεια αναγνώρισης των ΚΕΣ και παράκαμψης του άρθρου 16. Μπροστά στις πρυτανικές/προεδρικές εκλογές που αποτελούν έκφραση κι εφαρμογή του νόμου - πλαισίου, κάλεσαν σε μαζική αποχή, μη νομιμοποίησή τους, πολιτική καταδίκη του νόμου.

    Ακολούθησαν κι άλλες τυχοδιωκτικές και προβοκατόρικες ενέργειες σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ, που έδιναν συνεχώς τροφή στα κανάλια να «σπεκουλάρουν» το φοιτητικό κίνημα, έδιναν τροφή στις διοικήσεις ιδρυμάτων, σχολών και Τμημάτων να προχωρούν σε αντιδραστικές και απειλητικές αποφάσεις για τους σπουδαστές τους (λοκ - άουτ κ.ά.) και αφορμές στην κυβέρνηση και το ΠΑΣΟΚ, να μιλούν για μειοψηφίες που επιχειρούν να καταλύσουν τη δημοκρατία στα ΑΕΙ. Δημοκρατία γι' αυτούς σημαίνει να μπορούν τα ιδρύματα να κάνουν ανενόχλητα τις «μπίζνες» τους, σημαίνει να εφαρμόζεται απρόσκοπτα ο νόμος - πλαίσιο κι όλο το πακέτο των αναδιαρθρώσεων. Προσπαθούν λοιπόν, να ταυτίζουν στη συνείδηση του κόσμου, τους τυχοδιωκτισμούς και τους τραμπουκισμούς με τον αγώνα ενάντια στις αναδιαρθρώσεις, ώστε να ακρωτηριαστεί το κίνημα κι οι κινητοποιήσεις... πριν καν ακόμα αυτές ξεκινήσουν.

    Αποκορύφωμα αυτού του στημένου παιχνιδιού, ήταν τα χτεσινά επεισόδια σε Πειραιά και Θεσσαλονίκη. Ήταν δεδομένη από πριν, η διόγκωσή τους και η αξιοποίησή τους από την κυβέρνηση, για να εντείνει την επίθεσή της στην ανώτατη εκπαίδευση. Τώρα που έχουν προστεθεί πολύ περισσότερα κομμάτια στο παζλ, η εικόνα αποκαλύπτεται. Τώρα λοιπόν, είναι ακόμα περισσότερο αναγκαία η επαγρύπνηση του λαού και της νεολαίας. Το λαϊκό και νεολαιίστικο κίνημα έχει εμπειρία να αντιμετωπίζει τις προβοκάτσιες, οι οποίες είναι πιθανό να επαναληφθούν και να ενταθούν. Είναι λοιπόν, αναγκαία η αποκάλυψη του χαρακτήρα των αναδιαρθρώσεων που προσπαθούν να πλασάρουν ως «δημοκρατία» τα κόμματα του ευρωμονόδρομου. Είναι απόλυτα αναγκαία η απάντηση σ' αυτές τις αναδιαρθρώσεις, η αντεπίθεση στη βία της στρατηγικής του κεφαλαίου, με όρους μαζικού κινήματος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. κι άλλη μια άποψη:

    Έτσι για τη δημοκρατία!!!

    ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΥΓΗ


    25/05/2008



    ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ;


    ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΘΕΟΤΟΚΑ

    Εδώ και εβδομάδες η κυβέρνηση, ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Παιδείας, αναπολώντας τα νιάτα και την ευδόκιμη τη θητεία τους στη ΔΑΠ, δεν κάνουν άλλη δουλειά απ' το να ρίχνουν λάδι στη φωτιά, ελπίζοντας μέσα στη φασαρία που δημιουργούν, να πάρουν τη ρεβάνς για την τεράστια πολιτική τους ήττα στο μέτωπο της συνταγματικής αναθεώρησης. Ξαναφέρνουν λοιπόν με απανωτές εμπρηστικές δηλώσεις την ίδρυση ιδιωτικών ΑΕΙ, την αναγνώριση των ΚΕΣ, τη στρατηγική εκβίασης των πανεπιστημίων δια των τετραετών προγραμματικών συμβάσεών τους με το κράτος.
    Όπως ήταν φυσικό, τις εμπρηστικές δηλώσεις ακολούθησε κύμα φοιτητικών καταλήψεων. Και τα ΜΜΕ έκαναν ό,τι μπορούσαν ώστε να αναδείξουν σε πρώτο θέμα την αναβολή των πρυτανικών εκλογών που διεξάγονται σε δύο πανεπιστήμια της χώρας και την παρεμπόδιση της εκλογικής διαδικασίας σε ορισμένα ΤΕΙ. Είναι αλήθεια ότι εκλογές και καταλήψεις δεν πάνε μαζί, ειδικά στο σκηνικό ενός δημοσίου πανεπιστημίου που απαξιώνεται και εκποιείται. Οι πρετεντέρηδες του δικομματισμού θεώρησαν ότι η φοιτητική αντίδραση στα πρυτανικά, στην κορυφή του παγόβουνου, μπορεί να γίνει επικοινωνιακό όπλο ενάντια στο πανεπιστημιακό κίνημα αλλά και στην αριστερά συνολικά. Έτσι, τα κυβερνητικά επιτελεία, η αξιωματική αντιπολίτευση, η ακροδεξιά, η ΑΡΜΕ, οι λεγόμενοι 1.000, ακόμα και το ΚΚΕ για τους δικούς τους λόγους, επέλεξαν ν' ανοίξουν μέτωπο με τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Συνασπισμό που τάχα υποθάλπει την απαγωγή ή την καύση της κάλπης. Όλο το συντηρητικό συνονθύλευμα προσπαθεί να πείσει την κοινή γνώμη ότι ο ΣΥΝ και οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ αρνούνται την καθολική ψηφοφορία (λες και είναι η αριστερά εκείνη που συντηρεί τα πελατειακά δίκτυα πρυτανειών και παρατάξεων).
    Τα γεγονότα όμως μιλούν από μόνα τους. Είναι γνωστό ότι στην 8η τροπολογία που, πριν από έναν περίπου χρόνο, κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή σχετικά με τις εκλογές των ακαδημαϊκών οργάνων, προβλεπόταν ρητά και σαφώς η θέση μας για την άμεση ψηφοφορία των προπτυχιακών όπως και των μεταπτυχιακών φοιτητών. Ό,τι και να λέγεται σήμερα, κανένα κόμμα της αντιπολίτευσης δεν είχε πάρει τότε επίσημα θέση επί του προβλήματος. Βέβαια ο ΣΥΝ, ο ΣΥΡΙΖΑ, η Συσπείρωση Πανεπιστημιακών έχουν διατυπώσει σε όλους τους τόνους και με όλους τους τρόπους ότι τα λίγα και επιμέρους σημεία του νόμου που θεωρούμε ότι δικαιώνουν πολύ παλιές θέσεις της αριστεράς, δεν μπορούν να νομιμοποιήσουν στο σύνολό του το άθλιο και αντιδραστικό αυτό νομοθέτημα που πρέπει να καταργηθεί. Πολύ περισσότερο σήμερα που, καθώς είχαμε προβλέψει από την αρχή, ακόμα και η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας εκτιμά ότι ο νόμος της δεν μπορεί να λειτουργήσει, δεν μπορεί να πείσει κανέναν.
    Θέση μας, που φαίνεται επίσης να δικαιώνεται, είναι ότι η οι επιστημονικές και ερευνητικές μέριμνες των ιδρυμάτων όπως και η υποχρέωσή τους να τηρούν τις διατάξεις του Συντάγματος δεν θα επιτρέψουν την εφαρμογή κεντρικών σημείων του συγκεκριμένου νομοθετήματος. Από τη στιγμή που κατέρρευσε η αναθεώρηση του άρθρου 16, θα ξαναθυμηθούν οι ΕΚΟΦίτες και θα μάθουν οι ΔΑΠίτες τον αξέχαστο ρυθμό του 114 και του 15% για την παιδεία..
    Καταθέτοντας αυτά τα αυτονόητα, οι Πολιτικές Κινήσεις ΑΕΙ και Ερευνητικών Ιδρυμάτων του ΣΥΝ χαιρετίζουν τις φοιτητικές κινητοποιήσεις και θυμίζουν πως παραμένει πάντα θέση αρχής για την Ανανεωτική και Ριζοσπαστική Αριστερά ότι το φοιτητικό, όπως κάθε κίνημα, έχει τη δική του δυναμική και αυτονομία να ορίζει τις προτεραιότητές του και τις μορφές δράσης που επιλέγει. Κι όπου δεν μετρά καλά, υπάρχει και το αύριο. Χρωστάμε στους νέους, δεν μας χρωστούν. Καλά πορεύονται. Έχουν απέναντί τους εκείνους που εκποιούν το μέλλον για να πληρώσουν τον λογαριασμό στο χθεσινό σκυλάδικο. Το πείσμα των πρωτοβουλιών τους, ακόμα κι όταν μας φέρνουν σε αμηχανία, δεν μπορεί να είναι έξω από τον λογισμό και το προγραμματικό σχέδιο της αριστεράς. Μην ξεχνάμε εκείνο που είπε ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών για τους νέους που, "με δική μας ευθύνη, βρίσκονται απέναντι". Χρειάζεται ψυχραιμία και σωφροσύνη. Αν οι εκλογές για τους πρυτάνεις του ερχόμενου ακαδημαϊκού έτους καθυστερήσουν λίγες μέρες ή λίγες εβδομάδες, δεν θα χαλάσει ο κόσμος.
    Ξέρουμε καλά ότι ο νέος νόμος δεν μπορεί να λειτουργήσει και ότι θα καταλήξει, αργά ή γρήγορα, στο καλάθι των αχρήστων. Είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε σ' αυτό. Θα συμμετάσχουμε στις εκλογές των πανεπιστημιακών αρχών, διότι θεωρούμε κρίσιμη και εφικτή την αλλαγή των συσχετισμών στα πανεπιστημιακά όργανα διοίκησης. Οι θετικές αποφάσεις της μεγάλης πλειονότητας των Συγκλήτων και των Συλλόγων δυναμώνουν την πεποίθησή μας ότι τα συλλογικά όργανα των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων θα διαφυλάξουν το κύρος τους απέναντι στις επιθέσεις που δέχεται εδώ και μια τουλάχιστον δεκαετία το δημόσιο ακαδημαϊκό πανεπιστήμιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Να γιατί η ΠΑΙΔΕΙΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΘΕΣΗ ΕΝΟΣ ΚΟΜΜΑΤΟΣ.
    ΑΣ ΤΟ ΤΟΛΜΗΣΟΥΝ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΚΑΤΣΟΥΝ ΟΛΟΙ Σ΄ΕΝΑ ΤΡΑΠΕΖΙ....
    Η ΠΑΙΔΕΙΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΘΕΣΗ ΕΝΟΣ ΚΟΜΜΑΤΟΣ που έχει το 41,8... % ούτε του 38,... 0ύτε του 8,15 ούτε του 5,05 και του 4% ...
    ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΘΕΣΗ ΟΛΩΝ

    Λίγο ρομαντικό αλλά αληθινό!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ρε συ φίλε με τα σεντόνια!
    Με αυτά που ανεβάζεις στα σχόλια επιβεβαιώνεις πλήρως το άρθρο!
    Χωρίς πολλά λόγια. Ο νόμος πλαίσιο είναι ψηφισμένος από την Ελληνική Βουλή με δημοκρατικές διαδικασίες. ΑΡΑ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΟΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ!!!!!!
    Τώρα εάν δεν αρέσει σε κάποιους κάλλιστα μπορούν να ψηφίσουν μαζικά το ΚΚΕ στις επόμενες εκλογές, να το βγάλουν κυβέρνηση ,και να τον καταργήσει , τροποποιήσει κλπ!!
    Μέχρι τότε στο όνομα τις δημοκρατίας οφείλουν να σέβονται αυτόν τον νόμο που έχει ψηφιστεί!
    ΑΠΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ! 1+1=2 !!
    Δεν νοητέ σε μια δημοκρατία να μην εφαρμόζεται ψηφισμένος ΝΟΜΟΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Φίλοι μου εγώ δεν διαφωνώ με το άρθρο του politis-gr απλά θα προσπαθήσω να το συμπληρώσω.
    Το χειρότερο φίλοι μου είναι πως οι περισσότερες από τις παρανομίες αυτές προαναγγέλλονται.
    Σίγουρα, άλλη μια απόλυτη παγκόσμια πρωτοτυπία. Π.χ Οι συνδικαλιστές των αγροτών αλαζονικά ανακοινώνουν την πρόθεσή τους να κλείσουν την εθνική οδό. Παρεμποδίζοντας έτσι την κυκλοφορία, και χωρίζοντας την Ελλάδα στα δύο.
    Με τον ίδιο τρόπο άλλοι προαναγγέλλουν την κατάληψη γραφείων νομαρχιών, δήμων, υπουργείων, δημοσίων επιχειρήσεων, σχολείων και πανεπιστημίων.
    Και οι αρχές απλά παρακολουθούν. Φροντίζοντας ουσιαστικά για την ασφάλεια των καταληψιών. Και την αποτροπή κάθε τυχαίας η σκόπιμης παρεμπόδισής τους!!
    Με τον τρόπο αυτό οι δημόσιες αρχές όχι μόνο δεν εφαρμόζουν τον νόμο - όπως έχουν υποχρέωση, αλλά, συμμετέχουν ενεργά στην διενεργούμενη παρανομία. Καθιερώνοντας έτσι μιά μοναδική περίπτωση για ολόκληρο τον κόσμο. Μιά χώρα δηλ. που ψηφίζει νόμους με την προφανή απόφαση όχι μόνο να μην τους εφαρμόσει αλλά και με την πρόθεση να χρησιμοποιήσει τα μέσα που έχει το κράτος στην διάθεσή του για να τους παραβιάσει!!

    B.M

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο μόνος τρόπος για ν' αλλάξει η νοοτροπία είναι το "καλό παράδειγμα".
    Δεν μπορείς να πείσεις τον φοιτητή, τον εργάτη, τον πολίτη τέλος πάντων να εφαρμόσει τον νόμο όταν εσύ έχεις το νόμο γραμμένο στα παλαιότερα των υποδημάτων σου.
    Όταν ο πολίτης βλέπει ότι εσύ που κατέχεις την εξουσία παρανομείς και μένεις ατιμώρητος, του δημιουργείς την πεποίθηση ότι μπορεί και αυτός να παρανομεί.
    Έτσι καταφεύγει εύκολα στη ΒΙΑ και τελικώς οδηγούμαστε στην κατάλυση της Δημοκρατίας.
    Η βάση για τη λειτουργία της Δημοκρατίας είναι η ισονομία.
    Και η εφαρμογή της ισονομίας αρχίζει από τους κατέχοντες εξουσία και τους διαχειριστές της.
    Για να πείσεις λοιπόν τον 18άρη πρέπει να του δείξεις ότι εφαρμόζεις το νόμο πρώτος εσύ.
    Αν του δείξεις ότι είσαι υπέρ άνω τότε θα χρειαστεί να αντιμετωπίσεις την οργή του, με τις συνέπειες που βλέπουμε συχνά πυκνά στα ΜΜΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. πολύ ωραίο άρθρο.Παίζει ρόλο και η πολυνομία.Υπάρχει χάος στη νομοθεσία.Συμφωνώ με το καλό παράδειγμα.Άκουσα ότι η πρωθυπουργάρα
    κάνει βόλτα στη ραφήνα με το τζίπ με τα παιδιά του και ΔΕΝ φοράει ζώνη...Από τα μικρά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Κάτι μού λέει ότι άν οί σημερινές μειοψηφίες ήταν πλειοψηφίες, θά εφάρμοζαν τούς νόμους πού θά ψήφιζαν διά πυρός καί σιδήρου.
    Αλλωστε, όπου τά ιδεολογικά τους πρότυπα επικράτησαν καί νομοθέτησαν, απλά κανείς δέν τολμούσε νά αμφισβητήσει τούς νόμους καί τήν εφαρμογής τους.
    Εδώ όμως κραυγάζοντας ότι οί νόμοι (πού ψηφίζονται στή Βουλή), καταργούνται στά πεζοδρόμια μέ αγώνες(!) καί εκδηλώνοντας μιά ιδιόμορφη απέχθεια πρός τήν έννοια τού ευνομούμενου κράτους, απλά δείχνουν τό πώς αντιλαμβάνονται τήν δημοκρατία, γιά τήν οποία υποτίθεται ότι έχουν "ματώσει".
    Ετσι εδώ καί χρόνια βλέπουμε στήν ουσία μειοψηφίες, νά επιβάλλουν τήν θέληση τους καί νά εμποδίζουν τή χώρα νά προχωρήσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Γενική διαπίστωση είναι ότι η εικόνα στα πανεπιστήμια είναι τραγική.
    Διαβάστε περισσότερα ολόκληρο το άρθρο http://neoinileias.blogspot.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Σίγουρα μοναχά στην Ελλάδα υπάρχουν αγωνιστές – αμφισβητίες του συστήματος – που απαιτούν (αυτοί και συχνά τα κόμματα στα οποία ανήκουν ή και οι οικογένειές τους!!) από το σύστημα να μην αντιδρά και να μην αμύνεται. Σε κάθε χώρα της γης η πάλη και η αμφισβήτηση συνδέεται πάντα με τις συνέπειες που οι όποιοι αγωνιστές υφίστανται. Μοναχά στην Ελλάδα οι αγώνες προϋποθέτουν την εξασφάλιση της ατιμωρησίας των «αγωνιστών»!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Καλό άρθρο Πολίτης μόνο που πρέπει να το στείλεις στη Αλέκα, ξερεις ποιά Αλέκα ,το συνεταιράκι του Κωστάκη που την αφήνει και αλωνίζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ετσι ειναι. Τσαμπα μαγκες.Κι αν καμια φορα, ξεφυγει και καμια σφαιρα απο κανα κακομοιρη χωροφυλακα, που τρομαζει μπροστα στη μολοτωφ που τουρχεται, και "φαει" κανεναν, γινεται της κακομοιρας, ενω αν γινει το αντιθετο, σιγη ιχθυος.
    Ειναι σαν το ανεκδοτο που λεγεται απο τους δημοσιογραφους.
    "Αν ενας σκυλος, δαγκωσει εναν ανθρωπο, αυτο δεν αποτελει ειδηση, αλλα εαν ενας ανθρωπος, δαγκωσει ενα σκυλο, τοτε ναι, αποτελει".
    Δυστυχως πληρωνουμε ακομη, τα υπολοιπα της δικτατοριας.Δυστυχως.
    Και υπαρχει μια "αριστερη", μη χεσω,φιλολογια ,που δε συνοδευεται βεβαια, με τις αντιστοιχες πρακτικες,γιατι οπως ξερετε, ειμαστε πρωταθλητες στις αγορες παντος ειδους σαχλαμαρας κυκλοφορει παγκοσμιως, με αποτελεσμα, σε συνδυασμο, με το οτι δεν παραγουμε πια τιποτα, να εχει παει το ελλειμμα του ισοζυγιου στα υψη.
    Αλλα το αριστεριλικι, αριστεριλικι!
    Και η Κανελη, πρωτο τραπεζι πιστα.Αλλοιμονο σε οποιον τολμησει να αμφισβητησει τα θεσφατα, που "επικοινωνει".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Καταλαβαίνω το καημό των δεξιών. Μπορεί η ΔΑΠ να βγαίνει πρώτη δύναμη αλλά είτε το θέλουν είτε όχι στα Πανεπιστήμια η ηγεμονία της Αριστεράς των αγώνων και των ανατροπών, θα συνεχίζεται στο διηνεκές.. Ιδιωτικά πανεπιστήμια θα δουν τα δισέγγονά μας αν δουν κι αυτά...
    Ας το χωνέψουν κάποιοι....

    ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ Η ΖΩΗ
    Κάποιες νομοτέλειες ευτυχώς που υπάρχουν......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. 29 Μάϊος 2008 6:53 μμ
    Ρέ σύ ηγεμονικέ δημοκράτη πού βλέπεις τόσο μακρυά στό μέλλον, πές μας καί μάς πότε θά δεί εξουσία η Αριστερά, μέ τά μυαλά πού κουβαλάει.
    Τελικά μάλλον κάποιοι δέν μπορούν νά τό χωνέψουν ότι καί νά πιούν....

    ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ Η ΖΩΗ
    Ευτυχώς υπάρχουν κι' άλλες νομοτέλειες.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Να σου πω και κατι φιλε μου;Και με ολο το σεβασμο.
    Χεστηκαμε και η βαρκα, γερνει, αν γινουν η δε γινουν Ιδιωτικα Παν/μιια στην Ελλαδα.
    Ετσι που πανε τα Δημοσια, σε 2-3 χρονια, ουτε για κατουρημα δε θα αξιζει να πας εκει.
    (Περασα μια μερα, εξω απο τη Νομικη στην οδο Σολωνος και απο νοσταλγια, ειπα να μπω μεσα, για να θυμηθω τα νειατα μου, που περασα και εκει.
    Σας λεω ειλικρινα, οτι ντραπηκα γι αυτο που ειδα.Η λεξη μπουρδελο, προσβαλει τα μπουρδελα.Πληρης εγκαταλειψη, μαζι με αδιαφορια και υπαναπτυξη.
    Δυστυχως κυριοι, οσοι απο σας, εχετε παιδια, την εχετε πατησει.Δεν ξερω τι αρχες τους δωσατε, αλλα αυτο που ειναι σιγουρο, ειναι οτι ειτε σας γραψανε κανονικα και γινανε αγριοι της ζουγκλας, μαου-μαου, ειτε εγιναν αρνακια που ανεχονται τον καθε βανδαλο, να τους διαλυει το Σχολειο.
    Ντραπηκα και λυπηθηκα πραγματικα.Γιατι στο κατω-κατω, θα πληρωσω ι εγω το "μαλλι", κι ας μην εχω παιδια).
    Ολοι, οσοι αξιζουν, θα πανε σε καποιο Παν/μιο αξιωσεων, οπου σε ενα καθεστως ηρεμιας και σεβασμου, θα μαθουν αυτα που πρεπει, οπως πρεπει και στο σωστο χρονο.
    Ετσι κι αλλοιως τα εξοδα, ειναι περιπου τα ιδια, με ενα οποιοδηποτε "ιδρυμα", που βρισκεται μακρυα απο το σπιτι ενος παιδιου.
    Χωρις να ειναι βεβαια, το ιδιο περιβαλλον.
    Γι αυτο, χαμενη την εχετε την υποθεση. Θα μεινετε στο τελος με τα "Δημοσια αφοδευτηρια", που θα εχουν μεσα, ανθρωπους, που θα θελουν να παρουν, μονο το χαρτι και να μπουν στιο "Δημοσιο", ελεω ενος κολλητου βολευτη και τιποτ αλλο.
    Καποιοι απ αυτους, θα το "καταφερουν", οι πιο πολλοι ομως, οχι και θα γυριζουν στον Αυτια, η τον Παπαδακη, να κλαιγονται, οτι δε βρισκουν δουλεια,η οτι τους δινουν μονο 700 Ευρω και ειναι κριμα.
    Αυτο αραγε θελετε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ρε πολίτη έχεις αφήσει αυτόν τον μ@λ@κ@ τον theodore να αποθρασυνθεί τελείως.
    Δεν φτάνει που δεν λέει τίποτε, αλλά αραδιάζει ένα συνοθύλευμα λέξεων χωρίς νόημα, μας το παίζει και από πάνω.
    Ρε κακομοίρη theodore αλλάξαμε πρωθυπουργό 8 φορές από τότε που "ξέφευγαν" σφαίρες από τους χωροφύλακες.
    Αν αναπολείς τόσο πολύ εκείνες τις εποχές, είμαι πρόθυμος να σου κάνω τα εισιτήρια για Βιρμανία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Παρακαλώ μην με αναγκάσετε να σβήνω μηνύματα.
    Σεβασμός προς όλους ! Δημοκρατία έχουμε! Όλες οι απόψεις έχουν θέση σε ένα διάλογο αρκεί να εκφράζονται με ευπρέπεια!!
    Φιλικά
    politis-gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Εγω σου βαζω εναν καθρεφτη, για να δεις την πραγματικοτητα.
    Αν αυτο που βλεπεις, δεν σου αρεσει, τοτε τοσο το χειροτερο για την πραγματικοτητα.
    Κατα τα αλλα,ως νεωτερος που εισαι, εσυ θα λουστεις και τις συνεπειες, της καταστασεως που δημιουργειται.
    Και τα παιδια σου βεβαια.
    Εγω, μπορει να εχω "αποχωρησει".
    Κατα τα αλλα, μπορεις να με βριζεις, οσο θελεις. Καποτε θα τα βρεις μπροστα σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Οι νόμοι είναι νόμοι. Όσο σκληροί και αν είναι πρέπει να εφαρμόζονται. Τουλάχιστον αυτό ισχύει στην Δημοκρατία.
    Στην χώρα μας όμως που γέννησε την Δημοκρατία, τί παράδοξο.......? Η μειοψηφία... να θέλει να "κυβερνάει" τα πάντα, νταιλίκι......
    Άι σιχτίρ πιά....

    Υ.Γ.
    Τα άρθρα σου πλέον δίνουν ρεσιτάλ σοβαρότητας και αξιοπιστίας!!!
    Μπράβο!!!

    Μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ΠOΛITH ΣΩΣTO TO APΘPO ΣOY!MONO ENA ΛAΘOΣ YΠAPXH.O XPONIKOΣ ΠPOΣΔIOPIΣMOΣ TΩN 20-30 ETΩN.TO ΠPOBΛHMA EINAI APXAIO,ΠAEI ΠIΣΩ ΣTHN APXAIA AΘHNA KAI THN KATAPΓHΣH TΩN NOMΩN TOY ΔPAKONTA.EINAI AΔYNATON NA ΔPAΠETEYΣOYME!EINAI ΣTO DNA MAΣ.G AΠO CT

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. ……κατά το δοκούν. Σοφή διαπίστωση.
    Δυστυχώς κύριοι αυτοί καταντήσαμε …και θα γίνουμε και χειρότεροι.
    Φίλε politis πολύ καλά τα επισημαίνεις …μακάρι να τα κατανοούσαν και όλοι.
    Δυστυχώς όμως… Αυτό το δυστυχώς μας ταλαιπωρεί μια ζωή.
    --------------
    Τσούζει ο Theodore γιατί μερικές φορές περιγράφει την πραγματικότητα έτσι ????
    ----------------
    Υ.Γ. Έχω δει εδώ κάτι αναρτήσεις που περιγράφουν η πρώτη γιατί έχουμε παντελή έλλειψη Δημοκρατίας και η δεύτερη πώς ήταν η δημοκρατία στην αρχαία Αθήνα που φέρνουμε πάντα σαν παράδειγμα.
    Ήταν λίγο διαφορετικά τα πράγματα από ότι τα φανταζόμαστε οι περισσότεροι.
    Ρίχτε μια ματιά αν θέλετε να δούμε πώς μπορούμε να επαναφέρουμε αυτό το πολίτευμα.
    Λέω μήπως …

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. "ΚΑΙ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΚΑΙ ΤΖΑΜΠΑ!"
    "Κάθε χρόνο προς το τελος της σχολικής χρονιάς εχει καθιερωθεί(παράνομα βέβαια) να γινονται στο χώρο των σχολείων εκθεσεις βιβλίων,λουλουδιων κτλ.
    με πρόσχημα πάντα κάποια παιδαγωγική αξία.
    Το κόλπο είναι γνωστό κι από παλιότερα.
    Κάποιοι λοιπόν επιτήδιοι σε συνεργασία με τους διευθυντές των σχολείων μετατρέπουν τα σχολεία σε ναό του Σολομώντα και κερδοσκοπούν εις βάρος της τσέπης μας γεμίζοντας τις δικές τους, κοροϊδεύοντας παιδιά και γονείς...

    ΚΎΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΈ είστε ενήμερος για αυτές τις αλχημίες που γινονται στα σχολεία?
    Δώστε ένα τέλος τώρα.

    Επίσης κύριε υπουργέ της παιδείας πρόσφατα δώσατε εντολή να κλεισουν τα σχολεία για μια ημέρα για την πραγματοπόίηση των γενικών συνελεύσεων των εκπαιδευτικών.Κι εμείσ οι εργαζόμενοι γονείς τι θα τακάνουμε τα παιδιά μας εκείόνη την ημέρα?Μας ρωτησατε?
    Αυθαιρεσία λοιπόν κύριε υπουργέ στις πλάτες μας?
    Με εκτίμηση και σεβασμό σε κάθε σκεπτόμενο,εργαζόμενο και ενεργό πολίτη αυτής της χώρας."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Eχεις δικηο αγαπητε, για το ζητημα που βαζεις για το κλεισιμο των Σχολειων, για να κανουν "συνελευση", οι καθηγητες.
    (Τα """", τα βαζω, γιατι συνηθως, πολυ λιγοι πηγαινουν εκει τελικα. Οι αλλοι, πηγαινουν οπουδηποτε αλλου).Αλλα και αν πανε, για λογους, που εξηγω παρακατω, παλι το ιδιο γινεται.Φευγουν δηλαδη.
    Ετσι κι αλλοιως, ειναι απαραδεκτο, να κλεινουν τα Σχολεια, λες και δουλευουν και παρα πολλες ημερες το χρονο,για να βγουνε τα κομματοσκυλα, να βγαλουν λογο.
    Και ξερετε ποι ειναι το κολπο τους, οταν ειδικα προκειται να περασει κανενα θεμα σοβαρο; Γραφονται ατελειωτα πληθη, απο ομοιοφρονες και αρχιζουν το μπουρου ,μπουρου, μεχρι να βαρεθουν οι πολλοι και να αρχισουν να φευγουν.
    Μετα απο μερικες ωρες, οι πολλοι σκυλοβαριουνται και την κανουν με ελαφρα.
    Τοτε, μπαινουν σε ψηφοφορια τα θεματα και βγαινει το οποιο αποτελεσμα.
    "Δημοκρατικα", παντα.
    Γι αυτο, καλα κανεις και φωναζεις.
    Μακαρι να φωναζαν και αλλοι, ωστε να σταματαγε αυτη η ξεφτιλα, ωστε οποιος ηθελε να ακουσει τις "αγορευσεις", να πηγαινε σε ωρες εκτος ωραριου και οχι εις βαρος των μαθηματων και των μαθητων.
    Οπως γινεται στις συνελευσεις των εργαζομενων του ιδιωτικου τομεα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Δηλαδή καί πότε νά κάνουν τίς Γ.Σ. τους οί εκπαιδευτικοί, οί εφοριακοί, οί ΔΕΗτζήδες οί ΟΤΕτζήδες, οί τραπεζικοί καί λοιποί ευγενείς καί αριστοκράτες.
    Τό απόγευμα? Μά τότε δέν πληρώνονται.
    Τελικά νόμος είναι τό δίκιο τού Δημόσιου Υπάλληλου, γιατί εργάτη, νά πληρώνεται γιά νά αποφασίζει γιά "αγωνιστικές κινητοποιήσεις" χρόνια έχω νά δώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Νομίζω ότι το θέμα δεν είναι τόσο απλό. Στην Ελλάδα ο νόμος έχει απαξιωθεί με τον τρόπο που ψηφίζεται και από αυτούς που ψηφίζεται!
    Δεν έχουμε δει διατάξεις να περνάνε νύχτα με άδεια τα έδρανα της Βουλής ή νόμους φωτογραφικούς που ψηφίζονται για να εξυπηρετήσουν συγκεκριμένα συμφέροντα;;
    Από εκεί ξεκινά αυτός ο όντως "λαϊκισμός" ότι ο νόμος δεν θα
    εφαρμοστεί! 'Ασε που και στην εφαρμογή του πάσχει αφού εφαρμόζεται συνήθως στην πλάτη των ανίσχυρων και σχεδόν ποτέ των ισχυρών που πάντα βρίσκουν διαφυγή. Ας πούμε π.χ. για τη φορολογία, οι μικροί επιχειρηματίες, μισθωτοί, συνταξιούχοι φορολογούνται κατά το νόμο, οι λοιποί μεγαλοκαρχαρίες έχουν τις offshore για να επενδύουν τα εισοδήματά τους! Και μη μου πεις να φτιάξουν και οι μισθωτοί μία offshore!
    Γι αυτό φίλε μου φτάσαμε στο φαινόμενο να ψηφίζουμε νόμους που δεν εφαρμόζονται, όχι μόνο από τον πολίτη αλλά και από το ίδιο το κράτος!!
    Γιατί ο κόσμος έχασε την εμπιστοσύνη του και τα πάντα τα βλέπει με καχυποψία!

    Καλό σου ξημέρωμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. @ marianaonice
    Καλή μου φίλη θα διαφωνήσω.
    Ο Νόμος είναι Νόμος, τελεία και παύλα!
    Τα περί, ποιος τον ψηφίζει και τα λοιπά ας μην ...στρουθοκαμηλίζουμε.
    ΕΜΕΙΣ ψηφίζουμε τους Νόμους ,μέσω των αντιπροσώπων που εκλέγουμε δημοκρατικά.
    Από εμάς ξεκινάει το πρόβλημα και σε μας ...καταλήγει.
    Όμως δικαιολογίες περί μη εφαρμογής Νόμων ,είναι ότι ποιο επικίνδυνο υπάρχει για την Δημοκρατία.
    Εάν κάτι δεν μας αρέσει(μιλώ σαν σύνολο ) μπορούμε να το αλλάξουμε μέσω των εκλογικών διαδικασιών, όχι μέσω ...αντάρτικων μεθόδων μη εφαρμογής των Νόμων.
    Ας προσέχουμε όλοι γιατί ο φασισμός (το έχω ξαναγράψει και θα συνεχίσω να το Φωνάζω)απέχει ...μια ανάσα!!
    Καλό ξημέρωμα!
    ΥΓ.Χθες στείλανε τον καθηγητή Μάνθο τραυματισμένο από ξυλοδαρμό στο Νοσοκομείο!
    Αύριο αν συνεχίσουμε με αυτή την νοοτροπία ,ποιος ξέρει ,ίσως θρηνήσουμε θύματα!
    Θέλει μεγάλη προσοχή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. στην ελλάδα δυστυχώς ένα είναι το υπάρχον σύστημα άμα με βολεύει είναι νομος και αν όχι έλα more αδερφέ εμενα θα πιάσεις λέμε του μπάτσου στη γωνια άλλοι και άλλοι κλέβουνε τράπεζες κτλ


    και η έκφραση σημείο τις εποχής σώπα καημένε εμενα θα πιάσουν?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Μάλλον δεν έγινα κατανοητή.
    Οπωσδήποτε ο ΝΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΟΣ και πρέπει να εφαρμόζεται από όλους!!
    Απλά εξέφρασα μία άποψη για την ύπαρξη του φαινομένου που αναλύεις!! Δηλαδή προσπάθησα όχι να δικαιολογήσω, αλλά να εξηγήσω γιατί συμβαίνει αυτό και να πω ότι όλοι έχουμε την ευθύνη μας και πρώτα απ΄ όλα αυτοί που ψηφίζουμε και τους στέλνουμε στη βουλή!!
    Τώρα αν εμείς μπορούμε ν΄ αλλάξουμε τα πράγματα ψηφίζοντας τους κατάλληλους αυτό είναι μία άλλη ιστορία, γιατί δεν ξέρω ποιους μπορείς να υποδείξεις ως κατάλληλους!!
    Καλό σου ξημέρωμα φίλε μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Μαριάννα γεια σου
    Το πρόβλημα δεν είναι στους ¨κατάλληλους¨ αλλά στο όλο σύστημα.
    Έδωσα κάτι link πάρα πάνω ρίξε μια ματιά να δεις πιο σύστημα αξίζει.
    Καλή σου νύχτα…... γεμάτη ποιήματα !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Και να έκαιγαν τουλάχιστον την σωστή σημαία....
    Όμως οι αμόρφωτοι εργαζόμενοι του ΟΤΕ οι οποίοι όπως μας το αποδεικνύουν οι ίδιοι, δεν προσελήφθησαν με αξιοκρατικά κριτήρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Κανένας νόμος δεν είναι νόμος που πρέπει να εφαρμόζεται. Δηλαδή και κατά την δικτατορία υπήρχαν νόμοι έπρεπε να τους εφαρμόζεις δεν καταλαβαίνω αυτόν τον καθωσπρεπισμό ορισμένων. Αν ο νόμος είναι αντίθετος προς τα συμφέροντα του λαού είναι υποχρέωση του και δικαίωμα να τον πολεμήσει όπως και όσο μπορεί. Όσον αφορά την κατάντια των πανεπιστημίων μου φαίνεται σαν να πολυακούγεται τελευταία έχουν βγεί παπαγαλάκια και θέλουν να μας τρελάνουν. Δηλαδή τα ΙΕΚ ξυνή και τα ΙΕΚ κλαιν μαιν που θα ονομαστούν και θα γίνουν πανεπιστήμια επαιδή θα έχουν φρεσκοβαμμένους τοίχους θα προσφέρουν καλή μόρφωση ή θα συμβάλουν στην δημιουργία εργαζομένων χωρίς δικαιώματα και μισθών 500 ευρώ. Να σας πω και 2 3 πανεπιστήμια που θα γίνουν την πρώτη ημέρα εφαρμογής του νόμου γιατί φτάνει πια η ανοησία με την κατάντια των Ελληνικών Πανεπιστημίων. Θα κάνει ο Κυριακού και ο Λαμπράκης σχολή δημοσιογραφίας και οι "άριστοι" θα προσλαμβάνονται στις στις επιχειρήσεις τους. Μπορεί κανένας σας να φαντασθεί τον μισθό του και τα εργασιακά του δικαιώματα. Αλλά είπαμε η μαλακία εξαπλώνεται αν κάθε μέρα ακούς των Πρετεντέρη τον υπάλληλο του Λαμπράκη και τον γελείο τον Καψή.
    Συγγνώμη για το εύρος από όποιον δεν βαρέθηκε να το διαβάσει. Τουλάχιστον δεν είναι copy paste από εφημερίδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Τι γίνεται όμως όταν κάποιοι εννοούν να μην εφαρμόζουν τον νόμο και να λένε ότι θα τον καταργήσουν στην πράξη;Σε αυτό ο πολίτης δεν απαντα ή μάλλον το μόνο που αφήνει να εννοηθεί είναι να ΠΑΡΑΚΑΛΕΣΕΙ τους παράνομους να αλλάξουν μυαλό.
    Δεν τολμά να πει πως αντιμετωπίζονται οι παράνομοι παντού.Για όσους παραβαίνουν τους νόμους υπάρχει ένα πράγμα που λέγεται ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ.
    Αντί λοιπόν να θρηνείτε βρείτε το θάρρος να ζητήσετε να μπει η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ στα πανεπιστήμια για να επιβάλει την τάξη.Αν φοβάσθε τι θα πει ο Αλαβάνος ή η "Ελευθεροτυπία" πάψτε να γκρινιάζετε και αποδεχθείτε τη μοίρα σας όπως λέει και ο αριστερός από πάνω ότι και να βγαίνει η ΔΑΠ πρώτη δύναμη,η Αριστερά θα κυβερνάει τα πανεπιστήμια.
    Οι γκρίνιες δεν οφελούν.Έχετε τη διάθεση να έπιβάλλετε την εφαρμογή των νόμων από το κράτος; Κάντε το.
    Δεν έχετε;Πάψτε να κλαίγεστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. @ teo

    καταρχας δεν έχουμε δικτατορία!

    κατα δεύτερον, εαν η ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων συνοδευτεί με αυστηρούς κανόνες όσον αφορά την ποιότητα των σπουδών (κι εδώ θα λειτουργήσει ο ανταγωνισμός) δεν έχεις να φοβηθείς τίποτα. στα ιδιωτικά οι φοιτητές θα κάνουν μάθημα. στα δημόσια δεν γίνονται μαθήματα και χάνονται εξεταστικές, έιτε γιατι οι καθηγητές έχουν "ανειλλημένες" υποχρεώσεις είτε γιατι οι φοιτητικές οργανώσεις (με πρωτεργάτες τους "φασίστες" Αριστερούς) τα εμποδίζουν (δυστυχώς είναι ο μόνος τρόπος για να δικαιολογήσουν την υπάρξή τους, μαζί με τη διανομή παλαιότερων θεμάτων για τις εξετάσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Σήμερα για τον 10.47
    Νομίζω φίλε ότι έχεις άδικο που στρέφεσαι εναντίον των εκπαιδευτικών. Όλοι τους βιώνουν μια κοινωνική και εργασιακή αδικία. Δε φτάνει που έχουν 189 περίπου μέρες που εργάζονται στην τάξη , δεν φτάνει που έχουν χαμηλούς μισθούς που ξεκινάνε από 1100 ευρώ μέχρι 1800 ευρώ. .....
    Δε φτάνει που έχουν ένα εξαντλητικό ωράριο διδασκαλίας μέχρι 24 ώρες εβδομαδιαία, προετοιμασίας από μέχρι 15 ώρες εβδομαδιαία τουλάχιστον, άσε το χρόνο των διορθώσεων άκου και το παρακάτω...
    Ρε φίλε εσύ έχεις ένα μήνα άδεια και παίρνεις μισό μισθό ως επίδομα αδείας.... Εγώ που έχω δυόμισι μήνες δε νομίζεις ότι πρέπει να παίρνω το διπλάσιο!!!!! Δε θα ήταν αυτό δίκιο;;;;
    Τι άλλο μπορεί να κάνεις από το να καγχάζεις (!!!!!) διαβάζοντας "φιλιππικούς" εναντίον των εκπαιδευτικών.
    Μπορεί να κάνεις τα παιδιά σου δασκάλους;;;; Για το πιο απομακρυσμένο Παιδαγ. Τμήμα χρειάζεται βαθμολογία από 17150 περίπου μονάδες και πάνω..
    Εντάξει για τις Συνελεύσεις ας καταργήσουμε τον ισχύοντα συνδικαλιστικό νόμο. Αλλά ο πολίτης λέει ότι πρέπει να τηρούμε τους νόμους.... εφόσον ισχύουν....
    DURA LEX SED LEX....
    Ένας εκπαιδευτικός που έχει χιούμορ και κάνει και τις πλακίτσες του στο διαδίκτυο....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Μπορείς να μου πείς ένα παράδειγμα λειτουργίας του ανταγωνισμού? Δεύτερον λες αλήθεια ότι θες να παρακολουθήσεις τα μαθήματα? Εγώ άλλα θυμάμαι σαν φοιτητής. Μάλλον άδεια ήταν τα αμφιθέατρα. Όσον αφορά τα παλιά θέματα που διαφωνείς. Να διαφωνείς με αυτούς που έχουν τα θέματα της εξεταστικής νωρίτερα και πέρνουν πτυχίο χωρίς να πατήσουν στην σχολή με αντάλλαγμα την ψήφο στις πρυτανικές εκλογές. Αυτό το κάνουν οι δεξιοί φασίστες και όχι οι αριστεροί που δεν τους φτάνουν οι ψήφοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Και επειδή ξέχασα για την σημερινή δημοκρατία. Στην δημοκρατία όλοι έχουν τα ίδια δικαιώματα τις ίδιες υποχρεώσεις και είναι ίσοι απέναντι στον νομο. Ενώ έχουν και τις ίδιες βασικές παροχές όπως για παράδειγμα μορφωση, υγεία. Ποιο συμβαίνει σήμερα από όλα αυτά. Έχουμε ολιγαρχία και μάλιστα πλουτοκρατία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Συμφωνώ απόλυτα με όσα έγραψες φίλε Πολίτη.

    Το θέμα με τα πανεπιστήμια είναι ότι τα καπηλεύονται οι αριστεροφασιστικές παρατάξεις για να παίξουν τα παιχνίδια τους. Το χειρότερο όμως είναι ότι η συντριπτική πλειοψηφία των φοιτητών, που δεν ανήκει σε καμία παράταξη, δέχεται παθητικά όσα συμβαίνουν, παρότι έναν-έναν αν τους ρωτήσεις όλοι είναι αντίθετοι σ' αυτό που γίνεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Γειά σου @gnik,
    θα ρίξω μια ματιά στα λίνκ που προτείνεις, σ΄ ευχαριστώ.

    Σ΄ ευχαριστώ και για την ευχή σου!
    Περνάω καλά με τα ποιήματα!! Τους σιχάθηκα όλους φίλε και βρίσκω διαφυγή!! Με διαβάζεις βλέπω; Περιμένω και το δικό σου έμμετρο;; Χαχαχαχα!!
    Καλό σου βράδυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Πολίτης σίγουρα ο νόμος είναι νόμος, αλλά όπως έιπες και στο άρθρο σου "Δύο μέτρα και δύο σταθμά", "Κύριοι πολιτικοί , ο δημόσιος άνδρας λειτουργεί στην κοινωνία με το ζωντανό του παράδειγμα, διδάσκοντας ισονομία και ισοπολιτεία. Δεν τίθενται υπεράνω του νόμου.

    Ο πολιτικός που δεν λειτουργεί υπό αυτές τις προϋποθέσεις ,θέτει εαυτόν εκτός των ορίων της Δημοκρατίας ."
    Επομένως εάν ο κόσμος βλέπει οι νόμοι να μην εφαρμόζονται έναντι όλων, τα "παίρνει" όταν ζητάνε από αυτόν να πληρώσει τις μίζες, τις βίλλες κλπ. Βέβαια συμφωνώ μαζί σου ότι υπάρχει μεγάλο έλλειμα δημοκρατίας στην Ελλάδα, τό θέμα όμως είναι ποιος θα βελτιωθεί πρώτα; Τα 10.000.000 ή οι 300; Και η απάντηση είναι βέβαια, πρώτα τα 10 εκ., και γι'αυτό έχουμε ακόμα πολύ δρόμο...

    Στον φίλο ανώνυμο που απαντάει στον τεο, πριν τη χούντα είχαμε δημοκρατία ή όχι; Και τι σημαίνει για σένα δημοκρατία; Και σχετικά με τους εκλογικούς νόμους τι έχεις να πεις; Σχετικά με το ρόλο των παρατάξεων, μην τρελαίνεστε, όλες το ίδιο είναι, απλά η ΔΑΠ λειτουργεί με ένα περίβλημα δημοκρατίας και νομιμότητας ενώ οι άλλες παρατάξεις δεν το έχουν αυτό το περίβλημα. Σόρρυ για το σεντόνι. Καλό βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Τό θέμα τελικά ήταν πολύ σημαντικό.
    Τό συμπέρασμα μου θά σάς φανεί αστείο.
    Η μέν δημοκρατική αριστερά παλεύει γιά μιά δημοκρατία στήν οποία ποτέ δέν πίστεψε, η δέ συντηρητική δεξιά πιστεύει σέ μιά δημοκρατία γιά τήν οποία ποτέ δέν πάλεψε.
    Καληνύχτα σέ όλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή