Δευτέρα 26 Μαΐου 2008

Ψήφισαν …και τα δέντρα !

Για μία ακόμη φορά και παρά τις εκατέρωθεν εσωκομματικές υποσχέσεις και δεσμεύσεις τα πράγματα εξελιχθήκαν με τον χειρότερο δυνατό τρόπο στις εσωκομματικές εκλογές του Πασοκ.

Ακυρώνοντας κάθε έννοια δημοκρατικής διαδικασίας, οι ….. μηχανισμοί άπλωσαν τα πλοκάμια τους ,προκαλώντας μία έκρυθμη κατάσταση, η οποία ξεπέρασε ακόμη και την ναυαρχίδα της εκλογικής νοθείας αυτή των προεδρικών εκλογών .

Συνήθως στα δημοκρατικά κόμματα δικαίωμα ψηφοφορίας έχουν ΟΛΟΙ και αυτό παρερμηνεύτηκε από τους εσωκομματικούς μηχανισμούς, φθάνοντας στο σημείο να αναρωτιούνται : Ναι ! Αλλά ….από πόσες φορές ο καθένας ;

Έτσι οι μετακινήσεις με λεωφορεία από κάλπη σε κάλπη θύμιζαν σχολική εκδρομή.

Ας δούμε ΜΕΡΙΚΕΣ ΜΟΝΟ από τις καταγγελίες από τους ίδιους τους ανθρώπους του Πασοκ.
Στο Λαγανά καταμετρήθηκαν 184 ψηφοδέλτια, στην κάλπη βρέθηκαν όμως ….237 και όπως αναφέρθηκε από ένα υποψήφιο τα επιπλέον 53 είχαν στους φακέλους τους, πλαστή υπογραφή της προέδρου της εφορευτικής επιτροπής……………...
Στο 7ο διαμέρισμα Αθηνών η καταμέτρηση ….δεν ξεκίνησε ποτέ και έπειτα από «διαβουλεύσεις» η κάλπη βρέθηκε στα κεντρικά γραφεία του κόμματος και πιο συγκεκριμένα στο γραφείο του προέδρου της επιτροπής καταστατικού, Γ. Ανωμερίτη…..

Στο 5ο διαμέρισμα όπως καταγγέλθηκε από υποψηφίους , σημειώθηκε «ασυνήθιστη προσέλευση οικονομικών μεταναστών από τις γειτονικές χώρες»…………

Στην Αχαΐα , πολιτική έδρα του κ. Παπανδρέου ,αφού διαπιστώθηκαν διαρροές από το Παπανδρεικό μπλόκ , λίγο μετά τα μεσάνυκτα εμφανίστηκαν με …έγγραφο της εφορευτικής επιτροπής ,από δύο χωριά της περιοχής, περίπου 1.200 ψήφοι με τον υποψήφιο του μπλόκ………..

Στην ίδια περιοχή σε ρινγκ μετατράπηκε το εκλογικό κέντρο του Δήμου Ρίου και χρειάστηκε η επέμβαση της Αστυνομίας για να ηρεμήσουν τα πνεύματα. Αιτία, οι καταγγελίες για λαθροχειρία………..

Στη Νομαρχιακή Β2 , τα μέλη του Πασοκ συνεπλάκησαν όταν διαπιστώθηκε πως η κάλπη είχε ….εξαφανιστεί ….και δεν έγινε καταμέτρηση…….

Στον Πειραιά και στην Νίκαια μέλη του Πασοκ καταγγέλλουν ότι μεταφέρονταν από κάλπη σε κάλπη λεωφορεία με αλλοδαπούς οι οποίοι ψήφιζαν χωρίς κανένα απολύτως έλεγχο νομιμότητας…….

Κάποιοι μάλιστα κάνοντας…..προφανώς χιούμορ έλεγαν ότι αυτός είναι και ο ……ενδεδειγμένος τρόπος για να κερδίσει το Πασοκ της εθνικές εκλογές.

Στην Α’ Θεσσαλονίκης υπεβλήθησαν ενστάσεις . Αφορμή γι’ αυτό αποτέλεσε το φαινόμενο της μαζικής και οργανωμένης προσέλευσης νεολαίων σε ορισμένη ώρα ....

Στην Ευκαρπία εμφανίζονται να ψήφισαν 505 άτομα όταν στις εκλογές της 24ης Φεβρουαρίου είχαν ψηφίσει μόλις ….36 !!!

Στην Β Θεσσαλονίκης και στην τοπική Καλλιθέας, τα πνεύματα άναψαν και η κάλπη βρέθηκε... στο δρόμο.

Μέλη της οργάνωσης κατέθεσαν ένσταση στην ΕΚΑΠ καταγγέλλοντας μαζική προσέλευση προσώπων από γειτονικούς δήμους, αλλά και ….γειτονικούς νομούς.

Αργότερα τα πεταμένα ψηφοδέλτια μαζεύτηκαν και μέσα σε σακούλες μεταφέρθηκαν στα γραφεία της Νομαρχιακής Επιτροπής, όπου οι εμπλεκόμενοι στο επεισόδιο δήλωσαν ότι δε θα προχωρούσαν στην καταμέτρηση.

Υποψήφιος για την περιφερειακή επιτροπή,( κ. Μπαρμπουνάκης ) κατέθεσε επίσης ένσταση στην οποία καταγγέλλει ότι, «νεαροί άγνωστοι σε όλους έρχονταν κατά εικοσάδες - τριαντάδες ή πενηντάδες εφοδιασμένοι με προσυμπληρωμένες αιτήσεις εγγραφής νέων μελών με ψευδή στοιχεία και σταυρωμένα ψηφοδέλτια».

Εκατοντάδες οι ενστάσεις που υπεβλήθησαν στο ΕΚΑΠ αλλά οι γνωρίζοντες θεωρούν ότι θα …..κρυφτούν κάτω από το χαλάκι και η Χαριλάου Τρικούπη θα δώσει πολιτική λύση στο θέμα, νομιμοποιώντας τα ….αποτελέσματα ,για να μην τσαλακώσει και άλλο την ήδη τρωθείσα εικόνα του κόμματος στην κοινή γνώμη.

Θα κλείσω παραθέτοντας απόσπασμα από συνέντευξη ενός από αυτούς τους …κομματοφύλακες που νομίζουν ότι είναι …..θεσμοφύλακες.

Σωκράτης Ξυνίδης Συντονιστής της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ Ξάνθης, στην εκπομπή "ΕΠΙ...κοινωνίες" της Μαρίας Κώστογλου. «Δεν μπορώ να καταλάβω πως εμείς οι δημοκράτες πολίτες, εμείς το ΠΑΣΟΚ, μετά από τόσα χρόνια δημοκρατικής διακυβέρνησης - που όλοι θεωρήσαμε ότι φτάσαμε σε ένα σημείο που κατακτούσαμε θεσμούς δημοκρατίας, αξιοκρατίας, αντικειμενικότητας, με διαγωνισμούς, με αδιάβλητες διαδικασίες κλπ – επιτρέψαμε(....?) μια πελατειακή παλαιοκομματική δεξιά …μπλα….μπλα…….

θα μας πάρουν με τις πέτρες …σύντροφε Σωκράτη . Όχι τέτοια !

Στο σπίτι του κρεμασμένου .....δεν μιλάνε για σχοινί !!


Πηγές: «Το Παρόν» , «Ελευθεροτυπία» , «Έθνος», «Μακεδονία» , «Η Γνώμη Πατρών», «Αγγελιοφόρος», «imerazante»

11 σχόλια:

  1. Σήμερα με αυτή σου την ανάρτηση αδικείς τον εαυτό σου.
    Κρίμα.
    Αν το μαγαζί είναι κομματικό δεν έχεις παρά να το δηλώσεις.
    Σεβαστό μεν, κατακριτέο δε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @ Εponimos
    Aγαπητέ μου Φίλε
    Στο τέλος του post παραθέτω και τις πηγές. Σχεδόν όλες οι εφημερίδες είχαν θέμα για αυτά που έγιναν με δηλώσεις από ΣΤΕΛΕΧΗ του Πασοκ.
    θεωρείς ότι εάν τα κρύβουμε και δεν τα αναφέρουμε κάνουμε καλό στο Πασοκ ....ή στο κάθε επίσημο κόμμα του Κοινοβουλίου;
    Δεν είμαι εγώ τουλάχιστον αυτής της λογικής.
    Νομίζω στην προκειμένη περίπτωση, ότι μόνο ΚΑΛΟ θα προκύψει για το ΙΔΙΟ το Πασοκ ,καυτηριάζοντας τους παλαιοκομματικούς μηχανισμούς .
    φιλικά
    politis-gr
    .
    ΥΓ. Η φωτο που διάλεξα(αντί πχ. κάποιας χιουμοριστικής) απεικονίζει και τα αισθήματά μου για την κατάσταση που επικρατεί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σίγουρα όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά.
    Λυπάμαι που γίνονται έτσι τα πράγματα….αλλά δυστυχώς πρέπει να τα δούμε κατά πρόσωπο αν θέλουμε να αλλάξουν.
    Θέλουμε όμως ?? ή ο καθένας όπου και όπως αρπάξει τίτλους.!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κάτι θα ξέρει ο Πολίτης από ψηφοφορίες δέντρων και πεθαμένων....
    Θα ήταν άκρως ενδιαφέρον αν πραγματικά έκανε ιστορική ανασκόπηση τέτοιου είδους ψηφοφοριών.
    Παράδειγμα οι εκλογές του 1961...

    Για τις σημερινές ειδήσεις που ακούμε από τη Γερμανία (Ντόιτσε τέλεκομ, Ζίμενς ) τι λες; Μήπως πρέπει να επανέλθεις;
    Για το ουκρανικό ηλιέλαιο και τον ΕΦΕΤ τι λες;
    Ξέρω ότι για την ακρίβεια φταίει και ο ΣΥΡΙΖΑ αφού δε δημιούργησε καταναλωτική συνείδηση στα μέλη του... Το ίδιο και για την ακρίβεια των κερδοσκόπων..... Ίσως και κάποια άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης φταίνε γιατί δε φτιάξανε καταναλωτικό κίνημα... Μη γελάτε;;; Ίσως το γράψει κι αυτό....
    Έλα βρε φίλε 3.44 , τώρα το κατάλαβες;;;;;
    Στο σπίτι του κρεμασμένου δε... μιλάνε για σκοινί...
    Πολύ σωστή κουβέντα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Tι να πω; Τουλάχιστον αναγνωρίζουν τα λάθη τους!! Εγώ απορώ τι τις θέλουν αυτές τις εσωκομματικές εκλογές;
    Δεν τις καταργούν καλύτερα και να βγάζουν από την κορυφή τα όργανά τους;; Θα γλύτωναν και την ταλαιπωρία να συγκεντρώνουν κάθε καρυδιάς καρύδι και να τους περιφέρουν με τα πούλμαν ανά την επικράτεια!! Γελοιότητες αλλά και θλίψη!! Γιατί πάλι θα το πω: χάσαμε κάθε σοβαρότητα και δεν έχουμε αντίπαλο δέος πια σ΄ αυτήν τη χώρα!!

    Πάντως το να ψηφίζουν και τα δένδρα δεν είναι πρωτόγνωρο και δεν οφείλεται πάντα σε σκοπιμότητες, αλλά και σε "νοητική υστέρηση" κάποιων δικαστικών αντιπροσώπων. Κάποτε σε δημοτικές εκλογές που ήμουν δικαστική αντιπρόσωπος σε ένα χωριό της Άρτας, ο δικ.αντ/πος του διπλανού εκλογικού τμήματος άφησε να ψηφίσουν 300 άτομα περίπου, που δεν ήταν στον εκλογικό κατάλογο, με μόνη βεβαίωση από το Δήμαρχο ότι ήταν δημότες!!! Όπως καταλαβαίνεις στο τέλος δεν μπορούσε να ισοσκελήσει το πρωτόκολλο ψηφοφορίας με τον εκλογικό του κατάλογο, αφού του περίσσευαν 300 άτομα. Και την πλήρωσα και εγώ μέχρι να βρω την άκρη και ν΄ ανακαλύψω τι είχε κάνει, γιατί βγάζαμε κοινά αποτελέσματα και έπρεπε να συνεργαστούμε!
    Μας βρήκαν τα χαράματα και εγώ ορκίστηκα να μην ξαναπάω δικ.αντ/πος μετά από αυτό!!!

    Καλό απόγευμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Με όλα τα λάθη και τις παραλείψεις που συνήθως έχουν αυτές οι διαδικασίες το ΠΑΣΟΚ τολμά και στήνει κάλπες και ήταν το πρώτο κόμμα της αντιπολίτευσης που ίδρυσε οργανώσεις,οι της ΝΔ ήλθαν πολύ αργότερα και πάτησαν επάνω στο σχεδιασμό του ΠΑΣΟΚ....για να μη ξεχνάμε έτσι αγαπητέ Πολίτη?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @marianaonice
    Έπαθες και ...έμαθες!:))
    "Έρμα μαντριά γιομάτα λύκους."
    Καλή βράδυ!
    .
    ...
    @ gnik
    Μάλλον ΔΕΝ θέλουμε φίλε!
    Τουλάχιστον ...όχι όλοι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πες μας τώρα ότι ενδιαφέρεσαι για το καλό του ΠΑΣΟΚ ρε politis!!!!!

    Πάντως δεν δε είδα να ενδιαφέρεσαι για το καλό της Νέας Δημοκρατίας στο θέμα Κλαδά - Κουκοδήμου ας πούμε.
    Κάτι που απ' ότι έδειξαν οι κινήσεις του πρωθυπουργού τον ενδιαφέρει και πολύ μάλιστα.
    Τους ξαπόστειλε και τους δύο.
    Από πηγές δε, .... θα χρειαζόμουνα τον Ουρανό για να χωρέσουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Δηλαδή βρέ λεβέντες δημοκρατικοί πολίτες, δάσκαλοι τής δημοκρατίας, κατακτητές δημοκρατικών θεσμών, εφευρέτες τής κάλπης, άν κατάλαβα καλά, αφού τό 1961 ψήφιζαν τά δένδρα, δέν σάς χαλάει καί τόσο τό 2008 νά γεμίζετε τίς κάλπες σας μέ ψήφους αλβανών αφού καί τά δένδρα λιγόστεψαν. Νά ψηφίζουν 50 καί οί ψήφοι νά 'ναι 150... Αφού τά 'κανε η δεξιά κάποτε, κάντε τα καί σείς τώρα. Συγχαρητήρια...έτσι θά πάτε μπροστά...μέ τή όπισθεν...
    Τό θέμα είναι ότι εκείνοι μάλλον έβαλαν μυαλό, εσείς μάλλον χάσατε κι' αυτό πού είχατε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Η εκλογική μέρα ήταν διαφορετική μέρα για το ΠΑΣΟΚ, τα μέλη και οι φίλοι με τις επιλογές τους έδειξαν ότι επιθυμούν αλλαγή.
    Με το όραμα του προέδρου για ένα πολυπολιτισμικό ΠΑΣΟΚ μέχρι τώρα ενώ είχαμε μόνο Τούρκο βουλευτή (κατά δήλωση του),από εδώ και στο εξής προσδοκούμε και σε Πακιστανό , Αλβανό , Αφγανό, Ιρακινό βουλευτή.
    Και επειδή ως οικονομικοί μετανάστες στερούνται χρημάτων ,αποφασίσαμε εκτός του τουρ ανά κάλπη ,να τους προσφέρουμε και σάντουιτς και αναψυκτικό.
    Αυτοί λοιπόν, που θεώρησαν σκόπιμο ενεργώντας αντίθετα με τις αρχές του ΠΑΣΟΚ της ελπίδας, της αξιοκρατίας και της πολιτικής ηθικής, να ψηφίσουν μόνο αυτοί και μάλιστα μια φορά ,είναι προβοκατόρικα στοιχεία ρευμάτων, που κινούνται από την δεξιά!! ΤΕΛΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΑΚΟΥ ΦΙΛΕ.....

    Διάβασα όλα τα παραπάνω....
    Τι χονδροειδής βλακεία είναι αυτή marianaonice..!!!!!
    Τι μεγάλο ψέμα!!!!!!
    καλά εκεί δεν υπήρχαν αντιπρόσωποι των κομμάτων... ;;;;
    Είναι να γελάς... με το επίπεδο σκέψης των.

    ΑπάντησηΔιαγραφή