Κυριακή 25 Μαΐου 2008

Σκόπια :Ο …..κ. Καρατζαφέρης πίσω από τους ….μπράβους!

Η Σκοπιανή προπαγάνδα συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς. Αυτή την φορά η πρόκληση προήλθε από του άμβωνος της Εκκλησία του Σαν Κλεμέντε στη Ρώμη.

Εκεί κατά την διάρκεια μνημόσυνου στον τάφο του Αγίου Κυρίλλου, και παρουσία του Πρωθυπουργού της FYROM, ο Αρχιεπίσκοπος της αποκαλούμενης «Μακεδονικής Ορθόδοξης Εκκλησίας» κ. Στεφάνος. εξέφρασε με πρωτοφανή και απαράδεκτο τρόπο αλυτρωτικές απόψεις.

Συγκεκριμένα ανέφερε: «Άγιε Κύριλλε, σήμερα, στη δική σου και τη δική μας Θεσσαλονίκη όλα όσα έκανες είναι πέτρινα.

Σήμερα, στη γενέτειρά σου πόλη έχουν γίνει όλα στάχτη και σκόνη και δεν έμεινε ούτε γράμμα από τη γλώσσα τη δική σου και τη δική μας.

Στην περιοχή όπου τότε όλοι μιλούσαν όπως εσύ και όπως εμείς, σήμερα απαγορεύεται όχι μόνο να ομιλείται αυτή η γλώσσα αλλά και να υπάρχει.

Δυστυχώς, εκεί διώκεται και εκτοπίζεται οτιδήποτε είναι μακεδονικό ενώ αμφισβητείται και το όνομα της χώρας και το όνομα της Εκκλησίας και η ίδια η αλήθεια».

Άμεση ήταν αυτή τη φορά η αντίδραση του Ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών : «Η γειτονική χώρα για όσο χρόνο παραμένει δέσμια λογικών αλυτρωτισμού του παρελθόντος δεν μπορεί να προσβλέπει σε Ευρωπαϊκό και Ευρωατλαντικό μέλλον».

Η προχθεσινή πρόκληση έρχεται ως συνέχεια των συνεχών προπαγανδιστικών αναφορών από τα ΜΜΕ των Σκοπίων περί δήθεν επιθέσεων και κακοποιήσεων Σκοπιανών οδηγών φορτηγών αυτοκινήτων , από Έλληνες πολίτες ( εδώ ) και ( εδώ )

Μάλιστα το Υπουργείο Εξωτερικών της FYROM κατηγορεί την Ελλάδα- με επιστολή που απέστειλε στην προϊσταμένη του ελληνικού προξενείου στη γείτονα χώρα κα. Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου- για βανδαλισμούς και για την αποτροπή της ελεύθερης κυκλοφορίας των ατόμων και των εμπορευμάτων που είναι ένα από τα θεμελιώδη δικαιώματα στην Ευρωπαϊκή Ένωση. ( εδώ )

Με την τελευταία δε αναφορά του(update) ,το Macedonia Independent News Agency ( MINA), - κύριος εκφραστής της προπαγάνδας της γείτονος χώρας – προχωράει πιο πολύ και αφού επικαλείται «Μακεδονικές διπλωματικές πηγές», κατηγορεί τον κ. Καρατζαφέρη, αρχηγό του Υπερβολικά- Εθνικιστικού ( Ultranationalist ) κόμματος της Ελλάδος, ότι βρίσκεται πίσω από τις συνεχείς επιθέσεις κατά των φορτηγών αυτοκινήτων και των οδηγών τους.

Συγκεκριμένα αναφέρει ότι άνθρωποί του προσέχουν τη διέλευση των φορτηγών στα σύνορα και όταν εντοπίσουν φορτηγό από την FYROM ειδοποιούν ομάδα 30-50 μισθωμένων κακοποιών (μπράβων) οι οποίοι σταματούν τα φορτηγά και επιτίθενται στους οδηγούς τους ,συνήθως στην ίδια περιοχή (Λάρισα). ( εδώ ).

Με αυτή τους την ενέργεια οι Σκοπιανοί ,αποδεικνύουν ότι προκειμένου να πείσουν και να επιβάλουν τα .. «παραμύθια» τους χτυπούν παντού και με όλα τα μέσα.

Εκτός από το να προπαγανδίζουν προσπαθώντας να κατασκευάσουν ιστορία μέσα από προκλητικούς χάρτες , να καταγγέλλουν την Ελλάδα για ….εθνοκάθαρση των…… «Μακεδόνων της Αιγιακής Μακεδονίας» παρουσιάζουν τώρα,.... ότι επίσημο κόμμα του Ελληνικού κοινοβουλίου , ενεργεί ως άλλη …Καμόρα , επιτιθέμενο κατά πολιτών τους ,χρησιμοποιώντας μπράβους , μαχαίρια , σιδερολοστούς και με την ανοχή της Ελληνικής Αστυνομίας η οποία (όπως αναφέρουν ) είναι παρούσα αλλά …κοιτάει αλλού!

Οι αμερικανο-θρεμμένοι (και αμερικανο-καθοδηγούμενοι) ηγέτες της γείτονας χώρας και από τους οποίους εκπορεύεται το όλο προπαγανδιστικό και αλυτρωτικό σχέδιο , είναι στριμωχμένοι στην γωνιά και αυτό τους καθιστά ακόμη πιο επικίνδυνους για νέες και πιο σοβαρές προβοκατόρικες ενέργειες.

Βαδίζουν βάση οργανωμένου σχεδίου κλιμακώνοντας την προβοκάτσια τους και σίγουρα μέσα στο καλοκαίρι θα εκδηλωθεί και νέα δόλια ενέργεια ,στοχεύοντας να παρασύρει κάποιους σε ενέργειες που θα εξυπηρετούν τους σκοπούς τους.

Θα ήθελα να δω την αντίδραση του κ. Καρατζαφέρη (που στον Ελληνικό χώρο έχει μια ….έφεση στις αγωγές ή στις απειλές αγωγών) αλλά και του Υπ. Εξωτερικών προς το ΜΙΝΑ.

Υπάρχουν διεθνείς και νόμιμοι τρόποι αντίδρασης για …..

…..να βάλουν τον κάθε κατεργάρη στον ….πάγκο του!

13 σχόλια:

  1. Οι άνθρωποι απλά έχουν χάσει τη μπάλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γι` αυτό είναι και πιο επικίνδυνοι φίλε πέα κυάνεα !
    θέλει μεγάλη προσοχή. θα προσπαθήσουν να στήσουν προβοκάτσια!
    Έχει δίκιο ο πολίτης!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Oι Ελληνες ειναι αν-ΑΓΩΓΟΙ,και θα
    τιμωρηθουν.

    Μπους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η λύση είναι μία.
    Σύνορα με τη Σερβία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Και άλλη πρόκληση, Σκοπιανοί της Αυστραλίας σύμφωνα με τους διοργανωτές βγήκαν στους δρόμους φτάνοντας μέχρι το κοινοβούλιο της vctoria ζητώντας από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Αυστραλίας να αναγνωρίσει επίσημα την εθνική κυριαρχία της Μακεδονίας με την ιστορική και συνταγματική ονομασία.

    http://neoinileias.blogspot.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Όλα ξεκίνησαν με τη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας...για πληροφορίες σε Μητσοτάκη -Σαμαρά οι οποίοι τα έκαναν
    επιεικώς ΘΑΛΑΣΣΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Προς Διπλωμάτη
    Διάβασε φίλε το post του πολίτη πριν λίγες ημέρες με τίτλο "Σιγά-Σιγά θα μας πούν και ..." για το ποιος φταίει.
    Πάντως όχι σίγουρα ο Σαμαράς!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ακόμα οι φίλοι του politis.gr ,στα σχολιά τους, δε τα ΄ριξαν στο ΣΥΡΙΖΑ...

    Ύποπτο ή τους διέφυγε...

    teacher

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Τι να πω!!
    Εγώ πάντως φοβάμαι ότι αν ο στόχος τους είναι να επιβάλλουν τα παραμύθια τους με προβακατόρικες ενέργειες, ποιός θα τους εμποδίσει και με ποιό τρόπο;;
    Γιατί μια ζωή να νοιώθουμε ανυπεράσπιστοι και εμείς και η πατρίδα μας;;
    Καλή εβδομάδα φίλε μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Η ίδια ιστορία μία ζωή. Υπερβολικές απαιτήσεις από τους εκάστοτε "γείτονες" μας που ακούγονται αστείες (τουλάχιστον σε εμάς) αλλά δημιουργούν προηγούμενα (τουλάχιστον σε παγκόσμιο επίπεδο). Όπως μας λέγανε και στο σχολείο η επανάληψη έιναι η μητέρα της γνώσης - λέγε λέγε τα πιστέψανε οι σλάβοι, λέγε λέγε θα τα πιστέψουν και οι υπόλοιποι!!
    Αυτές τις ευκαιρίες πρέπει να πίασουν και αν εκμεταλευτούν οι πολιτικοί μας ! δε με νοιάζει ποιοι θα είναι - απλά θέλω να ενδιαφέρονται για την Ελλάδα!
    ας τους ξυπνήσουμε εμείς! πως? αν ήξερα θα το είχα κάνει!! κάθε πρόταση είναι ευπρόσδεκτη!!!
    Καιρός για κάποιες σημαντικές αποφάσεις και πιο αποφασιστικές πράξεις!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Mε αυτόν θα αναγκαστεί ο Κωστάκης να κάνει κυβέρνηση...θα τον λουστούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Να αντιδράσει ο κος Καραζταφέρης.... λίγο δύσκολο.
    Μάλλον θα εκμεταλλευτεί το γεγονός... ώς συνήθως, για να "τσιμπήσει" κανένα ψήφο, (ασχέτως αν ματαιοπονεί...).

    Μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. θα μπορουσε ναναι και αληθεια αυτα περι ξυλοδαρμων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή