Τετάρτη 14 Μαΐου 2008

Πέταξαν τις …μάσκες!

Από το πρώτο μου άρθρο σε αυτό το blog στις αρχές του Ιανουάριου , είχα αναφερθεί στις επερχόμενες συμφωνίες Ελλάδας-Ρωσίας που αφορούσαν τους ενεργειακούς αγωγούς(και όχι μόνο), όταν όλοι -κανάλια και blogs- είχαν ως κυρίαρχο θέμα την υπόθεση Ζαχόπουλου.

Από τότε αναφέρω ότι το εγχείρημα της αλλαγής στην στρατηγικής μας πολιτική, είναι κυρίαρχη πολιτική βούληση του κ. Καραμανλή, του συμβούλου του κ. Μολυβιάτη και ενός ακόμη μεγάλου πολιτικού άνδρα.

Προέβλεπα δε από τότε, ότι η επίθεση που θα δεχτούν στους επόμενους μήνες θα ήταν σε προσωπικό επίπεδο για τον καθένα τους.

Πράγματί η εξέλιξη των πραγμάτων ,…..επαλήθευσε τα γραφόμενα μου, αφού σειρά επιθέσεων -από διαφορετικούς κύκλους- δέχτηκε ο κ. Καραμανλής , στο άλλο σημαντικό πολιτικό πρόσωπο έγιναν προσπάθειες, με στόχο την μείωση της δημοφιλίας του (άσχετα εάν αυτές έπεσαν στο ..κενό) και είχε απομείνει ο κ. Μολυβιάτης ,για τον οποίο σε απαντητικό μου σχόλιο στις 12/2/08 προέβλεπα ,μέσα στους επόμενους 2-3 μήνες να δεχτεί «λασπολογική» επίθεση με σκοπό την μείωση του κύρους του.

Αυτή πράγματι εκδηλώθηκε μόλις πριν λίγες ημέρες ,στις 12/5/08 ,με την μορφή …..ερώτησης και αίτησης κατάθεσης εγγράφων στη Βουλή από 13 βουλευτές του ΠαΣοΚ, που αφήνουν αιχμές για «ύποπτες κινήσεις και υπέρογκες ανεξήγητες εκταμιεύσεις» 160 εκατ. ευρώ την περίοδο από 21.1.2008 ως 6.2.2008 από τον λογαριασμό για τους πυρόπληκτους που χειρίζεται το Ειδικό Ταμείο Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών (ΕΤΑΕΑ) και στο οποίο πρόεδρος είναι ο κ.Μολυβιάτης.

Συγκεκριμένα οι 13 βουλευτές (μεταξύ των οποίων και ο… κ. Μ. Κατρίνης ο οποίος έχει ανοικτούς λογαριασμούς με την δικαιοσύνη αφού κατηγορείται για πλαστογραφία ) αναφέρουν μεταξύ άλλων : «Σύμφωνα με πληροφορίες,(??) ο σχετικός λογαριασμός για τους πυρόπληκτους εμφανίζει ύποπτες κινήσεις και υπέρογκες ανεξήγητες εκταμιεύσεις δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ. Αντιλαμβάνεσθε ότι λόγω και της Κυβερνητικής επήρειας σε επικίνδυνα χρηματοοικονομικά προϊόντα του τύπου των δομημένων ομολόγων, στα οποία ενσωματώθηκαν ακόμα και οι μίζες των «εκλεκτών» σας, επιτείνεται η υποχρέωσή σας, τουλάχιστον για τα χρήματα αυτά που προέρχονται από δωρεές ιδιωτών, ανάμεσά τους και συμπολιτών μας που προσέφεραν από το υστέρημά τους, να ενημερώνετε εγκαίρως και αναλυτικά για τους όρους της διαχείρισής τους;» και ….συνεχίζουν «Ποιος ο προορισμός αυτών των εκταμιεύσεων υπέρογκων ποσών; Διατέθηκαν, τοποθετήθηκαν σε κάποιο προνομιακό λογαριασμό ή μήπως «επενδύθηκαν» κατά τον προσφιλή τρόπο της «γαλάζιας» Διακυβέρνησης

Για το λεξιλόγιο και το ύφος της επερώτησης στην Βουλή το μόνο που μπορώ να πω, ως απλός πολίτης, είναι ότι υποβιβάζει το επίπεδο του Κοινοβουλίου , των πολιτικών ανδρών που το αποτελούν και εν γένει του Δημοκρατικού πολιτεύματος.

Αυτού του είδους οι χαρακτηρισμοί ειδικά για ανθρώπους, όπως ο κ. Μολυβιάτης , που έχει υπηρετήσει τον πολιτικό χώρο επί πολλά έτη ,αποδεδειγμένα ευπατρίδης και χωρίς ποτέ κανείς να του έχει προσάψει το παραμικρό , είναι επιεικώς …άστοχες.

Τέτοιου είδους χαρακτηρισμοί μετατρέπουν τον Κοινοβουλευτικό διάλογο σε ….καφενειακού τύπου συζήτηση .

Επί της ουσίας όπως επισημαίνεται από την πλευρά του κ. Μολυβιάτη, το ΕΤΑΕΑ είχε ιδρυθεί τον Αύγουστο του 2007 με πράξη νομοθετικού περιεχομένου και τον περασμένο Νοέμβριο έγινε Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου διά νόμου, οπότε ανέλαβε τη διαχείριση του λογαριασμού με τις δωρεές προς τους πυροπλήκτους.

Τότε η ταμειακή διαχείριση των πόρων του ταμείου ανατέθηκε, ως Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου, στην Τράπεζα της Ελλάδος, η οποία «έσπασε» τον λογαριασμό στα δύο, σε έναν αποθεματικό και σε έναν διαχειριστικό, μεταφέροντας χρήματα από τον έναν στον άλλον..

Δηλαδή, το ταμείο άνοιξε λογαριασμό διαθεσίμων στην Τράπεζα της Ελλάδος, όπως εκ του νόμου υποχρεούται να πράξει, και λογαριασμό ταμειακής διαχείρισης για την κάλυψη των τρεχουσών αναγκών του.

Η Τράπεζα τα επενδύει σε τίτλους του ελληνικού Δημοσίου ανά πάσα στιγμή ρευστοποιήσιμους και με καθαρές αποδόσεις που είναι κατά πολύ υψηλότερες από αποδόσεις άλλης μορφής επένδυσης.

Το συνολικό ποσό των δωρεών ως τις 30 Απριλίου ήταν 195.369.213 ευρώ και οι δαπάνες για χρηματοδοτήσεις προγραμμάτων αποκατάστασης πυρόπληκτων 23.444.427 ευρώ.

Εκ των πραγμάτων δύο πράγματα μπορεί να συνέβησαν, ..ή ..α) Ορισμένοι στο Πασοκ δεν γνωρίζουν από απλά λογιστικά , σε βαθμό τέτοιο που ακόμη και εμείς οι απλοί πολίτες χρησιμοποιούμε στην επαφές μας με τις τράπεζες ή ..β) ο σκοπός τους ήταν να χειριστούν «γκεμπελίστικα» (ρίχνοντας λάσπη και …κάτι θα μείνει ) τον κ. Μολυβιάτη .

Αφού απορρίπτω την πρώτη περίπτωση, καθότι μεταξύ άλλων στους 13 βουλευτές που υπογράφουν την ερώτηση είναι και πρώην διατελέσαντες υπουργοί, άρα αποκλείεται να μην γνωρίζουν από απλά λογιστικά, καταλήγω στο συμπέρασμα ότι: εντός ,εκτός και επί τα αυτά του πολιτικού μας συστήματος , υπάρχουν ….Δούρειοι Ιπποι.

Στο ανωτέρω συμπέρασμα οδηγούμε συνειρμικά και από το γεγονός ότι ο κ. Μολυβιάτης στην ουσία δεν είναι πολιτικός τους αντίπαλος ,αφού πλέον έχει αποσυρθεί από την πολιτική, άρα μια λασπολογική επίθεση εναντίον του οτιδήποτε άλλο μπορεί να εξυπηρετεί ,εκτός …από καθαρά πολιτικούς λόγους.

Μην ξεχνάμε ότι νόμος στην στρατηγική τέχνη και κατ` επέκταση στην ….παραπολιτική, είναι ότι …..

……… τα οχυρά πέφτουν από μέσα!

YΓ. Προς αποφυγή παρεξηγήσεων. Η ανωτέρω «λασπολογική» επίθεση δεν αντιπροσωπεύει την συντριπτική πλειοψηφία του πολιτικού χώρου του Πασοκ, αλλά μια μικρή ομάδα στελεχών του….George owes us

35 σχόλια:

  1. Φίλε πράγματι επαληθεύτηκες και σε αυτό.
    Νομίζω ότι οι επιθέσεις κατά των τριών αυτών προσώπων θα συνεχιστούν.
    Πιστεύεις ότι υπάρχει περίπτωση το ...τρίτο πρόσωπο (πράγματι Μεγάλος Πολιτικός άνδρας, ευπατρίδης και αυτός και με τεράστια αποδοχή από τους πολίτες) να την πληρώσει το 2009;
    Εγώ δεν νομίζω ότι θα τολμήσουν κάτι τέτοιο από την πλευρά του ..George, γιατί θα τους φέρει αντιμέτωπους με όλο τον χώρο του Πασοκ.(βλέπεις Πασοκ δεν είναι η ...στενή αμερικανοθρεμένη ομαδούλα του George)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τρίτον θεωρείς τον Αβραμόπουλο ή τον Μεϊμαράκη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @ oramapolis-gr
    Καμιά σχέση φίλε.
    Μεγάλο Πολιτικό πρόσωπο που η ιδιότητα του δεν μου επιτρέπει και δεν είναι πρέπον να αναφέρεται το όνομα του.
    Πρώην Αθλητής στα νιάτα του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κι εγώ έχω μείνει χαζός .
    Ποιον εννοείς ρε συ πολίτη τον ΠτΔ ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μήπως μεγάλο πολιτειακό πρόσωπο?
    Κατά τά άλλα τό άρθρο επιβεβαιώνει ότι τήν "στροφή" τής εξωτερικής πολιτικής καί τούς εμπνευστές της, κάποιοι (κατά παραγγελία?) τά πολεμάνε μέ λύσσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. εχεις απολυτο δικιο politi-gr
    θελω να συμπληρωσω οτι ο "συκοφαντικος" πολεμος,απλωνεται
    και στους νεους στρατηγικους συμμαχους της χωρας,κινα-ρωσσια.
    τα "συμβολαια" θα τα εκτελουν ανθρωποι κλειδια που βρισκονται,στα πολιτικα κομματα και στα μμε.
    ο πουτιν εγινε "μαφιοζος"
    αλλο παραδειγμα η συνεντευξη χθες
    στην ελευθεροτυπια,του εξοριστου
    "απελευθερωτη" της myanmar.

    που τον ανακαλυψε τον "εξοριστο εκλεγμενο πρωθυπουργο" ο δημοσιογραφος?
    διαβαστε τα σχεδια του μπους για
    την "απελευθερωση" της myanmar.
    http://www.studien-von-zeitfragen.net/Zeitfragen/War_On_Tyranny_/war_on_tyranny_.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. τον προεδρο δεν πιστευω οι αλητες να τον αγγιξουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Κατάλαβα. Είσαι όμως σίγουρος για αυτό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. politi
    πιστευεις οτι ο καραμανλης ,εχει
    συναισθηση του λυσσασμενου πολεμου που θα δεχθει,για την στροφη στην εξωτερικη πολιτικη?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. σιγα-σιγα μπαινουν και οι επιχειρηματιες στο παιγνιδι.
    ο προεδρος του σεβ. μιλησε εχθες
    για "κινημα αλλαγης".
    η ανατροπη καραμανλη εαν επιμεινει
    στην στροφη..ειναι σιγουρη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @ allos
    Εννοείς το 2010 πιθανώς , γιατί το 2009 δεν υφίσταται λόγος να μπορέσουν να το "κτυπήσουν" !
    .
    @greekpoliticalreview
    Καταλαβαίνεις από την ημερομηνία που διορθώνω τον φίλο "allos'
    .
    @ χρήστος
    Δεν αναφέρω την λέξη που χρησιμοποιείς γιατί επαναλαμβάνω δεν είναι πρέπον για πάρα πολλούς λόγους.
    @ Ανώνυμο 5.26
    Το γνώριζε πολύ καλά φίλε,άλλωστε οι άλλοι δύο ,είναι άνθρωποι που την εξωτερική πολιτική (και ...όχι μόνο)την γνωρίζουν πάρα πολύ καλά, και τον είχαν προειδοποιήσει για τα ..."μελλούμενα"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Όμως για την ουσία δεν μας είπες κάτι φίλε μου;
    Τελικά γιατί τα χρήματα δεν εκταμιεύονται για το σκοπό που συγκεντρώθηκαν και αφήνουν τις τράπεζες να προβαίνουν σε κατασχέσεις των περιουσιακών στοιχείων των πληγέντων, για την εξόφληση των δανείων τους;;
    Δεν έπρεπε αυτά να είχαν πλέον βρει τον προορισμό τους;;
    Ο κόσμος υποφέρει εκεί κάτω και δεν ξέρει αν ο Μολυβιάτης ή η Τράπεζα της Ελλάδος έχει την ευθύνη! Για να μη γράφω τι ακριβώς ειπώθηκε στις ειδήσεις δες εδώ: http://giobigr.blogspot.com/2008/05/blog-post_572.html.
    Μήπως μπορείς να απαντήσεις επί αυτού του θέματος;;
    Καλό σου απόγευμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @politis
    1) 3 ώρες έλειψα από το pc και έκανες νέα ανάρτηση και έχεις και 12 σχόλια!!!!!
    Κάτι καλό συμβαίνει εδώ δεν μπορεί.
    2) Πως εξηγείς ότι το 95% των αναρτήσεων σου γίνεται μεταξύ 3:00 και 3:05
    Έχει σχέση με την θέση του πλανήτη στον γαλαξία την συγκεκριμένη ώρα????

    Επί της αναρτήσεως αφού την μελετήσω γιατί η πρώτη ανάγνωση δεν απέδωσε.!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. O πρόεδρος της κοινοβουλευτικής επιτροπής ελληνορωσικής φιλίας και απόφοιτος Ρώσικου πανεπιστημίου.

    Παίζει αυτό ή να ψάχνω???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Σε προσωπικό επίπεδο, οι κινήσεις του Καραμανλή είναι θέτικες και δείχνουν ότι και τις μελετάει και ότι έχει α****ια. Σε γενικές γραμμές, η κυβέρνηση έχει κάνει λάθη, μπορεί και σημαντικά - σε σύγκριση βέβαια με το Πασοκ δεν είναι ούτε πταίσματα!. Νομίζω ο λαός αναγνωρίζει τν προσφορά του Καραμανλή - όσο ισχύει αυτό δεν έχει πρόβλημα. Άμα βγει ο Κωστάκης - η καταστροφή της Σμύρνης θα θυμίζει "ευχάριστο" καλοκαίρι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. διόρθωση - εννοούσα ο Γιωργάκης!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. @dimitris d
    μήπως γλώσσα λανθάνουσα την αλήθεια λέει;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. @ marianaonice
    Δεν μου αρέσει να "πηγαίνουμε" την συζήτηση από το ένα θέμα στο άλλο.
    Να είσαι σίγουρη ότι για το θέμα θα ανεβάσω post, αλλά το θέμα αυτού του post ,με συγχωρείς καλή μου φίλη αλλά είναι ο ¨γκεμπελισμός " και τα συμφέροντα (ξένων)που εξυπηρετούν διάφοροι Δούρειοι Ιπποι!
    Τι καλύτερο παράδειγμα να σου φέρω από τα ίδια τα λόγια σου.Λες:"Ο κόσμος υποφέρει εκεί κάτω και δεν ξέρει αν ο Μολυβιάτης ή η Τράπεζα της Ελλάδος έχει την ευθύνη!"
    Αυτό ακριβώς επιδιώκουν με τον "Γκεμπελισμό". Ρίξε λάσπη και στο τέλος ...κάτι θα μείνει.
    Διάβασε το άρθρο μου καλά και προσεχτικά και μετά διάβασε και την πρόταση σου.
    Το άσπρο το κάνουμε .,...αμφισβητούμενο ..γκρι!
    Εάν νομίζεις ότι είναι χαζοί χρησιμοποιώντας τέτοιες μεθόδους ..."πλανάσαι πλάνην οικτρά".
    Η μέθοδος του Γκέμπελς δεν ξεχωρίζει κανέναν και όλοι είμαστε πιθανά θύματα της.
    ..
    .
    @ gnik
    Δεν έχουν καμία καμία σχέση οι ...πλανήτες(χα, χα!!), απλά και εγώ εργαζόμενος είμαι!!!!
    Μην κουράζεσαι , κοίτα σχόλιο μου 5.48

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Άσε εντάξει στο 5:48 κατάλαβα

    Λέω & εγώ είναι δυνατόν αυτός που υπέθεσα πιο πάνω. Δεν μπορεί!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. @ Gnik
    Εκτός θέματος, Sorry παιδιά!
    Υπέροχη η φωτό ,έχω 5 ολόιδια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Εγω, εκτιμω εν γενει το επιπεδο του βλογ και θα πω τα εξης.
    Ας υποθεσουμε, οτι ετσι ειναι, οπως τα λες.
    Εχεις ομως την εντυπωση, οτι αν ο χοντρος, εκανε αυτο που επρεπε για να καλυτερεψει τη ζωη των απλων ανθρωπων, ηταν δυνατον να τον κουνησει κανεις, ο,τι χαζομαρες και να γραφανε εναντιον του;
    Εγω πιστευω οτι ΟΧΙ.
    Οταν ομως,εμενα φετος, θα μου μεινουν, μετα την αφαιρεση του φορου και βαζοντας και 4,5% επισημο πληθωρισμο, 3.000 Ευρω λιγοτερα απο περυσι, με μονο εισοδημα μια συνταξη και περυσι και φετος.
    (Βλεπεις κατι εκαναν με τις φορολογικες κλιμακες και μας πινουν το αιμα).
    Γι αυτο πιστευω, οτι αυτα που γραφεις, μπορουν να διαβαστουν και αναποδα. Δηλαδη τα λεει αυτα το Μαξιμου, για να δικαιολογησει, τα αδικαιολογητα.
    Και τελικα "βοηθα με φτωχε, να μη σου μοιασω".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Γκεμπελιστικη μέθοδος είναι σίγουρα.
    Το θέμα είναι κατά πόσον έπιασε τόπο η λάσπη?

    Πάντως μέσα στην στενή ομάδα του Καραμανλή, που σχεδίασε και προώθησε αυτές τις πρωτοβουλίες και κινήσεις με την Ρωσία, εκτός από τον ίδιο τον πρωθυπουργό που ηγήθηκε , ήταν ο κ. Μολυβιάτης, όπως πολύ σωστά αναφέρεις, σίγουρα το άλλο πρόσωπο... που υπονοείς (λόγω της τεράστιας εμπειρίας που έχει στις διεθνείς εξωτερικές σχέσεις και ειδικά προς τις Αραβικές χώρες) , ένα πρόσωπο που αγάπησαν όλοι οι Έλληνες και έφυγε τόσο ξαφνικά... από την ζωή, και τώρα αν ζούσε, θα γινότανε ο χαμός... με αυτά που μας στήνουν οι "φίλοι" μας κάθε τρείς και λίγο, και επίσης κάποιες πληροφορίες λένε και ο πρώην Υφυπουργός εξωτερικών, και νύν Υπουργός Παιδείας Ευρυπίδης Στυλιανίδης.

    Ότι και να μεθοδεύσουν... το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω...!!!

    Υ.Γ
    Η λάσπη έρχεται από παντού. Δεν είδες τι έγινε με τον κ. Κούλογλου?
    Επιτρεπόταν να προβληθεί τέτοιο πράγμα, παραμονές της υπογραφής του αγωγού??????

    Μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Συμφωνώ απόλυτα με τον πολίτη.
    Αφου διάβασα το άρθρο του από περιέργεια χτύπησα το λύμα "μολυβιάτης¨" στο Google για την τελευταία εβδομάδα.
    ΕΦΡΙΞΑ!!!!
    Όλοι (εφημερίδες και κάποια blogs)αναπαράγουν το θέμα (Με ακριβώς τις ίδιες λέξεις, που σημαίνει κάποιος τους το προώθησε) χωρίς να το ψάξουν , χωρίς να αναφέρουν για λογαριασμό διαθεσίμων στην Τράπεζα της Ελλάδος, χωρίς τίποτα.
    Αυτός που το προώθησε σίγουρα θα τον βρείτε μέσα στις 13 υπογραφές των βουλευτών και είναι αυτός για τον οποίο εκκρεμούν μερικές αγωγές ύψους εκ. ευρω από διαφόρους πολίτες . Στην γκεμπελίστικη τακτική του έχει αναφερθεί και ο πολίτης αρκετές φορές.
    Δεν έχετε παρά να κοιτάξετε, του τελευταίου διμήνου τις επερωτήσεις του Πασοκ στην Βουλή.
    Οι περισσότερες αναφέρονται σε δημοσιεύματα διαφόρων εφημερίδων. Ψάξτε το και θα φρίξετε!
    Μετά από αυτό τον κοινοβουλευτικό διάλογο ...περιμένουμε και καλύτερες μέρες , περιμένουμε .....
    Τι θύματα που είμαστε. Κάποιοι το κοινοβούλιο το έχουν μετατρέψει σε ........λο !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Εγώ να ρωτήσω το σχετικό-άσχετο.
    Αυτά τα λεφτά δεν μαζεύτηκαν για τους πυρόπληκτους ;
    Δεν τα έδωσε ο Ελληνικός λαός βλέποντας στην τηλεόραση τους καμμένους ανθρώπους , τα καμμένα σπίτια ,τις καμμένες περιουσίες ;
    Και όταν τα έδινε ο λαός
    δεν περίμενε ότι άμεσα θα κατέληγαν στους πυρόπληκτους σαν οικονομική βοήθεια;
    Στην τράπεζα τι κάνουν ακόμα αυτά τα λεφτά ή όπου αλλού είναι ;
    Κοντεύει χρόνος από την καταστροφή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. ρε συ politis πολύ "προστασία" πουλάς στον Κωστάκη,το ίδιο και ο Ψωμιάδης είπε: όποιος πειράξει τον Κακλαμάνη και τον Καραμανλή θα έχει να κάνει μαζί μου....σκέτη Τρούμπα γίναμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. @ Ανώνυμο9.07
    Φίλε το άρθρο ,να το επαναλάβω αναφέρεται στον "γκεμπελισμό" και συνδέεται με εθνικά θέματα.
    Δεν είναι δυνατόν την συζήτηση να την τραβάμε σαν λάστιχο και με ...διαφορετικές κατευθύνσεις.
    Αν πάρεις την πρόταση σου"Στην τράπεζα τι κάνουν ακόμα αυτά τα λεφτά ή όπου αλλού είναι ; θα καταλάβεις και το άρθρο, γιατί και εσύ "γκεμπελίζεις"(πιθανώς εν αγνοία σου ).
    Το "ή όπου αλλού είναι ;" είναι γκεμπελισμός ή αποτέλεσμα γκεμπελισμού.
    Στο άρθρο μου αναφέρεται ΠΟΥ είναι τα λεφτά.
    Φιλικά
    politis-gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Καλησπέρα πολίτη,

    Παρακολουθώ αρκετό καιρό το ιστολόγιό σου και οφείλω να ομολογήσω με όλο μεγαλύτερη εκτίμηση των αναλύσεών σου.

    Το βασικό μου ερώτημα είναι, πως δικαιολογείς το γεγονός ότι ο Καραμανλής (εφόσον έχει γνώση του τι γίνεται και δεν χειραγωγείται και αυτός τόσο από τους ευρω-αμερικανούς "φίλους" όσο και από τον "σύντροφο" Πούτιν) αφήνει σε τόσο κρίσιμα πόστα τους εντός του κομματός του Δούρειους Ίππους (τωρινής και προηγούμενης κυβέρνηση); Και άντε ότι δεν μπορεί να απαλλαγεί. Γιατί δεν μπορεί να τους βγάλει από τα τόσο κρίσιμα πόστα όπου βρίσκονται; Αυτό το γεγονός δεν υποδηλώνει ότι είτε χειραγωγείται, είται είναι όμηρος; Και μη μου πεις ότι τους εχθρούς είναι καλύτερα να τους έχεις από κοντά, ναι, αλλά όχι τόσο κοντά ώστε να μπορούν να σε "μαχαιρώσουν πισώπλατα" οποιαδήποτε στιγμή.

    Υ.Γ. Ελπίζω να έχεις δίκιο στις εκτιμήσεις σου, γιατί αλλιώς μας βλέπω εμάς τους έλληνες της Βόρειας Ελλάδας να πρέπει να μαθαίνουμε μέσα στα επόμενα χρόνια όλες τις γλώσσες των γειτόνων μας από βορρά και ανατολή (και πιθανόν χωρίς δικαίωμα αυτοπροσδιορισμού)

    Ε.Σ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Υ.Γ.2 Το ξέρω ότι σου βάζω δύσκολα, αλλά προσπάθησε να απαντήσεις όσο σου είναι δυνατό. Η δυσκολία του ερωτήματος είναι αντίστοιχη της εκτίμησής μου στην αναλυτική σου ικανότητα.

    Ευχαριστώ
    Ε.Σ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. @ Ε.Σ
    Καλησπέρα φίλε μου
    Δυστυχώς οι Δούρειοι Ίπποι υπάρχουν σε όλα τα κόμματα.
    Αν είσαι έξυπνος πολιτικός και στηρίζεσαι από εξίσου έξυπνους συνεργάτες-συμβούλους,μπορείς να τους "χρησιμοποιείς" κατά το δοκούν.
    Θυμήσου τι έγινε στο Βουκουρέστι και πώς στις ΗΠΑ ήταν πεπεισμένοι ότι ....είμαστε «paper tiger»(χάρτινη τίγρης) .
    Όταν δεν έχεις φύλλο σε μια παρτίδα πόκερ, δεν είναι λύση να πιάσεις να τα πετάξεις ή να τα σχίσεις,αλλά να παίξεις με αυτά χρησιμοποιώντας μπλόφες, επιδιώκοντας το καλύτερο αποτέλεσμα.
    Αν τα πετάξεις εκ των πραγμάτων είσαι χαμένος.Αν τα χρησιμοποιήσεις για να μπλοφάρεις και το κάνεις καλά είσαι ...ο νικητής της παρτίδας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Φίλε politis μέ τό παράδειγμα τού πόκερ τά είπες όλα.
    Μέ τά 7άρια καί τά 8άρια λοιπόν προσπαθεί νά βγάλει τήν Ελλάδα από τήν αδράνεια καί τό τέλμα, πού είχαν βαλτώσει πάνω από μιά 20ετία, η εξωτερική πολιτική, η οικονομία, η παιδεία, τό δημόσιο, η νοοτροπία μας γενικά.
    Υπ΄όψιν όμως ότι 7άρια καί 8άρια δέν είναι μόνο οί κυβερνώντες αλλά καί πολλοί κυβερνώμενοι.
    Οταν λοιπόν υποσχόταν βελτιώσεις σχεδόν παντού, αλλά μιλούσε γιά "ήπια προσαρμογή", ήξερε ότι τό "υλικό" πού είχε στά χέρια του αλλά καί ο λαός στόν οποίο απευθυνόταν είχαν ποτιστεί μέ πολλά κουσούρια ( η 20ετία γάρ) καί οί αλλαγές γιά τίς οποίες ψηφίστηκε δύσκολα θά τίς αποδέχονταν ακόμα καί οί ψηφοφόροι του.
    Τό ότι σχεδόν παντού υπάρχουν αντιδράσεις λοιπόν, δείχνει ότι υπάρχουν σχεδόν παντού καί θιγόμενοι. Δείχνει όμως επίσης ότι καί η ομελέτα προχωράει. Καί άμα δέν σπάσεις αυγά....
    Ας ευχηθούμε νικητής τής παρτίδας νά είναι τό μέλλον τού τόπου.
    Τήν καλημέρα μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. @ ανώνυμο 11.50
    Sorry φίλε μου.
    Σχόλια εκτός θέματος ή προσβλητικά ή υβριστικά προς τον ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ...διαγράφονται!
    Καταλαβαίνεις και εσύ ότι .....είσαι εκτός θέματος.
    Ευχαρίστως να δεχτώ τις απόψεις σου αλλά επί του θέματος του άρθρου(...αν έχεις!), από την στιγμή που σέβεσαι τον χώρο και τους κανόνες.
    Φιλικά
    politis-gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. http://www.antinews.gr/
    Διαβάστε τον καταπέλτη Ζορμπά για τη κλοπή των ταμείων.
    Με στοιχεία φωτιά και όχι αναλύσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Ο Ζορμπάς αν και δικός τους δεν άντεξε με το κλέψιμο της παρέας.
    Θα πάει κανένας φυλακή?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. ΑΥΤΟΣ Ο ΓΚΑΙΜΠΕΛΣ ΔΕΝ ΜΟΙΑΖΕΙ ΛΙΓΟ ΣΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΜΕ ΤΟΝ ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή