Τρίτη 6 Μαΐου 2008

Περισσότεροι οι …επίσημοι αμερικάνικοι... κοριοί !

Στα ψιλά κάποιων εφημερίδων ,(όπως πάντα τα σημαντικότερα θέματα κρύβονται εκεί) ,πέρασε και αυτή η είδηση .

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ ( εδώ ) ,αύξηση παρουσίασαν οι εγκεκριμένες από το μυστικό δικαστήριο των ΗΠΑ παρακολουθήσεις επικοινωνιών στο εξωτερικό το 2007.

Συγκεκριμένα αυξήθηκαν από 2.176 το 2006,σε 2.371 το 2007. Μιλάμε φυσικά για τις παρακολουθήσεις που υποτίθεται ότι δηλώνονται ή παίρνουν δικαστική έγκριση, για την υποκλοπή τηλεφωνημάτων στα οποία μετέχουν Αμερικανοί ή γίνονται μέσω κυκλωμάτων στις ΗΠΑ.

Γιατί οι «ανεπίσημες» παρακολουθήσεις παρακάμπτουν το υπουργείο Δικαιοσύνης και εντάσσονται…….. στο «Πρόγραμμα».

Ας δούμε τι εστί .. το περιβόητο «Πρόγραμμα» , αλλά και ποια η σχέση του με την Ελλάδα.

Μερικούς μήνες μετά τη δολοφονική επίθεση(από ποιους ;;;) της 11η Σεπτέμβρη, η κυβέρνηση Μπους έθεσε σε εφαρμογή το πιο μεγαλεπήβολο εγχείρημα παρακολούθησης ηλεκτρονικής επικοινωνίας που έχει γνωρίσει ο κόσμος.

Το εγχείρημα φέρει το κωδικό όνομα «Το Πρόγραμμα» και περιβάλλεται με απόλυτη μυστικότητα.

Περιλαμβάνει τις παρακολουθήσεις εκατομμυρίων τηλεφωνικών συνομιλιών, τηλέτυπων και ηλεκτρονικών μηνυμάτων όχι μόνο στην Αμερική αλλά και σε όλο τον κόσμο.

O Φορέας που είναι υπεύθυνος για το «Πρόγραμμα» , η Υπηρεσία Εθνικής Ασφαλείας (NSA) δημιουργήθηκε το 1952 με στόχο την ηλεκτρονική παρακολούθηση κυρίως ξένων διπλωματικών αποστολών.

Όμως μετά την 11η Σεπτέμβρη ,άλλαξε ριζικά η κατάσταση και η κυβέρνηση Μπους ακυρώνοντας νόμους και κανόνες τριάντα ετών (παρακάμπτοντας μεταξύ άλλων και το υπουργείο Δικαιοσύνης ), έφερε την NSA στο επίκεντρο της κατασκοπείας των τηλεπικοινωνιών.

Κανείς πλέον δεν την ελέγχει και δεν χρειάζεται καμιά δικαστική απόφαση για τις παρακολουθήσεις.

Ο δημοσιογράφος των «New York Times»,James Risen έφερε ,αρχές του 2006 ,στη δημοσιότητα πτυχές του απόρρητου αυτού εγχειρήματος.

Η φιλοσοφία του «Προγράμματος», δίνει το πράσινο φως στις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ να παρακολουθούν όποιο τηλέφωνο θέλουν, ανεξαρτήτως σε ποιον ανήκει και ανεξαρτήτως της χώρας στην οποία βρίσκεται.

Το μόνο που απαιτείται, είναι να κρίνει η NSA ότι η παρακολούθηση του δεδομένου τηλεφώνου ή της ηλεκτρονικής διεύθυνσης ,εξυπηρετεί τα συμφέροντα των ΗΠΑ στο …….πλαίσιο του πολέμου ενάντια στη ……..τρομοκρατία.

Μέσα σε αυτήν την ….φιλοσοφία φυσικά, εντάσσονται και τα τηλέφωνα αρχηγών και κυβερνητικών στελεχών άλλων κρατών.

Ο τεχνικός τρόπος παρακολούθησης διαφέρει. Αλλού γίνεται μέσω της πρόσβασης στους διακόπτες στις ΗΠΑ, από τους οποίους περνάει η ροή των εγχώριων και διεθνών κλήσεων ή μηνυμάτων.

Σε άλλες περιπτώσεις, η παρακολούθηση γίνεται μέσω της πρόσβασης σε εταιρείες κινητής ή σταθερής τηλεφωνίας.

Αυτή ακριβώς η αγαστή συνεργασία τηλεφωνικών εταιρειών και της NSA, με στόχο την παρακολούθηση τηλεφωνικών αριθμών, είναι άλλη μια ενδιαφέρουσα πτυχή του «Προγράμματος» την οποία υπογράμμιζε ο Αμερικανός δημοσιογράφος .

Ακολουθώντας τις οδηγίες του προέδρου Μπους οι αξιωματούχοι των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ ,συμφώνησαν μυστικά με κορυφαίους αξιωματούχους των μεγαλύτερων εταιρειών τηλεπικοινωνίας ,να αποκτήσουν πρόσβαση σε μεγάλους τηλεπικοινωνιακούς διακόπτες που μεταφέρουν τον μεγαλύτερο όγκο κλήσεων.

Η ταυτότητα των εταιρειών που εμπλέκονται έχει κρατηθεί μυστική. Μόνο ένας ελάχιστος αριθμός κορυφαίων στελεχών σε κάθε εταιρεία ,γνωρίζει την ύπαρξη αυτών των σχέσεων ή την ευκολία με την οποία οι επιχειρήσεις συνεργάζονται σε θέματα συλλογής μυστικών πληροφοριών.

Στο δικό μας χώρο τώρα, από την στιγμή που (έξω από τα φώτα της δημοσιότητας) αποφασίστηκε ή νέα γεωπολιτική στρατηγική μας, άμεσα λειτούργησε η FSB και υποβοηθώντας την ΕΥΠ έθεσαν ….φραγή”, αρχές του 2006 ,αλλά απέστειλαν και μηνύματα με πολλούς αποδέκτες!

Από εδώ και πέρα θα παίζετε …εκτός έδρας !


Πηγές: New York Times , «Ε», James Risen «State of War»

19 σχόλια:

  1. τι ψάχνετε να βρείτε....όταν το κινητό του πρωθυπουργού παρακολουθείτο από ξένη δύναμη και το κάνουμε γαργάρα ,είμαστε για τα μπάζα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @ ανώνυνο 3.57
    H M A Σ Τ Α Ν !!!!!!!
    Μην το ξεχνάς!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. μαράκι φυσικά και θα αστειεύεσαι ,του Κωστάκη το κινητό παρακολουθούσαν και αμέσως μετά έσκασε η υπόθεση Ζαχόπουλου...ποιός ξέρει τι άλλα γνωρίζουν και πότε θα τα βγάλουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Όπως επί χρόνια και ΟΛΩΝ των πολιτικών !
    Δεν σου λέει τίποτα το άρθρο;
    οι αποκαλύψεις από τους"New York Times" ;;
    Οι παρακολουθήσεις γίνονταν και γίνονται ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ!!!
    Η Ελλάδα είναι η μόνη που "έθεσε φραγή", όπως λέει και ο πολίτης, με βοήθεια της ρωσικής FSB,και συμφωνώ ότι ήταν μήνυμα προς τη NSA.
    Na tous to POUME kai etsi gia na to katalavoun.
    TA PRAGMATA ...EINAI SE ..ALLAGH !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Φίλε Ανώνυμε 4.37
    Λυπάμαι αλλά το σχόλιο είναι εκτός θέματος.
    Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έχεις δίκιο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. όλα είναι φτιαγμένα στα μέτρα τους.
    Έλα όμως που και η δικιά μας ΕΥΠ αρχίζει και δουλεύει καλά.Όντως ο Καραμανλής ήταν παγιδευμένος και εάν προσέξετε μετά από αυτό εξηγε'ιται η στροφή προς τα βόρεια.Ο κόμπος έφτασε στο χτένι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Oι μυστικές υπηρεσίες των Αμερικάνων είναι όντως πολύ ανεπτιγμένες.Με αυτές κυβερνούν τον κόσμο.Την έκαναν γυσριστή στον Καραμανλή λαι έχουν αρχίσει σιγά σιγά να μαζέυονται τελευταία.Υποκλοπές,ζαχόπουλοι,πυρκαγές κτλ όλοι ξέρουμε αλλά από κάπου εκεί κοντά πόέρχονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μένω ΝΥ, και σήμερα οδηγώντας προς τη δουλειά άκουσα ένα νεο (που εννοείτε πέρασε στα ψιλά εδώ) συγκλονιστικό: η υπηρεσία ασφαλείας των αεροδρομίων (TSA) έχει δικαίωμα να αντιγράφει και να παρακρατεί (για όσο διάστημα θέλει, και χωρίς συγκεκριμένο λόγο) αρχεία από τον φορητό υπολογιστή ή το κινητό τηλέφωνο από όσους εισέρχονται στις ΗΠΑ (από διεθνή προορισμό) - σε λίγο θα μας κλέψουν και τα όνειρα.
    Το άκουσα στο 1010 (AM) - τοπικός σταθμός (ΝΥ) νέων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ρε συ πολίτη μου τα μπέρδεψες λίγο .

    Οι εταιρείες κάνανε συμφωνία με την NSA . Οκ δεκτόν-γνωστόν .

    Η FSB και η ΕΥΠ τότε πως τους διώξανε εκτός έδρας ?

    Άμα θέλει η Vodafone να συνεργαστεί πως τη κόβει η ΕΥΠ ??
    Η προιστορία λέει πάντως ότι δεν μπορεί κανείς να τους κλειδώσει απ έξω .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @ greekpoliticalreview
    .
    Σε θεωρώ από τα πολύ έξυπνα παιδιά.
    Γιατί αυτή η ερώτηση;;;
    Μιλάμε για FSB (πρώην KGB)......!!!!!
    Με τα σημερινά δεδομένα ένα ...βήμα μπροστά από την NSA.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Επόμενο είναι ότι μαζί με την νέα γεωπολιτική στρατηγική μας, πάνε πακέτο και τέτοιου είδους ενέργειες...
    Το θέμα είναι τι άλλο ετοιμάζουν, γιατί όπως και να το κάνεις έχουν υποστεί σοβαρά πλήγματα... αν και δύσκολά θα έχουν επιτυχία τα όποια σχέδια, γιατί ο κόσμος γνωρίζει πλέον καλά τι συμβαίνει.
    Θα θέλουν να στραφεί ο λαός εναντίον τους? Μάλλον όχι. Ίσως πάλι να μην τους ενδιαφέρει, αφού πλέον τα πράγματα είναι ξεκάθαρα με την στροφή που έχει πάρει η χώρα και προσπαθήσουν να μας "τιμωρήσουν" ευθέως και απροκάλυπτα...
    Έτσι ή αλλιώς "...καλώς να ορίσουν" !!!

    Υ.Γ
    Πάλι άκρως ενημερωτικός...

    Μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Καλες οι θριαμβολογίες, αλλά από το 1821 και μετά αλλαγή πολιτικής δεν βλέπω, από το αγγλικό κόμμα πάμε στο ρώσικο..... σιγά την αλλαγή. Και όλες οι υπηρεσίες και διαφθορά έχουν και στην τελική δουλεύουν για πάρτη τους και για τη χώρα τους. Αντι να μας παρακολουθεί ο ένας και να μας εκβιάζει, θα μας παρακολουθεί ο άλλος... τι θρίαμβος..!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Οκ το δέχομαι για την δύναμη της FSB αν και θα διαφωνήσω για την υπεροχή (από διπλωματικής απόψεως).

    Αλλά για να καταλάβω με λίγα λόγια μου λες ότι καπέλωσε η FSB την NSA ως προς την συμφωνία Vodafone-NSA ?? (το vodafone είναι τυχαίο)

    Και αν ναι με ποια ανταλλάγματα??

    Δε φτάνει δηλαδή που οι τηλεπικοινωνιακές εταιρείες μας δίνουν για να μας παρακολουθούν κυβερνήσεις κι εμείς το βουλώνουμε.

    όταν αλλάζει ο δέκτης εμείς θα πανηγυρίζουμε ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. @ greekpoliticalreview

    Μην οδηγήστε σε ...λάθος :), μονοπάτια.
    Το λέω ξεκάθαρα "Από εδώ και πέρα θα παίζετε …εκτός έδρας !"
    Τι σημαίνει αυτό;
    ΔΕΝ θα παίζεται στην Ελλάδα σαν στο γήπεδο σας, (που επί σειρά ετών κάποιοι σας άφηναν να το κάνετε), αλλά θα παίζετε σε αυτό που είναι αυτονόητο. Εκτός έδρας.
    Με συνεχή κυνηγητό και ..έλεγχο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Αισιόδοξο μου ακούγεται αυτό, αφού όντως η NSA θα βρει το δάσκαλό της, όμως ο κίνδυνος αντί της NSA να έχουμε δέκτη την FSB, για μένα είναι ορατός!!
    Με άλλα λόγια μην πέσουμε στην περίπτωση του: "όταν μαλώνουν τα βουβάλια την πληρώνουν τα βατράχια"! Και τα βατράχια φυσικά καταλαβαίνεις ποιοι είναι :))
    Καλό βράδυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. @ marianaonice
    Καλή μου φίλη σύμφωνα μα τους νόμους της φυσικής υπάρχει η ...δράση και η αντίδραση.
    Μέχρι τώρα απλά υπήρχε μόνο ...η δράση στην Ελλάδα.
    Πλέον υπάρχει και η αντίδραση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Λιγο πολυ συμφωνω με ολους τους προηγουμενους και θα προσθεσω και το δικο μου σχολιο. Το να παρακολουθεις ενα τηλεφωνο ειναι το πιο απλο πραγμα. Στην Αγγλια το software το πουλανε 60 λιρες . Το μονο δυσκολο προς το παρων ειναι οτι πρεπει να βρης εσυ τον τροπο να το εγκαταστησεις στο τηλεφωνο αυτου που θελεις να παρακολουθησεις. χθες διαβασα στο διαδικτυο οτι εντος των ημερων θα κυκλοφορησει βελτιωμενο software το οποιο θα μπορει να εγκατασταθει με ενα απλο μηνυμα sms απο μακρια . Γιατι NSA και FSB μιλαμε λοιπον. Η δικη μας ΕΥΠ καλα θα κανει να προειδοποιησει ευγενικα αλλα ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ ολους τους επιδοξους '' φιλους μας '' ( vodafone , tim κ.λ.π) οτι εδω ηρθαν για μπιζνες και οχι για παρακολουθησεις και μπορει καποια μερα αυτοι η' και τα στελεχη ντους να βρεθουν σε κανενα χαντακι. Ο Πουτιν εδωσε ελευθερεια σε ωρισμενους Ρωσους επιχειματιες να πλουτισουν με ταυτοχρονο πλουτισμο την Ρωσιας . Οταν αυτη η συμφωνια καταστρατηγηθεικε τους εφαγε η ΜΑΡΜΑΓΚΑ .

    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Τι να πω ? Μακάρι να ναι έτσι .
    Είναι όντως αισιόδοξο .

    Απλά εμένα η σκέψη μου βγάζει πρακτικό συμπέρασμα πως η ΕΥΠ (δηλαδή η κυβέρνηση)νομιμοποιεί την κάθε εταιρεία να μας παρακολουθεί εαν και εφόσον τα στοιχεία τα δώσει στον επιλεγμένο από την κυβέρνηση δέκτη (όχι απαραίτητα ξένο).

    Κανονικά πάντως θα έπρεπε να τους "κλείσει" και όχι να τους "φράξει".

    ΑπάντησηΔιαγραφή