Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2011

Kαλοστημένο κόλπο σε βάρος του ελληνικού λαού


Σε καλοστημένο κόλπο σε βάρος του ελληνικού λαού εξελίσσεται πλέον η υπόθεση των «συζητήσεων» της κυβέρνησης με την Τρόικα για την εκταμίευση της 6ης δόσης του επαχθούς δανείου των 110 δισ. ευρώ.

Οι εκπρόσωποι των δανειστών μας, οι τροϊκανοί, εκβιάζουν και η νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση Παπανδρέου, που -υποτίθεται ότι- έχει αναλάβει το ρόλο του εκπροσώπου των υπερχρεωμένων δανειοληπτών, αντί να κοιτάξει να εξασφαλίσει κάποιες ουσιαστικές «ανάσες» ρευστότητας γι’ αυτούς που εκπροσωπεί, κάνει το παν για να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις και να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα των δανειστών!

Λειτουργεί ως απλός κομιστής τελεσιγράφων των τοκογλύφων δανειστών, με σκοπό να κάμψει τις αντιδράσεις των δανειζόμενων για τα μέτρα οικονομικής αφαίμαξης που διαρκώς θέλουν να επιβάλουν οι εντολοδότες της!

Στο πλαίσιο αυτό, κάθε εβδομάδα η κυβέρνηση ξεφουρνίζει σε δόσεις τις παράλογες απαιτήσεις των δανειστών, εμφανίζοντάς τες περίπου ως τετελεσμένα γεγονότα αναγκαία για την επιβίωση των δανειζομένων!

Πρόσφατα «κρούσματα» οι εξαγγελίες της περασμένης Τρίτης για μειώσεις μισθών σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα και απολύσεις κρατικών υπαλλήλων, καθώς και οι χθεσινές νέες εξαγγελίες για την επιβολή του ειδικού τέλους σε 7.000.000 ηλεκτροδοτούμενα κτίσματα.

Ολα αυτά μαζί αυξάνουν το «λογαριασμό» που καλούνται να πληρώσουν οι Ελληνες πολίτες τουλάχιστον κατά 7 δισ. ευρώ μέσα στους επόμενους 15 μήνες.

Το παιχνίδι της πλήρους ικανοποίησης των απαιτήσεων των δανειστών, το οποίο παίζει στις πλάτες του ελληνικού λαού η νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση Παπανδρέου, έχει εξελιχθεί πλέον σε μέσο σταδιακής εξαθλίωσής του.

Εκτός από τα εισοδήματα των Ελλήνων πολιτών, η Τρόικα βάζει στο στόχαστρο -μέσω της πρόθυμης κυβέρνησης- και τις περιουσίες τους.
ΕΤ